Κινέζικη Αστρολογία

Κινεζική Αστρολογία

Η Κινεζική αστρολογία είναι μια από τις αρχαιότερες μεθόδους πρόβλεψης, στον κόσμο της αστρολογίας.  Βασίζεται σε δώδεκα σεληνιακούς κύκλους που κάθε ένας από αυτούς παίρνει το όνομά του από τα 12 ζώδια του Κινεζικού ωροσκοπίου.  Στην πραγματικότητα μιλάμε για δώδεκα ζώα με ορισμένες ιδιότητες και χαρακτηριστικά, που συνδέονται με το άτομο που γεννιέται σε κάθε ένα από τους δώδεκα κύκλους.  Τα δώδεκα ζώδια του Κινεζικού ωροσκοπίου υποδηλώνουν τον τρόπο ζωής του ατόμου και τις επιρροές που δέχεται από την καθημερινότητά του. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το Γιν και το Γιανγκ που στην αστρολογία τους αυτές οι φύσεις μοιράζονται στα πέντε συμπαντικά στοιχεία (Ξύλο, Νερό, Φωτιά, Μέταλλο, Γη).  Κάθε ζώδιο έχει τη δική του φύση και το δικό του συμπαντικό στοιχείο που καθορίζει τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του. Σε γενικές γραμμές, η Κινεζική αστρολογία ασχολείται με την ενεργειακή ισορροπία.

 

Τα 12 ζώδια και τα χαρακτηριστικά τους

ΣΚΥΛΟΣ (1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030)

Τα άτομα γεννημένα στη χρονιά του Σκύλου είναι ειλικρινή, πιστά και εργασιομανείς.  Δεν τους αρέσει η αδικία και αντιδρούν σε ό, τι κρίνουν ότι πάει κόντρα με τις ηθικές αρχές τους.  Στα αισθηματικά τους, πολλές φορές δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο άτομο για να συμπορευθούν στη ζωή.  Είναι καλοί ακροατές και κάποιος μπορεί να βασιστεί στη εχεμύθειά τους. Προοδεύουν σε επαγγελματικούς κλάδους που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, ή την υγεία, ή τη θρησκεία ή τη δημοσιογραφία.  Τα ζώδια που ταιριάζουν με τον Σκύλο είναι: ο Λαγός, το Φίδι, το Ποντίκι και ο Σκύλος.

 

Χαρακτηριστικά του Σκύλου ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Πιστοί, ήρεμοι και οικονομολόγοι.

Ξύλο: Προστατευτικοί, δημιουργικοί και ανεξάρτητοι.

Νερό: Εκπέμπουν γοητεία, είναι κοινωνικοί και δραστήριοι.

Φωτιά: Θαρραλέοι, θρασείς με καλές προθέσεις.

Γη: Χειριστικοί, υλιστές, συμφεροντολόγοι, με στενό φιλικό κύκλο.

ΔΡΑΚΟΣ (1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024)

Τα άτομα που είναι γεννημένα στη χρονιά του Δράκου είναι ισχυρογνώμονες και πιστεύουν πως είναι οι καλύτεροι και πως ό,τι λένε αυτό είναι το σωστό.  Επίσης, είναι άτομα που επιμένουν σε ό,τι κάνουν, μέχρι να τα καταφέρουν και αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με αποφασιστικότητα. Θέλουν πάντα να έχουν τον έλεγχο και δεν συμβιβάζονται με το γεγονός ότι ο χρόνος τους αλλοιώνει.  Είναι ευφυείς, γενναιόδωροι και πρόθυμοι. Τείνουν να σκέφτονται δημιουργικά και ανεξάρτητα από τον τομέα δραστηριοποίησής τους, πετυχαίνουν σε όλα. Θα τους ταίριαζε πολύ να ασχολούνται με την πολιτική, ή το θέατρο ή το τραγούδι. Στα αισθηματικά τους, θεωρούνται τυχεροί.  Είναι γοητευτικοί, έχουν πολλούς θαυμαστές και πολλές προτάσεις για γάμο. Τα ζώδια που ταιριάζουν με τον Δράκο είναι το Ποντίκι και ο Πίθηκος.

