Ταρώ του μήνα

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ

Λέξεις-κλειδιά: Κρίση, αντικειμενικότητα, αποτράβηγμα

Ο Ερημίτης αντιπροσωπεύει το πιο απόκρυφο κομμάτι του εαυτού μας. Αντανακλά την ανάγκη μας να ψάξουμε μέσα μας για να βρούμε τις απαντήσεις, να ερευνήσουμε κατά κάποιο τρόπο την ψυχή μας ή να σταματήσουμε να δεχόμαστε τις απόψεις των άλλων και να διαμορφώσουμε τις δικές μας. Επίσης, σημαίνει ότι είναι καιρός να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά πριν πάρουμε κάποια απόφαση και να αποφύγουμε να βάλουμε σε εφαρμογή κάποια σχέδια, που θα ανάγκαζαν άλλους να ενεργήσουν παρά τη θέλησή τους.

Αν ζητάτε βοήθεια για κάποιο πρόβλημα σχέσεων, να σκεφτείτε πολύ πριν δεσμευτείτε. Να κάνετε ένα βήμα πίσω, να παρατηρήσετε τον τρόπο συμπεριφοράς, τα αισθήματα και τα συναισθήματα παλιών σχέσεων για να μπορέσετε να αντιληφθείτε κατά πόσο προχωράτε στο σωστό δρόμο.

Σε σχέση με το παρελθόν, σημαίνει ότι μπορεί να επιλέξατε να ξεχάσετε κάποια γεγονότα ή ότι αρνείστε να αντικρύσετε την αλήθεια. Σε σχέση με μελλοντικά σχέδια θα πρέπει να αφήσετε τα σχέδιά σας να περιμένουν, μέχρι να μπορέσετε να ξεχωρίσετε το σωστό από το λάθος.

Ο Ερημίτης υποδηλώνει επίσης, ότι ενδεχομένως υπάρχει ανάγκη για εσωτερική θεραπεία, ώστε να επέλθει συναισθηματικά ένας πιο ισορροπημένος τρόπος θεώρησης της ζωής. Ψάξτε τον εσωτερικό καθοδηγητή μέσα σας, όποιος κι αν είναι αυτός, και πιστέψτε ότι θα σας οδηγήσει στο φως, μακριά από το σκοτάδι. Ο Ερημίτης συμβολίζει την ηρεμία, τη γαλήνη, την καθοδήγηση κι εσείς μπορεί να έχετε ανάγκη από τη συμβουλή ενός μεγαλύτερου φίλου, ενός μέλους της οικογένειας ή ενός έμπιστου συμβούλου.