Καρμική Αστρολογία

καρμική αστρολογία

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΘΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

Τι ρόλο παίζει το Κάρμα στη σχέση μας;

Έχετε δει ποτέ κάποιον να φέρεται σαν βλάκας και μετά να συμβαίνει κάτι που τον βάζει στη θέση του;

Ή, έχετε βρεθεί ποτέ σ’ αυτή τη θέση, γνωρίζοντας ότι τελικά πρόκειται να πληρώσετε επειδή κλείσατε κάποιον με τ’ αμάξι ή είπατε κάποιο ψέμα;

Αυτή η εξιλέωση για τις πράξεις μας είναι ο ορισμός του Κάρμα. Το Κάρμα είναι, βασικά, οι συνέπειες των πράξεών μας.

Το Κάρμα είναι αυτό που μας συμβαίνει σαν αποτέλεσμα των πράξεων που κάναμε στη ζωή μας (καλές και κακές). Το καλό Κάρμα έρχεται όταν είμαστε ευγενικοί με τους άλλους και κάνουμε όμορφα πράγματα. Το κακό Κάρμα έρχεται όταν φερόμαστε σαν βλάκες ή όταν σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας – αυτή είναι μια πολύ βασική περίληψη του τι είναι το Κάρμα.

Ανάλογα με το τι πιστεύουμε, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να ειπωθούν για το Κάρμα.

Υπάρχουν καρμικοί σύντροφοι, καρμικές σχέσεις και καρμικά μαθήματα που η ψυχή μας είναι εδώ για να μάθει, επειδή έχουμε αφήσει μισοτελειωμένες δουλειές από την προηγούμενη ζωή μας.

Σύμφωνα με την Αστρολογία, αυτό ήταν μέρος της συμφωνίας που αποδεχτήκαμε. Είναι μέρος του ψυχικού συμβολαίου που υπογράψαμε, όταν ήρθαμε εδώ για να γεννηθούμε.

Το Κάρμα είναι κάτι που κάθε ζώδιο μεταφέρει, που έρχεται και ξανάρχεται, αλλά μόνο για να μας διδάξει κάτι πολύτιμο.

Ένα πράγμα που τείνουμε να ξεχνάμε είναι ότι το Κάρμα δεν έρχεται πάντα σε κάποιον αμέσως.

Για την ακρίβεια, κάποιος μπορεί να φέρεται σαν βλάκας όλη του τη ζωή και ποτέ να μην πάρει αυτό που του αξίζει… τουλάχιστον, για την ώρα. Καμιά φορά το Κάρμα δεν έρχεται σε κάποιον σ’ αυτή τη ζωή.

Ίσως να μην υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, παρά μερικές ζωές αργότερα, όταν μετενσαρκωθεί σε κάτι δυσάρεστο.

Φυσικά, μην θεωρήσετε ότι αυτό σας δίνει την άδεια να φέρεστε σαν βλάκες, επειδή δεν πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να σας βρει το Κάρμα.

Όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζώδιό σας για να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Κάρμα σαν εργαλείο ανάπτυξης για να γίνετε καλύτεροι.

Έτσι λειτουργούν οι καρμικές σχέσεις:

Μια καρμική σχέση είναι μια σχέση που μας προκαλεί έντονα, αλλά μας δίνει και την ευκαιρία να εξελιχθούμε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Αν νιώθουμε ότι η σχέση που έχουμε αυτή στιγμή είναι απίστευτα δραματική, δύσκολη κι αγχωτική, μπορεί να είναι μια καρμική σχέση.

Κι ανάλογα με το πού είναι ο Πλούτωνας ή ποιο είναι το ζώδιό μας, υπάρχουν συγκεκριμένα ζώδια που αναδεικνύουν αυτά τα δύσκολα κι αγχωτικά συναισθήματα μέσα μας.

Μπορεί να βρεθούμε να διαφωνούμε με ορισμένα άτομα με βάση το ζώδιό τους. Ωστόσο, καλό είναι να μην θεωρούμε τέτοιου είδους σχέσεις δεδομένες.

