Κύρια άρθρα

Πλανητικές επιρροές

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

 • Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΠΟ 24/8 ΕΩΣ 23/9 ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ΑΠΟ 24/9 ΕΩΣ 23/10

 • Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΠΟ 23/8 ΕΩΣ 14/9 ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ ΑΠΟ 15/9 ΕΩΣ 3/10

 • Ο ΑΡΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ΑΠΟ 27/8 ΕΩΣ 12/10

 • Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ ΑΠΟ 22/7 ΕΩΣ 2/9 ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ ΑΠΟ 3/9 ΕΩΣ 7/10

 • Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 16/5/23 ΕΩΣ 25/4/24 – ΑΠΟ 4/9 ΕΩΣ 30/12 ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ

 • Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 17/6 ΕΩΣ 4/11/23

 • Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ TO 2011 ΕΩΣ ΤΟ 2025 – ΑΠΟ 30/6 ΕΩΣ 6/12 ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ

 • Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΕΩΣ ΤΟ 2026 – ΑΠΟ 28/8/23 ΕΩΣ 27/1/24 ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ

 • Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 1/5 ΕΩΣ 11/10

 • ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ * ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ – ΑΠΟ 17/7/2023 ΕΩΣ 11/1/25
 • O ΧΕΙΡΩΝ KIΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ (2018-2026) ΑΠΟ 23/7/23 ΕΩΣ 26/12/23 ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΠΟ 24/8 ΕΩΣ 23/9 ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ΑΠΟ 24/9 ΕΩΣ 23/10

ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Διακριτικός, συντηρητικός κι εστιασμένος στη λεπτομέρεια

Ο Ήλιος κινείται, ήδη, από τα τέλη Αυγούστου στο ζώδιο της Παρθένου. Μετά τη λαμπρότητα και τα μεγαλεία που έζησε μέσα στο Λέοντα, ο Ήλιος φτάνει στην Παρθένο και πιάνει αμέσως δουλειά, εστιάζοντας σε πιο πρακτικές ανησυχίες. Τώρα υποκινούμαστε από την ανάγκη να βρούμε πρακτικές διεξόδους για τα ταλέντα και τις ικανότητές μας, δίνοντας έμφαση στο να είμαστε χρήσιμοι. Κατά συνέπεια, με τον Ήλιο στην Παρθένο έχουμε την τάση να είμαστε πιο ταπεινοί και, μερικές φορές, να μη φαινόμαστε καν. Είναι το αντιστάθμισμα στην υπερβολική αυτοπεποίθηση και την υπερηφάνεια του Λέοντα. Η δημιουργικότητα που εκφράστηκε μέσω του Λέοντα, πρέπει να διοχετευθεί μέσω της Παρθένου έτσι ώστε να υπάρξει μια συγκομιδή από όλη αυτή την ανάπτυξη. Από αυτή την άποψη η Παρθένος ασχολείται ιδιαίτερα με τις διαδικασίες διάκρισης και σύνθεσης. Η Παρθένος συμβολικά ελέγχει την ενσωμάτωση των προσωπικών πόρων, για να αξιοποιηθούν πιο αποτελεσματικά. Επομένως, η Παρθένος ασχολείται με την αποτελεσματικότητα, την πρακτικότητα και την οικονομία των μέσων. Αυτό μπορεί να εκφραστεί σε φυσικό και διανοητικό επίπεδο, τόσο εσωτερικά, μέσω του νου – όσο και εξωτερικά, μέσω των αποτελεσμάτων. Η ανάγκη να είμαστε χρήσιμοι είναι, συχνά, πρωταρχικής σημασίας και η Παρθένος τείνει να οδηγείται περισσότερο από την ανάγκη να είναι χρήσιμη, παρά από την ανάγκη της αναγνώρισης. Σαν μεταβλητό ζώδιο η Παρθένος, επίσης, χαρακτηρίζεται από ποιότητες δυαδικότητας. Οι Παρθένοι έχουν συχνά την ικανότητα να συνδυάζουν τη λογική ανάλυση με την πρακτική τεχνογνωσία, μέσω μιας ψυχικής οξύτητας που είναι αναπτυγμένη σε μεγάλο βαθμό.

Με τον Ήλιο στην Παρθένο έχουμε τη δυνατότητα, να ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες ή να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί προσοχή. Ας δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή την διέλευση:

Τι να κάνουμε

Να ολοκληρώσουμε τις δουλειές μας – τέλεια! Στη συνέχεια, μπορούμε να πάμε για τρέξιμο ή για μασάζ και να ακολουθήσει ένα καλό βιβλίο κι ένα ποτήρι καλό κρασί. Η Παρθένος είναι ζώδιο της Γης που εκτιμά και απολαμβάνει τις καλύτερες εμπειρίες στη ζωή.

Τι να πούμε

«Άσε με να το εξετάσω, λίγο». Η Παρθένος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη – ένα χαρακτηριστικό που είναι τόσο ανεκτίμητο, όσο και ενοχλητικό. Είναι σπουδαίο να διακρίνεις τις μικρές λεπτομέρειες, αλλά εάν ελέγχεις τη δουλειά κάποιου, χαλάρωσε αν βρεις κάποιο λάθος (και θα βρεις!) – γιατί ο Ήλιος είναι στην Παρθένο!

Πού να πάμε

Κάμπινγκ! Η γήινη Παρθένος νιώθει άνεση και ασφάλεια όταν περιβάλλεται από τη φύση, οπότε τώρα είναι η στιγμή για τέτοιου είδους διακοπές. Ένα γαλήνιο περιβάλλον θα ηρεμήσει το ανήσυχο πνεύμα της Παρθένου και θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε.

Τι να προσέξουμε

Να προσέξουμε να μην είμαστε επικριτικοί. Η Παρθένος μερικές φορές είναι τόσο σχολαστική, που μπορεί να καταντήσει κουραστική και εκνευριστική. Ας αφήσουμε και τίποτα να πέσει κάτω! – δεν χρειάζεται να είμαστε άψογοι!

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ

Όμορφος, ειρηνικός, δίκαιος

Στις 24/9 Ο Ήλιος συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του Ζυγού. Με τον Ήλιο στο Ζυγό κυριαρχεί η ειρήνη και η αρμονία – όλα σχετίζονται με τη σύνδεση με τους άλλους, την ομορφιά και την ηρεμία της ψυχής. Ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο δίκαιοι και να συναντήσουμε τους άλλους στα μισά του δρόμου. Αντί να εστιάζουμε στις διαφορές μας, με τον Ήλιο στο Ζυγό συνειδητοποιούμε όλα όσα μας ενώνουν. Μπορούμε να δούμε, όχι μόνο τη δική μας πλευρά σε μια κατάσταση, αλλά και την πλευρά των άλλων. Χάρη στην ειρηνική και συνεργατική φύση του Ζυγού, μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες πάνω από τα χάσματα που κάποτε μας χώρισαν. Ο Ζυγός, από τη μία μεριά, χρειάζεται οπωσδήποτε να βρίσκεται σε σταθερή σχέση, από την άλλη είναι πολύ εύκολο να χάσει τον εαυτό του μέσα της. Είναι αμερόληπτος και δεν αγαπά να θυμώνει, ωστόσο κατά καιρούς εξοργίζεται έντονα. Είναι, επίσης ρομαντικός, άστατος, εργασιομανής και υλιστής. Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στις πρώτες του μέρες στο Ζυγό, κουβαλάει ακόμα την ενέργεια της Παρθένου και μπορεί να είναι αποκομμένος από τα ένστικτά του. Όλα, όμως αλλάζουν όταν συνεχίσει την πορεία του μέσα στο Ζυγό – τα πράγματα γίνονται πιο έντονα, πιο μαχητικά και πιο κοντά στη διεκδικητική ιδιοσυγκρασία του Ζυγού. Ο Ζυγός καθορίζει τις σχέσεις μας με τους άλλους, κάνοντάς τους καθρέφτες του εαυτού μας. Η προσπάθεια να βρεθεί μια μέση λύση, ο συμβιβασμός και η διαπραγμάτευση είναι πράγματα που συμβαίνουν, με τον Ήλιο στο Ζυγό. Η επικέντρωση τώρα είναι στην εύρεση της ισορροπίας και της αρμονίας, μέσα από τις σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά και μέσα από την τέχνη. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο του ειρηνοποιού. Ωστόσο, η ζωή δεν είναι πάντα ειρηνική στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, όσο κι αν γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η ισορροπία. Η λήψη αποφάσεων μπορεί να είναι πιο δύσκολη – ο Ζυγός ζυγίζει και τις δυο πλευρές οποιασδήποτε κατάστασης και, μερικές φορές, αυτή η διαδικασία φαίνεται ατελείωτη! Στο Ζυγό, ο Ήλιος ψάχνει για ισορροπία και ανησυχεί μήπως έρθει σε προστριβή με τους άλλους. Η τακτική, το στυλ, η ανοχή και η κοινωνικότητα είναι μερικές από τις λέξεις-κλειδιά για το Ζυγό.

