Κύρια άρθρα

Πλανητικές επιρροές

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024

 • Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 21/3 ΕΩΣ 20/4 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 21/4 ΕΩΣ 21/5

 • Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 1/4 ΕΩΣ 24/4 ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ ΑΠΟ 25/4 ΕΩΣ 14/5

 • Ο ΑΡΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 22/3 ΕΩΣ 29/4 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 30/4 ΕΩΣ 8/6

 • Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 11/3 ΕΩΣ 4/4, ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 5/4 ΕΩΣ 28/4 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 29/4 ΕΩΣ22/5

 • Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 30/12/23 ΕΩΣ 25/5/24

 • Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 7/3/23 ΕΩΣ 24/5/25

 • Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ TO 2011 ΕΩΣ ΤΟ 2026 –

 • Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 27/1/24 ΕΩΣ ΤΟ 2026

 • Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 20/1/24 ΕΩΣ 1/9/24

 • ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ * ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ – ΑΠΟ 17/7/2023 ΕΩΣ 11/1/25

 

 • Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 21/3 ΕΩΣ 20/4 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 21/4 ΕΩΣ 21/5

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Τολμηρός, συναρπαστικός, αυθόρμητος

Στις 21 Μαρτίου ο Ήλιος συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του Κριού, όπου και θα παραμείνει έως τις 20 Απριλίου, όπως κάθε χρόνο. Το σύμβολο του Κριού είναι ένα κριάρι εξαιτίας της απρόσεκτης, άμεσης και δυναμικής φύσης του ζωδίου. Το ζώδιο επίσης συμβολίζεται από σπόρους που πέφτουν προς το έδαφος την άνοιξη, προτείνοντας μια περίοδο και ένα πνεύμα ανανέωσης.

Στον Κριό ο Ήλιος είναι προσανατολισμένος στη δράση. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και είμαστε δογματικοί και άμεσοι, ως προς τον τρόπο που θα την κάνουμε. Θέλουμε να προχωρούμε μπροστά και επιμένουμε να έχουμε εμείς την οργάνωση, από το να ακολουθούμε ή να αφήσουμε κάποιον άλλον να οργανώσει τα πράγματα. Δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε κάθε άποψη που είναι διαφορετική από τη δική μας. Όταν μας έρχεται μια ιδέα, προχωρούμε αμέσως στη δράση, για να την πραγματοποιήσουμε. Ωστόσο, δεν είμαστε πολύ καλοί στο να βλέπουμε τα πράγματα και να καταλήγουμε σε συμπεράσματα. Η παρακολούθηση και η ολοκλήρωση των στόχων, δυστυχώς, δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρά σημεία τώρα. Χρειαζόμαστε συνεχώς νέους στόχους, νέα έργα και νέες προκλήσεις. Μαθαίνουμε γρήγορα και ξεκινάμε γρήγορα, έχουμε ενθουσιασμό και περιέργεια. Το βασικό πρόβλημα με τον Ήλιο στον Κριό είναι ο έλεγχος των παρορμήσεων: θα πρέπει να αποφεύγουμε να σκορπάμε τις δυνάμεις μας, γιατί αν μάθουμε να σκεφτόμαστε πριν δράσουμε, η ενεργητική μας φύση θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά. Η φυσική παρορμητικότητα καθώς και η αδυναμία να ακούμε τις συμβουλές των άλλων, συχνά θα μας προκαλούν προβλήματα. Για να πετύχουμε θα πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε τα πάντα και να προσεγγίζουμε τις καταστάσεις προσεκτικά. Η υπομονή και η ικανότητα σχεδιασμού είναι τομείς στους οποίους θα πρέπει να καταβάλλουμε επιπλέον προσπάθεια. Θα πρέπει να εξετάζουμε τη συνολική επίδραση των πράξεών μας, για να προοδεύσουμε στη ζωή. Το διάστημα αυτό, με τον Ήλιο στον Κριό, μπορεί η ιδιοσυγκρασία μας να είναι πιο έντονη και να είμαστε περισσότερο ορμητικοί – καθώς ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη, τον πλανήτη που συνδέεται με πόλεμο και μάχες. Ευτυχώς, ο θυμός μας όσο γρήγορα έρχεται, τόσο γρήγορα φεύγει και δεν είμαστε μνησίκακοι. Η συμπεριφορά μας δεν είναι ούτε πλάγια, ούτε διακριτική – μόνο με συγκέντρωση και προσοχή μπορεί να αποκτήσουμε διπλωματία και διακριτικότητα. Θα πρέπει να προσέξουμε τις παρορμήσεις μας, καθώς και το τι κάνουμε ή λέμε. Ο αυθορμητισμός είναι κάτι θετικό, αλλά η βιασύνη μπορεί να βλάψει εμάς – και τους γύρω μας (τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά). Ας κάτσουμε μια στιγμή να δούμε πού θέλουμε να πάμε και ας σκεφτούμε προτού μιλήσουμε, όσο ο Ήλιος βρίσκεται στον Κριό.

Τι να περιμένουμε; Συναρπαστικά πράγματα! Ό, τι συμβαίνει με τον Ήλιο στον Κριό, πιθανά θα μας οδηγεί σε μονοπάτια καινούρια, διασκεδαστικά και διαφορετικά. Τώρα, είναι η στιγμή να διώξουμε τη ρουτίνα και να αδράξουμε τη ζωή, με την ανανεωμένη ενέργεια του τολμηρού, φωτεινού Ήλιου στον Κριό!

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Ευθύς, Πρωτοπόρος, Γρήγορος

Στις 21 Απριλίου ο Ήλιος θα προχωρήσει στο γήινο ζώδιο του Ταύρου, όπου θα παραμείνει έως τις 21 Μαΐου – η ζωή θα αλλάξει και θα πάρει μια όμορφη, χαλαρή και πιο ευχάριστη τροπή. Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα, που μας περιβάλλει με ομορφιά, αφθονία και αισθησιασμό. Οι αισθήσεις μας ξυπνούν για να ερωτευτούν ξανά με τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα όταν τα κοιτάζουμε, τα αγγίζουμε ή τα γευόμαστε.

Καθώς ο Ήλιος στον Ταύρο λάμπει μέσα στο φως της άνοιξης, ενθαρρυνόμαστε να χαρούμε και να απολαύσουμε τα γήινα αγαθά. Αυτή η φροντίδα του εαυτού θα μας γειώσει και θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε ισχυρές και πρακτικές βάσεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Το να αφεθούμε στην ομορφιά και την ευχαρίστηση του φυσικού κόσμου, με τον τρόπο του Ταύρου, θα κάνει καλό στην ψυχή μας! Τώρα μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις αισθήσεις μας – είναι η ώρα να απολαύσουμε τα καλύτερα πράγματα στη ζωή. Χαλαρώνουμε στο κρεβάτι με το ταίρι μας, απολαμβάνουμε εκλεκτό φαγητό και ποτό, κάνουμε μεγάλους περιπάτους για να ανασάνουμε όλη την ομορφιά της φύσης. Νιώθουμε ζωντανοί και μας αρέσει! Μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να λέμε «όχι» – το σύμβολο του Ταύρου είναι ο πεισματάρης βούβαλος, γιατί θέλει όλα να γίνονται με το δικό του τρόπο. Ας χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Ήλιου στον Ταύρο για να κάνουμε τα πράγματα με το δικό μας τρόπο τώρα και απλά να λέμε «όχι» σε οτιδήποτε νιώθουμε ότι δεν είναι σωστό. Ευνοούνται οι αποδράσεις: ας βγούμε έξω! Ο φυσιολάτρης Ταύρος νιώθει καλύτερα όταν περιβάλλεται από γραφική θέα – φρέσκο χορτάρι, ανθισμένα λουλούδια και δέντρα. Ιδανική στιγμή για να κάνουμε κάμπινγκ μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, ενώ λάμπει ο Ήλιος στον Ταύρο!

Τι θα πρέπει να προσέξουμε: είναι γνωστό ότι ο Ταύρος δεν παραιτείται ποτέ, κι αυτό γενικώς είναι κάτι καλό, εκτός… αν κάνουμε λάθος. Ας φροντίσουμε να μην είμαστε πολύ πεισματάρηδες και να μην ξεσπάμε απότομα, όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Ταύρο. Ας κάνουμε μια παραπάνω προσπάθεια, να είμαστε πιο ευέλικτοι.

Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 1/4 ΕΩΣ 24/4 ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ ΑΠΟ 25/4 ΕΩΣ 14/5

ΕΡΜΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Είναι η πρώτη αναδρομή του χρόνου, που συμβαίνει στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, στην πρώτη μέρα ενός νέου μήνα. Αυτή η ανάδρομη πορεία του Ερμή ξεκινά την Πρωταπριλιά. Έτσι, στον Ερμή, ως το κοσμικό Αρχέτυπο του Κατεργάρη, έχει τώρα δοθεί και η άδεια να προκαλέσει ουράνιο χάος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πολύτιμα μαθήματα που πρέπει να διδαχθούμε, όπως συμβαίνει πάντα με κάθε αναδρομή.

