Διάφορα

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ

Astrology Center

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ

Astrology Center

Το χρώμα είναι μια μορφή ενεργειακής δόνησης που μας επηρεάζει σε διαφορετικά επίπεδα. Υποσυνείδητα, όλοι ξέρουμε πώς αντιδρούμε στα διαφορετικά χρώματα. Το κόκκινο, για παράδειγμα, μας διεγείρει και μας ενθουσιάζει, το μπλε μας ηρεμεί και μας χαλαρώνει. Το χρώμα ενός κεριού, ή οποιουδήποτε αντικειμένου στο άμεσο περιβάλλον μας, είναι σαν κλειδί που ξεκλειδώνει ένα συγκεκριμένο τμήμα του υποσυνείδητου μυαλού μας και ολόκληρης της ύπαρξής μας.

Ακόμα κι όσοι δεν μπορούν να δουν πραγματικά τα χρώματα, μπορούν ωστόσο να αισθανθούν τα αποτελέσματα της δόνησής τους, επειδή η χρωστική ουσία απελευθερώνει ενέργεια με συγκεκριμένη ταχύτητα και σε συγκεκριμένο μήκος κύματος. Αυτό το μήκος κύματος, ή η συχνότητα, ενεργοποιεί ένα συγκεκριμένο μέρος της ύπαρξής μας, καθώς εισέρχεται στο οπτικό μας πεδίο ή στην αύρα μας. Η ορμή του χρώματος μεταδίδεται στον εγκέφαλό μας μέσω των νευρικών οδών. Κάθε χρώμα φέρει τα δονητικά αποτελέσματα μιας από τις Πλανητικές επιρροές ή/και ενός από τα τέσσερα στοιχεία – Γη, Φωτιά, Αέρας και Νερό.

Από τις απαρχές του κόσμου, τα χρώματα έχουν προικιστεί με μαγεία. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν χρώμα στους Ναούς Θεραπείας τους. Οι Κινέζοι και οι Χαλδαίοι το χρησιμοποίησαν, επίσης, όπως και οι μύστες της Ινδίας που συσχέτισαν τα χρώματα με τα τσάκρα. Ο Πυθαγόρας το χρησιμοποίησε για θεραπεία. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς χρώμα, είναι ο πανταχού παρών σύντροφός μας σε όλη μας τη ζωή.

Ο πραγματικός συμβολισμός κάθε χρώματος θα διαφέρει ανάλογα με την εξουσία, την παράδοση και τη σχολή – και σε τελική ανάλυση, η μόνη πραγματική εξουσία για μας, είναι ο εαυτός μας.  Ωστόσο, εάν δεν είμαστε σίγουροι τι σημαίνει κάθε χρώμα για μας, ή τι μας θυμίζει, ή πώς μας κάνει να νιώθουμε, ακολουθούν κάποιες καθολικές οδηγίες από τους τομείς της ψυχολογίας, της τέχνης και της θρησκείας, τις οποίες μπορεί να αποδεχτούμε ή όχι.

 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις και δυνάμεις

Τα κόκκινα κεριά χρησιμοποιούνται για ενέργεια, υγεία,  ζωτικότητα, δύναμη και αντιπροσωπεύουν το στοιχείο της Φωτιάς. Το κόκκινο είναι φυσικό και μας προσφέρει ενέργεια, δυναμισμό, παθιασμένο έρωτα, σωματική επιθυμία, δύναμη θέλησης και αθλητική ικανότητα (ιδιαίτερα ανταγωνιστική). Το κόκκινο χρησιμοποιείται για να προκαλέσει θυμό, λαγνεία και σωματική ικανοποίηση. Το κόκκινο είναι ένα φλογερό χρώμα που προσελκύει και μαγνητίζει και σίγουρα είναι αφροδισιακό, καθώς αντιπροσωπεύει το αίμα, το φύλο, τη γονιμότητα και την άμυνα. Τα κόκκινα κεριά υποκινούν το πάθος σε ερωτικά ξόρκια – καίγονται γρήγορα, έχουν μεγάλη ενέργεια για να είναι απλά ρομαντικά, αλλά είναι πολύ βοηθητικά στον έρωτα και τη γονιμότητα. Τα κόκκινα κεριά βοηθούν στην εξάλειψη της απαισιοδοξίας και των αρνητικών στάσεων και δίνουν δύναμη εναντίον εχθρών.

Τα κόκκινα κεριά χρησιμοποιούνται για γρήγορη δράση, φιλοδοξία, επιθετικότητα, μαχητικότητα, ανταγωνισμό, επιθυμία, άσκηση, λαγνεία, σεξουαλικότητα, αντοχή (σωματική) και δύναμη (σωματική). Το κόκκινο υποκινεί ατυχήματα, πυρκαγιές και τραυματισμούς. Χρησιμοποιείται σε ξόρκια για να επικαλεστεί τη δύναμη και την ένταση. Επίσης, χρησιμοποιείται σε ξόρκια για εκδίκηση, θυμό, αποφασιστικότητα και αντιμετώπιση εχθρών. Το κόκκινο χρώμα έχει τις ρίζες του στον φυσικό κόσμο. Το κάψιμο των κόκκινων κεριών λέγεται ότι έρχεται σε επαφή με τη δύναμη της σάρκας. Το κόκκινο αντιπροσωπεύει τις προσωρινές απολαύσεις. Συμβολίζει το πάθος και τον έρωτα και δίνει θάρρος στην αντιμετώπιση των εχθρών κάποιου. Το κόκκινο είναι το χρώμα της δύναμης. Συνδέεται με την ηγεσία και το 1ο τσάκρα (της βάσης). Είναι το χρώμα της έμπνευσης, της υπερηφάνειας, του θυμού, της γενναιότητας, των δυνατών συναισθημάτων, του εξαγνισμού, της επιθετικής μουσικής (ειδικά ντραμς, που ακούγονται σαν χτύπος καρδιάς). Το κόκκινο είναι το καλύτερο χρώμα για την αποφυγή του κινδύνου. Χρησιμοποιήστε το για σταθερότητα, γείωση και φυσική υγεία.

Το κόκκινο διεγείρει τη γονιμότητα και την προσωπική δύναμη, είναι το χρώμα του Άρη, του θεού του πολέμου και το χρώμα του θάρρους, της αποφασιστικότητας και της ισχύος. Τα κόκκινα κεριά καίγονται για να αυξήσουν τη δύναμη της ζωής, για επιβίωση, σωματική υγεία, ευχαρίστηση, δύναμη θέλησης και για να προκαλέσουν θυμό – όχι το μικροπρεπή θυμό της κακίας, αλλά το δίκαιο θυμό που, αν κατευθυνθεί θετικά, μπορεί να ξεπεράσει την αδικία και να επιφέρει την αλλαγή. Πρόκειται, επομένως, για ένα πολύ δυνατό χρώμα και θα πρέπει να καίγεται μόνο για άξιους στόχους και μόνο όταν σκέφτεστε θετικά. Όσοι ανάβουν ένα κόκκινο κερί αξιοποιούν την ενέργεια του Κριού και του Σκορπιού. Είναι το χρώμα της Αλχημείας, των αποκρυφιστικών τεχνών και της μεταμόρφωσης και αυξάνει το μαγνητισμό. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για να υποκινήσει ταραχές και αναρχία. Ο Άρης κυριαρχεί στο κόκκινο και η ενέργειά του είναι αρρενωπή. Οι εργασίες που χρησιμοποιούν το κόκκινο χρώμα χρειάζονται τη δύναμη του 1ου τσάκρα (της βάσης) και θα πρέπει να εκτελούνται κάθε Τρίτη, όταν ο Άρης είναι τοποθετημένος σε ισχυρή θέση. Χρησιμοποιήστε το με αχάτη, κόκκινο ίασπι, γρανάτη, πυρίτη, ρουμπίνι, μάτι κόκκινης τίγρης ή οψιδιανό.

Πλανήτης: Άρης

Μέρα: Τρίτη

Ζώδια: Κριός Σκορπιός

Τσάκρα: 1ο (της βάσης)

Αριθμολογία: 5, 9

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις και δυνάμεις

Τα πορτοκαλί κεριά είναι ένας συνδυασμός κίτρινου (ψυχική ευκινησία) και κόκκινου (δράση – ενέργεια), έτσι έχουμε το καλύτερο κι από τους δυο κόσμους. Η πορτοκαλί ηλιακή ενέργεια δημιουργεί ζωτικότητα, ενέργεια και αντοχή. Τα πορτοκαλί κεριά βοηθούν σε ξόρκια για την προσέλκυση επιτυχίας, ευημερίας, καλής τύχης, επαγγελματικής επιτυχίας και για την προσέλκυση άλλων,   μόνο με θετικό τρόπο. Το πορτοκαλί είναι κοινωνικό, φιλικό και αποφασιστικό και αποθαρρύνει την τεμπελιά, καθώς ενεργοποιεί ολόκληρο το σύστημα. Προωθεί μια χαρούμενη εμφάνιση. Τα πορτοκαλί κεριά βοηθούν στην προσαρμοστικότητα, τη δημιουργικότητα, τη σεξουαλική έλξη, τη σεξουαλική διέγερση, τη μαγεία στο σεξ και τον ενθουσιασμό με μια φυσική, παρορμητική ζωντάνια. Το πορτοκαλί βοηθά στην έλξη, τη φιλία, τις ξαφνικές αλλαγές, την ενεργειακή διέγερση, τον έλεγχο, την αλλαγή της τύχης και τη δικαιοσύνη. Τα πορτοκαλί κεριά χρησιμοποιούνται για ενθάρρυνση, εμπιστοσύνη, θάρρος, αυτοεκτίμηση, ανεξαρτησία, καλοσύνη, αφθονία, καλή υγεία, απώλεια βάρους, χαρά, ζωηράδα, αυθορμητισμό, δύναμη και επιτυχία. Το πορτοκαλί είναι ακόμα ένα  ηλιακό χρώμα γονιμότητας, τόσο σωματικής όσο και διανοητικής, δημιουργικότητας και ανάπτυξης. Το κάψιμο των πορτοκαλί κεριών μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για θέματα καριέρας, όπου η δημιουργικότητα ή η διαχείριση των ανθρώπινων αναγκών είναι σημαντικό θέμα.