Παρόλο που δεν προοριζόμαστε πάντα να είμαστε με συγκεκριμένα ζώδια (ερωτικά), η σχέση που έχουμε μαζί τους μπορεί στην πραγματικότητα να είναι καρμική με στόχο τη θεραπεία μας.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να νιώσουμε ότι τέτοιου είδους σχέσεις είναι καλές για μας, μια καρμική σχέση θα μας μεταμορφώσει βαθιά και θα μας διδάξει κάτι πολύ σημαντικό για τον εαυτό μας.

Λοιπόν, πώς μπορούμε να μάθουμε αν είμαστε μέσα σε μια καρμική σχέση; Για παράδειγμα, υπάρχουν πιθανά αρκετά προειδοποιητικά σημάδια, ήδη από την αρχή,  στη σχέση. Μπορεί να νιώθουμε ότι αντιμετωπίζουμε τα ίδια δύσκολα  θέματα σε όλες μας τις σχέσεις, ή να επιστρέφουμε στην ίδια κακή σχέση ξανά και ξανά – αυτό, όμως, συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα μάθημα που πρέπει να διδαχτούμε.

Και μέχρι να το μάθουμε αυτό το μάθημα, θα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στις ίδιες καρμικές σχέσεις ξανά και ξανά. Φυσικά, ποτέ δεν πρέπει να μπαίνουμε – ή να υπομένουμε – σε μια τοξική σχέση, ποτέ.

Οι καρμικές σχέσεις δεν έχουν σκοπό να μας σημαδέψουν ή να μας βάλουν σε κίνδυνο, αλλά να μας διδάξουν πολύτιμα μαθήματα για τον εαυτό μας, την ζωή και την αγάπη.

Ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης που έχουμε, πάντα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, καθώς και ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη.

Από μας εξαρτάται ν’ αποφασίσουμε τι χρειαζόμαστε και τι μας κάνει να νιώθουμε αγαπημένοι και ασφαλείς. Ας δούμε, στη συνέχεια, ποια μαθήματα θα πάρουμε από μια καρμική σχέση, με βάση το ζώδιό μας.

ΚΡΙΟΣ (21.03-19.04)

Μια καρμική σχέση για τον Κριό είναι μια σχέση πολύ εγωιστική. Έχετε την τάση να προσπαθείτε πολύ για να κάνετε μια σχέση να λειτουργήσει – συχνά, προσπαθείτε τόσο πολύ που σας γίνεται εμμονή. Το να έχετε υψηλούς στόχους για την ερωτική σας ζωή είναι υπέροχο, αλλά χρειάζονται επίσης και υγιή όρια. Μη θυσιάζετε τον εαυτό σας για κανέναν.

Το μάθημα που θα πάρετε από μια καρμική σχέση είναι να αποδέχεστε τα πράγματα όπως έρχονται. Δεν μπορείτε να ελέγξετε αν – ή, πόσο – σας αγαπά κάποιος.

Μόλις μάθετε πώς να επενδύετε σε μια σχέση μ’ έναν υγιή και τρυφερό τρόπο, θα μπορέσετε να κάνετε μια σχέση που ν’ αξίζει πραγματικά.

ΤΑΥΡΟΣ (20.04-20.05)

Μια καρμική σχέση για τον Ταύρο είναι μια σχέση εξαρτημένη που απαιτεί την απόλυτη προσοχή.

Λαχταράτε την τέλεια σχέση τόσο απελπισμένα, που στο τέλος φαίνεστε σαν κάποιος που φοβάται να δεσμευτεί, παρά σαν κάποιος που απλά θέλει το χρόνο του.

Αν κάνετε ένα λάθος, νιώθετε τρομοκρατημένοι και θ’ αποφύγετε να δεσμευτείτε ακόμα κι απέναντι σε κάποιον που αγαπάτε πολύ, στην περίπτωση που τα κάνετε θάλασσα.

Το μάθημα που θα πάρετε μέσα σε μια καρμική σχέση είναι να εστιάσετε στη δική σας ευτυχία και να ζήσετε τη ζωή που θέλετε. Οι σχέσεις θα έχουν πάντα τις διακυμάνσεις τους, αλλά είναι το πώς διαχειρίζεστε αυτά που έρχονται στο δρόμο σας, που κάνει τη σχέση ν’ αξίζει τον κόπο.

