Κέλτικη Αστρολογία

κελτική αστρολογία

Πολύ πριν από τη γέννηση του Χριστιανισμού άκμασε ο Κελτικός πολιτισμός και, μαζί του, η Κελτική Αστρολογία. Γύρω στα 1000 π.Χ. εμφανίσθηκε η Κελτική Αστρολογία που ασκήθηκε από παγανιστές ιερείς, τους Δρυίδες

Σήμερα, οι Δρυίδες θεωρούνται ως ένας τύπος Κελτών-χίπις της αρχαιότητος, αλλά  στην πραγματικότητα ήταν φιλόσοφοι, ιερείς, επιστήμονες και ποιητές των Κελτών. Οι σπουδές τους άρχιζαν κατά την παιδική τους ηλικία και διαρκούσαν έως και είκοσι χρόνια.

Για τους Δρυίδες, τα δέντρα ήταν ιερά. Θεωρούσαν ότι περιείχαν πνεύματα που διέθεταν άπειρη γνώση και σοφία και ονομάζονταν Δρυάδες  ή Νύμφες των Δασών. Με την πάροδο του χρόνου, τα δέντρα συμβόλιζαν τη ζωή, το θάνατο και την ανανέωση. Χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και ως βάση γραφής σχηματίζοντας το Δέντρο του Κέλτικου Αλφάβητου ή του Αρχαίου Άγγλο-Ιρλανδικού Αλφάβητου, όπου κάθε σύμβολο ή γράμμα ήταν το όνομα ενός δέντρου.

Τα δέντρα ήταν τόσο σημαντικά για τους Δρυίδες,  που απέδωσαν σε κάθε δέντρο τη δική του ιδιαίτερη μυστικιστική ιδιότητα και ερμηνεία. Παρατήρησαν ότι οι ιδιότητες ορισμένων δένδρων ταιριάζουν με εκείνες των παιδιών που γεννιούνται σε ορισμένες περιόδους του έτους. Αυτή η γνώση τους προίκισε με ενόραση και διαύγεια,  τόσο ως προς τους ανθρώπους όσο και στη ζωή. ‘Έτσι γεννήθηκε η Κελτική Αστρολογία.

Η Κελτική Αστρολογία βασίσθηκε στον κύκλο της Σελήνης για να δημιουργήσει τον κέλτικο ζωδιακό κύκλο. Το έτος είναι χωρισμένο σε 13 μήνες, ο καθένας από τους οποίους περιέχει 28 ημέρες. Υπάρχει επίσης μία επιπλέον ημέρα, 23 Δεκεμβρίου, η οποία ονομάζεται Ημέρα Χωρίς Όνομα. Κάθε μήνας συνδέεται με ένα διαφορετικό δέντρο, και έτσι καθορίσθηκαν τα 13 κελτικά ζώδια.

 

Σημύδα (Birch tree) | 24 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Οι γεννημένοι στο ζώδιο της Σημύδας δεν παρεκκλίνουν του στόχου τους και θέλουν οπωσδήποτε να πετύχουν το σκοπό τους. Τους αρέσει η ρουτίνα και έχουν καλή σχέση με το χρήμα, μόνο που πρέπει να προσέχουν ώστε να μην γίνουν σκλάβοι του. Είναι ικανοποιημένοι όταν έχουν στόχο και εργάζονται γι’ αυτόν.

Σορβιά (Rowan tree) | 21 Ιανουαρίου – 17 Φεβρουαρίου

Τα άτομα που γεννήθηκαν στο μήνα της Σορβιάς είναι ιδεαλιστές, οραματιστές με ισχυρές ανθρωπιστικές και πνευματικές ανησυχίες. Αγαπούν τις αλλαγές και αντιπαθούν τους περιορισμούς και τους συμβιβασμούς. Τείνουν να είναι αντισυμβατικοί, στοχαστές και διαπρέπουν στον καλλιτεχνικό χώρο.. Είναι ηγέτες από τη φύση τους και καταφέρνουν περισσότερα όταν παίρνουν τα ηνία, καθώς δεν τους αρέσει να ακολουθούν τους άλλους.