Τα πορτοκαλί κεριά αντιπροσωπεύουν την υπερηφάνεια, το θάρρος, τον ηρωισμό, τη συγγένεια, τη φιλοδοξία, την αφθονία, το εμπόριο, τις επιχειρήσεις, τις επαγγελματικές συμφωνίες, τις προσφορές ακινήτων και τις νομικές υποθέσεις. Το πορτοκαλί εναρμονίζεται με τη ζεστασιά, το πνεύμα, τη θέληση, την προσωπική δύναμη, την εξουσία, την εγρήγορση. Χρησιμοποιείται σαν στοιχείο εξισορρόπησης. Καθαρίζει τις αρνητικές ενέργειες, τις καταστάσεις και τα μέρη και φέρνει ευτυχία και συναισθηματική θεραπεία. Εξαιρετικό για αναζήτηση εργασίας, ξαφνική αλλαγή και δύναμη να έλξετε καλά πράγματα στη ζωή. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα που συνδέεται με τις καλλιτεχνικές παραστάσεις και τους ταχυδακτυλουργούς. Χρησιμοποιήστε ένα πορτοκαλί κερί αν δεν έχετε ζωντάνια ή κίνητρο, ή αν χρειάζεστε μια ώθηση ενθάρρυνσης για να πετύχετε τους στόχους σας όταν δεν ξέρετε ποια κατεύθυνση να πάρετε, καθώς είναι μια εξαιρετική πηγή διέγερσης, ενέργειας και θέλησης.  Ανάψτε πορτοκαλί κεριά για χαρά, επιτυχία και για δράση. Βοηθά στην επίτευξη στόχων, τον καθαρισμό αρνητικών ενεργειών και φέρνει ευτυχία και ενθουσιασμό. Χρησιμοποιείται, ακόμη, για την προσέλκυση φίλων και εμπνέει συναισθηματική θεραπεία. Το πορτοκαλί κερί μπορεί να ανάψει για να θεραπεύσει το φόβο, την αμφιβολία και την ανησυχία και χαρίζει μια θετική στάση απέναντι στη ζωή.

Η επικοινωνία, η κίνηση και οι επιχειρήσεις είναι συχνά χαρακτηριστικά αυτού του χρώματος και το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι η ευδαιμονία. Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες του Μεσαίωνα καταλάβαιναν καλά τη δύναμη που είχε το πορτοκαλί χρώμα. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της ξαφνικής αλλαγής. Προσφέρει σε αυτούς που τολμούν να το φορέσουν, μια μορφή υπερδύναμης. Λίγοι άνθρωποι σήμερα (συμπεριλαμβανομένων των βασιλέων) διαθέτουν την τόλμη που απαιτείται για να φορέσουν πορτοκαλί ρούχα. Για το λόγο αυτό, το κάψιμο ενός πορτοκαλιού κεριού είναι μια επιθετική κίνηση. Κάποιος θα το έκανε για να επιφέρει άμεση και βαθιά αλλαγή. Το άναμμα των πορτοκαλί κεριών είναι κατάλληλο για τελετές που γίνονται την παραμονή των γάμων ή σημαντικών επαγγελματικών συναντήσεων. Στο πορτοκαλί κυριαρχεί ο Ήλιος και περιέχει αρσενικές ενέργειες. Οι εργασίες που χρησιμοποιούν αρσενική ενέργεια εκτελούνται καλύτερα την Κυριακή, όταν ο Ήλιος είναι σε δυνατή θέση. Για να υποκινήσετε σεξουαλική έλξη συνεργαστείτε με το 1ο (της βάσης) και το 2ο τσάκρα (ιερό). Χρησιμοποιήστε το με κεχριμπάρι, αχάτη, καρνεόλη ή κοράλλι.

Πλανήτης: Ήλιος

Ημέρα: Κυριακή

Ζώδια: Λέων

Τσάκρα: 2ο (Ιερό)

Αριθμολογία: 1, 8

 

ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις και δυνάμεις

Τα κίτρινα κεριά χρησιμοποιούνται για να συμβολίσουν τη δύναμη του εγκεφάλου, την εστίαση, τη συγκέντρωση, τη διάνοια, τη δημιουργικότητα, τη λογική, τη μάθηση, τη βελτίωση του οραματισμού και τη βελτίωση της μνήμης. Χρησιμοποιήστε το κίτρινο για αυτοπεποίθηση, γοητεία, πειθώ, ελκυστικότητα, για να αναγκάσετε κάποιον να δεχτεί την προσφορά σας, επίσης για έμπνευση, γνώση, σοφία, πνευματική δύναμη, σαφήνεια και επικοινωνία. Διεγείρει την προσωπική σας δύναμη και την αυτοεκτίμηση και προωθεί τη χαρά και μια αισιόδοξη προοπτική. Ανάψτε το για να επικαλεστείτε το στοιχείο του Αέρα. Όποιος ανάβει ένα κίτρινο κερί επιδιώκει να αποκτήσει πρόσβαση στη σοφία των αιώνων και να κερδίσει τον έλεγχο των δικών του διανοητικών δυνάμεων. Το φως ενός κίτρινου κεριού φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στην επίτευξη της σταθερότητας και της ασφάλειας που λαχταρά. Τα κίτρινα κεριά χρησιμοποιούνται σε εργασίες για επιτυχία σε εξετάσεις και για να ενισχύσουν την εξυπνάδα κάποιου, ώστε να κατανοήσει το πρόβλημα.

Η κίτρινη ενέργεια διέπει τη λογική, συνειδητή πλευρά του εγκεφάλου, τους υπολογιστές, την επικοινωνία, τον ήχο, το βίντεο, την τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά, τα βιβλία, τη λογοτεχνία και τη βούληση, προάγει τον εαυτό, αντιπροσωπεύει όλα τα ιδρύματα μάθησης και όλους τους τομείς σπουδών, ιδιαίτερα τις ανώτερες σπουδές (ειδικά στις επιστήμες). Μεταβάλλει τη σκοτεινή, ψυχική διάθεση. Βελτιώνει τη γνώση της θεραπείας, την ικανότητα συγκέντρωσης και τη διατήρηση της μνήμης.

Τα κίτρινα κεριά χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν το μυαλό, για βαθύτερη συγκέντρωση, ενισχύουν το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και τις ικανότητες μάθησης, καθώς και την ομιλία, τη γραφή και τις δημοσιεύσεις. Το κίτρινο εστιάζει, επίσης, στις επιχειρήσεις, τις επικοινωνίες και τα θέματα των μέσων ενημέρωσης (ΜΜΕ). Χρησιμοποιήστε κίτρινο για να σπάσετε τα διανοητικά μπλοκαρίσματα, να εξαλείψετε τα εμπόδια και για καλή τύχη σε ένα ταξίδι. Το κίτρινο είναι ένα από τα χρώματα που συνδέονται με την Ανατολή και το στοιχείο του Αέρα. Τα κίτρινα κεριά είναι κατάλληλα για τελετές που έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις οραματικές ικανότητες κάποιου. Το κίτρινο χρησιμοποιείται για ψυχική σαφήνεια, δραστηριότητα, άνεση, χαρά, γρήγορη δράση, ακρίβεια. Το κίτρινο έχει, ακόμα, μια χαρούμενη, θετική διάθεση γεμάτη χάρη – η τέλεια επιλογή για τελετές που βελτιώνουν την καριέρα σας, εκπληρώνουν τις φιλοδοξίες σας και βελτιώνουν τα οικονομικά σας. Τα κίτρινα κεριά ενθαρρύνουν τη δραστηριότητα όλων των ειδών, αλλά ιδιαίτερα την ψυχική άσκηση. Το κίτρινο προσελκύει τους ανθρώπους, καθώς έχει μια θερμή, συναρπαστική ενέργεια. Χρησιμοποιήστε τα σε τελετές που θέλετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη και την έγκριση ενός άλλου ατόμου. Χρησιμοποιήστε κίτρινα κεριά για να δημιουργήσετε καλές σχέσεις όλων των ειδών.

