Ιατρική Αστρολογία

Ιατρική Αστρολογία

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΜΕΡΟΣ 1

Το ανθρώπινο σώμα έχει  μια πολύ βαθιά σχέση με τις ασθένειες. Για την ακρίβεια, οι ασθένειες είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας. Σύμφωνα με την ιατρική Αστρολογία, κάθε ζώδιο και κάθε πλανήτης σχετίζεται με έναν συγκεκριμένο τύπο ασθένειας. Μπορεί, επίσης, να ειπωθεί ότι ένα άτομο είναι δυνατόν να επηρεαστεί από ένα συγκεκριμένο τύπο ασθενειών, αν ο πλανήτης ή το ζώδιό του γίνει αδύναμο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποφέρουμε απ’ όλες τις ασθένειες. Έτσι, σ’ αυτό το πλαίσιο, θα μιλήσουμε για τους 12 αστρολογικούς οίκους και τις ασθένειες που σχετίζονται μ’ αυτούς.

Κάθε μέρος του σώματός μας σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο ζώδιο. Ωστόσο, κάποια ζώδια απειλούνται από χρόνιες και κουραστικές ασθένειες. Κάθε ζώδιο έχει συγκεκριμένη ποιότητα και προδιαγραφές και παίζει έναν πολύ ζωτικό ρόλο στη δομή του σώματός μας.

 • ΚΡΙΟΣ: Κεφάλι, εγκέφαλος, πρόσωπο
 • ΤΑΥΡΟΣ: Λαιμός, λάρυγγας, χείλη
 • ΔΙΔΥΜΟΙ: Πνεύμονες, χέρια, μπράτσα
 • ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Στομάχι, στήθος, θώρακας
 • ΛΕΩΝ: Καρδιά, σπονδυλική στήλη, βραχίονες
 • ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Έντερα, το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, δάχτυλα, σπλήνα
 • ΖΥΓΟΣ: Νεφρά, δέρμα, οσφυϊκή περιοχή
 • ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ουροδόχος κύστη, πρωκτός, σκωληκοειδής απόφυση
 • ΤΟΞΟΤΗΣ: Γοφοί, μηροί, νεύρα, αρτηρίες
 • ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Γόνατα, αρθρώσεις, δόντια, δέρμα
 • ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Πόδια, αστράγαλοι, κυκλοφορία του αίματος
 • ΙΧΘΥΕΣ: Πόδια, δάχτυλα ποδιών, λεμφικό σύστημα

 

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΚΟΣ (1ος)

Η ευαισθησία βρίσκεται στο πιο πάνω μέρος του σώματός μας, δηλαδή στο κεφάλι, τον εγκέφαλο, τα μαλλιά και το δέρμα. Επίσης, η φυσική ικανότητα και η γενική υγεία διέπονται από τον πρώτο οίκο της αστρολογίας. Επιπλέον, δείχνει το φυσικό ανάστημα, τη ζωτικότητα και το σφρίγος του ατόμου.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ (2ος)

Το πρόσωπό μας, το δεξί μάτι, τα δόντια, η γλώσσα, η μύτη, η φωνή, τα νύχια, η κατάσταση του εγκεφάλου εμπίπτουν στο δεύτερο αστρολογικό οίκο. Ωστόσο, υψηλός πυρετός, καρδιακές ασθένειες, στομάχι και δέρμα, κατάγματα οστών, εσωτερικός πυρετός, εγκεφαλικά προβλήματα προκαλούνται, επίσης, από την αδυναμία του δεύτερου οίκου.

ΤΡΙΤΟΣ ΟΙΚΟΣ (3ος)

Λαιμός, θώρακας, κλείδα, χέρια, αναπνοή, σωματική ανάπτυξη – όλα αυτά αφορούν στον τρίτο οίκο. Όμως, μπορεί να προκληθούν εγκεφαλικές ασθένειες, δηλητηρίαση, κοψίματα, πληγές, πονόλαιμος, φαγούρα, αρτηριακή πίεση, απώλεια ενέργειας κ.λπ. Επιπλέον, ασθένειες γυναικείων οργάνων, κάταγμα οστών, όγκοι, καρκίνος, δυσμηνόρροια, έλκος ή δυσεντερία, παθήσεις του ορθού, ανεμοβλογιά κ.λπ. εμπίπτουν επίσης στη διακυβέρνηση του τρίτου οίκου.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΙΚΟΣ (4ος)

Ο θώρακας, η καρδιά, οι πνεύμονες, η πίεση του αίματος και το γυναικείο στήθος έχουν να κάνουν με τον τέταρτο αστρολογικό οίκο. Ωστόσο, αυτός ο οίκος σχετίζεται κυρίως με τις ασθένειες που προέρχονται από τις γυναικείες ορμόνες κι έχει την τάση να αποδυναμώνει τα μέρη του σώματος σε βαθμό που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΙΚΟΣ (5ος)

Η άνω κοιλιακή χώρα, η καρδιά, η χοληδόχος κύστη, η ζωτικότητα, τα έντερα, η νοημοσύνη, η σκέψη, το σπέρμα και η μήτρα υπάγονται στον πέμπτο οίκο της Αστρολογίας. Ονομάζεται, επίσης, «ο οίκος της θεραπείας» ή απουσίας ασθένειας. Κατά την περίοδο του πέμπτου οίκου η υγεία των ανθρώπων βελτιώνεται και κινείται προς μια σταθερή κατάσταση.

ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΟΣ (6ος)

Το πεπτικό μας σύστημα, τα νεφρά, η μήτρα, ο πρωκτός εμπίπτουν στην διακυβέρνηση του έκτου οίκου. Ωστόσο, ο έκτος οίκος στον αστρολογικό χάρτη είναι, επίσης, γνωστός ως «ο οίκος της ασθένειας  στην ιατρική αστρολογία. Επιπλέον, οι πλανήτες που συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο με τον έκτο οίκο προκαλούν ασθένειες. Η αδυναμία αυτού του οίκου σημαίνει ότι η υγεία θα υποφέρει κι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ασθένειας.

ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΙΚΟΣ (7ος)

Η μήτρα, οι ωοθήκες, το σπέρμα και ο προστάτης αδένας υπάγονται στον έβδομο  οίκο της Αστρολογίας. Ωστόσο, ασθένειες του προσώπου, αφροδίσια, δυσπεψία, προβλήματα στο λαιμό, διαβήτης, σεξουαλική ανικανότητα μπορούν επίσης να μας επηρεάσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Επιπλέον, η ανικανότητα, η πτώση, πυρετός και  ασθένειες των αδένων, γονόρροια, βρογχοκήλη,  αρθρίτιδα, κύστεις, ουρηθρικές παθήσεις, κήλη, γενική αδυναμία προκαλούνται επίσης από την αδυναμία του έβδομου οίκου.

ΟΓΔΟΟΣ ΟΙΚΟΣ (8ος)

Εξωτερικά γεννητικά όργανα, ακρωτηριασμός οργάνων, μακροχρόνια ασθένεια, ατύχημα, φύλο εμπίπτουν στον όγδοο οίκο. Ωστόσο, ο όγδοος οίκος στην αστρολογία θεωρείται ότι έχει άμεση σχέση με τη μακροζωία ή τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου σ’ αυτό τον κόσμο. Η αδυναμία αυτού του οίκου προκαλεί ακόμα και ατυχία, ψυχικό άγχος, χειρουργική επέμβαση κ.λπ.

ΕΝΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ (9ος)

Ο ένατος οίκος συμβολίζει τα γόνατα, τους μηρούς, τις αρθρώσεις, τα οστά κ.λπ. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιατρική αστρολογία, μπορεί επίσης να προκαλέσει αδυναμία, πόνο στο στομάχι, απώλεια οστικής μάζας, ασθένειες των οστών κ.ά. Επιπλέον, ο ένατος οίκος κυβερνά ασθένειες που σχετίζονται με  δόντια,  δέρμα,  μάτια,  ψυχική ανησυχία, πληγές, παράλυση, υστερία, όγκους, απώλεια μαλλιών, χειρουργικές επεμβάσεις κ.λπ.

ΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ (10ος)

Ο δέκατος οίκος έχει σχεδόν την ίδια λειτουργία με τον ένατο. Περιλαμβάνει συνήθως ασθένειες που έχουν να κάνουν με το στομάχι, με τα μάτια, με πηγές, πόνους στις αρθρώσεις, κατάγματα οστών κ.λπ.

ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ (11ος)

Ο ενδέκατος οίκος κυβερνά τις κνήμες, το αριστερό αυτί, τον αριστερό βραχίονα, τους γλουτούς κ.λπ. Ο οίκος αυτός, ωστόσο, σχετίζεται με τις χρόνιες ασθένειες. Επιπλέον, τα ωροσκόπια άρρωστων ανθρώπων αποκαλύπτουν ότι οι ασθένειες που βιώνουν, γενικά, διέπονται από τη διακυβέρνηση του ενδέκατου οίκου.

ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ (12ος)

Το δεξί μας μάτι, η αϋπνία, η νοητική ισορροπία, η αναπηρία, τα πέλματα, ο θάνατος, η σωματική ευχαρίστηση και η θλίψη είναι κάτω από την επιρροή αυτού του οίκου. Ωστόσο, ο δωδέκατος οίκος στον αστρολογικό χάρτη είναι ο οίκος της νοσηλείας, της φυλάκισης, της απώλειας περιουσίας, των συζυγικών προβλημάτων κ.λπ. Σύμφωνα με την ιατρική Αστρολογία, ο δωδέκατος οίκος σχετίζεται με την θεραπεία των ασθενειών.

