ΤΑΡΩ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜAIOY

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Λέξεις-κλειδιά: Καινούρια ξεκινήματα, τερματισμοί, μεταμόρφωση, μια πόρτα κλείνει-μια άλλη ανοίγει, αποδοχή του αναπόφευκτου

Ερμηνεία

Η κάρτα του Θανάτου προκαλεί φόβο στους ανθρώπους, γιατί αντιπροσωπεύει τους χειρότερους φόβους μας. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτό, γιατί ο Θάνατος είναι μια θετική κάρτα, σε όλες τις θέσεις: πρόκειται για μια αρχετυπική ενέργεια που σχετίζεται με το πέρασμα από τη μια κατάσταση στην άλλη. Κάτι φτάνει στο τέλος του, κάτι καινούριο ξεκινάει. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε την αλλαγή, χωρίς να τη φοβόμαστε.

Όταν εμφανίζεται η κάρτα του Θανάτου σε μια ανάγνωση ταρώ, το μήνυμα που θέλει να μας δώσει είναι ότι κάτι έχει φτάσει στο τέλος ενός κύκλου – μπορεί να πρόκειται για μια ερωτική σχέση, μια δουλειά ή κάποιες πεποιθήσεις που δεν μας εξυπηρετούν πια και πρέπει να αλλάξουν.

Η κάρτα αυτή μπορεί να σημαίνει ότι είμαστε σε μια διαδικασία να κάνουμε κάποιες αλλαγές στη ζωή μας, αλλά μας απασχολούν οι συνέπειες. Μπορεί να θέλουμε να βάλουμε τέρμα σε μια σχέση, αλλά δεν θέλουμε να πληγώσουμε τον άλλον ή πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις για να αποκαλυφθούν όλες οι δυνατότητές μας.

Ο Θάνατος στο ταρώ σημαίνει αλλαγή και μεταμόρφωση και γι’ αυτό, στην πραγματικότητα, είναι μια αισιόδοξη κάρτα κι όχι αρνητική. Αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά είναι ότι κάποιες καταστάσεις φτάνουν στο τέλος τους, για να αντικατασταθούν με νέες, πιο αποδοτικές από τις παλιές.