Αυτός ο τριπλός συνδυασμός των πρώτων, υποδηλώνει συμβολικά ότι είναι καιρός να επιτρέψουμε να συμβούν νέα ξεκινήματα με αξιοπρέπεια, χωρίς να χρειάζεται να επιβάλλουμε τη θέλησή μας σε οποιαδήποτε κατάσταση. Η ανεκτικότητα και η αυτοσυγκράτηση είναι αρετές που πρέπει να καλλιεργήσουμε, στη διάρκεια μιας δύσκολης κοσμικής περιόδου. Καλλιεργώντας αυτές τις ιδιότητες θα μπορέσουμε να βγούμε από την αναδρομή, στις 25 Απριλίου, με μεγαλύτερη σοφία, περισσότερη υπομονή και βαθύτερη κατανόηση σχετικά με το ποιες προτεραιότητες είναι πραγματικά σημαντικές για μας.

Η αλήθεια είναι, ότι αυτό μπορεί να είναι πιο εύκολο να ειπωθεί, παρά να γίνει. Ο Κριός, ως το Αρχέτυπο του Πολεμιστή, είναι γνωστό ότι προχωράει μπροστά χωρίς κανένα ίχνος δισταγμού. Το να περιμένει και να επιτρέπει, είναι αντίθετο με τη φύση του.

Ωστόσο, με μια ισχυρή Ολική Έκλειψη Ήλιου – ή αλλιώς, με μια υπερτροφοδοτούμενη Νέα Σελήνη – που εξελίσσεται στις 8 Απριλίου, είναι απαραίτητο να επιτρέψουμε στο Σύμπαν να αναλάβει το τιμόνι. Οι εκλείψεις έχουν τον δικό τους τρόπο να μετατοπίζουν τη στάσιμη ενέργεια, έτσι ώστε ακόμα κι αν χορεύουμε στη λάσπη της αμφιβολίας στη διάρκεια της αναδρομής, τα πράγματα θα συνεχίσουν να κινούνται μόνα τους. Η κοσμική συμβουλή, εδώ, είναι να αποφύγουμε να μπαίνουμε στο κέντρο της δράσης. Αντίθετα, καλούμαστε να βασιστούμε στην ενέργεια του Σύμπαντος και να πιστέψουμε ότι τα νέα κεφάλαια που έχουμε μπροστά μας θα εξελιχθούν όπως ακριβώς θα έπρεπε, χωρίς να χρειάζεται να παρέμβουμε πάρα πολύ.

Η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και η αμεσότητα μπορεί επίσης να είναι κάποια από τα θέματα που θα προκύψουν, κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας. Ωστόσο, όσο ευθύς και ντόμπρος κι αν είναι ο Ερμής στον Κριό, είναι σημαντικό να μιλάμε ευγενικά και να γνωρίζουμε πότε μπορεί να γινόμαστε επιθετικοί ή ακόμα κι αμυντικοί. Η μη βίαιη επικοινωνία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο του ανάδρομου Ερμή στον Κριό, ειδικά όταν ο Ερμής κάνει σύνοδο με τον Πληγωμένο Θεραπευτή, το Χείρωνα 3 φορές: στις 20 Μαρτίου, στις 15 Απριλίου και η τελευταία στις 6 Μαΐου.

Με αυτές τις τρεις συνόδους, μπορεί αρχικά να μιλήσουμε μέσα από τα πιο πληγωμένα μέρη του εαυτού μας. Να ξέρουμε, όμως, ότι το να λέμε την αλήθεια μας με συνείδηση και καθαρή πρόθεση, είναι ένα ισχυρό φάρμακο. Όταν μιλάμε απερίσκεπτα και παρορμητικά και λέμε κάτι χωρίς να το σκεφτούμε καλά, τότε είναι που προκαλούμε ρήγματα και καίμε τις γέφυρές μας. Μια χρήσιμη πρακτική θα ήταν, πριν μιλήσουμε να αναρωτηθούμε: «Είναι βοηθητικό αυτό που θα πω; Είναι βλαβερό; Τι απάντηση περιμένω, λέγοντάς το;» Ψάχνοντας μέσα μας με περιέργεια και ευγένεια, αφαιρούμε το τσίμπημα του ανάδρομου Ερμή στον Κριό και ευνοούμαστε με το θεραπευτικό βάλσαμο, για το οποίο είναι τόσο γνωστός ο Χείρωνας.

ΕΡΜΗΣ ΟΡΘΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Ευθύς, Πρωτοπόρος, Εύστροφος

O Ερμής ολοκληρώνει την αναδρομή του κι επιστρέφει σε ορθή πορεία στο ίδιο ζώδιο, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 14 Μαΐου Είναι η ώρα να συγκρατήσουμε τη γρήγορη γλώσσα μας και την, ακόμα πιο γρήγορη σκέψη μας. Ο Ερμής είναι ο εύθυμος πλανήτης που επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και εκφραζόμαστε. Οπότε, ο Ερμής στον Κριό θα μας βγάλει από μια ονειρική ζάλη, σχετικά με το πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω μας. Ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς, γνωστό για τις παρορμήσεις του – οπότε, ας προσέξουμε τι λέμε! Τα λόγια μπορεί να βγαίνουν από το στόμα μας, πριν να έχουν σχηματιστεί πλήρως, δίνοντας μια χροιά σαρκασμού ή ακόμα και ακραίας προσβολής – είτε είχαμε τέτοια πρόθεση, είτε όχι. Ακόμα κι όταν νομίζουμε ότι ξέρουμε τον αντίκτυπο που θα έχουν τα λόγια μας, υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχουμε σκεφτεί αρκετά μπροστά, για την επίδραση που θα έχουν σ’ αυτούς που μας ενδιαφέρουν. Οι σκέψεις και ο λόγος μας θα μπορούσαν να γίνουν πιο θαρραλέα, ναι, – αλλά ακόμα περισσότερο, αυτό το πρωτοποριακό ζώδιο θα μπορούσε να μας κάνει, επίσης, πολύ πιο εφευρετικούς. Θα μας είναι πιο εύκολο να σκεφτούμε καινούριες, πρωτότυπες λύσεις σε άχαρα προβλήματα, καθώς δεχόμαστε κύματα φρέσκιας έμπνευσης! Αλλά θα πρέπει να πιάσουμε αυτή την έμπνευση με το που έρχεται, γιατί ο Άρης δεν είναι γνωστός για την υπομονή του. Για την ακρίβεια, μπορεί να μας είναι πιο δύσκολο να ολοκληρώσουμε καθημερινούς στόχους, αν στερούνται το στοιχείο του ενθουσιασμού.

Μερικές συμβουλές για να ζήσουμε καλύτερα με τον Ερμή στον Κριό:

ας μην παρασυρόμαστε από τον ενθουσιασμό της στιγμής, ας σκεφτούμε προσεκτικά οποιεσδήποτε δεσμεύσεις είμαστε έτοιμοι να κάνουμε.

ας μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να κολλήσει σε μια διαφωνία, γιατί ούτε εμείς, ούτε οι φίλοι ή οι εραστές μας θα είμαστε στην πιο λογική φάση για να επιλύσουμε κάποιο θέμα.

ας μην ξεκινάμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

ας απολαύσουμε τη νέα προοπτική που θα βιώσουμε όταν το ζώδιο που δεν έχει ταμπού, θα αναλάβει τον έλεγχο της ψυχικής μας ζωής.

ας αφήσουμε την επιθυμία μας για περιπέτειες και νέες εμπειρίες να ταρακουνήσει την καθημερινή μας ρουτίνα.

Ο ΑΡΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 22/3 ΕΩΣ 29/4 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 30/4 ΕΩΣ 8/6

ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Ευαίσθητος, Δημιουργικός, Χαλαρός

Ο πολεμοχαρής Άρης, ο πλανήτης που κυβερνά τη θετικότητα, τις νέες ιδέες, την αποφασιστικότητα και την ενέργεια θα προχωρήσει στο ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων στις 22/3, όπου και θα παραμείνει έως τις 29/4. Τι σημαίνει αυτό για μας, όταν ένας τόσο ισχυρός πλανήτης κινείται μέσα στο, αναμφισβήτητα, πιο παθητικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου; Θα χάσουμε τη ζωντάνια μας για τις επόμενες εβδομάδες; Όχι απαραίτητα… Σε γενικές γραμμές, αν και ο Άρης θα βρίσκεται στους απαλούς και αιθέριους Ιχθύες, ο Άρης είναι πάντα ο Άρης. Η πολυπλοκότητα έγκειται στο γεγονός ότι όσο βρίσκεται ο Άρης στους Ιχθύες θα χρειαστεί να προσαρμόσει τους τρόπους του για να αποκτήσει ένα στυλ που να ταιριάζει στα ψαράκια. Δεν πρόκειται για εύκολο στόχο, αν συνειδητοποιήσουμε ότι οι Ιχθύες σχετίζονται με την πίστη, τη συμπόνια, την επούλωση αυτών που υποφέρουν και την άνευ όρων αγάπη. Οπότε, πώς ο Άρης θα πολεμήσει όταν φοράει αυτό το αστραφτερό ένδυμα, συν ένα ζευγάρι αγγελικά φτερά; Με μια λέξη: προσεκτικά!

