Ινδική Αστρολογία

Ινδική αστρολογία

Η Ινδία είχε το δικό της σύστημα Αστρολογίας ήδη από το 1000 π.Χ.  Το σύστημά της είναι γνωστό ως Jyotisha-επιστήμη του φωτός. Οι δυτικοί την αποκαλούν Βεδική Αστρολογία και αναγνωρίζουν ότι είναι μια από τις αρχαιότερες.  Οι ρίζες της κρατάνε από τις παλιές παραδόσεις της Ινδίας. Η Βεδική αστρολογία βασίζεται στις ιερές γραφές, που είναι γνωστές ως Βέδες.

Σε αυτό το σύστημα αστρολογίας, οι πλανήτες ερμηνεύονται ανάλογα με την επίδραση που έχουν στην προηγούμενη ζωή και την ταυτόχρονη επιρροή που ασκούν στην τωρινή ζωή.  Σύμφωνα με τη Βεδική αστρολογία το κάρμα και η τύχη είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Ένα περίπλοκο κομμάτι της ινδικής αστρολογίας είναι ο γενέθλιος χάρτης, γνωστός ως Kundli. Με βάση τις ακριβείς ημερομηνίες γέννησης, την ημερομηνία, τον τόπο και τη θέση των πλανητών, καθορίζει τα μελλοντικά γεγονότα στη ζωή.  Η Ινδική Αστρολογία υπολογίζει τις θέσεις των πλανητών και των άστρων, έτσι όπως εμφανίζονται στον ουρανό την νύχτα. Ενώ η Δυτική αστρολογία υπολογίζει τον ζωδιακό με βάση την Ισημερία. Αυτή είναι η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ της Ινδικής και Δυτικής Αστρολογίας.

Σε αντίθεση με τις ισημερίες της Δυτικής αστρολογίας, η Jyotisha χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία υπολογισμού που βασίζεται στους δώδεκα αστερισμούς μαζί με τα 27 nakshatra ή τον σεληνιακό αστερισμό.  Τα 27 nakshatra είναι τα ακόλουθα: Ashwini, Bharani, Krittika, Rohini, Mrigasirisa, Ardra, Punarvasu, Pushyami, Ashlesha, Magha, Purva Phaguni, Uttara Phaguni, Hasta, Chitra, Swati, Vishakha, Anuradha, Jyeshta, Moola, Purva Ashadha, Uttara Ashadha, Abhijit, Sravana, Dhanishta, Satha Bishta, Poorva Bhadrapada, Uttara Bhadrapada, Revati.

Γενικά, η Βεδική αστρολογία μας συμβουλεύει και μας βοηθάει, ώστε να συνειδητοποιήσουμε τον αληθινό μας εαυτό και να γνωρίσουμε την ψυχή μας.  Μας ωθεί στο να ζήσουμε την ζωή με αυτοπεποίθηση, έχοντας επίγνωση της εξωτερικής μοίρας και του εαυτού μας. Με διάφορες πρακτικές, όπως η προσευχή, ο διαλογισμός και η γιόγκα καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε το Κάρμα μας και τις δυσάρεστες επιρροές των πλανητών.  Θεωρείται ότι είναι πιο ακριβής από τη δυτική αστρολογία, όσον αφορά τις προβλέψεις και την ανάλυση της μοίρας, τόσο της ατομικής όσο και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Τα 12 ζώδια και τα χαρακτηριστικά τους

Κριός-Mesha (14/4-15/5)

Είστε άνθρωποι ενθουσιώδεις με έντονη ενεργητικότητα και πολύ δημιουργικοί.  Είστε ανταγωνιστικοί με τους άλλους και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μονοπωλήσετε το ενδιαφέρον.  Τα όνειρα και οι στόχοι σας είναι προτεραιότητά σας και επιδιώκετε την επιτυχία. Το ρίσκο είναι μέσα στη ζωή σας και δεν σας ενδιαφέρουν οι συνέπειες, αφού δεν φοβάστε να αντιμετωπίσετε τα επακόλουθα των επιλογών σας.  Κυρίως βασίζεστε στο ένστικτό σας, που πολλές φορές αποδεικνύεται σωτήριο.