Φλαμουριά (Ash tree) | 18 Φεβρουαρίου – 17 Μαρτίου

Όσοι ανήκουν στο ζώδιο της Φλαμουριάς έχουν μια διπλή φύση, προσπαθώντας να εξισορροπήσουν την καλλιτεχνική και ευάλωτη πλευρά τους,  με τη λογική και τη ρεαλιστική πλευρά. Είναι συμπονετικοί και ευαίσθητοι, με ισχυρή διαίσθηση. Θα μπορούσαν να τα καταφέρουν στα οικονομικά, αν ακολουθήσαν τις ιδέες τους.

Σκλήθρα (Alder tree) | 18 Μαρτίου – 14 Απριλίου

Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο της Σκλήθρας αγαπούν τα ταξίδια και τους αρέσει να είναι ανεξάρτητοι. Είναι αρκετά γενναίοι και ανταγωνιστικοί. Είναι αρκετά ευχάριστοι, αλλά θυμώνουν εύκολα. Γίνονται σπουδαίοι γονείς και επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

Ιτιά (Willow tree) | 15 Απριλίου – 12 Μαΐου

Τα άτομα της Ιτιάς είναι έξυπνα και επίμονα. Είναι ισχυροί σύμμαχοι και άγριοι αντίπαλοι. Είναι μυστικοπαθείς, πράγμα που καθιστά δύσκολο να καταλάβουν οι άλλοι τι πραγματικά πιστεύουν.  Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για αυτούς. Διακρίνονται ως εκπαιδευτικοί και σε θέσεις όπου μπορούν να επηρεάσουν κόσμο.

Οξυάκανθος ή Ιπποφαές  (Hawthorn tree) | 13 Μαΐου – 9 Ιουνίου

Οι άνθρωποι αυτοί είναι χαρισματικοί και δημιουργικοί. Είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και συχνά κάνουν παραστάσεις σε μεγάλους χώρους. Είναι έξυπνοι στρατηγικοί με έντονο αίσθημα χιούμορ, αλλά χρειάζεται να φροντίζουν να κρατούν την ψυχραιμία τους.

Βελανιδιά (Oak tree) | 10 Ιουνίου – 7 Ιουλίου

Είναι χαρισματικοί, αποφασιστικοί, ενθουσιώδεις  με πολλά ενδιαφέροντα. Γίνονται μεγάλοι ηγέτες και έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν αισιοδοξία. Το χειρότερο ελάττωμά τους είναι ότι δεν ξέρουν πάντα πότε θα πρέπει να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και είναι επιρρεπείς στο να ρισκάρουν οικονομικά.

Πουρνάρι ή Ου (Holly tree) | 8 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

Όσοι έχουν γεννηθεί κάτω από αυτό το ζώδιο είναι πρακτικοί, ισχυροί και τελειομανείς. Συνηθίζουν να παίζουν  υποστηρικτικό ρόλο, είτε στον χώρο της εργασίας είτε στις σχέσεις τους. Δεν τους αρέσει η κριτική και συχνά αποτραβιούνται από τον κόσμο. Κάνουν μεγάλη καριέρα στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα.

Φουντουκιά (Hazel tree) | 5 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου

Οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου είναι έξυπνοι και προσανατολισμένοι στην λεπτομέρεια, αναλύοντας συχνά κάθε κατάσταση. Τείνουν να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και είναι αρκετά νευρικοί. Η δύναμή τους είναι το μυαλό τους. Είναι μεγάλοι σχεδιαστές και διοργανωτές και συχνά υπερέχουν ως σπουδαστές.

