Διάφορα

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

κρυσταλλοθεραπεία

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

κρυσταλλοθεραπεία

Τι είναι η κρυσταλλοθεραπεία;                                  

Διάφοροι κρύσταλλοι τοποθετούνται πάνω ή γύρω από ένα εντελώς ντυμένο άτομο για να επιφέρουν βαθιά χαλάρωση, να απομακρύνουν το άγχος και τον πόνο και να προωθήσουν την ενεργειακή ισορροπία εντός του φυσικού σώματος. Η θεραπεία διαρκεί περίπου μια ώρα και οι κρύσταλλοι μπορούν να τοποθετηθούν μεμονωμένα ή σε μοτίβα. Επίσης, είναι μια αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού της Αύρας, καθώς και απελευθέρωσης καταπιεσμένων τραυμάτων και σύνδεσης του ατόμου με τη δική του πηγή αλήθειας και δύναμης.

κρυσταλλοθεραπεία

Πώς λειτουργεί;

Γιατί η συγκεκριμένη  τοποθέτηση των κρυστάλλων θα επηρέαζε την ευεξία του σώματός μας; Λέγεται ότι δεν πρόκειται για θαύμα, απλά για ανεξερεύνητους νόμους της φυσικής. Οι κρύσταλλοι αντιπροσωπεύουν τις μνήμες της μητέρας Γης. Γεννιούνται μέσα στο γενναιόδωρο σώμα της κι αυτή την εποχή μας βοηθούν να επανασυνδεθούμε μαζί της. Η Γη εδώ κι εκατομμύρια χρόνια «γεννά» και «τρέφει» κρυστάλλους, χαρίζοντάς τους τα υπέροχα χρώματα, σχήματα, μεγέθη και τις εκπληκτικές ιδιότητες που έχουν. Μας βοηθούν στη διαδικασία της Αφύπνισης, δείχνοντας και διδάσκοντάς μας πώς να ευθυγραμμίσουμε τον εαυτό μας με την κρυστάλλινη καρδιά της Γης, αλλά συγχρόνως μ’ εκείνη την ουσία, που δημιουργεί και συνθέτει ολόκληρο το Σύμπαν.

Οι κρύσταλλοι έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν και να εκπέμπουν ενεργειακές δονήσεις. Όταν ένας κρύσταλλος τοποθετείται σε ένα ρολόι, η μπαταρία στέλνει μια σταθερή ενέργεια μέσω του κρυστάλλου. Ο κρύσταλλος απορροφά την ενέργεια και στη συνέχεια την απελευθερώνει με τόσο ακριβή ρυθμό, ώστε κάνει το ρολόι να διατηρεί τέλειο χρόνο. Οι κρύσταλλοι επηρεάζουν τα ηλεκτρομαγνητικά ενεργειακά πεδία μας ή τα λεπτά σώματα που περιβάλλουν και διαπερνούν το φυσικό μας σώμα – αυτά περιλαμβάνουν τα αιθερικά, συναισθηματικά και διανοητικά σώματα, που ονομάζονται συλλογικά “Αύρα”.

κρυσταλλοθεραπεία

Οι κρύσταλλοι απορροφούν, εστιάζουν, κατευθύνουν και διαχέουν τα ενεργειακά μας πεδία για να διευκολύνουν ένα άρρωστο (ή, εκτός ισορροπίας) σώμα να βρει και πάλι το φυσικό ενεργητικό του ρυθμό.  Οι κατάλληλοι κρύσταλλοι μπορούν να τοποθετηθούν στα επτά, κύρια, ενεργειακά μας κέντρα (τσάκρα) τα οποία μοιάζουν με χρωματιστούς τροχούς λεπτής ενέργειας, που τρέχουν στο κέντρο του κορμού. Αυτοί συνδέουν τα λεπτά ενεργειακά πεδία της αύρας μας, με τα συναισθήματά μας, τους αδένες, τα όργανα, τα μέρη του σώματος και τις λεπτές και φυσικές, κυκλοφορικές ροές.

Γι’ αυτό το λόγο η χρήση ορισμένων κρυστάλλων, όπως ο κίτρινος κιτρίνης μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση, ο ροζ χαλαζίας να βοηθήσει στην ανακούφιση του καρδιακού πόνου κι ο αμέθυστος μπορεί να ηρεμήσει ένα ταραγμένο μυαλό και να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε.