Χαρακτηριστικά του Δράκου ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Γενναίοι, αλαζόνες, ειλικρινείς

Ξύλο: Παρορμητικοί, επιπόλαιοι, κακή κρίση και κομψοί στην εμφάνισή τους.

Νερό: Ανοιχτόκαρδοι, αισιόδοξοι, εκμεταλλεύονται ευκαιρίες και είναι δοτικοί.

Φωτιά: Ανασφαλείς και δυσκολεύονται να λάβουν αποφάσεις.

Γη: Εργασιομανείς, έχουν ελάχιστο χρόνο για χάσιμο και κλείνονται στον εαυτό τους.

ΑΛΟΓΟ (1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026)

Τα άτομα που είναι γεννημένα στη χρονιά του Αλόγου είναι παρορμητικά και ενεργούν αυθόρμητα, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους.  Ενδιαφέρονται μόνο για ότι αφορά άμεσα αυτούς και είναι κάτι παραπάνω από εγωιστές. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα από την δουλειά τους φαίνεται να τους ωφελούν όλους.  Το μεγαλύτερο μειονέκτημα ή πλεονέκτημα του Αλόγου είναι ότι δεν μένει κολλημένο μόνο σε ένα πράγμα. Του αρέσει να ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, κυρίως γιατί βαριέται εύκολα.  Δεν του αρέσει καθόλου η ρουτίνα. Στα αισθηματικά τα Άλογα είναι κάπως επιπόλαια και κάνουν επιφανειακές σχέσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αναζητούν την τρυφερότητα και την αγάπη των άλλων.  Τα ζώδια που ταιριάζουν με τα Άλογα, είναι ο Σκύλος, η Γίδα και η Τίγρης. Στα επαγγελματικά τους δίνουν βάση στις δικές τους δυνάμεις και προσπαθούν να δρουν ελεύθερα και ανεξάρτητα. Θα τους ταίριαζε πολύ να ασχοληθούν με την ποίηση ή την πολιτική, ή την εξερεύνηση και την περιπέτεια.

Χαρακτηριστικά του Αλόγου ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Έχουν πολλά ενδιαφέροντα, είναι αξιόπιστοι και εργασιομανείς.

Ξύλο: Έχουν μεγάλη φαντασία, βάζουν υψηλούς στόχους, είναι εσωστρεφείς και επιφυλακτικοί.

Νερό: Είναι συστηματικοί, οργανωτικοί και ξέρουν πότε να δράσουν.

Φωτιά: θέλουν να πετύχουν και θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό.

Γη: Ρεαλιστές και τους αρέσει η καλοπέραση.

ΠΙΘΗΚΟΣ (1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028)

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Πιθήκου είναι γεμάτα ενέργεια και πολύ ευχάριστα.  Πάντα βλέπουν την αισιόδοξη πλευρά και τολμούν να πάρουν ρίσκο, λόγω άγνοιας του κινδύνου.  Συνήθως γίνονται το επίκεντρο της παρέας και αυτό όχι επί σκοπού, αλλά λόγω τις ευχάριστης και διασκεδαστικής προσωπικότητάς τους.  Εκπέμπουν λάμψη και γοητεία που τους βοηθάει, τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και στον αισθηματικό. Στα επαγγελματικά, με όποιο τομέα και αν ασχοληθούν, πετυχαίνουν.  Τα Ζώδια που ταιριάζουν με τον Πίθηκο είναι το Ποντίκι, το Βουβάλι, η Γίδα και το Φίδι.

 

Χαρακτηριστικά του Πιθήκου ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Παίρνουν ρίσκο, είναι καλοί εραστές και εργάζονται σκληρά.

Ξύλο: Αγαθοί, αισιόδοξοι, δημιουργικοί και ταλαντούχοι.

Νερό: Έχουν υπομονή, είναι επίμονοι και αντιδρούν γρήγορα σε αλλαγές.

Φωτιά: Είναι επικριτικοί και φιλόδοξοι. Επιδιώκουν την αποδοχή των δικών τους.

