Περί Αστρολογίας

Φώτα και Πλανήτες

Φώτα και πλανήτες

Φώτα και πλανήτες

Φώτα και πλανήτες

Φώτα, έχει επικρατήσει να λέγονται στην αστρολογία ο Ήλιος και η Σελήνη.  Ο Ήλιος παίζει σημαντικό ρόλο στο ωροσκόπιο γιατί σαν κέντρο του Ηλιακού συστήματος που είναι, διαδραματίζονται γύρω απ’ αυτόν οι κινήσεις των πλανητών.  Ο Ήλιος επειδή παριστά το μήνα της γέννησης, δείχνει το ζώδιο στο οποίο γεννηθήκαμε και αναφέρεται στο συνειδητό εγώ.  Αντίθετα η Σελήνη παριστά τη μέρα γέννησης και αναφέρεται στο υποσυνείδητο.

Ο Ήλιος κυβερνά τον Λέοντα και τον 5ο οίκο, η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο και τον 4ο οίκο.

 

 

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Ας δούμε ποια ζώδια και ποιους οίκους κυβερνούν οι πλανήτες.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΖΩΔΙΟ που κυβερνά ΟΙΚΟΣ που κυβερνά
Ερμής Δίδυμοι-Παρθένος 3ος – 6ος
Αφροδίτη Ταύρος-Ζυγός 2ος – 7ος
Άρης Κριός-Σκορπιός 1ος  – 8ος
Δίας Ιχθύες-Τοξότης 12ος – 9ος
Κρόνος Αιγόκερως-Υδροχόος 10ος – 11ος
Ουρανός Υδροχόος 11ος
Ποσειδώνας Ιχθύες 12ος
Πλούτωνας Σκορπιός 8ος

 

Οι πλανήτες χωρίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς: Εσωτερικοί είναι οι Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Κρόνος ενώ εξωτερικοί είναι οι Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας.

Επίσης χωρίζονται σε κοντινούς (ή γρήγορους) και μακρινούς (ή αργούς): Κοντινοί είναι οι Ερμής, Αφροδίτη και Άρης ενώ μακρινοί είναι οι Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας.

 

Τι κυβερνούν οι πλανήτες και τα φώτα

Ο Ήλιος κυβερνά τις σπουδαίες αποφάσεις, τον προϊστάμενο, τον πατέρα, τον κυβερνήτη, τα αξιώματα, την εξουσία, τον άντρα, την καρδιά.

Η Σελήνη κυβερνά τα συναισθήματα, το πεπτικό σύστημα, τις γυναίκες, το νοικοκυριό, τη μητέρα, το στομάχι, το στήθος, τη νύφη.

Ο Ερμής κυβερνά τις δημοσιεύσεις, το ταχυδρομείο, τα συμβόλαια, τις επισκέψεις, το νευρικό σύστημα, τα ταξίδια, τα αδέλφια, τους γείτονες και τους φίλους.

Η Αφροδίτη κυβερνά την ψυχαγωγία, την αρμονία, την ομορφιά, τη διακόσμηση, τις τέχνες, το ταίρι, τα νεφρά, τις φλέβες και την αγάπη.

Ο Άρης κυβερνά τις δραστηριότητες, τα δυστυχήματα, το συναγωνισμό, τον ανταγωνισμό, το κεφάλι και τα σπορ.

Ο Δίας κυβερνά το χρήμα, το εισόδημα, τη θρησκεία, το νόμο, τη μελέτη, τα ταξίδια, τους μηρούς, τις αρτηρίες και το ήπαρ.

Ο Κρόνος κυβερνά την οργάνωση, τον προγραμματισμό, τη σταθερότητα, την πειθαρχία, τους παππούδες, τα κόκαλα και τα δόντια.

Ο Ουρανός κυβερνά τις πρωτότυπες ιδέες, την ελευθερία, την πρόοδο, το πνεύμα, τις εξερευνήσεις,  την τεχνολογία, τις φιλοδοξίες.

Ο Ποσειδώνας κυβερνά το συνδικαλισμό, την πολιτική, τις δημόσιες σχέσεις, τους οργανισμούς, τη φωτογραφία, τα φάρμακα, τη ναυσιπλοΐα και τα πόδια.

Ο Πλούτωνας κυβερνά το διαλογισμό, τις κληρονομιές, τις διαθήκες, τους φόρους, τις δωρεές, την αναγέννηση και τα γεννητικά όργανα.

