Κύρια άρθρα

Πλανητικές επιρροές

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

 • Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ ΑΠΟ 22/7 ΕΩΣ 21/8 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΠΟ 22/8 ΕΩΣ 21/9

 • Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ ΑΠΟ 19/7 ΕΩΣ 3/8, ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΠΟ 4/8 ΕΩΣ 24/8 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ΑΠΟ 25/8 ΕΩΣ 4/9

 • Ο ΑΡΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 5/7 ΕΩΣ 19/8 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΑΠΟ 20/8 ΕΩΣ 29/10

 • Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ 17/7 ΕΩΣ 10/8 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΑΠΟ 11/8 ΕΩΣ 4/9

 • Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 28/7 ΕΩΣ 22/11

 • Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 4/6 ΕΩΣ 23/10

 • Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 28/6 ΕΩΣ 4/12

 • Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 18/1 ΕΩΣ 24/8 – ΣΤΙΣ 24/8 ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ

 • Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 29/4 ΕΩΣ 8/10

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ ΑΠΟ 22/7 ΕΩΣ 21/8 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΠΟ 22/8 ΕΩΣ 21/9

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ

Γενναιόδωρος, Δημιουργικός, Περήφανος

Από τις 22/7 ο Ήλιος κινείται στο ζώδιο του Λέοντα. Στη διάρκεια αυτής της διέλευσης η ζωή γίνεται πιο διασκεδαστική, πιο δημιουργική και πιο ρομαντική. Καθώς βγήκαμε από τις γλυκές, συναισθηματικές μέρες του Ήλιου στον Καρκίνο, θα νιώσουμε μια έκρηξη καινούριας ενέργειας και μεγαλύτερη επιθυμία να βγούμε έξω και να έρθουμε σε επαφή με τους άλλους. Ενώ ο Καρκίνος αγαπά το σπίτι που δίνει ασφάλεια, ο τολμηρός Λέων θέλει να βγαίνει και να γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Επειδή το ζώδιο του Λέοντα κυβερνάται από τον Ήλιο, γίνεται πιο παθιασμένο και έντονο όταν ο Ήλιος βρίσκεται εκεί. Ο Λέων είναι γεννημένος ηγέτης, τολμηρός και σίγουρος – χαρακτηριστικά που γίνονται αισθητά σε όλους! Φωτίζει και εκπέμπει ενέργεια, ακριβώς όπως ο κυβερνήτης του. Με τον Ήλιο στο Λέοντα έχουμε την τάση να θέλουμε να γίνουμε το κέντρο της προσοχής, ακριβώς όπως περιστρέφονται οι πλανήτες γύρω από τον Ήλιο. Ο Λέων είναι έξυπνος, γοητευτικός, πνευματικός και αγαπά τις καλές συζητήσεις. Είναι δραστήριος και αναζητά την περιπέτεια, την πρόκληση, τη διασκέδαση. Δουλεύει σκληρά, παίζει σκληρά, αγαπά σκληρά. Ο Ήλιος στο Λέοντα δεν αφήνει τίποτα στη μέση. Με τη φλογερή του προσωπικότητα είναι συχνά πρωτοπόρος σε οτιδήποτε κάνει. Η αυτοπεποίθησή του είναι απίστευτη, όπως και ο εγωισμός του – πράγμα φυσικό, αφού κυβερνάται από τον Ήλιο! Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τον εγωισμό και την ατομικότητα του ανθρώπου και ο Λέων είναι υπερήφανος που είναι τόσο ανεξάρτητος. Συχνά πιστεύει ότι «αν θέλεις κάτι να γίνει καλά, τότε πρέπει να το κάνεις μόνος σου». Αλλά, ακόμα κι όταν προτιμά να κάνει τα πράγματα μόνος του, είναι πολύ γενναιόδωρος με το χρόνο και την προσπάθεια. Δίνει απλόχερα τη ζεστασιά του στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους του και απολαμβάνει κάθε στιγμή που περνά μαζί τους. Επειδή είναι συνήθως επιτυχημένος, θέλει να φροντίσει και οικονομικά τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής του. Ποτέ δεν υποχωρεί από αντιξοότητες και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις, πριν εγκαταλείψει κάτι. Αυτή η αποφασιστικότητα τον καθιστά εξαιρετικό φίλο και σύντροφο.

Ο Ήλιος στο Λέοντα, ωστόσο, έχει και κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά, όπως το γεγονός ότι θα πάρει τον έλεγχο και θα διορθώσει κάτι, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Αυτή η υπερβολή μπορεί να είναι κουραστική για κάποιους που δεν είναι τόσο έντονοι σαν χαρακτήρες. Αλλά ο Λέων έχει πάντα τις καλύτερες προθέσεις και είναι δύσκολο να του θυμώσει κάποιος. Κι αυτό είναι καλό, γιατί αν του πατήσουν τον κάλο, θα βγάλει νύχια και ο βροντερός του βρυχηθμός θ’ ακουστεί παντού! Αλλά, όταν νιώθει ότι τον εμπιστεύονται, ανταποδίδει στο δεκαπλάσιο. Πιστός και ειλικρινής, δεν ξέρει άλλο τρόπο να σχετίζεται.

Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο Λέοντα νιώθουμε πιο χαρούμενοι, ειλικρινείς και χρήσιμοι. Βλέπουμε τη ζωή σαν μια χαρούμενη περιπέτεια, κάτι που θα πρέπει να γιορτάζεται σε τακτική βάση και πάντα ψάχνουμε για ανθρώπους που θα γιορτάσουν μαζί μας. Δεν αντέχουμε τη μονοτονία, γι’ αυτό χρειαζόμαστε σταθερή δυναμική για να διατηρήσουμε το μυαλό και το σώμα μας δραστήρια. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε την τάση να είμαστε περισσότερο σε κίνηση, να βάζουμε πολλούς στόχους και να ολοκληρώνουμε τους περισσότερους. Επιπλέον, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, είμαστε πιο φιλόδοξοι και παραγωγικοί.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Διακριτικός, συντηρητικός κι εστιασμένος στη λεπτομέρεια

Στις 22/8 ο Ήλιος συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο της Παρθένου. Μετά τη λαμπρότητα και τα μεγαλεία που έζησε μέσα στο Λέοντα, ο Ήλιος φτάνει στην Παρθένο και πιάνει αμέσως δουλειά, εστιάζοντας σε πιο πρακτικές ανησυχίες. Τώρα υποκινούμαστε από την ανάγκη να βρούμε πρακτικές διεξόδους για τα ταλέντα και τις ικανότητές μας, δίνοντας έμφαση στο να είμαστε χρήσιμοι. Κατά συνέπεια, με τον Ήλιο στην Παρθένο έχουμε την τάση να είμαστε πιο ταπεινοί και, μερικές φορές, να μη φαινόμαστε καν. Είναι το αντιστάθμισμα στην υπερβολική αυτοπεποίθηση και την υπερηφάνεια του Λέοντα. Η δημιουργικότητα που εκφράστηκε μέσω του Λέοντα, πρέπει να διοχετευθεί μέσω της Παρθένου έτσι ώστε να υπάρξει μια συγκομιδή από όλη αυτή την ανάπτυξη. Από αυτή την άποψη η Παρθένος ασχολείται ιδιαίτερα με τις διαδικασίες διάκρισης και σύνθεσης. Η Παρθένος συμβολικά ελέγχει την ενσωμάτωση των προσωπικών πόρων, για να αξιοποιηθούν πιο αποτελεσματικά. Επομένως, η Παρθένος ασχολείται με την αποτελεσματικότητα, την πρακτικότητα και την οικονομία των μέσων. Αυτό μπορεί να εκφραστεί σε φυσικό και διανοητικό επίπεδο, τόσο εσωτερικά, μέσω του νου – όσο και εξωτερικά, μέσω των αποτελεσμάτων. Η ανάγκη να είμαστε χρήσιμοι είναι, συχνά, πρωταρχικής σημασίας και η Παρθένος τείνει να οδηγείται περισσότερο από την ανάγκη να είναι χρήσιμη, παρά από την ανάγκη της αναγνώρισης. Σαν μεταβλητό ζώδιο η Παρθένος, επίσης, χαρακτηρίζεται από ποιότητες δυαδικότητας. Οι Παρθένοι έχουν συχνά την ικανότητα να συνδυάζουν τη λογική ανάλυση με την πρακτική τεχνογνωσία, μέσω μιας ψυχικής οξύτητας που είναι αναπτυγμένη σε μεγάλο βαθμό.