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να εκτιμήσουμε την ενότητα, την αρμονία, τη τέχνη και την ομορφιά, από τη διέλευση του Ήλιου στο Ζυγό.

Τι να κάνουμε

Να ψωνίσουμε. Ο κομψός Ζυγός εκτιμά τα όμορφα πράγματα. Ψάχνοντας καινούρια πράγματα στη μόδα ή ανακαινίζοντας το χώρο μας, δημιουργούμε ομορφιά και αρμονία στον εξωτερικό κόσμο, κι έτσι μπορούμε να βρούμε, ευκολότερα, την ειρήνη μέσα μας.

Τι να προσέχουμε

Να είμαστε πολύ «καλοί». Ο Ζυγός αγαπά την ειρήνη, γι’ αυτό προτιμά να κρατά τη γνώμη του για τον εαυτό του, αν έρχεται σε σύγκρουση με άλλους. Να θυμόμαστε λοιπόν να λέμε τη γνώμη μας, για να μην μας εκμεταλλεύονται.

Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΠΟ 23/8 ΕΩΣ 14/9 ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ ΑΠΟ 15/9 ΕΩΣ 3/10

Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο

Αυτός ο κύκλος της ανάδρομης πορείας του Ερμή ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

Από τη μια μεριά, οι γενικές ενδείξεις της ανάδρομης πορείας του Ερμή ισχύουν σε όλους τους τομείς – από την άλλη μεριά, η ενεργειακή επίδραση κάθε κύκλου αναδρομής του Ερμή έχει συγκριμένο διάγραμμα και η επιρροή στον αστρολογικό χάρτη του κάθε ατόμου είναι καλύτερο να αναλύεται και να ερμηνεύεται από έναν επαγγελματία αστρολόγο. Τούτου λεχθέντος, μερικές από τις βασικές ιδέες γι’ αυτόν τον κύκλο της αναδρομής του Ερμή περιλαμβάνουν: υπερβολική κριτική των άλλων, χωρίς την ανάλογη κριτική στον εαυτό μας – ίσως ακόμα, υπερβολική αυτοκριτική σχετικά με προηγούμενες προσπάθειες, όπου τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά. Στο βαθμό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ενεργειακή επιρροή αυτού του κύκλου για μια σε βάθος ανάλυση ιδεών ή αλλαγών που μπορεί να θέλουμε να εφαρμόσουμε όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος, είναι πολύ πιθανό να καταφέρουμε να νιώσουμε περισσότερο ανανεωμένοι, παρά πληγωμένοι από αυτή τη δύναμη. Οι σχέσεις απαιτούν σχολαστική προσοχή τώρα – χωρίς χειραγώγηση ή διπλά μηνύματα. Μοιάζει δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά αν προχωρήσουμε με μέτρο και χρησιμοποιήσουμε μια ανώτερη πνευματική προσέγγιση, είναι πολύ πιθανό να οικοδομήσουμε πιο ουσιαστικές σχέσεις – διαφορετικά, είναι εύκολο να κυριαρχήσουν οι εντάσεις και να χαθεί εντελώς ο έλεγχος, στη διάρκεια της αναδρομής του Ερμή στην Παρθένο. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η στιγμή όπου η επικοινωνία μας με τους άλλους πρέπει να είναι ξεκάθαρη, επιφυλακτική και να επιλέγουμε τα λόγια μας με προσοχή, γιατί οι παρεξηγήσεις είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Πολλοί από μας το ξέρουμε: υπολογίζουμε μεγαλύτερες παρανοήσεις, περιμένουμε καθυστερήσεις και προβλήματα στις παραδόσεις μηνυμάτων. Κάνουμε ό, τι επιδιορθώσεις χρειάζεται πριν ξεκινήσει ο Ερμής την ανάδρομη πορεία του ή περιμένουμε να τις κάνουμε όταν ορθοδρομήσει. Εκτός από έκτακτες περιπτώσεις, η περίοδος της ανάδρομης πορείας του Ερμή δεν είναι σίγουρα η στιγμή για να ξεκινήσουμε μια νέα σχέση, μια νέα δουλειά ή μακροπρόθεσμα σχέδια. Δεν είναι η στιγμή για δεσμευτικές υποχρεώσεις (οικογενειακές ή οικονομικές). Στις διαπροσωπικές σχέσεις η επικοινωνία όλων των ειδών είναι προβληματική και έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε με πιο αργό ρυθμό – η ίδια η διαδικασία της επικοινωνίας μειώνει τους ρυθμούς της. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με τον εαυτό μας και με τους άλλους και να περιμένουμε να τελειώσει αυτός ο δύσκολος κύκλος.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Εστιασμένος, αποτελεσματικός, εποικοδομητικός

Στις 15/9 ο Ερμής θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στο κριτικό ζώδιο της Παρθένου – ώρα για να σκεφτούμε. Ο Ερμής στην Παρθένο σηματοδοτεί μια περίοδο που το μυαλό μας είναι κοφτερό, ο λόγος μας ακριβής και είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε με τους άλλους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να διορθώσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν στο διάστημα της αναδρομής. Σκεφτόμαστε με πολύ πιο πρακτικούς όρους. Ο Ερμής στην Παρθένο δεν έχει χρόνο για ανούσιες κουβεντούλες. Αυτή η διέλευση αφορά την ανάλυση ιδεών μέχρι να τελειοποιηθούν και τη σοβαρή συζήτηση για τα περισσότερα θέματα. Ο Ερμής στην Παρθένο βρίσκεται στο σπίτι του (όπως και στους Διδύμους), επομένως ο πλανήτης της επικοινωνίας αισθάνεται άνετα εδώ και είναι έτοιμος και πρόθυμος να σκεφτεί καθαρά, να οργανωθεί και να διαχειριστεί σύνθετα έργα. Δεν είναι απαραίτητα η πιο διασκεδαστική διέλευση του Ερμή, αλλά είναι σίγουρα η πιο παραγωγική!

Τι να κάνουμε και τι να αποφύγουμε με τον Ερμή στην Παρθένο

Λύνουμε γρίφους και προβλήματα – Η αναλυτική Παρθένος είναι εξαιρετική στο να πάρει ένα πρόβλημα και να το δουλεύει ξανά και ξανά, μέχρι να το λύσει!

Ας μην είμαστε στενόμυαλοι – ο Ερμής στην Παρθένο ενισχύει την εστίαση και την κριτική σκέψη, αλλά καλό είναι να προσέχουμε να μη γινόμαστε υπερβολικά επικριτικοί για τα πάντα.

Είμαστε βοηθητικοί – η Παρθένος είναι το ζώδιο της εξυπηρέτησης και με τον επικοινωνιακό Ερμή είναι η ιδανική στιγμή για να εκφράσουμε τη γνώμη μας ή να γράψουμε ένα γράμμα εκ μέρους ενός ατόμου ή μιας οργάνωσης που μας ενδιαφέρει.

Ας μην είμαστε οξύθυμοι – ο Ερμής είναι ζωηρός και αποτελεσματικός στην Παρθένο, χωρίς χρόνο για περιττές κουβεντούλες. Ας φροντίζουμε να είμαστε ευγενείς, ακόμα κι αν βιαζόμαστε να φτάσουμε στη ουσία του θέματος.

Να μάθουμε κάτι καινούριο – ο Ερμής στην Παρθένο είναι φτιαγμένος για μάθηση! Τώρα μπορούμε να ενισχύσουμε τις γνώσεις μας ή τις πρακτικές μας δεξιότητες, γιατί το μυαλό μας απορροφά καλύτερα τις νέες γνώσεις.

Ας μην παραμελούμε τη φαντασία μας – ο Ερμής είναι τόσο πρακτικός στην Παρθένο που είναι πιθανό να μπλοκάρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας. Ας κάνουμε ό, τι μπορούμε για να δώσουμε στον εαυτό μας μια ώθηση δημιουργικότητας, διαβάζοντας βιβλία ή βλέποντας ταινίες ή κάνοντας οτιδήποτε μας βοηθά να χαλαρώσουμε λίγο.

