Κύρια άρθρα

Πλανητικές επιρροές

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

 • Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΑΠΟ 23/11 ΕΩΣ 21/12 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 22/12 ΕΩΣ 20/1/23

 • Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΑΠΟ 17/11 ΕΩΣ 5/12 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 6/12 ΕΩΣ 17/1/23 – ΑΠΟ ΤΙΣ 29/12 ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ

 • Ο ΑΡΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΑΠΟ 30/10 ΕΩΣ 12/1/23

 • Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΑΠΟ 16/11 ΕΩΣ 8/12 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 9/12 ΕΩΣ 1/1/23

 • Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 23/11 ΕΩΣ 19/12 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 20/12 ΕΩΣ 16/5/23

 • Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 23/10 ΕΩΣ 8/3/23

 • Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 28/6 ΕΩΣ 2/12 ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ ΑΠΟ 3/12 ΕΩΣ ΤΟ 2025

 • Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 24/8 ΕΩΣ 23/1/23

 • Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 8/10 ΕΩΣ 19/11/24

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΑΠΟ 23/11 ΕΩΣ 21/12 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 22/12 ΕΩΣ 20/1/23

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Αισιόδοξος, περιπετειώδης, ανοιχτόμυαλος

Από τις 23/11 ο Ήλιος κινείται του στο ζώδιο του Τοξότη. Ανήσυχος, χαρούμενος και φιλικός, ο Ήλιος στον Τοξότη, μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε. Έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη για την ελευθερία και περιφρονούμε τη ρουτίνα. Σε γενικές γραμμές, η διάθεσή μας είναι καλή και κάνουμε εύκολα φίλους, από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Μας αρέσουν τα πειράγματα και τα πάμε το ίδιο καλά και με τα δυο φύλα. Ο Τοξότης έχει συχνά τυφλή πίστη στους ανθρώπους. Η αισιοδοξία του είναι μεταδοτική, αν και καμιά φορά μπορεί να μας βάλει σε μπελάδες. Αν και είναι καλόβολος ο Τοξότης, δεν παύει να είναι ένα ζώδιο της φωτιάς. Αυτό σημαίνει μια έντονη ιδιοσυγκρασία. Ευτυχώς όσο γρήγορα μπορεί να θυμώσουμε, τόσο γρήγορα θα ξεχάσουμε τι μας θύμωσε. Με τον Ήλιο στον Τοξότη θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία να εκφραζόμαστε και να είμαστε ο εαυτός μας. Η εστίαση είναι τώρα στον εαυτό μας και τους μελλοντικούς μας στόχους. Είναι σίγουρα η ώρα για να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Η ατομικότητα και η έκφρασή της γίνονται εύκολα, αφού η έμφαση δίνεται στον εαυτό. Αυτή την επιπλέον ενέργεια που διαθέτουμε τώρα, ας τη χρησιμοποιήσουμε όσο γίνεται καλύτερα, εκφράζοντας αυτά που θέλουμε, αυτά που σχεδιάζουμε κι ας ξεκινήσουμε! Πρόκειται για την καλύτερη διέλευση όλων, για τον καθορισμό νέων στόχων.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Φιλόδοξος, Υπεύθυνος κι Αυτάρκης

Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω στις 22/12 σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα (χειμερινό ηλιοστάσιο). Είναι η μικρότερη μέρα τους έτους, στο βόρειο ημισφαίριο, μια εποχή που το φως αυξάνεται, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν. Η γιορτή των Χριστουγέννων συνδέεται στενά μ’ αυτή την επιστροφή του φωτός και αντιπροσωπεύει τη νέα ελπίδα σε μια σκοτεινή εποχή. Η προσωπικότητα του Αιγόκερου αντανακλά αυτή την ιδέα της ανύψωσης, από το βάθος προς την κορυφή. Είναι ένα «κάθετο» ζώδιο που έχει ιδιαίτερη επίγνωση της κατάστασής του ή της θέσης του στην ιεραρχία. Οι συγκεκριμένοι κανόνες βοηθούν τον Αιγόκερω να παρακολουθεί που βρίσκεται και συχνά υπερέχει σε περιπτώσεις που υπάρχουν σαφή σημεία αναφοράς για τη μέτρηση των επιτευγμάτων τους. Ο Αιγόκερως είναι ένα ελεύθερο ζώο του βουνού, είναι σε θέση να κινηθεί σε μεγάλα ύψη, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όπως αυτό το ζώο, έτσι και οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο, δεν φοβούνται τον αγώνα. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται συχνά προκλήσεις για να κάνουν τη ζωή τους ενδιαφέρουσα. Κάτω από ένα, εξωτερικά, σκληρό προσωπείο υπάρχει ένα πολύ ευαίσθητο άτομο. Καθώς κυβερνάται από τον Κρόνο, ο Αιγόκερως έχει στενή σχέση με την εργασία, μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Η παραδοσιακή αστρολογία μερικές φορές, θεωρεί το ζώδιο αυτό, υπερβολικά σοβαρό, ίσως ακόμα και μελαγχολικό. Ωστόσο η αίσθηση του Κρόνου, της τάξης και της αναγκαιότητας, συσχετίζεται απόλυτα με την επιθυμία του Αιγόκερου να κερδίσει με τους κανόνες του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Αυτό είναι το ζώδιο της δέσμευσης. Ο Κρόνος μας υπενθυμίζει την εστίαση του Αιγόκερου, που του επιτρέπει να αναπτύξει υψηλά επίπεδα δεξιοτήτων. Είναι, επίσης, το ζώδιο της δεξιοτεχνίας. Ό, τι κι αν κάνει ο Αιγόκερως θέλει να είναι ο καλύτερος. Αυτή η έντονη εστίαση είναι ο λόγος που οι Αιγόκεροι επιτυγχάνουν τόσα πολλά. Ο Ήλιος στον Αιγόκερω αφορά τα πάντα στη ζωή μας. Θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και θα κάνουμε ριζικές αλλαγές, για να βρεθούμε στο σωστό μέρος – εκεί που πρέπει να είμαστε, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι επιτυχημένη. Στην πραγματικότητα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακούσουμε προσεκτικά την εσωτερική μας φωνή, που ορίζεται από όλες τις εμπειρίες που έχουμε ζήσει.

Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΑΠΟ 17/11 ΕΩΣ 5/12 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 6/12 ΕΩΣ 17/1/23 – ΑΠΟ ΤΙΣ 29/12 ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Ειλικρινής, ιδεαλιστής, προνοητικός

Σχεδόν από τα μέσα Νοεμβρίου, ο Ερμής ταξιδεύει στο ζώδιο του Τοξότη. Αυτό που προσπαθεί ο Ερμής στον Τοξότη είναι η ελευθερία της σκέψης – τουλάχιστον θεωρητικά. Οι άνθρωποι επικοινωνούν με έναν αισιόδοξο και προνοητικό τρόπο. Οι ιδέες τους είναι γενικά μεγάλες, αλλά είναι πιθανώς σοφό να αντιδρούμε με διακριτικότητα όταν βλέπουμε κενά στα επιχειρήματά τους. Θυμηθείτε: αυτοί οι άνθρωποι έχουν όραμα. Με τον Ερμή στον Τοξότη δεν έχουμε και μεγάλη διάθεση να ασχολούμαστε με λεπτομέρειες. Προτιμούμε να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες μέσα από τη σκέψη και το διάβασμα πιο σημαντικών θεμάτων, όπως ας πούμε, η φιλοσοφία. Μπορεί να έχουμε μια ακόρεστη δίψα για μάθηση, αλλά λίγη υπομονή για ψυχρά ακαδημαϊκά γεγονότα. Το μυαλό μας είναι ανήσυχο – μαθαίνουμε καλύτερα όταν μας δίνεται η ελευθερία να σκεφτούμε για τον εαυτό μας, όταν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για ένα θέμα και όταν τα πράγματα που μαθαίνουμε μας διασκεδάζουν. Ο Ερμής στον Τοξότη υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη και τη θρησκευτική ελευθερία. Μπορεί, λοιπόν, να έχουμε κάποιες βασικές αρχές που υπερασπιζόμαστε και χαιρόμαστε να τις συζητάμε με τους άλλους. Η αισιοδοξία είναι, ταυτόχρονα, η δύναμη και η αδυναμία μας. Μετά από μια τέτοια συζήτηση, πιθανά να νιώθουμε τονωμένοι και αναζωογονημένοι. Η ζωή μας γίνεται λίγο καλύτερη με μια θετική προοπτική. Αλλά, μερικές φορές η αισιοδοξία μπορεί να δυσκολεύεται να δει την πραγματικότητα. Η οργάνωση, επίσης, δεν είναι το δυνατό σημείο του Ερμή στον Τοξότη. Ποιος έχει χρόνο για οργάνωση, ούτως ή άλλως; Εκτιμούμε, βέβαια, το χώρο ή τουλάχιστον την ψευδαίσθηση του χώρου όταν δουλεύουμε, μελετάμε ή σκεφτόμαστε. Οι συζητήσεις, με τον Ερμή στον Τοξότη, είναι πάντα ενδιαφέρουσες. Στη χειρότερη περίπτωση πιάνουμε τον εαυτό μας να κάνει κήρυγμα, αντί να συζητάει. Αυτό μπορεί να μην είναι σκόπιμο και μπορεί, καμιά φορά, να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Μπορεί, συχνά, να πιστεύουμε ότι είμαστε ανοιχτόμυαλοι και εντός θέματος και να αποδειχθεί ότι ηθικολογούμε ασταμάτητα! Εύκολα εντοπίζουμε τη μεροληψία και την προκατάληψη στη σκέψη των άλλων, αλλά δυσκολευόμαστε να τα δούμε αυτά στον εαυτό μας. Συχνά δεν είμαστε καλοί ακροατές και έχουμε μια δυσκολία να πιάνουμε τις λεπτές αποχρώσεις, σε μια συζήτηση. Σε γενικές γραμμές όμως, η διάθεσή μας είναι καλή, με αυτή την διέλευση και διασκεδάζουμε εύκολα.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Ισχυρός, πρακτικός, αποτελεσματικός

Στις 6/12 ο Ερμής θα προχωρήσει στο ζώδιο του Αιγόκερου. Ο Ερμής στον Αιγόκερω σημαίνει ένα ξεκάθαρο μυαλό, καμιά φορά άκαμπτο και στενό – αλλά, πάντα προσεκτικό και επινοητικό. Η σκέψη μας είναι συνετή και μεθοδική. Ξέρουμε πώς να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά κι αυτό το βήμα βασίζεται σε προσεκτική σκέψη. Ο λόγος μας είναι οργανωμένος και ακολουθεί ένα λογικό και ομαλό μοτίβο, που υποδηλώνει ότι έχουμε εξετάσει και επεξεργαστεί τα λόγια μας με προσοχή, πριν βγουν από το στόμα μας. Δύσκολα θα πούμε κάτι για το οποίο θα μετανιώσουμε αργότερα. Δεν μαθαίνουμε γρήγορα, αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ αυτό που έχουμε αφομοιώσει. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επαγγελματική ζωή και δεν ξεχνάμε τίποτα που την αφορά – είμαστε προσγειωμένοι και πρακτικοί. Η ανασφάλεια για τις πνευματικές μας ικανότητες θα μας κάνει να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, μέσω της εκπαίδευσης και της εμπειρίας. Μια ιδιαίτερη ανάγκη επιβεβαίωσης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έρχεται στην επιφάνεια με τον Ερμή στον Αιγόκερω. Έχουμε πολύ καλή ικανότητα συγκέντρωσης, αξιοπρέπεια και μια σοβαρότητα που μπορεί να γίνει υπερβολική καμιά φορά. Συχνά είμαστε κυκλοθυμικοί και σκυθρωποί και ίσως χρειαστεί να προσπαθήσουμε για να εμφανίσουμε μια κάποια αισιοδοξία. Έχουμε μια προσγειωμένη προσέγγισης σκέψης και επικοινωνίας. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση είναι τα δυνατά μας σημεία, σημεία που μας βοηθούν τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μας ζωή. Τα πάμε πολύ καλά σε στόχους που απαιτούν επιμονή και αποφασιστικότητα. Από τη στιγμή που θα επικεντρωθούμε σε ένα στόχο, θα τον ολοκληρώσουμε σίγουρα και με τον καλύτερο τρόπο. Η αγάπη για την παράδοση και μια φυσική απαισιοδοξία μας κάνει να αλλάζουμε δύσκολα, όλα όσα έχουν λειτουργήσει στο παρελθόν και δεν έχουμε και μεγάλη διάθεση να αναθεωρήσουμε τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας.

ΕΡΜΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ

Στις 29/12 ο Ερμής ξεκινά την τελευταία του αναδρομή για το 2022, στο ζώδιο του Αιγόκερου, που θα ολοκληρωθεί στις 17/1/23. Όποιος έχει ακόμα και την ελάχιστη γνώση από αστρολογία, πέρα από το ζώδιό του, γνωρίζει ότι ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία μπορεί να είναι ένα πολύ αγχωτικό διάστημα. Τα καλώδια μπερδεύονται στη διάρκεια των αποτυχημένων προσπαθειών επικοινωνίας με τους άλλους. Τα μηχανήματα χαλάνε. Ατυχήματα συμβαίνουν στο δρόμο.

Κι ο θεός να μας βοηθήσει, αν υπογράψουμε ένα συμβόλαιο στη διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του Ερμή! Σε κάθε περίπτωση κάτι θα πάει στραβά με το συμβόλαιο. Είτε δεν θα έχουμε δει κάτι σημαντικό, ή η συμφωνία θα αποτύχει με κάποιο τρόπο, συνήθως με πολύ σοβαρές συνέπειες για όσους συμμετέχουν.

Οι άνθρωποι φαίνεται να φοβούνται τον ανάδρομο Ερμή – γεγονός κατανοητό, αλλά ανόητο, καθώς συμβαίνει τρεις φορές το χρόνο. Ο Ερμής κινείται ανάδρομα για τρεις εβδομάδες, αλλά αν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα, αυτές οι τρεις εβδομάδες θα μας φανούν σαν αιωνιότητα.

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή έχει να κάνει με την επιβράδυνση και τη μεγαλύτερη προσοχή. Η επικοινωνία είναι δύσκολη (αλλά όχι αδύνατη) στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Καλό θα είναι να είμαστε υπομονετικοί με τους άλλους και να εκφραζόμαστε συνειδητά.

Εννιά φορές στις δέκα, αυτή η προσέγγιση θα μας βοηθήσει. Στη σπάνια περίπτωση που αυτό δεν συμβαίνει, θα είναι καλύτερα να αναβάλλουμε την αλληλεπίδραση μέχρι ο Ερμής να επιστρέψει σε ορθή πορεία, σε μερικές εβδομάδες.

Η επιρροή του ανάδρομου Ερμή

Ο Ερμής σε ανάδρομη κίνηση μας ενθαρρύνει να κόψουμε ταχύτητα, σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η σύγχρονη νοοτροπία μας αναγκάζει να τρέχουμε συνεχώς. Ποτέ δεν φαίνεται να χαλαρώνουμε και το χειρότερο είναι ότι πηδάμε απ’ τη μια δουλειά στην άλλη, σε μια προσπάθεια να πετύχουμε κάτι καινούριο ή κάτι καλύτερο. Πολύ συχνά, αυτή η ανάγκη για επιτυχία μας εμποδίζει να δούμε τις λεπτομέρειες στις δουλειές που κάνουμε. Δεν προσπαθούμε να τις κάνουμε σωστά, θέλουμε απλά να τελειώνουμε.

Ο ανάδρομος Ερμής μας δίνει την ευκαιρία να πάμε πίσω και να τα ξανακάνουμε σωστά αυτή τη φορά. Κινούμαστε σε πιο αργούς ρυθμούς, ξαναβλέπουμε τη δουλειά μας, κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και συντονιζόμαστε με την ενέργεια του ανάδρομου Ερμή.

Ο συντονισμός μας μ’ αυτή την ενέργεια θα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, αυτές τις δύσκολες εποχές. Η σοφή επιλογή τώρα είναι ν’ ακολουθήσουμε το ρεύμα και να μην αντιστεκόμαστε. Υπάρχει χρόνος για τα πάντα κι αν τα προσεγγίσουμε τη σωστή στιγμή, θα πετύχουμε χωρίς προσπάθεια.

Τι μαθαίνουμε από τις ανάδρομες κινήσεις του Ερμή

Πώς, λοιπόν, μαθαίνουμε να κινούμαστε με προσοχή;

Η απάντηση είναι απλή: Εφαρμόζουμε αυτή την αστρολογική γνώση στην καθημερινότητά μας. Εξετάζουμε όλα τα έργα πάνω στα οποία δουλεύουμε. Την επόμενη φορά που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, δεν τρέχουμε προσπαθώντας να προχωρήσουμε.

Αντίθετα, κοσκινίζουμε τους στόχους μας και βρίσκουμε τα σημεία που πρέπει να ξαναδούμε, να αναθεωρήσουμε, να επαναξιολογήσουμε και να αλλάξουμε.

Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, τις ανάδρομες κινήσεις του Ερμή σαν ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα, από τους τρελούς ρυθμούς που μας επιβάλλει η κοινωνία τις υπόλοιπες 302 μέρες του χρόνου κι ας επιβραδύνουμε.

Τι θα είναι καλό (και βέβαια, ασφαλές!) να κάνουμε:

 1. Να ξανακοιτάξουμε προσεκτικά όλα τα συμβόλαια και τα νομικά έγγραφα, πριν υπογράψουμε.

 2. Να σταματήσουμε και να πάρουμε μια ανάσα πριν μιλήσουμε και να τα επαναλάβουμε, αν είναι απαραίτητο!

 3. Να διαβάζουμε ξανά όλα τα emails, πριν τα στείλουμε.

 4. Να ασφαλίσουμε σημαντικά μηνύματα και δέματα, δεδομένου ότι ο Ερμής κυβερνά το ταχυδρομικό σύστημα.

 5. Να ελέγχουμε τα οχήματά μας και να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

 6. Να ξεκινάμε νωρίς αν πρόκειται να ταξιδέψουμε, αφού ο Ερμής μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στις πτήσεις.

 7. Να ανανεώνουμε τις δεσμεύσεις μας και να αποφεύγουμε να κάνουμε καινούριες.

 8. Να δίνουμε μεγάλη σημασία στην αναθεώρηση, την επανεξέταση, την ανανέωση, την αναδιοργάνωση και ό, τι σχετικό μ’ αυτά.

 9. Να κανονίζουμε συναντήσεις με παλιούς φίλους, αλλά να είμαστε έτοιμοι για πιθανές αναποδιές.

 10. Να περιμένουμε ότι θ’ ακούσουμε νέα από άτομα του παρελθόντος, τις πιο περίεργες στιγμές.

 11. Να είμαστε συναισθηματικοί και να επανασυνδεθούμε με τις ρίζες μας.

 12. Να συγχωρούμε.

 13. Να επιβεβαιώνουμε όλες τις ημερομηνίες, τα σχέδια και τις συναντήσεις.

 14. Να σκεφτούμε τις περιόδους του ανάδρομου Ερμή σαν ευκαιρία για να σταματήσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε, στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος.

 15. Να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας των ψηφιακών μας δεδομένων (φωτογραφικές μηχανές, λίστες επαφών και αρχεία) πριν ο Ερμής ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του, ή το συντομότερο, αν έχει ήδη ξεκινήσει.

Τι θα πρέπει να αποφύγουμε:

 1. Να αγοράσουμε καινούριο όχημα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό ή μικροσυσκευές (εκτός αν έχουν πολύ καλή πολιτική επιστροφών/επισκευών).

 2. Να υπογράψουμε συμβόλαια, χωρίς να τα έχουμε εξετάσει λεπτομερώς. Αν είναι δυνατόν, τα αναβάλουμε μέχρι την επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία.

 3. Να χάνουμε την ψυχραιμία μας ή να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, αν κάποιος μας έχει παρεξηγήσει.

 4. Να τρέξουμε στην αγκαλιά μιας πρώην σχέσης, χωρίς προσεκτική εξέταση (οι επανασυνδέσεις στη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή, συνήθως δεν διαρκούν).

 5. Να αργούμε στα ραντεβού μας.

 6. Να δίνουμε μπερδεμένα μηνύματα ή να πιστεύουμε όλα όσα ακούμε.

 7. Να διαδίδουμε φήμες, να μιλάμε ασταμάτητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να μοιραζόμαστε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Τα καλά νέα; Η ανάδρομη πορεία του Ερμή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ασχοληθούμε με μισοτελειωμένες δουλειές. Οι περισσότεροι από μας ξεκινάμε ένα σωρό πράγματα που δεν ολοκληρώνουμε, χωρίς να συνειδητοποιούμε το συναισθηματικό χάος που προκαλείται απ’ αυτό. Η αναδρομή είναι μια ευκαιρία να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητές μας και να δημιουργήσουμε ένα καθαρό όραμα για το μέλλον. Ας επωφεληθούμε απ’ αυτό και θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, όταν ο Ερμής επιστρέψει σε ορθή κίνηση. Όσο πιο χαλαροί είμαστε στο χάος και την έλλειψη ελέγχου, τόσο ευκολότερα θα ξεπεράσουμε αυτή τη φάση.

Ο ΑΡΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΑΠΟ 30/10 ΕΩΣ 12/1/23

Ο Άρης έχει, ήδη, ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο που βρισκόταν, τους Διδύμους, από τις 30/10. Ο ανάδρομος Άρης επηρεάζει τη ζωτικότητα και τη σεξουαλική μας διάθεση. Η ενέργειά μας μπορεί να είναι χαμηλότερη στη διάρκεια της αναδρομής του Άρη, καθώς μας δίνεται χρόνος να χαμηλώσουμε ταχύτητα, να αξιολογήσουμε αν μοιραζόμαστε ανοιχτά τις επιθυμίες μας, πώς εκφράζεται και καταπιέζεται το πάθος μας κι αν χρειάζεται να είμαστε περισσότερο ή λιγότερο επιθετικοί. Ο ανάδρομος Άρης είναι μια στιγμή που ο πλανήτης του πολέμου σταματά να ενεργεί και χρησιμοποιεί τη χειραγώγηση για να ελέγξει τις καταστάσεις.

Δεδομένου ότι αυτή η αναδρομή συμβαίνει στο ζώδιο των Διδύμων, είναι εύκολο να φανταστούμε ότι θα έχουμε να κάνουμε με κατάρρευση της επικοινωνίας. Ο κρυμμένος θυμός που έχουμε μαζέψει μέσα μας, θα βγει στην επιφάνεια και θα καταλήξει σε σκληρά λόγια. Η πλήξη, επίσης, μπορεί να μας κάνει ν’ αρχίσουμε να μιλάμε πίσω από την πλάτη των άλλων και να διαδίδουμε φήμες με ευκολία. Τα αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικά ζητήματα και καυγάδες που δεν θα είναι εύκολο να διορθωθούν.