Γη: Διασκεδαστικοί, ευχάριστοι και προτιμούν να τους γίνονται προτάσεις παρά να κάνουν οι ίδιοι.

ΒΟΥΒΑΛΙ (1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033)

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Βουβαλιού είναι επίμονα και αφοσιώνονται πλήρως, σε ό,τι κάνουν.  Υποστηρίζουν τις απόψεις τους με σθένος και επικρίνουν όσους δεν συμφωνούν με την στάση ζωής τους. Στις σχέσεις τους είναι υπομονετικοί, τρυφεροί και πιστοί με τους συντρόφους τους.  Έχουν πολλές ερωτικές επιτυχίες, λόγω του ότι είναι αξιόπιστοι, νοιάζονται για τους συντρόφους τους και είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες προκειμένου να διατηρήσουν τη σχέση τους. Το Βουβάλι ταιριάζει με το Ποντίκι, το Λαγό και τον Κόκορα.  Στα επαγγελματικά τους, μπορεί να δημιουργήσουν αντιπάθειες, επειδή τείνουν να γίνονται επικριτικοί με τους γύρω τους. Αυτό μπορεί να τους ωθήσει στην απομόνωση, γιατί πρώτον οι άλλοι δεν μπορούν να τους αντέξουν και δεύτερον γιατί κι αυτοί οι ίδιοι δεν θέλουν να συναναστρέφονται με άτομα που δεν μοιράζονται τα ίδια πιστεύω ή γιατί νοιώθουν ότι δεν τους καταλαβαίνουν.  Θα τους ταίριαζε πολύ να ασχοληθούν με ό,τι έχει να κάνει με κατασκευές,  γιατί είναι καλοί με τα χέρια τους. Επίσης, μπορεί να πετύχουν και ως χειρουργοί.

Χαρακτηριστικά του Βουβαλιού ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Απόλυτοι στις απόψεις τους, τίμιοι, εργατικοί και ευκολόπιστοι.

Ξύλο: Παρορμητικοί, ανυπόμονοι και οξύθυμοι.

Νερό: Ρομαντικοί, τρυφεροί, καλοί ακροατές και καθόλου φιλόδοξοι.

Φωτιά: Καλόκαρδοι, κοινωνικοί, γεμάτοι ενέργεια

Γη: Υιοθετούν ήπια στάση, απέναντι στις καταστάσεις και τους αρέσει να εργάζονται πολύ.

ΓΟΥΡΟΥΝΙ (1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031, 2043,)

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Γουρουνιού είναι ευγενικά, μετριόφρονες και διπλωμάτες. Γενικά, θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο και συχνά κάνουν θυσίες εις βάρος του προσωπικού τους οφέλους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα άτομα που νοιάζονται και αγαπούν. Στα αισθηματικά τους έχουν πολλές επιτυχίες καθώς είναι δοτικά και ευχάριστα άτομα. Πολλές φορές όταν τους πρωτογνωρίζεις πιστεύεις πως κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι περίεργο κρύβεται πίσω από όλη αυτή τους τη συμπεριφορά. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τα Γουρούνια είναι αγνά, αληθινά και τίμια. Ένα γουρούνι ταιριάζει ερωτικά περισσότερο με την Τίγρη, τη Γίδα και τον Σκύλο. Στα επαγγελματικά, είναι αφοσιωμένοι στους εργοδότες τους και δεν θα έκαναν κάτι που θα απογοητεύσει ή θα προδώσει τις αξίες και τις προσδοκίες τους. Τα επαγγέλματα που θα τους ταίριαζαν είναι αυτά που έχουν σχέση με τη διασκέδαση ή με τη δικαιοσύνη.

Χαρακτηριστικά του Γουρουνιού ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Κοινωνικοί, φιλόδοξοι και εκτιμούν περισσότερο τα υλικά αγαθά.

Ξύλο: Έχουν τη δική τους κοσμοθεωρία, τους αρέσει να εργάζονται πολύ και είναι οξύθυμοι.