Ο Άρης στους Ιχθύες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η πορεία μας θα εξαφανιστεί στον αέρα. Παρόλο που μπορεί να νιώθουμε την παρόρμηση να ονειρευόμαστε και να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας περισσότερο, ο Άρης στους Ιχθύες μπορεί να κινήσει βουνά με έναν λεπτό τρόπο, όταν συνειδητοποιήσουμε ότι τώρα έχουμε ένα κοσμικό πράσινο φως για να κατευθύνουμε τη ζωτικότητά μας προς μια εμπνευσμένη (Ιχθύες) δράση (Άρης). Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να προχωρήσουμε σ’ αυτή τη δημιουργική αναζήτηση! Έχουμε κάθε διάθεση να ασχοληθούμε με οποιοδήποτε φιλανθρωπικό σκοπό: να σώσουμε τις φάλαινες, να φροντίσουμε τους άστεγους, να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα των κατατρεγμένων και τόσα άλλα, στη διάρκεια αυτής της απίστευτης διέλευσης. Αλλά, τι γίνεται με την άλλη πλευρά του Άρη στους Ιχθύες; Δηλαδή, την τάση να κρύψουμε τη φιλοδοξία μας ή να οπισθοχωρήσουμε με φόβο όταν κάποιοι μας χλευάσουν για τις φιλανθρωπικές μας δράσεις; Απλά, να θυμόμαστε ότι κάτω από τις σωστές συνθήκες, το να γυρίσουμε το άλλο μάγουλο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι εκπληκτικό σημάδι δύναμης. Μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε γι’ αυτό! Ο Άρης στους Ιχθύες μπορεί, επίσης, να είναι εντελώς σεξουαλικός. Πρόκειται για τον απόλυτο συνδυασμό ευαισθησίας και ερωτισμού. Ας σκεφτούμε τον ειρηνικό πολεμιστή – και ας χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο τη δύναμη που μας δίνει!

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Δραστήριος, συναρπαστικός, κινητοποιημένος

Στις 30 Απριλίου, ο Άρης συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του Κριού, όπου και θα παραμείνει έως τις 8 Ιουνίου. Η διέλευση του Άρη στον Κριό είναι μια εκπληκτική περίοδος δράσης! Αν υπάρχει κάτι που διστάζαμε να ξεκινήσουμε, ο Άρης στον Κριό θα μας βοηθήσει να το κάνουμε.

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που κυβερνά τον Κριό, πράγμα που σημαίνει ότι οι ενέργειες και των δυο είναι πολύ παρόμοιες και πολύ συγχρονισμένες μεταξύ τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδευτούμε, αν δεν είμαστε σίγουροι ποιο δρόμο να ακολουθήσουμε – ο Άρης στον Κριό είναι μια περίοδος μεγάλης αυτοπεποίθησης, θέλησης, επιμονής και με πολύ ισχυρά ξεκινήματα!

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης κι όταν βρίσκεται στον Κριό, είναι στην κορυφή του κόσμου. Είναι δυνατός, ανεξάρτητος κι ορμητικός. Δεν υπάρχει τίποτα – απολύτως τίποτα – που θα μπορούσε να σταθεί στο δρόμο του, ανεξάρτητα από το τι θέλει να πετύχει – ο Άρης στον Κριό είναι πάντα θριαμβευτής!

Ο Κριός είναι ένα παρορμητικό ζώδιο που χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, δράση και πρωτοπορία, επομένως ο Άρης ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτό το γρήγορο περιβάλλον. Επειδή υπάρχει μικρή αντίσταση στη διάρκεια που ο Άρης βρίσκεται στον Κριό, νιώθουμε σχεδόν τα εμπόδιά μας να απομακρύνονται. Αλλά δεν είναι σαν να έχουν εξαφανιστεί τελείως – απλά είμαστε τόσο κινητοποιημένοι και σίγουροι για τον εαυτό μας, που δεν τα αφήνουμε να μας τρομάξουν. Παρόλο που πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε κάποια εμπόδια εκεί έξω, δεν είναι αυτό το νόημα του Άρη στον Κριό. Αυτή η διέλευση δεν αφορά το σχεδιασμό – πρόκειται για μια ορμητική κίνηση προς τα εμπρός, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να βρεθεί στο δρόμο μας αργότερα.

Με τον Άρη στον Κριό θέλουμε να χαράξουμε δρόμους, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να διευρύνουμε τα όριά μας και να τονώσουμε το σώμα και το μυαλό μας. Είναι πιο πιθανό να κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε κάνει ποτέ, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Ο Άρης και ο Κριός έχουν να κάνουν με την προσπάθεια, όχι με τη νίκη. Η επιτυχία έρχεται μέσα από τη συμμετοχή, άσχετα με το αποτέλεσμα.

Κι ενώ αυτή η απίστευτη αύξηση της ενέργειας μπορεί να είναι ευεργετική, μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκολίες στη ζωή μας και στις σχέσεις μας. Επειδή δεν ανησυχούμε και πολύ για τις συνέπειες, μπορεί να φερόμαστε παρορμητικά. Μπορεί να διαπιστώσουμε ότι βιώνουμε περισσότερες εκρήξεις θυμού ή ότι η άμεση προσέγγισή μας φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, απ’ αυτά που επιδιώκουμε. Ο Άρης στον Κριό σημαίνει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε σε καμιά περίπτωση – τα πράγματα θα γίνουν με το δικό μας τρόπο, ή δεν θα γίνουν καθόλου! Μπορεί να καταλήγουμε συχνότερα σε καυγάδες, λόγω της επιθετικής ενέργειας που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, θετικά την ορμητική ενέργεια αυτής της διέλευσης, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις εντάσεις.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 11/3 ΕΩΣ 4/4, ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 5/4 ΕΩΣ 28/4 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 29/4 ΕΩΣ22/5

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Ρομαντική, διαισθητική, ευγενική

Όταν η Αφροδίτη κινείται στο ζώδιο των Ιχθύων, η αγάπη εκφράζεται άνευ όρων. Η αγάπη έχει την ικανότητα να ξεπερνάει όλους τους φυσικούς περιορισμούς και μπορεί να ρέει με τον πιο όμορφο και αιθέριο τρόπο. Η Αφροδίτη κυβερνά την ομορφιά και την τέχνη, έτσι όσο βρίσκεται στον ονειροπόλο Ιχθύ, διαθέτει μεγαλειώδη δημιουργική δύναμη. Οι Ιχθύες είναι πολύ ευαίσθητοι στον πόνο των άλλων και με την παρουσία της Αφροδίτης υπάρχει μια ιδιαίτερη ανάγκη για να βοηθήσουν όσους το χρειάζονται. Μπορεί να νιώθουμε πιο ρομαντικοί από ό, τι συνήθως και να έχουμε πίστη στις δυνατότητες μιας σχέσης – ακόμα κι αν δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό σ’ αυτήν. Σαν αποτέλεσμα, μπορεί να αισθανόμαστε βαθιά αγάπη για το πνεύμα κάποιου, άσχετα αν υπάρχει ή όχι φυσική έλξη.

Η Αφροδίτη στους Ιχθύες είναι η εμπειρία του παραμυθιού στον έρωτα. Είναι η θέση που μας κάνει να λαχταράμε μια βαθιά, ψυχική ένωση. Μερικές φορές, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης μπορεί να υπάρχει τόσος ιδεαλισμός στη φύση της αγάπης, ώστε να παραβλέπουμε κάποιο σημαντικό ελάττωμα στο χαρακτήρα του αγαπημένου προσώπου. Στο κάτω-κάτω μιλάμε, όπως είπαμε, για αγάπη άνευ όρων – καμιά κριτική εδώ, λοιπόν.