Επομένως, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε, πριν ανοίξουμε το στόμα μας και προσπαθήσουμε να επιβληθούμε στους άλλους – μια καλή ιδέα είναι να κρατάμε ένα ημερολόγιο και να γράφουμε αυτά που θα θέλαμε να πούμε. Στη συνέχεια, μπορούμε να τα ξαναδιαβάσουμε και να αποφασίσουμε με ποιο τρόπο θα εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.

Αυτή η αναδρομή τελειώνει στις 12 Ιανουαρίου 2023, στις 8ο των Διδύμων και ο Άρης δεν θα προχωρήσει στον Καρκίνο μέχρι τις 25 Μαρτίου 2023, κάνοντας αυτή τη διέλευση ένα *πολύ* μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μας. Παρόλο που αυτή η εμπειρία πιθανότατα θα μας κάνει τα νεύρα τσατάλια, μας οδηγεί σε σημαντική προσωπική ανάπτυξη. Αυτός ο ανάδρομος Άρης θα μας ενθαρρύνει να ξανασκεφτούμε τι μας εμπνέει και τι μας παρακινεί. Θα μας αναγκάσει να γίνουμε πιο διορατικοί, σε σχέση με τις πληροφορίες που θα επιλέξουμε να εμπιστευτούμε. Και το πιο σημαντικό, αυτή η αναδρομή θα μας διδάξει ότι τα λόγια μπορούν να είναι τόσο κοφτερά, όσο τα μαχαίρια και τόσο απαλά, όσο τα ροδοπέταλα. Ας είμαστε εμείς, που θα επιλέξουμε πώς θα επιτρέψουμε να μας επηρεάσει.

Τι πρέπει να κάνουμε στη διάρκεια του ανάδρομου Άρη:

 • Να γυμναζόμαστε

 • Να φροντίζουμε το σώμα μας

 • Να επανεξετάσουμε παλιές επιθυμίες με θετικούς τρόπους

 • Να βελτιώσουμε την αυτοπεποίθησή μας

Τι πρέπει να αποφύγουμε:

 • Να καταπιέζουμε

 • Να ενεργούμε παρορμητικά

 • Να συμπεριφερόμαστε ανυπόμονα

 • Να είμαστε ανεύθυνοι

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΑΠΟ 16/11 ΕΩΣ 8/12 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 9/12 ΕΩΣ 1/1/23

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Περιπετειώδης, χαρούμενη, πληθωρική

Από τα μέσα Νοεμβρίου σχεδόν, η Αφροδίτη ο πλανήτης της αγάπης κινείται στο ευτυχισμένο, τυχερό και περιπετειώδες ζώδιο του Τοξότη και θα δεχτούμε τόσο ενδιαφέρον από τους φίλους και τους συντρόφους μας, που μπορεί και να μην ξέρουμε τι να το κάνουμε! Στον Τοξότη δεν αρέσουν οι δεσμεύσεις, οπότε μέχρι η Αφροδίτη να περάσει στον Αιγόκερω, στις 9 Δεκεμβρίου, θα είναι καλύτερα να διατηρήσουμε την αισθηματική μας ζωή ανάλαφρη και ευχάριστη, αποφεύγοντας να παίρνουμε τα πράγματα πολύ σοβαρά. Τώρα, είναι η ώρα να ζήσουμε τη ζωή στο έπακρο – να βγούμε έξω, να κοινωνικοποιηθούμε, να ταξιδέψουμε και να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα, ειδικά στον τομέα των σχέσεων και της ομορφιάς. Η Αφροδίτη κυβερνά την αγάπη και την ομορφιά κι αυτές οι περιοχές θα δεχτούν μια έκρηξη ενθουσιασμού, τώρα. Αν σκεφτήκατε στο παρελθόν να κάνετε μια ευχάριστη δραστηριότητα μαζί με το ταίρι σας (μαθήματα χορού, ίσως;), τώρα είναι η ιδανική στιγμή. Ή, αν σκεφτήκατε να κάνετε ένα τολμηρό κούρεμα ή μια έντονη αλλαγή εμφάνισης, είναι πιθανό να νιώσετε «υποχρεωμένοι» να το κάνετε, με την Αφροδίτη στον Τοξότη. Ωστόσο, καλό θα είναι να προσέξουμε να μην σπρώξουμε πολύ τα πράγματα, στη διάρκεια αυτής της φάσης. Μπορεί να είμαστε τόσο πρόθυμοι να δοκιμάσουμε καινούρια, όμορφα πράγματα ώστε να ξεπεράσουμε τον προϋπολογισμό μας, να συμπεριφερθούμε απερίσκεπτα και να βάλουμε τη σχέση μας, τα μαλλιά μας ή τον τραπεζικό μας λογαριασμό, σε κίνδυνο. Το κλειδί της επιτυχίας όσο η Αφροδίτη βρίσκεται στον Τοξότη είναι το εξής: αν είμαστε μόνοι, να διατηρήσουμε την αισθηματική μας ζωή χαλαρή κι ανάλαφρη και αν είμαστε σε σχέση να λάβουμε επιπλέον μέτρα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι το ταίρι μας δεν απειλείται από τους τόσους νέους φίλους και γνωστούς μας!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Πιστή, αποφασισμένη, αξιόπιστη

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης, της ευχαρίστησης και της ομορφιάς, κινείται στο γήινο Αιγόκερω, ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου. Αυτή η διέλευση ενθαρρύνει τη γλυκιά Αφροδίτη να δείξει το σκληρό της πρόσωπο και πρόκειται για μια στιγμή, όπου η αληθινή αγάπη πρέπει να κερδηθεί. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω προσεγγίζει τις σχέσεις με ωριμότητα. Τα ζευγάρια θα περνούν περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με τα προβλήματά τους και κάνοντας δεσμεύσεις μεταξύ τους, σχετικά με τους κοινούς τους στόχους. Σαφώς, δεν πρόκειται για στιγμές χαλάρωσης!