Νερό: Είναι δημοφιλείς, φιλάνθρωποι και αποφεύγουν τις εντάσεις.

Φωτιά: Εξασφαλίζουν τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν, είναι εργασιομανείς, κυκλοθυμικοί και τους αρέσουν οι προκλήσεις.

Γη: Είναι ρεαλιστές, εκτιμούν τα υλικά αγαθά, και εργάζονται σκληρά.

ΛΑΓΟΣ (1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023, 2035)

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Λαγού είναι φιλόδοξα και δημοφιλή.  Όλοι θέλουν να είναι γύρω τους και να απολαμβάνουν την παρέα τους. Τα άτομα σε αυτό το ζώδιο είναι ευχάριστα, παθιασμένα και ξέρουν πως να πλασάρουν τον εαυτό τους.  Στα αισθηματικά τους δεν αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στο να βρουν ταίρι. Πάντα είναι το επίκεντρο της προσοχής και δύσκολα, κάποιος μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία που εκπέμπουν. Τα ζώδια που ταιριάζουν με τον Λαγό είναι η Τίγρης, ο Δράκος και ο Πίθηκος.  Στα επαγγελματικά τους, είναι δημιουργικοί και λαμβάνουν εύστοχες αποφάσεις. Είναι καλοί στο να δημιουργήσουν μια δική τους επιχείρηση ή να ασχοληθούν με τη μόδα, καθώς ένα από τα ταλέντα τους είναι το καλό γούστο στην ένδυση.

Χαρακτηριστικά του Λαγού ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Αφιερώνουν πολύ χρόνο στη δουλειά τους, είναι φιλόδοξοι και φιλάνθρωποι.

Ξύλο: Ευγενικοί, αισιόδοξοι και αποφεύγουν τις εντάσεις.

Νερό: Στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, βάζουν ανέφικτους στόχους.

Φωτιά: Είναι καλοί στην επικοινωνία, πάντα ευχάριστοι και κάνουν εύκολα γνωριμίες.

Γη: Είναι ρεαλιστές με ελάχιστες προσδοκίες για την αυτοβελτίωσή τους και εργάζονται σκληρά.

ΠΟΝΤΙΚΙ (1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Ποντικιού είναι ατίθασα και χαριτωμένα.  Είναι επικοινωνιακοί και τους αρέσει να κάνουν γνωριμίες, ώστε να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο.  Παρά το γεγονός, ότι τους αρέσει να μιλάνε πολύ, όταν πρόκειται για δικά τους προσωπικά θέματα, δεν ανοίγονται εύκολα.  Επίσης, έχουν κοφτερή γλώσσα και είναι αρκετά αυστηροί και απαιτητικοί με τους άλλους. Στα επαγγελματικά τους, προσπαθούν να είναι τέλειοι και να μην αφήνουν πίσω τους, εκκρεμότητες.  Επαγγέλματα που ίσως να τους ταίριαζαν είναι οι πωλήσεις, ή η συγγραφή. Στα αισθηματικά τους δεν είναι και οι πιο εύκολοι άνθρωποι. Έχουν πολλές ιδιαιτερότητες και συνήθεις που δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν για κανέναν.  Ζώδια που θα ταίριαζαν με το Ποντίκι είναι ο Δράκος, ο Πίθηκος, και το Βουβάλι.

Χαρακτηριστικά του Ποντικιού ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Έντονη αυτοπεποίθηση, αυτάρκεις και γρήγορη επίλυση προβλημάτων.

Ξύλο: Εκλεκτικοί στις φιλίες, ελεύθερα πνεύματα και έντονες προσωπικότητες.

Νερό: Δίκαιοι, εσωστρεφείς, δημιουργικοί και αναζητούν την ασφάλεια.

Φωτιά: θέλουν να έχουν τον έλεγχο, αλλά χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους. Παρορμητικοί και επιθετικοί.