Άμπελος (Vine tree) | 2 Σεπτεμβρίου – 29 Σεπτεμβρίου

Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο της Αμπέλου είναι πολύ ευγενικά, καλλιεργημένα και οξυδερκή. Ωστόσο, η διάθεση είναι ευμετάβλητη – τη μια στιγμή ευτυχισμένοι και θλιμμένοι την επόμενη. Η ευγενική τους φύση και οι καλοί τους τρόποι τους βοηθούν να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο.

Κισσός (Ivy tree) | 30 Σεπτεμβρίου – 27 Οκτωβρίου

Τα ζώδια του Κισσού είναι πληθωρικά και μοναδικά. Φαίνονται σαν ηλεκτροκίνητα παιχνίδια, με σταθερό ρεύμα ενέργειας που τους επιτρέπει να συνεχίζουν να κινούνται ασταμάτητα. Είναι πολύ φιλικοί, ευχάριστοι και αισιόδοξοι. Παρόλο που συνήθως δεν τα πάνε καλά στο σχολείο, είναι τόσο ταλαντούχοι που συχνά παίρνουν πολλά πτυχία και διακρίσεις.

Καλαμιά (Reed tree) | 28 Οκτωβρίου – 24 Νοεμβρίου

Αυτοί οι άνθρωποι εύκολα κατανοούν οτιδήποτε άλλοι θεωρούν πολύπλοκο. Είναι σπουδαίοι φίλοι και ηγέτες, αλλά πρέπει να χαλιναγωγούν την ζήλια τους. Είναι αρκετά περήφανοι και καταφέρνουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Η εσωτερική τους ορμή είναι τόσο μεγάλη, που κατά καιρούς πρέπει να θυμούνται να κάνουν το σωστό.

Σαμπούκος ή κουφοξυλιά (Elder tree) | 25 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου

Τα άτομα αυτά είναι πολύ ευφυή και ενεργητικά. Λειτουργούν καλύτερα όταν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στη ζωή τους. Τείνουν να χάνουν πολύ χρόνο όταν είναι νέοι και πολλές φορές βάζουν την ζωή τους σε τάξη όταν πια είναι αρκετά μεγάλοι. Έχουν την συνήθεια να θεωρούν ότι έχουν πάντα δίκιο, και το παράδοξο είναι ότι έχουν όντως δίκιο.

Οδηγός στον Κελτικό Αστρολογικό Κύκλο των ζώων και ερμηνεία

Οι Κέλτες ήταν στενά δεμένοι με τη φύση. Σε συνδυασμό πάντα με τις εποχές, ο ζωδιακός τους κύκλος βασίσθηκε στον κύκλο της Σελήνης και έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα δέντρα και τα ζώα.

Οι Κέλτες είδαν ότι ο κόσμος των ζώων είναι στενά συνδεδεμένος με τον δικό τους. Πίστευαν ότι τα ζώα έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά εξελίχθηκαν και απέκτησαν συγκεκριμένες έννοιες που οι Κέλτες συσχέτισαν  με κάθε ζώο ξεχωριστά.

Οι Κέλτες παρατηρώντας τη συμπεριφορά των ζώων και των ανθρώπων συσχέτισαν την σημασιολογία των Κελτικών ζώων με αυτή του ζωδιακού κύκλου των δέντρων. Σε κάθε ζώδιο του Κελτικού Δέντρου αποδόθηκε ένα αντίστοιχο ζώδιο του Κέλτικου ζωδιακού κύκλου των ζώων.

Με αυτόν τον τρόπο, το ζώδιο σας του Κελτικού κύκλου των ζώων είναι μια επέκταση του ζωδίου σας στον κέλτικο κύκλο των δένδρων. Το νόημα και τα σύμβολα του ζωδίου σας στον κελτικό κύκλο των ζώων συμβάλλουν στην μεγαλύτερη κατανόηση της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς σας.

