Πλανήτες

ΚΡΟΝΟΣ

Κρόνος

ΚΡΟΝΟΣ

Κρόνος

Ο Κρόνος είναι ένας αργά κινούμενος πλανήτης και περνάει περίπου 2 ½ χρόνια σε κάθε ζώδιο. Οι όψεις που σχηματίζει με τους γενέθλιους πλανήτες διαρκούν από 2 εβδομάδες μέχρι 2 μήνες, και στους οίκους ο  Κρόνος μπορεί να παραμείνει για πάνω από 2 χρόνια. Η διέλευση του Κρόνου μας δείχνει  πού έχουμε να κάνουμε δουλειά, πού μπορεί να εξελιχθούμε και να ωριμάσουμε, πού μπορεί να αφιερωθούμε και πού μπορεί να αντιμετωπίσουμε εμπόδια και καθυστερήσεις.

Ο γενέθλιος Κρόνος μας δείχνει σε ποιο τομέα της ζωής θα δυσκολευτούμε, γιατί υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να πάρουμε. Μόλις τα μάθουμε, η ζωή γίνεται πιο εύκολη, αλλά αυτό συνήθως παίρνει χρόνο.

 

Ας δούμε τώρα πώς μας επηρεάζει ο Κρόνος, ανάλογα με τον οίκο που καταλαμβάνει στο γενέθλιο χάρτη μας:

Κρόνος στον 1ο Οίκο

Με τον Κρόνο στον 1ο σας Οίκο υπάρχει μια τάση να είστε αρκετά υπεύθυνοι. Έχετε μια έμφυτη γνώση του σωστού και του λάθους και προσπαθείτε να συμπεριφέρεστε ανάλογα. Κάποια άτομα στη ζωή σας μπορεί να απαιτούν πολλά από σας κι αυτό σας αναγκάζει να είστε υπεύθυνοι από νεαρή ηλικία. Επίσης, πιστεύετε ότι οι άλλοι έχουν πάντα προτεραιότητα, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ενοχή ή άγχος, όταν προσπαθείτε να εστιάσετε στον εαυτό σας. Θα πρέπει να πιεστείτε και να το αλλάξετε αυτό, αν δεν θέλετε να υποφέρετε. Επίσης, συχνά γίνεστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Μπορεί να σας είναι δύσκολο να επιβληθείτε και θα ήταν καλύτερα να είστε χαλαροί και ν’ αφήνετε τα πράγματα να κυλούν μόνα τους.

 

Κρόνος στο 2ο Οίκο

Με τον Κρόνο στο 2ο σας Οίκο μπορεί να έχετε δυσκολία να πετύχετε τα πράγματα που χρειάζεστε και που σας κάνουν να νιώθετε σταθερότητα και ασφάλεια. Για ορισμένους, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε την περιουσία που θα θέλατε, ή πολύτιμα αντικείμενα που λαχταράτε και παρόλο που μπορεί να έχετε τα απαραίτητα, δεν πιστεύετε ότι είναι αρκετά. Δεν θέλετε να παίζετε με την ασφάλειά σας και προτιμάτε ν’ ακολουθείτε μια πιο προσεκτική προσέγγιση. Ο 2ος Οίκος μπορεί να δείξει τον τρόπο που κερδίζετε χρήματα, επομένως με τον Κρόνο εδώ, μπορεί ν’ ασχολείστε με την πολιτική, την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις,  ή να είστε κάποιο είδος ηγέτη ή διευθυντή.

 

Κρόνος στον 3ο Οίκο

Με τον Κρόνο στον 3ο σας Οίκο μπορεί να δυσκολεύεστε ν’ αντιμετωπίσετε την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά σας. Μπορεί ν’ αποφεύγετε τους γείτονές σας, να έχετε πρόβλημα όταν μιλάτε σε ταμίες, να σας συμβαίνουν συχνά ατυχήματα και να βαριέστε, παρόλο που αντιστέκεστε στην αλλαγή της ρουτίνας σας. Αν έχετε αδέλφια, εσείς (ή κάποιο από τα’ αδέλφια σας) μπορεί να είχατε πάρει ρόλο γονιού ή να μην τα πηγαίνατε καλά μαζί. Με τα ηλεκτρονικά δεν έχετε καλή σχέση, τα θεωρείτε ‘εχθρούς’ σας, αφού με κάποιο τρόπο πάντα καταρρέουν.

 

Κρόνος στον 4ο Οίκο

Με τον Κρόνο στον 4ο Οίκο μπορεί να δυσκολευτείτε να εκφράσετε μια μητρική στάση. Δεν ξέρετε πώς να φροντίσετε τους άλλους, πιθανά γιατί δεν πήρατε αρκετή φροντίδα, μεγαλώνοντας. Κάποιοι από σας, μπορεί να φτάσουν στα άκρα και να φροντίζουν πάρα  πολύ, για να το ισορροπήσουν. Θα πρέπει να μάθετε πώς να είστε ενθαρρυντικοί και υποστηρικτικοί με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν και πώς να εκφράζετε τα συναισθήματά σας. Με τον καιρό θα το συνηθίσετε.