Με την Αφροδίτη στους Ιχθύες, ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο κόσμος θα αποκτήσει χρώμα, γιατί οι Ιχθύες ποτέ δεν βλέπουν τον κόσμο ασπρόμαυρο. Αντίθετα, βλέπουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Με τη θεά του έρωτα στο ζώδιο των Ιχθύων, η αγάπη μας είναι καθολική, είμαστε σε θέση να συγχωρήσουμε και να κατανοήσουμε – είμαστε σαγηνευτικοί και δείχνουμε συμπόνια στους συντρόφους μας. Η Αφροδίτη στους Ιχθύες είναι τρυφερή και στοργική, αν και είναι αρκετά δύσκολη– δεδομένου ότι υπάρχει μια λαχτάρα για κάτι απροσδιόριστο και ανικανοποίητο. Τα όρια και τα σύνορα θολώνουν κάτω από την επιρροή της Αφροδίτης στους Ιχθύες. Η σκοτεινή πλευρά αυτής της θέσης είναι ότι μας «επιτρέπει» να γινόμαστε θύματα ή να ξεγελιόμαστε, καθώς επίσης και να υπεκφεύγουμε. Με την Αφροδίτη στους Ιχθύες ελκόμαστε από καταστάσεις μαρτυρίου και ελέους. Θέλουμε πολύ να συγχωρήσουμε, να επιτρέψουμε και να δώσουμε, ανιδιοτελώς. Όταν είμαστε ερωτευμένοι δίνουμε πολλά, αλλά όχι τα πάντα. Το πιο σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι αυτή η όψη δεν είναι ούτε αδύναμη, ούτε δυνατή – είναι και τα δυο. Το μήνυμα είναι το εξής: δεν θέλουμε να μας πιέζουν να ξεπεράσουμε τα όριά μας, γιατί μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχουμε κανένα, αλλά όταν χρειάζεται να τραβήξουμε κόκκινη γραμμή, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό. Η προθυμία μας να συγχωρούμε και να κατανοούμε είναι δύναμη κι έτσι θέλουμε να γίνεται αντιληπτή. Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στους Ιχθύες νιώθουμε ότι η αγάπη μας είναι άνευ όρων. Δεν εντυπωσιαζόμαστε από τα φαινόμενα, αγαπούμε κι αποδεχόμαστε τον άλλον, για όλα όσα υπάρχουν μέσα του. Μπορεί να ερωτευτούμε κάποιον αισθητά πιο αδύναμο και ελκόμαστε από ιδιότροπα άτομα, ή αυτούς που έχουν ανάγκη από κάποια βοήθεια. Με ρομαντική άποψη για τον κόσμο μπορεί να νιώσουμε έλξη για καταστάσεις πόνου και μαρτυρίου, έτσι ώστε να μπούμε εύκολα στο ρόλο του σωτήρα ή του θύματος. Η Αφροδίτη στους Ιχθύες πραγματικά, ενεργοποιείται από την ανισότητα!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Τολμηρή, παθιασμένη, περιπετειώδης

Στις 5 Απριλίου η Αφροδίτη συνεχίζει την πορεία της στο ζώδιο του Κριού. Όταν η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης και της ομορφιάς, βρίσκεται στον αποφασιστικό Κριό, η αυτοπεποίθησή μας στον ερωτικό τομέα δέχεται μια τεράστια ώθηση – ακόμα κι αν συνήθως δεν λειτουργούμε μ’ αυτό τον τρόπο!

Η Αφροδίτη στον Κριό δεν είναι, ακριβώς, σεμνή. Όταν πρόκειται για ερωτικά θέματα κινείται άμεσα και δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει την πρώτη κίνηση. Λατρεύει τη συγκίνηση που προσφέρει το κυνήγι και προτιμά να κρατά όσο γίνεται περισσότερο, γιατί αυτό την κάνει να αισθάνεται πιο επιθυμητή. Η Αφροδίτη στον Κριό λαχταρά να την θαυμάζουν για την αυθάδεια και την ανεξαρτησία της, αλλά καμιά φορά αυτό μπορεί να είναι και πρόβλημα για την αισθηματική ζωή. Αυτό συμβαίνει, επειδή συχνά δεν ξέρει πώς να συμβιβαστεί… και, ας το αντιμετωπίσουμε: οι σχέσεις είναι μια αμφίδρομη κατάσταση. Η Αφροδίτη στον Κριό είναι λάτρης της δήλωσης που λέει: «Ή θα γίνουν τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο, ή δεν θα γίνουν καθόλου!» Θέλει αυτό που θέλει και το θέλει τώρα! Ουσιαστικά, η Αφροδίτη είναι ένας δεκτικός πλανήτης, πράγμα που σημαίνει ότι προτιμά να προσελκύει τους άλλους, παρά να βγει στο κυνήγι. Ο Άρης, από την άλλη μεριά, είναι ένα ζώδιο που προτιμά να κυνηγά. Στην πραγματικότητα, είναι ο ορισμός του κυνηγού. Σαν αποτέλεσμα, η Αφροδίτη στον Κριό μπορεί να είναι μια άβολη κατάσταση γιατί ο πλανήτης της έλξης και της γοητείας βγαίνει από τις συνήθειές του και μας δελεάζει με πικάντικες επιθυμίες! Παρόλα αυτά, όταν η Αφροδίτη κινείται σ’ αυτό το ορμητικό ζώδιο παίρνουμε όλοι μια γεύση καυτού ερωτικού δυναμικού. Ξαφνικά, γινόμαστε τολμηροί και κυνηγάμε αυτό που θέλουμε. Ίσως έχουμε κάποιο πρόβλημα να ζητήσουμε να ικανοποιηθούν οι ερωτικές μας ανάγκες και συχνά επιδιώκουμε την άμεση ικανοποίηση. Πραγματικά, μπορεί να ανησυχούμε περισσότερο για το τι μπορεί να κάνει για μας το ταίρι μας, από το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι’ αυτό. Αυτή η εγωιστική προσέγγιση μπορεί να μας βάλει σε μπελάδες, εάν είμαστε σε σταθερή σχέση. Παρά τις πιθανές παγίδες της Αφροδίτης στον Κριό, εάν τη χρησιμοποιήσουμε για να ζωντανέψουμε την ερωτική μας σχέση, πρόκειται για ένα περιπετειώδες και παθιασμένο διάστημα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Αισθησιακή, Ρομαντική, Υπομονετική

Στις 29 του μήνα η Αφροδίτη θα προχωρήσει στο ζώδιο του Ταύρου, όπου και θα παραμείνει έως τις 22 Μαΐου. Η Αφροδίτη στον Ταύρο δείχνει μια στοργική, σταθερή, πιστή και ρομαντική φύση, αλλά ταυτόχρονα, πολύ κτητική. Είναι αισθησιακή με παθητικό τρόπο, επιδιώκοντας να προσελκύσει παρά να ακολουθήσει το αντικείμενο του πόθου της. Η συναισθηματική της ευημερία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ασφάλεια που προέρχεται μέσα από μια σταθερή σχέση και το σπίτι. Τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία είναι, επίσης, σημαντικά: έτσι, μπορεί να ομορφύνει το σπίτι και να προσθέσει τις πινελιές της πολυτέλειας που τόσο επιθυμεί!

«Σταθερός σαν βράχος» – αυτό είναι το προσωπικό σύνθημα του Ταύρου. Η Αφροδίτη στον Ταύρο χρειάζεται αυτό το είδος της σταθερότητας στις σχέσεις της. Κινείται πάντα με αργούς ρυθμούς για να διασφαλίσει ότι τα πράγματα συμβαίνουν στο σωστό τόπο και χρόνο, γιατί δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι τα σχέδιά της μπορεί να μην λειτουργούν. Η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι λογική και προβλέψιμη, όταν πρόκειται για την ερωτική της ζωή, προτιμώντας την άνεση από το χάος. Και ο ορισμός της για το χάος είναι πολύ πιο ακραίος, από αυτόν που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Για τον Ταύρο η παραμικρή απόκλιση από τη ρουτίνα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή του. Επομένως, όταν μιλάμε για αγάπη και μακρόχρονη δέσμευση (που είναι και το μόνο είδος σχέσης που θέλει) απαιτούνται στέρεες βάσεις, πάνω στις οποίες μπορεί να δημιουργηθεί η σχέση. Η Αφροδίτη συμβολίζει τον αισθησιασμό, το ρομαντισμό, τις σχέσεις, τις απολαύσεις και τις ανέσεις. Η Αφροδίτη στον Ταύρο έχει να κάνει με τον έρωτα και την καλλιέργεια των σχέσεων. Είναι πολύ ρομαντική και απίστευτα αισθησιακή από τη φύση της, που σημαίνει ότι απολαμβάνει απόλυτα τις σεξουαλικές πτυχές μιας σχέσης. Η Αφροδίτη στον Ταύρο αφυπνίζεται περισσότερο από την αίσθηση της αφής, καθώς αγαπά την αίσθηση πολυτελών υφασμάτων και άνετων επίπλων. Το σπίτι της είναι ο ορισμός της ζεστασιάς και θέλει να διατηρεί ένα όμορφο και χαλαρό περιβάλλον για το ταίρι της. Λατρεύει τις αγκαλιές και τα πειράγματα, δημιουργώντας αργά μια φλόγα που θα φτιάξει αργότερα μεγάλη φωτιά. Αλλά, το σεξουαλικό πάθος του Ταύρου δεν είναι όπως το πάθος ενός ζωδίου της φωτιάς ή του αέρα, γιατί απολαμβάνει τη διαδρομή περισσότερο από την κορύφωση. Λατρεύει τις μικρές λεπτομέρειες και αφιερώνει χρόνο για να ικανοποιήσει το ταίρι του. Έχει απίστευτη αντοχή και μπορεί να περάσει τη νύχτα ευχαριστώντας το σύντροφό του, πριν φτάσει στο φινάλε. Αυτός ο ρυθμός μπορεί να είναι πολύ αργός για όσους επιθυμούν άμεση ικανοποίηση. Αλλά, γι’ αυτούς που είναι πρόθυμοι να περιμένουν, είναι μια θαυμάσια αισθησιακή εμπειρία. Το μόνο πράγμα που πρέπει να δουλέψει η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι η κτητική της φύση. Θέλει απόλυτη δέσμευση, δεδομένου ότι είναι πλήρως αφοσιωμένη στο ταίρι της και οτιδήποτε φαίνεται προσβλητικό θα την ενοχλήσει. Είναι εξαιρετικά υπομονετική και πρόθυμη να ακούσει και την άλλη εκδοχή, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι και επικριτική. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να σιγουρευτεί ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Η Αφροδίτη στον Ταύρο απεχθάνεται κάθε είδους αλλαγή ή ακόμα και την υπόνοια της αλλαγής στις σχέσεις της, οπότε οτιδήποτε αντιλαμβάνεται ως απειλή, πυροδοτεί έντονες εκρήξεις. Αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό για όσους δεν δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις αλλαγές ή ακόμα, χρειάζονται την αλλαγή για να διατηρήσουν τη σχέση τους ζωντανή