Ο ΑΡΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ΑΠΟ 27/8 ΕΩΣ 12/10

Συνεννοήσιμος, τρυφερός και δίκαιος

Στις 27/8 ο Άρης συνεχίζει την πορεία του μέσα στο ζώδιο του Ζυγού, όπου και θα παραμείνει ως τις 12 Οκτωβρίου. Αν και η άμεση, δυνατή ενέργεια του Άρη διαλύεται στη διάρκεια της πορείας του στο Ζυγό, αυτή η πλανητική διέλευση φέρνει απίστευτα οφέλη στο δρόμο μας! Αστρολογικά ο Άρης βρίσκεται σε αδυναμία όταν κινείται στο Ζυγό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γινόμαστε αδύναμοι, απλά αλλάζουμε την εστίασή μας…

Στη διάρκεια του Άρη στο Ζυγό η δύναμη συναντά τη χάρη, η καινοτομία συναντά την τέχνη και χτίζονται γέφυρες. Αντί να σπρώχνουμε τα πράγματα με τη συνηθισμένη ορμή του Άρη, θα πρέπει να σκεφτούμε με στρατηγική: είναι μια περίοδος για να δημιουργήσουμε νέες συμμαχίες, να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες και να βρούμε την υποστήριξη που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Όταν ο Άρης είναι στο Ζυγό

Οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές, όταν ο Άρης κινείται μέσα στο Ζυγό. Ο Άρης είναι ο πλανήτης της κινητοποίησης και του δυναμισμού και ο Ζυγός είναι το ζώδιο που εκτιμά την ισορροπία και κυβερνά τις διαπροσωπικές σχέσεις. Στη διάρκεια της κίνησης του Άρη στο Ζυγό είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσον αφορά στις σχέσεις της ζωής μας – τι λειτουργεί, τι όχι και πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε.

Κανείς δεν θέλει να ταράξει τα νερά, όταν ο Άρης βρίσκεται στο Ζυγό – είμαστε πιο φιλικοί κι ευγενικοί με τους άλλους και δεν έχουμε καμιά διάθεση για καυγάδες ή παρορμητικές κινήσεις. Αντί να στραφούμε στην τυπική επιθετικότητα του Άρη, επηρεαζόμαστε από τις ειρηνευτικές ικανότητες του Ζυγού. Ο θυμός και οι διαφωνίες μειώνονται στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, γιατί ενδιαφερόμαστε περισσότερο να δημιουργήσουμε ήρεμες και τρυφερές σχέσεις, παρά να έχουμε δίκιο ή να προκαλούμε.

Αλλά, με όλη αυτή την παθητική ενέργεια στην ατμόσφαιρα είναι, επίσης, ευκολότερο να αγνοήσουμε μεγαλύτερα προβλήματα. Θέλουμε να κάνουμε σαν να είναι όλα καλά, όταν ο Άρης βρίσκεται στο Ζυγό, αλλά η πραγματικότητα λέει ότι μπορεί και να μην είναι. Το να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας ώστε να αποφύγουμε τους καυγάδες, δεν θα βοηθήσει κανέναν. Αντιθέτως, ας καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια περίοδο εξαιρετικής διπλωματίας. Έχουμε μια μεγαλύτερη ικανότητα να συζητάμε για δύσκολα θέματα, σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο χάρης και αγάπης που συνήθως λείπει. Δεν είναι ότι αποφεύγουμε κάτι, αλλά το αντιμετωπίζουμε με προσοχή σε μια προσπάθεια να βρούμε καινούριες, βιώσιμες λύσεις.

Επειδή ο Ζυγός είναι το ζώδιο της δικαιοσύνης, η κίνηση του Άρη μέσα σ’ αυτό το διπλωματικό ζώδιο είναι, επίσης, μια περίοδος για να αγωνιστούμε για το σωστό και το δίκαιο. Είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για να διασφαλίσουμε τη διατήρηση της ισορροπίας.

Δυστυχώς, μπορεί να βασανιζόμαστε από αναποφασιστικότητα ή αναβλητικότητα στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, γιατί ο Άρης θέλει να κάνει μια κίνηση ενώ ο Ζυγός θέλει να αφιερώσει χρόνο για να βεβαιωθεί ότι είναι σωστή. Το σίγουρο είναι ότι αν ενεργούμε με αγάπη, πρόθεση και δικαιοσύνη, θα κάνουμε τις σωστές κινήσεις.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ ΑΠΟ 22/7 ΕΩΣ 2/9 ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ ΑΠΟ 3/9 ΕΩΣ 7/10

Τι είναι η ανάδρομη Αφροδίτη και τι σημαίνει;

Οι περισσότεροι από μας έχουμε ακούσει για τον ανάδρομο Ερμή, τη φοβερή περίοδο διέλευσης, στη διάρκεια της οποίας συμβαίνουν τεχνολογικές ατυχίες και οι πρώην εμφανίζονται από το πουθενά. Παρόμοια με τον ανάδρομο Ερμή, η ανάδρομη Αφροδίτη σημαίνει ότι ο πλανήτης φαίνεται να κινείται προς τα πίσω, μέσω του ζωδιακού κύκλου. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί με μικρότερη δυναμικότητα από το κανονικό – σαν να είναι άρρωστος ή αδύναμος.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνιστάται να μην ξεκινήσουμε μεγάλα κεφάλαια ζωής στα θέματα που αντιπροσωπεύει ο πλανήτης, αλλά είναι μια εξαιρετική περίοδος για να σκεφτούμε πώς εμφανίζονται αυτά τα πλανητικά θέματα στη ζωή μας. Για την Αφροδίτη, αυτά τα θέματα είναι η αγάπη, τα χρήματα και η αισθητική. Η Αφροδίτη κινείται σε κάθε ζώδιο περίπου τριάντα μέρες, φέρνοντας μια διασκεδαστική, φρέσκια ώθηση στα ραντεβού μας και στη διαχείριση χρημάτων. Αλλά όταν μπαίνει σε ανάδρομη τροχιά – κάθε ενάμιση χρόνο – υπάρχει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην ενέργεια του πλανήτη, κάνοντας τη στιγμή ιδανική για να ξαναδούμε τα θέματα της Αφροδίτης για τα χρήματα και τον έρωτα στη ζωή μας.

Οι αναδρομές είναι κάτι που ποτέ δεν πρέπει να φοβόμαστε. Μάλλον, είναι ένα δώρο από το Σύμπαν, που μας καλεί να σκεφτούμε τι χρειάζεται αλλαγή ή προσοχή στη ζωή μας.

Η ανάδρομη Αφροδίτη αυτού του καλοκαιριού ξεκινά στις 22 Ιουλίου, και σ’ αυτό το διάστημα μπορεί να βρούμε τον εαυτό μας να κάνει απολογισμό των οικονομικών ζητημάτων, των στενών μας σχέσεων και να σκεφτούμε αν οι ανάγκες μας ικανοποιούνται. Λόγω της εστίασης που δίνει η ανάδρομη Αφροδίτη σ’ αυτές τις περιοχές της ζωής μας, πολλοί αναφέρονται στην ανάδρομη Αφροδίτη ως «διέλευση χωρισμού». Εξάλλου, μια αξιολόγηση της σχέσης μας θα μπορούσε να μας οδηγήσει στο να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν παίρνουμε αυτό που χρειαζόμαστε και αξίζουμε.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται πανικός! Αυτός είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους, που η ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας και θα πρέπει να το θεωρήσουμε ευκαιρία κι όχι χρόνο να πανικοβληθούμε.

Ας το πάμε λίγο πιο βαθιά. Πώς αλλιώς μπορεί να είναι χρήσιμη η ανάδρομη Αφροδίτη; Όλες οι αναδρομές φημίζονται για το ότι θέτουν ζητήματα από το παρελθόν (εξ ου και οι περίφημοι ανάδρομοι πρώην του Ερμή). Οπότε, η ανάδρομη Αφροδίτη θα φέρει στο προσκήνιο οικονομικά ή ερωτικά ζητήματα, φαινομενικά από το πουθενά. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αγκαλιάσουμε αυτή την ενέργεια – είναι μια ιδανική περίοδος για να επιστρέψουμε σε παλιές συζητήσεις, να αντιμετωπίσουμε παλιά συναισθήματα και να ξανασκεφτούμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε ό,τι δεν λειτουργεί.