Τα κίτρινα κεριά κυβερνούν τα κουτσομπολιά, τη ζήλια, τη συκοφαντία, τις συνεντεύξεις, τους αδελφούς, τις αδελφές, τους γείτονες, τις φήμες, την κλοπή. Πνευματικά, το κίτρινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αστρικά ταξίδια (μαζί με μπλε και μοβ). Το κίτρινο χρησιμοποιείται επίσης για να ξεπεράσει τους εθισμούς και για να σπάσει κακές συνήθειες. Το κίτρινο είναι ηλιόλουστο, μια θετική διάθεση με πνευματική προσαρμογή στις θεραπευτικές δυνάμεις της ανδρικής ενέργειας και είναι επίσης καλό για τη φιλία. Χρησιμοποιήστε ένα κίτρινο κερί εάν αισθάνεστε μόνοι, αβοήθητοι ή λυπημένοι. Το κίτρινο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας σας και να ενθαρρύνει την ειλικρινή, ανοιχτή επικοινωνία, ειδικά στις σχέσεις.

Το κίτρινο μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιείται κάθε φορά που αισθάνεστε στριμωγμένοι, περιορισμένοι ή απογοητευμένοι. Ο Ερμής, ο φτερωτός αγγελιοφόρος των θεών, είναι αυτός που κυβερνά το κίτρινο χρώμα. Το κίτρινο σχετίζεται με την ψυχική εργασία, το διαλογισμό, τη θέληση και χρησιμοποιείται στην μαντεία και την προφητεία. Σαν μια άλλη εκδοχή του χρυσού, το κίτρινο είναι το χρώμα της φιλίας, της καλοσύνης και της πίστης. Το χρυσό κίτρινο είναι το χρώμα της γοητείας, της εμπιστοσύνης, του καλοκαιριού και των φωτεινών ήχων – όπως τα παιδικά γέλια και μια αισιόδοξη μουσική. Το απαλό κίτρινο τείνει περισσότερο προς την άνοιξη, τις ψυχικές προσπάθειες και τη δημιουργικότητα. Το κίτρινο είναι ένα καταπληκτικό χρώμα για τη βελτίωση της ισορροπίας, της αυτοεκτίμησης, του ταλέντου, της μαντείας και της δημιουργικότητας.  Χρησιμοποιείται, επίσης, για τη δύναμη της βούλησης, της ζωτικότητας, του σκοπού και της αποτελεσματικότητας. Οι εργασίες που χρησιμοποιούν κίτρινη ενέργεια χρησιμοποιούν τη δύναμη του 3ου τσάκρα (ηλιακό πλέγμα) και ευνοούνται την Τετάρτη. Χρησιμοποιήστε τα κίτρινα κεριά με κίτρινο ίασπι, κίτρινο ασβεστίτη, μάτι χρυσής τίγρης ή κιτρίνη.

Πλανήτης: Ερμής

Ημέρα: Τετάρτη

Ζώδια: Δίδυμοι  Παρθένος

Τσάκρα: 3ο (ηλιακό πλέγμα)

Αριθμολογία: 1, 12

 

ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις και δυνάμεις

Τα πράσινα κεριά χρησιμοποιούνται σε ξόρκια για νέα ξεκινήματα, ανάπτυξη, γονιμότητα, ανανέωση, αναζωογόνηση, αρμονία, ισορροπία, θεραπεία, φύση, καλή υγεία, για να διατηρήσετε ή να ανακτήσετε μια νεανική εμφάνιση, χρήματα, οικονομική επιτυχία, υλικά κέρδη, πλούτο, ιδιοκτησία, αφθονία, συνεργασία, γενναιοδωρία, φιλανθρωπία, γάμους και είναι σύμβολο της Θεάς και της πράσινης Γης της.

Αυτό το νόημα προέρχεται από τα βάθη των αιώνων, τότε που η ευημερία σήμαινε μια άφθονη συγκομιδή. Ανάψτε ένα πράσινο κερί όταν θέλετε να διαλογιστείτε και να σκεφτείτε τη φύση, την ανάπτυξη, τη θεραπεία και την καλή τύχη που καθιστά δυνατή την εύρεση εργασίας ή επαγγελματικής επιτυχίας.  Το πράσινο διεγείρει όλους τους τύπους ανάπτυξης: του κήπου, των φυτών σας, των οικονομικών ή των χρημάτων στο πορτοφόλι σας. Είναι ένα  χρώμα εξαιρετικό για δημιουργία πλούτου – φέρνει μια δόνηση που μας βοηθά να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και επιτρέπει στα οικονομικά μας να ανθίσουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το πράσινο είναι το χρώμα του χρήματος, καθιστώντας το ιδανικό για ξόρκια σχετικά με την προσέλκυση χρημάτων. Οι επιχειρήσεις, η καριέρα, η επίτευξη προσωπικών στόχων, η θέση στη δουλειά, όλα επηρεάζονται θετικά από το πράσινο, φέρνοντας καλή τύχη σε σας και στο χώρο της εργασίας σας.

Το πράσινο είναι ένα χρώμα που συνδέεται με την ανάπτυξη κάθε είδους, από τη γονιμότητα έως τη συγκομιδή και διασφαλίζει την υγεία και την επιτυχία. Τα πράσινα κεριά αντιπροσωπεύουν τη γήινη μαγεία, τη σωματική και συναισθηματική θεραπεία, την αναζωογόνηση και την ανανέωση.  Βοηθά στη γεωργία και ενθαρρύνει μια καλή σοδειά. Χρησιμοποιήστε τα για να επικαλεστείτε το στοιχείο της Γης. Στις εργασίες για την υγεία και τη θεραπεία, το πράσινο είναι αντιφλεγμονώδες. Χρησιμοποιείται σε ξόρκια για την αγάπη, το γάμο και τον έρωτα. Το πράσινο επηρεάζει την τρυφερότητα, σε αντίθεση με το κόκκινο (που χρησιμοποιείται για παθιασμένο έρωτα). Επηρεάζει, επίσης, την αφοσίωση, τη συμφιλίωση, τη δικαιοσύνη, την ομορφιά, τη νεολαία, προσελκύει αγάπη, φιλίες, κοινωνικά γεγονότα και απολαύσεις, επιείκεια, ευχαρίστηση, αντίκες, θησαυρούς, κοσμικές περιουσίες, θεραπεία καρκίνου, βοήθεια σε γυναικεία προβλήματα, όπως και για να βρείτε το ταίρι σας, ενεργοποιώντας το τσάκρα της καρδιάς. Το πράσινο χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση που απαιτεί μια νέα, υγιέστερη προσέγγιση, ή την επανάληψη ή ανανέωση για να ισχυροποιηθεί κάποιο ξόρκι ή να προστατευτεί από τη φθορά.

Χρησιμοποιήστε ένα πράσινο κερί όταν νιώθετε σύγχυση, θυμό ή είστε εκτός ελέγχου. Το πράσινο βοηθά στην ανακούφιση του άγχους, της έντασης, της δυσαρέσκειας και της ανυπομονησίας. Είναι, επίσης, χρήσιμο αν αντιμετωπίζετε εξαρτήσεις ή νιώθετε ασταθείς συναισθηματικά. Τα πράσινα κεριά χρησιμοποιούνται και για την εξουδετέρωση της ζήλειας και της απληστίας. Επικοινωνία με το φυτικό βασίλειο (πιο σκούρα πράσινα) ή τις νεράιδες (ανοιχτά πράσινα). Καθώς θεωρείται το χρώμα των νεράιδων, είναι επίσης ισχυρό σε τελετές για καλή τύχη. Τα μυστικά της θεραπείας είναι στο χέρι σας, όταν εναρμονίζεστε μ’ αυτό το χρώμα. Το πράσινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή με καφέ για επικοινωνία με τα πνεύματα της φύσης. Το πράσινο είναι ένα από τα χρώματα που σχετίζονται με το Βορρά και το στοιχείο της Γης. Η γονιμότητα, η ελπίδα, η χαρά, η απόλαυση, η ανάπτυξη και η αλλαγή είναι όλες οι πτυχές του πράσινου. Το πράσινο του δάσους συνδέεται με τη γονιμότητα, το σώμα, το θάρρος και την κλασική μουσική. Το πράσινο του κισσού αντιπροσωπεύει τις συναισθηματικές πτυχές, αντιμετωπίζοντας τη θλίψη, τις απαισιόδοξες σκέψεις και την κλασσική μουσική ή τη σιωπή. Το ανοιχτό πράσινο είναι το χρώμα που έχει το γρασίδι και βοηθά στη θεραπευτική διαδικασία. Ο πλανήτης που κυβερνά το πράσινο χρώμα είναι η Αφροδίτη, μια θηλυκή ενέργεια, η θεά της αγάπης και συνδέεται με τελετές κεριών για την αγάπη και για όλα τα θέματα που απαιτούν συγκίνηση, συμπάθεια και ενσυναίσθηση.

