Τι είναι η Αριθμολογία

Αριθμολογία

Οι αριθμοί έχουν αξία, τόσο αριθμητική όσο και πνευματική. Η αριθμολογία, με τους πιο απλούς όρους, είναι η σχέση μεταξύ ενός αριθμού και της μυστικιστικής του φύσης, τόσο σε ατομικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αριθμολογία είναι, επίσης, η μελέτη της αριθμητικής τιμής του αλφάβητου.

Για να καταλάβουμε πλήρως τη γλώσσα των ιερών αριθμών, όχι μόνο πρέπει να κατανοήσουμε την ιστορία της αριθμολογίας και πώς επηρεάζει την προσωπικότητά μας, αλλά απαιτείται επίσης μια βουτιά σε όλες τις διαφορετικές εκδηλώσεις της, που είναι: αριθμολογικό πορτραίτο, γενέθλια αριθμολογία (γενέθλιος αριθμός, αριθμός πορείας ζωής, αριθμός ωριμότητας) και αριθμολογία ονόματος (αριθμός πεπρωμένου, προσωπικός αριθμός, αριθμός ψυχής).

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Καταρχήν, να πούμε ότι οι αριθμολογικές ιδέες υπάρχουν εδώ και αιώνες. Μερικά από τα πρώτα αρχεία αριθμολογίας εμφανίστηκαν στην αρχαία Αίγυπτο και τη Βαβυλώνα μαζί με την Κίνα, τη Ρώμη, την Ιαπωνία και την Ελλάδα. Ωστόσο, πατέρας της αριθμολογίας θεωρείται ο Έλληνας φιλόσοφος, Πυθαγόρας.

Ο Πυθαγόρας ήταν στην εποχή του λαμπρός φιλόσοφος και μαθηματικός. Ενώ μεγάλο μέρος της ζωής του Πυθαγόρα καλύπτεται από μυστήριο, το ενδιαφέρον του για τους  αριθμούς είναι καλά τεκμηριωμένο. Το πάθος τον οδήγησε να ταξιδέψει στην Αίγυπτο για να σπουδάσει χαλδαϊκή αριθμολογία για είκοσι δύο χρόνια. Ο Πυθαγόρας πίστευε ότι ο κόσμος χτίστηκε πάνω στη δύναμη των αριθμών και ότι όλα μπορεί να μεταφραστούν σε αριθμητική μορφή, συνήθως σε μονοψήφια. Η ιδέα της εκχώρησης αριθμητικών τιμών στα γράμματα είναι γνωστή ως Πυθαγόρειο Σύστημα Αριθμών και χρησιμοποιείται στη σύγχρονη αριθμολογία.

Η σημαντικότητα των αριθμών φαίνεται επίσης και στη θρησκεία: το 666 σχετίζεται με το θηρίο, το 888 αντιπροσωπεύει τον Ιησού Χριστό και μετά έχουμε  και την Αγία Τριάδα. Η εβραϊκή γιορτή Χανουκά  (Hanukkah) διαρκεί οκτώ νύχτες. Στο Ταρό, κάθε κάρτα είναι αριθμημένη κι αυτά τα νούμερα έχουν μοναδικές έννοιες. Στην κινεζική παράδοση, ο αριθμός τέσσερα σχετίζεται με την κακοτυχία.

Χρησιμοποιούμε ακόμα αυτό το σύστημα αριθμολογίας, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε τις κρυφές έννοιες του κόσμου – μερικοί το χρησιμοποιούν ακόμη και για να παίξουν το χρηματιστήριο. Ωστόσο, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την αριθμολογία παρόμοια με την αστρολογία – για να γνωρίσουν τον εαυτό τους και για πρόβλεψη του μέλλοντος.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ

Όπως κι ο αστρολογικός χάρτης, ένα αριθμολογικό πορτραίτο είναι ο προσωπικός οδηγός μας για τη ζωή. Αποκαλύπτει τις δυνάμεις μας, τις αδυναμίες μας, καθώς και το ποιοι θα μπορούσαμε να γίνουμε – σκεφτείτε το σαν μυστικιστικό σκονάκι, που μας βοηθάει να κινηθούμε σωστά.  Σε αντίθεση με έναν γενέθλιο χάρτη, που χρησιμοποιεί την ακριβή ώρα, τον τόπο και την ημέρα γέννησης για να υπολογίσει με ακρίβεια την προσωπικότητά μας, η αριθμολογία είναι λίγο πιο απλή.

