Περί Αστρολογίας

Καρμικές Σχέσεις

Καρμικές σχέσεις

Καρμικές Σχέσεις

Καρμικές σχέσεις

Τι είναι οι καρμικές σχέσεις και ποια τα χαρακτηριστικά τους.

 

Πολλοί από μάς, κάποιες φορές, θα έχουμε αναρωτηθεί για το τι είναι ο έρωτας, αν υπάρχει, τι είναι οι καρμικές σχέσεις και πώς μπορούμε να τις προσδιορίσουμε.

 

Ο έρωτας, σύμφωνα με τον Ευριπίδη, χωρίζεται στον καλό και στον κακό. Σε αυτόν που καταλήγει να είναι όμορφος και σε αυτόν που καταλήγει στην αθλιότητα.   Στην πρώτη μορφή του έρωτα δεσπόζει η λογική, η αφοσίωση και η πειθώ.  Στη δεύτερη μορφή όμως, έχουμε συμπτώματα ζήλιας, αρρωστημένου πόθου, μανίας και βίας που οδηγούν σε τεταμένες καταστάσεις, έντονους διαπληκτισμούς και μίσος.

Επίσης, πολλοί αναγνωρίζουν και μια τρίτη μορφή στον έρωτα.  Αυτή του αγοραίου έρωτα.  Σε αυτή τη μορφή οδηγούνται οι άνθρωποι που προτιμούν τις τρελές και κυνικές συμπεριφορές.  Με τη δύναμη του χρήματος μπορούν να απολαύσουν έναν έρωτα  χωρίς δέσμευση, υποχρεώσεις και πάθη.  Πάντα θα έχουν πλάι τους, μια ωραία παρουσία, χωρίς να χρειαστεί να μοιραστούν συναισθήματα ή να κάνουν σχέδια για το μέλλον της σχέσης τους.

 

Ο καρμικός έρωτας σε καμία περίπτωση δεν κατατάσσεται στην πρώτη μορφή του καλού έρωτα.  Αντίθετα ανήκει στη δεύτερη μορφή.  Χαρακτηρίζεται από θυελλώδη πάθη και συνήθως δεν έχει καλή κατάληξη.  Ο καρμικός έρωτας δεν είναι αυτό που λέμε το άλλο μας μισό, ή ο έρωτας με την πρώτη ματιά, αν και είναι πολύ εύκολο να ταυτιστεί με αυτές τις έννοιες και τα χαρακτηριστικά τους.  Ο καρμικός έρωτας, μπορεί να θεωρηθεί μια έντονη έλξη, προς κάποιο άτομο, ακόμη και αν μόλις το συναντήσαμε.  Είναι κάτι το ανεξήγητο, άνευ λογικής και δεν έχει μεγάλη διάρκεια.  Ένα μεγάλο μέρος αυτής της σχέσης αποτελείται από αναταραχές στην προσωπική ζωή, καυγάδες, θλίψη, απογοήτευση και ενοχές.

 

Η μεγάλη παγίδα είναι, ότι ενώ υπάρχει η αναγνώριση του προβλήματος και η θέληση για απαλλαγή από τέτοιου είδους καταστάσεις, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το σθένος για πλήρη απεξάρτηση. Έτσι, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, με αποτέλεσμα τα άτομα μέσα σε τέτοιες σχέσεις, μια να χωρίζουν και μια να επανασυνδέονται.  Η μόνη περίπτωση για να απαλλαγεί κάποιος οριστικά από τέτοιες σχέσεις, είναι να αγκαλιάσει την ευτυχία και να δει τι πραγματικά θέλει από τη ζωή του.  Σε αντίθετη περίπτωση, θα έλκει πάντα ή θα συντηρεί τέτοιες σχέσεις.

 

Ποια είναι όμως τα σημάδια που μπορούν να μας δώσουν μια προειδοποίηση, για το αν είμαστε μπλεγμένοι σε καρμικές σχέσεις;

 

Έντονη έλξη από την πρώτη στιγμή.  Αυτό υποδηλώνει ότι κάτι καρμικό συμβαίνει.  Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας το άτομο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

 

Έντονη νευρικότητα, όταν βρισκόμαστε δίπλα στο άλλο άτομο.  Επιζητούμε την προσοχή του και επιθυμούμε να μας αγαπήσει, όσο και αν αυτό είναι ουτοπικό.