Ζήστε τη ζωή σας έτσι όπως τη θέλετε, προσπαθήστε να βρείτε την ευτυχία μέσα σας και η σωστή αγάπη θα σας βρει όπου κι αν είστε.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21.05.20.06)

Μια καρμική σχέση για τους Δίδυμους είναι μια σχέση παράλογη και τοξική. Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: δεν είστε διπρόσωποι, χειριστικοί ή αναξιόπιστοι.

Στην πραγματικότητα, είστε κάποιος που θα έκανε σχεδόν τα πάντα για τους ανθρώπους που αγαπά.

Αλλά, όταν πρόκειται για καρμικές σχέσεις, έχετε την τάση να κάνετε πράγματα που δεν θα κάνατε κανονικά, μόνο και μόνο για να πεισμώσετε το σύντροφό σας.

Το μάθημα που θα πάρετε από μια καρμική σχέση, είναι να μην αλλάξετε τον εαυτό σας για κανέναν.

Το να είστε με κάποιον που φέρνει στην επιφάνεια τις αδυναμίες και τις ανασφάλειές σας με έναν άβολο τρόπο, είναι τοξικό. Ένα τέτοιο είδος σχέσης μπορεί να είναι αγχωτικό, αλλά σας βοηθά πολύ να εκτιμήσετε ποιος είστε στην πραγματικότητα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (21.06-22.07)

Μια καρμική σχέση για τον Καρκίνο είναι μια σχέση που αποκαλύπτει την σκοτεινή πλευρά του. Είστε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζώδιο κι όταν νιώσετε ότι απειλείστε, κάνετε και λέτε πράγματα που κανονικά δεν θα κάνατε (και δεν θα λέγατε), για να προστατέψετε τον εαυτό σας.

Αυτό που έχετε να διδαχτείτε από μια καρμική σχέση είναι να ξέρετε πότε να φεύγετε. Όταν νιώθετε στριμωγμένοι στη γωνία από ένα σύντροφο που προσπαθεί να σας παρουσιάσει ως ανεπιθύμητο ή δύσκολο, γίνεστε μικροπρεπείς.

Αντί να μένετε κολλημένοι σ’ αυτή την αμυντική νοοτροπία, ξανά και ξανά, να μάθετε πώς να φεύγετε και να βρείτε κάποιον που να σας κάνει να νιώθετε αγαπημένοι και χαρούμενοι.

ΛΕΩΝ (23.07-22.08)

Μια καρμική σχέση για το Λέοντα είναι μια σχέση επιφανειακή κι εξαρτητική.  Θέλετε, πραγματικά, να είστε με κάποιον που να είναι κατάλληλος για σας διανοητικά, συναισθηματικά και σωματικά, αλλά όσο κακές κι αν είναι οι καρμικές σχέσεις για σας, είναι επίσης και εξαιρετικά εθιστικές.

Μπορεί να έλκεστε από λάθος άτομα, απλά και μόνο επειδή έχουν ωραία εμφάνιση, είναι δημοφιλείς ή φαίνονται γοητευτικοί.

Το μάθημα που έχετε να πάρετε από μια καρμική σχέση είναι να ξέρετε πότε να προχωρήσετε. Μπορεί να ξεκινάτε μια νέα σχέση πιστεύοντας ότι πρόκειται για κάτι σύντομο, αλλά ακόμα κι αυτές οι περιστασιακές σχέσεις έχουν τον τρόπο να σας παρασύρουν περισσότερο από όσο θέλετε.

Ξέρετε τι είναι καλό για σας, αλλά από σας εξαρτάται να αξιοποιήσετε τη θέλησή σας και ν’ αφήσετε μια επιφανειακή σχέση που ξέρετε ότι δεν οδηγεί πουθενά..

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23.08-22.09)

Μια καρμική σχέση για τον Παρθένο είναι μια σχέση ελεγκτική κι εμμονική. Έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να επιλέγετε το κατάλληλο άτομο, αλλά αυτό δεν σας κάνει λιγότερο επικριτικούς όταν τα πράγματα πάνε στραβά.

Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχετε να μην είστε υπερβολικά επικριτικοί με το σύντροφό σας και τη σχέση σας, ακόμα κι αν το κάνετε από αγάπη.

Το μάθημα που θα μάθετε από μια καρμική σχέση είναι να αποδεχτείτε ότι είστε άνθρωπος.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα και δεν είστε σούπερ ήρωας, άσχετα με το πόσο σκληρά προσπαθείτε. Όταν βάζετε το σύντροφό σας πάνω σε ένα βάθρο, δεν μπορείτε να δείτε τα ελαττώματά του. Αλλά όλοι έχουμε ελαττώματα κι όταν αποδεχτείτε ότι όλοι είμαστε απλά άνθρωποι κι ότι κάποιες σχέσεις δεν προορίζονται να κρατήσουν για πάντα, μπορείτε να κάνετε μια προσπάθεια να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο.

ΖΥΓΟΣ (23.09-22.10)

Μια καρμική σχέση για το Ζυγό είναι η σχέση που την αισθάνεται σαν το φυσικό του προορισμό. Ο λόγος της ύπαρξής σας είναι ο έρωτας, αλλά έχετε την τάση να ερωτεύεστε όλους όσους συναντάτε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να έχετε ανοιχτή την καρδιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε με προσοχή ποιος αξίζει την αγάπη σας.

Το μάθημα που θα πάρετε από μια καρμική σχέση είναι να πατάτε στα πόδια σας. Μια μοιραία σχέση τείνει να έχει πολλά σφάλματα, κυρίως επειδή επιλέγετε να αγνοήσετε τυχόν προειδοποιήσεις, απλά και μόνο επειδή νομίζετε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το σύντροφό σας.

Μαθαίνοντας πώς να βελτιώσετε την ανεξαρτησία σας, θα αποφύγετε να πέφτετε συνεχώς στην ίδια παγίδα και θα βρείτε το σύντροφο που σας ταιριάζει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (23.10-21.11)

Μια καρμική σχέση για το Σκορπιό είναι αυτή που φέρνει στην επιφάνεια τους χειρότερους φόβους του. Μια από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις που σας αφορούν είναι ότι λέτε ψέματα στο σύντροφό σας, ενώ στην πραγματικότητα κρύβετε τα συναισθήματά σας όταν αισθάνεστε άβολα ή ανασφαλείς.

Θέλετε να είστε με κάποιον που σας διευκολύνει να μοιραστείτε τις αδυναμίες σας, αλλά πρέπει να σταματήσετε να αντιστέκεστε και να χαλαρώσετε.

Το μάθημα που έχετε να πάρετε από μια καρμική σχέση είναι να εμπιστεύεστε πιο ελεύθερα. Οι καρμικές σχέσεις έχουν έναν τρόπο να φέρνουν στο φως όλους σας τους δαίμονες και να σας κάνουν να νιώθετε ότι δεν είστε άξιοι να αγαπηθείτε ή να γίνετε αποδεκτοί γι’ αυτό που είστε.

Θα ξέρετε ότι έχετε μια σωστή σχέση όταν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας, αλλά θα πρέπει να είστε ανοιχτοί και να εμπιστεύεστε ότι οι άνθρωποι είναι καλοί, όχι εκδικητικοί.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22.11-21.12)

Μια καρμική σχέση για τον Τοξότη είναι μια απρόβλεπτη και ασταθής σχέση. Παρόλο που σας αρέσει να είστε αυθόρμητοι μερικές φορές, είναι σίγουρα διαφορετικό όταν είναι δική σας επιλογή, παρά όταν νιώθετε ότι σας επιβάλλεται από τη σχέση σας.

Έχετε την τάση να μην συμβιβάζεστε καθόλου στις σχέσεις σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις για σάς και τον σύντροφό σας.

Το μάθημα που θα μάθετε από μια καρμική σχέση είναι να καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια στα πράγματα που σας ενδιαφέρουν.