 

Κρόνος στον 5ο Οίκο

Με τον Κρόνο στον 5ο Οίκο μπορεί να δυσκολεύεστε να διασκεδάζετε ή να είστε αυθόρμητοι – προφανώς, δεν είστε η ψυχή του πάρτι! Κάτι σας κρατά πίσω και σας εμποδίζει να διασκεδάσετε με τον τρόπο που θα θέλατε. Μόλις απομακρύνετε αυτό το εμπόδιο, μπορείτε να μάθετε να χαλαρώνετε και ν’ απολαμβάνετε τη ζωή. Μέχρι τότε, είστε σοβαροί κι αφοσιωμένοι στη δουλειά σας. Ίσως η αισθηματική σας ζωή να μην είναι και πολύ επιτυχημένη, να μην είναι τόσο ρομαντική και μη σας πολυαρέσει να βγαίνετε. Είστε αρκετά συντηρητικοί και, απλά, πρέπει να βρείτε κάποιον που νιώθει όπως εσείς και δεν τον πειράζει η σοβαρή σας φύση. Ο 5ος Οίκος κυβερνά τα παιδιά, οπότε για ορισμένους, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχουν δυσκολία ν’ αποκτήσουν παιδιά ή να τα αποκτήσουν σε μεγαλύτερη ηλικία.

 

Κρόνος στον 6ο Οίκο

Με τον Κρόνο στον 6ο σας Οίκο δουλεύετε σκληρά και δεν βάζετε, με τίποτα, τη διασκέδαση πριν τη δουλειά. Η δουλειά πρέπει να γίνει, πριν να συμβεί οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να είστε εξαρτημένοι από τη δουλειά, αλλά δεν έχετε πετύχει και πολλά ως τώρα. Μπορεί απλά να εργάζεστε και να συντηρείτε τον εαυτό σας και άλλους, αλλά όχι με χαρά. Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να καταλάβετε σε τι σας αρέσει να δουλεύετε και να στραφείτε σε μια δουλειά που σας είναι ευχάριστη. Μπορεί, επίσης, να είστε πολύ ευαισθητοποιημένοι με τη φυσική σας κατάσταση και να κάνετε μια υγιή ζωή. Κάποιοι από σας, μπορεί να έχετε ένα πρόβλημα υγείας που ήταν χειρότερο στην παιδική ηλικία, αλλά βελτιώνεται καθώς μεγαλώνετε.

 

Κρόνος στον 7ο Οίκο

Με τον Κρόνο στον 7ο σας Οίκο τείνετε να παλεύετε με σχέσεις και δεσμεύσεις, στη νεαρή ηλικία. Γενικά, δεν έχετε μεγάλη επιτυχία μ’ αυτά τα πράγματα, παρά μόνο μετά την πρώτη επιστροφή του Κρόνου (όταν ο Κρόνος επιστρέψει στην ακριβή θέση που είχε όταν γεννηθήκατε – συμβαίνει λίγο πριν ή λίγο μετά τα 30). Μπορεί να μην είστε το είδος του ατόμου που έχει πολλές σχέσεις στη ζωή του, γιατί εστιάσατε σε άλλους τομείς της ζωής σας πρώτα. Μπορεί να αισθάνεστε ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη σε μια σχέση και να την αποφεύγετε γι’ αυτό το λόγο. Παίρνετε τις σχέσεις σοβαρά, ίσως πολύ σοβαρά κατά καιρούς, αλλά είστε πιστοί σ’ αυτούς που δεσμεύεστε και κάνετε μακρόχρονες σχέσεις. Χρειάζεστε έναν σύντροφο που είναι σταθερός, ώριμος, σοβαρός κι αξιόπιστος. Ίσως σας γοητεύουν τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

 

Κρόνος στον 8ο Οίκο

Με τον Κρόνο στον 8ο Οίκο σας, θα κληθείτε να μεταμορφώσετε εντελώς τη ζωή σας για να είστε ευτυχισμένοι κι επιτυχημένοι, αλλά το πολεμάτε με νύχια και με δόντια. Η αλλαγή είναι κάτι που σας κάνει να νιώθετε άβολα, αλλά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε περισσότερο απ’ όλα. Την αποφεύγετε με κάθε τρόπο κι αυτό είναι σε βάρος σας. Θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε, να τη δεχτείτε και να επιτρέψετε στον εαυτό σας ν’ αλλάξει – αν δεν το κάνετε, θα είστε δυστυχείς. Η αλλαγή δεν είναι εύκολη, αλλά είναι απαραίτητη, ειδικά για σας. Καθώς μεγαλώνετε, θα το καταλάβετε αυτό καλύτερα και θα δείτε πόσο βοηθητικό θα είναι. Ξεκινήστε με μικρά πράγματα και σιγά-σιγά συνεχίστε. Πρόκειται για μια θέση μεγάλης αποφασιστικότητας, θέλησης και δύναμης – αν δουλέψετε μ’ αυτό.

