Κύρια άρθρα

Πλανητικές επιρροές

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

  • Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 20/2 ΕΩΣ 20/3 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 21/3 ΕΩΣ 20/4

  • Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 11/2 ΕΩΣ 1/3, ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 2/3 ΕΩΣ 18/3 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 19/3 ΕΩΣ 2/4

  • Ο ΑΡΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΑΠΟ 12/1 ΕΩΣ 25/3 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ 25/3 ΕΩΣ 19/5

  • Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 20/2 ΕΩΣ 15/3 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 16/3 ΕΩΣ 10/4

  • Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 20/12 ΕΩΣ 16/5

  • Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 23/10 ΕΩΣ 7/3 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 7/3 ΕΩΣ 24/5/2025

  • Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ TO 2011 ΕΩΣ ΤΟ 2025

  • Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 22/1 ΕΩΣ ΤΟ 2026

  • Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΩΣ 23/3/23 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΕΩΣ 11/6/23 (ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ)

11/6/23 ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

20/1/24 ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

1/9/24 ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

19/11/24 ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 20/2 ΕΩΣ 20/3 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 21/03 ΕΩΣ 20/4

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Στοργικός, συναισθηματικός, δημιουργικός

Από τις 20 Φεβρουαρίου ο Ήλιος κινείται στο ζώδιο των Ιχθύων, ολοκληρώνοντας έτσι μια ακόμα αστρολογική χρονιά! Και τώρα, ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί ο κύκλος! Όταν ο Ήλιος κινείται στους Ιχθύες, το τελευταίο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου, σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου πριν να ξεκινήσει ο επόμενος, στην Εαρινή Ισημερία. Και τι κάνουμε όταν κάτι τελειώνει, πριν αρχίσει ξανά; Ξεκουραζόμαστε! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ήλιος στους Ιχθύες θεωρείται μία περίοδος που μπορούμε να ονειρευτούμε, να θεραπευτούμε και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, πριν από την έναρξη του νέου κύκλου.

Το ζώδιο των Ιχθύων συμβολίζεται από δυο ψάρια. Δυο ψάρια που κολυμπούν σε αντίθετες κατευθύνσεις, αντιπροσωπευτικά του παράδοξου Ιχθύ. Αυτό το ζώδιο είναι παγιδευμένο – από τη μια μεριά να νιώθει τη σκληρότητα της πραγματικότητας και από την άλλη να επιθυμεί μια ονειρεμένη απόδραση. Είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε πιο πνευματικοί, όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον αστερισμό των Ιχθύων. Είναι πιο εύκολο να συνδεθούμε με τη διαίσθησή μας και είμαστε περισσότερο διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και να παραδοθούμε σε κάτι μεγαλύτερο από τον ατομικό εαυτό. Αλλά, μπορεί επίσης να είναι μια νωχελική περίοδος ονειροπόλησης, οπότε πρέπει να κρατήσουμε τις τάσεις φυγής, υπό έλεγχο.

Ο Ήλιος φτάνει στους Ιχθύες στις 20 Φεβρουαρίου κι εμείς είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και να αγκαλιάσουμε πνευματικές και συμπαντικές αλήθειες. Υπάρχουν περισσότερα να πούμε, για το πώς η συμπαντική ενέργεια επηρεάζει φέτος τους Ιχθύες, στις δικές τους ατομικές προβλέψεις. Αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα, είναι ότι πιθανά αυτή τη χρονιά να λειτουργήσουν ως πνευματικοί εξερευνητές, για όλους μας. Ας μην ξεχνάμε ότι ο παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Δίας, κυβερνήτης των μεγάλων διαδρομών και της μάθησης – και οι Ιχθύες είναι το ζώδιο της πνευματικής αλήθειας, που μπορεί μεν να είναι κρυμμένη, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει. Οι Ιχθύες μπορεί, επομένως, να σφυρηλατήσουν το δρόμο, έτσι ώστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να ακολουθήσουμε μια πορεία πνευματικής εξερεύνησης.

Είναι η ώρα να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τη σοφία της διαίσθησής μας και να δεχτούμε την παγκόσμια αγάπη, την αλήθεια και την ομορφιά, ειδικά όταν ο Ήλιος βρεθεί σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, το σύγχρονο συν-κυβερνήτη των Ιχθύων. Τότε θα μπορέσουμε να εμβαθύνουμε ακόμα πιο πολύ στη διερευνητική διαδικασία καθώς αντιλαμβανόμαστε περισσότερα για τον κόσμο και τη θέση μας μέσα σ’ αυτόν. Δεν υπάρχουν όρια και όλοι είμαστε ένα – ή τουλάχιστον, θα πρέπει να αρχίσουμε να το καταλαβαίνουμε.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Τολμηρός, Συναρπαστικός, Αυθόρμητος

Ο Ήλιος συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του Κριού, ξεκινώντας μια νέα αστρολογική χρονιά. Το σύμβολο του Κριού είναι ένα κριάρι εξαιτίας της απρόσεκτης, άμεσης και δυναμικής φύσης του ζωδίου. Το ζώδιο επίσης συμβολίζεται από σπόρους που πέφτουν προς το έδαφος την άνοιξη, προτείνοντας μια περίοδο και ένα πνεύμα ανανέωσης.

Στον Κριό ο Ήλιος είναι προσανατολισμένος στη δράση. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και είμαστε δογματικοί και άμεσοι, ως προς τον τρόπο που θα την κάνουμε. Θέλουμε να προχωρούμε μπροστά και επιμένουμε να έχουμε εμείς την οργάνωση, αντί να ακολουθούμε ή να αφήσουμε κάποιον άλλον να οργανώσει τα πράγματα. Δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε κάθε άποψη που είναι διαφορετική από τη δική μας. Όταν μας έρχεται μια ιδέα, προχωρούμε αμέσως στη δράση, για να την πραγματοποιήσουμε. Ωστόσο, δεν είμαστε πολύ καλοί στο να βλέπουμε τα πράγματα και να καταλήγουμε σε συμπεράσματα. Η παρακολούθηση και η ολοκλήρωση των στόχων, δυστυχώς, δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρά σημεία τώρα. Χρειαζόμαστε συνεχώς νέους στόχους, νέα έργα και νέες προκλήσεις. Μαθαίνουμε γρήγορα και ξεκινάμε γρήγορα, έχουμε ενθουσιασμό και περιέργεια.

Το βασικό πρόβλημα με τον Ήλιο στον Κριό είναι ο έλεγχος των παρορμήσεων: θα πρέπει να αποφεύγουμε να σκορπάμε τις δυνάμεις μας, γιατί αν μάθουμε να σκεφτόμαστε πριν δράσουμε, η ενεργητική μας φύση θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά. Η φυσική παρορμητικότητα καθώς και η αδυναμία να ακούμε τις συμβουλές των άλλων, συχνά θα μας προκαλούν προβλήματα. Για να πετύχουμε θα πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε τα πάντα και να προσεγγίζουμε τις καταστάσεις προσεκτικά. Η υπομονή και η ικανότητα σχεδιασμού είναι τομείς στους οποίους θα πρέπει να καταβάλλουμε επιπλέον προσπάθεια. Θα πρέπει να εξετάζουμε τη συνολική επίδραση των πράξεών μας, για να προοδεύσουμε στη ζωή. Το διάστημα αυτό, με τον Ήλιο στον Κριό, μπορεί η ιδιοσυγκρασία μας να είναι πιο έντονη και να είμαστε περισσότερο ορμητικοί – καθώς ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη, τον πλανήτη που συνδέεται με πόλεμο και μάχες.

Ευτυχώς, ο θυμός μας όσο γρήγορα έρχεται, τόσο γρήγορα φεύγει και δεν είμαστε μνησίκακοι. Η συμπεριφορά μας δεν είναι ούτε πλάγια, ούτε διακριτική – μόνο με συγκέντρωση και προσοχή μπορεί να αποκτήσουμε διπλωματία και διακριτικότητα. Θα πρέπει να προσέξουμε τις παρορμήσεις μας, καθώς και το τι κάνουμε ή λέμε. Ο αυθορμητισμός είναι κάτι θετικό, αλλά η βιασύνη μπορεί να βλάψει εμάς – και τους γύρω μας (τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά). Ας κάτσουμε μια στιγμή να δούμε πού θέλουμε να πάμε και ας σκεφτούμε προτού μιλήσουμε, όσο ο Ήλιος βρίσκεται στον Κριό.