Με τον Ήλιο στην Παρθένο έχουμε τη δυνατότητα, να ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες ή να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί προσοχή. Ας δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή την διέλευση:

Τι να κάνουμε

Να ολοκληρώσουμε τις δουλειές μας – τέλεια! Στη συνέχεια, μπορούμε να πάμε για τρέξιμο ή για μασάζ και να ακολουθήσει ένα καλό βιβλίο κι ένα ποτήρι καλό κρασί. Η Παρθένος είναι ζώδιο της Γης που εκτιμά και απολαμβάνει τις καλύτερες εμπειρίες στη ζωή.

Τι να πούμε

«Άσε με να το εξετάσω, λίγο». Η Παρθένος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη – ένα χαρακτηριστικό που είναι τόσο ανεκτίμητο, όσο και ενοχλητικό. Είναι σπουδαίο να διακρίνεις τις μικρές λεπτομέρειες, αλλά εάν ελέγχεις τη δουλειά κάποιου, χαλάρωσε αν βρεις κάποιο λάθος (και θα βρεις!) – γιατί ο Ήλιος είναι στην Παρθένο!

Πού να πάμε

Κάμπινγκ! Η γήινη Παρθένος νιώθει άνεση και ασφάλεια όταν περιβάλλεται από τη φύση, οπότε τώρα είναι η στιγμή για τέτοιου είδους διακοπές. Ένα γαλήνιο περιβάλλον θα ηρεμήσει το ανήσυχο πνεύμα της Παρθένου και θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε.

Τι να προσέξουμε

Να προσέξουμε να μην είμαστε επικριτικοί. Η Παρθένος μερικές φορές είναι τόσο σχολαστική, που μπορεί να καταντήσει κουραστική και εκνευριστική. Ας αφήσουμε και τίποτα να πέσει κάτω! – δεν χρειάζεται να είμαστε άψογοι!

Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ ΑΠΟ 19/7 ΕΩΣ 3/8, ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΠΟ 4/8 ΕΩΣ 24/8 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ΑΠΟ 25/8 ΕΩΣ 4/9

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ

Περήφανος, χαρούμενος, τολμηρός

Από τις 19/7 ο Ερμής κινείται στο ζώδιο του Λέοντα, όπου και θα παραμείνει έως τις 3/8. Ο Λέων είναι υπερήφανος για τη γοητεία και το πνεύμα του και χρησιμοποιεί αυτά τα χαρακτηριστικά για να δώσει έμφαση σ΄ αυτά που λέει, με ένα θεατρικό τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο ο Ερμής στο Λέοντα είναι τόσο αυθεντικός: ξέρει πώς να παρασύρει το πλήθος με την απίστευτη διάθεσή του. Μιλάει από την καρδιά του κι αυτό το νιώθουν όλοι. Ο Λέων είναι γεννημένος ηγέτης κι αυτό το βλέπουμε κάθε φορά που μιλάει, είτε σε μια επαγγελματική συνάντηση ή σε ένα μικρότερο κύκλο φίλων. Λατρεύει να είναι στο επίκεντρο και θέλει να επιδεικνύει τις ικανότητές του. Έτσι, ο Ερμής στο Λέοντα μιλάει με πάθος και ζωντάνια για τη ζωή. Ο Ερμής αντιπροσωπεύει τις δεξιότητες μάθησης, λογικής, επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων. Με το Λέοντα όλα αυτά έρχονται στο προσκήνιο. Είναι ζεστός και γενναιόδωρος και ο ενθουσιασμός του είναι μεταδοτικός. Επειδή ο Ερμής στο Λέοντα μιλάει με τέτοια σιγουριά, οι άνθρωποι ακούν με προσοχή και πείθονται πάραυτα. Όσο ο Ερμής βρίσκεται στο Λέοντα είμαστε πιο δημιουργικοί – είμαστε ικανοί να πείθουμε τους άλλους με μεγαλύτερη ευκολία, να δούνε τα πράγματα από την πλευρά μας και να έρθουν με το μέρος μας. Από την άλλη μεριά, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην αρνητική κριτική των άλλων γιατί ο εγωισμός είναι πιο έντονος, τώρα. Ονειροπολούμε συχνότερα και είμαστε ιδεαλιστές. Εξαιτίας της ικανότητάς μας να πείθουμε τους άλλους, μπορεί να γίνουμε κάπως υπερόπτες, γεγονός που τροφοδοτεί μια υπερβολική αίσθηση σωστού και λάθους. Αλλά, αν μπορέσουμε να μάθουμε από τα λάθη μας (κι αυτό ευνοείται ιδιαίτερα με τον Ερμή στο Λέοντα!) μπορούμε να βγούμε πιο ώριμοι στο τέλος αυτής της διέλευσης – κι αυτό σίγουρα θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μπροστά.

Τι να κάνουμε και τι να αποφύγουμε με τον Ερμή στον Λέοντα

Τώρα μπορούμε να πούμε αυτό που νιώθουμε και να το πούμε δυνατά! ΑΛΛΑ: ο Λέων μπορεί να γίνει τολμηρός και επιθετικός και με τον Ερμή στο Λέοντα το ίδιο μπορεί να γίνουν και τα λόγια μας. Να πούμε αυτό που νιώθουμε, αλλά να προσέχουμε να μην πληγώσουμε τους άλλους γύρω μας.

Να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε – ο Ερμής είναι γρήγορος και ο Λέων εκφραστικός, επομένως τα λόγια μπορεί να βγούνε από τα χείλη μας, γρηγορότερα από ό, τι συνήθως. Ας σκεφτούμε, λοιπόν, δυο φορές πριν πούμε κάτι.

Να είμαστε αξιόπιστοι – ο Ερμής στο Λέοντα είναι φτιαγμένος να ηγείται, οπότε είναι η ιδανική στιγμή για να διδάξουμε κάτι σε κάποιον ή να οδηγήσουμε μια ομάδα σε ένα στόχο.

Να μην είμαστε αυταρχικοί – είναι εντάξει να λέμε αυτό ακριβώς που σκεφτόμαστε, αλλά καλό είναι να βεβαιωνόμαστε ότι ακούμε και τη γνώμη των άλλων.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Εστιασμένος, αποτελεσματικός, εποικοδομητικός

Στις 4/8 ο Ερμής θα προχωρήσει στο κριτικό ζώδιο της Παρθένου – ώρα για να σκεφτούμε. Ο Ερμής στην Παρθένο σηματοδοτεί μια περίοδο που το μυαλό μας είναι κοφτερό, ο λόγος μας ακριβής και είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε με τους άλλους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σκεφτόμαστε με πολύ πιο πρακτικούς όρους. Ενώ ο Ερμής στο Λέοντα ήταν παιχνιδιάρης και φλύαρος, ο Ερμής στην Παρθένο δεν έχει χρόνο για ανούσιες κουβεντούλες. Αυτή η διέλευση αφορά την ανάλυση ιδεών μέχρι να τελειοποιηθούν και τη σοβαρή συζήτηση για τα περισσότερα θέματα. Ο Ερμής στην Παρθένο βρίσκεται στο σπίτι του (όπως και στους Διδύμους), επομένως ο πλανήτης της επικοινωνίας αισθάνεται άνετα εδώ και είναι έτοιμος και πρόθυμος να σκεφτεί καθαρά, να οργανωθεί και να διαχειριστεί σύνθετα έργα. Δεν είναι απαραίτητα η πιο διασκεδαστική διέλευση του Ερμή, αλλά είναι σίγουρα η πιο παραγωγική!

Τι να κάνουμε και τι να αποφύγουμε με τον Ερμή στην Παρθένο

Λύνουμε γρίφους και προβλήματα – ξεσπάμε στο sudoku! Η αναλυτική Παρθένος είναι εξαιρετική στο να πάρει ένα πρόβλημα και να το δουλεύει ξανά και ξανά, μέχρι να το λύσει!

Ας μην είμαστε στενόμυαλοι – ο Ερμής στην Παρθένο ενισχύει την εστίαση και την κριτική σκέψη, αλλά καλό είναι να προσέχουμε να μη γινόμαστε υπερβολικά επικριτικοί για τα πάντα.

Είμαστε βοηθητικοί – η Παρθένος είναι το ζώδιο της εξυπηρέτησης και με τον επικοινωνιακό Ερμή είναι η ιδανική στιγμή για να εκφράσουμε τη γνώμη μας ή να γράψουμε ένα γράμμα εκ μέρους ενός ατόμου ή μιας οργάνωσης που μας ενδιαφέρει.

Ας μην είμαστε οξύθυμοι – ο Ερμής είναι ζωηρός και αποτελεσματικός στην Παρθένο, χωρίς χρόνο για περιττές κουβεντούλες. Ας φροντίζουμε να είμαστε ευγενείς, ακόμα κι αν βιαζόμαστε να φτάσουμε στη ουσία του θέματος.