Είναι, επίσης, το χρώμα της Μητέρας Γης, οπότε είναι ισχυρό στη θεραπεία και στην ανάπτυξη. Όταν τα πράσινα κεριά χρησιμοποιούνται σε τελετές για ευημερία, έχουν την τάση να ενθαρρύνουν τη σταδιακή αύξηση των κερδών και των πόρων. Οι εργασίες που χρησιμοποιούν την πράσινη ενέργεια θα πρέπει να εκτελούνται κατά τη διάρκεια της γέμισης της Σελήνης, την Παρασκευή, όταν η Αφροδίτη είναι σε ισχυρή θέση. Οι εργασίες που χρησιμοποιούν πράσινο χρειάζονται τη βοήθεια και τη δύναμη του 4ου  τσάκρα (της καρδιάς). Χρησιμοποιήστε το με νεφρίτη, αβεντουρίνη, περίδοτο (χρυσόλιθος), ή πράσινη τουρμαλίνη.

Πλανήτης: Αφροδίτη

Ημέρα: Παρασκευή

Ζώδια: Ταύρος Ζυγός

Τσάκρα: 4ο (της καρδιάς)

Αριθμολογία: 2, 3, 7

 

ΜΠΛΕ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις και δυνάμεις

Τα μπλε κεριά είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν σε ξόρκια που σχετίζονται με την πνευματική ευεξία, το διαλογισμό, τη θεραπεία, την ξεκούραση, τη γαλήνη, την υπομονή και την καλοσύνη, την εσωτερική ηρεμία και ειρήνη, την ειλικρίνεια, επηρεάζει την πίστη και την αφοσίωση, για τη γνώση και τη σοφία, για να βαδίζουμε με την αλήθεια και το φως και για πρώτη επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό μας.

Το μπλε βοηθά να διατηρούνται οι θρησκευτικές πεποιθήσεις σε μια καθαρή και υγιή κατάσταση. Τα μπλε κεριά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την επαναφορά της αρμονίας στο σπίτι, για την αύξηση της απόκρυφης σοφίας και της δύναμης και για πνευματική προστασία. Ανάψτε ένα μπλε κερί εάν αισθάνεστε αναποφάσιστοι, νευρικοί ή ανίκανοι να σκεφτείτε καθαρά. Ένα μπλε κερί θα σας βοηθήσει εάν δεν έχετε πίστη, ελπίδα ή θάρρος, αν είστε παρορμητικοί ή σε κατάθλιψη. Ο φόβος της πτήσης (και κάθε μορφής ταξιδιού) μπορεί να μειωθεί καίγοντας ένα μπλε κερί. Προωθεί ένα γαλήνιο σπιτικό, ευλογίες σπιτιού, επούλωση, θεραπεία πυρετού, επανασύνδεση φιλικών σχέσεων, σπάσιμο κακών συνηθειών, βοηθά να ξεπεραστούν οι εθισμοί και καθαρίζει την ατμόσφαιρα όπου υπάρχουν διαφωνίες ή τραύματα. Ο διαλογισμός με ένα μπλε κερί βοηθά στην εστίαση του μυαλού και χρησιμοποιείται σε τελετές που επηρεάζουν τον ύπνο ή την αφύπνιση της ψυχής.

Τα μπλε κεριά μετατρέπουν τη βία, το θυμό και το μίσος και χαρίζουν  γαλήνη, ηρεμία, αρμονία, ικανοποίηση, ευδαιμονία, ενότητα και κατανόηση των πνευματικών κόσμων. Το μπλε είναι ένα από τα χρώματα που σχετίζονται με τη Δύση και το στοιχείο του Νερού, είναι το χρώμα της συναισθηματικής εργασίας, καταπραΰνει και δροσίζει.

Στις πιο φωτεινές του αποχρώσεις, είναι ένα χρώμα έμπνευσης και ξεκάθαρης επικοινωνίας. Τα σκούρα μπλε είναι καλά για νομικά θέματα, σοφία και προστασία. Η αφοσίωση, η τιμή και η πίστη αντιπροσωπεύονται από τις βαθύτερες αποχρώσεις του μπλε. Το μπλε είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για την επαγγελματική επιτυχία, καθώς εξισορροπεί τη λογική με τη διαίσθηση. Η προστασία, ο ύπνος και τα προφητικά όνειρα βοηθούνται από το μπλε χρώμα. Το μπλε μπορεί να επεκτείνει τα όρια της πιθανότητας και να δημιουργήσει αυτοπεποίθηση και δύναμη που συνδυάζεται με αλτρουισμό και ιδεαλισμό. Κάψτε ένα μπλε κερί όταν διακυβεύονται οι αξίες σας, για να ανακαλύψετε την αλήθεια και να πάρετε καθοδήγηση, όταν τη χρειάζεστε. Τα μπλε κεριά μπορεί να ανάψουν για να διευρύνουν τους διανοητικούς ορίζοντες, για επιτυχία και αύξηση των πιθανοτήτων. Αντιπροσωπεύουν επίσης την επέκταση των φυσικών οριζόντων και των ταξιδιών.

Πάνω απ’ όλα, το μπλε προσφέρει προστασία και ηρεμία στη μέση της κρίσης και της αναταραχής. Θεωρείται το χρώμα της σοφίας, της στοχαστικότητας και των ουράνιων περιοχών. Το μπλε είναι μια εξαιρετική απόχρωση για γαλήνη και βαθύ προβληματισμό. Χρησιμοποιήστε το για αρμονία, επικοινωνία και συντονισμό.

Το μπλε κυβερνάται είτε από το Δία (βασιλικό μπλε, Πέμπτη), είτε από τη Σελήνη (γαλάζιο, Δευτέρα) ή από τον Κρόνο (σκούρο μπλε, Σάββατο) – ανάλογα με την απόχρωση, επειδή υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε με διαφορετικές ενέργειες και είναι το μοναδικό χρώμα που μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο. Όμως, πολλοί αναγνωρίζουν σαν κυβερνήτη το Δία και το βασιλικό μπλε, καθώς θεωρούν ότι το μπλε ανήκει στις διευρυμένες αρσενικές ενέργειες του Δία.

Τα φωτεινό, απαλό μπλε είναι ένα άλλο πολύ πνευματικό χρώμα, πιο αρμονικό με τη σεληνιακή ενέργεια, τη διαίσθηση, την επικοινωνία, το διαλογισμό και την εσωτερική σοφία και εκπέμπει την ενέργεια του Υδροχόου (ήρεμα νερά) – ιδανικό για εμπνευσμένους διαλογισμούς. Όσοι ανάβουν ένα μπλε κερί αναζητούν την αλήθεια, την αρμονία, την ειρήνη, φέρνουν ηρεμία και συμφιλίωση, συμφωνία και καθοδήγηση ενώ ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αντίληψή τους.

Το μπλε μαργαριτάρι της σοφίας, για το οποίο μιλά ο Βούδας, είναι ένα απαλό γαλάζιο και προσδίδει αρμονία, ηρεμία, κατανόηση, υπομονή, ειρήνη και υγεία. Το κάψιμο ενός σκούρου μπλε κεριού προάγει τη χαρά και το γέλιο, επηρεάζει τα όνειρα και τα συναισθήματα και βοηθά στην καταπολέμηση της διάθεσης, της κατάθλιψης, των ατυχών περιστάσεων, της παρορμητικότητας και της αστάθειας.

Ειπώθηκε προηγουμένως ότι ο Δίας κυβερνά το βασιλικό μπλε κι έτσι οι εργασίες που χρησιμοποιούν μπλε ενέργεια πρέπει να γίνουν Πέμπτη. Οι τελετές που χρησιμοποιούν μπλε χρειάζονται τη δύναμη του 5ου τσάκρα (του λαιμού). Χρησιμοποιείται με σοδαλίτη, λάπις λάζουλι, μπλε αχάτη και τιρκουάζ.

Πλανήτης: Δίας

Ημέρα: Πέμπτη

Ζώδια: Τοξότης Ιχθύες

Τσάκρα: 5ο (του λαιμού)                                  

Αριθμολογία: 4, 6

 

ΜΩΒ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις και δυνάμεις

Τα μωβ κεριά χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της ψυχικής ικανότητας, για να ξυπνήσει το τσάκρα του 3ου ματιού, για να βοηθήσουν τον διαλογισμό, τη διαίσθηση, τα οράματα,  τη μαντεία, τα αστρικά ταξίδια, την προηγούμενη ζωή, την περιουσία, τη σοφία και την πνευματική δύναμη. Για την ενίσχυση πνευματικών δραστηριοτήτων, βοήθεια για επαφή με τον πνευματικό κόσμο, πνευματική αφύπνιση, πνευματική προστασία, αρχαία σοφία, για να αφαιρεθούν αρνητικά ξόρκια, για θεραπεία, ενθουσιασμό, ιδεαλισμό, οικονομικές υποθέσεις, επιχειρηματική επιτυχία, υλικό πλούτο, δύναμη, υπεροχή, κυριαρχία, αξιοπρέπεια, φιλοδοξία, έλεγχο, διοίκηση, κυριαρχία, τιμή, σεβασμό, αναγνώριση και για να επηρεάσετε άτομα με επιρροή. Σε συνδυασμό με τα μπλε κεριά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θεραπευτικές τελετές. Να διαλογίζεστε τακτικά με ένα μωβ κερί για να μειώσετε το άγχος και την αϋπνία. Καθώς θεωρείται το χρώμα των βασιλέων, το μωβ αντιπροσωπεύει την κρίση, τη βιομηχανία και τη θρησκευτική σκέψη, τον πλανήτη Δία, την Πέμπτη, το 7ο τσάκρα (κορώνα) και τα γηρατειά. Συνδέεται επίσης με πολλά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένος, Ζυγός, Τοξότης και Ιχθείς.

