Η αριθμολογία είναι μια μέθοδος που εξετάζει τις κοσμικές δονήσεις.  Κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική αξία που αντικατοπτρίζει κάποια χαρακτηριστικά και αξίες ενός ατόμου, τα οποία είναι μέρος και επηρεάζουν το κοσμικό σχέδιο.  Πατέρας της Αριθμολογίας θεωρείται ο Πυθαγόρας, ο οποίος γεννήθηκε στη Σάμο (μεταξύ 592 και 572 Π.Χ.). Το όνομα Πυθαγόρας, του το έδωσαν οι γονείς του προς τιμήν της Πυθίας, που προφήτευσε τη γέννησή του.  Υπήρξε σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης, θεωρητικός της μουσικής και ιδρυτής της Πυθαγόρειας Σχολής.  

Ο Πυθαγόρας ξεκίνησε ανακαλύπτοντας την αριθμητική σχέση μεταξύ αριθμών και μουσικών σημειώσεων. Βρήκε ότι οι δονήσεις σε χορδή όργανα θα μπορούσαν να εξηγηθούν μαθηματικά.  Έτσι και η μέθοδος της μοντέρνας Δυτικής Αριθμολογίας βασίζεται σε αυτό ακριβώς το γεγονός, ότι δηλαδή οι κοσμικές δονήσει μπορούν να εξηγηθούν μαθηματικά.

Οι αριθμολόγοι υποστηρίζουν πως στο όνομα του ατόμου περιέχεται ο χαρακτήρας του και πως στην ημερομηνία γέννησης περιέχεται το πεπρωμένο του.  Τα δύο αυτά στοιχεία μπορούν να δώσουν πληροφορίες για την ατομικότητά του, για τα εμπόδια που θα συναντήσει στη ζωή του, τα προτερήματα που χάρη σε αυτά θα τα ξεπεράσει και για τα ελαττώματα που θα του φέρουν δυσκολίες.  Το όνομα και η ημερομηνία γέννησής μας, καθορίζουν αναπόφευκτα την ατομικότητά μας. Σύμφωνα με την παλιά παραδοσιακή σοφία, τίποτα δε συμβαίνει τυχαία στο Σύμπαν. Είναι σημαντικό λοιπόν, με τη γνώση της αριθμολογίας να επιλέγουμε το σωστό δρόμο και να μάθουμε πως να υπερνικήσουμε τα εμπόδια με τον καλύτερο τρόπο.  

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Για να βρούμε στοιχεία του χαρακτήρα μας αθροίζουμε τους αριθμούς που αντιστοιχούν στα γράμματα του ονόματος μας, έτσι όπως αυτό αναγράφεται στο πιστοποιητικό γεννήσεως.  Για παράδειγμα Ιωάννης: 1+8+1+5+5+8+1 = 29 στη συνέχεια αθροίζουμε το αποτέλεσμα μέχρι που να μας δώσει ένα μονοψήφιο νούμερο από το 1-9. Οπότε το 29 μεταφράζεται σε 2+9 = 11, 1+1 = 2.

Αντίστοιχα λειτουργούμε και με την ημερομηνία γεννήσεώς μας για να μάθουμε πληροφορίες για το πεπρωμένο μας.  Για παράδειγμα: 24/03/1995, 2+4+0+3+1+9+9+5= 33, 3+3= 6.

1ΑΙΣ
2ΒΚΤ
3ΓΛΥ
4ΔΜΦ
5ΕΝ
6
ΟΧ
7ΖΠΨ
8ΗΞΩ
9ΘΡ

Τώρα λοιπών, είμαστε σε θέση να δούμε χαρακτηριστικά μας και να διαπιστώσουμε το αντίκτυπο που έχει η ερμηνεία της Αριθμολογίας στα αισθηματικά, στα επαγγελματικά και γενικά για τη διαδρομή μας στη ζωή.