 

Κρόνος στον 9ο Οίκο

Με τον Κρόνο στον 9ο Οίκο δεν είστε άτομο που ζει στη φαντασία του. Τα πιστεύω σας είναι πρακτικά και είστε καλά συνδεδεμένοι με την πραγματικότητα. Το πρόβλημα είναι ότι, χωρίς καθόλου καπρίτσια η ζωή είναι βαρετή, δεν έχει έμπνευση, ούτε χαρά. Θα χρειαστεί, επίσης, να είστε πιο ανοιχτοί στις πεποιθήσεις των άλλων. Ο τρόπος σας δεν είναι ο μοναδικός και οι άλλοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν αυτό που θέλουν. Το να είστε πιο ανοιχτοί δεν σημαίνει ότι θα απαρνηθείτε τα πιστεύω σας, αλλά ότι θα επιτρέψετε και στους άλλους να είναι αυτοί που είναι. Ο 9ος Οίκος κυβερνά την ανώτερη εκπαίδευση, οπότε σ’ αυτή τη θέση μπορεί να δείξει μια καθυστέρηση σε θέματα εκπαίδευσης και μπορεί να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας ή να κάνετε μια εξειδίκευση, αργότερα. Μπορεί να μην ξέρατε τι θέλετε να σπουδάσετε, να περάσατε δύσκολα στο σχολείο ή να είχατε κάποιο άλλο εμπόδιο.

 

Κρόνος στο 10ο Οίκο

Με τον Κρόνο στο 10ο Οίκο η καριέρα σας σημαίνει πολλά για σας και παίρνετε τη δουλειά που κάνετε πολύ σοβαρά. Μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε ένα επάγγελμα ή να έχετε μια επιτυχημένη καριέρα, μέχρι την πρώτη επιστροφή του Κρόνου (όταν ο Κρόνος επιστρέψει στην ακριβή θέση που είχε όταν γεννηθήκατε – συμβαίνει λίγο πριν ή λίγο μετά τα 30). Μπορεί να πετύχετε αργότερα στη ζωή σας και, γενικά, να βελτιώνεστε με τα χρόνια.  Χρειάζεστε χρόνο για να μη νιώθετε το βάρος της προσοχής των άλλων ανθρώπων και είναι κάτι που, μερικές φορές, σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Δουλεύετε σκληρά και παίρνετε το χρόνο σας, χωρίς να βιάζεστε να πετύχετε τους στόχους σας. Δεδομένου ότι ο 10ος Οίκος κυβερνά την καριέρα, με τον Κρόνο εδώ, μπορεί να κάνετε καριέρα στην πολιτική, σε επιχειρήσεις σαν ανώτερο στέλεχος ή σαν κάποιο είδος διευθυντή ή ηγέτη.

 

Κρόνος στον 11ο Οίκο

Με τον Κρόνο στον 11ο σας Οίκο μπορεί να είστε μοναχικοί, σε κάποιο βαθμό. Σας είναι δύσκολο να κάνετε φίλους και μπορεί να νιώθετε άβολα σε κοινωνικές περιστάσεις. Δεν αντέχετε τις επιφανειακές επαφές, οπότε παίρνετε πολύ σοβαρά τις φιλίες που έχετε και τις διατηρείτε για πάντα – εννοείται, ότι οι φίλοι σας πρέπει να είναι σταθερά κι αξιόπιστα άτομα. Εκτιμάτε ποιος είστε σαν άτομο και δεν θέλετε να αναμιχθείτε και να γίνετε σαν όλους τους άλλους – αυτό, όμως, μπορεί να σας κάνει να τους απορρίπτετε όλους, για να προσπαθήσετε να φαίνεστε πιο ιδιαίτεροι. Η ρίζα του προβλήματος είναι η ανασφάλεια, Ο 11ος Οίκος κυβερνά, επίσης, τα όνειρά σας και ο Κρόνος εδώ, μπορεί να σας καθυστερήσει να τα πραγματοποιήσετε ή να γίνει η αιτία να μην δεσμεύεστε σε τίποτα. Απελευθερώστε το φόβο που σας κρατάει πίσω, για να μπορέσετε να προχωρήσετε.

 

Κρόνος στον 12ο Οίκο

Με τον Κρόνο στον 12ο Οίκο πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε μόνοι σας τις ευθύνες σας κι ότι τα βάρη σας είναι δικά σας και μόνο δικά σας. Δυσκολεύεστε ν’ αφήσετε άλλους ανθρώπους να σας βοηθήσουν με τα προβλήματά σας κι αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα, να απομονωθείτε. Η ενοχή, η ανασφάλεια και η αγωνία μπορεί να σας βασανίζουν κι όσο περισσότερο αποσύρεστε, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Μπορεί να αποφεύγετε τα προβλήματά σας, φοβούμενοι να τα αντιμετωπίσετε. Το να ωριμάσετε είναι δύσκολο μ’ αυτή τη θέση του Κρόνου και υπάρχει συνήθως κάτι στο παρελθόν σας που σας βαραίνει και σας κρατά πίσω. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να το αφήσετε και να επιτρέψετε σε άλλους ανθρώπους να μπουν στη ζωή σας. Δεν θα βρείτε την ευτυχία που τόσο έχετε ανάγκη, μέχρι να το κάνετε.