Κύρια άρθρα

Νέα Σελήνη

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

21 Μαρτίου 2023

Στις 21 Μαρτίου, η νέα αστρολογική χρονιά ξεκινά με τον Ήλιο να κινείται στον προνοητικό, γενναίο και αδάμαστο Κριό. Την ίδια ακριβώς μέρα, υπάρχει μια τολμηρή Νέα Σελήνη σ’ αυτό το ίδιο ζώδιο και, φυσικά, ξεκινάει επίσημα η άνοιξη με την εαρινή ισημερία. Αυτή η τριπλή σύγκρουση νέων ξεκινημάτων μας προτρέπει όλους να ξεκινήσουμε από την αρχή και να επαναπροσδιορίσουμε τις προθέσεις μας για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Η έννοια της Νέας Σελήνης

Η σύνοδος Ήλιου-Σελήνης αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου νέου κύκλου 28 ημερών. Δίνει μια αναζωογονητική έκρηξη ενέργειας και πρωτοβουλίας. Αλλά φέρνει, επίσης, συναισθηματική ισορροπία – όχι, όμως, παράλογα συναισθηματική, ούτε πολύ ψυχρή. Τα καινούρια φεγγάρια συνδέονται με νέα ξεκινήματα στην αστρολογία, καθώς υποδηλώνουν το σημείο επαναφοράς ενός νέου σεληνιακού κύκλου. Θεωρείται η πιο υποστηρικτική φάση της Σελήνης για να ξεκινήσουμε νέα έργα, να θέσουμε προθέσεις ή να βάλουμε καινούριες ενέργειες στη ζωή μας – γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν τελετουργικά εκδήλωσης κάτω από τη Νέα Σελήνη. Μπορεί να αμφισβητήσουμε παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις, καθώς αναζητάμε καινούριους τρόπους για να εξελιχθούμε.

Αυτή η Νέα Σελήνη

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ήταν μια αδύναμη αρχή για τους περισσότερους από μας, με το 2023 να ξεκινά με ανάδρομο Άρη και Ερμή, για να μην αναφέρουμε ότι ο Πλούτωνας βρίσκεται στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερου. (Όταν μιλάμε για αναιρετική μοίρα, εννοούμε συνήθως την τελευταία μοίρα κάθε ζωδίου. Επειδή, λοιπόν, κάθε ένα από τα 12 ζώδια έχει 29 μοίρες, όταν λέμε ότι ένας πλανήτης βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα, εννοούμε την 29η μοίρα κάθε ζωδίου και αφορά στα στοιχεία του χάρτη που χαρακτηρίζουμε ως καρμικά.) Όταν ένας πλανήτης διέρχεται από την αναιρετική μοίρα, υπάρχει μια ενέργεια αλλαγής και κρίσης. Οι δομές κατεδαφίζονται τώρα και υπάρχει μια επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι καινούριο. Η Νέα Σελήνη στον Κριό προσφέρει την κοσμική ευκαιρία να δούμε, επιτέλους, το φως στο τέλος του τούνελ.

Αυτή η σεληνιακή εμφάνιση βρίσκεται, επίσης, στην πολύ ευαίσθητη μηδενική μοίρα του Κριού (0ο) που είναι ο αριθμός της εκδήλωσης. Αυτό προσκαλεί απεριόριστες δυνατότητες, που όλοι μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Όπως η κάρτα του Τρελού στα ταρώ, μπορεί να κληθούμε να ξεκινήσουμε μια περιπέτεια, να εμπιστευτούμε και να βρεθούμε ακόμα και σε ελεύθερη πτώση, έχοντας πίστη στο Σύμπαν ότι ο αυθορμητισμός μας θα ανταμειφθεί. Σε τελική ανάλυση, ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και είναι γνωστός για την τόλμη του και για το ένστικτό του, που συχνά είναι σωστό.

Ωστόσο, όταν οποιοσδήποτε πλανήτης – ειδικά ο πανίσχυρος Ήλιος και η Σελήνη – είναι στη μηδενική μοίρα, υπάρχει μια ήπια προειδοποίηση από το Σύμπαν. Τα λιγότερο ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά του ζωδίου, συχνά, εμφανίζονται σε αυτούς τους πρώιμους βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να είναι η απερισκεψία του Κριού, η εγωπάθεια ή η αφέλεια. Καμία από αυτές τις ιδιότητες δεν είναι «κακή». Για την ακρίβεια, είναι πόροι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε, αν επιλέξουμε να τους μετατρέψουμε σε θάρρος, συνειδητότητα και εμπιστοσύνη. Αλλά θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα διακρίνουμε και θα επιλέξουμε σωστά.

Μιλώντας για διάκριση, ο κυβερνήτης αυτής της Νέας Σελήνης – ο Άρης – βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στην αναιρετική μοίρα των Διδύμων (28η μοίρα). Έχοντας πρόσφατο το τετράγωνό του με τον Ποσειδώνα (14/3) και συνεχίζοντας να νιώθουμε τους κραδασμούς αυτής της όψης, είναι σημαντικό οι προθέσεις που θέτουμε ή το νέο ταξίδι που ξεκινάμε τώρα, να γίνονται με σαφήνεια. Το χάος εξακολουθεί να παραμονεύει και πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την κατεύθυνση που έχουμε πάρει. Διαφορετικά, είναι πιθανό να καταλήξουμε σε σύγχυση ή να έχουμε μια αίσθηση απογοήτευσης, γιατί αποτύχαμε να τηρήσουμε μια δέσμευση που ξέρουμε ότι έπρεπε να ολοκληρώσουμε

Πώς αποκτάμε τέτοια σαφήνεια; Αφιερώνουμε χρόνο για να σταματήσουμε, να σκεφτούμε και να ξεκουραστούμε, πριν αναλάβουμε τη δράση που απαιτεί ο Κριός. Καταγράφουμε τις επιλογές μας και κάνουμε μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων μονοπατιών που μπορεί να βρεθούμε. Επικοινωνούμε με έμπιστους φίλους. Νιώθουμε τη λαχτάρα της ψυχής μας. Και τέλος, ενεργούμε με απόλυτη ακεραιότητα και βαδίζουμε στο αγνό φως της εντιμότητας του Κριού – ακόμη κι αν αυτό δεν αρέσει σε όλους. Αυτό που μπορούμε να μάθουμε όλοι από τον Κριό, είναι πώς να δίνουμε προτεραιότητα στον εαυτό μας και πώς να τον υποστηρίζουμε με τον καλύτερο τρόπο. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά εκπληκτικά κι αυθόρμητα δώρα αυτής της ιδιαίτερης Νέας Σελήνης.