Να μάθουμε κάτι καινούριο – ο Ερμής στην Παρθένο είναι φτιαγμένος για μάθηση! Τώρα μπορούμε να ενισχύσουμε τις γνώσεις μας ή τις πρακτικές μας δεξιότητες, γιατί το μυαλό μας απορροφά καλύτερα τις νέες γνώσεις.

Ας μην παραμελούμε τη φαντασία μας – ο Ερμής είναι τόσο πρακτικός στην Παρθένο που είναι πιθανό να μπλοκάρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας. Ας κάνουμε ό, τι μπορούμε για να δώσουμε στον εαυτό μας μια ώθηση δημιουργικότητας, διαβάζοντας βιβλία ή βλέποντας ταινίες ή κάνοντας οτιδήποτε μας βοηθά να χαλαρώσουμε λίγο.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ

Φιλικός, διπλωμάτης, καλόβολος

Στις 25/8 ο Ερμής συνεχίζει την πορεία του στο κοινωνικό ζώδιο του Ζυγού. Το αέρινο στοιχείο σχετίζεται έντονα με το μυαλό και την επικοινωνία, έτσι ταιριάζει πολύ στα νοήματα του Ερμή. Ο Ζυγός χτίζει γέφυρες και βοηθάει να ξεπεραστούν οι διαφορές που υπάρχουν. Αναγνωρίζει ότι κάθε κατάσταση έχει δυο πλευρές και επιδιώκει να εναρμονίσει τις αντιθέσεις. Η διπλωματία, λοιπόν, χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο, τόσο ευρύτερα όσο και στην προσωπική μας ζωή. Ο Ερμής στο Ζυγό μπορεί να μαλακώσει τον τρόπο της ομιλίας, για να διασφαλίσει ειρηνικές σχέσεις. Είναι απαραίτητο κάποιες φορές να μειώνεται η ένταση, έτσι ώστε να ακούγονται και οι δυο πλευρές. Οπότε είναι μια καλή στιγμή για να επουλωθούν οι πληγές που προκαλούνται από παρεξηγήσεις ή διαφορετικές απόψεις της πραγματικότητας. Η πρόκληση αυτής της περιόδου είναι ότι η τάση να είμαστε καλοί συντρίβεται από την τάση να είμαστε ειλικρινείς. Το να είμαστε ευγενικοί τότε, μπορεί να γίνει εμπόδιο για πραγματική επικοινωνία. Στην ιδανική περίπτωση μπορούμε να αναγνωρίσουμε – με τους καλά, ισορροπημένους τρόπους του Ζυγού, ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνδεθούμε με τους άλλους, ότι η συμφωνία δεν είναι ο μόνος τρόπος. Το να εκφράσουμε αντίθετες απόψεις, με σεβασμό και ειλικρίνεια, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσουμε οποιαδήποτε σχέση. Πρόκειται για τη δικαιοσύνη απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους, που επιβάλλει να ακούσουμε και να ακουστούμε.

Ο ΑΡΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 5/7 ΕΩΣ 19/8 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΑΠΟ 20/8 ΕΩΣ 29/10

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Αποφασιστικός, σταθερός, προσανατολισμένος στο στόχο του

Από τις αρχές Ιουλίου (5/7) ο Άρης κινείται στο ζώδιο του Ταύρου. Η επίμονη φιλοδοξία είναι μια συγκρατημένη περιγραφή όταν ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης και της κινητοποίησης βρίσκεται στον ανυποχώρητο Ταύρο. Όταν ο Άρης τριγυρίζει σ’ αυτό το πρακτικό, γήινο ζώδιο, δεν θα πρέπει να υποτιμούμε τη δύναμη που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα. Ο Άρης στον Ταύρο θα παραμένει μάχιμος, πολύ καιρό μετά που θα έχει τελειώσει η μάχη. Και μερικές φορές, αυτή η προσέγγιση προκαλεί μπελάδες. Σε γενικές γραμμές, ο Άρης στον Ταύρο λέγεται ότι είναι βάρος, αστρολογικά μιλώντας – όχι ακριβώς μια ισχυρή θέση για τον Άρη. Πώς γίνεται, όμως, αυτό όταν ο Άρης στον Ταύρο δίνει τη δύναμη ενός ταύρου μαζί με ασταμάτητη τόλμη και αποφασιστικότητα; Λοιπόν, ας δεχτούμε ότι όταν μιλάμε για Ταύρους, μιλάμε για ένα ασυνήθιστα πεισματάρικο ζώδιο. Ο Άρης είναι Φωτιά και δράση. Ο Άρης θέλει να κινείται – και να κινείται γρήγορα – αλλά όταν βρίσκεται στον Ταύρο η κίνησή του επιβραδύνεται σε ρυθμό χελώνας. Όπως μπορούμε να φανταστούμε, αυτό είναι αρκετά απογοητευτικό!

Ολοκληρώνουμε πράγματα… αργά, όμως. Ο Άρης στον Ταύρο είναι επίμονη ενέργεια και αν και πετυχαίνει σπουδαία πράγματα, θα το κάνει με το δικό του αργό βάδισμα, πράγμα που συχνά γίνεται αισθητό σαν εκνευριστικό εμπόδιο, παρά σαν μια αργή και σταθερή πορεία που οδηγεί στη νίκη. Ακόμα κι έτσι, ο Άρης στον Ταύρο είναι ικανός για μεγάλα επιτεύγματα, γιατί δεν παραιτείται ποτέ – ούτε από την επιδίωξη κάποιου στόχου και, φυσικά, ούτε από έναν αγώνα. Πράγματι, ο Άρης στον Ταύρο έχει θάρρος που πηγαίνει σε βάθος. Όταν ο Άρης βρίσκεται στον Ταύρο, έχουμε όλοι μια εξαιρετική ευκαιρία να αγωνιστούμε (Άρης) γι’ αυτά που σεβόμαστε (Ταύρος) περισσότερο και να επιδιώξουμε τους οικονομικούς μας στόχους με απίστευτη σταθερότητα.

ΑΡΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Περίεργος, γρήγορος και ποικιλόμορφος

Στις 20/8 ο Άρης προχωρά στο ζώδιο των Διδύμων, όπου και θα παραμείνει σε ορθή πορεία έως τις 29/10. Είμαστε όλοι σε εξαιρετική πνευματική κατάσταση, όταν ο Άρης κινείται μέσα στους Διδύμους! Ο Άρης είναι ο ηθικός αυτουργός, ο πλανήτης που κυβερνά τη δράση και τα κίνητρα. Όταν βρίσκεται στους Διδύμους – το ζώδιο του μυαλού – ο εγκέφαλός σας φλέγεται από πάθος και ορμή.

Δεν είναι απλά ότι έχουμε λαμπρές ιδέες και σκεφτόμαστε με καινούριους τρόπους… έχουμε, επίσης, την ικανότητα να αναλαμβάνουμε δράση και να πραγματοποιούμε αυτές τις υπέροχες ιδέες. Η συνηθισμένη επιθετικότητα του Άρη μετριάζεται λιγάκι στους Διδύμους, βοηθώντας μας να εστιάσουμε σ’ αυτό που είναι σημαντικό – μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με θάρρος και να αγωνιζόμαστε για τα πιστεύω μας με τον πιο λογικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Όταν ο δραστήριος Άρης κινείται στον περίεργο Δίδυμο, είναι σίγουρο ότι θα πούμε αντίο στην πλήξη και τη μονοτονία. Με τον Άρη στους Διδύμους είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για να εξερευνήσουμε νέες ιδέες και να ξεκινήσουμε νέα χόμπι – δεν έχουμε καμία διάθεση να καθόμαστε παθητικά και να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Υπάρχουν τόσα πολλά εκεί έξω που μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και η διέλευση του Άρη στους Διδύμους είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε.

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν τόσα πράγματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, είναι δύσκολο να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε ένα πράγμα για πολύ καιρό. Η πρόκληση είναι να παραμείνουμε στην πορεία μας – ή, να συνειδητοποιήσουμε ότι πολλοί και διαφορετικοί δρόμοι μπορούν να μας οδηγήσουν στο στόχο μας. Το παιχνίδι των Διδύμων είναι η ποικιλία κι ο Άρης στους Διδύμους προτιμά να δοκιμάζει, παρά να δεσμεύεται. Έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το πώς θα πάρουμε αυτό που θέλουμε. Εάν το σχέδιο Α δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορούμε γρήγορα να ετοιμάσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο Β, Γ ακόμα και Δ.