Τι να περιμένουμε; Συναρπαστικά πράγματα! Ό, τι συμβαίνει με τον Ήλιο στον Κριό, πιθανά θα μας οδηγεί σε μονοπάτια καινούρια, διασκεδαστικά και διαφορετικά. Τώρα, είναι η στιγμή να διώξουμε τη ρουτίνα και να αδράξουμε τη ζωή, με την ανανεωμένη ενέργεια του τολμηρού, φωτεινού Ήλιου στον Κριό!

Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 11/2 ΕΩΣ 1/3, ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 2/3 ΕΩΣ 18/3 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 19/3 ΕΩΣ 2/4

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Προοδευτικός, παρατηρητικός, πρωτότυπος

Από τις 11/2 ο Ερμής-ο πλανήτης των ιδεών και της επικοινωνίας κινείται στον λαμπρό κι επαναστάτη Υδροχόο. Τα συναισθήματα θα δώσουν τη θέση τους στη διανόηση, στη διάρκεια αυτής της περιόδου και οι ψυχικές αναζητήσεις θα γίνουν πιο ελκυστικές από τις πνευματικές. Ο Υδροχόος είναι ένα σχετικά ψύχραιμο και αμερόληπτο ζώδιο του Αέρα, που βάζει τα συναισθήματα κατά μέρος για να επικεντρωθεί σε πιο εγκεφαλικά θέματα – λαμπρές ιδέες, εφευρέσεις, ιδιόμορφα συστήματα και άλλα παρόμοια. Ας μην εκπλαγούμε, αν νιώσουμε ότι το μυαλό μας δουλεύει πυρετωδώς τώρα και δεν μπορούμε να το σταματήσουμε!

Εκτός του ότι ο Ερμής στον Υδροχόο είναι μια διανοούμενη διέλευση, είναι επίσης και λίγο εκκεντρική. Οι σκέψεις μας θα είναι σίγουρα λαμπρές, αλλά μπορεί να είναι από εκκεντρικές έως εντελώς περίεργες. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ του αλλόκοτου και του ευφυούς, σωστά; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κάτι καλό. Είναι μια ιδανική στιγμή να δούμε τη ζωή μας από μια διαφορετική οπτική γωνία και να αποκτήσουμε νέα προοπτική. Επίσης, ο Υδροχόος είναι προσανατολισμένος να σκέφτεται στο μέλλον, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το διάστημα για να ορίσουμε τους μελλοντικούς μας στόχους.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Ερμή, σ’ αυτό το όχι και τόσο ευαίσθητο ζώδιο, είναι να μην πληγώσουμε τα συναισθήματα των άλλων. Ίσως χάσουμε την επαφή με την ευαίσθητη πλευρά μας, ενώ προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τις λαμπρές μας ιδέες – οπότε, ας κάνουμε το καλύτερο κι ας βάζουμε που και που ένα φρένο για να αγκαλιάσουμε αυτούς που αγαπάμε. Κι ας απολαύσουμε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές που σίγουρα θα έχουμε, με τον Ερμή στον Υδροχόο!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Δημιουργικός, Διαισθητικός, Μαγικός

Ο Ερμής συνεχίζει την πορεία του στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων, όπου και θα παραμείνει ως τις 18/3. Η διαχείριση των λεπτομερειών θα είναι πιο δύσκολη με τον Ερμή στους Ιχθύες. Είναι μια δημιουργική περίοδος, αλλά όχι τόσο έντονη όταν πρόκειται για σκέψη και επικοινωνία. Αυτή η διέλευση ευνοεί ποιητές, καλλιτέχνες, θεραπευτές και όλους όσους δεν βασίζονται σε αντικειμενικές αποδείξεις για να διαμορφώσουν την πραγματικότητα. Τα γεγονότα μπορεί να είναι ασαφή, αλλά οι συζητήσεις γίνονται με τρυφερότητα καθώς η διαίσθηση είναι η πιο πολύτιμη πηγή πληροφοριών.

Μπορεί να είναι μια καλή στιγμή, για να βγούμε έξω από τα καθιερωμένα όρια της αντίληψης και του λόγου. Το μυαλό μας επιτρέπει να αναδυθεί μια ευρύτερη, αν και λιγότερο ξεκάθαρη, εικόνα της πραγματικότητας. Θα προσέξουμε πόσο πιο εύκολα λειτουργεί η διαίσθηση και η φαντασία μας, στη διάρκεια αυτής της περιόδου!

Υπάρχουν, επίσης, κάποια συγκεκριμένα μειονεκτήματα με τον Ερμή στους Ιχθύες. Η επικοινωνία δεν είναι τόσο καλή και ίσως έχουμε πρόβλημα να παραμείνουμε στην πορεία μας με σταθερότητα. Μπορεί να ξεχνάμε βασικά στοιχεία, να αργούμε στις συναντήσεις μας ή να λέμε πράγματα που δεν βγάζουν νόημα. Αυτό συμβαίνει γιατί μιλάμε αυθόρμητα, με την καρδιά μας, όχι με το μυαλό μας – η προσπάθεια να βρούμε τα σωστά λόγια μπορεί να προκαλέσει κάποια σοβαρά προβλήματα όταν μιλάμε με τους άλλους.

Αλλά, ταυτόχρονα, ο Ερμής στους Ιχθύες έχει ένα σημαντικό μάθημα για μας: δεν χρειάζεται πάντα να εξαρτόμαστε από τη λεκτική επικοινωνία! Μερικές φορές, είναι καλό να «βλέπουμε» πίσω από το λεκτικό επίπεδο, να «διαβάζουμε» ανάμεσα στις γραμμές και να «ακούμε» σιωπηλά – στη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Το ζώδιο των Ιχθύων έχει, κυρίως, να κάνει με ένστικτα και συναισθήματα. Οπότε, αυτή η διέλευση αφορά λιγότερο τα απτά γεγονότα και περισσότερο τη σύνδεσή μας με την μεγάλη εικόνα.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Ευθύς, πρωτοπόρος, γρήγορος

Στις 19/3 ο Ερμής μπαίνει στο ζώδιο του Κριού και καλό θα είναι να συγκρατήσουμε τη γρήγορη γλώσσα μας και την, ακόμα πιο γρήγορη σκέψη μας. Ο Ερμής είναι ο εύθυμος πλανήτης που επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και εκφραζόμαστε. Οπότε, ο Ερμής στον Κριό θα μας βγάλει από μια ονειρική ζάλη, σχετικά με το πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω μας.

Καθώς ο Ερμής κινείται στον τολμηρό και ορμητικό Κριό, το μυαλό μας και τα λόγια μας θα είναι λιγότερο ποιητικά και περισσότερο προσανατολισμένα στη δράση. Ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς, γνωστό για τις παρορμήσεις του – οπότε, ας προσέξουμε τι λέμε! Τα λόγια μπορεί να βγαίνουν από το στόμα μας, πριν να έχουν σχηματιστεί πλήρως, δίνοντας μια χροιά σαρκασμού ή ακόμα και ακραίας προσβολής – είτε είχαμε τέτοια πρόθεση, είτε όχι. Ακόμα κι όταν νομίζουμε ότι ξέρουμε τον αντίκτυπο που θα έχουν τα λόγια μας, υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχουμε σκεφτεί αρκετά καλά, για την επίδραση που θα έχουν σ’ αυτούς που μας ενδιαφέρουν. Οι σκέψεις και ο λόγος μας θα μπορούσαν να γίνουν πιο θαρραλέα, ναι, – αλλά ακόμα περισσότερο, αυτό το πρωτοποριακό ζώδιο θα μπορούσε να μας κάνει, επίσης, πολύ πιο εφευρετικούς. Θα μας είναι πιο εύκολο να σκεφτούμε καινούριες, λαμπερές λύσεις σε άχαρα προβλήματα, καθώς δεχόμαστε κύματα φρέσκιας έμπνευσης!