Εάν γνωρίζουμε ποια επίδραση έχει κάθε τύπος κρυστάλλου ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα και την περιεκτικότητά του σε ορυκτά, τότε μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε για να επιφέρουμε μια συγκεκριμένη επίδραση στην ενεργειακή ισορροπία των τσάκρα, των μεσημβρινών, της ενέργειας, των οργάνων και των συναισθημάτων. Συνήθως οι κρύσταλλοι που τοποθετούνται με την αιχμή να βλέπει μακριά από την προβληματική περιοχή, απομακρύνουν την ενέργεια από αυτή την περιοχή και οι κρύσταλλοι που τοποθετούνται με την αιχμή να βλέπει προς τα μέσα, επαναφορτίζουν το σώμα με λεπτές ενέργειες – για παράδειγμα, ένας πόνος όπως ένας πονοκέφαλος υποδηλώνει κατάσταση υπερβολικής ενέργειας ή μπλοκάρισμα ενέργειας. Ένας κρύσταλλος σαν τον αμέθυστο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει την ενέργεια από την περιοχή της ανισορροπίας.

 

Υπάρχουν κρύσταλλοι που δεν πρέπει να τοποθετηθούν μαζί;

Μερικοί κρύσταλλοι, όπως το ρουμπίνι ή ο γρανάτης ενισχύουν τη ζωτικότητα και άλλοι, όπως ο αμέθυστος, ο μαλαχίτης και το λάπις λάζουλι ηρεμούν μια κατάσταση υπερβολικής ενέργειας. Σε γενικές γραμμές, οι κρύσταλλοι με ζεστά χρώματα – κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο – διεγείρουν τη ροή ενέργειας και οι κρύσταλλοι με ψυχρά χρώματα – μπλε, πράσινο και μωβ – ηρεμούν την υπερβολική δραστηριότητα.  Σε μια θεραπεία, ορισμένες περιοχές θα πρέπει να ηρεμήσουν και άλλες θα πρέπει να διεγερθούν, αλλά αν χρησιμοποιήσετε ένα διεγερτικό κι έναν ηρεμιστικό κρύσταλλο στο ίδιο σημείο, απλά θα εξουδετερώσετε το αποτέλεσμα και των δυο.

 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κρυστάλλους για να βελτιώσω τις ενέργειες του περιβάλλοντός μου;

Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα, το οποίο αναλύουν λεπτομερώς οι σύμβουλοι του φενγκ σούι. Εν συντομία, για τον απλό κόσμο,  μπορούμε να πούμε ότι είναι χρήσιμο να τοποθετηθεί ένας διάφανος χαλαζίας στην κορυφή του υπολογιστή ή της τηλεόρασης, επειδή αυτές οι συσκευές δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που επηρεάζουν αρνητικά την ενέργειά μας. Οι κρύσταλλοι χρειάζονται τακτικό καθαρισμό σε καθαρό νερό για να αποφευχθεί η συσσώρευση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας από την πηγή. Οι κρύσταλλοι χαλαζία μπορούν, επίσης να τοποθετηθούν σε παράθυρα ή σε περβάζια για να απορροφήσουν ή να εκτρέψουν αρνητικές, εξωτερικές ενέργειες, όπως αυτές που προέρχονται από υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας ή από πυλώνες. Η αιχμή των κρυστάλλων πρέπει να στρέφεται προς την πηγή της ανεπιθύμητης ενέργειας.

κρυσταλλοθεραπεία

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τους κρυστάλλους στον εαυτό μου, για τη δική μου θεραπεία;

Μπορείτε να φορέσετε τον κατάλληλο κρύσταλλο για θεραπεία ως βραχιόλι, κολιέ ή μενταγιόν. Η θεραπεία μπορεί να πάρει κάποιο διάστημα, καθώς ο κρύσταλλος έρχεται σε επαφή μόνο με μια μικρή περιοχή του σώματος. Για προστασία από αρνητικές ψυχικές ενέργειες, κρύσταλλοι όπως το τιρκουάζ, ο λαμπραντορίτης ή ο ιολίτης μπορούν να φορεθούν πάνω από το στήθος.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πιάσετε ένα κρύσταλλο χαλαζία, κρατήστε τον σφιχτά στο χέρι σας για ένα-δυο λεπτά. Εάν νιώσετε ένα είδος δόνησης ή παλμού στο χέρι σας καθώς το πιέζετε, αισθάνεστε τη θεραπευτική ενέργεια του κρυστάλλου που διατρέχει τα ενεργειακά σας πεδία!