Αριθμός Πεπρωμένου

αριθμός πεπρωμένου

Ο αριθμός του Πεπρωμένου μας δείχνει κάτι περισσότερο από ένα τύπο προσωπικότητας.

Κατά την πρακτική της Αριθμολογίας, πιστεύεται ότι μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο γύρω μας, παρατηρώντας αριθμητικά μοτίβα στην καθημερινή μας ζωή. Όμως, αυτή η πνευματική πειθαρχία μπορεί, επίσης, να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τον εσωτερικό μας κόσμο. Με τη βοήθεια μιας απλής πρόσθεσης μπορούμε να ανακαλύψουμε τον αριθμό του Πεπρωμένου μας, έναν μονοψήφιο αριθμό που αποκαλύπτει ποιοι είμαστε, ποιες είναι οι βαθύτερες αξίες μας και ποιες οι προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Για να βρούμε τον αριθμό Πεπρωμένου μας, παίρνουμε την ημερομηνία γέννησης και προσθέτουμε κάθε αριθμό μέχρι να καταλήξουμε σε έναν μονοψήφιο. Για παράδειγμα, αν η ημερομηνία γέννησης είναι 5 Ιουλίου 1989, θα πρέπει να προσδιορίσουμε τις ξεχωριστές τιμές της ημέρας, του μήνα και του έτους:

Ο Ιούλιος είναι ο έβδομος μήνας, επομένως ο αριθμός του είναι το 7 (επτά). Η ημέρα της γέννησης είναι, προφανώς, το 5 (πέντε). Τέλος, το έτος γέννησης μπορεί να μειωθεί σε έναν μονοψήφιο αριθμό προσθέτοντας τα ψηφία του μαζί (1+9+8+9=27) και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψηφία του αθροίσματος (2+7=9). Επομένως, τώρα έχουμε τρεις αριθμούς που πρέπει να προσθέσουμε (7+5+9=22) – κι ένα ακόμα άθροισμα για να μειώσουμε (2+2=4).

Ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης, ενδέχεται να καταλήξουμε με έναν άλλο διψήφιο αριθμό μετά από αυτό το βήμα – συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να καταλήξουμε σε μονοψήφιο αριθμό. Σ’ αυτό το παράδειγμα, ο αριθμός Πεπρωμένου θα ήταν το 4 (τέσσερα).

Εάν είστε καινούριοι στην Αριθμολογία, αλλά είστε εξοικειωμένοι με την Αστρολογία, θεωρήστε το παρόμοια με το ζώδιό σας – μια αναπαράσταση τόσο της προσωπικότητάς σας, όσο και – αφηρημένα – του μέλλοντός σας. Μας δίνεται η δυνατότητα να μάθουμε ποιες είναι οι θετικές μας ποιότητες έκφρασης και, επίσης, ποιες θα είναι οι τάσεις και τα εμπόδιά μας. Με άλλα λόγια, αυτός ο αριθμός μπορεί να μας πει πολλά για την προσωπικότητά μας, αλλά πιθανά το πιο σημαντικό είναι ότι υποδηλώνει ποιος θα είναι ο μεγαλύτερος σκοπός της ζωής μας.

Για να επιστρέψουμε στο προηγούμενο παράδειγμα, ο αριθμός Πεπρωμένου 4 (τέσσερα) υπαινίσσεται ότι είμαστε οργανωτικοί κι αναζητάμε την ασφάλεια. Όταν κινούμαστε σύμφωνα με τις παραμέτρους του αριθμού 4, ας πούμε, τηρώντας μια σταθερή ρουτίνα και φροντίζοντας την υγεία μας, θα νιώθουμε καλύτερα.  Όταν είμαστε συντονισμένοι με το σκοπό της ζωής μας, νιώθουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ενεργοποιημένοι και ακριβείς.

Αντίθετα, αν έχουμε αριθμό Πεπρωμένου το 4 (τέσσερα) και παίρνουμε  αποφάσεις που εμπεριέχουν ρίσκο, ξοδεύουμε για περιττά πράγματα ή παραλείπουμε τις ετήσιες, ιατρικές μας εξετάσεις, είναι πιθανό να νιώθουμε έξω απ’ το στοιχείο μας και χωρίς κανένα σκοπό. Όλα όσα βιώνουμε στη ζωή μας, έχουν να κάνουν με το σκοπό.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΕΩΣ ΤΟ 9

Αριθμός Πεπρωμένου 1

Ο Ηγέτης

Αξίες: Ατομικότητα, ανεξαρτησία, αυτονομία

Προκλήσεις: ν’ αναπτύξουμε τη δική μας φωνή και ν’ αποκτήσουμε μεγαλύτερη αίσθηση αυτοπεποίθησης

Αριθμός Πεπρωμένου 2

Ο Διπλωμάτης

Αξίες: Συνεργασία, ισορροπία, αγάπη

Προκλήσεις: να αξιοποιήσουμε τη συναισθηματική μας ευαισθησία – και να τη χρησιμοποιήσουμε  για να συνδεθούμε με τους άλλους

Αριθμός Πεπρωμένου 3

Ο Κοινωνικός

Αξίες: Δημιουργικότητα, αυτοέκφραση, διασκέδαση

Προκλήσεις: να παραμένουμε αισιόδοξοι, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστές, όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες

Αριθμός Πεπρωμένου 4

Ο Εργατικός

Αξίες: Δομή, πειθαρχία, υγεία

Προκλήσεις: να ισορροπήσουμε τις φιλοδοξίες μας με την ανάγκη μας για ασφάλεια

Αριθμός Πεπρωμένου 5

Το Ελεύθερο Πνεύμα

Αξίες: Περιπέτεια, κίνηση, αλλαγή

Προκλήσεις: να βρούμε το είδος της καθημερινότητας που μας ταιριάζει

Αριθμός Πεπρωμένου 6

Ο Φροντιστής

Αξίες: Ευθύνη, οικογένεια, μακροπρόθεσμοι στόχοι

Προκλήσεις: να κάνουμε το περιβάλλον μας όμορφο για τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους

Αριθμός Πεπρωμένου 7

Ο Διαισθητικός

Αξίες: Στοχαστική σκέψη, ενδοσκόπηση, φαντασία

Προκλήσεις: να ακούμε τόσο τη λογική, όσο και τη διαίσθησή μας

Αριθμός Πεπρωμένου 8

Ο Δυναμικός Παίκτης

Αξίες: Εξουσία, υλικά αγαθά, επιτυχία

Προκλήσεις: να μάθουμε πότε είναι χρήσιμο να ασκούμε έλεγχο και πότε είναι καλύτερα να αφήνουμε κάποιον άλλον να αναλάβει

Αριθμός Πεπρωμένου 9

Ο Ανθρωπιστής

Αξίες: Συμπόνια, κατανόηση, αποδοχή

Προκλήσεις: να βγαίνουμε από κάθε καινούρια εμπειρία λίγο πιο σοφοί, κάθε φορά