Γη: Δεν τους αρέσουν οι επαναλήψεις, είναι επίμονοι και σκληρά εργαζόμενοι.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ (1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029)

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Πετεινού είναι περήφανα, εξωστρεφή και αξιόπιστα.  Είναι δημιουργικοί, τους αρέσει να αφοσιώνονται στη δουλειά τους και δεν έχουν ενδοιασμούς ή επιφυλάξεις.  Είναι λογικοί, πρακτικοί και συστηματικοί στην προσέγγισή τους στη ζωή. Είναι βαθιά μέσα τους τελειομανείς και δεν παραλείπουν να βελτιώνουν τις δεξιότητες τους, με επιμελή και συνεπή πρακτική.  Στα επαγγελματικά, οι Πετεινοί παλεύουν με σθένος για να πετύχουν τους στόχους τους και δεν εμπιστεύονται εύκολα τρίτους. Εξετάζουν λεπτομερώς όλα τα ενδεχόμενα πριν πάρουν τελικές αποφάσεις. Είναι καλοί στην έρευνα και τους αρέσει να συγκρίνουν τιμές και προϊόντα.  Επαγγέλματα που θα τους ταίριαζαν είναι γιατροί, νοσοκόμοι ή ντετέκτιβ.

Στα αισθηματικά τους, προσεγγίζουν τις καταστάσεις με ήπιο τρόπο και προσπαθούν να διατηρούν ισορροπίες στη σχέση τους.  Βασικό τους ελάττωμα ή προτέρημα είναι, ότι λένε ακριβώς αυτό που πιστεύουν όσο ευχάριστο ή σκληρό και αν ακουστεί. Ζώδια που ταιριάζουν περισσότερο με τον Πετεινό είναι το Βουβάλι, το Φίδι και το Ποντίκι.

Χαρακτηριστικά του Πετεινού ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Απόλυτοι, δεν υποχωρούν και θέτουν ψηλά τον πήχη

Ξύλο: Παρορμητικοί, ανυπόμονοι και οξύθυμοι.

Νερό: Αγαθοί, αισιόδοξοι, δημιουργικοί και ταλαντούχοι.

Φωτιά: Κοινωνικοί, φιλόδοξοι και εκτιμούν περισσότερο τα υλικά αγαθά.

Γη: Είναι εργασιομανείς, κυκλοθυμικοί και τους αρέσουν οι προκλήσεις.

ΠΡΟΒΑΤΟ (1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Προβάτου προσπαθούν να μην προκαλούν εντάσεις και όταν διαπιστώσουν ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό τους προτιμούν να υποχωρούν, ώστε να αποφύγουν τους καβγάδες.  Γενικά είναι χαλαρά και ειρηνικά άτομα. Τα Πρόβατα τείνουν να συμφωνούν με τους πολλούς και να πηγαίνουν με τη ροή των πραγμάτων. Είναι αρκετά πολιτικοποιημένα άτομα και τους αρέσει να προσφέρουν στα κοινά. Θα τους δούμε να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, χωρίς όμως να το διαφημίζουν για να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής.  Στα επαγγελματικά τους είναι αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους και τους αρέσει να φαίνονται χρήσιμοι με τα έργα τους και όχι με λόγια. Επαγγέλματα που θα τους ταίριαζαν είναι ηθοποιοί, συγγραφείς, μουσικοί, ή δάσκαλοι. Στα αισθηματικά τους είναι ανασφαλείς και θέλουν πάντα να δείχνουν στα καλύτερά τους. Η εμφάνισή τους παίζει πρωταρχικό ρόλο και αυτό καθορίζει την ψυχολογία τους.   Ζώδια που ταιριάζουν περισσότερο με το Πρόβατο είναι ο Πίθηκος, το Άλογο, η Τίγρης και ο Δράκος.

Χαρακτηριστικά του Προβάτου ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Δεν δέχονται το διαφορετικό, είναι πεισματάρηδες και αναστατώνονται από το άγνωστο.

Ξύλο: Γενναιόδωροι, φιλάνθρωποι και καλόκαρδοι.

Νερό: Βάζουν σε προτεραιότητα τους άλλους και μετά τον εαυτό τους, είναι καλόψυχοι και δεν αφήνουν εκκρεμότητες.