Αριθμός 1

Ο αριθμός 1 δηλώνει, ότι είστε εφοδιασμένοι με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και ταλέντα, που μπορεί να δημιουργήσουν έναν ισχυρό ηγέτη.  Δείχνει ότι έχετε εγωιστικές τάσεις, ανάγκη για ανεξαρτησία και προσωπική επιτυχία. Είστε ενθουσιώδεις, ευφυείς και μπορείτε να καταφέρετε πολλά πράγματα.  Σας αρέσουν οι προκλήσεις, γιατί μόνο έτσι, μπορείτε να εκφραστείτε απόλυτα, να λειτουργήσετε ελεύθερα και να δημιουργήσετε. Ως ηγετική φύση έχετε την ικανότητα να παίρνετε τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια σας, ακόμα και αν αυτό φαντάζει ακατόρθωτο.
Επιπλέον, είστε φιλόδοξοι και ισχυροί στην προώθηση του εαυτού σας.  Θεωρείστε πολύ καλοί στις συνεργασίες, στη φιλία, και στην καλοπροαίρετη.  Σας έλκουν άνθρωποι που έχουν τα ίδια ή παρόμοια χαρακτηριστικά με εσάς.

Αριθμός 2

Ο αριθμός 2 δηλώνει ότι είστε ήρεμη, ειρηνική και αρμονική φύση.  Η δύναμή σας αντλείται από την ικανότητά σας να ακούτε και να απορροφάτε το κάθε τι.  Είστε άτομα που προσπαθούν να τακτοποιούν και να επανορθώνουν καταστάσεις, χρησιμοποιώντας τις διπλωματικές σας ικανότητες που σας κάνουν να λειτουργείται σαν μεσολαβητές, με απώτερο σκοπό να εξομαλύνετε εντάσεις και διαμάχες.  Έχετε την ικανότητα να περνάτε τα δικά σας μηνύματα, λόγω της ισχυρούς πειθούς σας. Από την άλλη όμως, έχετε την τάση να αντιμετωπίζεται τη ζωή έχοντας παθητική στάση απέναντι στις καταστάσεις, με αποτέλεσμα να χάνετε πολλές ευκαιρίες που απαιτούν δυναμισμό.  Παρόλα αυτά όμως, είστε άτομα που έχουν τη δυναμική να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία γιατί είστε ιδεαλιστές και οραματιστές. Εάν ζείτε με τις θετικές ιδιότητες του αριθμού 2, είστε ικανοί να βλέπετε την καλή πλευρά των συνανθρώπων σας και να ενεργείτε ισορροπημένα και δίκαια.

Αριθμός 3

Ο αριθμός 3 δηλώνει ότι έχετε καλές επικοινωνιακές ικανότητες και έντονο στοιχείο δημιουργικότητας.  Η επιτυχία για εσάς, έρχεται με την έξυπνη έκφραση και την αφοσίωσή σας. Είστε άτομα που διαθέτουν τις πιο εξαιρετικές καινοτόμες δεξιότητες, συνήθως στο λεκτικό πεδίο, τη γραφή, την ομιλία, τη δράση ή παρόμοιες εκφράσεις.  Διαθέτετε έντονο χιούμορ, λάμψη και εξυπνάδα. Σας αρέσει να μοιράζεστε το εφευρετικό σας ταλέντο με τους άλλους και θέλετε να προσφέρετε στην ανθρωπότητα. Η φιλοσοφία της ζωής σας είναι να βοηθάτε τους συνανθρώπους σας και αυτό σας δίνει μεγάλη έμπνευση και κίνητρο για να μεγαλουργήσετε.  Έχετε όλα τα εφόδια να εργαστείτε για να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας, αρκεί να εκμεταλλευτείτε την δημιουργική φαντασία σας. Ο κίνδυνος της αποτυχίας παραμονεύει μόνον όταν τα σχέδια σας είναι ακραία και ανέφικτα. Σας αρέσει να συνδέεστε με τους ανθρώπους. Τα κύρια χαρακτηριστικά σας είναι η ζεστασιά, η φιλικότητα, είστε καλός συνομιλητής, κοινωνικός και ανοιχτός.  Έχετε ειλικρινή πρόθεση να ακούτε τους συνομιλητές σας και να πάσχεται πραγματικά με τα θέματά τους.