 

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΜΕΡΟΣ 2

Ένας καλός τρόπος για να κατανοήσουμε την ιατρική Αστρολογία είναι να καταλάβουμε πώς τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου σχετίζονται με το σώμα. Σε γενικές γραμμές, τα ζώδια του ζωδιακού κυριαρχούν στις ανατομικές θέσεις του σώματος, ξεκινώντας από τον Κριό για το κεφάλι και τελειώνοντας με τους Ιχθύες για τα πόδια.

 

ΚΡΙΟΣ: Το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού έχει να κάνει με τη θερμότητα (πυρετός) και τη φλεγμονή. Σαν το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο Κριός είναι ο γενικός κυβερνήτης του κεφαλιού και του εγκεφάλου και όλων των τραυματισμών και των παθήσεων του κεφαλιού. Καθώς κάποιος εμβαθύνει περισσότερο στην ιατρική Αστρολογία θα παρατηρήσει ότι διάφορα μέρη του κεφαλιού αναφέρονται και σε άλλα ζώδια – όπως ο Αιγόκερως για τα δόντια κι ο Καρκίνος για τις ρινικές κοιλότητες. Αλλά, γενικά, τα θέματα του κεφαλιού συνδέονται με τον Κριό.

ΤΑΥΡΟΣ: Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο που βοηθάει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση του σώματος. Γενικά, σχετίζεται με το θώρακα, τις αμυγδαλές και το θυρεοειδή αδένα. Σε σχέση με το πρόσωπο ρυθμίζει, επίσης, τα ούλα και το μεσαίο αυτί.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Είναι ένα ζώδιο που έχει να κάνει με την επικοινωνία και τη συνδεσιμότητα. Κυβερνά τις σάλπιγγες και έχει γενική κυριαρχία στο νευρικό σύστημα και τους πνεύμονες. Ακολουθώντας τον Ταύρο που κυβερνά το λαιμό, το ζώδιο των Διδύμων κυβερνά τα μπράτσα και τους ώμους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ένα ζώδιο του Νερού που μπορεί να καλλιεργήσει και να προστατέψει. Κυβερνά τη θωρακική κοιλότητα, το στομάχι, το στήθος και τη μήτρα. Επίσης, έχει στην επιρροή του τους βλεννογόνους αδένες.

ΛΕΩΝ: Ένα ζώδιο της Φωτιάς, ένα ζώδιο ενέργειας και ζωτικότητας. Κυβερνά το μυϊκό τμήμα της καρδιάς, τη σπονδυλική στήλη και το μεσαίο μέρος της πλάτης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Καθορίζει τις διαδικασίες αφομοίωσης και διαχωρισμού. Ρυθμίζει το λεπτό έντερο, το πάγκρεας, το δωδεκαδάχτυλο και την παραγωγή ενζύμων του ήπατος.

ΖΥΓΟΣ: Πρόκειται για ζώδιο  ισορροπίας. Ρυθμίζει το αγγειοκινητικό σύστημα, το κάτω μέρος της πλάτης (οσφυϊκή περιοχή), το αδενικό αγγειακό τμήμα του νεφρού και το δέρμα, σε ό, τι αφορά την αισθητική.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Είναι το ζώδιο που έχει να κάνει με την αποβολή, ρυθμίζει τις σωματικές εξόδους και τις αναπαραγωγικές διαδικασίες. Κυριαρχεί στο παχύ έντερο, την ουροδόχο κύστη, το κόλον, το ορθό, τον κόλπο, τους όρχεις και τον προστάτη.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Είναι το ζώδιο της μετακίνησης. Κυβερνά τους γοφούς και τους μηρούς, το ισχιακό νεύρο και το συκώτι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Το ζώδιο αυτό σχετίζεται με τον περιορισμό και τη διαδικασία σκλήρυνσης. Κυβερνά το δέρμα κι επίσης ρυθμίζει τα γόνατα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα δόντια και τα κυτταρικά τοιχώματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Συνδέεται με σπάνιες ασθένειες και νευρικές παθήσεις. Συμμετέχει στην κυκλοφορία του αίματος και στις διαδικασίες οξείδωσης του σώματος. Ρυθμίζει το κάτω μέρος των ποδιών, την κνήμη, τους αστραγάλους και τις βαλβίδες της καρδιάς.

ΙΧΘΥΕΣ: Σχετίζεται  με ασθένειες που είναι δύσκολο να διαγνωστούν ή να θεραπευτούν. Το ζώδιο των Ιχθύων μπορεί, επίσης, να συνδεθεί με ανίατες ασθένειες. Κυβερνά τα πέλματα και τα δάχτυλα, το λεμφικό σύστημα και τον σπλήνα στο λεμφικό του ρόλο.