Περί Αστρολογίας

Οι Κύκλοι της Σελήνης

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

Τι ρόλο παίζει η Σελήνη στην αστρολογία;

Μαζί με τον Ήλιο, η Σελήνη είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο, όσον αφορά την ανάλυση του γενέθλιου χάρτη και την πρόβλεψη γεγονότων.

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον υποσυνείδητο εαυτό: συναισθήματα, διαθέσεις, ένστικτα, βασικές συνήθειες και αντιδράσεις. Εκτός από το υποσυνείδητο, η Σελήνη κυβερνά το σώμα μας, τη ροή του αίματος και τις φυσιολογικές διαδικασίες μας. Η Σελήνη, επίσης, συμβολίζει τη μητέρα και τις γυναίκες γενικότερα, τη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.  Η Σελήνη κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου και τον Τέταρτο Οίκο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Ο κύκλος της Σελήνης, ή ένας σεληνιακός μήνας, για τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο είναι ο χρόνος ανάμεσα σε δυο νέα φεγγάρια. Ο κύκλος της Σελήνης διαρκεί περίπου 29,5 μέρες. Κάθε νύχτα, εκπέμπεται μια διαφορετική ποσότητα φωτός, ανάλογα με τη σχέση που έχει με τον Ήλιο. Υπάρχουν οκτώ φάσεις της Σελήνης:

  • Νέα Σελήνη (New moon) – όταν  το φεγγάρι δεν φαίνεται καθόλου
  • Αύξων Μηνίσκος (waxing crescent) – όταν το φεγγάρι αρχίζει να φαίνεται σιγά σιγά
  • Πρώτο τέταρτο (first quarter)
  • Αύξων Αμφίκυρτος (waxing gibbous)
  • Πανσέληνος (Full moon) – όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη βρίσκονται σε ευθυγράμμιση
  • Φθίνων Αμφίκυρτος (waning gibbous)
  • Τελευταίο τέταρτο (last quarter)
  • Φθίνων Μηνίσκος (waning crescent) – όταν η Σελήνη μικραίνει πάλι

Όταν η Σελήνη είναι αόρατη στον ουρανό η ενέργειά μας πέφτει, αλλά καθώς αυξάνεται σε μέγεθος, τα επίπεδα της ενέργειας ανεβαίνουν. Κάθε μήνα η ενέργειά μας κορυφώνεται τη στιγμή της Πανσελήνου. Μετά την Πανσέληνο, το ενεργειακό μας επίπεδο αρχίζει να μειώνεται ξανά.

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ

Μια Νέα Σελήνη συμβαίνει όταν η Σελήνη, η Γη και ο Ήλιος βρίσκονται περίπου σε ευθεία γραμμή. Επειδή η Σελήνη εξαφανίζεται στο φως του Ήλιου, τη στιγμή της Νέας Σελήνης, η Σελήνη είναι αόρατη όπως φαίνεται από τη Γη. Γι’ αυτό η Νέα Σελήνη είναι μια περίοδος χαμηλής ενέργειας. Οι τελευταίες μέρες πριν από τη Νέα Σελήνη είναι καλές για την ολοκλήρωση έργων ή για να απαλλαγούμε από πράγματα που δεν θέλουμε πια στη ζωή μας, ή για νηστείες και δίαιτες. Η Νέα Σελήνη είναι η καλύτερη στιγμή του σεληνιακού μήνα για διαλογισμό και ανασυγκρότηση.

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Η Πανσέληνος είναι η κορυφή του σεληνιακού κύκλου, όταν η Σελήνη είναι πλήρως φωτισμένη και ορατή από τη Γη. Είναι ένα υψηλό σημείο, από την άποψη της ενέργειας και μια υπέροχη περίοδος για δημιουργικότητα, αγάπη και κάθε είδους αυτό-έκφραση. Η Πανσέληνος είναι, επίσης, μια στιγμή εκδήλωσης, οπότε είναι πιθανό να συμβούν πράγματα γύρω από την Πανσέληνο. Κάθε Πανσέληνος μπορεί να είναι δύσκολη για άτομα που πάσχουν από μεγάλη αρτηριακή πίεση ή διαταραχές ύπνου.

Ο ΑΥΞΩΝ ΜΗΝΙΣΚΟΣ (ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΕ ΓΕΜΙΣΗ)

Ο Αύξων Μηνίσκος ή ημισέληνος είναι το διάστημα περίπου 14 ημερών ανάμεσα σε μια Νέα Σελήνη και μια Πανσέληνο, όταν η Σελήνη αυξάνεται σε μέγεθος, όπως φαίνεται από τη Γη. Είναι μια καλή στιγμή για να βάλουμε την ενέργειά μας σε ό, τι θέλουμε να αναπτυχθεί. Αν έχουμε μια επιχείρηση, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να αποκτήσουμε νέους πελάτες. Αν είμαστε μόνοι, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να γνωρίσουμε κάποιο άτομο ή να ξεκινήσουμε μια σχέση. Αν θέλουμε να μεγαλώσουν τα μαλλιά μας γρηγορότερα, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να τα κόψουμε. Στην κηπουρική, είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψουμε σπόρους που μεγαλώνουν πάνω από τη γη (φύλλα, φρούτα ή λουλούδια).

Ο ΦΘΙΝΩΝ ΑΜΦΙΚΥΡΤΟΣ (ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΕ ΧΑΣΗ)

Ο Φθίνων Αμφίκυρτος στην αστρολογία είναι το διάστημα περίπου 14 ημερών ανάμεσα σε μια Πανσέληνο και μια Νέα Σελήνη, όταν η Σελήνη μειώνεται σε μέγεθος, όπως φαίνεται από τη Γη. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας ή να βελτιώσουμε και να οργανώσουμε υπάρχουσες δραστηριότητες. Αν έχουμε μια επιχείρηση, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να οργανώσουμε τις δραστηριότητές μας και να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα. Στην κηπουρική, είναι η ιδανική στιγμή για να φυτέψουμε λαχανικά που αναπτύσσονται κάτω από τη γη (π.χ. καρότα, πατάτες, ραπανάκια κ.ά.)

Η ΕΚΛΕΙΨΗ

Η Έκλειψη είναι μια ξεχωριστή  ευθυγράμμιση ανάμεσα στη Σελήνη, τον Ήλιο και τη Γη. Όταν αυτά τα τρία ευθυγραμμίζονται, έχουμε είτε μια Ηλιακή Έκλειψη (ο Ήλιος εκλείπεται  από τη Σελήνη), είτε μια Σεληνιακή Έκλειψη (η Σελήνη εκλείπεται από τη σκιά της Γης). Όπως φαίνεται από τη Γη, οι δίσκοι του Ήλιου και της Σελήνης έχουν το ίδιο μέγεθος. Αυτό συμβαίνει επειδή, αν και η Σελήνη είναι 400 φορές μικρότερη από τον Ήλιο, είναι επίσης 400 φορές πιο κοντά στη Γη.

Στην αστρολογία, οι εκλείψεις φέρνουν μοιραία γεγονότα και συναντήσεις με το πεπρωμένο και το κάρμα. Εάν μια έκλειψη ενεργοποιήσει ευαίσθητα σημεία στο γενέθλιο χάρτη μας, θα συμβούν σημαντικά γεγονότα στη ζωή μας. Για παράδειγμα, γάμος, μια νέα δουλειά, τοκετός ή θάνατος, μετακόμιση, αγορά ή πώληση ακινήτου, αλλαγή ονόματος ή κοινωνικής κατάστασης.