Περί Αστρολογίας

Διελεύσεις Πλανητών

Διελεύσεις Πλανητών

Διελεύσεις Πλανητών

Διελεύσεις Πλανητών

Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε πιστεύουν στην αστρολογία, είτε όχι, συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους εξελίσσεται σε κύκλους, αρχίζοντας με τη γέννησή τους και προχωρώντας στην παιδική ηλικία, στην εφηβεία και την ωριμότητα μέχρι τα γεράματα.

Τη στιγμή που γεννηθήκατε ο κάθε πλανήτης είχε μια διαφορετική θέση στον ουρανό, όπως φαίνεται και στο γενέθλιο χάρτη σας.  Οι θέσεις αυτές αποκαλούνται «γενέθλιες θέσεις».  Στη συνέχεια, οι πλανήτες συνεχίζουν το ταξίδι τους στο ζωδιακό κύκλο, κατάσταση που δεν σταματάει ποτέ.  Τα ταξίδια αυτά λέγονται διελεύσεις.

Στη διάρκεια αυτής της πορείας, ο κάθε πλανήτης σχηματίζει γωνιακές όψεις με τη γενέθλια θέση του, καθώς και με τις γενέθλιες θέσεις άλλων πλανητών στο γενέθλιο χάρτη.  Όταν συμβαίνει αυτό, ορισμένες πλευρές της ζωής μας αποκτούν μεγαλύτερη σημασία για μας.

Η πιο κρίσιμη εποχή είναι όταν οι διερχόμενοι πλανήτες επιστρέφουν στις θέσεις που είχαν τη στιγμή της γέννησης.  Σ’ αυτό το σημείο έχουν ολοκληρώσει έναν κύκλο.  Ο παλιός τελείωσε και ο καινούργιος ετοιμάζεται να αρχίσει τώρα.

 

Η κίνηση των πλανητών

Κάθε πλανήτης κινείται με διαφορετική ταχύτητα.  Η Σελήνη, για παράδειγμα, χρειάζεται ένα μήνα για να ολοκληρώσει ένα κύκλο, ενώ ο Ήλιος ένα χρόνο.  Ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης κινούνται, επίσης, σχετικά γρήγορα και παρόλο που οι κύκλοι τους είναι σημαντικοί, η επίδρασή τους είναι επιφανειακή και μικρής διάρκειας.  Οι δύο «βαρείς» πλανήτες – ο Δίας και ο Κρόνος κινούνται πιο αργά.  Ο Δίας χρειάζεται περίπου 12 χρόνια για να ολοκληρώσει τον κύκλο του και ο Κρόνος 29 χρόνια.  Ακόμα πιο αργά κινούνται ο Ουρανός που χρειάζεται 84 χρόνια, ο Ποσειδώνας που κάνει 165 χρόνια και ο Πλούτωνας, ο κύκλος του οποίου διαρκεί 248 ολόκληρα χρόνια.

Ωστόσο, οι κύκλοι των πιο αργών πλανητών επηρεάζουν τους ανθρώπους σε ένα βαθύτερο ψυχολογικό επίπεδο, και έχουν συνήθως πολύ πιο μακρόχρονες επιπτώσεις.

 

Ο κύκλος του Δία

Κατά τη διάρκεια των 12 περίπου ετών που κάνει ο Δίας για να ολοκληρώσει τον κύκλο του, σχηματίζει ευνοϊκές θέσεις με τη γενέθλια θέση του στα έτη Δύο, Τέσσερα, Οχτώ και Δέκα.  Ο Δίας είναι ο πλανήτης της ανάπτυξης και της επέκτασης, γι’ αυτό και σ’ αυτήν την περίοδο καινούργιοι δρόμοι για την επιτυχία θα ανοίξουν και θα μας δοθεί η ευκαιρία να ωριμάσουμε και να αναπτυχθούμε με την ευρύτερη έννοια,  Βέβαια, αν οι τάσεις αυτές φτάσουν στην υπερβολή, οι ευκαιρίες μπορεί να χαθούν λόγω παράλογης και απερίσκεπτης συμπεριφοράς.  Σ’ αυτή την περίοδο έχουμε συνήθως κάποια τάση για το πάχος και η καλή ζωή μας φορτώνει με κάποια περιττά κιλά.  Στα έτη Τρία, Έξι και Εννέα του κύκλου ο διερχόμενος Δίας σχηματίζει δυσμενείς όψεις με τη γενέθλια θέση του.  Αυτές είναι εποχές σταθεροποίησης, κατά τις οποίες οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν παλιότερα θα αποδώσουνε καρπούς, αν τις εκμεταλλευτήκαμε σωστά.