Συμπέρασμα: οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα να αντιμετωπίζουν την απίστευτα πεισματική φύση της Αφροδίτης στον Ταύρο, η οποία εργάζεται ακούραστα για να κρατήσει τα πράγματα ίδια. Αλλά, μπορεί να νιώσουν καλύτερα, γνωρίζοντας ότι το ταίρι τους θα είναι πάντα εκεί, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Θα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους ανθρώπους που έχουν γνωρίσει. Και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όταν ξοδεύει χρήματα για κάτι όμορφο ή υπερβολικό – οι αγορές αυτές είναι λίγες και σε απόσταση μεταξύ τους. Η Αφροδίτη στον Ταύρο λατρεύει να έχει ωραία πράγματα, αλλά η οικονομική ασφάλεια έρχεται πάντα πρώτη.

Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 30/12/23 ΕΩΣ 25/5/24

Επίμονος, Επιφυλακτικός, Φιλήδονος

Από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δίας επέστρεψε σε ορθή πορεία στο ζώδιο του Ταύρου, όπου και θα παραμείνει ως τις 25/5/2024. Ο Δίας, ο πλανήτης της ανάπτυξης, κινείται στον Ταύρο από τις 16/5/23 και επεκτείνει όλα τα θέματα του γήινου αυτού ζωδίου, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, των πόρων, των αξιών και των σχέσεων. Όσοι από μας είναι αρκετά τυχεροί να έχουν Ήλιο, Σελήνη ή Ωροσκόπο α’ αυτό το γήινο αισθησιακό ζώδιο, πιθανότατα θα αισθανθούν αυτή την ενέργεια περισσότερο.

Στην μυθολογία, ο Δίας θεωρούνταν ο «Βασιλιάς των Θεών», η υπέρτατη θεότητα. Γιός του Κρόνου, ο Δίας είχε την τύχη να δραπετεύσει όταν ο Κρόνος καταβρόχθισε τα υπόλοιπα παιδιά του, φοβούμενος ότι θα του πάρουν την εξουσία. Ο Δίας, πράγματι, μεγάλωσε για να επιστρέψει και να ανατρέψει το σκληρό πατέρα του – έτσι κέρδισε τον τίτλο του και το δώρο της τύχης. Έτσι, όταν ο Δίας διέρχεται από οποιοδήποτε ζώδιο – δηλαδή, μια φορά κάθε δώδεκα χρόνια, περίπου – φέρνει δώρα κι ευλογίες.

Στον σταθερό, αργό και μεθοδικό Ταύρο, αυτά τα δώρα θα έρθουν αργά αλλά σταθερά, αρκεί να είμαστε υπομονετικοί και προσεκτικοί. Σε όποιο τομέα κι αν θέλουμε να εξελιχθούμε, πρέπει να χαρτογραφήσουμε το μονοπάτι και να κάνουμε τα μελετημένα και σταθερά βήματα που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Η βιασύνη και το σθένος του προηγούμενου ζωδίου – του Κριού – θα αντικατασταθούν από την προσεκτική φύση του Ταύρου που κάνει πρακτικά και πραγματοποιήσιμα σχέδια. Άλλωστε, ο Ταύρος δεν είναι ο τύπος που αλλάζει γρήγορα, όταν κάνει μια δέσμευση είναι για πάντα.

Το ζώδιο του Ταύρου είναι, επίσης, αρκετά ευλογημένο ώστε να συνδέεται με την υλική αφθονία, τις ισχυρές αξίες, την αρμονία, την ομορφιά, την αγάπη και την πρακτικότητα. Το διάστημα που ο Δίας κινείται στον Ταύρο, μπορεί να απολαύσουμε μια περίοδο αυξημένου αισθησιασμού κι ευχαρίστησης. Αν και μπορούμε να εργαστούμε σκληρά, πιθανότατα θα το κάνουμε μόνο εάν υπάρχει υπόσχεση για απτές ανταμοιβές – π.χ. αύξηση μισθού ή άλλα υλικά κέρδη. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’ αυτό – ο Δίας στον Ταύρο μας προτρέπει όλους να βυθιστούμε στο βασίλειο των φυσικών απολαύσεων και να χαρούμε το κάθε λεπτό. Οποιαδήποτε σωματική εργασία, όπως μασάζ, γιόγκα ή χορός, είναι πρακτικές που ευνοούνται απόλυτα αυτή τη χρονιά. Η προσεκτική διατροφή θα είναι κι αυτή σημαντική, ώστε να μπορούμε να τρέφουμε υγιεινά το φυσικό μας όχημα.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Δίας, σχεδόν μόλις μπει στον Ταύρο, θα είναι το τετράγωνο με τον ισχυρό Πλούτωνα, ο οποίος επίσης πρόσφατα έχει εισχωρήσει σ’ ένα νέο ζώδιο, μετά από περίπου μια δεκαετία. Αυτό είναι πιθανό να αντανακλά έντονες εμπειρίες γύρω από πόρους και σχέσεις, αλλά είναι σύντομο και θα περάσει γρήγορα. Ο στόχος μας θα είναι να βρούμε ένα τρόπο να σταθούμε στο μάτι του κυκλώνα και να μην υποχωρήσουμε στην σκοτεινή μας πλευρά. Όταν το κάνουμε, μπορεί να βρούμε ότι έχουμε αλλάξει – ακόμα και με ανεπαίσθητους τρόπους, κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης αλλά ενδυναμωτικής κοσμικής στιγμής.

Λίγο μετά, ο Δίας θα βρεθεί σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, κάτι που είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει αφθονία, όλα είναι καλά κι ό,τι περνάμε τώρα (και τον επόμενο χρόνο) είναι για την υψηλότερη εξέλιξη της ψυχής μας.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 7/3/23 ΕΩΣ 24/5/25

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Στοχαστικός, Σκόπιμος, Προσγειωμένος

Από τον περασμένο Νοέμβριο, ο Κρόνος ολοκλήρωσε την αναδρομή του και επέστρεψε σε ορθή πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων. Όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, ο πλανήτης Κρόνος είναι μια αυστηρή φιγούρα εξουσίας, που επιβάλλει κανόνες και δομή καθώς κινείται στο ζωδιακό κύκλο. Ο Κρόνος θέλει να μάθει τι κάνουμε με τη ζωή μας και πώς πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Έτσι, όταν αυτός ο πλανήτης της ευθύνης κινείται στους πνευματικούς και ευφάνταστους Ιχθύες – το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου – ξέρουμε ότι έρχονται στο δρόμο μας κάποια σοβαρά ερωτήματα. Αν κι αυτό μπορεί να ακούγεται σαν πρόσκληση σε μάχη, αυτός ο ενεργητικός συνδυασμός μπορεί στην πραγματικότητα να είναι θετικός. Ακριβώς όπως ένας καλός πατέρας στην πραγματική ζωή, προσπαθεί μόνο να βοηθήσει.