Ένα αριθμολογικό πορτραίτο – ή, αριθμολογικός  χάρτης – αποτελείται από έξι μόνο αριθμούς: τρεις αριθμοί υπολογίζονται από την ακριβή ημερομηνία γέννησης (γενέθλιος αριθμός, αριθμός πορείας  ζωής, αριθμός ωριμότητας) και τρεις αριθμούς που προκύπτουν από τα γράμματα του ονόματός μας (αριθμός ψυχής, αριθμός προσωπικότητας και αριθμός πεπρωμένου).

Ενώ όλοι αυτοί οι αριθμοί και οι θέσεις έχουν ειδικές έννοιες, ο πιο σημαντικός αριθμός στο πορτραίτο μας είναι ο αριθμός του Πεπρωμένου,, επειδή περιγράφει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βρούμε την πληρότητα. Μας λέει ποιοι πραγματικά είμαστε και ποιοι θα μπορούσαμε να γίνουμε, αν αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνατότητες – παρόμοια με το ζώδιό μας στην αστρολογία,

Ο αριθμός Πεπρωμένου προκύπτει από την ημερομηνία της γέννησης και περιγράφει τη φύση της πορείας μας, το δρόμο που ακολουθούμε. Περιγράφει τα χαρακτηριστικά μας και το ποιοι είμαστε όταν γεννιόμαστε, καθώς και τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τα μαθήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια αυτής της ζωής.

(προσθέτουμε τους αριθμούς της ημερομηνίας γέννησης – μέρα, μήνα, έτος)

 Ο αριθμός  Έκφρασης προκύπτει από ΟΛΑ τα γράμματα του πλήρους ονοματεπωνύμου μας και συμβολίζει τις ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας. Αποκαλύπτει τους εσωτερικούς μας στόχους, το άτομο που θέλουμε να γίνουμε και τα ταλέντα, τις ικανότητες και τις αδυναμίες που είχαμε από τη στιγμή που γεννηθήκαμε.

(προσθέτουμε όλα τα γράμματα του ονοματεπωνύμου μας)

Ο αριθμός  Ψυχής προέρχεται από τα ΦΩΝΗΕΝΤΑ του πλήρους ονοματεπωνύμου μας και συμβολίζει τον εσωτερικό μας εαυτό. Δείχνει τα αληθινά μας κίνητρα, τις εσωτερικές μας επιθυμίες, τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες. Αποκαλύπτει τη γενική πρόθεση πίσω από πολλές από τις πράξεις μας και επηρεάζει δραματικά τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή.

(προσθέτουμε τους αριθμούς των φωνηέντων  του ονοματεπωνύμου μας)

Ο αριθμός  Προσωπικότητας προκύπτει από τα ΣΥΜΦΩΝΑ που περιέχει το πλήρες ονοματεπώνυμό μας και να κάνει με την εικόνα που παρουσιάζουμε στους άλλους. Επηρεάζει τα χαρακτηριστικά που προβάλλουμε και δείχνει πώς, πιθανά, μας βλέπουν οι άλλοι πριν να μας γνωρίσουν καλά.

(προσθέτουμε τους αριθμούς των συμφώνων του ονοματεπωνύμου μας)

Ο αριθμός Συμπεριφοράς περιγράφει την εντύπωση που κάνουμε στους άλλους, όταν μας συναντούν για πρώτη φορά. Είναι μια ένδειξη για το είδος της πρώτης εντύπωσης που παρουσιάζουμε στον κόσμο. Αυτή η αντίληψη δεν είναι πάντα σύμφωνη μ’ αυτό που πραγματικά είμαστε ή ποιοι είμαστε στο βάθος.

(προσθέτουμε  τον αριθμό της μέρας και του μήνα γέννησης, μέχρι να έχουμε ένα μονοψήφιο αριθμό)

Ο Γενέθλιος αριθμός, πιθανά ο πιο απλός να βρεθεί. Αν κάποιος γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου, έχει Γενέθλιο αριθμό το 6. Αν η ημερομηνία είναι διψήφια, απλά προσθέτουμε τους αριθμούς, μέχρι να καταλήξουμε σε έναν.

