Περί Αστρολογίας

Εκλείψεις

Εκλείψεις

Εκλείψεις

Εκλείψεις

ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ

Η ηλιακή έκλειψη είναι μια Νέα Σελήνη με τεράστιο αντίκτυπο.  Ο Ήλιος που μας δίνει ζωή κα φωτίζει το δρόμο μας, ενώνεται για λίγο με τις σκοτεινές και μυστηριώδεις ιδιότητες της Σελήνης.  Η Σελήνη μπλοκάρει το φως του Ήλιου.  Αυτή τη στιγμή που το σκοτάδι γίνεται αντιληπτό, η πνευματικότητα και η ψυχή συνδέονται από την αρχή ξανά, ξεκινώντας έναν άλλο κύκλο, στην αέναη πορεία της προσωπικής μας ανάπτυξης. Σκεφτείτε τα προσωπικά θέματα της ζωής σας τότε, και εξετάστε την πρόοδο της προσωπικής σας ανάπτυξης τα μετέπειτα χρόνια.

Οι εκλείψεις, πάντα, υποδεικνύουν αλλαγές. Οι ηλιακές εκλείψεις σημαίνουν ξεκινήματα  και, συνήθως, εκδηλώνονται ως γεγονότα στον εξωτερικό κόσμο. Σε ηλιακές εκλείψεις ξεκινάμε κάτι καινούργιο, δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας, δεσμευόμαστε, ανακοινώνουμε, κάνουμε σχέδια, εμφανιζόμαστε, παίρνουμε αποφάσεις, ανταποκρινόμαστε σε προκλήσεις, προσπαθούμε, αλλάζουμε, ωριμάζουμε, αναλαμβάνουμε μεγαλύτερες προκλήσεις, ταξιδεύουμε με πιο γοργούς ρυθμούς, νιώθουμε ανήσυχοι, νιώθουμε πιεσμένοι από προθεσμίες, από συσσώρευση συναισθημάτων, βιώνουμε μια κρίση και είμαστε ενθουσιασμένοι.
Στην αστρολογία, σημειώνουμε επίσης σε ποιο δεσμό  της Σελήνης συμβαίνει η έκλειψη.  Οι εκλείψεις του Βόρειου Δεσμού  έχουν ένα προσωπικό προσανατολισμό και συμβολίζουν την προσωπική ταυτότητα, το εγώ και το φυσικό σώμα. Οι εκλείψεις του Νότιου Δεσμού έχουν διαφορετικό προσανατολισμό και συμβολίζουν το σύντροφο, ή κάποιο άλλο σημαντικό άτομο, τις σχέσεις και τις καινούργιες προοπτικές που βασίζονται στην αλληλεπίδραση με τους άλλους.  Η ηλιακή έκλειψη του Βόρειου Δεσμού υποδηλώνει ότι καλούμαστε να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες και ταλέντα, μέσα από ανεξάρτητες προσπάθειες.
Στη μερική έκλειψη Ηλίου, η Σελήνη δεν επισκιάζει το φως του Ήλιου. Ένας τρόπος ερμηνείας του συμβολισμού αυτού του γεγονότος είναι,  ότι ούτε η αρσενική, δραστήρια ενέργεια του Ήλιου, ούτε η θηλυκή, δεκτική  ενέργεια της Σελήνης κυριαρχεί. Αντίθετα, η ένωση των δύο δυνάμεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  διαδικασία ενοποίησης και ολοκλήρωσης.  Εννοώντας, ίσως ότι η έκλειψη είναι μια ευκαιρία να βιώσουμε την αίσθηση της πληρότητας στην προσωπική μας ζωή, σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι σημαντικές επιπτώσεις της ενέργειας της ηλιακής έκλειψης μπορεί να γίνουν αισθητές  από όλους, ακόμα και τρεις μήνες νωρίτερα από το γεγονός και έχουν μικρούς απόηχους ακόμα και τρία χρόνια μετά. Παρά το γεγονός ότι  η ενέργεια είναι περισσότερο  έντονη για διάστημα μιας εβδομάδας, και στις δυο πλευρές της έκλειψης  (πολλοί άνθρωποι νιώθουν αυξημένα επίπεδα άγχους εκείνο το διάστημα) η επιρροή στα γεγονότα συνεχίζεται. Οι περίοδοι της ηλιακής έκλειψης έχουν τρομερά μεγάλη ενέργεια και συχνά συνδέονται με σημαντικά γεγονότα ζωής και δημόσια έκθεση.

 

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ                                                                                                                                     

Η έκλειψη Σελήνης είναι μια περίοδος για ξεκινήματα, καταλήξεις, έκθεση και σημαντικές αλλαγές.  Έχει πάντα να κάνει με τις σχέσεις. Οι αλλαγές συνδέονται με τον τρόπο που σχετιζόμαστε και το πώς αυτό επιδρά στη μονιμότητα. Τα συναισθήματα είναι  πολύ έντονα και προκαλούν αναστάτωση και αποπροσανατολισμό. Οι δράσεις που πραγματοποιούνται  μπορεί να μην έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά ευαισθητοποιούν και διαφωτίζουν. Η ενέργεια μιας έκλειψης είναι στο πιο δυνατό της σημείο δύο μέρες πριν και τρεις ημέρες μετά την εμφάνισή της.

Στο σεληνιακές εκλείψεις: συγχωνεύουμε, ενώνουμε, ανακοινώνουμε, συναντούμε,  παρουσιάζουμε τον εαυτό μας, εκτιθόμαστε, αποφασίζουμε, δεσμευόμαστε, αλλάζουμε, διακρίνουμε νέες προοπτικές, προσπαθούμε, συνδεόμαστε με τους άλλους, κινούμαστε γρηγορότερα, πιεζόμαστε, αγωνιούμε και ενθουσιαζόμαστε.   Κατά τη διάρκεια μιας Πανσελήνου, ο Ήλιος και η Σελήνη είναι αντίθετοι ο ένας προς τον άλλον, μια κατάσταση  που δείχνει τη σύνδεση της ψυχής με το πνεύμα και την ευαισθητοποίηση του σκοπού που αποκτήθηκε μέσα από τη σχέση με το άλλο.

Μια σεληνιακή έκλειψη είναι μια  υπερφορτισμένη   Πανσέληνος. Το μπλοκάρισμα της ανάκλασης του φωτός του Ήλιου στη  Γη, από τη Σελήνη,  δείχνει ότι ο υλικός τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, στέκεται στο δρόμο μας και μας εμποδίζει να δούμε το φως.  Χρησιμεύει για να μας υπενθυμίζει ότι βρισκόμαστε στο σκοτάδι,  πιθανά, λόγω των αντιλήψεων και της προοπτικής μας.