Αριθμός 4

Ο Αριθμός 4 δηλώνει, ότι έχετε πρακτικές ικανότητες, είστε καλοί στον προγραμματισμό και μπορείτε να φτιάχνετε, να χτίζετε ή να καταφέρνετε να φέρνετε εις πέρας οτιδήποτε αναλαμβάνετε, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό.  Είστε άτομα προσγειωμένα και όλοι μπορούν να βασίζονται σε εσάς. Βγάζετε στους άλλους την άνεση και την ασφάλεια για να σας εμπιστευτούν και να γνωρίζουν ότι αν σας αναθέσουν κάτι, εσείς θα είστε σε θέση να το εκτελέσετε και να το διεκπεραιώσετε με αφοσίωση και επιμονή.  Σας αρέσει η τάξη και η καθαριότητα. Είστε ξεκάθαροι με τους άλλους και λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. Κάποιες φορές, οι άλλοι μπορέι να σας παρεξηγήσουν για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις, αφού η ισχυρή βούλησή σας μπορεί να φανεί και σαν εμμονή ή άκαμπτη, ή απόλυτη συμπεριφορά.  Επίσης, η αφοπλιστική ειλικρίνειά σας και ο ξύλινος λόγος σας, μπορεί να δώσουν την εντύπωση πως είστε επιθετικοί, κυνικοί ή αδιάφοροι.  

Αριθμός 5

Ο Αριθμός 5 δηλώνει ότι έχετε προοδευτικές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.  Είστε ανεξάρτητοι, στηρίζεστε αποκλειστικά στις δικές σας δυνάμεις και αναζητάτε την ελευθερία. Στα πλαίσια της ελευθερίας, ψάχνετε την περιπέτεια, εκμεταλλεύεστε όλες τις ευκαιρίες που εμφανίζονται, προσαρμόζεστε σε κάθε αλλαγή με ευκολία και ενεργείτε με προηγμένο τρόπο σκέψης.  Είστε άτομα που προσπαθείτε πάντα να βρείτε απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που θέτει η ζωή. Η φιλοσοφία της ζωής σας, είναι η συνεχής αλλαγή και βελτίωση. Συγκαταλέγεστε στους πιο συμπονετικούς, αφού η αγάπη σας για την ελευθερία επεκτείνεται στα ανθρώπινα δικαιώματα στην ελευθερία και ανεξαρτησία των συνανθρώπων σας και στα ζητήματα ανθρωπιάς. Επίσης, είστε πολύ επικοινωνιακοί με τους άλλους και μπορείτε εύκολα να τους χειρίζεστε.  Στα αισθηματικά σας, δεν σας αρέσει να σας περιορίζουν και να αισθάνεστε την πίεση της δέσμευσης.

Αριθμός 6

Ο αριθμός 6 δηλώνει ότι νοιάζεστε για τους άλλους, έχετε μεγάλο απόθεμα αγάπης και σας αρέσει να φροντίζετε και να προστατεύετε τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σας.  Εκφράζετε συμπάθεια για τους αδύναμους και έχετε ανεπτυγμένη αίσθηση της δικαιοσύνης. Απεχθάνεστε την αδικία, και σε περίπτωση που διαπιστώσετε, ότι κάποιος δεν αντιμετωπίζεται δίκαια, τότε κάνετε τα πάντα, δίνοντας ακόμα και την ψυχή σας, ώστε όλο αυτό να αντιστραφεί και να εξασφαλιστεί η δικαίωση.  Ποτέ δεν θα βλάψετε σκόπιμα κανέναν. Έχετε έντονο αίσθημα ευθύνης και στον εργασιακό χώρο προσπαθείτε να λειτουργείτε ομαδικά. Εργάζεστε με ανιδιοτέλεια και δεν δίνετε μεγάλη σημασία στο χρήμα. Αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους είναι η ικανοποίηση των άλλων από τις ενέργειές σας. Θέλετε πάντα να είστε χρήσιμοι με το να δίνετε συμβουλές, να προσφέρετε υπηρεσίες και να στηρίζετε τους συνανθρώπους σας είτε ψυχολογικά, είτε οικονομικά.  Όλα αυτά όμως, προκαλούν ένα μεγάλο πονοκέφαλο για εσάς και πολλές φορές συμβάλουν στο να παραμελείτε τον εαυτό σας, μόνο και μόνο για να ευχαριστήσετε αυτούς που αγαπάτε. Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σας είναι η οικογένεια, το σπίτι και οι φίλοι.  