Φωτιά: Τολμηροί, φιλόδοξοι και πιστεύουν πως είναι πάντα σωστοί σε ότι κάνουν.

Γη: Καχύποπτοι, εργάζονται σκληρά και βασίζονται μόνο στις δυνάμεις τους.

ΦΙΔΙ (1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025, 2037)

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Φιδιού είναι χαριτωμένα και δημοφιλή.  Πάντα συγκεντρώνουν τα φώτα επάνω τους και μαγνητίζουν τους ανθρώπους, γύρω τους. Τους αρέσει να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, αλλά αποφεύγουν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια με τη μορφή δανεισμού.  Για τα άτομα που τρέφουν πολύ ενδιαφέρον και αγάπη μπορεί να δώσουν τα πάντα, αλλά συχνά γίνονται περισσότερο κτητικοί απέναντί τους, από όσο χρειάζεται. Στα επαγγελματικά τους δεν τους αρέσει να παίρνουν ρίσκο, παρόλο που θεωρούνται από τα τυχερά ζώδια, ιδιαίτερα στα οικονομικά θέματα. Επαγγέλματα που θα τους ταίριαζαν είναι δάσκαλος, φιλόσοφος, ή μελλοντολόγος.  Στα αισθηματικά τους δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και συνήθως, έχουν πολλές ευκαιρίες για να κάνουν γνωριμίες. Το μόνο που ζητάνε από μια σχέση είναι η οικονομική ασφάλεια. Τα ζώδια που θα ταίριαζαν περισσότερο με το Φίδι είναι ο Δράκος, το Βουβάλι, ο Λαγός και ο Πετεινός.

Χαρακτηριστικά του Φιδιού ανάλογα το στοιχείο του

Μέταλλο: Έχουν πίστη στον εαυτό τους, μεγάλη θέληση για επιτυχία και εργάζονται σκληρά.

Ξύλο: Δημιουργικοί με φαντασία.

Νερό: Ευγενικοί, εσωστρεφείς και ελάχιστα φιλόδοξοι.

Φωτιά: Λένε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι και έχουν πρόβλημα στο να δημιουργούν φιλίες.

Γη: Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές, δεν είναι ρεαλιστές και προτιμούν μια πιο συντηρητική προσέγγιση των καταστάσεων.

ΤΙΓΡΗΣ(1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στη χρονιά της Τίγρης είναι από φυσικού τους, ηγέτες.  Τους αρέσει πολύ η περιπέτεια και ενθουσιάζονται με το παραμικρό. Από την άλλη, όμως, δεν τους αρέσει να βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά και να μην εισακούονται τα θέλω τους.  Στα επαγγελματικά τους κάνουν τα πάντα για να περάσει το δικό τους και απαιτούν από τους συναδέρφους τους να τους υπακούουν ρητά. Επαγγέλματα που θα τους ταίριαζαν είναι, ελεγκτές, επαγγελματίες οδηγοί αγώνων ή αφεντικά.  Στα αισθηματικά τους είναι ρομαντικοί και γεμάτοι πάθος, αλλά η ζήλια και η κτητικότητα που εκφράζουν στους συντρόφους τους, ίσως τους προκαλεί προβλήματα στη διατήρηση μιας σχέσης. Ζώδια που θα ταίριαζαν περισσότερο με την Τίγρη είναι το Γουρούνι, ο Σκύλος και το Άλογο.

Χαρακτηριστικά της Τίγρης ανάλογα το στοιχείο της

Μέταλλο: Παρορμητικοί, ανυπόμονοι και οξύθυμοι.

Ξύλο: Απόλυτοι, δεν υποχωρούν και θέτουν ψηλά τον πήχη.

Νερό: Κοινωνικοί, φιλόδοξοι και εκτιμούν περισσότερο τα υλικά αγαθά.

Φωτιά: Αγαθοί, αισιόδοξοι, δημιουργικοί και ταλαντούχοι.

Γη: Είναι εργασιομανείς, κυκλοθυμικοί και τους αρέσουν οι προκλήσεις.