Οι αναδρομές δεν πρέπει να μας τρομάζουν. Όπως είπαμε και πριν, είναι πιο πολύ ένα δώρο από το Σύμπαν για να δούμε τι αλλαγές χρειάζεται να κάνουμε στη ζωή μας. Κι ας μην ανησυχούμε: οι πλανήτες δεν μας αναγκάζουν ποτέ να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε. Ναι, θα μας δώσουν ενδείξεις κι ελαφρές ωθήσεις, αλλά από μας εξαρτάται τελικά αν επιλέξουμε να τις ακολουθήσουμε.

Ανάδρομη Αφροδίτη 2023

Η Αφροδίτη χρειάζεται περισσότερο χρόνο από τον Ερμή για να ταξιδέψει γύρω από τον Ήλιο, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάδρομη περίοδός της είναι και μεγαλύτερη και λιγότερο συχνή από αυτή του Ερμή. Σύμφωνα με την αστρολογία, η ανάδρομη Αφροδίτη συμβαίνει μία φορά κάθε 18 μήνες, για περίπου έξι εβδομάδες.

Αυτή η αναδρομή

Η Αφροδίτη μπαίνει στο Λέοντα: 5 Ιουνίου 2023

Η Αφροδίτη ανάδρομη στο Λέοντα: 22 Ιουλίου με 3 Σεπτεμβρίου 2023

Η Αφροδίτη ορθόδρομη στο Λέοντα: 3 Σεπτεμβρίου 2023

Η Αφροδίτη μπαίνει στην Παρθένο: 8 Οκτωβρίου 2023

Η έννοια της ανάδρομης Αφροδίτης στο Λέοντα αυτό το καλοκαίρι

Όταν ένας πλανήτης ταξιδεύει μέσα σε ένα ζώδιο, όπως κάνει η Αφροδίτη στο Λέοντα από τις 22 Ιουλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, έρχεται αντιμέτωπος με την ουσία αυτού του ζωδίου.

Ο Λέων είναι ο παθιασμένος ρομαντικός του ζωδιακού. Αυτό το ζώδιο αγαπά την αγάπη κι, επίσης, είναι το ζώδιο της προσωπικής έκφρασης. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η ανάδρομη Αφροδίτη θα επικεντρωθεί στο πώς εκφραζόμαστε στις σχέσεις μας. Με την Αφροδίτη ανάδρομη στο ζώδιο του Λέοντα θα μας ζητηθεί να επανεκτιμήσουμε πόσο αυθεντικοί είμαστε στις σχέσεις μας κι αν νιώθουμε ότι μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα.

Αυτή η αναδρομή θα επηρεάσει τους ανθρώπους διαφορετικά, ανάλογα με την κατάσταση της σχέσης τους. Ας δούμε παρακάτω μερικές συμβουλές, για το πώς να χειριστούμε αυτή τη διέλευση με βάση το πού βρισκόμαστε.

Ελεύθεροι κι ευτυχισμένοι

Εάν αγαπάτε την εργένικη ζωή σας, τώρα είναι η στιγμή να επενδύσετε στην αγάπη του εαυτού σας. Αυτό σημαίνει να επανασυνδεθείτε με το εσωτερικό σας κομμάτι, να ξανασχοληθείτε με παλιά χόμπι, να εξερευνήσετε τη δημιουργική σας πλευρά ή, ίσως, να βρείτε ένα πνευματικό μονοπάτι που να έχει νόημα για σας.

Ελεύθεροι και ανοιχτοί στον έρωτα

Δεν είναι απαραίτητο να δεσμευτείτε στη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά θα μπορούσατε να διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας, να πηγαίνετε στα ραντεβού σας με περιέργεια και να μη φοβάστε να εκφράζετε αυτά που αισθάνεστε.

Σε σχέση

Δεδομένου ότι ο Λέοντας έχει να κάνει με την αγάπη, αυτή η αναδρομή δίνει μια ιδιαίτερη ευκαιρία να συντονιστείτε ξανά με το σύντροφό σας. Έχετε την ευκαιρία να δεσμευτείτε ξανά με το ταίρι σας και να κάνετε μια καινούρια αρχή. Είναι, επίσης, μια εξαιρετική στιγμή για να ανανεώσετε τα πράγματα στη σχέση σας και να δοκιμάστε κάτι νέο για να κρατήσετε τη σπίθα ζωντανή. Απλά να έχετε στο νου σας ότι πρέπει να φέρεστε με συμπόνια και ανθρωπιά, καθώς η ανάδρομη Αφροδίτη είναι πιθανό να φέρει στην επιφάνεια παλιά ζητήματα ή τραύματα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Γενναιόδωρη, στοργική, περήφανη

Στις 3/9 η Αφροδίτη – ο κυβερνήτης της αγάπης, των χρημάτων και της επιθυμίας – επιστρέφει σε ορθή πορεία της στο ζώδιο του Λέοντα κι αυτή η εκφραστική και θαρραλέα ενέργεια είναι μια άμεση πρόσκληση για να ζήσουμε και ν’ αγαπήσουμε δυνατά! Ο Λέων είναι το ζώδιο που κυβερνά την καρδιά, επομένως η ρομαντική πλευρά της Αφροδίτης είναι πολύ μεταδοτική εδώ. Αλλά, ενώ η Αφροδίτη αγαπά μια γλυκιά και ήρεμη συνεργασία, ο Λέων προτιμά πιο δραματικές καταστάσεις – επομένως, τα πράγματα μπορεί να πάρουν μια κάπως άγρια τροπή. Η Αφροδίτη είναι ένας θετικός πλανήτης και ο Λέων ένα θετικό ζώδιο – μαζί, δημιουργούν μια μεγάλη χαρά. Η συνδυασμένη τους ενέργεια έχει τη δύναμη να θεραπεύει τις πληγές του παρελθόντος και να μας σπρώχνει μπροστά, σε πιο συναρπαστικές και ελπιδοφόρες εποχές.

Όταν η γλυκιά Αφροδίτη μπαίνει στο Λέοντα, το πιο εκφραστικό από όλα τα ζώδια, είμαστε έτοιμοι να απογειωθούμε για την αγάπη μας. Ο Λέων είναι ζώδιο της Φωτιάς, που σχετίζεται με τη δημιουργικότητα, την επίδειξη και μιλάει μέσα από την καρδιά του – οπότε, αυτή η ενέργεια ανάβει την αγάπη σαν πυρσός. Αναμένονται παιχνιδιάρικα ραντεβού, δυνατές δηλώσεις αγάπης και, ίσως ακόμα, ζήλειες και νευράκια. Τα μεγάλα συναισθήματα θα εκφραστούν τώρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!

Κανείς δεν θέλει απλά να αρέσει ή να εκτιμάται, όταν η Αφροδίτη είναι στο Λέοντα… θέλουμε να μας λατρεύουν! Είναι η στιγμή για να πάρουμε ρίσκα και να κάνουμε μεγάλες κινήσεις! Οπότε, όσοι προτιμούν να κινούνται με ασφάλεια, μπορούν να μείνουν στο περιθώριο στη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Είναι προφανές, ότι η αγάπη δεν είναι ήρεμη ή εύκολη, με την Αφροδίτη στο Λέοντα. Ενώ ο Λέων θέλει να παίξει και να απολαύσει τη ζωή, είναι επίσης ένα ζώδιο γεμάτο δράμα – και εάν νιώθουμε ότι δεν παίρνουμε την προσοχή και την αναγνώριση που αξίζουμε, μπορεί να ξεσπάσουμε στους αγαπημένους μας, που κάνουν απλά ό, τι καλύτερο μπορούν! Στη διάρκεια αυτής της διέλευσης μπορεί να ξεκινήσουμε μια παθιασμένη διαφωνία, μόνο και μόνο για να κρατάμε τα πράγματα σε εγρήγορση και να αισθανθούμε ξανά ότι είμαστε το κέντρο της προσοχής. Καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει «εγώ» στον κόσμο του «εμείς» – και όσο περισσότερο εστιάζουμε μόνο στον εαυτό μας και τις δικές μας ανάγκες, τόσο πιθανότερο είναι να καταλήξουμε μόνοι, μόνο με τον εαυτό μας.