Αριθμός 7

Ο αριθμός 7 δηλώνει, ότι είστε ήρεμοι, συγκρατημένοι και λάτρεις της σκέψης, της ανάλυσης και της περισυλλογής.  Έχετε έντονη διαίσθηση και προτιμάτε την μοναξιά για να μπορείτε να σκέφτεστε, να οργανώνεστε πιο εύκολα, να διαλογιστείτε και να ανανεωθείτε.  Δύσκολα εμπιστεύεστε τους άλλους και ανοίγεστε μόνο σε άτομα που κρίνετε, ότι νοιάζονται πραγματικά για εσάς. Δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε με άτομα που γνωρίζετε ελάχιστα και προτιμάτε να ενεργείτε ατομικά και όχι ομαδικά.  Είστε πολύ φιλόδοξοι και προσανατολισμένοι στους στόχους σας. Έχετε την ανάγκη να χαράξετε μια ικανοποιητική θέση για τον εαυτό σας, χρησιμοποιώντας τις φιλοδοξίες σας, την οργανωτική σας ικανότητα και την αποτελεσματική σας προσέγγιση.  Έχετε δυνατότητες να συνειδητοποιήσετε προγράμματα και ιδέες μεγάλης εμβέλειας και να έχετε την θέληση, το σθένος και την ανεξαρτησία να τα ακολουθήσετε, μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Στα αρνητικά σας συγκαταλέγονται η απαισιοδοξία, η μυστικοπάθεια και η εριστικότητα.

Αριθμός 8

Ο αριθμός 8 δηλώνει, ότι ενδιαφέρεστε τόσο για το πνεύμα, όσο και την υλιστική πλευρά της ζωής. Όσον αφορά την πνευματική πλευρά είστε ρεαλιστές, πρακτικοί και ευφυείς.  Γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον, τη διαφορά ανάμεσα στις φανταστικές και τις γνήσιες πνευματικές αντιλήψεις. Δεν είστε άπληστοι και αντιμετωπίζετε το χρήμα ως εργαλείο για να καταφέρετε τους προσωπικούς σας στόχους.  Γεννηθήκατε για να είστε εκτελεστές. Είστε εργασιομανείς και αφιερώνετε πολύ χρόνο στο να βρείτε ευκαιρίες αλλά και άτομα που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Στις σχέσεις σας είστε δοτικοί και ειλικρινείς. Όμως, τις περισσότερες φορές η εργασιομανία σας δεν σας αφήνει χρόνο να για να δείξετε την αγάπη σας, στους συντρόφους σας.  Το να προσφέρετε τα πάντα, δεν είναι καλό υποκατάστατο της αφοσίωσης και της εκδήλωσης του ενδιαφέροντος στους συντρόφους σας. Χρειάζεται να βρείτε πιο προσωπικούς τρόπους για να τους δείξετε την αγάπη σας.  

Αριθμός 9

Ο αριθμός 9 δηλώνει, ότι είστε τελειομανείς, ιδεαλιστές, ανιδιοτελείς, φιλάνθρωποι και συμπονετικοί.  Είστε πολύ ευαίσθητοι και έχετε την ανάγκη να προσφέρετε στους γύρω σας καλύτερες συνθήκες ζωής. Έτσι είναι πολύ πιθανό να μπλέκεστε σε καταστάσεις που δεν θα έπρεπε και να δημιουργείτε προβλήματα στον εαυτό σας.  Είστε αξιόπιστοι, τίμιοι και δεν έχετε καμία προκατάλυψη. Έχετε μια επιβλητική παρουσία. Μπορείτε εύκολα να κάνετε φίλους, καθώς οι άνθρωποι έλκονται από τη μαγνητική, ανοιχτή προσωπικότητά σας. Τα κύρια χαρακτηριστικά που σας κάνουν κοινωνικούς είναι η αισιοδοξία οι φιλικοί και ευγενικοί τρόποι σας και το γεγονός, ότι είστε ευχάριστοι, ανοιχτοί και προσιτοί στην παρέα.  Οι σχέσεις μπορεί να είναι δύσκολες για σας, επειδή είναι δύσκολο να επιτευχθεί ισορροπία, που θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.