Ταύρος-Vrishaba (16/5-16/6)

Είστε άτομα που θέλουν την ηρεμία, τη σταθερότητα και την ασφάλεια.  Οι στόχοι σας ολοκληρώνονται με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς. Βασίζεστε στη λογική και δεν είστε καθόλου παρορμητικοί.  Προτεραιότητά σας είναι τα συμφέροντά σας, αλλά πολλές φορές ενδέχεται να ξεφύγετε από τους αρχικούς σας στόχους, λόγω του ότι δεν θυσιάζετε τις ατομικές ανέσεις σας.  Όσον αφορά τις κοινωνικές σας σχέσεις σέβεστε τους συνανθρώπους σας και προστατεύετε αυτούς που αγαπάτε.

Δίδυμοι-Mithuna (17/6-16/7)

Είστε άτομα ανήσυχα και τείνετε να ενεργείτε απρόβλεπτα.  Δεν έχετε υπομονή. Θέλετε να τα κάνετε όλα γρήγορα και να έχετε άμεσα αποτελέσματα.  Όμως αυτό μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος σας κάποιες φορές. Στα αισθηματικά σας είστε επιπόλαιοι και οι άλλοι δυσκολεύονται να συμβαδίσουν μαζί σας, γιατί δεν μπορούν να προβλέψουν την επόμενη κίνησή σας.  Το κύριο χαρακτηριστικό σας είναι η ευφυΐα που σας βοηθάει να κάνετε εύστοχες κινήσεις.

Καρκίνος-Karkata (17/7-16/8)

Είστε φιλάνθρωποι και προσφέρετε τα πάντα σε αυτούς που δυσκολεύονται να ορθοποδήσουν στη ζωή.  Προτιμάτε να υλοποιείτε τους στόχους σας αναζητώντας τη βοήθεια τρίτων και να λειτουργείτε ομαδικά.  Αυτό υποδεικνύει ότι είστε ανασφαλείς και ότι αναζητάτε την εσωτερική ισορροπία. Στα αισθηματικά σας, τείνετε να επιλέγετε άτομα που σας συμπληρώνουν και που μπορείτε να βασιστείτε πάνω τους.

Λέων-Simha (17/8-17/9)

Είστε δημιουργικοί, επιδιώκετε τη δόξα και σας ενδιαφέρει πολύ η εξωτερική σας εικόνα.  Χαρακτηριστικό σας γνώρισμα είναι η υπερηφάνεια. Πολλές φορές όμως γίνεστε αλαζόνες και απομακρύνετε τους άλλους από κοντά σας, με την επικριτική σας διάθεση.  Προτιμάτε να συναναστρέφεστε με άτομα που είναι κατώτερα από εσάς και που σας κάνουν πολλές κολακείες. Στα αισθηματικά σας, είστε αφοσιωμένοι στους συντρόφους σας και κάνετε σχέσεις με μοναδικό κριτήριο τον απόλυτο έρωτα.

Παρθένος-Kanya (18/9-17/10)

Είστε αρκετά ανασφαλείς και διστακτικοί στο να παίρνετε πρωτοβουλίες ή να ενεργείτε ανεξάρτητα και αυτόβουλα.  Όταν διαπιστώνετε ότι κάτι δεν μπορεί να υλοποιηθεί ή ότι σας δυσκολεύει και σας προκαλεί άγχος, δεν επιμένετε και προτιμάτε να προχωρήσετε σε κάτι πιο εφικτό.  Έχετε την τάση να απομακρύνεστε από οτιδήποτε σας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και απορρίπτετε άτομα που σας ρίχνουν ψυχολογικά.

Ζυγός-Tula (18/10-17/11)

Είστε επικοινωνιακά άτομα και σας αρέσει να έχετε ευρύ κοινωνικό κύκλο.  Είναι πολύ σπάνιο να μείνετε μόνοι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού αναζητάτε πάντα τη συντροφικότητα.  Δεν σας αρέσουν οι εντάσεις και προσπαθείτε να είστε διπλωμάτες, ώστε να διατηρείτε ισορροπημένες σχέσεις μ’ αυτούς που αγαπάτε.  Το κύριο χαρακτηριστικό σας είναι ότι δεν μπορείτε να πείτε “όχι” σε κανέναν, ώστε να μη στενοχωρήσετε ή  απογοητεύσετε τους άλλους.

