Περί Αστρολογίας

Πανσέληνος

Πανσέληνος

Πανσέληνος

Πανσέληνος

Η Σελήνη είναι ο μόνιμος δορυφόρος της Γης. Είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος δορυφόρος στο ηλιακό μας σύστημα με διάμετρο 3.476 χιλιόμετρα και τροχιά 384.402 χιλιόμετρα. Η Σελήνη είναι ετερόφωτη και η μισή επιφάνειά της παίρνει φως από τον Ήλιο.  Έτσι, το ποσοστό του φωτός που μπορούμε να δούμε, ανάλογα το σημείο που βρισκόμαστε στη Γη , το χαρακτηρίζουμε σεληνιακή φάση.  Οι φάσεις της Σελήνης είναι 8 και χωρίζονται σε κύριες και ενδιάμεσες.  Πιο κάτω θα αναλύσουμε τις επιρροές της Πανσελήνου στα ζώδια και στην ανθρώπινη καθημερινότητα.

Η Πανσέληνος, κάθε μήνα, θεωρείται περίοδος κατά την οποία ανάβουν τα πάθη και οι κρυφοί πόθοι ελευθερώνονται.  Αστρολογικά, η θεωρία αυτή έχει κάποια αξία, καθώς η Πανσέληνος είναι η χρονική στιγμή που οι διάφορες δραστηριότητες φτάνουν στον αποκορύφωμά τους, πριν υποχωρήσουν για να αρχίσει ένας νέος κύκλος με το καινούργιο φεγγάρι. (Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει δεκατρείς φορές το χρόνο).

Σε ένα συγκεκριμένο γενέθλιο χάρτη, τώρα, το μεγαλύτερο πάθος παρουσιάζεται όταν η Πανσέληνος συμβεί στον Πέμπτο, Έβδομο και Όγδοο Οίκο του ωροσκοπίου.  Αυτή η πιθανότητα αυξάνει, αν οι μοίρες της Πανσελήνου (πράγμα που φαίνεται σε οποιοδήποτε πίνακα με τις θέσεις των πλανητών), ταιριάζουν με τις μοίρες ενός τονισμένου πλανήτη στο χάρτη.  Ωστόσο, το πάθος αυτό δεν εκδηλώνεται απαραίτητα με ρομαντισμούς και λουλούδια.  Η Πανσέληνος συχνά φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα και συγκρούσεις, που απαιτούν υπομονή και κατανόηση για να λυθούν – ειδικά, μάλιστα, όταν υπάρχει Έκλειψη Σελήνης.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, οι επιρροές της Σελήνης για κάθε ζώδιο είναι οι ακόλουθες:

 

Κριός

#αναγνώριση

Πάντα βάζετε τα δυνατά σας για να επιτύχετε τους στόχους σας. Χύνετε ιδρώτα, αίμα και δίνετε όλο σας το είναι, προκειμένου να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας.  Στη φάση της Πανσελήνου, λοιπόν βλέπετε όλες σας τις προσπάθειες να υλοποιούνται και απολαμβάνετε τα οφέλη και την αναγνώριση που δικαιούστε.  Έτσι, η περίοδος αυτή, σας φέρνει τη δικαίωση.   Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να παραμείνετε προσγειωμένοι και να μην επηρεαστείτε από την επιτυχία σας ή τη δόξα.

 

Ταύρος

#επιτυχίες_στα_αισθηματικά

Η Πανσέληνος υποδηλώνει ψυχολογική ανάταση, έντονη αυτοπεποίθηση και ερωτική ανανέωση. Σε αυτή την περίοδο, θα έχετε την τύχη να απολαύσετε τον ρομαντισμό, το πάθος και τα έντονα, θετικά συναισθήματα μέσα στις σχέσεις σας.  Θα είστε σε θέση, να δημιουργήσετε και να φτιάξετε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις σχέσεις σας ή να πλησιάσετε πιο εύκολα, τα άτομα που σας ενδιαφέρουν.

 

Δίδυμοι

#έντονη_αυτοπεποίθηση

Συνήθως, δυσκολεύεστε πολύ να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας. Αλλά κατά την περίοδο της Πανσελήνου, αυτό αλλάζει και νιώθετε μεγάλη αυτοπεποίθηση.  Έτσι μπορείτε να παίρνετε πιο εύκολα, πρωτοβουλίες και να ενεργείτε πιο αποτελεσματικά, ή να κάνετε πιο σίγουρες επιλογές και κινήσεις.

 

Καρκίνος

#τεράστιο_μάθημα

Η Πανσέληνος φημολογείται, ότι φέρνει σαφήνεια και διαφάνεια.  Είναι μια περίοδος που δεν θα νιώσετε απογοήτευση, αντίθετα θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε πιο ξεκάθαρα τις καταστάσεις και έτσι, θα μπορείτε να ενεργείτε πιο αποτελεσματικά.  Η Πανσέληνος φέρνει θετική ενέργεια και μπορεί να σας διδάξει πολύτιμα μαθήματα.  Εσείς, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να λαμβάνετε τα μηνύματα και να τα αξιοποιείτε, καταλλήλως.

