Τα 12 Ζώδια Και Τα Χαρακτηριστικά Τους

Μέσα στους αιώνες κάθε ζώδιο έχει αναπτύξει τα δικά του χαρακτηριστικά και την δική του προσέγγιση στη ζωή, άλλοτε με δυναμικές ικανότητες και άλλοτε με απογοητευτικές αδυναμίες.

Κανένα ζώδιο δεν είναι τέλειο από μόνο του.  Η ποικιλομορφία του ζωδιακού κύκλου ολοκληρώνει τον αστρολογικό τροχό.  Το ζώδιο του ήλιου σας καθορίζεται από την ημερομηνία γέννησής σας και αντιπροσωπεύει την ουσιαστική και βαθύτερη  προσωπικότητά σας, την αίσθηση του εαυτού σας, τις βασικές σας προτιμήσεις και τους τρόπους που κινείστε στον κόσμο.  Αυτή η αστρολογική τοποθέτηση φέρει στο φως τα έμφυτα ταλέντα σας,  καθώς και τα καλά κρυμμένα σημεία σας.  Οι χαρές, οι επιθυμίες, οι ατέλειες και οι φόβοι είναι αυτό που κάνει το ηλιακό σύμβολο ξεχωριστό και μοναδικό που συνδυαζόμενο με τους άλλους πλανήτες στον χάρτη σας, δημιουργεί το χαρακτηριστικό προφίλ σας ή με άλλα λόγια το αστρολογικό σας αποτύπωμα.

Τα ζώδια διακρίνονται αστρολογικά σε 2 κατηγορίες ανάλογα: με τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν και τις ιδιότητες που τα χαρακτηρίζουν.

Έχουμε λοιπόν αφενός τα στοιχεία Φωτιά-Νερό-Γη-Αέρας  που το καθένα τους αποτελεί μία ομάδα από τρία ζώδια και γι’ αυτό ονομάζονται Ζωδιακές Τριπλότητες.

Φωτιά: Κριός, Λέων και Τοξότης

Γη: Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως

Αέρας: Δίδυμοι, Ζυγός και Υδροχόος

Νερό: Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύες

Γενικά τα ζώδια της Φωτιάς  χαρακτηρίζονται για το πάθος και την ζωντάνια τους, της Γης είναι πρακτικά και προσγειωμένα, του Αέρα είναι έξυπνα και παράξενα και τέλος του Νερού είναι διαισθητικά και συναισθηματικά.

Και αφετέρου τις  ιδιότητες Παρορμητικά-Σταθερά-Μεταβλητά που η καθεμιά τους αποτελεί μια ομάδα από τέσσερα ζώδια και γι’ αυτό ονομάζονται Ζωδιακές Τετραπλότητες.

Παρορμητικά: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως

Σταθερά: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος

Μεταβλητά: Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες

Τα Παρορμητικά  ξεκινούν μια νέα εποχή γι’ αυτό είναι εξαιρετικά στην ανάληψη δράσης και πρωτοβουλιών. Τα Σταθερά εμφανίζονται στην μέση των εποχών, είναι δυνάμεις σταθερές με φοβερές αντοχές και είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένα στον όποιο σκοπό τους.  Ενώ κάθε εποχή ολοκληρώνεται με ένα από τα Μεταβλητά ζώδια που παρουσιάζουν ρευστότητα κατάλληλη για αλλαγές και μετασχηματισμό.

Συνεχίζοντας τους αστρολογικούς συνδυασμούς, αποκαλύπτουμε μια πλούσια και σύνθετη πρακτική που μας δίνει εικόνα για τον πιο αληθινό μας εαυτό.

Ξεκινήστε να ανακαλύπτετε κάθε χαρακτηριστικό γνώρισμα της προσωπικότητάς του Ήλιου σας από το υπέροχο έως το εκνευριστικό, φτάνοντας στην διαδικασία της αυτογνωσίας.

κριός

ΚΡΙΟΣ

ταύρος

ΤΑΥΡΟΣ

δίδυμος

ΔΙΔΥΜΟΙ

καρκίνος

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

λέων

ΛΕΩΝ

παρθένος

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ζώδια

ΖΥΓΟΣ

Ζώδια

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

τοξότης

ΤΟΞΟΤΗΣ

αιγόκερως

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

υδροχόος

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ζώδια

ΙΧΘΕΙΣ