Το βασίλειο των Ιχθύων είναι μια ατέλειωτη θάλασσα μυστικισμού, δημιουργικότητας και φαντασίας. Είναι ένας όμορφος χώρος που δίνουμε ζωή στις πιο βαθιές επιθυμίες μας. Αλλά αν τις αφήσουμε εκεί, εκεί θα μείνουν. Όταν ο Κρόνος κινείται μέσα στους Ιχθύες, κοιτάζει να μας βοηθήσει να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα – κι αυτό συμβαίνει, όταν θέτουμε τις βάσεις για να εκδηλώσουμε τον υψηλότερο σκοπό μας.

Όταν ο Κρόνος κινείται στους Ιχθύες

Ο Κρόνος στους Ιχθύες είναι η τέλεια στιγμή για να κοιτάξουμε μέσα μας. Ας συνδεθούμε με το όνειρο της συγγραφής ενός βιβλίου ή του ανοίγματος μιας επιχείρησης ή κάτι ανάλογο. Ας καθαρίσουμε το μυαλό μας, ας αναπνεύσουμε κι ας ρωτήσουμε τις ενέργειες αυτής της διέλευσης τι να κάνουμε στη συνέχεια. Μετά, καλό είναι να έχουμε έτοιμο ένα σημειωματάριο, γιατί πρόκειται να δεχτούμε καθοδήγηση που θα μας μείνει αξέχαστη. Όταν ο Δάσκαλος των Κανόνων (Κρόνος) είναι στο τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου (Ιχθύες), είναι σίγουρο ότι τα όνειρά μας θα αποδώσουν. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να συγκεντρώσουμε όλες τις λεπτομέρειες που έχουμε φανταστεί και να σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα: να φτιάξουμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, να επεξεργαστούμε έναν προϋπολογισμό, να εξετάσουμε επιλογές δανείων. Όταν συντονιστούμε με τα μαθήματα που έχει να μας διδάξει ο Κρόνος στους Ιχθύες, η πορεία μας γίνεται ξεκάθαρη.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο Κρόνος στους Ιχθύες είναι χαλαρός περίπατος. Δεν είναι. Δεν θέλουμε πάντα να μας ρωτάνε για τα όνειρά μας, ειδικά οι πιο αγαπημένοι μας – αλλά η παρουσία του Κρόνου εδώ, αυτό ακριβώς μπορεί να κάνει. Αν ο Κρόνος στους Ιχθύες μας πιάσει απροετοίμαστους, μπορεί εύκολα να νιώσουμε παρείσακτοι ή να γίνουμε αμυντικοί. Αλλά ούτε όλες οι απαγορευτικές πινακίδες του κόσμου δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν αυτόν τον πλανητικό μπαμπά να μπει, για να καθαρίσει το μέρος. Η σωστή κίνηση εδώ είναι να είμαστε έτοιμοι, ν’ ανοίξουμε την πόρτα και να τον ακούσουμε. Οι συμβουλές του είναι πολύ πιο χρήσιμες απ’ όσο, ίσως, θα θέλαμε να παραδεχτούμε…

Με όλη αυτή τη συνειδητή προσοχή στο βασίλειο των Ιχθύων, που σχετίζεται με τον ύπνο και τα όνειρα, μπορεί να νιώσουμε ανήσυχοι, αγχωμένοι ή να έχουμε πρόβλημα με τον ύπνο. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να καλλιεργήσουμε την εσωτερική μας ηρεμία: να διαλογιστούμε, να πάμε μια βόλτα σ’ ένα δάσος, να αναπνεύσουμε βαθιά, να ξεκουραζόμαστε και να κοιμόμαστε όλη τη νύχτα. Μπορεί ακόμη και να θέλουμε να πηγαίνουμε για ύπνο νωρίτερα, για να δίνουμε χρόνο στο μυαλό μας να επιβραδύνει και να ξεκουράζεται. Ας αφιερώσουμε το χρόνο που χρειαζόμαστε, για ν’ ακούσουμε και να προσέξουμε τη βαθιά σοφία που είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ (ΑΠΟ 6/12/23 ΕΩΣ 2/7/24)

Ονειροπόλος, Συμπονετικός, Θεωρητικός

Από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ποσειδώνας έχει επιστρέψει σε ορθή πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων και συνεχίζει να ενισχύει μία πνευματική αφύπνιση που διασχίζει το κατώφλι των ατομικών διαφορών για να επανασυνδέσει την ανθρωπότητα, με ένα ιστό κοινής συνείδησης. Η συμπόνια μετατοπίζεται από μία ιδεαλιστική αντίληψη σε μία ενεργή κατάσταση που μας φέρνει σε επαφή τον ένα με τον άλλον, με πιο συναισθηματικό τρόπο.

Ο Ποσειδώνας είναι ένας ισχυρός πάροχος προοπτικής, βάθους και κατανόησης. Αυτός ο παγωμένος γίγαντας δεσπόζει από πάνω μας με έναν αέρα ενότητας και ειρήνης που καλύπτει τα πάντα, υπενθυμίζοντάς μας ότι είμαστε όλοι διασυνδεδεμένοι σε χρόνο και χώρο. Ο Ποσειδώνας διαλύει τα όρια μεταξύ μας και μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Οι Ιχθύες είναι εκεί που συνδυάζουμε τις συναισθηματικές μας καταστάσεις με τις συνδέσεις μας με τους άλλους. Αυτό το μείγμα δημιουργεί βαθιά χώρους ενσυναίσθησης, καθώς βλέπουμε ο ένας τον άλλον με ένα ευαίσθητο και ανοιχτό τρόπο, που συχνά οδηγεί σε πνευματικές ιδέες που μπορούν να μας βοηθήσουν να θεραπευτούμε και να αναπτυχθούμε. Όταν ο Ποσειδώνας κινείται μέσα από τα ιερά νερά των Ιχθύων, του δικού του ζωδίου, η παρουσία του γίνεται πηγή απεριόριστης συμπόνοιας.

Όταν ο Ποσειδώνας κινείται στους Ιχθύες

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες μας παραχωρεί μιας μοναδική μορφή όρασης. Καθώς η εστίαση των Ιχθύων στο συναίσθημα και το πνεύμα συγχωνεύεται με την έλξη του Ποσειδώνα για να ενοποιήσει όλα τα πράγματα, μια διαύγεια αναδύεται από την ομίχλη, ρίχνοντας φως στις δικές μας αντιφάσεις. Μπορούμε ξαφνικά να δούμε τη ματαιότητα του να νοιαζόμαστε για ασήμαντες διαφορές. Η αξία του να είμαστε μαζί με τους άλλους λάμπει σαν χρυσός κι ο δρόμος προς την πληρότητα φωτίζεται.

Αυτή η διέλευση μας καλεί να δούμε τι μπορούμε να συνεισφέρουμε ο καθένας μας στη συλλογική πρόοδο και θεραπεία. Όλοι έχουμε χαρίσματα, ιδέες και όνειρα για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες είναι μια πρόσκληση να εξερευνήσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη για τις δικές μας μοναδικές προσφορές.

Είναι η τέλεια στιγμή για να ακολουθήσουμε μια πορεία σε ένα πνευματικό μονοπάτι που μας καλεί, ή να δημιουργήσουμε ένα σημείο στο σπίτι και να συνδεθούμε μ’ αυτό που νιώθουμε πιο ιερό. Η ενέργεια του Ποσειδώνα στους Ιχθύες μας ωθεί να σκεφτούμε, πώς να μοιραστούμε αυτές τις ιδέες με τον κόσμο και μας υπενθυμίζει ότι η παρουσία του θα μας υποστηρίξει, σ’ αυτή τη διαδικασία.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 27/1/24 ΕΩΣ ΤΟ 30/8/24

Ανθεκτικός, γεμάτος εκπλήξεις και επικεντρωμένος στα οικονομικά

Από τα τέλη Ιανουαρίου, ο Ουρανός έχει επιστρέψει σε ορθή πορεία στο ζώδιο του Ταύρου. Ο Ουρανός είναι γνωστός σαν «Ο Μέγας Αφυπνιστής» επειδή φέρνει καταστάσεις που μας ταρακουνούν και μας κλονίζουν, μας οδηγούν στη συνειδητοποίηση και αντιλαμβανόμαστε τις αλήθειες και τα ψέματα που ζούμε. Αν και ο Ταύρος, ζώδιο του σταθερού σταυρού, μας προτρέπει να αντισταθούμε στην αλλαγή, ο Ουρανός δεν θέλει να νιώθουμε πολύ άνετα γιατί τότε εφησυχάζουμε. Πρόκειται για έναν πλανήτη που μας αναγκάζει να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας και μας ενθαρρύνει να αλλάξουμε για το καλύτερο. Ενώ ο Ουρανός κινείται μέσα στο γήινο Ταύρο, μπορεί να τραντάξει τα θεμέλιά μας στους τομείς που κυβερνά ο Ταύρος: τα οικονομικά, τα υλικά αγαθά κι ακόμα και την αυτοεκτίμησή μας.

