Πλανήτες

ΛΙΛΙΘ

Λίλιθ

ΛΙΛΙΘ

Λίλιθ

Η Λίλιθ – ή  Μαύρη Σελήνη – δεν  είναι πλανήτης, αλλά ένα εικονικό σημείο που συνδέεται με την κορυφή της τροχιάς του φεγγαριού.  Το πιο μακρινό σημείο από τη Γη, που μπορεί να φτάσει το φεγγάρι.  Οι αστρολόγοι αναφέρθηκαν σ’ αυτήν, για πρώτη φορά το 1918.  Η Λίλιθ στη μυθολογία ήταν η πρώτη σύντροφος του Αδάμ και ήταν ίση με αυτόν. Ήταν υπερβολικά ερωτική, ελκυστική, ανυπάκουη, ανεξέλεγκτη, ατίθαση, θρασύς και αδιάφορη για όλα.  Κάποια στιγμή ο Θεός την εξόρισε από τον Παράδεισο, λόγω της συμπεριφοράς της, και των προβλημάτων που δημιουργούσε στον Αδάμ. Αυτό έγινε και η αιτία για να εξελιχθεί σε ένα θηλυκό δαίμονα.

Αστρολογικά, αντιπροσωπεύει τον πειρασμό, την ερωτική παρόρμηση, το μυστήριο, το αρρωστημένο πάθος, την έντονη σεξουαλικότητα και τις παράνομες σχέσεις. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την θέση της στον γενέθλιο χάρτη, καθώς μας βοηθάει, να εντοπίσουμε την σκοτεινή μας πλευρά και να ξεπεράσουμε ανασφάλειες, φόβους, αλλά και να αντιμετωπίσουμε αρρωστημένες συμπεριφορές.  Η Λίλιθ στους Οίκους, δείχνει, πώς θα εκδηλωθεί η ενέργειά της.   Πώς θα εξελιχθεί και τι πρέπει να κάνουμε για να περιορίσουμε τις επιρροές της και να την εκμεταλλευτούμε θετικά.

 

Λίλιθ στον 1ο Οίκο

Στον 1ο Οίκο, δημιουργεί την τάση να φέρεστε απότομα στους άλλους, να παίρνετε ευχαρίστηση με το να δημιουργείτε εντάσεις και να  ενεργείτε ή να εκφράζεστε άσχημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.  Επιπλέον, θα νιώθετε ότι αδικήστε και ότι όλοι θέλουν να σας εκμεταλλευτούν.  Καλό θα ήταν να δείξετε περισσότερη πίστη στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας, ώστε να μπορείτε να νιώσετε ελεύθεροι.

 

Λίλιθ στον 2ο Οίκο

Στον 2ο Οίκο, δίνει έμφαση στα οικονομικά σας.  Μπορεί να σας βγάλει μια ανασφάλεια ως προς την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε το χρήμα, αλλά στην πραγματικότητα να σας κάνει να είστε υπερβολικά αποτελεσματικοί σε αυτό τον τομέα.  Γενικά, υπάρχει μια λανθασμένη άποψη για τις ικανότητές σας και έντονος φόβος, μήπως και χαθούν όλα σας τα περιουσιακά.

 

Λίλιθ στον 3ο Οίκο

Στον 3ο Οίκο, δημιουργεί εντάσεις και παρεξηγήσεις, στο κοντινό και οικογενειακό σας περιβάλλον.  Αυτό συμβαίνει κυρίως, γιατί έχετε μια απόλυτη συμπεριφορά.  Επίσης, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι οι συμπεριφορές που υιοθετείτε, κάποιες φορές, δεν είναι αυτές που πραγματικά θα θέλατε, αλλά το κάνετε μόνο και μόνο, από αντίδραση.  Αυτό λοιπόν, σας αναγκάζει να ξεσπάτε και να βγάζετε απότομη συμπεριφορά στους άλλους.

 

Λίλιθ στον 4ο Οίκο

Στον 4ο Οίκο, εστιάζει σε διάφορες πληγές και ζητήματα, που σχετίζονται με την παιδική ηλικία και την οικογένεια.  Μπορεί να αισθάνεστε μειονεκτικά, σε σχέση με τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας και θεωρείτε τον εαυτό σας άτυχο.  Στα αισθηματικά, δεν έχετε αντικειμενική κρίση και τείνετε να κρίνετε τους συντρόφους σας, εσφαλμένα.  Μπορεί, υποσυνείδητα, να θέλετε, να ξεκόψετε από την οικογένειά σας και να κόψετε οριστικά τους δεσμούς σας με αυτή.