Μερικές συμβουλές για να ζήσουμε καλύτερα με τον Ερμή στον Κριό:

ας μην παρασυρόμαστε από τον ενθουσιασμό της στιγμής, ας σκεφτούμε προσεκτικά οποιεσδήποτε δεσμεύσεις είμαστε έτοιμοι να κάνουμε.

ας μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να κολλήσει σε μια διαφωνία, γιατί ούτε εμείς, ούτε οι φίλοι ή οι σύντροφοί μας θα είμαστε στην πιο λογική φάση για να επιλύσουμε κάποιο θέμα.

ας μην ξεκινάμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

ας απολαύσουμε τη νέα προοπτική που θα βιώσουμε όταν το ζώδιο που δεν έχει ταμπού, θα αναλάβει τον έλεγχο της ψυχικής μας ζωής.

ας αφήσουμε την επιθυμία μας για περιπέτειες και νέες εμπειρίες να ταρακουνήσει την καθημερινή μας ρουτίνα.

Ο ΑΡΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΑΠΟ 12/1 ΕΩΣ 24/3 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ 25/3 ΕΩΣ 19/5

ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Περίεργος, γρήγορος και ποικιλόμορφος

Από τον Ιανουάριο ο Άρης κινείται στο ζώδιο των Διδύμων και θα μείνει εκεί έως τις 25/3. Είμαστε όλοι σε εξαιρετική πνευματική κατάσταση, όταν ο Άρης κινείται μέσα στους Διδύμους! Ο Άρης είναι ο ηθικός αυτουργός, ο πλανήτης που κυβερνά τη δράση και τα κίνητρα. Όταν βρίσκεται στους Διδύμους – το ζώδιο του μυαλού – ο εγκέφαλός σας φλέγεται από πάθος και ορμή.

Δεν είναι απλά ότι έχουμε λαμπρές ιδέες και σκεφτόμαστε με καινούριους τρόπους… έχουμε, επίσης, την ικανότητα να αναλαμβάνουμε δράση και να πραγματοποιούμε αυτές τις υπέροχες ιδέες. Η συνηθισμένη επιθετικότητα του Άρη μετριάζεται λιγάκι στους Διδύμους, βοηθώντας μας να εστιάσουμε σ’ αυτό που είναι σημαντικό – μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με θάρρος και να αγωνιζόμαστε για τα πιστεύω μας με τον πιο λογικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Όταν ο δραστήριος Άρης κινείται στον περίεργο Δίδυμο, είναι σίγουρο ότι θα πούμε αντίο στην πλήξη και τη μονοτονία. Με τον Άρη στους Διδύμους είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για να εξερευνήσουμε νέες ιδέες και να ξεκινήσουμε νέα χόμπι – δεν έχουμε καμία διάθεση να καθόμαστε παθητικά και να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Υπάρχουν τόσα πολλά εκεί έξω που μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και η διέλευση του Άρη στους Διδύμους είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε.

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν τόσα πράγματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, είναι δύσκολο να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε ένα πράγμα για πολύ καιρό. Η πρόκληση είναι να παραμείνουμε στην πορεία μας – ή, να συνειδητοποιήσουμε ότι πολλοί και διαφορετικοί δρόμοι μπορούν να μας οδηγήσουν στο στόχο μας. Το παιχνίδι των Διδύμων είναι η ποικιλία κι ο Άρης στους Διδύμους προτιμά να δοκιμάζει, παρά να δεσμεύεται. Έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το πώς θα πάρουμε αυτό που θέλουμε. Εάν το σχέδιο Α δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορούμε γρήγορα να ετοιμάσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο Β, Γ ακόμα και Δ.

Οι Δίδυμοι είναι ένα παιδιάστικο, διασκεδαστικό κι αστείο ζώδιο, αλλά ο Άρης στους Διδύμους δεν είναι όλο διασκέδαση και παιχνίδια. Γρήγορα μετακινούμαστε από το ένα πράγμα στο άλλο, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, αλλά μπορεί να υπάρξουν συνέπειες όταν αφήνουμε τους στόχους μας μισοτελειωμένους. Είμαστε σαν πεταλούδες που πετούν μέσα σε ένα κήπο γεμάτο συναρπαστικά πράγματα. Αυτό, μπορεί σε ένα βαθμό να ικανοποιεί την ανάγκη μας για ανακαλύψεις, αλλά θα μπορούσε επίσης να μας κάνει να νιώσουμε μεγάλη έλλειψη συγκέντρωσης και μια αίσθηση ότι διασκορπιζόμαστε.

Επειδή ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι κι ο πλανήτης του πάθους. Όταν ο Άρης βρίσκεται στους Διδύμους, η μεγαλύτερη ερωτογενής ζώνη είναι το μυαλό κι εμείς, απλά, πρέπει να έχουμε πνευματική διέγερση με τους συντρόφους μας – πριν από οτιδήποτε άλλο. Μια εγκεφαλική επαφή είναι αυτό που μας γοητεύει και μας ελκύει όλους, όταν ο Άρης κινείται στο ζώδιο των Διδύμων.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Τροφοδότης, προστατευτικός, συναισθηματικός

Στις 25/3 ο Άρης συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του Καρκίνου, όπου θα παραμείνει ως τις 19 Μαίου. Ο δυναμικός Άρης έχει μια ανηφόρα μπροστά του, όταν κινείται στο ευαίσθητο ζώδιο του Καρκίνου. Αυτός ο πολεμιστής-πλανήτης προτιμά να τρέχει μπροστά και να λειτουργεί με το ένστικτο, αντί να ζυγίζει τις συνέπειες των ενεργειών του. Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο του Νερού που σχετίζεται με τη συναισθηματική ασφάλεια και προστασία – όχι ακριβώς μια φυσική θέση για την επιθετική ενέργεια του Άρη. Έτσι, όταν ο παρορμητικός Άρης κινείται στο ζώδιο του Καρκίνου, σβήνει τη φλόγα του κι αναγκάζεται να κόψει ταχύτητα και να φερθεί πιο προσεκτικά.

Ο Άρης είναι ο πλανήτης-πολεμιστής. Είναι δυναμικός και προσανατολισμένος στη δράση, βοηθώντας μας να στρίψουμε για να μπορέσουμε να φτάσουμε από το σημείο Α στο σημείο Β. Μπορεί να φαίνεται ότι είμαστε όλοι καταδικασμένοι να ακινητοποιηθούμε, όταν ο Άρης ξεκινά την πορεία του μέσα στο ζώδιο του Καρκίνου. Αλλά, ας μην γελιόμαστε, γιατί αυτή η διέλευση εξακολουθεί να έχει δύναμη. Ο Άρης στον Καρκίνο εξακολουθεί να μάχεται – απλά, επιλέγει τις μάχες του με βαθιά ευαισθησία για ό,τι είναι σημαντικό γι’ αυτόν.

Όταν ο Άρης είναι στον Καρκίνο

Το ταξίδι του Άρη στον Καρκίνο μας δίνει την ευκαιρία να συνδυάσουμε την πρωτοβουλία του φλογερού πλανήτη, με την ανησυχία του Καρκίνου για την προστασία. Θα θελήσουμε να περάσουμε αυτό το διάστημα προσεκτικά, χτίζοντας πράγματα που τιμούν και αναγνωρίζουν τη σχέση μας με το παρελθόν και τις οικογενειακές αξίες. Η επιθυμία μας να προχωρήσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν μας απομακρύνει από τα γνωστά μοτίβα, αλλά τα περιλαμβάνει, για να κάνουμε ένα πιο ήπιο και άνετο βήμα στο μέλλον.

Είναι αλήθεια ότι ο Άρης μετριάζει την ταχύτητά του όταν κινείται στον ευαίσθητο Καρκίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε τίποτα. Εάν μάθουμε πώς να συνεργαζόμαστε με την ενέργεια του Άρη στον Καρκίνο, πολλά μπορούν να γίνουν. Η ενασχόληση με θέματα σπιτιού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσουμε αυτήν τη διέλευση. Ο Άρης στον Καρκίνο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ξεκινήσουμε – ή να ολοκληρώσουμε – μια μικρή ή μεγάλη ανακαίνιση στο σπίτι.