Τα χρήματα είναι ένα μέσο με την Αφροδίτη στο Λέοντα και αφορούν τη φροντίδα του εαυτού μας και αυτών που μας ενδιαφέρουν. Ο Λέων είναι ένα υπερβολικό ζώδιο που αγαπά ό, τι είναι λαμπερό και αστραφτερό, οπότε είναι φυσικό να χαλαρώσουμε λίγο στη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Αλλά, η περιποίηση του εαυτού μας θα μας φέρει μόνο μια σχετική ικανοποίηση. Ο Λέων είναι ένα πολύ γενναιόδωρο ζώδιο και το να ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να κάνουμε μεγάλα δώρα στους αγαπημένους μας, θα μας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους από το να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Η Αφροδίτη στο Λέοντα είναι μια ιδιαίτερα πολύχρωμη περίοδος που μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά τις σχέσεις μας με τους άλλους και να μας υπενθυμίσει ότι μια ζωή χωρίς λίγη διασκέδαση και ενθουσιασμό, δεν είναι ζωή!

Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 16/5/23 ΕΩΣ 25/4/24 – ΑΠΟ 4/9 ΕΩΣ 30/12 ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ

Επίμονος, Επιφυλακτικός, Φιλήδονος

Ήρθε η ώρα του Ταύρου να λάμψει, γιατί από τις 16/5 ο γενναιόδωρος και χαρισματικός Δίας κινείται εδώ, όπου θα παραμείνει για ένα γεμάτο, αδιάκοπο χρόνο. Μένοντας στον Ταύρο ως τις 25 Μαίου 2024, αυτός ο πλανήτης της ανάπτυξης, επεκτείνει όλα τα θέματα του γήινου ζωδίου του Ταύρου, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, των πόρων, των αξιών και των σχέσεων. Όσοι από μας είναι αρκετά τυχεροί να έχουν Ήλιο, Σελήνη ή Ωροσκόπο α’ αυτό το γήινο αισθησιακό ζώδιο, πιθανότατα θα αισθανθούν αυτή την ενέργεια περισσότερο.

Στην μυθολογία, ο Δίας θεωρούνταν ο «Βασιλιάς των Θεών», η υπέρτατη θεότητα. Γιός του Κρόνου, ο Δίας είχε την τύχη να δραπετεύσει όταν ο Κρόνος καταβρόχθισε τα υπόλοιπα παιδιά του, φοβούμενος ότι θα του πάρουν την εξουσία. Ο Δίας, πράγματι, μεγάλωσε για να επιστρέψει και να ανατρέψει το σκληρό πατέρα του – έτσι κέρδισε τον τίτλο του και το δώρο της τύχης. Έτσι, όταν ο Δίας διέρχεται από οποιοδήποτε ζώδιο – δηλαδή, μια φορά κάθε δώδεκα χρόνια, περίπου – φέρνει δώρα κι ευλογίες.

Στον σταθερό, αργό και μεθοδικό Ταύρο, αυτά τα δώρα θα έρθουν αργά αλλά σταθερά, αρκεί να είμαστε υπομονετικοί και προσεκτικοί. Σε όποιο τομέα κι αν θέλουμε να εξελιχθούμε, πρέπει να χαρτογραφήσουμε το μονοπάτι και να κάνουμε τα μελετημένα και σταθερά βήματα που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Η βιασύνη και το σθένος του προηγούμενου ζωδίου – του Κριού – θα αντικατασταθούν από την προσεκτική φύση του Ταύρου που κάνει πρακτικά και πραγματοποιήσιμα σχέδια. Άλλωστε, ο Ταύρος δεν είναι ο τύπος που αλλάζει γρήγορα, όταν κάνει μια δέσμευση είναι για πάντα.

Το ζώδιο του Ταύρου είναι, επίσης, αρκετά ευλογημένο ώστε να συνδέεται με την υλική αφθονία, τις ισχυρές αξίες, την αρμονία, την ομορφιά, την αγάπη και την πρακτικότητα. Το διάστημα που ο Δίας κινείται στον Ταύρο, μπορεί να απολαύσουμε μια περίοδο αυξημένου αισθησιασμού κι ευχαρίστησης. Αν και μπορούμε να εργαστούμε σκληρά, πιθανότατα θα το κάνουμε μόνο εάν υπάρχει υπόσχεση για απτές ανταμοιβές – π.χ. αύξηση μισθού ή άλλα υλικά κέρδη. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’ αυτό – ο Δίας στον Ταύρο μας προτρέπει όλους να βυθιστούμε στο βασίλειο των φυσικών απολαύσεων και να χαρούμε το κάθε λεπτό. Οποιαδήποτε σωματική εργασία, όπως μασάζ, γιόγκα ή χορός, είναι πρακτικές που ευνοούνται απόλυτα αυτή τη χρονιά. Η προσεκτική διατροφή θα είναι κι αυτή σημαντική, ώστε να μπορούμε να τρέφουμε υγιεινά το φυσικό μας όχημα.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Δίας, σχεδόν μόλις μπει στον Ταύρο, θα είναι το τετράγωνο με τον ισχυρό Πλούτωνα, ο οποίος επίσης πρόσφατα έχει εισχωρήσει σ’ ένα νέο ζώδιο, μετά από περίπου μια δεκαετία. Αυτό είναι πιθανό να αντανακλά έντονες εμπειρίες γύρω από πόρους και σχέσεις, αλλά είναι σύντομο και θα περάσει γρήγορα. Ο στόχος μας θα είναι να βρούμε ένα τρόπο να σταθούμε στο μάτι του κυκλώνα και να μην υποχωρήσουμε στην σκοτεινή μας πλευρά. Όταν το κάνουμε, μπορεί να βρούμε ότι έχουμε αλλάξει – ακόμα και με ανεπαίσθητους τρόπους, κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης αλλά ενδυναμωτικής κοσμικής στιγμής.

Λίγο μετά, ο Δίας θα βρεθεί σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, κάτι που είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει αφθονία, όλα είναι καλά κι ό,τι περνάμε τώρα (και τον επόμενο χρόνο) είναι για την υψηλότερη εξέλιξη της ψυχής μας.

ΔΙΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ

Στις 4/9 ο Δίας ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Ταύρου για τη χρονιά αυτή, που θα ολοκληρωθεί στις 30/12. Η ανάδρομη διέλευση του Δία είναι ένας κανονικός κύκλος που συμβαίνει κάθε 13 μήνες και διαρκεί περίπου 4 μήνες. Αντιπροσωπεύει μια περίοδο φιλοσοφικής ή πνευματικής ενδοσκόπησης και στοχασμού – ασχολούμαστε με συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, την ευτυχία και την επιτυχία.

Ο Δίας σε ανάδρομη πορεία σημαίνει ότι: όποιον τομέα ασχολούμαστε τώρα να βελτιώσουμε, είναι τόσο σημαντικός, ώστε χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να γίνει ένας απολογισμός και να βεβαιωθούμε ότι όλα πάνε καλά, πριν συνεχίσουμε. Μπορεί να δοκιμαστούμε για να σιγουρευτούμε ότι είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε καλή τύχη, έναν καινούριο έρωτα ή αύξηση των εισοδημάτων – ό, τι αναζητούμε.

Από την άλλη μεριά, μπορεί να σημαίνει ότι μια αρνητική συμπεριφορά – όπως η απληστία ή ο εθισμός, έχει βγει εκτός ελέγχου. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι μήνες της ανάδρομης πορείας του Δία μας προσφέρουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να παραδεχτούμε το πρόβλημα. Τα πράγματα μπορεί να είναι τόσο ανεξέλεγκτα, ώστε μια παρέμβαση ή κάτι δραστικό πρέπει να συμβεί για να μας ταρακουνήσει και να μας βγάλει από τον εφησυχασμό ή την άγνοια. Μέχρι τη στιγμή που ο Δίας ορθοδρομεί, θα πρέπει να έχουμε τακτοποιήσει τα σχετικά ζητήματα και να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε προς την επιτυχία.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 17/6 ΕΩΣ 4/11/23

Η διέλευση του ανάδρομου Κρόνου είναι ένας τακτικός κύκλος που συμβαίνει περίπου κάθε δώδεκα μήνες, διαρκεί περίπου 4 ½ μήνες και καλύπτει 6 ή 7 μοίρες του ζωδιακού. Ο Κρόνος είναι ο κύριος του Κάρμα. Η ανάδρομη κίνησή του είναι μια περίοδος που το κάρμα διευκρινίζεται. Επομένως, ο ανάδρομος Κρόνος σημαίνει διπλή δόση κάρμα. Το Κάρμα είναι μια πολύ πραγματική μορφή ενέργειας – κι όπως ο Κρόνος, είναι στενά συνδεδεμένο με το χρόνο.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θολώνουν και γίνονται ένα. Αν φερθήκαμε άσχημα στο παρελθόν, τότε σε προκαθορισμένο χρόνο, θα συμβεί ένα γεγονός που θα μας διδάξει ένα μάθημα. Αν όμως είχαμε φερθεί καλά στο παρελθόν, τότε πάλι σε προκαθορισμένο χρόνο, θα συμβεί ένα γεγονός που θα μας ανταμείψει για τις καλές μας πράξεις.