 

Δεν υπάρχει κάτι κοινό.  Σε μια καρμική σχέση, συχνά δεν υπάρχει συνεννόηση και ο καθένας θέλει να κάνει το δικό του.  Ο εγωισμός είναι ένα μεγάλο αγκάθι σε μια τέτοια σχέση.  Ο καθένας θέλει να επιβάλλει τα δικά του “θέλω” και συνήθως είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τον λόγω αυτής της έντονης έλξης, αφού τα άτομα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα μεταξύ τους.

 

Μονόπλευρη αγάπη.  Μόνο ένας από τους δύο τρέφει συναισθήματα για τον άλλον.  Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ο ένας από τους δύο να εγκαταλείπει τις ανέσεις του και τα ενδιαφέροντά του, ώστε να ικανοποιήσει τον άλλον.  Παρόλα αυτά όμως, το άλλο άτομο δεν εκτιμάει την προσπάθεια και τα συναισθήματα του πρώτου.  Δεν θα είναι ικανοποιημένο από τίποτα από όσα κάνει η άλλη πλευρά και θα υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια για την διατήρηση της σχέσης.

 

Συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και απότομη συμπεριφορά.  Ο καρμικός έρωτας καλλιεργείται με ψυχοφθόρες καταστάσεις, αντιδικίες, την βία σε όλες της τις μορφές, ζήλια, οργή συνοδευόμενη από ακραία ξεσπάσματα, ψέματα, αποδοκιμασία συναισθημάτων και έλλειψη σεβασμού, οικονομική εκμετάλλευση και τέλος απιστία και χωρισμοί.

 

Οι καρμικοί έρωτες βασίζονται κατά κύριο λόγο στο σεξ, στην εκμετάλλευση και στην αρρωστημένη συμπεριφορά και αγάπη.  Ο καρμικός έρωτας δεν ξεχνιέται ποτέ  και συνήθως σιγοκαίει ακόμα και μετά από πολλά χρόνια χωρισμού.  Συνήθως, τους βιώνουμε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας και συμβαίνουν για να μας διδάξουν το πώς να χειριζόμαστε την καλή και την κακή μας πλευρά.  Μπαίνουμε με λαχτάρα και μανία σε τέτοιες σχέσεις και δινόμαστε ολοκληρωτικά, μέχρι να πιάσουμε πάτο.

 

Είναι πολύ πιθανόν κάποιος από τους δύο να αποφασίσει, να προχωρήσει στον χωρισμό, αλλά πάντα θα είναι επιρρεπής στην επανασύνδεση, πρόθυμος  να δεχθεί οποιαδήποτε δικαιολογία του άλλου, σε περίπτωση που αυτός ή αυτή επικοινωνήσει ξανά.  Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει οριστικά μια καρμική σχέση είναι να γίνει αποδοχή του προβλήματος.  Έτσι θα αποκαλυφθεί το αληθινό πρόσωπο του έρωτα αυτού και θα επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι είναι αυτοκαταστροφικός έρωτας.  Είναι σπάνιο ένας καρμικός έρωτας να κάνει το ζευγάρι πραγματικά ευτυχισμένο.  Πάντα υπάρχει στο υποσυνείδητο, ότι αυτή η σχέση δεν θα κρατήσει, με αποτέλεσμα η μοίρα της να είναι προδιαγεγραμμένη.

 

Αν βρίσκεστε σε μία τέτοια σχέση και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή, θα πρέπει να είστε σίγουροι και αποφασισμένοι να ξεκόψετε εντελώς, χωρίς επιστροφή.  Κάποιες φορές επιστρέφετε λόγω της αδυναμίας σας, να δεχθείτε, ότι θα πρέπει να πορευθείτε μόνοι σας, ή το ότι δεν θέλετε διαφωνίες και εντάσεις, ή ότι δεν έχετε άλλη επιλογή, ή ότι τα παιδιά σας θέλουν μαζί.  Όμως κάτι τέτοιο θα σας αναγκάσει να περάσετε τα ίδια, ακόμα μια φορά, και να βιώσετε τον πόνο, την θλίψη και την απαξίωση από την αρχή.