Μπορεί, επίσης, να νιώθουμε μεγαλύτερη ανάγκη να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα ενός μέλους της οικογένειας ή μιας εσωτερικής κατάστασης, στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ακόμα κι αν ο Άρης στον Καρκίνο προτιμά να χρησιμοποιεί την ενέργειά του για τη φροντίδα, τελικά θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται. Ως αποτέλεσμα μπορεί να παρατηρήσουμε ότι είμαστε έντονα προστατευτικοί, όταν συγχρονίζεται ο Άρης στον Καρκίνο.

Το πρόβλημα με τη διέλευση του Άρη στον Καρκίνο είναι ότι αντί να ακολουθήσουμε μια άμεση προσέγγιση για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, γινόμαστε πιο παθητικοί. Εάν δεν νιώθουμε συναισθηματικά δεμένοι με κάτι, είναι μάλλον απίθανο να αναλάβουμε δράση. Δυστυχώς, οι πράξεις μας συνήθως κυβερνώνται από την καρδιά και μπορεί να είναι πιο αντιδραστικές και ευαίσθητες απ’ όσο χρειάζεται.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ 20/2 ΕΩΣ 15/3 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 16/3 ΕΩΣ 10/4

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Τολμηρή, παθιασμένη, περιπετειώδης

Από τις 20 Φεβρουαρίου η Αφροδίτη κινείται στο ζώδιο του Κριού. Όταν η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης και της ομορφιάς, βρίσκεται στον αποφασιστικό Κριό, η αυτοπεποίθησή μας στον ερωτικό τομέα δέχεται μια τεράστια ώθηση – ακόμα κι αν συνήθως δεν λειτουργούμε μ’ αυτό τον τρόπο!

Η Αφροδίτη στον Κριό δεν είναι, ακριβώς, σεμνή. Όταν πρόκειται για ερωτικά θέματα κινείται άμεσα και δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει την πρώτη κίνηση. Λατρεύει τη συγκίνηση που προσφέρει το κυνήγι και προτιμά να κρατά όσο γίνεται περισσότερο, γιατί αυτό την κάνει να αισθάνεται πιο επιθυμητή. Η Αφροδίτη στον Κριό λαχταρά να την θαυμάζουν για την αυθάδεια και την ανεξαρτησία της, αλλά καμιά φορά αυτό μπορεί να είναι και πρόβλημα για την αισθηματική ζωή. Αυτό συμβαίνει, επειδή συχνά δεν ξέρει πώς να συμβιβαστεί… και, ας το αντιμετωπίσουμε: οι σχέσεις είναι μια αμφίδρομη κατάσταση.

Η Αφροδίτη στον Κριό είναι λάτρης της δήλωσης που λέει: «Ή θα γίνουν τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο, ή δεν θα γίνουν καθόλου!» Θέλει αυτό που θέλει και το θέλει τώρα! Ουσιαστικά, η Αφροδίτη είναι ένας δεκτικός πλανήτης, πράγμα που σημαίνει ότι προτιμά να προσελκύει τους άλλους, παρά να βγει στο κυνήγι. Ο Άρης, από την άλλη μεριά, είναι ένα ζώδιο που προτιμά να κυνηγά. Στην πραγματικότητα, είναι ο ορισμός του κυνηγού. Σαν αποτέλεσμα, η Αφροδίτη στον Κριό μπορεί να είναι μια άβολη κατάσταση γιατί ο πλανήτης της έλξης και της γοητείας βγαίνει από τις συνήθειές του και μας δελεάζει με πικάντικες επιθυμίες! Παρόλα αυτά, όταν η Αφροδίτη κινείται σ’ αυτό το ορμητικό ζώδιο παίρνουμε όλοι μια γεύση καυτού ερωτικού δυναμικού. Ξαφνικά, γινόμαστε τολμηροί και κυνηγάμε αυτό που θέλουμε. Ίσως έχουμε κάποιο πρόβλημα να ζητήσουμε να ικανοποιηθούν οι ερωτικές μας ανάγκες και συχνά επιδιώκουμε την άμεση ικανοποίηση. Πραγματικά, μπορεί να ανησυχούμε περισσότερο για το τι μπορεί να κάνει για μας το ταίρι μας, από το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι’ αυτό. Αυτή η εγωιστική προσέγγιση μπορεί να μας βάλει σε μπελάδες, εάν είμαστε σε σταθερή σχέση. Παρά τις πιθανές παγίδες της Αφροδίτης στον Κριό, εάν τη χρησιμοποιήσουμε για να ζωντανέψουμε την ερωτική μας σχέση, πρόκειται για ένα περιπετειώδες και παθιασμένο διάστημα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Αισθησιακή, Ρομαντική, Υπομονετική

Στις 16/3 Αφροδίτη συνεχίζει την πορεία της στο ζώδιο του Ταύρου και θα μείνει εκεί ως τις 10 Απριλίου. Η Αφροδίτη στον Ταύρο δείχνει μια στοργική, σταθερή, πιστή και ρομαντική φύση, αλλά ταυτόχρονα, πολύ κτητική. Είναι αισθησιακή με παθητικό τρόπο, επιδιώκοντας να προσελκύσει παρά να ακολουθήσει το αντικείμενο του πόθου της. Η συναισθηματική της ευημερία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ασφάλεια που προέρχεται μέσα από μια σταθερή σχέση και το σπίτι. Τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία είναι, επίσης, σημαντικά: έτσι, μπορεί να ομορφύνει το σπίτι και να προσθέσει τις πινελιές της πολυτέλειας που τόσο επιθυμεί!

«Σταθερός σαν βράχος» – αυτό είναι το προσωπικό σύνθημα του Ταύρου. Η Αφροδίτη στον Ταύρο χρειάζεται αυτό το είδος της σταθερότητας στις σχέσεις της. Κινείται πάντα με αργούς ρυθμούς για να διασφαλίσει ότι τα πράγματα συμβαίνουν στο σωστό τόπο και χρόνο, γιατί δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι τα σχέδιά της μπορεί να μην λειτουργούν. Η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι λογική και προβλέψιμη, όταν πρόκειται για την ερωτική της ζωή, προτιμώντας την άνεση από το χάος. Και ο ορισμός της για το χάος είναι πολύ πιο ακραίος, από αυτόν που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Για τον Ταύρο η παραμικρή απόκλιση από τη ρουτίνα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή του. Επομένως, όταν μιλάμε για αγάπη και μακρόχρονη δέσμευση (που είναι και το μόνο είδος σχέσης που θέλει) απαιτούνται στέρεες βάσεις, πάνω στις οποίες μπορεί να δημιουργηθεί η σχέση.

Η Αφροδίτη συμβολίζει τον αισθησιασμό, το ρομαντισμό, τις σχέσεις, τις απολαύσεις και τις ανέσεις. Η Αφροδίτη στον Ταύρο έχει να κάνει με τον έρωτα και την καλλιέργεια των σχέσεων. Είναι πολύ ρομαντική και απίστευτα αισθησιακή από τη φύση της, που σημαίνει ότι απολαμβάνει απόλυτα τις σεξουαλικές πτυχές μιας σχέσης. Η Αφροδίτη στον Ταύρο αφυπνίζεται περισσότερο από την αίσθηση της αφής, καθώς αγαπά την αίσθηση πολυτελών υφασμάτων και άνετων επίπλων. Το σπίτι της είναι ο ορισμός της ζεστασιάς και θέλει να διατηρεί ένα όμορφο και χαλαρό περιβάλλον για το ταίρι της. Λατρεύει τις αγκαλιές και τα πειράγματα, δημιουργώντας αργά μια φλόγα που θα φτιάξει αργότερα μεγάλη φωτιά. Αλλά, το σεξουαλικό πάθος του Ταύρου δεν είναι όπως το πάθος ενός ζωδίου της φωτιάς ή του αέρα, γιατί απολαμβάνει τη διαδρομή περισσότερο από την κορύφωση. Λατρεύει τις μικρές λεπτομέρειες και αφιερώνει χρόνο για να ικανοποιήσει το ταίρι του. Έχει απίστευτη αντοχή και μπορεί να περάσει τη νύχτα ευχαριστώντας το σύντροφό του, πριν φτάσει στο φινάλε. Αυτός ο ρυθμός μπορεί να είναι πολύ αργός για όσους επιθυμούν άμεση ικανοποίηση. Αλλά, γι’ αυτούς που είναι πρόθυμοι να περιμένουν, είναι μια θαυμάσια αισθησιακή εμπειρία.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να δουλέψει η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι η κτητική της φύση. Θέλει απόλυτη δέσμευση, δεδομένου ότι είναι πλήρως αφοσιωμένη στο ταίρι της και οτιδήποτε φαίνεται προσβλητικό θα την ενοχλήσει. Είναι εξαιρετικά υπομονετική και πρόθυμη να ακούσει και την άλλη εκδοχή, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι και επικριτική. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να σιγουρευτεί ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Η Αφροδίτη στον Ταύρο απεχθάνεται κάθε είδους αλλαγή ή ακόμα και την υπόνοια της αλλαγής στις σχέσεις της, οπότε οτιδήποτε αντιλαμβάνεται ως απειλή, πυροδοτεί έντονες εκρήξεις. Αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό για όσους δεν δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις αλλαγές ή ακόμα, χρειάζονται την αλλαγή για να διατηρήσουν τη σχέση τους ζωντανή.