Με τον Κρόνο σε ανάδρομη πορεία το Κάρμα σχετίζεται με την υπευθυνότητα που δείξαμε στο παρελθόν. Η διέλευση του ανάδρομου Κρόνου μπορεί να είναι μια περίοδος περιορισμού, άγχους και φόβου. Ο Κρόνος ανάδρομος υποδηλώνει ότι η υπευθυνότητα είναι τόσο σημαντική, ώστε χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να κάνουμε τον απολογισμό μας και να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι εντάξει πριν προχωρήσουμε. Τα μαθήματα που παίρνουμε τώρα μπορεί να είναι σκληρά, αλλά θα είναι πολύτιμα. Από την άλλη μεριά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η αρνητικές συμπεριφορές του Κρόνου (όπως η θλίψη) έχουν βγει εκτός ελέγχου. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι μήνες της ανάδρομης πορείας του Κρόνου θα δώσουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να παραδεχτούμε το πρόβλημα. Τα πράγματα μπορεί να έχουν βγει τόσο πολύ εκτός ελέγχου, ώστε πρέπει να συμβεί μια παρέμβαση ή κάποιο δραστικό γεγονός για να μας ταρακουνήσει και να μας βγάλει από την κατάθλιψη ή την απομόνωση. Μέχρι τη στιγμή που ο Κρόνος θα επιστρέψει σε ορθή πορεία, θα πρέπει να έχουμε συμβιβαστεί με τα σχετικά ζητήματα και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φάση. Η εστίαση και το κίνητρο οδηγούν σε παραγωγικότητα, επιτυχία και αναγνώριση.

Τι θα πρέπει να κάνουμε στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Κρόνου:

 • Να είμαστε πάρα πολύ υπεύθυνοι

 • Να επανεξετάσουμε παλιούς στόχους

 • Να μάθουμε το μάθημά μας

 • Να προγραμματίσουμε ένα διάλειμμα

Τι θα πρέπει να αποφύγουμε στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Κρόνου:

 • Να είμαστε εγωιστές

 • Να είμαστε τεμπέληδες

 • Να αγνοούμε ό,τι βρίσκεται μπροστά μας

 • Να κατηγορούμε τους άλλους

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2023 ΕΩΣ ΤΟ 2025 – ΑΠΟ 1/5 ΕΩΣ 6/12 ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ανάδρομος Ποσειδώνας

Από την 1η Μαίου ο Ποσειδώνας μπήκε σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο που βρίσκεται, τους Ιχθύες και θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 6/12/23. Η διέλευση του ανάδρομου Ποσειδώνα είναι ένας τακτικός κύκλος που διαρκεί 160 μέρες κάθε χρόνο, στη διάρκεια της αντίθεσής του με τον Ήλιο. Όπως συμβαίνει με όλους τους εξωτερικούς πλανήτες προκαλεί λιγότερη ανησυχία από τις αναδρομές των εσωτερικών πλανητών.

Η διέλευση του ανάδρομου Ποσειδώνα μπορεί να εσωτερικεύσει τους φόβους και τις ανησυχίες μας, απομακρύνοντας τις ψευδαισθήσεις, τα όνειρα και τις ψεύτικες πραγματικότητες που έχουν θολώσει το όραμά μας. Η καταστροφή του φανταστικού μας κόσμου θα αποκαλύψει αυτές τις σκληρές πραγματικότητες που προσπαθήσαμε να αποφύγουμε σε κάποια φάση στο παρελθόν. Μπορεί να έχουμε κοροϊδέψει τον εαυτό μας για την αληθινή αγάπη, την οικονομική κατάσταση ή τις επαγγελματικές μας προοπτικές. Όσο πιο μακριά βρισκόμαστε από την αλήθεια ή όσο πιο ακραίες οι μέθοδοι διαφυγής, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το σοκ. Η αλήθεια της πραγματικότητάς μας είναι, συχνά, αρκετά οδυνηρή, καθώς είναι συχνά ο λόγος για την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ ή τυχερά παιχνίδια – δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση για να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε εξαπατήσει τον εαυτό μας, το ξέρουμε. Αυτή η συνειδητοποίηση ήταν πάντα εκεί, γνωστή στον ανώτερο εαυτό μας ή στην επίφυση, που εκπροσωπείται από τον Ποσειδώνα.

Μια καινούρια σχέση ή ένα κρίσιμο γεγονός μπορεί να πυροδοτήσει μια παλιά ανάμνηση πόνου. Ο Ποσειδώνας κυβερνά την αυτοθυσία, τη θυματοποίηση, τα σκάνδαλα και τις συκοφαντίες. Η αναδρομή του Ποσειδώνα μπορεί να φέρει στην επιφάνεια την πηγή του πόνου, που προσπαθήσαμε να αποφύγουμε. Τότε, μπορεί να αισθανθούμε ταπεινωμένοι, προδομένοι, φοβισμένοι, ανήσυχοι ή ένοχοι.

Η εσωτερικευμένη επιρροή της ανάδρομης κίνησης σημαίνει ότι μπορεί να περάσαμε πολύ καιρό ανησυχώντας για τον εαυτό μας και τα προβλήματά μας. Η αυτολύπηση, η κοινωνική ανησυχία ή η κατάθλιψη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόσυρση και μοναξιά. Η αναδρομή του Ποσειδώνα είναι η ιδανική στιγμή για πνευματική εξέλιξη και ανάπτυξη. Τα βιβλία αυτοβοήθειας ή η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσουν, όπως επίσης και ο διαλογισμός, η γιόγκα, η αστρολογία, το κολύμπι και μια υγιεινή διατροφή χωρίς τοξίνες.

Η φοβίες, η υποχονδρία και η παράνοια μπορεί να γίνουν πιο αισθητές, στη διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του Ποσειδώνα, αλλά είναι πιο εύκολο να συζητηθούν. Ο κόσμος μπορεί να φαίνεται βαρετός όταν οι θεωρίες συνομωσίας αποτυγχάνουν ή ο Αρμαγεδδών αναβάλλεται επ’ αόριστον. Μερικές φορές, όμως, οι υποψίες μας μπορεί στην πραγματικότητα να βασίζονται σε ρεαλιστικές, ψυχικές εντυπώσεις. Ειδικά για τα θέματα υγείας αξίζει να ψάξουμε και για μια δεύτερη γνώμη, σε περίπτωση λανθασμένης διάγνωσης ή παρανόησης των αποτελεσμάτων.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΕΩΣ ΤΟ 2026 – ΑΠΟ 28/8/23 ΕΩΣ 27/1/24 ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ανάδρομος Ουρανός

Στις 28/8 ο Ουρανός ξεκίνησε τη φετεινή ανάδρομή του στον Ταύρο, όπου και θα παραμείνει έως τις 27/1/24. Η διέλευση του ανάδρομου Ουρανού είναι ένα τακτικός κύκλος που διαρκεί 155 μέρες κάθε χρόνο και σ’ αυτό το διάστημα ο πλανήτης κινείται τέσσερις μοίρες προς τα πίσω του ζωδιακού κύκλου. Πρόκειται για μια περίοδο εσωτερικής αλλαγής, σαν απάντηση στις εξωτερικές αλλαγές της ζωής μας. Οι όψεις που σχηματίζει ο Ουρανός στο γενέθλιο χάρτη θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο της αλλαγής και τους τομείς της ζωής που επηρεάζονται.