 

Ο κύκλος του Κρόνου

Αντίθετα με το Δία, ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που βάζει τα όρια και μας σπρώχνει να διατηρήσουμε ό,τι έχουμε.  Είναι ο πλανήτης που αντιστέκεται περισσότερο στην αλλαγή, παρόλο που τελικά δημιουργεί την ανάγκη για αλλαγή.  Υπάρχουν στιγμές στη διάρκεια αυτού του κύκλου που μοιάζουν εντελώς αδιέξοδες.  Αυτό που μας διδάσκει είναι να επανεξετάσουμε ό,τι έχουμε πετύχει και, πιθανά, να εγκαταλείψουμε μερικές από τις φιλοδοξίες μας, για να θέσουμε πιο ρεαλιστικούς στόχους.

 

Οι κύκλοι των εξωτερικών πλανητών

Ακριβώς επειδή κινούνται τόσο αργά ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας ασκούν επίδραση σε ολόκληρες γενιές. Ωστόσο λειτουργούν και σε προσωπικό επίπεδο, ειδικά όταν τα ευαίσθητα σημεία τους «ενεργοποιούνται» από εξίσου ευαίσθητες όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες.

Ο Ουρανός επηρεάζει τη σκέψη, προκαλώντας απέχθεια για την παλιά τάξη πραγμάτων (που αντιπροσωπεύεται από τον Κρόνο), και δίνοντας ιδέες για το πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.  Το σημαντικότερο μέρος του κύκλου του είναι γνωστό σαν «κρίση της μέσης ηλικίας», όταν ο Ουρανός βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη γενέθλια θέση του.

Επειδή, όμως, η τροχιά του Ουρανού είναι ασταθής και ακανόνιστη, αυτό συμβαίνει σε διαφορετικές εποχές σε κάθε γενιά.  Στην εποχή μας επηρεάζει όσους είναι γύρω στα σαράντα, προκαλώντας τους την ανάγκη να επανεξετάσουν τις επιλογές τους, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ένα διαζύγιο ή σε αλλαγή τρόπου ζωής.

Ο Ποσειδώνας επηρεάζει το συναίσθημα, καταστρέφοντας τις αξίες του Κρόνου και ενθαρρύνοντάς μας να βρούμε μια καινούργια πνευματική κατεύθυνση, κάτι που δίνει νόημα στην κρίση που προκάλεσε ο Ουρανός.  Όταν ο Ποσειδώνας σχηματίζει όψη τετραγώνου (90ο) με τον εαυτό του (πράγμα που στη σημερινή γενιά συμβαίνει, όταν βρίσκονται γύρω στα σαράντα τους), συχνά σηματοδοτεί μια απόλυτη πνευματική μεταστροφή.

Ο Πλούτωνας επηρεάζει τις πράξεις μας.  Αφού ο Ουρανός αλλάξει τις ιδέες μας και ο Ποσειδώνας τα συναισθήματά μας, ο Πλούτωνας προκαλεί τις πράξεις που θα αλλάξουν την παλιά τάξη πραγμάτων και θα εγκαινιάσουν την καινούργια.  Πολλές φορές, η προσωπική αυτή μεταμόρφωση συνδέεται με την επιρροή των εξωτερικών πλανητών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

 

ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΟΨΕΙΣ ΚΡΟΝΟΥ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΟΒΟΣ
Ο Ήλιος Να εμμείνει κανείς στις θέσεις του
Η Σελήνη Πως θα τον απορρίψουν οι άλλοι
Ο Ερμής Πως είναι κατώτερος νοητικά
Η Αφροδίτη Πως δεν τον αγαπούν
Ο Άρης Πως είναι δειλός

 

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΟΒΟΣ
Ο Ήλιος Πως θα χάσει την αίσθηση ταυτότητας
Η Σελήνη Πως θα γίνει έρμαιο των συναισθημάτων
Ο Ερμής Πως δεν θα μάθει ποτέ την αλήθεια
Η Αφροδίτη Πως θα έχει ερωτική απογοήτευση
Ο Άρης Πως ο σύντροφος του δεν είναι πιστός

 

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΟΒΟΣ
Ο Ήλιος Πως σαμποτάρει μόνος του τις προσπάθειές του
Η Σελήνη Πως θα ξυπνήσουν φαντάσματα του παρελθόντος
Ο Ερμής Πως θα εκτεθεί
Η Αφροδίτη Πως δεν τον αγαπούν αρκετά
Ο Άρης Να απαλλαγεί από τα συναισθήματά του