 

Λέων

#έκρηξη_δημιουργικότητας

Την περίοδο της Πανσελήνου, θα έχετε τη δυνατότητα να σκέφτεστε πιο δημιουργικά.  Νέες και πρωτοποριακές ιδέες θα έρχονται στο μυαλό σας, και θα κάνετε σχέδια για να τις υλοποιήσετε. Είναι μια περίοδος συλλογισμού και σχεδιασμού.  Δεν αποκλείεται αυτές οι ιδέες να αλλάξουν την κοσμοθεωρία σας και να φέρουν ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, αλλά και στη ζωή σας, γενικότερα.

 

Παρθένος

#θετική_ενέργεια

Την περίοδο της Πανσελήνου, θα πλημμυρίζετε με θετική ενέργεια και θα χαρακτηρίζεστε από έντονη αποφασιστικότητα.  Η ανανεωμένη διάθεση και η νεανική σας ενέργεια, θα φέρει πολλές επιτυχίες, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς σας, και δεν θα αργήσετε να λάμψετε και να διαπρέψετε.

 

Ζυγός

#ξεκάθαρη_ματιά

Είστε ένα ζώδιο που σας αρέσει να ζείτε την κάθε στιγμή και να προχωράτε στη ζωή χωρίς να μπαίνετε σε δύσκολες διαδικασίες,.  Προτιμάτε να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, και ανάλογα να ενεργείτε.  Όταν όμως, η Πανσέληνος έρχεται σε ισχύ, τότε όλα αλλάζουν.  Στο διάστημα αυτό, είστε σε θέση να έχετε μια πιο ξεκάθαρη ματιά και πιο σαφή εικόνα για το μέλλον, που σας βοηθάει να πάρετε τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια σας, και να κάνετε σχέδια που θα σας φέρουν σε πλεονεκτική θέση ή θα σας δώσουν μεγάλη ώθηση.

 

Σκορπιός

#έντονοι_συναισθηματικοί_δεσμοί

Το ζώδιο του Σκορπιού έχει τη φήμη, ότι έρχεται συνεχώς, αντιμέτωπο με τα συναισθήματά του. Μόλις όμως, εμφανιστεί η Πανσέληνος, ο παγωμένος χαρακτήρας του Σκορπιού, λιώνει με αποτέλεσμα να σας κάνει πιο συναισθηματικούς, ανοίγει την καρδιά σας και σας κάνει πιο ανοιχτούς στην αγάπη και προσιτούς σε αυτούς που σας περιβάλλουν.

 

Τοξότης

#θετική_διάθεση

Την περίοδο της Πανσελήνου, λούζεστε με αισιοδοξία και βλέπετε τα πράγματα με θετική ματιά. Αυτό σας βοηθάει να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να παίρνετε πρωτοβουλίες.  Επίσης, είστε πιο δραστήριοι και πάντα σε ετοιμότητα να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες και καταστάσεις.  Η Πανσέληνος σας δίνει έναυσμα και κίνητρα να κυνηγήσετε τα όνειρά εκείνα, που θεωρούσατε ακατόρθωτα.

 

Αιγόκερως 

#νέες_ευκαιρίες

Την περίοδο της Πανσελήνου, παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες και θετικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς σας.  Είστε από τα τυχερά ζώδια, καθώς εκείνη την περίοδο δεν αποκλείεται να βιώσετε ευχάριστες στιγμές με την οικογένειά σας ή τους συντρόφους σας, και ακόμα να έχετε ευχάριστα νέα, όσον αφορά σε θέματα καριέρας.

 

Υδροχόος

#νέοι_ορίζοντες

Την περίοδο της Πανσελήνου, έχετε μια πιο ανοιχτή προσέγγιση των καταστάσεων.  Είστε διατεθειμένοι να δείτε τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά και να ενεργήσετε με αντισυμβατικούς τρόπους.  Είστε ανοιχτοί σε προκλήσεις και αλλαγές, με αποτέλεσμα να ανοίγονται οι ορίζοντές σας.  Επίσης, δεν αποκλείεται να αναγνωριστούν οι κόποι και η σκληρή σας δουλειά.

 

 

Ιχθύες

#συναισθηματική_ευαισθησία

Γενικά, είστε πολύ ευαίσθητα ζώδια και κατά την περίοδο της Πανσελήνου, αυτή η ευαισθησία, δεκαπλασιάζεται.  Τα συναισθήματά σας είναι έντονα, με αποτέλεσμα να έχετε συχνές μεταπτώσεις στην ψυχολογία σας.  Επίσης, είναι μια περίοδος, που θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς είστε ευάλωτοι και επιρρεπείς.