Διάφορα

ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

Τι είναι το χρώμα;

Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι, το χρώμα είναι φως και ενέργεια. Το χρώμα είναι ορατό επειδή αντανακλά, στρέφεται και διαθλάται μέσα από όλα τα είδη σωματιδίων, μορίων κι αντικειμένων. Υπάρχει μια ποικιλία στα μήκη κύματος που το φως μπορεί να κατηγοριοποιηθεί, παράγοντας διαφορετικούς τύπους φωτός. Τα ορατό μήκος κύματος πέφτει περίπου στο εύρος 390-750 νανομέτρων και είναι γνωστό ως ορατό φάσμα. Άλλα μήκη κύματος και συχνότητες σχετίζονται με το μη ορατό φως, όπως είναι οι ακτίνες Χ και οι υπεριώδεις ακτίνες. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τις επιπτώσεις του μη ορατού φωτός, επομένως είναι λογικό ότι το ορατό φως, επίσης, θα μας επηρεάσει.

Τι είναι η χρωματοθεραπεία;

Η χρωματοθεραπεία (ή θεραπεία φωτός) είναι ένας τύπος ολιστικής θεραπείας που χρησιμοποιεί το ορατό φάσμα φωτός και χρώματος για να επηρεάσει τη διάθεση και τη σωματική ή ψυχική υγεία ενός ατόμου. Κάθε χρώμα εμπίπτει σε μια συγκεκριμένη συχνότητα και δόνηση, που πολλοί πιστεύουν ότι συμβάλλει σε συγκεκριμένες ιδιότητες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν την ενέργεια και τις συχνότητες μέσα στο σώμα μας.

Ενώ ξέρουμε ότι το φως εισέρχεται μέσα από τα μάτια μας, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το φως μπορεί επίσης να εισχωρήσει στο δέρμα μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις μοναδικές συχνότητες και δονήσεις διαφόρων χρωμάτων, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ορισμένα χρώματα που εισέρχονται στο σώμα μπορούν να ενεργοποιήσουν τις ορμόνες που προκαλούν χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα, επηρεάζοντας στη συνέχεια το συναίσθημα και επιτρέποντας στο σώμα να επουλωθεί.

Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν άτομα με σωματικά ή συναισθηματικά προβλήματα. Για παράδειγμα, το μπλε χρώμα μπορεί να έχει ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα το οποίο στη συνέχεια οδηγεί σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, ενώ το κόκκινο χρώμα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το πράσινο είναι ένα άλλο χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χαλαρώσει άτομα με συναισθηματική ανισορροπία. Το κίτρινο, απ’ την άλλη μεριά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναζωογονήσει άτομα που μπορεί να πάσχουν από κατάθλιψη.

Οι εναλλακτικές θεραπείες υποστηρίζουν, επίσης, ότι η αύρα ενός ατόμου περιέχει διαφορετικά στρώματα φωτός, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό και την εξισορρόπηση. Γνωρίζοντας τα χρώματα στην αύρα μας, μπορεί να κατανοήσουμε καλύτερα το πνεύμα μας κι έτσι να καταλάβουμε καλύτερα πώς να θεραπευτούμε. Επιπλέον, τα χρώματα που μας περιβάλλουν μπορεί να έχουν διάφορες επιδράσεις.

Οι ποιότητες των επτά χρωμάτων του ηλιακού φάσματος

Κόκκινο

Το κόκκινο ενισχύει τη ζωτικότητα, τη θέληση και τη σεξουαλικότητα.  Διεγερτικό. Επηρεάζει την καρδιά, τα νεφρά, τους πνεύμονες και τα οστά. Χρησιμοποιείται για δερματικά προβλήματα και μολυσμένες πληγές.

Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί αντιπροσωπεύει την ανατολή του ηλίου. Βελτιώνει την κόπωση, παρέχει ασφάλεια και δύναμη και χτίζει αυτοπεποίθηση. Το πορτοκαλί χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, του υποθυρεοειδισμού και των πνευμονικών προβλημάτων, όπως το άσθμα και η βρογχίτιδα.

Κίτρινο

Το κίτρινο συμβολίζει την ψυχική δραστηριότητα, την πνευματική δύναμη και την αφύπνιση. Το κίτρινο ενεργοποιεί τα κινητικά νεύρα. Παράγει ενέργεια για τους μύες. Βοηθά να ξυπνήσει ο ενθουσιασμός για τη ζωή. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία. Είναι, επίσης, αποτελεσματικό στη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων. Είναι ευεργετικό για το στομάχι, τα έντερα, την ουροδόχο κύστη και ολόκληρο το απεκκριτικό σύστημα.

Πράσινο

Το πράσινο προσκαλεί την αρμονία και την επούλωση, συνιστάται σε υπερκινητικά άτομα. Δίνει ηρεμία, καταπραΰνει το θυμό και ενισχύει την ικανότητα να νιώσουμε τους άλλους. Το πράσινο είναι ξεκούραστο και αναζωογονητικό σε επιβαρυμένες ψυχικές καταστάσεις. Μπορεί να εφαρμοστεί με ευεργετικά αποτελέσματα σε καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, έλκη, εξάντληση και πονοκεφάλους.

Μπλε

Το μπλε σημαίνει ειρήνη, είναι το χρώμα του ουρανού και του ωκεανού κι έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Βοηθάει οποιαδήποτε θεραπεία και μας κάνει πιο γενναιόδωρους και συμπονετικούς. Το μπλε είναι χρήσιμο στη μυωπία, φυσικά και ψυχολογικά, γιατί στρέφει την προσοχή μας προς τα έξω κι έτσι είμαστε πιο προσανατολισμένοι και σε αρμονία με το περιβάλλον μας.

Μωβ

Το μωβ έχει αντισηπτικές ιδιότητες, καθαρίζει τόσο σε φυσικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Βοηθά στην εξισορρόπηση της σωματικής και της πνευματικής ενέργειας. Για παράδειγμα, η αρθρίτιδα μπορεί να ανακουφιστεί από ένα ιώδες φως που κλίνει περισσότερο προς τις μπλε αποχρώσεις. Το μωβ βοηθά, επίσης, το σώμα να αφομοιώσει τα θρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα. Είναι το χρώμα της αξιοπρέπειας, της τιμής, του αυτοσεβασμού και της ελπίδας. Χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και να αντιμετωπίσει αισθήματα απελπισίας, καθώς και για τη θεραπεία ψυχικών και νευρικών διαταραχών.