Τα μωβ κεριά χρησιμοποιούνται για εστίαση, ειδικά για το πνευματικό επίκεντρο και για διαλογισμό, καθώς και τη διευρυμένη συνειδητοποίηση και την κοσμική συνειδητότητα. Αν θέλετε να κάνετε κάτι μεγάλο, αυτό το χρώμα να χρησιμοποιήσετε. Το μωβ είναι το χρώμα της επέκτασης αυτών που ήδη έχετε, σε όλες τις μορφές. Το μωβ επεκτείνει οτιδήποτε επιθυμείτε, όπως πνευματικότητα, επιχειρήσεις, χρήματα, υγεία ή αγάπη. Το χρήμα φέρνει χρήμα και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, η φτώχεια φέρνει φτώχεια και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι. Το μωβ φέρνει περισσότερα από αυτά που ήδη έχετε, με μεγαλύτερο τρόπο: σοφία,  ιδεαλισμό, γνώση των ανώτερων αποκρυφιστικών κόσμων, πνευματική προστασία και θεραπεία, το να λειτουργείτε με τις ανώτερες ποιότητες του εαυτού σας ή να αντιστρέψετε μια δυσοίωνη κατάσταση. Και συνεχίζουμε: χειραγώγηση του νόμου, των επιχειρήσεων, των δικαστηρίων, των δικαστών και των ανθρώπων που έχουν εξουσία επάνω σας. Ενίσχυση δύναμης, ψυχικής ικανότητας, ανδρικής ενέργειας. Το μπλε επηρεάζει τους ηλικιωμένους άντρες σε θέση εξουσίας και τις γυναίκες με ισχυρή, ανδρική φύση. Προστατευτική ενέργεια, προσδίδει δύναμη, φήμη και αναγνώριση σε ένα επιλεγμένο πεδίο. Προοδευτικές ενέργειες που συνεχώς χτίζονται και επεκτείνονται.

Τα μωβ κεριά αντιπροσωπεύουν το σοφό δάσκαλο και φύλακα της κρυμμένης γνώσης, την ασυνείδητη σοφία και τον Ανώτερο Εαυτό. Είναι το χρώμα του μυστικισμού. Τα άτομα με μωβ ή βιολετί χρώμα στην αύρα τους είναι ευαίσθητα, εξαιρετικά συνειδητά και χρειάζονται πολύ χρόνο μόνα τους. Οι τελετές μοβ κεριών παρέχουν μια σύνδεση με υψηλότερες διαστάσεις και μπορούν να φέρουν ευτυχία σε όλους όσοι λαχταρούν κάτι πέρα ​​από το υλικό επίπεδο. Τα μωβ κεριά βοηθούν την κρυστάλλινη σφαίρα και είναι κατάλληλα για ψυχική προστασία και για να προλαβαίνουν τους νυχτερινούς εφιάλτες.

Τα μωβ κεριά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για όλες τις τελετές όπου τα γεγονότα δεν είναι ξεκάθαρα, για θέματα μυστικότητας, για τη θεραπεία του πνεύματος και για την εξάλειψη θεμάτων που αφορούν στο παρελθόν, αλλά εξακολουθούν να στοιχειώνουν το παρόν, και για τη μνήμη των αγαπημένων μας που έχουν πεθάνει.

Οι μαθητές του εσωτερισμού πιστεύουν ότι τα μωβ κεριά έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις του κακού κάρμα. Η αρχαία σοφία υποστηρίζει ότι το μωβ χρώμα συνδέεται με το τρίτο μάτι. Το άναμμα  ενός μωβ κεριού μπορεί να ενισχύσει τις ψυχικές δυνάμεις. Αυτό το χρώμα έχει ένα νόημα γεμάτο διαλογισμό, μαντεία και κρυφή γνώση. Όσοι καίνε μωβ κεριά το κάνουν για να επεκταθούν σε αυτά που έχουν ήδη. Μπορεί επίσης να επιθυμούν να αποκτήσουν πνευματική προστασία, να βρουν αναγνώριση ή να ζητήσουν συμφιλίωση με κάτι που υπάρχει στη σφαίρα των πνευμάτων. Το μωβ χρησιμοποιείται αποτελεσματικά ενάντια στις αρνητικές δυνάμεις, για να διώξει το κακό και για πνευματική και ψυχική θεραπεία. Χρησιμοποιείται επίσης για να ανοίξει μια ασπίδα πνευματικής προστασίας. Το μωβ κυβερνάται από το Δία. Οι εργασίες που χρησιμοποιούν το μωβ χρώμα πρέπει να εκτελούνται κάθε Πέμπτη. Οι εργασίες για ψυχική δύναμη χρειάζονται την ενέργεια του 6ου τσάκρα και του τρίτου ματιού και πρέπει να εκτελούνται τις Δευτέρες όταν η Σελήνη είναι τοποθετημένη σε καλή θέση. Οι ενέργειες του μωβ είναι αρσενικές και η καλύτερη ημέρα για τελετές μωβ κεριών είναι η Πέμπτη. Χρησιμοποιήστε το με αμέθυστο, σουγιλίτη, βορνίτη και μωβ φθορίτη.

Πλανήτες: Δίας  Ποσειδώνας

Ημέρα: Πέμπτη

Ζώδια: Τοξότης  Ιχθείς

Τσάκρα: 6ο (τρίτο μάτι)

Αριθμολογία: 7, 8

 

ΛΕΥΚΑ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις και δυνάμεις

Τα λευκά κεριά χρησιμοποιούνται για καθαρισμό, εξαγνισμό, θεραπεία, ευλογίες, προστασία, αγνότητα, αλήθεια, ειλικρίνεια, ειρήνη, διαφωτισμό, πνευματικότητα, προφητεία, διόραση, σαφήνεια, ανάπαυση, ενότητα και χαρά. Το λευκό θεραπεύει, επίσης, τα συναισθήματα, παρέχει προστασία, απωθεί την αρνητική ενέργεια, ανακουφίζει από την ένταση και βοηθά στο διαλογισμό. Το λευκό κερί αντιπροσωπεύει την ευτυχία και την πνευματικότητα και είναι το υψηλότερο επίπεδο συνείδησης για προστασία, καθαρισμό και θεραπεία. Το λευκό συμβολίζει την αλήθεια, την ενότητα, την αρμονία και την ολότητα του πνεύματος.

Το άτομο που ανάβει ένα λευκό κερί επικαλείται τη σεληνιακή ενέργεια. Δεδομένου ότι όλα τα χρώματα προέρχονται από καθαρό, αγνό φως, είναι η ισορροπημένη  παρουσία όλων των χρωμάτων σε σύνθεση, έτσι τα λευκά κεριά μπορούν να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε άλλο χρώμα σε πολλές τελετές, εάν είναι απαραίτητο, εάν αυτό που θέλετε δεν είναι διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή.  Γι’ αυτό εκπέμπει μια πολύ θετική και ισχυρή δόνηση. Το λευκό χρώμα εξαλείφει τα αρνητικά συναισθήματα και ενθαρρύνει μια θετική προσέγγιση στη ζωή. Χρησιμοποιείται για τελετές συγκέντρωσης και εργασίες διαλογισμού.

Τα λευκά κεριά χρησιμοποιούνται σε τελετές προστασίας, αφιέρωσης και καθαρισμού, για την προστασία του ατόμου σε όλα τα επίπεδα, για πνευματικά θέματα και για επαφή με τον ανώτερο εαυτό και τους αγγέλους ή τους πνευματικούς οδηγούς.  Στη μαγεία το λευκό αντιπροσωπεύει το φως και την καθαρή όραση κι έτσι είναι χρήσιμο όταν απαιτείται μια νέα αρχή ή μια ξαφνική έκρηξη ενέργειας και ενθουσιασμού. Το λευκό είναι ένα καλό χρώμα για τελετουργίες, ειδικά για τη γέννηση, το γάμο και τις τελετές καλωσορίσματος. Όπως το ασήμι, το λευκό σχετίζεται με τις γυναικείες ενέργειες και τις σεληνιακές τελετές – έτσι, ένα λευκό κερί είναι ιδιαίτερα ισχυρό τη Δευτέρα, την ημέρα του φεγγαριού. Το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας, της φιλίας και  της παιδικής ηλικίας. Το κρυστάλλινο λευκό είναι το χρώμα της ειλικρίνειας, της θεότητας, της μεταμόρφωσης και των μοναδικών εστιασμένων ήχων, όπως το γκονγκ ή η καμπάνα. Το λευκό είναι, επίσης, το χρώμα της θεάς κι έτσι χρησιμοποιείται σε όλων των ειδών τις ευλογίες.