Αντιστοιχία Αριθμών και Γραμμάτων

Ελληνικό Αλφάβητο

Α, Ι, Ρ = 1

Β, Κ, Σ = 2

Γ, Λ, Τ = 3

Δ, Μ, Υ =4

Ε, Ν, Φ = 5

Ξ, Χ = 6

Ζ, Ο, Ψ = 7

Η, Π, Ω = 8

Θ = 9

Λατινικό Αλφάβητο

A, J, S = 1

B, K, T = 2

C, L, U = 3

D, M, V = 4

E, N, W = 5

F, O, X = 6

G, P, Y = 7

H, Q, Z = 8

I, R = 9

Οι ενέργειες που σχετίζονται με τους πυρηνικούς μας αριθμούς, από το ένα μέχρι το εννέα.

Αριθμός 1

Ο αριθμός 1 συνδέεται με την ανεξαρτησία, την ατομικότητα, τη δημιουργία και μια γενική αίσθηση νέων αρχών. Όταν το συναντήσετε, σκεφτείτε ποιοι τομείς της ζωής σας είναι έτοιμοι για αλλαγή – και τι μπορείτε να κάνετε για να ενεργοποιήσετε αυτές τις αλλαγές.

Αριθμός 2

Αυτός ο αριθμός δείχνει ευαισθησία και υπομονή και είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει τις σχέσεις σας. Εάν ο αριθμός δύο (2) εμφανίζεται συχνά στη ζωή σας, ίσως χρειάζεται να πιεστείτε για να χαλαρώσετε λίγο το ρυθμό σας και ν’ ασχοληθείτε με τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας.

Αριθμός 3

Ο αριθμός τρία (3) δίνει μεγάλη έμφαση στον εαυτό – πώς δείχνετε τα συναισθήματά σας, πώς βελτιώνετε τα πράγματα και πώς συνδέεστε με τους άλλους. Η συχνή εμφάνιση του τρία (3) τονίζει τον τρόπο που επικοινωνείτε με τον εαυτό σας και τους άλλους.

Αριθμός 4

Το τέσσερα (4) αντιπροσωπεύει τη σκληρή δουλειά και την οργάνωση. Η εμφάνισή του θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στις βασικές σας ανάγκες και να αναρωτηθείτε,  αν αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς.

Αριθμός 5

Το πέντε (5) είναι βασικά το αντίθετο του τέσσερα (4). Αυτός ο αριθμός σχετίζεται με την ελευθερία, την περιπέτεια, την αλλαγή και την ευελιξία. Αλλά, μ’ αυτή τη δυναμική ενέργεια έρχεται και η ανάγκη να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας και να μάθετε τι σημαίνει αυτοπειθαρχία – διαφορετικά, δεν θα κάνετε τίποτα.

Αριθμός 6

Ο αριθμός έξι (6) σχετίζεται με θέματα σπιτιού και οικογενειακής ζωής. Η εμφάνισή του στην καθημερινότητα μπορεί να είναι το κίνητρο που χρειάζεστε για να αναλάβετε έναν πιο υπεύθυνο ρόλο στην οικογένεια ή στον κύκλο των φίλων σας.

Αριθμός 7

Παρά την «τυχερή» του φήμη, το επτά (7) είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ προσωπικός αριθμός στην αριθμολογία. Αντιπροσωπεύει την αναζήτηση της γνώσης και την πνευματική ανάπτυξη. Ακόμα κι αν είστε πρακτικοί και αναλυτικοί από τη φύση σας, το επτά (7) σας παροτρύνει να χρησιμοποιήσετε και την διαίσθησή σας.

Αριθμός 8

Εάν είστε απορροφημένοι με τα υλικά αγαθά, υπάρχει πιθανότητα ο αριθμός οκτώ (8) να έχει κάποια σχέση μ’ αυτό. Όχι μόνο συνδέεται με το χρήμα, αλλά ρυθμίζει και το πεδίο εξουσίας, διαχείρισης και επιτυχίας.

Αριθμός 9

Με τον ίδιο τρόπο που το νούμερο ένα (1) συνδέεται με τα καινούρια ξεκινήματα, το νούμερο εννέα (9) υποδηλώνει συμπεράσματα. Όταν σας εμφανίζεται, ίσως χρειαστεί να αφήσετε κάτι που δεν σας βοηθά πια – ν’ αφήσετε κάτι και να δείτε ότι είστε καλύτερα χωρίς αυτό.