Εάν είμαστε μόνοι, αυτό δεν ακούγεται και πολύ διασκεδαστικό, όπως με την Αφροδίτη στον παιχνιδιάρη Τοξότη, έτσι; Τα καλά νέα όμως είναι, ότι αν κάνουμε μια νέα γνωριμία τώρα, δεν θα είναι ένα επιπόλαιο φλερτ που τελειώνει πριν καλά-καλά αρχίσει. Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω, τα πράγματα κρατάνε.

Εκτός από την επίδρασή της στην αγάπη και τις σχέσεις, η Αφροδίτη στον Αιγόκερω έχει την ίδια σοβαρή επιρροή σε κάθε τι που σχετίζεται με την ομορφιά. Μπορεί να θέλουμε να ντυνόμαστε λιγότερο φανταχτερά, ή να φτιάχνουμε τα μαλλιά μας πιο συντηρητικά.

Επίσης, αν ενδιαφερόμαστε να κάνουμε οποιαδήποτε καλλιτεχνική προσπάθεια, τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσουμε. Ο Αιγόκερως θα δώσει στη δημιουργική Αφροδίτη την ικανότητα να επιμένει – να αρχίζει και να ολοκληρώνει τα έργα της. Ο Αιγόκερως δεν είναι επιδεικτικός – πραγματοποιεί και δημιουργεί βάσεις για το μέλλον. Οπότε, ας επωφεληθούμε από τη στοργική ενέργειά του και ας τη χρησιμοποιήσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους της σχέσης μας. Ας εργαστούμε για να κερδίσουμε την αγάπη που αξίζουμε!

Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 23/11 ΕΩΣ 19/12 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΑΠΟ 20/12 ΕΩΣ 16/5/23

ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Πνευματικός, Συμπονετικός, Βαθυστόχαστος

Στις 23/11 ο Δίας επιστρέφει σε ορθή πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων. Όντας ο μεγαλύτερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, ο Δίας είναι γνωστός για την ικανότητά του να επεκτείνει το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή μας. Είναι ένας δάσκαλος, πρόθυμος να ανοίξει ατελείωτες ευκαιρίες στη ζωή μας και πολλές δυνατότητες στον κόσμο μας. Ο Δίας έχει να κάνει με το να φτάσουμε πιο μακριά και να ξεπεράσουμε τα όριά μας, κάτι που κάνει τη διέλευσή του μέσα στους Ιχθύες τόσο τέλεια.

Οι Ιχθύες είναι το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κι ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει το άπειρο. Είναι ένα ζώδιο που απολαμβάνει την πνευματικότητα, τη φαντασία και τις σχέσεις. Η παρουσία του Δία στους Ιχθύες βοηθά στη μεγέθυνση αυτού του τρόπου ζωής, βοηθώντας μας να φτάσουμε σε συναισθήματα, σκέψεις και εμπειρίες που δεν θα μπορούσαμε ούτε καν να ονειρευτούμε πριν.

Όταν ο Δίας κινείται στους Ιχθύες

Ο Δίας είναι αρκετά χαρούμενος όταν κολυμπά στα βαθιά νερά των Ιχθύων. Ο Δίας είναι γνωστός ως ο Μεγάλος Δάσκαλος, αλλά κατά τη διέλευσή του μέσα στους Ιχθύες, η πιο σημαντική γνώση δεν προέρχεται από τα βιβλία και τις διαλέξεις. Είναι μια στιγμή, που μαθαίνουμε από την ψυχή μας. Είναι μια στιγμή που μπορούμε ν’ αποκτήσουμε γνώση μέσα απ’ τη σιωπή, είτε μέσω διαλογισμού, είτε περπατώντας σ’ ένα ήσυχο δάσος. Οι πληροφορίες και οι αλήθειες που αισθανόμαστε και μαθαίνουμε μέσα μας, δεν μπορούν να περιοριστούν σε μια-δυο απλές προτάσεις. Με το Δία στους Ιχθύες, τα πραγματικά βραβεία βρίσκονται στην καρδιά μας, όχι στο μυαλό μας.

Η σύνδεσή μας με κάτι μεγαλύτερο από μας αυξάνεται, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο της πνευματικότητας κι ο Δίας ο πλανήτης της φιλοσοφίας και της θρησκείας. Όταν ενώνονται, η αντίληψή μας για την πίστη διευρύνεται πολύ. Μπορούμε να μάθουμε πολλά για τις δικές μας πνευματικές συνδέσεις, ακούγοντας τις εμπειρίες και τις απόψεις των άλλων. Αντί να βλέπουμε τις προσωπικές μας απόψεις ως σωστές και των άλλων ως λανθασμένες, μπορούμε τώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με την ίδια αίσθηση του πνεύματος, ακόμα κι αν τα συγκεκριμένα μονοπάτια που βαδίζουμε, τα σύμβολα ή οι διδασκαλίες που ακολουθούμε, φαίνονται διαφορετικά από αυτά των άλλων. Η πνευματικότητα είναι μια τόσο προσωπική έννοια, αλλά η συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά μονοπάτια προς τη φώτιση, μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να σταθεροποιήσουμε ή να επεκτείνουμε τις δικές μας μοναδικές απόψεις.