Οι Δίδυμοι είναι ένα παιδιάστικο, διασκεδαστικό κι αστείο ζώδιο, αλλά ο Άρης στους Διδύμους δεν είναι όλο διασκέδαση και παιχνίδια. Γρήγορα μετακινούμαστε από το ένα πράγμα στο άλλο, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, αλλά μπορεί να υπάρξουν συνέπειες όταν αφήνουμε τους στόχους μας μισοτελειωμένους. Είμαστε σαν πεταλούδες που πετούν μέσα σε ένα κήπο γεμάτο συναρπαστικά πράγματα. Αυτό, μπορεί σε ένα βαθμό να ικανοποιεί την ανάγκη μας για ανακαλύψεις, αλλά θα μπορούσε επίσης να μας κάνει να νιώσουμε μεγάλη έλλειψη συγκέντρωσης και μια αίσθηση ότι διασκορπιζόμαστε.

Επειδή ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι κι ο πλανήτης του πάθους. Όταν ο Άρης βρίσκεται στους Διδύμους, η μεγαλύτερη ερωτογενής ζώνη είναι το μυαλό κι εμείς, απλά, πρέπει να έχουμε πνευματική διέγερση με τους συντρόφους μας – πριν από οτιδήποτε άλλο. Μια εγκεφαλική επαφή είναι αυτό που μας γοητεύει και μας ελκύει όλους, όταν ο Άρης κινείται στο ζώδιο των Διδύμων.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ 17/7 ΕΩΣ 10/8 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΑΠΟ 11/8 ΕΩΣ 4/9

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ευαίσθητη, φροντιστική, εστιασμένη στην οικογένεια

Από τις 17/7 η Αφροδίτη κινείται στο ζώδιο του Καρκίνου. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης, των σχέσεων, της ομορφιάς και των οικονομικών. Επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την αγάπη, πώς νιώθουμε όταν είμαστε σε σχέση, πώς ενεργούμε σχετικά με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και το ρόλο που παίζουν τα χρήματα και οι άνθρωποι στη ζωή μας.

Η Αφροδίτη συνδέεται με τον Καρκίνο με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Η Αφροδίτη νιώθει άνετα στον Καρκίνο, έτοιμη να σκορπίσει αγάπη όπου κι αν πηγαίνει. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο μας ενθαρρύνει να κάνουμε πιο ασφαλείς σχέσεις, καθώς είναι συναισθηματικά πολύ συνδεδεμένη με την αγάπη – δεν υπάρχουν ασήμαντες υποθέσεις εδώ! Το σπίτι και τα οικογενειακά θέματα είναι, επίσης, σημαντικά γι’ αυτό το κοσμικό ζευγάρι.

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της ευαισθησίας και της αγάπης, ενώ ο Καρκίνος είναι το ζώδιο της φροντίδας και της ανατροφής. Όταν βρεθούν μαζί, δημιουργείται η δυνατότητα για μεγαλύτερη οικειότητα και η ευκαιρία να καλλιεργήσουμε τις αισθηματικές μας σχέσεις. Θα θέλουμε να μένουμε σπίτι, να αγκαλιαζόμαστε και να μιλάμε για τα συναισθήματά μας. Εάν δεν έχετε αισθηματική ζωή το τελευταίο διάστημα ή αν νιώθετε μια φοβία απέναντι στη δέσμευση, τα πράγματα μπορεί να αρχίσουν να διορθώνονται τώρα.

Η επιθυμία να φροντίσουμε τους άλλους – έως του σημείου να πάρουμε το ρόλο της μητέρας τους! – θα είναι ισχυρότερη, όσο η Αφροδίτη βρίσκεται στον Καρκίνο. Η οικογένεια και η αίσθηση που μας συνδέει με τις ρίζες μας θα γίνουν πιο σημαντικές και πιο ικανοποιητικές, στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Βλέπουμε το σπίτι σαν φωλιά κι αυτό μας προσφέρει μεγάλη χαρά – μπορεί να αποφασίσουμε να αλλάξουμε τη διακόσμηση σε κάποιο χώρο ή να αγοράσουμε κάποιο καινούριο έπιπλο. Το σπίτι μας θα γίνει ο ναός μας και θέλουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλές. Εάν ασχολείστε με αγοραπωλησίες γης, η Αφροδίτη (ο πλανήτης των χρημάτων) στον Καρκίνο (που σχετίζεται με τα ακίνητα) μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να κινηθείτε.

Μην εκπλαγείτε εάν νιώθετε λίγο μελαγχολικοί και συναισθηματικά ευαίσθητοι, όταν η Αφροδίτη είναι στον Καρκίνο, ειδικά όταν πρόκειται για φιλικές και αισθηματικές σχέσεις. Αυτή η διέλευση μπορεί να μας κάνει πιο ευαίσθητους από το συνηθισμένο, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα να πληγωθούμε συναισθηματικά. Ο αυτοπροστατευτικός χαρακτήρας του Καρκίνου θα αντιδράσει με το να αποσυρθεί και να κρυφτεί όταν συμβεί αυτό, και καλό θα είναι να το προσέξουμε. Ο αντίποδας σ’ αυτό το επίπεδο της ευαισθησίας είναι ότι η καρδιά μας είναι διάπλατα ανοιχτή, επιτρέποντάς μας να γοητεύσουμε και να αγαπήσουμε, με ένα μοναδικό τρόπο.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Γενναιόδωρη, στοργική, περήφανη

Στις 11/8 η Αφροδίτη – ο κυβερνήτης της αγάπης, των χρημάτων και της επιθυμίας – συνεχίζει την πορεία της στο ζώδιο του Λέοντα κι αυτή η εκφραστική και θαρραλέα ενέργεια είναι μια άμεση πρόσκληση για να ζούμε και να αγαπάμε δυνατά! Ο Λέων είναι το ζώδιο που κυβερνά την καρδιά, επομένως η ρομαντική πλευρά της Αφροδίτης είναι πολύ μεταδοτική εδώ. Αλλά, ενώ η Αφροδίτη αγαπά μια γλυκιά και ήρεμη συνεργασία, ο Λέων προτιμά πιο δραματικές καταστάσεις – επομένως, τα πράγματα μπορεί να πάρουν μια κάπως άγρια τροπή. Η Αφροδίτη είναι ένας θετικός πλανήτης και ο Λέων ένα θετικό ζώδιο – μαζί, δημιουργούν μια μεγάλη χαρά. Η συνδυασμένη τους ενέργεια έχει τη δύναμη να θεραπεύει τις πληγές του παρελθόντος και να μας σπρώχνει μπροστά, σε πιο συναρπαστικές και ελπιδοφόρες εποχές.

Όταν η γλυκιά Αφροδίτη μπαίνει στο Λέοντα, το πιο εκφραστικό από όλα τα ζώδια, είμαστε έτοιμοι να απογειωθούμε για την αγάπη μας. Ο Λέων είναι ζώδιο της Φωτιάς, που σχετίζεται με τη δημιουργικότητα, την επίδειξη και μιλάει μέσα από την καρδιά του – οπότε, αυτή η ενέργεια ανάβει την αγάπη σαν πυρσός. Αναμένονται παιχνιδιάρικα ραντεβού, δυνατές δηλώσεις αγάπης και, ίσως ακόμα, ζήλειες και νευράκια. Τα μεγάλα συναισθήματα θα εκφραστούν τώρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!

Κανείς δεν θέλει απλά να αρέσει ή να εκτιμάται, όταν η Αφροδίτη είναι στο Λέοντα… θέλουμε να μας λατρεύουν! Είναι η στιγμή για να πάρουμε ρίσκα και να κάνουμε μεγάλες κινήσεις! Οπότε, όσοι προτιμούν να κινούνται με ασφάλεια, μπορούν να μείνουν στο περιθώριο στη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Είναι προφανές, ότι η αγάπη δεν είναι ήρεμη ή εύκολη, με την Αφροδίτη στο Λέοντα. Ενώ ο Λέων θέλει να παίξει και να απολαύσει τη ζωή, είναι επίσης ένα ζώδιο γεμάτο δράμα – και εάν νιώθουμε ότι δεν παίρνουμε την προσοχή και την αναγνώριση που αξίζουμε, μπορεί να ξεσπάσουμε στους αγαπημένους μας, που κάνουν απλά ό, τι καλύτερο μπορούν! Στη διάρκεια αυτής της διέλευσης μπορεί να ξεκινήσουμε μια παθιασμένη διαφωνία, μόνο και μόνο για να κρατάμε τα πράγματα σε εγρήγορση και να αισθανθούμε ξανά ότι είμαστε το κέντρο της προσοχής. Καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει «εγώ» στον κόσμο του «εμείς» – και όσο περισσότερο εστιάζουμε μόνο στον εαυτό μας και τις δικές μας ανάγκες, τόσο πιθανότερο είναι να καταλήξουμε μόνοι, μόνο με τον εαυτό μας.