Επειδή ο Ουρανός είναι ένας εξωτερικός πλανήτης, η επίδραση της διέλευσής του μέσα στον Ταύρο θα γίνει σε μεγάλο βαθμό σε παγκόσμιο επίπεδο – αλλά σίγουρα θα τη νιώσουμε κι εμείς προσωπικά! Ας δούμε τι αλλαγές μας περιμένουν…

Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο που του αρέσουν τα τακτικά και σταθερά πράγματα και δεν είναι το καλύτερό του να χειρίζεται μεγάλες και ξαφνικές αλλαγές… αλλά οι μεγάλες, ξαφνικές αλλαγές είναι αυτές που συμβολίζουν τον Ουρανό! Ο Ταύρος θα προτιμούσε να μείνουν όλα ως έχουν και να συνέχιζε να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο που γίνονταν πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι οι παλιοί τρόποι δεν είναι πάντα και οι καλύτεροι. Ακόμα κι αν αντιστεκόμαστε στις αλλαγές που φέρνει ο Ουρανός στον Ταύρο, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε και, πιθανότατα, θα συνειδητοποιήσουμε στο τέλος ότι αυτές οι αλλαγές μας έφεραν σε πολύ καλύτερη θέση.

Το χρήμα είναι ο κύριος τομέας που κυβερνά ο Ταύρος, επομένως όταν ο Ουρανός βρίσκεται στον Ταύρο, μπορούμε να περιμένουμε μερικούς πολύ επαναστατικούς τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης των χρημάτων, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη διάρκεια των επτά χρόνων που ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο, μπορεί να προκύψουν εντελώς καινούριες μορφές νομίσματος, οι τράπεζες μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν ή να αλλάξουν ριζικά και οι αγορές κατοικιών καθώς και το χρηματιστήριο να σημειώσουν μεγάλες ανακατατάξεις.

Σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο, ο Ουρανός στον Ταύρο μας ενθαρρύνει να ελευθερωθούμε από τα δεσμά του χρήματος: χρέη, φόροι, πιστωτικές κάρτες, ενοίκια και ενυπόθηκα δάνεια είναι όλα αυτά τα πράγματα που μας εμποδίζουν να αποταμιεύσουμε χρήματα ή να τα χρησιμοποιήσουμε με τον τρόπο που θέλουμε. Μπορεί, επίσης, να νιώσουμε παγιδευμένοι από τα υλικά μας αγαθά, γενικότερα. Στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να αλλάξουμε τη σχέση μας με το χρήμα και τον υλισμό – δεν έχουμε πια επιλογή. Ο Ουρανός είναι εδώ για να μας ελευθερώσει και η αντίστασή μας δεν θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα… και δεν θα σταματήσει τις αλλαγές από το να συμβούν. Οι αλλαγές που κάνουμε στη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορούν πράγματι να μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε ένα σημείο μεγαλύτερης σταθερότητας και μπορεί να έχουν επίσης πολύ μεγάλη διάρκεια.

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 20/1/24 ΕΩΣ 1/9/24

Παγκόσμιος, μεταμορφωτικός, προοδευτικός

Από τις 20 Ιανουαρίου ο Πλούτωνας προχώρησε στο ζώδιο του Υδροχόου, κλείνοντας ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 2008 και ξεκινώντας ένα καινούριο. Καθώς εμβαθύνουμε στο βασίλειο των ουράνιων επιρροών, η διέλευση του Πλούτωνα μέσα στον Υδροχόο αναδύεται ως κοσμική ταπισερί. Αυτή η οδύσσεια, που εκτείνεται από το 2024 έως το 2048, έχει ενδιαφέροντες παραλληλισμούς με προηγούμενες εποχές, όπου η αλληλεπίδραση ανάμεσα στα ουράνια σώματα και τους ανθρώπους, ξετύλιξε τα πιο μεταμορφωτικά κεφάλαια της ιστορίας. Η βαθιά επίδραση του Πλούτωνα στον Υδροχόο (1777-1799) είναι χαραγμένη στα χρονικά της αιωνιότητας, καθώς επηρέασε τόσο την Αμερικανική, όσο και τη Γαλλική Επανάσταση. Τα κυρίαρχα θέματα της αναταραχής, η διάλυση των καθιερωμένων δομών και η γέννηση ριζοσπαστικών, δημοκρατικών ιδεών, βρήκαν απήχηση με την αγάπη του Υδροχόου για πρόοδο και καινοτομία. Όσον αφορά την εποχή μας, η τρέχουσα διέλευση του Πλούτωνα μέσα στον Υδροχόο αντικατοπτρίζει τα γρήγορα βήματα της τεχνολογίας, φωτίζοντας μια πορεία προς μια απίστευτη μεταμόρφωση.

Το σκηνικό έχει πλέον διαμορφωθεί για μια εποχή που οδηγείται από τη δύναμη της τεχνολογικής καινοτομίας. Η τεχνητή νοημοσύνη, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξερεύνηση του διαστήματος εμφανίζονται ως οι αγωγοί, μέσω των οποίων η ανθρωπότητα μπαίνει σε μια νέα τροχιά. Αυτή η ηχηρή ηχώ της Βιομηχανικής Επανάστασης, στη διάρκεια της προηγούμενης διέλευσης του Πλούτωνα στον Υδροχόο, μας καλεί να ξανασκεφτούμε από την αρχή όλα όσα πιστεύουμε και να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τις απεριόριστες δυνατότητες που αποκαλύπτει η τεχνολογική πρόοδος.

Μέσα σ’ αυτό το πανόραμα προόδου, η λεπτή ισορροπία της ηθικής σκέψης γίνεται πρωταρχικής σημασίας. Η διέλευση του Ουρανού στους Διδύμους (2025-2032) υπογραμμίζει την ουσία της καινοτόμου επικοινωνίας, όπου οι ψηφιακές σφαίρες διαμορφώνουν το περίγραμμα του λόγου. Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης ξεδιπλώνει μια σειρά από ηθικά προβλήματα, που μας παρακινεί να εμβαθύνουμε στις βαθιές συνέπειες των δημιουργιών μας. Καθώς βαδίζουμε σε νέα εδάφη, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που συνδυάζονται μέσα σε αυτήν την εποχή αποκαλύπτονται σε πλήρη μεγαλοπρέπεια.

Υπάρχουν ευκαιρίες για όσους ασπάζονται την ψηφιακή αναγέννηση, μια συγκυρία όπου οι επιστημονικές ανακαλύψεις και η παγκόσμια συνεργασία γίνονται κρίκος προόδου. Ο ερχομός της τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει ισχυρά εργαλεία για να ξετυλίξουμε την πολυπλοκότητα του κόσμου μας, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γίνονται το αστέρι που μας καθοδηγεί προς ένα βιώσιμο μέλλον. Στον τομέα της πνευματικότητας, ένα κύμα συνειδητοποίησης τονίζει την επιτακτική ανάγκη ευθυγράμμισης της τεχνολογικής ανάπτυξης, με την εσωτερική μας εξέλιξη.

Ωστόσο υπάρχουν και δυσκολίες στον ορίζοντα, που εκδηλώνονται μέσα από τις σκιές της ψηφιακής επανάστασης. Η παραπληροφόρηση, η απώλεια της ιδιωτικής ζωής και το ψηφιακό χάσμα εμφανίζονται ως κρίσιμα προβλήματα. Οι γρήγοροι ρυθμοί της αλλαγής μπορεί να οδηγήσουν σε αποσύνδεση και διάβρωση των αγαπημένων αξιών. Οι σκιώδεις όψεις του Πλούτωνα στον Υδροχόο μας υπενθυμίζουν ότι η πρόοδος δεν έρχεται, χωρίς το μερίδιό της σε δοκιμασίες.

Στην Εποχή του Υδροχόου, η τεχνολογική επανάσταση έχει διαμορφώσει σημαντικά τους πολιτιστικούς πολέμους. Οι θετικές επιπτώσεις περιλαμβάνουν τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ενίσχυση των περιθωριοποιημένων φωνών, την δημοκρατική πρόσβαση σε πληροφορίες στο διαδίκτυο και την παγκόσμια συνδεσιμότητα που ενισχύει τη διαπολιτισμική κατανόηση. Ωστόσο, η σκιά της τεχνολογίας φαίνεται, με την γρήγορη εξάπλωση της παραπληροφόρησης, τις ομάδες που ενισχύουν την πόλωση, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τη δυνατότητα για ψεύτικες ειδήσεις (τα γνωστά σε όλους μας fake news) για να χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Καθώς ο Πλούτωνας ταξιδεύει στον Υδροχόο, είναι επιτακτική ανάγκη για την κοινωνία να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας για θετική αλλαγή, ενώ αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της, χρησιμοποιώντας την ως καταλύτη για ενσυναίσθηση, διάλογο και κατανόηση για να βρούμε το δρόμο μας στην πολυπλοκότητα των πολιτισμικών συγκρούσεων.