Συμπέρασμα: οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα να αντιμετωπίσουν την απίστευτα πεισματική φύση της Αφροδίτης στον Ταύρο, η οποία εργάζεται ακούραστα για να κρατήσει τα πράγματα ίδια. Αλλά, μπορεί να νιώσουν καλύτερα, γνωρίζοντας ότι το ταίρι τους θα είναι πάντα εκεί, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Θα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους ανθρώπους που έχουν γνωρίσει. Και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όταν ξοδεύει χρήματα για κάτι όμορφο ή υπερβολικό – οι αγορές αυτές είναι λίγες και σε απόσταση μεταξύ τους. Η Αφροδίτη στον Ταύρο λατρεύει να έχει ωραία πράγματα, αλλά η οικονομική ασφάλεια έρχεται πάντα πρώτη.

Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 20/12/22 ΕΩΣ 16/5/23

Γρήγορος, Προσωπικός και Ενδυναμωτικός

Ο Δίας, ο μεγαλύτερος από όλους τους πλανήτες, είναι γνωστός για την ικανότητά του να διευρύνει τις προοπτικές μας. Είναι ο μεγάλος δάσκαλος, που μας βοηθά να αναπτυχθούμε με τρόπους που ενισχύουν την επίγνωση και την καλή τύχη στη ζωή μας. Μας βοηθά να ξεπεράσουμε τα όριά μας για να συνειδητοποιήσουμε τις πολλές ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας.

Όταν ο Δίας κινείται μέσα στο ανεξάρτητο και πρωτοποριακό ζώδιο του Κριού, από τις 20/12, αναζωογονούμαστε σε πολύ προσωπικό επίπεδο. Εστιάζουμε στον εαυτό μας σαν άτομα και λαχταράμε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για ευτυχία – με ό,τι αυτό σημαίνει, για τον καθένα μας προσωπικά. Όταν είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε και να μάθουμε, ο Δίας στον Κριό μπορεί να μας διδάξει για τον εαυτό μας περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να φανταστούμε!

Όταν ο Δίας βρίσκεται στον Κριό

Το μυαλό μας παίρνει φωτιά στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, φουντωμένο από καινοτόμες ιδέες και κεραυνούς διαίσθησης. Είναι μια ευκαιρία, για να αφήσουμε τα όρια του παρελθόντος και να βρούμε νέες λύσεις για το μέλλον.

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού και είναι πάντα πρόθυμος να μπει άφοβα σε άγνωστα νερά. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, μπορούμε να δούμε δυνατότητες βελτίωσης του εαυτού μας, που απλά δεν μπορούσαμε να δούμε πριν. Με τον Δία στον Κριό, το θέμα δεν είναι να αφιερώσουμε χρόνο για να χαράξουμε σιγά-σιγά ένα στρατηγικό σχέδιο, είναι να νιώσουμε τη σπίθα της έμπνευσης και να τρέξουμε μαζί της. Όσο περισσότερο το σκεφτόμαστε, τόσο περισσότερους περιορισμούς και προβλήματα συνειδητοποιούμε, που θα μας κρατήσουν πίσω. Ο Δίας στον Κριό μας ενθαρρύνει να αντιδρούμε χωρίς πολλή σκέψη, γνωρίζοντας ότι κάθε εμπειρία μας μαθαίνει κάτι και μας βοηθά να αναπτυχθούμε.

Ενώ ο Δίας μας ενθαρρύνει συχνά να μαθαίνουμε από τους άλλους, ο Δίας στον Κριό αφορά περισσότερο την αυτοδιδασκαλία και την αυτόνομη μάθηση. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να ρισκάρουμε και να δοκιμάσουμε πράγματα, είτε νιώθουμε έτοιμοι είτε όχι. Η προσπάθεια και η επιτυχία και η προσπάθεια κι η αποτυχία είναι και οι δυο πολύτιμοι τρόποι μάθησης κι ανάπτυξης. Για την ακρίβεια, μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο να διατηρήσουμε την προσοχή σε ένα παραδοσιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον “δάσκαλος και μαθητής” κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, επειδή πρέπει να μάθουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο.

Μπορεί, ωστόσο, να υπάρχει κίνδυνος να εστιάσουμε υπερβολικά στον εαυτό μας και το δικό μας τρόπο σκέψης. Οι απόψεις είναι σε έξαψη στη διάρκεια του Δία στον Κριό και είμαστε ανυπόμονοι για δράση, κάτι που μπορεί να φουντώσει τις φλόγες της αντιπαράθεσης, τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά. Όταν απορρίπτουμε τη σημασία του διαλόγου, δεν μαθαίνουμε τίποτα – κι αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει καθόλου στο Δία! Παρόλο που δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην προσωπική μας νοοτροπία, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, καταπνίγουμε τον εαυτό μας αν σκεφτόμαστε στενόμυαλα. Να μην ξεχνάμε ότι τώρα είναι η στιγμή να επεκταθούμε, όχι να υπογράψουμε συμβόλαιο.

Στη διάρκεια της διέλευσης του Δία στον Κριό, φτιάχνουμε μόνοι μας την τύχη μας. Όταν αγκαλιάζουμε τη δύναμη που έχουμε, να ελέγχουμε την κατεύθυνση της ζωής μας, τότε είμαστε σε θέση ν’ ανοίξουμε την πόρτα σε ευκαιρίες, λύσεις, σχέσεις και καλοτυχία που δεν μπορούσαμε να δούμε πριν. Ο Δίας θέλει να επεκταθούμε, να αγκαλιάσουμε τις δυνατότητές μας σαν άτομα και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθένας μας κρατά το κλειδί για το μεγάλο, φωτεινό κι ευτυχισμένο μέλλον μας – αλλά, από μας εξαρτάται να το βάλουμε στην κλειδαριά και ν’ ανοίξουμε…

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 23/10/22 ΕΩΣ 7/3/23 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 7/3/23 ΕΩΣ 24/5/25

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Αρμονικός, Θεμελιώδης, Ανθρωπιστής

Ο Κρόνος κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο Κρόνος έχει μια αρχαία σύνδεση με τα κοινωνικά όρια. Καθώς είναι ο τελευταίος πλανήτης που μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι, ο Κρόνος ανέκαθεν αντιπροσώπευε τα όρια της ανθρωπότητας – μεταξύ του τι υπάρχει και τι θα μπορούσε να υπάρχει. Αυτή η σχέση με τους συλλογικούς μας περιορισμούς καταλήγει σε μια ατελείωτη αντίληψη για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το χρόνο, τους κανόνες και την τάξη. Το επικό πλεονέκτημα του Κρόνου του δίνει μια πολύ καλή γνώση της ανθρωπότητας και των υψηλότερων δυνατοτήτων μας.