Τα λευκά κεριά είναι ένας συνδυασμός όλων των χρωμάτων, το λευκό αντανακλά το φως με μικρή έως καθόλου απορρόφηση. Όποτε αμφιβάλλετε για κάποια πράξη, χρησιμοποιήστε το λευκό, που είναι η πιο ισορροπημένη μορφή πνευματικότητας. Το λευκό περιέχει αρετές στην υψηλότερη μορφή τους κι επομένως είναι πολύ προστατευτικό. Είναι η ίδια η δημιουργική Πηγή, το μηδέν, το άλφα, το φως από το οποίο πηγάζει όλη η ζωή, η γυναικεία πλευρά του Θεού, η τέχνη των σοφών, το γεμάτο φεγγάρι, το σύμβολο της Μητέρας που δίνει ζωή και όλα τα θηλυκά μυστήρια. Το λευκό φαίνεται απρόσιτο, άθικτο, άφθαρτο, απωθεί τις καταστροφικές ενέργειες αυξάνει τις δονήσεις, θεραπεύει τα συναισθήματα, θεραπεύει τις γεννήσεις, θεραπεύει τους βιασμούς, θεραπεύει τα παιδιά και τα κατοικίδια, εξισορροπεί την αύρα και μπερδεύει τους εχθρούς. Τα λευκά κεριά είναι για αγνότητα και αθωότητα. Η Σελήνη κυβερνά το λευκό και πρέπει να είναι δυνατή. Οι εργασίες που χρησιμοποιούν λευκή ενέργεια πρέπει να εκτελούνται τη Δευτέρα και χρειάζονται την ενέργεια του 6ου τσάκρα (τρίτο μάτι). Χρησιμοποιήστε διαμάντια, διαυγή κρύσταλλα, φεγγαρόπετρες ή άλλες λευκές πέτρες.

Πλανήτης: Σελήνη

Ημέρα: Δευτέρα

Ζώδια: Καρκίνος

Τσάκρα: 7ο (κορώνα)

Αριθμολογία: 1, 2, 5, 7, 9

 

ΜΑΥΡΑ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις και δυνάμεις

Τα μαύρα κεριά χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του κακού και την παροχή προστασίας, για ξεμπλοκάρισμα, για τη δέσμευση, τον εξορισμό, για να αντιστραφεί μια κατάρα ή ένα ξόρκι, για την απορρόφηση ή την καταστροφή αρνητικών ενεργειών, για προστασία από ασθένειες, για σαφήνεια του μυαλού, απαλλαγή κακών συνηθειών, επίλυση διαφωνιών και σε τελετές διαλογισμού. Τα μαύρα κεριά συχνά σχετίζονται με τη μαύρη μαγεία, αλλά αυτό δεν ισχύει. Τα μαύρα κεριά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θετικά τελετουργικά, όπως αυτά που απορροφούν ασθένειες ή σταματούν κακές συνήθειες. Το μαύρο ανοίγει τα επίπεδα του υποσυνείδητου νου, χρησιμοποιείται σε τελετές και ξόρκια για να επιφέρει μια βαθύτερη κατάσταση στοχασμού ή να απαγορεύσει τα κακά ή αρνητικά πράγματα.

Το μαύρο απορροφά όλα τα χρώματα και συχνά χρησιμοποιείται για την απορρόφηση ή την εξάλειψη της αρνητικότητας. Τα μαύρα κεριά ενισχύουν την εσωτερική δύναμη, την αντοχή και τον αυτοέλεγχο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο διαλογισμό για να εμβαθύνουν στο ασυνείδητο. Ανάβουν, επίσης, για ισχυρή επούλωση και υποστήριξη, σε περιπτώσεις απώλειας και θλίψης. Το κάψιμο ενός μαύρου κεριού είναι σοβαρή υπόθεση – γίνεται, όταν κάποιος θέλει να εξουδετερώσει τις αρνητικές ενέργειες. Το μαύρο χρώμα προσφέρει προστασία από την ασθένεια, το κακό και την αρνητική ενέργεια που μας επιβάλλεται από εξωτερικές δυνάμεις. Το μαύρο κερί καίγεται, επίσης, για να αξιοποιήσει τη θεραπευτική ενέργεια του σύμπαντος. Το μαύρο είναι η έντονη συγκέντρωση όλων των χρωμάτων, απορροφά το φως. Σε αντίθεση με άλλα χρώματα, το μαύρο αντανακλά πολύ λίγο, αν υπάρχει, πίσω σ’ αυτόν που το βλέπει. Αυτό μπορεί να δώσει την ψευδή εντύπωση ότι το μαύρο είναι η απουσία χρώματος. Είναι στην πραγματικότητα η απουσία αντανάκλασης του χρώματος. Σκεφτείτε αυτό το χρώμα σαν μια μαύρη τρύπα στο διάστημα. Απορροφά όλο το φως με λίγη ή καθόλου αντανάκλαση πίσω, έτσι γίνεται ένα δοχείο ή μια μεταφορά όλων όσων δεν χρειάζεστε ή θέλετε πλέον.

Με σωστή χρήση, το μαύρο μπορεί να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα και ισχυρά διαθέσιμα χρώματα. Ωστόσο, με κακή χρήση μπορεί να προκαλέσει καταστροφή. Χρησιμοποιήστε μαύρα κεριά για να απορροφήσετε ή να αφαιρέσετε οτιδήποτε, για να τερματίσετε κάτι, να αφαιρέσετε ή να περικλείσετε ανεπιθύμητες ενέργειες, για να διαλύσετε μια μπλοκαρισμένη ή στάσιμη κατάσταση. Τα μαύρα κεριά, που κυβερνώνται από τον Κρόνο, μπορούν να είναι ισχυρά σε όλες της μορφές της μαγείας, για να αφήσετε πίσω παλιές θλίψεις και περιττές σκέψεις, για την αναγνώριση της θλίψης και για τα τελετουργικά του χωρισμού. Το μαύρο, όπως το καφέ, είναι το χρώμα της αποδοχής, είτε κάποιου περιορισμού, είτε των αδυναμιών του εαυτού κι έτσι το μαύρο είναι το χρώμα της συγχώρεσης. Το μαύρο είναι ένα άλλο γήινο χρώμα που περιέχει τόσο θηλυκές,  όσο και αρσενικές ενέργειες. Τα τελετουργικά που χρησιμοποιούν αυτά τα κεριά χρησιμοποιούνται καλύτερα το Σάββατο.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το μαύρο ως αρνητικό ή δυσοίωνο χρώμα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι σοφιστικέ, κοσμικό κι αναπάντεχο. Έχει σχέση με τα μυστικά και την προστασία και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μαύρα κεριά αν τα θεωρείτε κακά ή επικίνδυνα. Τα μαύρα κεριά περιέχουν τεράστια δύναμη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν προσπαθείτε να ανακαλύψετε ένα μυστικό ή προσπαθείτε να μάθετε την αλήθεια για κάτι. Τα μαύρα κεριά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν όποτε θέλετε να απομακρύνετε αρνητικές ενέργειες, όπως μια ασθένεια. Τα μαύρα κεριά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από παιδιά ή από άτομα που έχουν στραγγιστεί συναισθηματικά. Αυτό συμβαίνει, επειδή το μαύρο περιέχει ισχυρές ενέργειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν προσεκτικά. Ένα μαύρο κερί εξορκίζει τα κακά πνεύματα, θεραπεύει σοβαρές ασθένειες, απορροφά και καταστρέφει την αρνητική ενέργεια, εξαλείφει τα εμπόδια. Χρησιμοποιείται για βαθιές καταστάσεις διαλογισμού, ανοίγει βαθιά υποσυνείδητα επίπεδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη του κακού ή για να αποκρούσει την αρνητικότητα. Το μαύρο είναι το χρώμα της μαγείας και των «Σκοτεινών Τεχνών», που σχετίζονται με τις ενέργειες του Κρόνου. Ως το χρώμα της νύχτας, το μαύρο αντιπροσωπεύει το προαίσθημα, το σθένος και τη συνοχή, λόγω της ανάγκης «να περάσει μέσα από το σκοτάδι». Το μαύρο χρησιμοποιείται μερικές φορές ως προστατευτικό χρώμα για τα μαγικά εργαλεία, ειδικά για λαβές και περιτυλίγματα. Χρησιμοποιείται όταν προσπαθείτε να εξαφανίσετε μια κακή συνήθεια, να αλλάξετε την αρνητικότητα ή να κάνετε δραστικές αλλαγές στη ζωή. Το μαύρο είναι, επίσης, ένα καλό χρώμα  για να προκαλέσει διαφωνίες και σύγχυση στους εχθρούς. Το μαύρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προστασία, δέσμευση αρνητικών δυνάμεων, διάσπαση εμποδίων και μπλοκάρισμα, για αντιστροφή και διάσπαση αρνητικών μορφών σκέψης. Το μαύρο απορροφά, κρύβει, δημιουργεί σύγχυση και χάος, χρησιμοποιείται για νέες αρχές και για τη γνώση κρυφών πραγμάτων. Το μαύρο είναι το δοχείο του φωτός και είναι ένα από τα πιο ισχυρά χρώματα. Ο Κρόνος είναι μαύρος. Ο Κρόνος χρησιμοποιείται για ανταπόδοση και όταν έχουμε αδικηθεί – εκδίκηση. Να είστε προσεκτικοί, μπορεί να αισθανθείτε ότι πρέπει να τιμωρήσετε κάποιον και να τον κάνετε να υποφέρει! Αυτή είναι η πραγματική δύναμη, σωστά; Λάθος! Θυμηθείτε το Κάρμα και τους νόμους της επιστροφής και αποφύγετε αυτό τον πειρασμό! Κι αυτό, γιατί πιθανά ο Κρόνος είναι ο δάσκαλος! Το μαύρο επηρεάζει τον αυτοέλεγχο, την αντοχή και την υπομονή. Τα ξόρκια που χρησιμοποιούν τη μαύρη ενέργεια εκτελούνται καλύτερα όταν το φεγγάρι είναι στη χάση του, το Σάββατο, που ο Κρόνος είναι σε ισχυρή θέση. Χρειάζονται, επίσης, τη δύναμη του 1ου τσάκρα (της βάσης) και χρησιμοποιούνται με γαγάτη, οψιδιανό, τουρμαλίνη ή όνυχα.

