Πλανήτες

ΧΕΙΡΩΝ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

ΧΕΙΡΩΝ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

ΛΕΞΗ-ΚΛΕΙΔΙ: ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο Χείρων είναι ένας μικρός πλανήτης (ή πλανητοειδής) που ανακαλύφθηκε το 1977. Αν και έχει ανακαλυφθεί πρόσφατα, ο Χείρων έχει αποδειχθεί αρκετά ισχυρός στο χάρτη του ατόμου. Καταλαμβάνει μια εκκεντρική τροχιά  μεταξύ Κρόνου και Ουρανού και πήρε το όνομά του από το Χείρωνα, έναν ξεχωριστό  Κένταυρο της ελληνικής μυθολογίας.

Κένταυρος Χείρωνας θεωρήθηκε κορυφαίος, ανάμεσα στους άγριους αδελφούς του. Οι Κένταυροι ήταν γνωστοί για την επιθετικότητά τους όταν ήταν μεθυσμένοι και θεωρούνταν γενικά αμόρφωτοι και απολίτιστοι. Ο Χείρων, αντιθέτως,  ήταν έξυπνος, πολιτισμένος κι ευγενικός. Ήταν, επίσης, γνωστός για τις γνώσεις και τις ικανότητές του στην ιατρική κι αναγνωρίστηκε σαν γιατρός που δίδαξε την αρχαία σοφία στην ανθρωπότητα.

Πεθαίνοντας από ένα δηλητηριασμένο βέλος που είχε φτιάξει ο ίδιος, ο Χείρωνας αντιπροσωπεύει το αρχέτυπο του «Πληγωμένου Θεραπευτή». Όντας αθάνατος, δεν μπορούσε να πεθάνει αμέσως κι αναγκάστηκε να υποφέρει από τον πόνο που του προκαλούσαν οι πληγές του. Τελικά, απελευθερώθηκε με μια πράξη συμπόνιας, όπου έδωσε τη ζωή του για κάποιο άλλο πλάσμα που υπέφερε.  Συνδέεται, επίσης, με το σαμανισμό και την τέχνη του να κοιτάζει κανείς βαθιά μέσα του για να θεραπευτεί. Η ανακάλυψη του πλανήτη Χείρωνα συμπίπτει με την άνοδο του ολιστικού κινήματος υγείας στα τέλη της δεκαετίας του ‘70.

Η θέση του Χείρωνα στο χάρτη αποκαλύπτει πού έχει πληγωθεί κάποιος και πού υπάρχει, επίσης, η ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη θεραπεία μέσα μας και να μοιραστούμε αυτή την ανακάλυψη με τους άλλους. Η θέση του Χείρωνα στα ζώδια και τους οίκους μπορεί να δείξει πού έχουμε ταλέντο και πρόσβαση στην αρχαία σοφία, καθώς και πώς μπορούμε να εξελιχθούμε σε κάτι ανώτερο. Όσοι έχουν σε καλή θέση το Χείρωνα στο χάρτη, είναι πιθανό να είναι εκπαιδευτικοί και πνευματικοί θεραπευτές, όπως κι ο πολιτισμένος Κένταυρος θεραπευτής.