Σε αντίθεση με τις διελεύσεις του Κρόνου στα άλλα ζώδια του ζωδιακού, η παρουσία του στον Υδροχόο δημιουργεί την τέλεια αρμονία. Μπορούμε να φανταστούμε τον Υδροχόο σαν έναν οραματιστή μουσικό που επιδιώκει μόνος κι ανεξάρτητος, να μοιραστεί την τέχνη του με τον κόσμο. Ο Κρόνος είναι σαν τον κοσμικό μαέστρο που παίρνει τη θέση του: συνδέει τη μουσική του Υδροχόου με το ρυθμό του χρόνου σε μια δυναμική συμφωνία, που εκτελείται εδώ και αιώνες.

Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στον Υδροχόο

Η ενέργεια του Υδροχόου είναι ανθρωπιστική. Είναι γεμάτη από απεριόριστες ιδέες για το τι θα βελτιώσει τη ζωή των άλλων και πώς οι κοινές προσπάθειες μπορούν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ως το ενδέκατο ζώδιο του ζωδιακού, ο Υδροχόος κυβερνά τον ενδέκατο οίκο, των ομάδων και των οραμάτων – σαν να λέμε, η παιδική χαρά των οραματιστών, των εφευρετών και των δημιουργών. Αλλά, όπως και με οτιδήποτε αέρινο, αυτό το ζώδιο υπάρχει κυρίως στο νοητικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, όταν ο προσγειωμένος και πραγματιστής Κρόνος κινείται στον Υδροχόο, εμπνέουν ο ένας τον άλλον με ­πραγματικά μεγαλειώδεις τρόπους.

Μ’ αυτή την εστίαση στη δομή στον τομέα των ομάδων και των οραμάτων, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνδεθούμε με τους άλλους και να αναλάβουμε δράση για τα πιο υψηλά μας σχέδια: να δουλέψουμε εθελοντικά σε μια ανθρωπιστική δράση με φίλους, να παρακολουθήσουμε μια τοπική εκδήλωση δικτύωσης ή να βάλουμε τις βάσεις για μια μη κερδοσκοπική δράση που είχαμε αναβάλει στο παρελθόν.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο μπορεί, επίσης, να είναι μια πολύ καλή στιγμή για να ξεκινήσει ή να εμβαθύνει μια σχέση. Αυτή η διέλευση βοηθά τους ανθρώπους να φτάσουν πέρα από τις ατομικές τους ικανότητες. Οι έρωτες ή οι γάμοι που γίνονται στη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι από τις πιο ισχυρές κι ενεργοποιημένες ενώσεις όλων.

Όσο αυτή η διέλευση ενδυναμώνει και εμβαθύνει τις επαφές, έχει και τη δυνατότητα να τερματίσει αυτό που δεν μας εξυπηρετεί πια (ή, ίσως, δεν έκανε ποτέ για μας). Να είστε σε επαγρύπνηση για τους ανθρώπους και τις επαφές που σας εξαντλούν και να είστε έτοιμοι να τους αφήσετε να φύγουν. Τώρα είναι η στιγμή για να δημιουργήσουμε κάτι σταθερό και μόνιμο. Μερικές φορές, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τους αδύναμους δεσμούς στη δουλειά, τη φιλία αλλά και την αγάπη.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Στοχαστικός, Σκόπιμος, Προσγειωμένος

Όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, ο πλανήτης Κρόνος είναι μια αυστηρή φιγούρα εξουσίας, που επιβάλλει κανόνες και δομή καθώς κινείται στο ζωδιακό κύκλο. Ο Κρόνος θέλει να μάθει τι κάνουμε με τη ζωή μας και πώς πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Έτσι, όταν αυτός ο πλανήτης της ευθύνης μετακομίζει στους πνευματικούς και ευφάνταστους Ιχθύες – το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου – ξέρουμε ότι έρχονται στο δρόμο μας κάποια σοβαρά ερωτήματα. Αν κι αυτό μπορεί να ακούγεται σαν πρόσκληση σε μάχη, αυτός ο ενεργητικός συνδυασμός μπορεί στην πραγματικότητα να είναι θετικός. Ακριβώς όπως ένας καλός πατέρας στην πραγματική ζωή, προσπαθεί μόνο να βοηθήσει.

Το βασίλειο των Ιχθύων είναι μια ατέλειωτη θάλασσα μυστικισμού, δημιουργικότητας και φαντασίας. Είναι ένας όμορφος χώρος που δίνουμε ζωή στις πιο βαθιές επιθυμίες μας. Αλλά αν τις αφήσουμε εκεί, εκεί θα μείνουν. Όταν ο Κρόνος κινείται μέσα στους Ιχθύες, κοιτάζει να μας βοηθήσει να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα – κι αυτό συμβαίνει, όταν θέτουμε τις βάσεις για να εκδηλώσουμε τον υψηλότερο σκοπό μας.

Όταν ο Κρόνος κινείται στους Ιχθύες

Ο Κρόνος στους Ιχθύες είναι η τέλεια στιγμή για να κοιτάξουμε μέσα μας. Ας συνδεθούμε με το όνειρο της συγγραφής ενός βιβλίου ή του ανοίγματος μιας επιχείρησης. Ας καθαρίσουμε το μυαλό μας, ας αναπνεύσουμε κι ας ρωτήσουμε τις ενέργειες αυτής της διέλευσης τι να κάνουμε στη συνέχεια. Μετά, καλό είναι να έχουμε έτοιμο ένα σημειωματάριο, γιατί πρόκειται να δεχτούμε καθοδήγηση που θα μας μείνει αξέχαστη. Όταν ο Δάσκαλος των Κανόνων (Κρόνος) είναι στο τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου (Ιχθύες), είναι σίγουρο ότι τα όνειρά μας θα αποδώσουν. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να συγκεντρώσουμε όλες τις λεπτομέρειες που έχουμε φανταστεί και να σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα: να φτιάξουμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, να επεξεργαστούμε έναν προϋπολογισμό, να εξετάσουμε επιλογές δανείων. Όταν συντονιστούμε με τα μαθήματα που έχει να μας διδάξει ο Κρόνος στους Ιχθύες, η πορεία μας γίνεται ξεκάθαρη.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο Κρόνος στους Ιχθύες είναι χαλαρός περίπατος. Δεν είναι. Δεν θέλουμε πάντα να μας ρωτάνε για τα όνειρά μας, ειδικά οι πιο αγαπημένοι μας – αλλά η παρουσία του Κρόνου εδώ, αυτό ακριβώς μπορεί να κάνει. Αν ο Κρόνος στους Ιχθύες μας πιάσει απροετοίμαστους, μπορεί εύκολα να νιώσουμε παρείσακτοι ή να γίνουμε αμυντικοί. Αλλά ούτε όλες οι απαγορευτικές πινακίδες του κόσμου δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν αυτόν τον πλανητικό μπαμπά να μπει, για να καθαρίσει το μέρος. Η σωστή κίνηση εδώ είναι να είμαστε έτοιμοι, ν’ ανοίξουμε την πόρτα και να τον ακούσουμε. Οι συμβουλές του είναι πολύ πιο χρήσιμες από όσο ίσως θα θέλαμε να παραδεχτούμε…

Με όλη αυτή τη συνειδητή προσοχή στο βασίλειο των Ιχθύων, που σχετίζεται με τον ύπνο και τα όνειρα, μπορεί να νιώσουμε ανήσυχοι, αγχωμένοι ή να έχουμε πρόβλημα με τον ύπνο. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να καλλιεργήσουμε την εσωτερική μας ηρεμία: να διαλογιστούμε, να πάμε μια βόλτα σ’ ένα δάσος, να αναπνεύσουμε βαθιά, να ξεκουραζόμαστε και να κοιμόμαστε όλη τη νύχτα. Μπορεί ακόμη και να θέλουμε να πηγαίνουμε για ύπνο νωρίτερα, για να δίνουμε χρόνο στο μυαλό μας να επιβραδύνει και να ξεκουράζεται. Ας αφιερώσουμε το χρόνο που χρειαζόμαστε για ν’ ακούσουμε και να προσέξουμε τη βαθιά σοφία που είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 3/12/22 ΕΩΣ ΤΟ 2025

Ονειροπόλος, Συμπονετικός, Θεωρητικός

Από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη (3/12) ο Ποσειδώνας έχει επιστρέψει σε ορθή πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων και συνεχίζει να ενισχύει μία πνευματική αφύπνιση που διασχίζει το κατώφλι των ατομικών διαφορών για να επανασυνδέσει την ανθρωπότητα, με ένα ιστό κοινής συνείδησης. Η συμπόνια μετατοπίζεται από μία ιδεαλιστική αντίληψη σε μία ενεργή κατάσταση που μας φέρνει σε επαφή τον ένα με τον άλλον, με πιο συναισθηματικό τρόπο.