Πράσινος δράκος (Green Dragon) |  21 Ιανουαρίου – 17 Φεβρουαρίου

Το ζώδιο του Πράσινου Δράκου είναι ένα σύμβολο πνευματικής ανάπτυξης.  Είναι ένα αρκετά ισχυρό ζώδιο, που πρέπει να ξεκαθαρίσει αν το στοιχείο του χρησιμοποιείται για καλό ή για κακό. Οι Πράσινοι Δράκοι έχουν εξαιρετική όραση που τους επιτρέπει να βλέπουν μέσα στην καρδιά των πραγμάτων.  Αυτό τους κάνει εξαιρετικούς φύλακες θησαυρών, σοφίας και μυστικών.

Ιππόκαμπος (Seahorse) | 18 Φεβρουαρίου – 17 Μαρτίου

Ο Ιππόκαμπος συνδέεται με όλες τις μυστικιστικές ιδιότητες του στοιχείου του νερού. Είναι σε θέση να αλλάζει ώστε να ταιριάζει στο περιβάλλον του κατά πως χρειάζεται κάθε φορά, έχοντας μεγάλη ευελιξία και επινοητικότητα. Αυτό το  ζώδιο του Κελτικού κύκλου των ζώων είναι εξαιρετικά υπομονετικό και του αρέσει να μένει στο σπίτι, γιατί η οικογένεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του. Χαίρεται να δίνει και να εισπράττει αγάπη και στοργή.

Γεράκι awk) | 18 Μαρτίου – 14 Απριλίου

Το ζώδιο με σύμβολο το Γεράκι γνωρίζει πολύ καλά το περιβάλλον του και παραμένει σε εγρήγορση για τυχόν ξαφνικές αλλαγές. Κάθε φορά που βλέπει κάτι που θέλει, το κυνηγά. Ένα Γεράκι βλέπει τη μεγαλύτερη εικόνα της ζωής και πώς όλα στη ζωή συνδέονται μεταξύ τους. Μπορεί εύκολα να φτάσει στην επιτυχία και να επιτύχει τον υψηλότερο δυνατό στόχο.

Θαλάσσιο Φίδι (Sea-Serpent) | 15 Απριλίου – 12 Μαΐου

Το ζώδιο του Θαλάσσιου Φιδιού είναι ένα σύμβολο ανάπτυξης και αναγέννησης. Συνενώνει τους ανθρώπους μαζί και προσφέρει μεγάλη θεραπεία σε όσους την χρειάζονται, ακόμα κι αν είναι απλά ένα αυτί για να ακούει. Το θαλάσσιο φίδι είναι αρκετά ελκυστικό και ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για αποπλάνηση. Είναι ένας δυναμικός υποστηρικτής εκείνων για τους οποίους νοιάζεται και δεν φοβάται να επιτεθεί όταν απειλείται.

Αλεπού (Fox) | 13 Μαΐου – 9 Ιουνίου

Η Αλεπού είναι πονηρή, πανούργα και σοφή. Όσοι ανήκουν σ’ αυτό το ζώδιο είναι ευφυείς  και αρκετά επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Είναι ανήσυχοι, περιπετειώδεις και όσοι βρίσκονται στην συντροφιά τους χαίρονται συναρπαστικές στιγμές μαζί τους. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουν γιατί η αλεπού μπορεί με μεγάλη ευκολία να αποπλανήσει τρυπώνοντας  στην καρδιά του θύματος της, πριν καλά-καλά αυτό συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει.

Λευκό Άλογο (White Horse) | 10 Ιουνίου – 7 Ιουλίου

Το ζώδιο του Λευκού Αλόγου είναι καθαρό, πνευματικό και θεϊκό. Γεμάτο δύναμη και αντοχή, φροντίζει και βοηθά. Το Λευκό Άλογο αγαπά την ελευθερία του και του αρέσει να ταξιδεύει. Είναι αρκετά τυχεροί στα οικονομικά και  ηγετικοί από την φύση τους.