Τα χρήματα είναι ένα μέσο με την Αφροδίτη στο Λέοντα και αφορούν τη φροντίδα του εαυτού μας και αυτών που μας ενδιαφέρουν. Ο Λέων είναι ένα υπερβολικό ζώδιο που αγαπά ό, τι είναι λαμπερό και αστραφτερό, οπότε είναι φυσικό να χαλαρώσουμε λίγο στη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Αλλά, η περιποίηση του εαυτού μας θα μας φέρει μόνο μια σχετική ικανοποίηση. Ο Λέων είναι ένα πολύ γενναιόδωρο ζώδιο και το να ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να κάνουμε μεγάλα δώρα στους αγαπημένους μας, θα μας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους από το να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Η Αφροδίτη στο Λέοντα είναι μια ιδιαίτερα πολύχρωμη περίοδος που μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά τις σχέσεις μας με τους άλλους και να μας υπενθυμίσει ότι μια ζωή χωρίς λίγη διασκέδαση και ενθουσιασμό, δεν είναι ζωή!

Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 28/7 ΕΩΣ 22/11

ΔΙΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ

Από τις 28/7 ο Δίας ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του για τη χρονιά αυτή, που θα ολοκληρωθεί στις 22/11. Η ανάδρομη διέλευση του Δία είναι ένας κανονικός κύκλος που συμβαίνει κάθε 13 μήνες και διαρκεί περίπου 4 μήνες. Αντιπροσωπεύει μια περίοδο φιλοσοφικής ή πνευματικής ενδοσκόπησης και στοχασμού – ασχολούμαστε με συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, την ευτυχία και την επιτυχία.

Ο Δίας σε ανάδρομη πορεία σημαίνει ότι: όποιον τομέα ασχολούμαστε τώρα να βελτιώσουμε, είναι τόσο σημαντικός, ώστε χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να γίνει ένας απολογισμός και να βεβαιωθούμε ότι όλα πάνε καλά, πριν συνεχίσουμε. Μπορεί να δοκιμαστούμε για να σιγουρευτούμε ότι είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε καλή τύχη, έναν καινούριο έρωτα ή αύξηση των εισοδημάτων – ό, τι αναζητούμε.

Από την άλλη μεριά, μπορεί να σημαίνει ότι μια αρνητική συμπεριφορά – όπως η απληστία ή ο εθισμός, έχει βγει εκτός ελέγχου. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι μήνες της ανάδρομης πορείας του Δία μας προσφέρουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να παραδεχτούμε το πρόβλημα. Τα πράγματα μπορεί να είναι τόσο ανεξέλεγκτα, ώστε μια παρέμβαση ή κάτι δραστικό πρέπει να συμβεί για να μας ταρακουνήσει και να μας βγάλει από τον εφησυχασμό ή την άγνοια. Μέχρι τη στιγμή που ο Δίας ορθοδρομεί, θα πρέπει να έχουμε τακτοποιήσει τα σχετικά ζητήματα και να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε προς την επιτυχία.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 4/6 ΕΩΣ 23/10

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Από τις αρχές Ιουνίου ξεκίνησε η ανάδρομη πορεία του Κρόνου που θα ολοκληρωθεί στις 23/10, στο ζώδιο που βρισκόταν, τον Υδροχόο. Γνωστός ως ο «Κύριος του Κάρμα», ο Κρόνος ενεργεί σαν καθρέφτης των προθέσεων και των ενεργειών μας. Όταν κινείται ανάδρομα, ερχόμαστε πρόσωπο-με-πρόσωπο με το κάρμα μας, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των πράξεών μας, αντί να τις σκουπίσουμε κάτω απ’ το χαλί. Είναι περίοδος ξεκαθαρίσματος που έχει στόχο να μας κάνει πιο ώριμους, στους τομείς που είμαστε ανεύθυνοι ή και ανυπόφοροι. Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου είναι πολύτιμη, γιατί μπορούμε τελικά να μάθουμε το μάθημά μας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει μια φορά το χρόνο και διαρκεί περίπου τεσσεράμισι μήνες.

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του περιορισμού και των ορίων κι αυτό το συναίσθημα μπορεί συχνά να είναι χειρότερο, όταν ο Κρόνος κινείται ανάδρομα. Σκοπεύει να μας αναγκάσει να αντιμετωπίσουμε ό, τι αποφεύγουμε και να αρχίσουμε να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα για να το βελτιώσουμε. Οι ευθύνες μπορεί να είναι η αιτία αυτής της πνιγηρής ενέργειας κι ίσως να είναι δελεαστικό να ξεφύγουμε απ’ αυτές. Αυτό, όμως, δεν ικανοποιεί τον Κρόνο και μπορεί να μας προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν το παρακάνουμε με την καταπίεση του εαυτού μας. Θα πρέπει, λοιπόν, να βρούμε μια μέση οδό.

Η πορεία που έχουμε επιλέξει και τα μακροπρόθεσμα σχέδια και στόχοι είναι, επίσης, στην κυριαρχία του Κρόνου, οπότε η αναδρομή του μπορεί να είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εστιάσουμε στην πορεία που ακολουθούμε και να δούμε πού μπορεί να κάνουμε αλλαγές. Ας κάνουμε πρώτα την έρευνά μας, να μαζέψουμε πληροφορίες και να σχεδιάσουμε από πριν πώς θα προχωρήσουμε με το σωστό τρόπο (δηλαδή, με τον τρόπο του Κρόνου).

Όταν ο Κρόνος κινείται ανάδρομα στον Υδροχόο, όλη αυτή η ενέργεια και η εστίαση στις ομάδες αλλάζει και στρέφεται μέσα μας. Αυτή τη φορά επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στους ρόλους που παίζουμε στις ανθρωπιστικές μας προσπάθειες και τα εξωτερικά εμπόδια που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, για να συντονιστούμε με τη μεγαλύτερη αρμονία που ξεδιπλώνεται γύρω μας.

Ενώ η στροφή προς τα μέσα μπορεί να μην είναι και το πιο εύκολο πράγμα, η αισιοδοξία του Υδροχόου και η ικανότητά του να βλέπει τις δυνατότητες, μπορεί να μας βοηθήσει να κρατήσουμε τα πράγματα σε μια προοπτική. Ο Κρόνος ανάδρομος στον Υδροχόο μας λέει να κόψουμε ταχύτητα και να ισορροπήσουμε την κοινωνική ενέργεια με την προσωπική δουλειά: να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να γράφουμε, να μιλήσουμε μ’ έναν θεραπευτή, να έρθουμε σε επαφή με έναν έμπιστο φίλο. Οτιδήποτε μας βοηθά να μάθουμε και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, θα ανθίσει στη διάρκεια αυτής της περιόδου και θα βγούμε απ’ αυτή τη φάση, έτοιμοι να προσφέρουμε καθαρά την ενέργειά μας για να προσελκύσουμε πιθανά νέες σχέσεις και νέα ερωτικά ενδιαφέροντα.

Τι θα πρέπει να κάνουμε στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Κρόνου:

 • Να είμαστε πάρα πολύ υπεύθυνοι

 • Να επανεξετάσουμε παλιούς στόχους

 • Να μάθουμε το μάθημά μας

 • Να προγραμματίσουμε ένα διάλειμμα

Τι θα πρέπει να αποφύγουμε στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Κρόνου:

 • Να είμαστε εγωιστές

 • Να είμαστε τεμπέληδες

 • Να αγνοούμε ό,τι βρίσκεται μπροστά μας

 • Να κατηγορούμε τους άλλους

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 28/6 ΕΩΣ 4/12

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ

Από τα τέλη Ιουνίου (28/6) ο Ποσειδώνας μπήκε σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο που βρίσκεται, τους Ιχθύες και θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 4/12. Η διέλευση του ανάδρομου Ποσειδώνα είναι ένας τακτικός κύκλος που διαρκεί 160 μέρες κάθε χρόνο, στη διάρκεια της αντίθεσής του με τον Ήλιο. Όπως συμβαίνει με όλους τους εξωτερικούς πλανήτες προκαλεί λιγότερη ανησυχία από τις αναδρομές των εσωτερικών πλανητών.