Μπορεί να περιμένουμε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή μας ή να προσπαθούμε να ξεκινήσουμε μια αλλαγή, αλλά δεν έχει συμβεί τίποτα. Σ’ αυτή την περίπτωση ο ανάδρομος Ουρανός θα προκαλέσει τις εσωτερικές αλλαγές στη στάση ή τις συμπεριφορές που είναι απαραίτητες για να μπορέσουμε να κάνουμε την επιθυμητή αλλαγή. Συχνά, οι αλλαγές που αναζητάμε είναι να μπορέσουμε να αποκτήσουμε περισσότερη προσωπική ελευθερία. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, ο ανάδρομος Ουρανός μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τα πράγματα εσωτερικά, προτού εκδηλωθεί η εξωτερική αλλαγή – δηλαδή, μόλις ο Ουρανός επιστρέψει σε ορθή πορεία.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ήμασταν απείθαρχοι και αντιδραστικοί, προσπαθώντας να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές. Είτε η επανάστασή μας βασίστηκε στην άγνοια ή στην αθωότητα της νιότης, ο ανάδρομος Ουρανός θα φέρει υψηλότερη αυτογνωσία σχετικά με τα λάθη που κάναμε και θα ακολουθήσει μια περίοδος λιγότερο χαοτικών αλλαγών.

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 1/5 ΕΩΣ 11/10

Ανάδρομος Πλούτωνας

Η αναδρομή του Πλούτωνα ξεκίνησε την 1η Μαίου στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου και τελειώνει στις 10 Οκτωβρίου στις 27ο του Αιγόκερου. Γενικά, ο ανάδρομος Πλούτωνας είναι μια περίοδος προβληματισμού σχετικά με θέματα δύναμης και ελέγχου στη ζωή μας. Ο ανάδρομος Πλούτωνας του 2023 είναι ιδιαίτερα ισχυρός, επειδή τετραγωνίζει την ολική έκλειψη Ηλίου της 20ης Απριλίου. Το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα θα αποκαλύψει τις συνέπειες της σκληρότητας, της απληστίας και της διαφθοράς.

Τι σημαίνει η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα

Η διέλευση του ανάδρομου Πλούτωνα είναι ένας τακτικός κύκλος που διαρκεί πέντε μήνες κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της αντίθεσης με τον Ήλιο. Όπως συμβαίνει με όλους τους εξωτερικούς και αργούς πλανήτες, η αναδρομή του προκαλεί λιγότερη ανησυχία από ό, τι οι αναδρομές των εσωτερικών πλανητών. Η αναδρομή του Πλούτωνα είναι μια εποχή σκέψης για την εξουσία και τον έλεγχο στη ζωή μας. Εάν κάποιοι άνθρωποι μας ελέγχουν ή μας χειραγωγούν, τώρα είναι η στιγμή να απομακρυνθούμε. Εάν είμαστε εμείς που θέλουμε να ελέγχουμε πρόσωπα και καταστάσεις, είναι η στιγμή να το σταματήσουμε. Δεν είναι καιρός για παιχνίδια δύναμης, αλλά για την εξάλειψή τους. Μοιραία γεγονότα και επαναλαμβανόμενα θέματα θα μας δείξουν ποιες από τις ελεγκτικές μας συνήθειες, τους καταναγκασμούς, τους εθισμούς ή τις προκαταλήψεις θα πρέπει να αποβάλλουμε. Αν βιώνουμε μια αποπνικτική και ελεγκτική σχέση, μπορεί να δεχτούμε πίεση για να την διακόψουμε. Αν μια καταναγκαστική συμπεριφορά έχει σχέση με το φαγητό ή τα ναρκωτικά, τα γεγονότα μπορεί να μας «αναγκάσουν» να κάνουμε στροφή και να αλλάξουμε τελείως. Όσο πιο έντονη είναι η καταστροφική συμπεριφορά, τόσο πιο ακραία θα διακοπεί.

Ίσως η υποψία, η μυστικότητα, ο ρατσισμός ή ο τζόγος ελέγχουν τη ζωή μας και μας απομακρύνουν από την πνευματική εξέλιξη. Η καταστροφή των πραγμάτων που μας ελέγχουν θα αυξήσει την πνευματική μας δύναμη και θα οδηγήσει στην προσωπική κυριαρχία.

Ανάδρομος Πλούτωνας 2023

Ο Πλούτωνας ξεκίνησε την αναδρομή του την 1η Μαίου, στις 00ο 21’ του Υδροχόου. Το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα έχει μια σχετικά ευρεία ανοχή (3ο 16’) αλλά είναι ισχυρό. Αυτό, του δίνει αισθητά μεγαλύτερη επιρροή.

Τετράγωνο Δία-Πλούτωνα

Το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, ακριβώς στις 17 Μαίου, δίνει έντονη επιθυμία για πλούτο, επιτυχία και φήμη. Αλλά η εμμονική και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά θα φέρει προβλήματα στις σχέσεις και ισχυρούς εχθρούς. Η υπερβολική υπερηφάνεια, η αλαζονεία, η υπερεκτίμηση των πόρων μας ή η απληστία μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειες, σκάνδαλα ή εξευτελισμό. Πρέπει, λοιπόν, να διατηρήσουμε υψηλά ηθικά πρότυπα για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία. Η αδίστακτη συμπεριφορά θα έχει συνέπειες. Ο Πλούτωνας θα προσπαθήσει να εξαλείψει την απληστία, τη διαφθορά, την ανηθικότητα κι άλλες αρνητικές εκδηλώσεις του Δία.

Η επιρροή του ανάδρομου Πλούτωνα σε συνδυασμό με το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα και το τετράγωνο με την έκλειψη σηματοδοτεί χρεοκοπίες, κατασχέσεις, ύφεση, πτώση των τιμών στο χρηματιστήριο, απώλειες θέσεων εργασίας κι άλλες επιπτώσεις της εταιρικής απληστίας. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κρίσεων που επηρεάζουν μεγάλες μερίδες του παγκόσμιου πληθυσμού. Μπορεί να υπάρξουν εκρήξεις, σεισμοί, καταιγίδες και πλημμύρες, επιδημίες, μαζικές δολοφονίες και οικονομικές ή πολιτικές κρίσεις.

Ο Αετός

Ο ανάδρομος Πλούτωνας κάνει σύνοδο με τον απλανή αστέρα Altair στις 02ο 06’ του Υδροχόου, στον αστερισμό Aquila the Eagle (αετός). Η σύνοδος αυτή δίνει μια τολμηρή, θαρραλέα, ανυποχώρητη, φιλόδοξη και φιλελεύθερη φύση, μεγάλο και ξαφνικό, αλλά προσωρινό πλούτο και μια θέση διοίκησης. Ο αστερισμός Aquila δίνει μεγάλη φαντασία, δυνατά πάθη, αδάμαστη θέληση, κυριαρχικό χαρακτήρα, επιρροή στους άλλους, διόραση, έντονο διεισδυτικό μυαλό και ικανότητα για χημική έρευνα Κυβερνά τις ΗΠΑ, την εξερεύνηση του διαστήματος, τις βόμβες και τους πυραύλους. (V.E.Robson-Stars and Constellations in Astrology).

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ – ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ (17/7/23 – 11/1/25)

Ο Πολεμιστής Υψώνεται

Όταν ο Βόρειος και ο Νότιος Δεσμός αλλάζουν ζώδια, αλλάζει το σκηνικό τόσο στον κόσμο μας όσο και στην προσωπική μας ζωή για 18 μήνες. Ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο που βασίζεται στην εκλειπτική της Σελήνης, που υποδεικνύει πού μπορούμε να ωφεληθούμε από την τοποθέτηση της ενέργειας και της εστίασής μας κι ο Νότιος Δεσμός είναι ένα σημείο απελευθέρωσης. Αυτοί οι δυο δεσμοί είναι στα ζώδια στα οποία γίνονται συνήθως οι εκλείψεις, αν και το 2023 αποτελεί εξαίρεση σ’ αυτό, καθώς η έκλειψη της 28ης Οκτωβρίου είναι στον Ταύρο. Οι εκλείψεις είναι πύλες αλλαγής και οι δεσμοί δείχνουν ποιοι τομείς της ζωής μας βρίσκονται σε μετάβαση.

Ο Βόρειος Δεσμός της ολοκλήρωσης και του πεπρωμένου στον Κριό δείχνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν λίγο πιο εγωκεντρικοί κι ατομιστές. Η αυτοσυντήρηση δεν είναι καθόλου κακό πράγμα και είναι ένα ευεργετικό σημείο για να μας απασχολήσει σ’ αυτή τη διέλευση. Οι άνθρωποι, γενικά, θα ενδιαφέρονται και δεν θα είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τις ελευθερίες και τα ατομικά τους δικαιώματα. Πιθανά θα δούμε συνεχείς εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο. Η καταπίεση του θυμού δεν θα είναι ούτε βοηθητική, ούτε χρήσιμη – ούτε, βέβαια, να ξεσπάμε στους άλλους, οπότε το να βρούμε μια υγιή διέξοδο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ο Κριός αντιπροσωπεύει, επίσης, τη στρατιωτική δράση, επομένως είναι πιθανό να δούμε μια συνέχεια τέτοιας δράσης το 2023 και μετά.

