Κύρια άρθρα

Νέα Σελήνη

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΙΣ 18ο 01’ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

8 Μαΐου 2024

Η αστρολογία του Απριλίου ήταν μια καταιγίδα από εκλείψεις, αναδρομές κι ασταμάτητη δράση. Τώρα, καθώς μπαίνουμε σ’ ένα νέο μήνα, η Νέα Σελήνη του Ταύρου φτάνει στις 8 Μαΐου κι, επιτέλους, έχουμε την ευκαιρία να εκδηλώσουμε μια νέα αρχή! Τα νέα φεγγάρια είναι μια ευκαιρία να ανανεώσουμε και να αναζωογονήσουμε ένα συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας. Η Νέα Σελήνη αυτού του μήνα, στον Ταύρο, εισάγει μια περίοδο σιωπηλής περισυλλογής που μας επιτρέπει να θέσουμε τις προθέσεις μας. Η Πανσέληνος του Σκορπιού, τον προηγούμενο μήνα μας έφερε μια συναισθηματική κάθαρση – τώρα είναι η ώρα να αγκαλιάσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, φυτεύοντας σπόρους και βάζοντας προθέσεις γι’ αυτά που θέλουμε να πετύχουμε.

Η έννοια της Νέας Σελήνης

Η σύνοδος Ήλιου-Σελήνης αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου νέου κύκλου 28 ημερών. Δίνει μια αναζωογονητική έκρηξη ενέργειας και πρωτοβουλίας. Αλλά φέρνει, επίσης, συναισθηματική ισορροπία – όχι, όμως, παράλογα συναισθηματική, ούτε πολύ ψυχρή. Τα καινούρια φεγγάρια συνδέονται με νέα ξεκινήματα στην αστρολογία, καθώς υποδηλώνουν το σημείο επαναφοράς ενός νέου σεληνιακού κύκλου. Θεωρείται η πιο υποστηρικτική φάση της Σελήνης για να ξεκινήσουμε νέα έργα, να θέσουμε προθέσεις ή να βάλουμε καινούριες ενέργειες στη ζωή μας – γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν τελετουργικά εκδήλωσης κάτω από τη Νέα Σελήνη. Μπορεί να αμφισβητήσουμε παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις, καθώς αναζητάμε καινούριους τρόπους για να εξελιχθούμε.

Τι να περιμένουμε από τη Νέα Σελήνη του Μαΐου στον Ταύρο

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου είναι ονειρική για αρκετούς λόγους! Για αρχή, η Νέα Σελήνη είναι σε έξαρση στο ζώδιο του Ταύρου, έχοντας έτσι δεδομένη μια θέση ισχύος. Αυτή η ευθυγράμμιση μας διευκολύνει να γειωνόμαστε και να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, καθώς επίσης να κάνουμε ουσιαστικά βήματα για να ανακτήσουμε τη δύναμή μας. Η Νέα Σελήνη του Μαΐου θα ενώσει άλλα τέσσερα κοσμικά σώματα – τον Ήλιο, την Αφροδίτη, το Δία και τον Ουρανό – στον Ταύρο, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερο από το μισό του ουρανού και το μισό γενέθλιο χάρτη μας, λαμβάνει την ευεργετική ενέργεια αυτής της σεληνιακής φάσης. Να έχουμε εμπιστοσύνη, η Νέα Σελήνη αυτού του μήνα θα είναι μια απόλαυση! Και είναι η τέλεια στιγμή για να εκδηλώσουμε όλα όσα αναθεωρήσαμε, από τότε που τελείωσε ο ανάδρομος Ερμής.

Η σύνοδος Σελήνης-Αφροδίτης-Δία είναι μια πύλη για εκδήλωση!

Κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης στον Ταύρο, θα υπάρξει μια τριπλή σύνοδος με την Αφροδίτη (που αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες και την έλξη) και το Δία (που συμβολίζει την καλή τύχη) δημιουργώντας μια μαγική στιγμή για να συνδεθούμε με τα πάθη μας. Στην αστρολογία, αυτοί οι τρεις πλανήτες είναι ευεργετικοί – που σημαίνει ότι φέρνουν θετικές και ευνοϊκές στιγμές στη ζωή μας. Αυτή η ουράνια ευθυγράμμιση μας προσκαλεί να αγγίξουμε τα βάθη της εσωτερικής μας ύπαρξης, να συνδεθούμε με τις βαθύτερες επιθυμίες μας και να θέσουμε τις προθέσεις μας με νέα σαφήνεια. Καθώς αυτά τα ουράνια σώματα συνδέονται στο ζώδιο του Ταύρου, τα άστρα μας ζητούν να φανταστούμε τον εαυτό μας στο κατώφλι των απεριόριστων δυνατοτήτων.

Η σύνδεση Σελήνης-Κρόνου προσφέρει εστίαση και δύναμη γείωσης

Τα μηνιαία σεληνιακά γεγονότα είναι απλώς ένα στιγμιότυπο ενός μεγαλύτερου κύκλου, που διαδραματίζεται σε μήνες και, μερικές φορές, ακόμα και χρόνια. Η ιστορία της Νέας Σελήνης αυτού του μήνα ξεκίνησε τις 24 Απριλίου 2024, κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου στο Σκορπιό, όταν αντιμετωπίσαμε σκληρές συναισθηματικές πραγματικότητες. Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια της Νέας Σελήνης του Ταύρου για να ξεκινήσουμε πάλι, με τις προθέσεις που θέσαμε τον Μάιο να εκδηλωθούν τους επόμενους μήνες, με αποκορύφωμα την επερχόμενη Πανσέληνο στον Ταύρο στις 15 Νοεμβρίου 2024. Και με τον Κρόνο και το νέο φεγγάρι να δημιουργούν μια θετική όψη, τα αστέρια μας υπενθυμίζουν ότι η ζωή χρειάζεται χρόνο για να ανθίσει στην πλήρη ομορφιά της.

Η σύνοδος Σελήνης-Ουρανού φέρνει εκπληκτικές νέες ευκαιρίες

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου μας επιφυλάσσει μερικές εκπλήξεις, χάρη στον Ουρανό, τον πλανήτη της φώτισης και των ανακαλύψεων, που σχηματίζει μια τυχερή σύνοδο με το φεγγάρι. Η σύνοδος Σελήνης-Ουρανού δίνει σ’ αυτή την εποχή του Ταύρου ένα απροσδόκητο πλεονέκτημα και την επιθυμία να απελευθερωθούμε από τα παλιά. Όταν αυτά τα ουράνια σώματα ευθυγραμμίζονται, δημιουργούν μια δυναμική συνέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε απρόσμενες ανακαλύψεις και ξαφνικές αλλαγές στη ζωή μας. Ας μην εκπλαγούμε, λοιπόν, αν νιώσουμε μια ξαφνική επιθυμία να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας. Ας αγκαλιάσουμε αυτό το κάλεσμα κι ας είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έκπληξη που μας επιφυλάσσει το σύμπαν!