Ταρώ του μήνα

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ

Λέξεις-κλειδιά: Σεβασμός, διδασκαλία, παράδοση, τελετουργία, συμμόρφωση

Ερμηνεία

Ο Ιεροφάντης υποδηλώνει τη γνώση, τη σοφία και την ικανότητα. Σαν κάρτα δίνει το μήνυμα ότι υπάρχει ανάγκη εξέλιξης, αλλαγής και ψυχικής έκφρασης, χωρίς όμως να θίγονται οι παραδοσιακές αξίες.

Όταν μας απασχολούν θέματα σχέσεων, ο Ιεροφάντης σημαίνει ότι χρειαζόμαστε καθοδήγηση, για να μπορέσουμε να αποδεχθούμε κάποιους κανόνες ή ακόμα ότι κάποιος λειτουργεί συμβατικά. Μπορεί να είμαστε υπερβολικά αφοσιωμένοι σε συγκεκριμένες συνήθειες και συμπεριφορές. Εάν επιμένουμε στο παρελθόν, όμως, είναι μάλλον αμφίβολο ότι μπορεί να προχωρήσουμε σε κινήσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο. Στον αισθηματικό τομέα η κάρτα αυτή δηλώνει, συνήθως, γάμο.

Στην προσωπική μας ζωή, ο Ιεροφάντης συχνά σημαίνει ότι θα συναντήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, που μπορεί να μας συμβουλέψει και να μας υποστηρίξει και πρέπει να το εμπιστευτούμε. Ή ακόμα πως θα συναντήσουμε κάποιον, για τον οποίο τρέφουμε ιδιαίτερη συμπάθεια. Το άτομο αυτό απεχθάνεται τις ξαφνικές αλλαγές και αγχώνεται με τις απρόβλεπτες ενέργειες, επιζητά την τάξη και την ηρεμία. Βέβαια, δεν αποκλείεται αυτή η ερμηνεία να αφορά τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και τότε, καλά θα κάνει να βάλει τη ζωή του σε τάξη και να μην επιτρέπει στους άλλους να τον αναστατώνουν.

Το κυριότερο που θέλει να μας διδάξει ο Ιεροφάντης είναι ότι μπορεί να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τις ιδέες μας, αλλά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους άλλους. Ίσως ο αγώνας που κάνουμε να συγκρούεται με συνθήκες, υπεράνω των δυνατοτήτων μας. Ή, ίσως να πιεζόμαστε εξαιτίας της συναναστροφής μας με άτομα που έχουν αυστηρές και πιεστικές αντιλήψεις.