Μονόκερως (Unicorn) | 8 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

Αντιπροσωπεύει την ισορροπία των στοιχείων – το φως και το σκοτάδι, ο  Ήλιος και η Σελήνη…  Έχει ατέλειωτο πνεύμα και μεγάλη αντοχή. Ο Μονόκερως είναι εξαιρετικά έξυπνος και πιστός. Είναι ένας φυσικός φροντιστής και θεραπευτής, βοηθώντας τους γύρω του την στιγμή που έχουν ανάγκη.

Ιριδίζων Σολομός (Rainbow Salmon) | 5 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου

Τα άτομα αυτά είναι πολύ σοφά και διαθέτουν βαθιά γνώση της ζωής. Συνήθως  ζουν πολλά χρόνια με πολλές εμπειρίες και μυστικά που ελάχιστοι αποκτούν ποτέ στην ζωή τους. Συχνά απομονώνονται και τους αρέσει η αντισυμβατική σκέψη. Μπορούν να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων, κατορθώνοντας  έτσι να ξεπεράσουν εύκολα τις ενδεχόμενες προκλήσεις.

Λευκός Κύκνος  (White Swan) | 2 Σεπτεμβρίου – 29 Σεπτεμβρίου

O Λευκός Κύκνος είναι πολύ χαριτωμένος και γεμάτος δύναμη. Γνωστός για την πιστότητα και τη μακροζωία του, είναι ένας πιστός εραστής και δια βίου φίλος. Ο Λευκός Κύκνος έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον κόσμο γύρω του, φτιάχνοντάς τον έτσι ώστε να ταιριάζει με τις επιθυμίες του. Έχει πολύ υψηλά πρότυπα και μια φυσική αύρα ευγένειας. Ο Λευκός Κύκνος έχει πολύ εκλεπτυσμένη γεύση και ξέρει ακριβώς τι θέλει, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Πεταλούδα (Butterfly) | 30 Σεπτεμβρίου – 27 Οκτωβρίου

Αυτό το κελτικό ζώδιο είναι ένα τέλειο παράδειγμα της φράσης “κοινωνική πεταλούδα”. Μπορεί να συχνάζει σε πάρτι, να βρίσκεται με φίλους και την οικογένεια, ή απλά να συνομιλεί μ’ έναν ξένο σ’ ένα καφενείο. Είναι ένας ονειροπόλος άνθρωπος και ενθουσιάζεται να ανακαλύπτει νέες ιδέες, χαρισματικός, γοητευτικός και αιώνια αισιόδοξος.

Λευκό Κυνηγόσκυλο (White Hound) | 28 Οκτωβρίου – 24 Νοεμβρίου

To Λευκό Κυνηγόσκυλο είναι σθεναρά πιστό. Έχει μια έντονη όραση που του επιτρέπει να βλέπει ακριβώς την ουσία του θέματος. Βοηθά απλόχερα τους άλλους, είτε πρόκειται για διδασκαλία, καθοδήγηση, εργασία στο ιατρικό επάγγελμα, είτε απλά για μια καλή συμβουλή. Οι λευκοί κυνηγοί είναι από  τη φύση τους διαμεσολαβητές, με ισχυρές ψυχικές ικανότητες.

Μαύρο Άλογο (Black Horse) | 25 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου

Το Μαύρο Άλογο είναι ένας ισχυρός, δυνατός ηγέτης και φυσικός αθλητής με απαράμιλλη αντοχή. Αρκετά έμπειρος στους στρατιωτικούς και άλλους τομείς που του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί τα φυσικά του ταλέντα, το Μαύρο Άλογο μπορεί να ανέβει γρήγορα σε κοινωνικό επίπεδο.

Ζαρκάδι (Stag) | 24 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Το Ζαρκάδι γνωρίζει πολύ καλά το περιβάλλον του. Υπερασπίζεται τους φίλους και τις πεποιθήσεις τους αρκετά θαρραλέα. Είναι εξαιρετικά έξυπνο, εύστροφο και αντιδρά γρήγορα. Τα Ζαρκάδια συχνά διαπρέπουν στον ιατρικό τομέα, όπου μπορούν να εξελιχθούν με μεγάλη επιτυχία.