Η διέλευση του ανάδρομου Ποσειδώνα μπορεί να εσωτερικεύσει τους φόβους και τις ανησυχίες μας, απομακρύνοντας τις ψευδαισθήσεις, τα όνειρα και τις ψεύτικες πραγματικότητες που έχουν θολώσει το όραμά μας. Η καταστροφή του φανταστικού μας κόσμου θα αποκαλύψει αυτές τις σκληρές πραγματικότητες που προσπαθήσαμε να αποφύγουμε σε κάποια φάση στο παρελθόν. Μπορεί να έχουμε κοροϊδέψει τον εαυτό μας για την αληθινή αγάπη, την οικονομική κατάσταση ή τις επαγγελματικές μας προοπτικές. Όσο πιο μακριά βρισκόμαστε από την αλήθεια ή όσο πιο ακραίες οι μέθοδοι διαφυγής, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το σοκ. Η αλήθεια της πραγματικότητάς μας είναι, συχνά, αρκετά οδυνηρή, καθώς είναι συχνά ο λόγος για την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ ή τυχερά παιχνίδια – δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση για να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε εξαπατήσει τον εαυτό μας, το ξέρουμε. Αυτή η συνειδητοποίηση ήταν πάντα εκεί, γνωστή στον ανώτερο εαυτό μας ή στην επίφυση, που εκπροσωπείται από τον Ποσειδώνα.

Μια καινούρια σχέση ή ένα κρίσιμο γεγονός μπορεί να πυροδοτήσει μια παλιά ανάμνηση πόνου. Ο Ποσειδώνας κυβερνά την αυτοθυσία, τη θυματοποίηση, τα σκάνδαλα και τις συκοφαντίες. Η αναδρομή του Ποσειδώνα μπορεί να φέρει στην επιφάνεια την πηγή του πόνου, που προσπαθήσαμε να αποφύγουμε. Τότε, μπορεί να αισθανθούμε ταπεινωμένοι, προδομένοι, φοβισμένοι, ανήσυχοι ή ένοχοι.

Η εσωτερικευμένη επιρροή της ανάδρομης κίνησης σημαίνει ότι μπορεί να περάσαμε πολύ καιρό ανησυχώντας για τον εαυτό μας και τα προβλήματά μας. Η αυτολύπηση, η κοινωνική ανησυχία ή η κατάθλιψη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόσυρση και μοναξιά. Η αναδρομή του Ποσειδώνα είναι η ιδανική στιγμή για πνευματική εξέλιξη και ανάπτυξη. Τα βιβλία αυτοβοήθειας ή η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσουν, όπως επίσης και ο διαλογισμός, η γιόγκα, η αστρολογία, το κολύμπι και μια υγιεινή διατροφή χωρίς τοξίνες.

Η φοβίες, η υποχονδρία και η παράνοια μπορεί να γίνουν πιο αισθητές, στη διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του Ποσειδώνα, αλλά είναι πιο εύκολο να συζητηθούν. Ο κόσμος μπορεί να φαίνεται βαρετός όταν οι θεωρίες συνομωσίας αποτυγχάνουν ή ο Αρμαγεδδών αναβάλλεται επ’ αόριστον. Μερικές φορές, όμως, οι υποψίες μας μπορεί στην πραγματικότητα να βασίζονται σε ρεαλιστικές, ψυχικές εντυπώσεις. Ειδικά για τα θέματα υγείας αξίζει να ψάξουμε και για μια δεύτερη γνώμη, σε περίπτωση λανθασμένης διάγνωσης ή παρανόησης των αποτελεσμάτων.

Η αναδρομή του Ποσειδώνα για το 2022

Η ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα, φέτος, μας δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε τη διαίσθησή μας για να μάθουμε τι πρέπει να πετύχουμε, για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας κάνει όψεις με τη Σελήνη, τον Άρη και τον Κρόνο. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας στη μέση του εξαγώνου Άρη-Κρόνου δημιουργεί ένα μοτίβο όψεων που ονομάζεται Μάτι. Επίσης, κάνει σύνοδο με ένα τυχερό απλανή αστέρα στον Αστερισμό του Πήγασου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετές θετικές επιρροές για να ξεπεραστεί η μπερδεμένη και παραπλανητική επιρροή του τετραγώνου Σελήνης-Ποσειδώνα.

Το τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα μπορεί να φέρει σύγχυση και συναισθηματική ανασφάλεια. Παράξενα συναισθήματα ή εμπειρίες μπορεί να μας κάνουν να αμφισβητήσουμε την πραγματικότητα. Ίσως δεν αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα σωστά ή μπορεί και να ξεγελάμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι κι έτσι είναι πιο εύκολο να πληγωθούμε. Μπορεί, ακόμα, να είμαστε πιο ευάλωτοι σε εξαπάτηση ή εκμετάλλευση. Μπορεί να υποφέρουμε μόνοι μας ή να συγκινούμαστε με το παραμικρό. Αυτή η όψη μας κάνει πιο συμπονετικούς – αντί να κρύβουμε αυτή την ευαίσθητη πλευρά μας, θα ήταν καλύτερα να την μοιραστούμε ανοιχτά. Αν νιώθουμε ότι υποφέρουμε, ας το πούμε σε κάποιον – αν κάποιος έχει ανάγκη, ας του δώσουμε ένα χέρι βοήθειας.

Το Μάτι του Αετού

Οποιοδήποτε μοτίβο όψης Ματιού ονομάζεται, επίσης, μοτίβο όψης πληροφοριών. Αποτελείται από δυο όψεις ημιεξαγώνων και μια όψη εξαγώνου. Η ευελιξία, η περιέργεια και η εγρήγορση του Ματιού δημιουργούν μια κατάσταση εστιασμένης προσοχής. Οι πληροφορίες αναζητούνται και βρίσκονται, όλα παρατηρούνται λεπτομερώς και τίποτα δεν ξεφεύγει από το «Μάτι του Αετού». Το Μάτι μπορεί να συγκριθεί με μια οθόνη ραντάρ, η οποία περιστρέφεται για να τραβήξει όλες τις πλευρές, σαρώνει το περιβάλλον και καταγράφει όλα όσα συναντά. Μπορεί, επίσης, να «συλλάβει» πράγματα που δεν είναι ορατά, όπως οι παραψυχολογικές ικανότητες (διόραση, διακοή). Αυτό ακριβώς συμβαίνει μ’ αυτή την αναδρομή του Ποσειδώνα, στο εστιακό σημείο του μοτίβου όψεων του Ματιού.

Όψεις

Το ημιεξάγωνο Άρη-Ποσειδώνα μας κάνει πιο ευαίσθητους στις επιθυμίες των άλλων και θα χαιρόμαστε να τους εξυπηρετούμε. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την αυξημένη δύναμη και το θάρρος μας, σε μια πνευματική αναζήτηση που βασίζεται στα πιστεύω και τις πεποιθήσεις μας. Μπορεί να καταλήξουμε ν’ αποκαλύψουμε την αλήθεια ενός θέματος, να αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο σκοπό ή να βοηθάμε τους άλλους με πράξεις καλοσύνης και συμπόνιας.

Ο αυξημένος αισθησιασμός και η σεξουαλική γοητεία διευκολύνουν την εκπλήρωση των παθιασμένων επιθυμιών μας. Θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε κάποιον πιο συντονισμένο με το επίπεδο της πνευματικής μας εξέλιξης και μπορεί να βρούμε, ακόμα και την αδελφή ψυχή.

Το ημιεξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα φέρνει μια λογική και ρεαλιστική προοπτική. Η αυτοπαρατήρηση, τα όνειρα και ο διαλογισμός θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τους περιορισμούς μας και την παραπλανητική και συγκεχυμένη επιρροή του τετραγώνου Σελήνης-ανάδρομου Ποσειδώνα.

Η αυξημένη επίγνωση φέρνει μια καλύτερη κατανόηση των πνευματικών μας στόχων και του τρόπου που ταιριάζουν στην ευρύτερη εικόνα. Έχουμε την υπομονή και την προθυμία να θυσιάσουμε την πρόσκαιρη ικανοποίηση για χάρη της μακροπρόθεσμης επιτυχίας.

Το εξάγωνο Άρη-Κρόνου μας δίνει τεράστια ώθηση και αντοχή για να πετύχουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Ο τέλειος συνδυασμός υπομονής και φιλοδοξίας μας κάνει αποφασισμένους να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο χρειάζεται.

Μπορούμε να σχεδιάσουμε μεθοδικά την πορεία δράσης μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η ισχυρή εργασιακή ηθική και η προσοχή στη λεπτομέρεια σημαίνουν ότι μπορούμε να αναλάβουμε περίπλοκες και δύσκολες εργασίες. Επίσης, πρόκειται για μια περίοδο πίστης, ασφάλειας και σταθερότητας στις στενές μας σχέσεις.