 

Λίλιθ στον 5ο Οίκο

Στον 5ο Οίκο, σας δημιουργεί την ανάγκη να επικεντρώνετε την προσοχή, των άλλων, επάνω σας.  Έχετε έντονη σεξουαλικότητα και πάθος, που μπορεί να οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά.  Η κρίση σας δεν είναι και τόσο αντικειμενική και ενεργείτε απερίσκεπτα.  Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθη, που έχουν αντίκτυπο στα παιδιά σας.

 

Λίλιθ στον 6ο Οίκο

Στον 6ο Οίκο, εκδηλώνεται επαναστατικά.  Έχετε την ανάγκη να σπάτε τους κανόνες και να λειτουργείτε μόνο, όπως αισθάνεστε, αγνοώντας την ηθική και τους κανόνες τις κοινωνίας.  Αποφεύγετε καταστάσεις που απαιτούν αφοσίωση και δέσμευση, θέλοντας να λειτουργείτε ελεύθερα, χωρίς πίεση.  Στα επαγγελματικά σας, χάνετε εύκολα το ενδιαφέρον σας, όταν τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν.

 

Λίλιθ στον 7ο Οίκο

Στον 7ο Οίκο, βγάζει την ζήλια και την κτητικότητα προς τους συντρόφους σας.  Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογική κατάρρευση, όταν υπάρχουν έντονη χωρισμοί και συχνή απόρριψη.  Επιπλέον, η παρουσία της Λίλιθ στον 7ο Οίκο μπορεί είτε να σημαίνει έντονες διαμάχες μέσα στη σχέση ή τον γάμο σας, είτε συχνούς χωρισμούς, είτε γάμους που δεν έχουν διάρκεια.  Γενικότερα, ανάλογα τις όψεις και την θέση των πλανητών, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για τη δημιουργία δυνατών δεσμών, και ταυτόχρονα μια οδυνηρή εμπειρία.

 

Λίλιθ στον 8ο Οίκο

Στον 8ο Οίκο, σας κάνει πιο κατασταλαγμένους σε ζητήματα της ζωής και του θανάτου.  Ζείτε την κάθε στιγμή έντονα και πειραματίζεστε στον έρωτα.  Είστε δυναμικοί χαρακτήρες, που όμως μπορεί με τις επιλογές και τις ενέργειές σας να καταπιέζετε τους άλλους.  Έχετε την ικανότητα να κάνετε εύστοχες κινήσεις και να παίρνετε αποφάσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε δύσκολες καταστάσεις.

 

Λίλιθ στον 9ο Οίκο

Στον 9ο Οίκο, σας ωθεί να λειτουργείτε με απλότητα και δεν θέλετε να σας περιορίζει τίποτα.  Επιδιώκετε να έχετε δίπλα σας άτομα με ελεύθερο πνεύμα, ανεξάρτητα και παρόμοιο τρόπο σκέψης με τον δικό σας.  Επιπλέον, με την μαύρη Σελήνη στον 9ο Οίκο, δεν αντέχετε να ζείτε κάτω από κανόνες και όρια.

 

Λίλιθ στον 10ο Οίκο

Στον 10ο Οίκο, σας ωθεί στο να ασχοληθείτε με νέα επαγγελματικά εγχειρήματα.  Είναι δύσκολο για εσάς, να ακολουθείτε κανόνες και να δέχεστε εντολές από άλλους.  Πολύ πιθανό, να έρθετε σε ρήξη με συνεργάτες ή ανωτέρους σας.  Επιπλέον, θα είστε πολύ δημιουργικοί και θα αποτελέσετε πρότυπο προς μίμηση.  Έχετε την ικανότητα να χειρίζεστε τους άλλους και να πετυχαίνετε τους στόχους σας.

 

Λίλιθ στον 11ο Οίκο

Στον 11ο Οίκο, φέρνει διάθεση αυτονομίας.  Είστε ανεκτικοί με τους άλλους και επιζητάτε την ελευθερία στις σχέσεις σας.  Αυτό σημαίνει ότι κάνετε πολλές και εφήμερες ερωτικές σχέσεις.  Υιοθετείτε εκκεντρικό στυλ και σας αρέσει να προκαλείτε με την εμφάνισή σας.

 

Λίλιθ στον 12ο Οίκο

Στον 12ο Οίκο,  παίζει με τις ισορροπίες σας και δεν αποκλείεται να έχετε πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις.  Αν καταφέρετε να κατανοήσετε και να αγαπήσετε τον εαυτό σας, τότε θα μπορέσετε να βρείτε την λύτρωση.  Μέχρι, όμως, να συμβεί αυτό, θα βιώσετε δυσκολίες και εσωτερικές συγκρούσεις.