Πλανήτης: Κρόνος

Ημέρα: Σάββατο

Ζώδια: Αιγόκερως    Υδροχόος

Τσάκρα: 1ο (της ρίζας)

Αριθμολογία: 8, 13

 

ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΛΕΒΑΝΤΑΣ (ΛΙΛΑ)

Ζητήματα, προθέσεις, δυνάμεις

Τα κεριά στο χρώμα της λεβάντας χρησιμοποιούνται σε ξόρκια για ειρήνη, ευγένεια, ηρεμία, γαλήνη, προστασία (πνευματική), αφιέρωση/ευλογία, εσωτερική επούλωση, ανάπτυξη (πνευματική), διορατικότητα, ενδοσκόπηση, γάμο, ψυχική ικανότητα, διαίσθηση, παραφυσικά φαινόμενα, ευαισθησία, αξιοπρέπεια και πνευματικές ασπίδες. Αυτό το χρώμα είναι ακόμα πιο απαλό από το μωβ, πιο μαλακό από το βιολετί αλλά με μια υποψία ροζ, αντανακλά τη συνειδητότητα της Μητέρας, την ανιδιοτέλεια, την πνευματικότητα, τη συμπόνια, την κατανόηση, την έμπνευση, την επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό, προσελκύει πνευματική βοήθεια και είναι πολύ ηρεμιστικό.

Πλανήτες: Ποσειδώνας  Αφροδίτη

Ημέρα: Παρασκευή

Ζώδια: Ζυγός  Ιχθείς

Τσάκρα: 4ο (της καρδιάς), 5ο  (του λαιμού) και 6ο  (τρίτο μάτι)

 

ΚΑΦΕ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις, δυνάμεις

Τα καφέ κεριά χρησιμοποιούνται σε ξόρκια για ισορροπία, γείωση, σταθερότητα, φροντίδα, γήινη μαγεία, φιλίες, γεωργία, ταξίδια, αύξηση, υλικό κέρδος, προσέλκυση χρημάτων, βοήθεια στην αντιμετώπιση μια οικονομικής κρίσης, πλούτο, οικονομική επιτυχία (ειδικά, όταν συνδυάζεται με πράσινο), θεραπεία, μακροζωία, ξεκινήματα, αναγέννηση, ανανέωση. Το καφέ είναι το χρώμα της Γης μας και αντιπροσωπεύει το στοιχείο της Γης. Είναι πολύ ανακουφιστικό, γόνιμο και σταθερό και διατηρεί μια ισορροπημένη δόνηση και μια σταθερή σύνδεση με τη γη. Βοηθά στην τάξη, την οργάνωση, την κοινή λογική, εξαλείφει την αναποφασιστικότητα, προωθεί τη συγκέντρωση (ειδικά όταν συνδυάζεται με κίτρινο), τη μάθηση, την εστίαση, τη σαφή σκέψη και τη λήψη αποφάσεων. Προωθεί τη διαίσθηση, τις ψυχικές δυνάμεις και τις τηλεπαθητικές ικανότητες, για να βοηθήσει στην εύρεση χαμένων αντικειμένων.

Για να αποκτήσετε βασικά υλικά αγαθά για την επιβίωση, να μάθετε να γειώνετε και να συγκεντρώνετε τη συνείδησή σας στη Γη, για να εξασφαλίσετε μόνιμα εισοδήματα δουλεύοντας με τα χέρια σας (π.χ. αγρότης, κηπουρός κ.λπ.), για να συντονιστείτε με τα δέντρα και να επικοινωνήσετε με τη νοημοσύνη τους. Η χρήση καφέ κεριών στη γήινη μαγεία εξισορροπεί τη σύνδεση με τη φύση και τον περιβάλλοντα κόσμο. Είναι η ενέργεια της Γης και το χρώμα του εδάφους, και οι δονήσεις του συγκεντρώνονται στο υλικό επίπεδο. Είναι θηλυκό στη φύση του και σχετίζεται με τα αδέλφια του, τη Σελήνη και τον Κρόνο. Είναι ένας σχετικά ισορροπημένος συνδυασμός κόκκινου, κίτρινου και μπλε και ανάλογα με το επίπεδο έντασης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία τη Δευτέρα, την Παρασκευή ή το Σάββατο. Το καφέ είναι ένα από τα πιο περίπλοκα χρώματα, με ποικίλους συνδυασμούς.

Το άτομο που παρακαλεί με τα άναμμα ενός καφέ κεριού  στέλνει ένα μήνυμα στο σύμπαν ότι σέβεται την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα της Μητέρας Γη και ότι αναγνωρίζει την ευαίσθητη ισορροπία όλων των πραγμάτων που ζουν σε αυτή τη Γη. Τα καφέ κεριά χρησιμοποιούνται σε τελετές για να ξαναβρούμε την ισορροπία μας, να αναζητήσουμε καταφύγιο από το χάος, να εξαλείψουμε την αναποφασιστικότητα και να αναπτύξουμε ουσιαστικές φιλίες. Το τσάκρα του ποδιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά τσάκρα, καθώς βοηθά στη μεταφορά της Θείας Ενέργειας στη Μητέρα Γη, η οποία καθιστά ισχυρή τη γείωση. Τα πόδια έχουν μια διευρυμένη ενέργεια που επεκτείνεται προς τη Γη. Το υγιές τσάκρα του ποδιού βοηθά στη μεταφορά ενέργειας σε όλα τα τσάκρα, καθώς η ενέργεια προέρχεται από τη Γη. Δεδομένου ότι τα καφέ κεριά συνδέονται με τη Γη, χρησιμοποιούνται για ξόρκια σχετικά με την ασφάλεια, την ιδιοκτησία και την ακίνητη περιουσία. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καφέ κεριά σε περιόδους οικονομικών κρίσεων, καθώς είναι γνωστό ότι προσελκύουν χρήματα και οικονομική επιτυχία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν καφέ κεριά για να προσελκύσουν τα Πνεύματα της Γης. Το καφέ συνδέεται, επίσης, με τη θλίψη. Είναι αξιόπιστο, συντηρητικό, αμετάβλητο, επίμονο και βοηθητικό. Τα καφέ κεριά χρησιμοποιούνται όταν υπάρχουν θέματα με ακίνητη περιουσία ή ανησυχείτε για την αποκατάσταση ενός λάθους που έχετε κάνει. Το καφέ μπορεί να εξαλείψει τους φόβους, το στρες, την ανησυχία και την αβεβαιότητα, καθώς ενισχύσει και σταθεροποιεί τα συναισθήματα. Μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία με τα πνεύματα της φύσης και για γείωση και κεντράρισμα. Σε ξόρκια για σταθερότητα, ουδετερότητα και πρακτικότητα. Για εργασίες με καφέ ενέργεια χρησιμοποιείται η δύναμη του τσάκρα των ποδιών. Η ενέργεια πρέπει να απορροφάται από τη Γη, μέσω του τσάκρα των ποδιών.

Πλανήτες: Γη (θηλυκή ενέργεια)  Κρόνος  (αρσενική ενέργεια σκούρο καφέ) Πλούτωνας

Ημέρα: Σάββατο

Ζώδια: Αιγόκερως   Δίδυμοι  Ζυγός   Παρθένος (σκούρο καφέ)   Σκορπιός (καφέ κεραμιδί)

Τσάκρα: το μηδενικό τσάκρα (του ποδιού), το 2ο τσάκρα (Ιερό),  το 3ο τσάκρα (Ηλιακό Πλέγμα – καφεκίτρινο)

Αριθμολογία: 4, 8

 

ΡΟΖ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις, δυνάμεις

Τα ροζ κεριά χρησιμοποιούνται σε ξόρκια για ρομαντική αγάπη, αφοσίωση, τρυφερότητα, στοργή, ζεστασιά, συμπόνια, τιμή, φιλία, πίστη, συγχώρεση, χαρά, αρμονία, ευαισθησία, συναισθηματική και πνευματική θεραπεία και αγάπη του εαυτού. Το ροζ είναι μια πιο ανοιχτή απόχρωση του κόκκινου. Ασχολείται περισσότερο με μια συναισθηματική αγάπη χωρίς σεξουαλική χροιά, παρά με τη σωματική μορφή του έρωτα. Το ροζ αντιπροσωπεύει την αγάπη που προέρχεται από την καρδιά, που δίνεται ελεύθερα, χωρίς όρους – όπως τα συναισθήματα ανάμεσα στο γονιό και το παιδί, τους κοντινούς φίλους και την οικογένεια.