Ο Ποσειδώνας είναι ένας ισχυρός πάροχος προοπτικής, βάθους και κατανόησης. Αυτός ο παγωμένος γίγαντας δεσπόζει από πάνω μας με έναν αέρα ενότητας και ειρήνης που καλύπτει τα πάντα, υπενθυμίζοντάς μας ότι είμαστε όλοι διασυνδεδεμένοι σε χρόνο και χώρο. Ο Ποσειδώνας διαλύει τα όρια μεταξύ μας και μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Οι Ιχθύες είναι εκεί που συνδυάζουμε τις συναισθηματικές μας καταστάσεις με τις συνδέσεις μας με τους άλλους. Αυτό το μείγμα δημιουργεί βαθιά χώρους ενσυναίσθησης, καθώς βλέπουμε ο ένας τον άλλον με ένα ευαίσθητο και ανοιχτό τρόπο, που συχνά οδηγεί σε πνευματικές ιδέες που μπορούν να μας βοηθήσουν να θεραπευτούμε και να αναπτυχθούμε. Όταν ο Ποσειδώνας κινείται μέσα από τα ιερά νερά των Ιχθύων, του δικού του ζωδίου, η παρουσία του γίνεται πηγή απεριόριστης συμπόνοιας.

Όταν ο Ποσειδώνας κινείται στους Ιχθύες

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες μας παραχωρεί μιας μοναδική μορφή όρασης. Καθώς η εστίαση των Ιχθύων στο συναίσθημα και το πνεύμα συγχωνεύεται με την έλξη του Ποσειδώνα για να ενοποιήσει όλα τα πράγματα, μια διαύγεια αναδύεται από την ομίχλη, ρίχνοντας φως στις δικές μας αντιφάσεις. Μπορούμε ξαφνικά να δούμε τη ματαιότητα του να νοιαζόμαστε για ασήμαντες διαφορές. Η αξία του να είμαστε μαζί με τους άλλους λάμπει σαν χρυσός κι ο δρόμος προς την πληρότητα φωτίζεται.

Αυτή η διέλευση μας καλεί να δούμε τι μπορούμε να συνεισφέρουμε ο καθένας μας στη συλλογική πρόοδο και θεραπεία. Όλοι έχουμε χαρίσματα, ιδέες και όνειρα για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες είναι μια πρόσκληση να εξερευνήσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη για τις δικές μας μοναδικές προσφορές.

Είναι η τέλεια στιγμή για να ακολουθήσουμε μια πορεία σε ένα πνευματικό μονοπάτι που μας καλεί, ή να δημιουργήσουμε ένα σημείο στο σπίτι και να συνδεθούμε μ’ αυτό που νιώθουμε πιο ιερό. Η ενέργεια του Ποσειδώνα στους Ιχθύες μας ωθεί να σκεφτούμε, πώς να μοιραστούμε αυτές τις ιδέες με τον κόσμο και μας υπενθυμίζει ότι η παρουσία του θα μας υποστηρίξει, σ’ αυτή τη διαδικασία.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 24/1 ΕΩΣ ΤΟ 2026

Ανθεκτικός, γεμάτος εκπλήξεις και επικεντρωμένος στα οικονομικά

Από τα τέλη του Ιανουαρίου ο Ουρανός επέστρεψε σε ορθή πορεία στο ζώδιο του Ταύρου. Ο Ουρανός είναι γνωστός σαν «Ο Μέγας Αφυπνιστής» επειδή φέρνει καταστάσεις που μας ταρακουνούν και μας κλονίζουν, μας οδηγούν στη συνειδητοποίηση και αντιλαμβανόμαστε τις αλήθειες και τα ψέματα που ζούμε. Αν και ο Ταύρος, ζώδιο του σταθερού σταυρού, μας προτρέπει να αντισταθούμε στην αλλαγή, ο Ουρανός δεν θέλει να νιώθουμε πολύ άνετα γιατί τότε εφησυχάζουμε. Πρόκειται για έναν πλανήτη που μας αναγκάζει να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας και μας ενθαρρύνει να αλλάξουμε για το καλύτερο. Ενώ ο Ουρανός κινείται μέσα στο γήινο Ταύρο, μπορεί να τραντάξει τα θεμέλιά μας στους τομείς που κυβερνά ο Ταύρος: τα οικονομικά, τα υλικά αγαθά κι ακόμα και την αυτοεκτίμησή μας.

Επειδή ο Ουρανός είναι ένας εξωτερικός πλανήτης, η επίδραση της διέλευσής του μέσα στον Ταύρο θα γίνει σε μεγάλο βαθμό σε παγκόσμιο επίπεδο – αλλά σίγουρα θα τη νιώσουμε κι εμείς προσωπικά! Ας δούμε τι αλλαγές μας περιμένουν…

Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο που του αρέσουν τα τακτικά και σταθερά πράγματα και δεν είναι το καλύτερό του να χειρίζεται μεγάλες και ξαφνικές αλλαγές… αλλά οι μεγάλες, ξαφνικές αλλαγές είναι αυτές που συμβολίζουν τον Ουρανό! Ο Ταύρος θα προτιμούσε να μείνουν όλα ως έχουν και να συνέχιζε να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο που γίνονταν πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι οι παλιοί τρόποι δεν είναι πάντα και οι καλύτεροι. Ακόμα κι αν αντιστεκόμαστε στις αλλαγές που φέρνει ο Ουρανός στον Ταύρο, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε και, πιθανότατα, θα συνειδητοποιήσουμε στο τέλος ότι αυτές οι αλλαγές μας έφεραν σε πολύ καλύτερη θέση.

Το χρήμα είναι ο κύριος τομέας που κυβερνά ο Ταύρος, επομένως όταν ο Ουρανός βρίσκεται στον Ταύρο, μπορούμε να περιμένουμε μερικούς πολύ επαναστατικούς τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης των χρημάτων, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη διάρκεια των επτά χρόνων που ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο, μπορεί να προκύψουν εντελώς καινούριες μορφές νομίσματος, οι τράπεζες μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν ή να αλλάξουν ριζικά και οι αγορές κατοικιών καθώς και το χρηματιστήριο να σημειώσουν μεγάλες ανακατατάξεις.

Σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο, ο Ουρανός στον Ταύρο μας ενθαρρύνει να ελευθερωθούμε από τα δεσμά του χρήματος: χρέη, φόροι, πιστωτικές κάρτες, ενοίκια και ενυπόθηκα δάνεια είναι όλα αυτά τα πράγματα που μας εμποδίζουν να αποταμιεύσουμε χρήματα ή να τα χρησιμοποιήσουμε με τον τρόπο που θέλουμε. Μπορεί, επίσης, να νιώσουμε παγιδευμένοι από τα υλικά μας αγαθά, γενικότερα. Στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να αλλάξουμε τη σχέση μας με το χρήμα και τον υλισμό – δεν έχουμε πια επιλογή. Ο Ουρανός είναι εδώ για να μας ελευθερώσει και η αντίστασή μας δεν θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα… και δεν θα σταματήσει τις αλλαγές από το να συμβούν. Οι αλλαγές που κάνουμε στη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορούν πράγματι να μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε ένα σημείο μεγαλύτερης σταθερότητας και μπορεί να έχουν επίσης πολύ μεγάλη διάρκεια.