Όταν ο Δίας κινείται στους Ιχθύες, ο εγωισμός μας κάνει στην άκρη και η αίσθηση της συμπόνιας μας διευρύνεται τρομερά. Είμαστε πιο διαισθητικοί αυτή τη στιγμή κι αυτό μας βοηθά να νιώσουμε αληθινά τις ανησυχίες, τους φόβους και τα βάσανα των άλλων. Δεν μπορούμε, απλώς, να αγνοούμε τα προβλήματα των άλλων, επειδή δεν είναι δικά μας. Αντίθετα, ανυπομονούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας να θεραπευτούν και να φτάσουν σ’ ένα πιο χαρούμενο μέρος.

Ο Δίας είναι ένας πλανήτης με μεγάλη θετικότητα κι ανταμοιβή κι απ’ αυτή την άποψη, η ανταμοιβή είναι μια μεγαλύτερη σύνδεση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και η γνώση ότι έχουμε βοηθήσει πραγματικά μια άλλη ψυχή να βρει το δρόμο της.

Συνολικά, ο Δίας στους Ιχθύες μας ευλογεί με μια όμορφη ενέργεια, που βοηθά να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους και μας διδάσκει πολλά για τον εαυτό μας. Υπάρχει, ωστόσο, μια προειδοποίηση στη διάρκεια αυτής της διέλευσης: οι Ιχθύες είναι ένα πολύ ιδεαλιστικό ζώδιο και, σε συνδυασμό με την αφθονία της θετικότητας του Δία, οι προσδοκίες μας μπορεί να γίνουν τόσο ιδεαλιστικές, ώστε να απογοητευτούμε. Μια αισιόδοξη ματιά είναι πάντα καλό πράγμα, αλλά αν πετάμε εντελώς στα σύννεφα, η πραγματικότητα θα μπορούσε να μας συντρίψει. Δεν πρέπει να χάσουμε την αίσθηση της ελπίδας, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι λίγη σύνεση μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε μια μεγάλη απογοήτευση.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Γρήγορος, Προσωπικός και Ενδυναμωτικός

Ο Δίας, ο μεγαλύτερος από όλους τους πλανήτες, είναι γνωστός για την ικανότητά του να διευρύνει τις προοπτικές μας. Είναι ο μεγάλος δάσκαλος, που μας βοηθά να αναπτυχθούμε με τρόπους που ενισχύουν την επίγνωση και την καλή τύχη στη ζωή μας. Μας βοηθά να ξεπεράσουμε τα όριά μας για να συνειδητοποιήσουμε τις πολλές ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας.

Όταν ο Δίας κινείται μέσα στο ανεξάρτητο και πρωτοποριακό ζώδιο του Κριού, από τις 20/12, αναζωογονούμαστε σε πολύ προσωπικό επίπεδο. Εστιάζουμε στον εαυτό μας σαν άτομα και λαχταράμε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για ευτυχία – με ό,τι αυτό σημαίνει, για τον καθένα μας προσωπικά. Όταν είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε και να μάθουμε, ο Δίας στον Κριό μπορεί να μας διδάξει για τον εαυτό μας περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να φανταστούμε!

Όταν ο Δίας βρίσκεται στον Κριό

Το μυαλό μας παίρνει φωτιά στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, φουντωμένο από καινοτόμες ιδέες και κεραυνούς διαίσθησης. Είναι μια ευκαιρία, για να αφήσουμε τα όρια του παρελθόντος και να βρούμε νέες λύσεις για το μέλλον.

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού και είναι πάντα πρόθυμος να μπει άφοβα σε άγνωστα νερά. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, μπορούμε να δούμε δυνατότητες βελτίωσης του εαυτού μας, που απλά δεν μπορούσαμε να δούμε πριν. Με τον Δία στον Κριό, το θέμα δεν είναι να αφιερώσουμε χρόνο για να χαράξουμε σιγά-σιγά ένα στρατηγικό σχέδιο, είναι να νιώσουμε τη σπίθα της έμπνευσης και να τρέξουμε μαζί της. Όσο περισσότερο το σκεφτόμαστε, τόσο περισσότερους περιορισμούς και προβλήματα συνειδητοποιούμε, που θα μας κρατήσουν πίσω. Ο Δίας στον Κριό μας ενθαρρύνει να αντιδρούμε χωρίς πολλή σκέψη, γνωρίζοντας ότι κάθε εμπειρία μας μαθαίνει κάτι και μας βοηθά να αναπτυχθούμε.

Ενώ ο Δίας μας ενθαρρύνει συχνά να μαθαίνουμε από τους άλλους, ο Δίας στον Κριό αφορά περισσότερο την αυτοδιδασκαλία και την αυτόνομη μάθηση. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να ρισκάρουμε και να δοκιμάσουμε πράγματα, είτε νιώθουμε έτοιμοι είτε όχι. Η προσπάθεια και η επιτυχία και η προσπάθεια κι η αποτυχία είναι και οι δυο πολύτιμοι τρόποι μάθησης κι ανάπτυξης. Για την ακρίβεια, μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο να διατηρήσουμε την προσοχή σε ένα παραδοσιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον “δάσκαλος και μαθητής” κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, επειδή πρέπει να μάθουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο.

Μπορεί, ωστόσο, να υπάρχει κίνδυνος να εστιάσουμε υπερβολικά στον εαυτό μας και το δικό μας τρόπο σκέψης. Οι απόψεις είναι σε έξαψη στη διάρκεια του Δία στον Κριό και είμαστε ανυπόμονοι για δράση, κάτι που μπορεί να φουντώσει τις φλόγες της αντιπαράθεσης, τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά. Όταν απορρίπτουμε τη σημασία του διαλόγου, δεν μαθαίνουμε τίποτα – κι αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει καθόλου στο Δία! Παρόλο που δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην προσωπική μας νοοτροπία, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης, καταπνίγουμε τον εαυτό μας αν σκεφτόμαστε στενόμυαλα. Να μην ξεχνάμε ότι τώρα είναι η στιγμή να επεκταθούμε, όχι να υπογράψουμε συμβόλαιο.