Το ροζ αντιπροσωπεύει την αγνότερη μορφή αγάπης, αυξάνει τις δονήσεις, την αγάπη χωρίς εγωισμό, τη θηλυκότητα, εξαφανίζει τις χαμηλότερες δονήσεις και το μίσος, ενισχύει την αγάπη των φίλων και της οικογένειας, τα ανιδιοτελή συναισθήματα και το ξεκίνημα μιας σχέσης. Προωθεί την πνευματική αφύπνιση και το άνοιγμα της καρδιάς.

Το άναμμα μιας φλόγας σε ένα ροζ κερί σημαίνει ότι το άτομο ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια συνεργασία ή πιθανώς αναζητά στοργή ή ίσως συναισθηματική θεραπεία. Το χρώμα της παγκόσμιας αγάπης, της αιώνιας και της απόλυτης.

Τα ροζ κεριά χρησιμοποιούνται σε τελετές για να προσελκύσουν την προσοχή ή να επιτύχουν κάποιο άλλο χαρούμενο στόχο. Το ροζ είναι το χρώμα για όλες τις σχέσεις μας με άλλα άτομα – και ειδικά για αυτά που αφορούν την οικογένεια, την αγάπη, την οικειότητα και τον ρομαντισμό.  Ανάψτε ροζ κεριά για σεβασμό, ηθική, ρομαντική αγάπη, θηλυκότητα, ελκυστικότητα, ομορφιά, κατανόηση, καθαρότητα, ανατροφή, πίστη, συμφιλίωση, για τη δημιουργία συνεργασιών, ειρήνη, πνευματική αγάπη, ευαισθησία. Το ροζ χρώμα προσελκύει την προσοχή και περιέχει πολλές από τις ιδιότητες του κόκκινου, αλλά σε μια πιο απαλή μορφή. Είναι απαλό, καταπραϋντικό και αναζωογονητικό. Είναι τρυφερό και φροντίζει για τη δημιουργία αρμονικών, συντροφικών σχέσεων. Είναι το χρώμα της θηλυκότητας, της ευχαρίστησης, ενισχύει τη χαρούμενη και ζωντανή συζήτηση. Τα ροζ κεριά χρησιμοποιούνται για θέματα που αφορούν την αγάπη, την πίστη, την ακεραιότητα και τις καλές προθέσεις. Μια ενδιαφέρουσα χρήση για ροζ κεριά είναι να τα κάψετε για να ενθαρρύνετε την αυτό-θεραπεία και την αγάπη για τον εαυτό σας. Όλοι πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας κατά καιρούς, και μια τελετή που περιλαμβάνει ροζ κεριά δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια ανάγκη για την αποκατάσταση του νου, του σώματος και της ψυχής.

Το ροζ είναι ένα χρώμα που παράγει γενναιοδωρία και ανιδιοτέλεια. Είναι εξαιρετική επιλογή για αισθηματικά θέματα, καθώς συμβολίζει την αγάπη, την ενότητα, την ευγένεια και την πνευματική εκπλήρωση. Τα έντονα, βαθιά ροζ βοηθούν στη διάλυση των κακών συνηθειών,  διαφόρων ειδών, καθώς είναι βέβαιο ότι διαλύουν την κατήφεια και την αρνητικότητα. Το ζεστό ροζ είναι χρώμα χαράς και αισθησιακής απόλαυσης. Τα ροζ κεριά συνδέονται με τις συναισθηματικές και πνευματικές όψεις της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα. Όταν έχετε φίλους στο σπίτι ή ακόμα κι αν οι φίλοι σας έρθουν απρόσμενα, ανάψτε ροζ και λευκά κεριά για ηρεμία και συζήτηση. Οι τελετές ροζ κεριών είναι εξαιρετικές για θέματα που αφορούν τις πιο ήπιες πτυχές της αγάπης, του ρομαντισμού, της τρυφερότητας και της φιλίας, την επούλωση των πληγωμένων συναισθημάτων, για ήσυχο ύπνο και για την αποκατάσταση των συγκρούσεων.

Μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν για όλα τα οικογενειακά θέματα, για την αναζωπύρωση της εμπιστοσύνης και για τις νέες σχέσεις. Τα τελετουργικά με ροζ κεριά θα βοηθήσουν στην προσέλκυση νέων φίλων και εραστών. Το ροζ σχετίζεται με τις γυναικείες ενέργειες και όλες τις γυναικείες τελετές και η ημέρα του είναι η Παρασκευή. Χρησιμοποιήστε το μαζί  με ροζ kunzite, ροζ χαλαζία, τουρμαλίνη και ροδονίτη.

Πλανήτης: Αφροδίτη

Ημέρα: Παρασκευή

Ζώδια: Καρκίνος   Δίδυμοι    Ζυγός   Ταύρος    Παρθένος

Αριθμολογία: 6, 9

 

ΓΚΡΙ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις, δυνάμεις

Εξουσία, ισορροπία, προκλήσεις, καταλήξεις, ενέργεια, φαντασία, επιρροή, μάθηση, μοναξιά, απώλεια, αρνητικότητα, πνευματικός κόσμος, υπομονή, ειρήνη, προβλήματα, προστασία (ψυχική, πνευματική), αναζητήσεις, μυστικά, θλίψη, πνεύματα , σταθερότητα, οράματα, σοφία.

Πλανήτες: Σελήνη Κρόνος (σκούρο γκρι)

Ημέρα: Δευτέρα, Σάββατο

Ζώδια: Αιγόκερως     Ζυγός       Σκορπιός     Παρθένος

Αριθμολογία: 4, 5

 

ΧΡΥΣΑ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, προθέσεις, δυνάμεις

Αφθονία, αστρικά βασίλεια, έλξη, συνειδητοποίηση (επέκταση), ομορφιά, αυτοπεποίθηση, συνδέσεις (θεϊκές), αφιέρωση/ευλογία, συνείδηση, δημιουργικότητα, σκοτάδι (διάλυση), μαντεία, ενέργεια (ηλιακή), φιλία, ευτυχία, θεραπεία, το σπίτι, φως, επιρροή, διαίσθηση, γνώση, χρήματα, δύναμη, δεξιότητες, επιτυχία, ευημερία, σοφία (συμπαντική).

Πλανήτες: Ήλιος

Ημέρα: Κυριακή

Ζώδια: Λέων     Τοξότης     Παρθένος

Τσάκρα: 3ο  (Ηλιακό Πλέγμα), 4ο  (της καρδιάς), 7ο  (κορώνα)

Αριθμολογία: 1, 6                                                 

 

ΚΕΡΙΑ ΣΕ ΑΠΑΛΟ ΤΙΡΚΟΥΑΖ-ΠΡΑΣΙΝΟ

Ζητήματα, Προθέσεις, Δυνάμεις

Ενσυναίσθηση, ευγένεια, αρμονία

Πλανήτης: Αφροδίτη

Ημέρα: Παρασκευή

Ζώδια: Ιχθείς

Αριθμολογία: 11

 

ΚΕΡΙΑ ΜΠΛΕ-ΙΝΤΙΓΚΟ (Indigo)

Ζητήματα, Προθέσεις, Δυνάμεις

Φιλοδοξία, συνειδητοποίηση, ισορροπία (γενική, καρμική, πνευματική), σαφήνεια, διόραση, επικοινωνία (με πνεύματα), συνδέσεις (με προγόνους), συνείδηση, αξιοπρέπεια, πειθαρχία, μαντεία, αντοχή, φόβος, ειλικρίνεια, κάρμα, γάμος, ειρήνη (εσωτερική), καθαρισμός (πνευματικός), αναζητήσεις, αναγέννηση/ανανέωση, σχέσεις, δουλειά με τον εαυτό, οι αισθήσεις (καθαρή όραση), πνεύματα (επαφή), επιτυχία, αλήθεια.

Πλανήτες: Δίας  Ποσειδώνας  Κρόνος 

Ουρανός  Αφροδίτη

Ημέρα: Παρασκευή, Σάββατο, Πέμπτη

Ζώδια: Υδροχόος     Αιγόκερως     Ιχθείς

Τσάκρα: 6ο (Τρίτο Μάτι)

 

ΑΣΗΜΙ ΚΕΡΙΑ

Ζητήματα, Προθέσεις, Δυνάμεις

Φιλοδοξία, αστρικά βασίλεια, συνειδητοποίηση, ξεκινήματα, προκλήσεις, διόραση, επικοινωνία (με τους προγόνους), συνείδηση, δημιουργικότητα, άμυνα, μαντεία, εργασία με όνειρα, γοητεία, ενέργεια (γενική, ψυχική), φήμη, θεραπεία, επιρροή, διορατικότητα, έμπνευση, διαίσθηση, μαγεία (φεγγάρι), χρήματα, αρνητικότητα, δύναμη, προστασία (ψυχική, πνευματική), ψυχική ικανότητα, καθαρισμός, καθαρότητα, πνευματικότητα, σταθερότητα, επιτυχία.

Πλανήτης: Σελήνη

Ημέρα: Δευτέρα

Ζώδια: Υδροχόος    Καρκίνος   Δίδυμοι

Τσάκρα: 2ο (Ιερό)

Αριθμολογία! 5, 9