Πλανήτες

ΕΡΙΣ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

ΕΡΙΣ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

ΛΕΞΗ-ΚΛΕΙΔΙ: ΘΗΛΥΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Αν ρίξουμε μια ματιά στη μυθολογία του νεότερου πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος, της Έριδας [Eris]  (παρόλο που την αποκαλούν νάνο) και τα γεγονότα που σχετίζονται με την ανακάλυψή της, από το 2003 έως το 2006, η ιδέα του δυνητικά βίαιου αγώνα είναι, πράγματι, πρωταρχική όπως επίσης και το ιδανικό της γυναίκας-πολεμίστριας. Πριν από την επίσημη ονομασία του (που του δόθηκε το όνομα της  Έριδας, της θεάς της διχόνοιας και του  καυγά) ο πλανήτης αυτός ονομαζόταν Xena (Ζίνα)  ή  Περσεφόνη. Δεδομένου ότι η Περσεφόνη εμπλέκεται στην πρώιμη ονομασία της Έριδας, έρχεται στο προσκήνιο η αρχέτυπη εικόνα ενός, ίσως, κατεστραμμένου και σίγουρα μαχητικού φεμινισμού που δεν οπισθοχωρεί από τη βία.

Όσον αφορά στα γεγονότα, το χρονικό πλαίσιο της ανακάλυψης ταιριάζει με εκείνο του πολέμου του Ιράκ, που σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ως ένας βίαιος πόλεμος για τους πόρους. Όταν ανακαλύφθηκε ο Πλούτωνας, τη δεκαετία του 1930, η ανακάλυψή του εισήγαγε κάποιες σκοτεινές έννοιες σχετικά με την ανθρώπινη κατάσταση, ένα βάθος και μια δύναμη που δεν είχαν ποτέ πριν αναγνωριστεί. Είναι λογικό ότι ο πλανήτης Έρις, που βρίσκεται ακόμα πιο μακριά στο σκοτεινό κενό στην άκρη του Ηλιακού Συστήματος, θα φέρει τη δική του δύναμη και θα κάνει το ίδιο.

Η αστρολογία του πλανήτη Έρις φαίνεται να συνδέεται με τον αμείλικτο αγώνα για τη συνέχεια της ύπαρξης που είναι θεμελιώδης σε όλες τις φυσικές διαδικασίες – ότι, δηλαδή, κάποιος υποστηρίζει αυτό που πιστεύει, ακόμα κι αν υπάρχει βία στην ιστορία.

Ως αδελφή του Άρη, θεού του πολέμου, η Έρις αναζητούσε με προθυμία τη μάχη. Υπάρχει μια πλευρά της φύσης που είναι αρκετά σκληρή, ένας αγώνας για επιβίωση κι αυτός ο αγώνας είναι βασικό μέρος της ανθρώπινης κατάστασης. Μπορούμε να δούμε τη φύση κάτω από ένα ρόδινο φως, που το ελαφάκι πίνει νερό από το ποταμάκι και τα πουλάκια κελαηδούν χαρούμενα, αλλά κάτω από αυτή την ομορφιά υπάρχει η πιθανότητα ενός ξαφνικού θανάτου ανά πάσα στιγμή, γιατί όλα τα πλάσματα της φύσης πρέπει να φάνε. Η Έρις σχετίζεται μ’ αυτή την ιδέα και με την έννοια της γυναίκας-πολεμίστριας που ενσαρκώνει – ιδιαίτερα, με το φεμινιστικό αγώνα και τα δικαιώματα των γυναικών σε μια πατριαρχική κοινωνία.