Αυτές οι όψεις σημαίνουν ότι ο ανάδρομος Ποσειδώνας του 2022 μας δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε τη διαίσθησή μας για να μάθουμε τι πρέπει να πετύχουμε, για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας στη μέση του εξαγώνου Άρη-Κρόνου σημαίνει ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας.

Οι απλανείς αστέρες

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας κάνει σύνοδο με άστρα του Νότιου Ψαριού του Αστερισμού των Ιχθύων, καθώς και με τον Αστερισμό του Πήγασου. Ο μόνος σημαντικός απλανής αστέρας που συμμετέχει στην αναδρομή του Ποσειδώνα είναι ο Markab, Alpha Pegasi. Και ο Ποσειδώνας παραμένει μέσα στην ανοχή αυτού του αστέρα, για όλη τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του.

Οι Αστερισμοί

Ο Αστερισμός Reticulum (Δίκτυο), το Ρομβοειδές Δίκτυο, δίνει μια περιορισμένη ζωή, εγωκεντρισμό, εγωισμό και συναίσθημα.

Ο Theta Piscium (Θήτα Ιχθύων) βρίσκεται στο σώμα του Νότιου Ψαριού του Αστερισμού των Ιχθύων. Ο Πτολεμαίος κάνει τις εξής παρατηρήσεις: «Τα αστέρια των Ιχθύων που βρίσκονται στο σώμα είναι σαν το Δία και τον Ερμή (θρησκευτικό μυαλό, στοχαστικό, φιλοσοφικό, συγγραφείς σε θρησκευτικά ή παρόμοια θέματα).

Ο Πήγασος δίνει φιλοδοξία, ματαιοδοξία, διαίσθηση, ενθουσιασμό, ιδιοτροπία και κακή κρίση. Λειτουργεί προληπτικά για τις ασθένειες των αλόγων και συντηρεί τους ιππείς στη μάχη. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, τα φωτεινά αστέρια είναι σαν τον Άρη και τον Ερμή (υψηλές επιχειρήσεις, μαχητικά, καταστροφικά). Ο Αστερισμός του Πήγασου προμηνύει γεγονότα που αφορούν τα πλοία και τον ωκεανό κι, επίσης, αλλαγές στον καιρό.

Ο απλανής αστέρας Markab δίνει τιμή, πλούτη και τύχη. Αλλά και κίνδυνο από πυρετούς, κοψίματα, χτυπήματα, πυρκαγιά και βίαιο θάνατο. Σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα: Μη ισορροπημένο μυαλό, πολλές απογοητεύσεις, συναισθηματικό, ρομαντικό, δυσάρεστο περιβάλλον, μυστικοί εχθροί, δυσαρμονία στην οικογένεια, πολλά ατυχήματα, βίαιος θάνατος στα νεανικά χρόνια.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 18/1 ΕΩΣ 24/8 – ΣΤΙΣ 24/8 ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ

Ανθεκτικός, γεμάτος εκπλήξεις και επικεντρωμένος στα οικονομικά

Από τα μέσα Ιανουαρίου (18/1) ο Ουρανός έχει επιστρέψει σε ορθή πορεία στο ζώδιο του Ταύρου. Ο Ουρανός είναι γνωστός σαν «Ο Μέγας Αφυπνιστής» επειδή φέρνει καταστάσεις που μας ταρακουνούν και μας κλονίζουν, μας οδηγούν στη συνειδητοποίηση και αντιλαμβανόμαστε τις αλήθειες και τα ψέματα που ζούμε. Αν και ο Ταύρος, ζώδιο του σταθερού σταυρού, μας προτρέπει να αντισταθούμε στην αλλαγή, ο Ουρανός δεν θέλει να νιώθουμε πολύ άνετα γιατί τότε εφησυχάζουμε. Πρόκειται για έναν πλανήτη που μας αναγκάζει να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας και μας ενθαρρύνει να αλλάξουμε για το καλύτερο. Ενώ ο Ουρανός κινείται μέσα στο γήινο Ταύρο, μπορεί να τραντάξει τα θεμέλιά μας στους τομείς που κυβερνά ο Ταύρος: τα οικονομικά, τα υλικά αγαθά κι ακόμα και την αυτοεκτίμησή μας.

Επειδή ο Ουρανός είναι ένας εξωτερικός πλανήτης, η επίδραση της διέλευσής του μέσα στον Ταύρο θα γίνει σε μεγάλο βαθμό σε παγκόσμιο επίπεδο – αλλά σίγουρα θα τη νιώσουμε κι εμείς προσωπικά! Ας δούμε τι αλλαγές μας περιμένουν…

Όταν ο Ουρανός είναι στον Ταύρο

Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο που του αρέσουν τα τακτικά και σταθερά πράγματα και δεν είναι το καλύτερό του να χειρίζεται μεγάλες και ξαφνικές αλλαγές… αλλά οι μεγάλες, ξαφνικές αλλαγές είναι αυτές που συμβολίζουν τον Ουρανό! Ο Ταύρος θα προτιμούσε να μείνουν όλα ως έχουν και να συνέχιζε να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο που γίνονταν πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι οι παλιοί τρόποι δεν είναι πάντα και οι καλύτεροι. Ακόμα κι αν αντιστεκόμαστε στις αλλαγές που φέρνει ο Ουρανός στον Ταύρο, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε και, πιθανότατα, θα συνειδητοποιήσουμε στο τέλος ότι αυτές οι αλλαγές μας έφεραν σε πολύ καλύτερη θέση.

Το χρήμα είναι ο κύριος τομέας που κυβερνά ο Ταύρος, επομένως όταν ο Ουρανός βρίσκεται στον Ταύρο, μπορούμε να περιμένουμε μερικούς πολύ επαναστατικούς τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης των χρημάτων, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη διάρκεια των επτά χρόνων που ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο, μπορεί να προκύψουν εντελώς καινούριες μορφές νομίσματος, οι τράπεζες μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν ή να αλλάξουν ριζικά και οι αγορές κατοικιών καθώς και το χρηματιστήριο να σημειώσουν μεγάλες ανακατατάξεις.

Σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο, ο Ουρανός στον Ταύρο μας ενθαρρύνει να ελευθερωθούμε από τα δεσμά του χρήματος: χρέη, φόροι, πιστωτικές κάρτες, ενοίκια και ενυπόθηκα δάνεια είναι όλα αυτά τα πράγματα που μας εμποδίζουν να αποταμιεύσουμε χρήματα ή να τα χρησιμοποιήσουμε με τον τρόπο που θέλουμε. Μπορεί, επίσης, να νιώσουμε παγιδευμένοι από τα υλικά μας αγαθά, γενικότερα. Στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να αλλάξουμε τη σχέση μας με το χρήμα και τον υλισμό – δεν έχουμε πια επιλογή. Ο Ουρανός είναι εδώ για να μας ελευθερώσει και η αντίστασή μας δεν θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα… και δεν θα σταματήσει τις αλλαγές από το να συμβούν. Οι αλλαγές που κάνουμε στη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορούν πράγματι να μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε ένα σημείο μεγαλύτερης σταθερότητας και μπορεί να έχουν επίσης πολύ μεγάλη διάρκεια.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η διέλευση του ανάδρομου Ουρανού είναι ένας τακτικός κύκλος που διαρκεί 155 μέρες κάθε χρόνο, στη διάρκεια του οποίου ο πλανήτης κινείται 4ο προς τα πίσω, στο ζωδιακό κύκλο. Είναι μια περίοδος εσωτερικής αλλαγής, που έρχεται σαν απάντηση στις εξωτερικές αλλαγές της ζωής μας. Οι όψεις που κάνει ο Ουρανός στον προσωπικό μας αστρολογικό χάρτη θα μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο των αλλαγών και τους τομείς της ζωής που επηρεάζονται.

Μπορεί να επιθυμούμε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή μας ή να τη έχουμε επιδιώξει, αλλά τίποτα δεν έχει συμβεί. Σ’ αυτή την περίπτωση, η διέλευση του ανάδρομου Ουρανού θα προκαλέσει εσωτερικές αλλαγές στη στάση ή στη συμπεριφορά μας, που είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής.

Συχνά η αλλαγή που επιδιώκουμε είναι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, ο ανάδρομος Ουρανός μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τα πράγματα εσωτερικά, πριν εκδηλώσουμε την εξωτερική αλλαγή (όταν ο Ουρανός επιστρέψει σε ορθή πορεία).

Μια άλλη περίπτωση είναι να είμαστε αποδιοργανωμένοι, προσπαθώντας να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές. Είτε η επανάστασή μας βασίζεται στην άγνοια, είτε στην αθωότητα της νιότης, ο ανάδρομος Ουρανός θα μας δώσει περισσότερη αυτογνωσία και θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη στη συμπεριφορά μας – κι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερο χάος.