 

 

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΑ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΖΩΔΙΩΝ

Ας δούμε τώρα τι χαρακτηριστικά προσδίδουν στην προσωπικότητα των ζωδίων οι αντίστοιχοι πλανητικοί κυβερνήτες τους ή τα Φώτα, καθώς και με ποιες λέξεις κλειδιά συνδέεται το αληθινό νόημα της επιρροής των πλανητών και των Φώτων.

Άρης, ο κυβερνήτης του Κριού: Δραστηριότητα, επιθετικότητα, μαχητικότητα, σπερματοζωάριο, φρόνηση, δυναμισμός, ενέργεια, πείσμα.

Αφροδίτη, κυβερνά τον Ταύρο: Συντηρητισμός, προστατευτικότητα, αρμονία, συναισθηματισμός, ερωτική ζωή, καλλιτεχνία, ζεστασιά, γονιμότητα, ωάριο.

Ερμής, κυβερνά το Δίδυμο: Δραστηριότητα, επικοινωνία, ψυχρή λογική, μετακινήσεις, αμεσότητα, εξυπνάδα.

Σελήνη, κυβερνήτης του Καρκίνου: Δεκτικότητα, ευαισθησία, συναίσθημα, παιδικές αναμνήσεις, ψυχισμός, όνειρα,  μνήμη, κράση.

Ήλιος, κυβερνά το Λέοντα: Δυναμισμός, ζωτικότητα, αυτοέκφραση, εκδηλωτικότητα, δημιουργίες, αξιοπρέπεια, αύξηση.

Ερμής, κυβερνά και τον Παρθένο: Επικοινωνία, επιστημονικότητα, παραγωγικότητα, ευστροφία, λογική, πείσμα.

Αφροδίτη, κυβερνά και το Ζυγό: Ενεργητικότητα, διεισδυτικότητα, ανεξαρτησία, αγάπη, συναίσθημα, αρμονία, πνεύμα.

Πλούτωνας, κυβερνά το Σκορπιό: Αναγέννηση, μέλλον, προορισμός, μυστικοπάθεια, δύναμη, γνώση.

Δίας, ο κυβερνήτης του Τοξότη: διδασκαλία, ηθικη υπόσταση, αύξηση (υλική, σωματική, ψυχική), εξέλιξη, θρησκεία, γνώση, σοφία.

Κρόνος, κυβερνά τον Αιγόκερω: Δικαιοσύνη, εργατικότητα, εντιμότητα, υπευθυνότητα, αξιολόγηση, κριτική, εξέλιξη, δοκιμασία, αγωγή.

Ουρανός, ο ένας κυβερνήτης του Υδροχόου: αποκαλύψεις, προσδοκίες, κοινωνικότητα, ανθρωπισμός, εξωστρέφεια.  Κρόνος, ο δεύτερος κυβερνήτης του Υδροχόου: εξέλιξη, δοκιμασία, υπευθυνότητα, αγωγή.

Ποσειδώνας, ο πρώτος κυβερνήτης των Ιχθύων: μεταφυσική, υποσυνείδητο, έλξη, ιδέες.   Δίας, ο δεύτερος κυβερνήτης των Ιχθύων: Ηθική υπόσταση, εξέλιξη, γνώση.

 

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΩΝ ΣΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Οι πλανήτες και τα φώτα, έτσι όπως είναι παραταγμένα στο προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός, αποτελούν την ειδική εικόνα έκφρασης.  Η διάταξή τους δίνει πληροφορίες για το τι μπορεί το άτομο να εκφράσει σύμφωνα με τη φύση και τις ιδιότητες του πλανήτη, την ευνοϊκή ή αρνητική του θέση, τι πρέπει να εκφράσει και δεν έχει προσπαθήσει να το κάνει και τέλος, σε ποιους  τομείς μπορεί να τα καταφέρει ώστε να μπορέσει να επιβιώσει.

Η επίδραση των πλανητών σχετίζεται με τη διαδρομή τους (αυτό που λέμε κύκλος ή περιφορά πλανήτη) και κάθε φορά που περνά από ευαίσθητα σημεία του ωροσκοπίου μας ή διεγείρουν τους γενέθλιους πλανήτες μας (τη διάταξή τους, δηλαδή, τη στιγμή που γεννηθήκαμε) σχηματίζονται όψεις.  Έτσι, προκαλούν μεταβολές που αν επιδρούν αρνητικά στη βιοψυχολογική μας κατάσταση, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ αν επιδρούν θετικά, δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία να τις εκμεταλλευτούμε για την εξέλιξή μας.