Ο Κριός είναι ένα πολύ φυσικό ζώδιο, επομένως αυτό μπορεί να ενισχύσει ορισμένες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στον οργανισμό μας. Η σωματική διαίσθηση αυξάνεται, επίσης, στη διάρκεια αυτής της περιόδου, οπότε είναι σημαντικό να ακούμε το ένστικτό μας και τη σοφία του σώματός μας. Είναι μια εξαιρετική διέλευση για να αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε μια νέα ρουτίνα φυσικής κατάστασης και να γίνουμε σωματικά δυνατότεροι.

Οι άνθρωποι θα αναζητούν ηγέτες και θα ξεσηκωθούν τόσο μέσα στην κοινότητα, όσο και σε όλο τον κόσμο. Όταν κάνουμε καθημερινές επιλογές προς την κατεύθυνση των φιλοδοξιών μας και επιδεικνύουμε δύναμη θέλησης, θα ανταμειβόμαστε. Πολλοί άνθρωποι θα ψάξουν να βρουν τρόπους να γίνουν αυτάρκεις και να σταματήσουν να εξαρτώνται. Ας αναλάβουμε δράση!

Ο Νότιος Δεσμός στο Ζυγό υποδηλώνει, σε συλλογικό επίπεδο, μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο κάνουμε σχέσεις. Μπορεί να δούμε αύξηση των ποσοστών διαζυγίων και χωρισμών… οι άνθρωποι μπορεί να μην μπορούν να αγνοήσουν τα ανησυχητικά σημάδια στις σχέσεις τους. Αυτή η διέλευση θα προκαλέσει την τάση που έχουμε να ευχαριστούμε τους άλλους και θα αναγκάσει τους ανθρώπους να βάλουν όρια στην ενέργειά τους, πράγμα που είναι καλό. Πιθανότατα θα γίνει άβολο να εξαρτόμαστε από λάθος άτομα ή ομάδες. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ενέργεια του Νότιου Δεσμού στο Ζυγό για να διατηρήσουμε τις σχέσεις που είναι πραγματικά εναρμονισμένες με τον πραγματικό μας εαυτό.

Είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας να τιμούμε και τους δυο δεσμούς. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να περάσουμε από τις δοκιμασίες των αυθεντικών σχέσεων. Οι σχέσεις είναι κοσμικές ευκαιρίες για να περπατήσουμε σ’ ένα πνευματικό μονοπάτι, να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να μεγαλώσουμε, να μάθουμε και να γιατρέψουμε τις πληγές μας. Δεν μπορεί να γίνει αν είμαστε πολύ ανεξάρτητοι (Κριός) ή πολύ εξαρτημένοι (Ζυγός). Με τους Δεσμούς της Σελήνης, υπάρχει πάντα μια αίσθηση ροής από τη μια άκρη στην άλλη, μέχρι να βρούμε τη γλυκιά σταθερότητα στη μέση. Σε όλες τις σχέσεις – όχι μόνο στις ερωτικές – είναι πιθανό να δοθεί έμφαση, καθώς κάνουμε αυτό το ταξίδι.

Όποια κι αν είναι ή θα είναι η κατάσταση της σχέσης μας, είναι απαραίτητο να κάνουμε βαθιά δουλειά με τον εαυτό μας και να έχουμε στο νου μας ότι δεν είναι μια κατάσταση αντίθεσης. Πολλοί από μας αντιμετωπίζουμε θέματα σύνδεσης, δηλαδή ο εσωτερικός μας κόσμος δεν έγινε κατανοητός ή αποδεκτός από το γονιό. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε μεγάλη πρόοδο όταν είμαστε υπεύθυνοι για τον τρόπο που λειτουργούμε στις σχέσεις μας.

Εάν έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο στο Ζυγό, αυτή μπορεί να είναι μια περίοδος κάθαρσης και ξεκαθαρίσματος, όπου μπορεί να μην πάρετε ακριβώς αυτό που θέλετε, αλλά αυτό που χρειάζεστε. Εάν έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο στον Κριό, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσετε προτεραιότητα στην προσωπική σας ανάπτυξη. Πιθανότατα θα γνωρίσετε κάποιους σημαντικούς ανθρώπους και θα βρείτε νέους δρόμους να ακολουθήσετε.

Δεδομένου ότι αυτά τα σημεία κυβερνώνται από τον Άρη και την Αφροδίτη, οι διελεύσεις αυτών των πλανητών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είναι πιο σημαντικές, ιδιαίτερα οι αναδρομές τους. Η Αφροδίτη είναι ανάδρομη από τις 22/7 έως τις 2/9 κι ο Άρης από το Δεκέμβριο του 2024 έως το Φεβρουάριο του 2025. Αυτές είναι κομβικές στιγμές για να σκεφτούμε αν έχει γίνει αυτή η σημαντική δουλειά στη σχέση ή αν θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να προσκαλέσουμε τον αληθινό μας εαυτό στους δεσμούς μας και να βρούμε ένα μέρος βαθιάς ανταλλαγής, ακεραιότητας και αυθεντικής σύνδεσης.

 

ΧΕΙΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ (2018-2026)

ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 23/7/23 ΕΩΣ 26/12/23

Ο Χείρων, γνωστός ως «ο πληγωμένος θεραπευτής» στην αστρολογία, ασκεί σημαντική επιρροή στις εσωτερικές μας πληγές, τις διαδικασίες επούλωσης και την πνευματική μας ανάπτυξη. Όταν ο Χείρων ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 23 Ιουλίου, εντείνει την ενέργειά του, δημιουργώντας μια ισχυρή περίοδο για αναστοχασμό και θεραπεία. Αυτή η ανάδρομη κίνηση μας προσκαλεί να εμβαθύνουμε στις πληγές του παρελθόντος, στα άλυτα ζητήματα και στα συναισθηματικά μας τραύματα. Είναι μια ευκαιρία να φέρουμε αυτές τις κρυφές πτυχές του εαυτού μας στην επιφάνεια, να τις αντιμετωπίσουμε με συμπόνια και να ξεκινήσουμε τη βαθιά θεραπεία και μεταμόρφωση.

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Χείρωνα, είναι συνηθισμένο να βιώνουμε μια αυξημένη αίσθηση αυτογνωσίας. Αυτή η περίοδος μας ενθαρρύνει να εξετάσουμε τα συστήματα πεποιθήσεών μας, τα πρότυπα συμπεριφοράς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να σαμποτάρουμε τη δική μας διαδικασία θεραπείας. Είναι καιρός να εντοπίσουμε και να απελευθερώσουμε οποιεσδήποτε περιοριστικές πεποιθήσεις ή τρόπους που σαμποτάρουμε τον εαυτό μας, που μπορεί να εμποδίζουν την προσωπική μας ανάπτυξη. Η ανάδρομη κίνηση του Χείρωνα μας ωθεί να αγκαλιάσουμε τα ευάλωτα κομμάτια μας και να καλλιεργήσουμε την αποδοχή του εαυτού μας, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε πρόσβαση στην εσωτερική μας δύναμη κι ανθεκτικότητα.

Επιπλέον, η ανάδρομη κίνηση του Χείρωνα μπορεί να αναδείξει άτομα ή καταστάσεις που λειτουργούν ως καταλύτες για το θεραπευτικό μας ταξίδι. Μπορεί να συναντήσουμε ανθρώπους που αντικατοπτρίζουν τις άλυτες πληγές μας ή καταστάσεις που πυροδοτούν βαθιές, συναισθηματικές αντιδράσεις. Αν και μπορεί να νιώθουμε άβολα ή δύσκολα μερικές φορές, αυτές οι συναντήσεις παρέχουν πολύτιμες ευκαιρίες για ανάπτυξη και αυτοανακάλυψη. Αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας αυτά τα ερεθίσματα, μπορούμε να ενσωματώσουμε τα μαθήματα που προσφέρουν και να προωθήσουμε τη διαδικασία της θεραπείας μας. Ο Χείρων μας υπενθυμίζει ότι η αληθινή θεραπεία προέρχεται από μέσα και μας ενθαρρύνει να αναλάβουμε την ευθύνη για τη δική μας συναισθηματική ευημερία.