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 29/4 ΕΩΣ 8/10

Η αναδρομή του Πλούτωνα ξεκίνησε στις 29 Απριλίου στις 28ο του Αιγόκερω και τελειώνει στις 8 Οκτωβρίου στις 26ο του Αιγόκερω. Ο ανάδρομος Πλούτωνας είναι, γενικά, μια περίοδος προβληματισμού σχετικά με θέματα δύναμης και ελέγχου στη ζωή μας. Ο ανάδρομος Πλούτωνας το 2022 είναι πολύ τυχερός λόγω των θετικών όψεων του Ερμή, της Αφροδίτης και του Δία. Σημαίνει ότι είναι δυνατό να γίνουν θετικές αλλαγές στην κοινωνική κι ερωτική μας ζωή, στα οικονομικά και στον τρόπο σκέψης μας. Η εξάλειψη των κακών συνηθειών και των εμμονών, ιδιαίτερα, θα οδηγήσει σε πνευματική ανάπτυξη και ψυχική εξέλιξη.

Η έννοια του ανάδρομου Πλούτωνα

Ο ανάδρομος Πλούτωνας είναι ένας τακτικός κύκλος που διαρκεί πέντε μήνες κάθε χρόνο, στη διάρκεια της αντίθεσής του με τον Ήλιο. Όπως συμβαίνει με όλους τους εξωτερικούς πλανήτες, προκαλεί λιγότερη ανησυχία από τις αναδρομές των εσωτερικών πλανητών. Η διέλευση του ανάδρομου Πλούτωνα είναι μια στιγμή προβληματισμού σχετικά με θέματα ισχύος και ελέγχου στη ζωή μας.

Αν οι άνθρωποι μας έχουν ελέγξει ή χειραγωγήσει, τότε είναι η ώρα να τους αφήσουμε να φύγουν. Αν είμαστε εμείς που ελέγχαμε υπερβολικά τους άλλους ή τις καταστάσεις, τότε είναι καιρός να τα παρατήσουμε. Δεν είναι ώρα για παιχνίδια δύναμης, αλλά για την εξάλειψή τους! Μοιραία γεγονότα και επαναλαμβανόμενα θέματα θα ενισχύσουν κάποιες συμπεριφορές (όπως είναι ο έλεγχος, οι καταναγκασμοί, οι εθισμοί, οι προκαταλήψεις) που θα πρέπει να αποβάλλουμε.

Αν νιώθουμε ασφυξία, αν νιώθουμε ότι πνιγόμαστε μέσα σε μια σχέση, τότε μπορεί να αναγκαστούμε να την αφήσουμε. Αν η ψυχαναγκαστική συμπεριφορά περιλαμβάνει φαγητό ή φάρμακα ή ψυχοτρόπες ουσίες, τότε τα γεγονότα μπορεί να οδηγήσουν σε ανατροπή. Όσο πιο έντονη είναι η καταστροφική συμπεριφορά, τόσο πιο ακραίο θα είναι το στάδιο της διακοπής.

Ίσως έχουν μπει στη ζωή μας η καχυποψία, η μυστικότητα, ο ρατσισμός, ο τζόγος ή η πορνογραφία και εμποδίζουν την πνευματική μας εξέλιξη. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια από πνευματικούς ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να μας βοηθήσουν. Καταστρέφοντας τα πράγματα που έχουν έλεγχο πάνω μας, θα αυξήσουμε την πνευματική μας δύναμη και θα οδηγηθούμε σε προσωπική εξέλιξη.

Ανάδρομος Πλούτωνας 2022

Τη στιγμή που ο Πλούτωνας μπαίνει σε ανάδρομη κίνηση, υπάρχει μια σειρά από πλανητικές όψεις με τον Πλούτωνα. Η πιο σημαντική, είναι το εξάγωνο του Πλούτωνα με το Δία. Είναι η πιο στενή όψη και η πιο μακροχρόνια επιρροή. Είναι ο λόγος, επίσης, που η φετινή αναδρομή του Πλούτωνα θεωρείται τόσο τυχερή.

Η ανάπτυξη και η τύχη που προέρχονται από το Δία, ενισχύονται από τις ευνοϊκές όψεις του Ερμής και της Αφροδίτης. Η μόνη προκλητική όψη είναι το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα.

Οι όψεις του ανάδρομου Πλούτωνα

Το εξάγωνο Δία Πλούτωνα φέρνει επιτυχία μέσα από θετική αλλαγή. Συνδέεται με αυξημένη δύναμη κι επιρροή, πνευματική και προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική πρόοδο. Είναι ένας εξαιρετικός οιωνός για την απόκτηση πλούτου, για το χρηματιστήριο, για τις μεγάλες επιχειρήσεις και την ανάπτυξη της δικής μας μικρής επιχείρησης.

Μια έντονη επιθυμία να αναμορφώσουμε κάτι στη ζωή μας, θα συμπέσει με μια ευκαιρία να κάνουμε αυτό ακριβώς. Είναι, επίσης, πιθανό, η ζωή μας να μεταμορφωθεί από ένα άτομο επιρροής και εξουσίας. Μπορεί να έρθουμε σε επαφή με ένα χαρισματικό δάσκαλο στη δουλειά, την εκπαίδευση, τη θρησκεία ή την πνευματικότητα, που θα έχει μεγάλη επίδραση στην πορεία της ζωής μας.

Το εξάγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα οδηγεί την ερωτική μας ζωή σε βαθύτερο και πιο έντονο επίπεδο. Η καλοτυχία που έρχεται από το Δία αφορά πλέον την ερωτική μας ζωή και τα οικονομικά μας. Ένα νέο ειδύλλιο, σαν ανεμοστρόβιλος, θα μπορούσε ν’ αλλάξει πολύ τη ζωή μας. Μια σχέση που, ήδη έχουμε, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πιο βαθύ ή πνευματικό επίπεδο. Επίσης, είναι πιθανό να ξεκινήσουν μυστικά ειδύλλια.

Το τρίγωνο Ερμή-Πλούτωνα φέρνει μια θετική μεταμόρφωση στη σκέψη και τον τρόπο που επικοινωνούμε. Μια πιο οξυδερκής νοημοσύνη και μια ικανότητα βαθιάς κατανόησης των πραγμάτων μπορούν να αξιοποιηθούν στην έρευνα και τη διερεύνηση, την αποκάλυψη μυστικών και την ψυχολογική ενδοσκόπηση. Μπορούμε να επηρεάσουμε βαθιά τους άλλους και μπορεί να συναντήσουμε κι εμείς κάποιον που να μας επηρεάζει βαθιά μέσα από κάποια ιδέα ή σχέδιο. Μια καρμική φιλία μπορεί να ξεκινήσει τώρα, ή μια επιτυχημένη συνεργασία.

Το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα εντείνει τα συναισθήματά μας. Μπορεί να οδηγήσει σε ψυχαναγκαστική και καταστροφική συμπεριφορά καθώς έρχονται στην επιφάνεια βαθιά θαμμένα συναισθήματα. Τα παιχνίδια δύναμης είναι πιθανά και θα μπορούσαν να γίνουν αρκετά αδίστακτα. Η ζήλεια, η χειραγώγηση, η ενοχή και ο εκφοβισμός είναι, επίσης, πιθανά στοιχεία.

Κανονικά θα ήταν δύσκολο να ελεγχθούν τέτοια πράγματα. Αλλά οι θετικές όψεις του ανάδρομου Πλούτωνα φέτος, σημαίνουν ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να κατανοήσουμε αυτά τα υποσυνείδητα συναισθήματα, αυτές τις συνήθειες και τις αντιδράσεις. Απομακρύνοντας κακές συνήθειες, εμμονές και καταναγκασμούς, θα καταφέρουμε να φτάσουμε στη θεραπεία και τη θετική μεταμόρφωση των συναισθημάτων και των σχέσεών μας.

Ο συνδυασμός των θετικών όψεων του Ερμή, της Αφροδίτης και του Δία φέρνει ευτυχία, κοινωνικότητα, θετική σκέψη, αισιοδοξία, καλά νέα και πολύ ζεστές, αρμονικές και τρυφερές σχέσεις. Ιδιαίτερα ευνοϊκές όψεις για επαγγελματικά και οικονομικά θέματα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ θετικές αλλαγές σ’ όλους αυτούς τους τομείς. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εξαλείψουμε κακές επιρροές και συνήθειες, έτσι ώστε να βάλουμε στη θέση τους καλύτερα πράγματα που μας βοηθούν να εξελιχθούμε πνευματικά.