Σκορπιός-Vrishchika (18/11-16/12)

Είστε επιρρεπείς στα πάθη σας, αλλά αυτό που σας χαρακτηρίζει απόλυτα είναι η αποφασιστικότητά σας.  Βάζετε υψηλούς στόχους και δεν δέχεστε την αποτυχία. Έχετε την ικανότητα να διαπρέπετε σε οποιοδήποτε τομέα και βασίζεστε αποκλειστικά στις δικές σας δυνάμεις.  Στα αισθηματικά σας, λειτουργείτε με πάθος και σας αρέσουν οι περιπέτειες.

Τοξότης-Dhanus (17/12-14/01)

Είστε γεμάτοι ενέργεια, ενθουσιασμό και αισιοδοξία.  Στην κοινωνική σας ζωή είστε περιζήτητοι και όλοι θέλουν να είναι δίπλα σας, λόγω του εύθυμου χαρακτήρα σας.  Οι στόχοι σας είναι βασική σας προτεραιότητα,  αλλά δεν έχετε την μεθοδικότητα και τον προγραμματισμό που απαιτείται  για να τους υλοποιήσετε.  Θέλετε να είστε ανεξάρτητοι και δεν σας αρέσει να λειτουργείτε κάτω από συγκεκριμένους κανόνες. Το κύριο χαρακτηριστικό σας είναι ο αυθορμητισμός και η παρορμητικότητα.  Όμως, πολλές φορές λειτουργείτε επιπόλαια και βιαστικά.

Αιγόκερως-Makara (15/01-13/02)

Είστε πολύ μεθοδικοί, πρακτικοί και επίμονοι.  Ό,τι στόχους βάζετε, καταφέρνετε να τους υλοποιείτε και σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε δυσκολίες, προσπαθείτε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους και προσαρμόζεστε εύκολα και γρήγορα στις αλλαγές.  Είστε υπεύθυνα άτομα και δεν θέλετε να αφήνετε εκκρεμότητες πίσω σας, γιατί σας περιορίζουν και σας κρατάνε από το να προχωρήσετε με άνεση στα νέα σας σχέδια. Στις κοινωνικές σας σχέσεις είστε απόμακροι με τους άλλους και δεν δίνετε δικαιώματα.  Στα αισθηματικά σας, είστε επιφυλακτικοί και το μόνο που σας κάνει να αφεθείτε και να ανοιχτείτε στους συντρόφους σας είναι η έμπνευση που θα σας δώσουν.

Υδροχόος-Kumbha (14/02-15/03)

Είστε δημιουργικοί, παραγωγικοί και έχετε ανοιχτούς ορίζοντες.  Έχετε προοδευτικές ιδέες και σας αρέσει να ασχολείστε ή να κάνετε καινοτόμα πράγματα.  Συχνά, λειτουργείτε βάσει του συλλογικού συμφέροντος, βάζοντας στην άκρη τις προσωπικές σας βλέψεις.  Αυτό όμως, μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στους στόχους και τα όνειρά σας. Στα αισθηματικά σας θέλετε να λειτουργείτε ελεύθερα, χωρίς κανένα περιορισμό ή καταπίεση.  Σε περίπτωση που δείτε ότι σας αμφισβητούν για οποιοδήποτε λόγο, τότε απομακρύνεστε οριστικά.

Ιχθύες-Meena (16/03-13/04)

Το κύριο χαρακτηριστικό σας είναι ότι λειτουργείτε διαισθητικά.  Είστε αρκετά ευαίσθητοι και τείνετε να παίρνετε τα πάντα τοις μετρητοίς.  Αυτό μπορεί να σας βάλει σε διαδικασία αμφισβήτησης των ικανοτήτων σας και να σας προκαλέσει έντονες ανασφάλειες.  Από την άλλη όμως, είστε πολύ δημιουργικοί και θέλετε να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας και τους άλλους που μπορεί να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και να αγγίζουν τα όρια της ουτοπίας.  Στα αισθηματικά σας εξιδανικεύετε καταστάσεις και πρόσωπα, με αποτέλεσμα να είστε πιο επιρρεπείς σε λάθος επιλογές συντρόφων. Όμως, όποιος είναι δίπλα σας περνάει καλά, αφού απολαμβάνει τον τρυφερό και ρομαντικό χαρακτήρα σας.