Όταν ο φόβος της δέσμευσης κυριαρχεί στη σχέση σας, μπορεί να είναι δύσκολο να θελήσετε να κάνετε οποιαδήποτε προσπάθεια – ξέρετε, στην περίπτωση που ο σύντροφός σας πιστεύει ότι είστε πιο δεσμευμένοι στη σχέση, απ’ ό, τι πραγματικά είστε. Θα πρέπει να μάθετε ν’ αφήνετε τα άσχημα πίσω σας και να βρείτε κάποιον που να σας κάνει να χαίρεστε που είστε μαζί του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22.12-19.01)

Μια καρμική σχέση για τον Αιγόκερω είναι μια σχέση που γεννιέται από συγκρούσεις. Ας θυμηθούμε ένα πράγμα: οι καρμικές σχέσεις δεν διαρκούν.

Μπορεί να είστε ένα από αυτά τα ζώδια που είναι αποφασισμένα να κάνουν μια σχέση να λειτουργήσει, με οποιοδήποτε κόστος, αλλά οι υψηλές σας προσδοκίες για τον έρωτα απλά δεν πρόκειται να εκπληρωθούν εδώ.

Το μάθημα που θα πάρετε από μια καρμική σχέση είναι να είστε ρεαλιστές όσον αφορά τις ανάγκες σας. Μπορεί να θέλετε τελειότητα από τον σύντροφό σας, αλλά πρέπει να μάθετε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τους άλλους.

Είναι καλύτερα ν’ αφήσετε αυτή την τοξική σχέση πίσω σας, να ξαναγράψετε τους κανόνες σας και να βρείτε κάποιον, που μαζί του μπορείτε πραγματικά να δείτε ένα κοινό μέλλον.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20.01-18.02)

Μια καρμική σχέση για τον Υδροχόο είναι αυτή που τον προκαλεί. Μερικές φορές έχετε την ανθυγιεινή συνήθεια να εξαφανίζεστε από ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν, γιατί πιστεύετε ότι η πραγματική αγάπη είναι απειλητική και τρομακτική.

Μια καρμική σχέση μπορεί να είναι με κάποιον, που δεν μπορείτε να εξαφανιστείτε, πράγμα που σημαίνει ότι θα αναγκαστείτε να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας.

Το μάθημα που θα πάρετε από μια καρμική σχέση είναι να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και τους άλλους.

Δεν χρειάζεται να ελέγχετε κάθε κατάσταση ή να βάζετε την ευτυχία σας στην άκρη, για να κάνετε μια σχέση να λειτουργήσει – αλλά, πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια να βρείτε ικανοποίηση στην αγάπη και τη ζωή.

Όταν μάθετε πώς να δίνετε προτεραιότητα στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, θα δείτε ότι αυτές οι σχέσεις είναι διαχειρίσιμες όταν είστε ειλικρινείς μ’ αυτά που θέλετε.

ΙΧΘΥΕΣ (19.02-20.03)

Μια καρμική σχέση για τους Ιχθύες είναι μια σχέση γεμάτη προειδοποιητικά σημάδια κι επαναλαμβανόμενα μοτίβα.

Έχετε την τάση να είστε μια κρύο και μια ζέστη όταν πρόκειται για σχέσεις – τη μια στιγμή ονειρεύεστε να γεράσετε μαζί με το σύντροφό σας και την άλλη θέλετε ν’ αλλάξετε ταυτότητα μέσα στη νύχτα και να φύγετε απ’ την πόλη.

Σας αρέσει να πιστεύετε ότι η σχέση σας είναι τέλεια, αλλά όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, τα παρατάτε. Οι αληθινές σχέσεις σας φοβίζουν.

Το μάθημα που έχετε να πάρετε από μια καρμική σχέση είναι να αφήνετε το παρελθόν πίσω σας.

Ενώ μπορεί να μη θέλετε να μπαίνετε στις ίδιες σχέσεις, ξανά και ξανά, υπάρχει κάτι βολικό με τη ρουτίνα.

Τούτου λεχθέντος, πρέπει να δουλέψετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, να αντιμετωπίσετε θέματα δέσμευσης και να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας,  για να ξέρετε πότε να φύγετε από μια κακή σχέση και να ξεβολευτείτε.