Κύρια άρθρα

Νέα Σελήνη

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ

28 Ιουλίου 2022

Η Νέα Σελήνη στις 28 Ιουλίου στις 5ο 39’ του Λέοντα μας χαρίζει δυναμισμό, ενέργεια και μια τεράστια αποφασιστικότητα. Κάτω απ’ αυτή την επιρροή πρέπει να δράσουμε και, κυρίως, να αποφύγουμε να είμαστε παθητικοί. Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου στρέφει την προσοχή μας στην καριέρα μας και μας κάνει πιο αισιόδοξους, πιο σίγουρους και πιο εξωστρεφείς. Με το νέο φεγγάρι του Ιουλίου θα είμαστε όχι μόνο πιο αισιόδοξοι, αλλά θα έχουμε περισσότερο θάρρος και θα είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε γι’ αυτό που θέλουμε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θέλουμε να λάμψουμε και να δείξουμε στους άλλους από τι είμαστε φτιαγμένοι.

Η έννοια της Νέας Σελήνης

Η σύνοδος Ήλιου-Σελήνης αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου νέου κύκλου 28 ημερών. Δίνει μια αναζωογονητική έκρηξη ενέργειας και πρωτοβουλίας. Αλλά φέρνει, επίσης, συναισθηματική ισορροπία – όχι, όμως, παράλογα συναισθηματική, ούτε πολύ ψυχρή. Τα καινούρια φεγγάρια συνδέονται με νέα ξεκινήματα στην αστρολογία, καθώς υποδηλώνουν το σημείο επαναφοράς ενός νέου σεληνιακού κύκλου. Θεωρείται η πιο υποστηρικτική φάση της Σελήνης για να ξεκινήσουμε νέα έργα, να θέσουμε προθέσεις ή να βάλουμε καινούριες ενέργειες στη ζωή μας – γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν τελετουργικά εκδήλωσης κάτω από τη Νέα Σελήνη. Μπορεί να αμφισβητήσουμε παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις, καθώς αναζητάμε καινούριους τρόπους για να εξελιχθούμε.

Αυτή η Νέα Σελήνη

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου είναι μια εξαιρετική στιγμή για να διαμορφώσουμε στόχους σχετικά με όλα τα θέματα που κυβερνά ο Λέοντας. Για παράδειγμα, μπορεί να επικεντρωθούμε σε νέους τρόπους για να βελτιώσουμε την αισθηματική μας ζωή, τις δημιουργικές μας προσπάθειες, τα χόμπι μας, τις σχέσεις μας με τα παιδιά και να καλλιεργήσουμε αυτοπεποίθηση και μια υγιή υπερηφάνεια για τον εαυτό μας.

Κάποια από τα μαθήματα του Λέοντα περιλαμβάνουν το να νιώθουμε υπερηφάνεια για τον εαυτό μας ως μοναδικά άτομα, να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη ζωή μας και να προσφέρουμε γενναιόδωρα στους άλλους. Αυτή η Νέα Σελήνη είναι μια εξαιρετική στιγμή για να σκεφτούμε σε βάθος, μερικά από τα χαρακτηριστικά του Λέοντα: υπερηφάνεια, ευγένεια, γενναιοδωρία, φιλοξενία, στοργή, ζεστασιά, αυθεντικότητα, δεκτικότητα και ειλικρίνεια. Πρόκειται για χαρακτηριστικά που θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε, να αναπτύξουμε και να ενσωματώσουμε στην προσωπικότητά μας.

Όλοι έχουμε το Λέοντα κάπου στο γενέθλιο χάρτη μας – τον επόμενο μήνα μπορούμε να βελτιώσουμε αυτούς τους τομείς της ζωής μας. Είναι καιρός να ξυπνήσουμε το «εσωτερικό» μας «παιδί» και να βρούμε τρόπους να εκφραστούμε δημιουργικά. Μ’ αυτή την ισχυρή ενέργεια του Λέοντα μπορούμε να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας, που θα μας ωφελήσουν πολύ πέρα απ’ αυτό τον κύκλο της Σελήνης. Ήρθε η ώρα να κάνουμε σχέδια και να φτιάξουμε το υπόβαθρο για να μαζέψουμε τους καρπούς από τα νέα μας ξεκινήματα, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι.

Οι όψεις της Νέας Σελήνης

Στη διάρκεια αυτής της σεληνιακής φάσης σχηματίζονται όψεις με το Δία, τον Άρη, τον Ουρανό και το Βόρειο Δεσμό. Στις 28 Ιουλίου η Νέα Σελήνη σχηματίζει τρίγωνο με το Δία στον Κριό. Αυτό το πανέμορφο πύρινο τρίγωνο είναι πολύ δυνατό και μας προσφέρει μια μεγάλη ώθηση να ξεκινήσουμε ένα έργο που μας εμπνέει. Εδώ, ο Δίας δίνει ένα άγγιγμα επιτυχίας στις πρωτοβουλίες μας και ενισχύει την ενθαρρυντική επιρροή αυτής της σεληνιακής φάσης.

Την ημέρα της Νέας Σελήνης, αλλά ειδικά γύρω στην 1η Αυγούστου, θα σχηματιστεί σύνοδος Άρη και Ουρανού στον Ταύρο, όμως θα έχει μια ελάχιστη σύνδεση με τον Ερμή στο Λέοντα σε αντίθεση με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Κάτω από την επιρροή αυτής της απελευθερωμένης Νέας Σελήνης θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε ένα εμπόδιο και να ξεμπλοκάρουμε μια κατάσταση που παραμένει στάσιμη εδώ και πολύ καιρό. Οι πλανήτες αυτοί μας δίνουν την ώθηση να δράσουμε ή ακόμα και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις… Αυτό το γεγονός μας δίνει τα κότσια να προχωρήσουμε μπροστά, παρά τις παγίδες!

Ο Βόρειος Δεσμός σε σύνοδο με τον Άρη και τον Ουρανό στον Ταύρο ενισχύει την ιδέα ότι για να προοδεύσουμε, πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Αν κι αυτό μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι είναι καιρός να υπερβούμε τις προκαταλήψεις μας για να ακούσουμε την καρδιά μας, αντί να ακολουθούμε ένα τρόπο σκέψης που μας κάνει αδιάλλακτους…