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 8/10 ΕΩΣ 22/3 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 23/3 ΕΩΣ 11/6

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Εστιασμένος, Αποτελεσματικός, Δημιουργικός

Ο Πλούτωνας, ο πλανήτης της αλλαγής και της μεταμόρφωσης, κινείται στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ο Πλούτωνας, ο πιο μακρινός πλανήτης, κυβερνά τις πιο σκοτεινές μας περιοχές – κυριαρχεί πάνω στους φόβους μας, στα μυστικά μας και στην ανάγκη μας για εξουσία και έλεγχο. Είναι ο Πλούτωνας, που φέρνει στην επιφάνεια τις πιο σκοτεινές πτυχές του εαυτού μας και μας αναγκάζει να αναγνωρίσουμε πού χρειάζεται να γίνουν αλλαγές. Ο αξιόπιστος Αιγόκερως βλέπει το στοίχημα του Πλούτωνα και το ενισχύει. Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο επιτυχίας και δύναμης, ικανό να αγκαλιάσει την ένταση του Πλούτωνα και να κατευθύνει την μεταμορφωτική του ενέργεια όπου χρειάζεται περισσότερο. Γενικά, αυτός ο ισχυρός συνδυασμός έχει τη δυνατότητα ν’ αλλάξει τον κόσμο…

Όταν ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω

Τα καλά νέα είναι ότι ο Πλούτωνας κι ο Αιγόκερως έχουν κάποια κοινά. Είναι και οι δυο προσανατολισμένοι στην επιτυχία και τη δύναμη. Μοιράζονται μια ισχυρή αίσθηση πρόθεσης και συγκέντρωσης, που τους καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικούς στα καθήκοντά τους. Αλλά, εξαιτίας της αμοιβαίας πείνας τους για αποτελέσματα, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι η συμπόνια και η κατανόηση για τις ιδέες και τις απόψεις των άλλων μπαίνει στο περιθώριο, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης – για την ακρίβεια, δεν ανεχόμαστε τις διαφορετικές απόψεις, καθώς πιστεύουμε ότι απειλούν να επιβραδύνουν την πορεία μας προς τα εμπρός.

Ο Πλούτωνας θέλει ν’ αφήσουμε πίσω μας αρνητικά πρότυπα και δομές που δεν μας εξυπηρετούν πια. Συχνά, αυτό περιλαμβάνει ένα ορισμένο επίπεδο καταστροφής – ο Πλούτωνας θέλει να καταστρέψει το παρελθόν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο. Πολλά ζώδια θα αναστατωθούν κάτω από το βάρος της εξουσίας του Πλούτωνα, αλλά όχι ο Αιγόκερως. Ο Αιγόκερως είναι αρκετά δυνατός, ώστε να αξιοποιήσει αυτή την ενέργεια και να τη διοχετεύσει αποτελεσματικά εκεί που χρειάζεται.

Επειδή ο Πλούτωνας είναι ο πιο μακρινός πλανήτης και έχει την ευρύτερη εμβέλεια, επηρεάζει περισσότερο το σύνολο της ανθρωπότητας, παρά το κάθε άτομο ξεχωριστά. Σαν κοινωνία, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματά μας σχετικά με την εξουσία, την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα πεδία που ενδιαφέρουν τον Αιγόκερω και η παρουσία του Πλούτωνα εδώ, θα μπορούσε να μας δώσει μια ιδιαίτερα αρνητική άποψη για τα άτομα και τα ιδρύματα που βρίσκονται σε θέσεις ελέγχου.

Ο στόχος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι, πραγματικά, να μεταμορφώσει αυτή την κοινωνική τάξη – να ξεπεράσουμε τις ανισότητες της εξουσίας και των πόρων, συνειδητοποιώντας ότι όλοι είμαστε, απλά, άνθρωποι. Όταν ο καθένας από μας αντιμετωπίζει τους φόβους τους και μετατρέπει το σκοτάδι σε φως, μπορούμε να αναμορφώσουμε τον κόσμο με την αγάπη και την ελπίδα.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟO

Παγκόσμιος, Μετασχηματιστικός, Προοδευτικός

Στον αστρολογικό μας κόσμο, ο Πλούτωνας είναι ο πιο απομακρυσμένος πλανήτης από τη ζωή στη Γη. Είναι ο ορίζοντας μεταξύ κόσμων, μεταξύ ζωής και θανάτου, μεταξύ αυτού που υπήρξε κι αυτού που θα υπάρξει. Κυβερνά τις διαδικασίες που μας μεταφέρουν από τον ένα κύκλο στον άλλον και φέρνει σημαντική, βαθιά μεταμόρφωση στη ζωή μας.

Αν και ‘Υδροχόος’ σημαίνει αυτός που φέρνει το νερό, στην πραγματικότητα είναι ζώδιο του Αέρα κι ως εκ τούτου, βαθιά περίπλοκος στο νοητικό επίπεδο. Από τα οραματικά του βασίλεια, ο Υδροχόος ξεσηκώνει τους ανέμους της αλλαγής και διευρύνει την όρασή μας, πέρα από τις ατομικές μας ζωές και εμπειρίες. Ελεύθερος στοχαστής και προοδευτικός, ο Υδροχόος έχει να κάνει με το καλύτερο καλό για τους περισσότερους ανθρώπους. Τι μπορούμε, λοιπόν, να περιμένουμε όταν ο βαθυστόχαστος Πλούτωνας κινείται μέσα στον οραματιστή Υδροχόο;

Όταν ο Πλούτωνας κινείται στον Υδροχόο

Κατά κάποιο τρόπο, είναι πολύ απλό: ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης κι ο Υδροχόος είναι το ζώδιο της προόδου. Καλύτερα να πιστέψουμε ότι, μόλις ο Πλούτωνας περάσει στον Υδροχόο, η ζωή όπως την ξέρουμε θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν.

Όταν λέμε ότι ο Πλούτωνας είναι το ζώδιο της μεταμόρφωσης, εννοούμε σοβαρή μεταμόρφωση. Όχι μια απλή αλλαγή στο πώς φαινόμαστε ή με ποιόν κάνουμε παρέα, αλλά μια σημαντική αλλαγή στην ψυχή μας. Είναι ο πλανήτης του θανάτου, αλλά και της αναγέννησης. Ο Πλούτωνας έχει να κάνει με το να απορρίψουμε τις παλιές μας ταυτότητες και να απελευθερώσουμε προοπτικές που δεν μας εξυπηρετούν πια, για να δημιουργήσουμε χώρο για κάτι καλύτερο. Και ΑΥΤΟ είναι, που κάνει αυτή τη διέλευση τόσο ισχυρή: ο Υδροχόος κι ο Πλούτωνας είναι κι οι δυο για την αναγέννηση και οι συνδυασμένες ενέργειές τους έχουν απίστευτη δύναμη για να βελτιώσουν την ανθρωπότητα σε παγκόσμια κλίμακα.

Δεν θα ήταν περίεργο να δούμε παγκόσμιες αλλαγές στην επιστήμη, την τεχνολογία και τα διαστημικά ταξίδια, όσο ο Πλούτωνας κινείται στον Υδροχόο. Βέβαια, σ’ αυτή του την εμφάνιση ο Πλούτωνας θα πηγαινοέρχεται ανάμεσα στον Υδροχόο και τον Αιγόκερω, μέχρι το 2024 όπου θα μείνει για τα καλά στον Υδροχόο – για την ακρίβεια, τις επόμενες δυο δεκαετίες. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, θα είναι ότι θα δούμε βαθιές αλλαγές στα πολιτικά δικαιώματα και την προώθηση της παγκόσμιας ευημερίας. Οι πιο ισχυροί θα είναι εκείνοι που συνεργάζονται και που εκτιμούν τις ζωές, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες των άλλων. Οι κυβερνήσεις και τα συστήματα που είχαν αντιπαλότητα μεταξύ τους στο παρελθόν, μπορούν να βρουν κοινό έδαφος κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, για να σφυρηλατήσουν νέες συμμαχίες για το μέλλον.

Στην προσωπική μας ζωή, ο Πλούτωνας στον Υδροχόο μας προτρέπει να αλλάξουμε την άποψή μας για τον εαυτό μας και τη θέση μας σ’ αυτό τον κόσμο. Είναι φυσικό να σκεφτόμαστε τι είναι καλύτερο για μας και τι θα μας βοηθήσει περισσότερο στο μέλλον, αλλά τι θα γινόταν αν το πρώτο, φυσικό μας ένστικτο ήταν να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για τους άλλους και τι θα μας βοηθήσει περισσότερο όλους στο μέλλον;

Αυτή είναι η αλλαγή που θέλει να δει σε εμάς, ο Πλούτωνας στον Υδροχόο… θα απαντήσουμε στο κάλεσμα;