Στα τέλη της δεκαετίας του 2020, ο Ουρανός στον Ταύρο ενισχύει την τάση για καινοτομία. Αυτή η συνέργεια με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη των ηθικών θεωρήσεων, καθώς εμφανίζονται νέα εργαλεία. Το τρίγωνο Πλούτωνα-Ουρανού, από τον Ιούλιο του 2026 έως το Μάιο του 2028, σηματοδοτεί μια αρμονική ευθυγράμμιση, χαρίζοντας σ’ αυτή την περίοδο μια ενέργεια μεταμόρφωσης.

Στη μεγάλη αφήγηση της κοσμικής ενορχήστρωσης, βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι – μια εποχή, όπου ο Πλούτωνας στον Υδροχόο και ο Ουρανός στους Διδύμους αναμειγνύονται. Οι ευκαιρίες είναι μεγάλες, οι προκλήσεις τρομερές κι αυτά που διακυβεύονται είναι τεράστια. Το καθήκον μας είναι διπλό – να αξιοποιήσουμε την ορμή της καινοτομίας με ηθική κι ευαισθησία και να προωθήσουμε μια κατανόηση που περιλαμβάνει, όχι μόνο την τεχνολογική πρόοδο αλλά και την εξέλιξη του ανθρώπινου πνεύματος. Σε αυτή τη διασταύρωση ουράνιων και ανθρώπινων βασιλείων, το σχέδιο του μέλλοντος μας καλεί να διαμορφώσουμε μια εποχή που παντρεύει την πρόοδο με τη συνείδηση, την τεχνολογία με την ενσυναίσθηση και την καινοτομία με την ιερότητα της κοινής ανθρώπινης εμπειρίας μας.

 

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ – ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ (17/7/23 – 11/1/25)

Ο Πολεμιστής Υψώνεται

Όταν ο Βόρειος και ο Νότιος Δεσμός αλλάζουν ζώδια, αλλάζει το σκηνικό τόσο στον κόσμο μας όσο και στην προσωπική μας ζωή για 18 μήνες. Ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο που βασίζεται στην εκλειπτική της Σελήνης, που υποδεικνύει πού μπορούμε να ωφεληθούμε από την τοποθέτηση της ενέργειας και της εστίασής μας κι ο Νότιος Δεσμός είναι ένα σημείο απελευθέρωσης. Αυτοί οι δυο δεσμοί είναι στα ζώδια στα οποία γίνονται συνήθως οι εκλείψεις, αν και το 2023 αποτέλεσε εξαίρεση σ’ αυτό, καθώς η έκλειψη της 28ης Οκτωβρίου ήταν στον Ταύρο. Οι εκλείψεις είναι πύλες αλλαγής και οι δεσμοί δείχνουν ποιοι τομείς της ζωής μας βρίσκονται σε μετάβαση.

Ο Βόρειος Δεσμός της ολοκλήρωσης και του πεπρωμένου στον Κριό δείχνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν λίγο πιο εγωκεντρικοί κι ατομιστές. Η αυτοσυντήρηση δεν είναι καθόλου κακό πράγμα και είναι ένα ευεργετικό σημείο για να μας απασχολήσει σ’ αυτή τη διέλευση. Οι άνθρωποι, γενικά, θα ενδιαφέρονται και δεν θα είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τις ελευθερίες και τα ατομικά τους δικαιώματα. Πιθανά θα δούμε συνεχείς εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο. Η καταπίεση του θυμού δεν θα είναι ούτε βοηθητική, ούτε χρήσιμη – ούτε, βέβαια, να ξεσπάμε στους άλλους, οπότε το να βρούμε μια υγιή διέξοδο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ο Κριός αντιπροσωπεύει, επίσης, τη στρατιωτική δράση, επομένως είναι πιθανό να δούμε μια συνέχεια τέτοιας δράσης το 2023 και μετά.

Ο Κριός είναι ένα πολύ φυσικό ζώδιο, επομένως αυτό μπορεί να ενισχύσει ορισμένες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στον οργανισμό μας. Η σωματική διαίσθηση αυξάνεται, επίσης, στη διάρκεια αυτής της περιόδου, οπότε είναι σημαντικό να ακούμε το ένστικτό μας και τη σοφία του σώματός μας. Είναι μια εξαιρετική διέλευση για να αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε μια νέα ρουτίνα φυσικής κατάστασης και να γίνουμε σωματικά δυνατότεροι.

Οι άνθρωποι θα αναζητούν ηγέτες και θα ξεσηκωθούν τόσο μέσα στην κοινότητα, όσο και σε όλο τον κόσμο. Όταν κάνουμε καθημερινές επιλογές προς την κατεύθυνση των φιλοδοξιών μας και επιδεικνύουμε δύναμη θέλησης, θα ανταμειβόμαστε. Πολλοί άνθρωποι θα ψάξουν να βρουν τρόπους να γίνουν αυτάρκεις και να σταματήσουν να εξαρτώνται. Ας αναλάβουμε δράση!

Ο Νότιος Δεσμός στο Ζυγό υποδηλώνει, σε συλλογικό επίπεδο, μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο κάνουμε σχέσεις. Μπορεί να δούμε αύξηση των ποσοστών διαζυγίων και χωρισμών… οι άνθρωποι μπορεί να μην μπορούν να αγνοήσουν τα ανησυχητικά σημάδια στις σχέσεις τους. Αυτή η διέλευση θα προκαλέσει την τάση που έχουμε να ευχαριστούμε τους άλλους και θα αναγκάσει τους ανθρώπους να βάλουν όρια στην ενέργειά τους, πράγμα που είναι καλό. Πιθανότατα θα γίνει άβολο να εξαρτόμαστε από λάθος άτομα ή ομάδες. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ενέργεια του Νότιου Δεσμού στο Ζυγό για να διατηρήσουμε τις σχέσεις που είναι πραγματικά εναρμονισμένες με τον πραγματικό μας εαυτό.

Είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας να τιμούμε και τους δυο δεσμούς. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να περάσουμε από τις δοκιμασίες των αυθεντικών σχέσεων. Οι σχέσεις είναι κοσμικές ευκαιρίες για να περπατήσουμε σ’ ένα πνευματικό μονοπάτι, να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να μεγαλώσουμε, να μάθουμε και να γιατρέψουμε τις πληγές μας. Δεν μπορεί να γίνει αν είμαστε πολύ ανεξάρτητοι (Κριός) ή πολύ εξαρτημένοι (Ζυγός). Με τους Δεσμούς της Σελήνης, υπάρχει πάντα μια αίσθηση ροής από τη μια άκρη στην άλλη, μέχρι να βρούμε τη γλυκιά σταθερότητα στη μέση. Σε όλες τις σχέσεις – όχι μόνο στις ερωτικές – είναι πιθανό να δοθεί έμφαση, καθώς κάνουμε αυτό το ταξίδι.

Όποια κι αν είναι ή θα είναι η κατάσταση της σχέσης μας, είναι απαραίτητο να κάνουμε βαθιά δουλειά με τον εαυτό μας και να έχουμε στο νου μας ότι δεν είναι μια κατάσταση αντίθεσης. Πολλοί από μας αντιμετωπίζουμε θέματα σύνδεσης, δηλαδή ο εσωτερικός μας κόσμος δεν έγινε κατανοητός ή αποδεκτός από το γονιό. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε μεγάλη πρόοδο όταν είμαστε υπεύθυνοι για τον τρόπο που λειτουργούμε στις σχέσεις μας.

Εάν έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο στο Ζυγό, αυτή μπορεί να είναι μια περίοδος κάθαρσης και ξεκαθαρίσματος, όπου μπορεί να μην πάρετε ακριβώς αυτό που θέλετε, αλλά αυτό που χρειάζεστε. Εάν έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο στον Κριό, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσετε προτεραιότητα στην προσωπική σας ανάπτυξη. Πιθανότατα θα γνωρίσετε κάποιους σημαντικούς ανθρώπους και θα βρείτε νέους δρόμους να ακολουθήσετε.

Δεδομένου ότι αυτά τα σημεία κυβερνώνται από τον Άρη και την Αφροδίτη, οι διελεύσεις αυτών των πλανητών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είναι πιο σημαντικές, ιδιαίτερα οι αναδρομές τους. Η Αφροδίτη ήταν ανάδρομη από τις 22/7 έως τις 2/9 κι ο Άρης θα είναι ανάδρομος από το Δεκέμβριο του 2024 έως το Φεβρουάριο του 2025. Αυτές είναι κομβικές στιγμές για να σκεφτούμε αν έχει γίνει αυτή η σημαντική δουλειά στη σχέση ή αν θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να προσκαλέσουμε τον αληθινό μας εαυτό στους δεσμούς μας και να βρούμε ένα μέρος βαθιάς ανταλλαγής, ακεραιότητας και αυθεντικής σύνδεσης.