Στη διάρκεια της διέλευσης του Δία στον Κριό, φτιάχνουμε μόνοι μας την τύχη μας. Όταν αγκαλιάζουμε τη δύναμη που έχουμε, να ελέγχουμε την κατεύθυνση της ζωής μας, τότε είμαστε σε θέση ν’ ανοίξουμε την πόρτα σε ευκαιρίες, λύσεις, σχέσεις και καλοτυχία που δεν μπορούσαμε να δούμε πριν. Ο Δίας θέλει να επεκταθούμε, να αγκαλιάσουμε τις δυνατότητές μας σαν άτομα και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθένας μας κρατά το κλειδί για το μεγάλο, φωτεινό κι ευτυχισμένο μέλλον μας – αλλά, από μας εξαρτάται να το βάλουμε στην κλειδαριά και ν’ ανοίξουμε…

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΑΠΟ 23/10 ΕΩΣ 8/3/23

Αρμονικός, Θεμελιώδης, Ανθρωπιστής

Ο Κρόνος κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο Κρόνος έχει μια αρχαία σύνδεση με τα κοινωνικά όρια. Καθώς είναι ο τελευταίος πλανήτης που μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι, ο Κρόνος ανέκαθεν αντιπροσώπευε τα όρια της ανθρωπότητας – μεταξύ του τι υπάρχει και τι θα μπορούσε να υπάρχει. Αυτή η σχέση με τους συλλογικούς μας περιορισμούς καταλήγει σε μια ατελείωτη αντίληψη για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το χρόνο, τους κανόνες και την τάξη. Το επικό πλεονέκτημα του Κρόνου του δίνει μια πολύ καλή γνώση της ανθρωπότητας και των υψηλότερων δυνατοτήτων μας.

Σε αντίθεση με τις διελεύσεις του Κρόνου στα άλλα ζώδια του ζωδιακού, η παρουσία του στον Υδροχόο δημιουργεί την τέλεια αρμονία. Μπορούμε να φανταστούμε τον Υδροχόο σαν έναν οραματιστή μουσικό που επιδιώκει μόνος κι ανεξάρτητος, να μοιραστεί την τέχνη του με τον κόσμο. Ο Κρόνος είναι σαν τον κοσμικό μαέστρο που παίρνει τη θέση του: συνδέει τη μουσική του Υδροχόου με το ρυθμό του χρόνου σε μια δυναμική συμφωνία, που εκτελείται εδώ και αιώνες.

Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στον Υδροχόο

Η ενέργεια του Υδροχόου είναι ανθρωπιστική. Είναι γεμάτη από απεριόριστες ιδέες για το τι θα βελτιώσει τη ζωή των άλλων και πώς οι κοινές προσπάθειες μπορούν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ως το ενδέκατο ζώδιο του ζωδιακού, ο Υδροχόος κυβερνά τον ενδέκατο οίκο, των ομάδων και των οραμάτων – σαν να λέμε, η παιδική χαρά των οραματιστών, των εφευρετών και των δημιουργών. Αλλά, όπως και με οτιδήποτε αέρινο, αυτό το ζώδιο υπάρχει κυρίως στο νοητικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, όταν ο προσγειωμένος και πραγματιστής Κρόνος κινείται στον Υδροχόο, εμπνέουν ο ένας τον άλλον με ­πραγματικά μεγαλειώδεις τρόπους.

Μ’ αυτή την εστίαση στη δομή στον τομέα των ομάδων και των οραμάτων, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνδεθούμε με τους άλλους και να αναλάβουμε δράση για τα πιο υψηλά μας σχέδια: να δουλέψουμε εθελοντικά σε μια ανθρωπιστική δράση με φίλους, να παρακολουθήσουμε μια τοπική εκδήλωση δικτύωσης ή να βάλουμε τις βάσεις για μια μη κερδοσκοπική δράση που είχαμε αναβάλει στο παρελθόν.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο μπορεί, επίσης, να είναι μια πολύ καλή στιγμή για να ξεκινήσει ή να εμβαθύνει μια σχέση. Αυτή η διέλευση βοηθά τους ανθρώπους να φτάσουν πέρα από τις ατομικές τους ικανότητες. Οι έρωτες ή οι γάμοι που γίνονται στη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι από τις πιο ισχυρές κι ενεργοποιημένες ενώσεις όλων.

Όσο αυτή η διέλευση ενδυναμώνει και εμβαθύνει τις επαφές, έχει και τη δυνατότητα να τερματίσει αυτό που δεν μας εξυπηρετεί πια (ή, ίσως, δεν έκανε ποτέ για μας). Να είστε σε επαγρύπνηση για τους ανθρώπους και τις επαφές που σας εξαντλούν και να είστε έτοιμοι να τους αφήσετε να φύγουν. Τώρα είναι η στιγμή για να δημιουργήσουμε κάτι σταθερό και μόνιμο. Μερικές φορές, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τους αδύναμους δεσμούς στη δουλειά, τη φιλία αλλά και την αγάπη.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΑΠΟ 28/6 ΕΩΣ 2/12 ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ ΑΠΟ 3/12 ΕΩΣ ΤΟ 2025

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ

Από τα τέλη Ιουνίου (28/6) ο Ποσειδώνας μπήκε σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο που βρίσκεται, τους Ιχθύες και θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 4/12. Η διέλευση του ανάδρομου Ποσειδώνα είναι ένας τακτικός κύκλος που διαρκεί 160 μέρες κάθε χρόνο, στη διάρκεια της αντίθεσής του με τον Ήλιο. Όπως συμβαίνει με όλους τους εξωτερικούς πλανήτες προκαλεί λιγότερη ανησυχία από τις αναδρομές των εσωτερικών πλανητών.

Η διέλευση του ανάδρομου Ποσειδώνα μπορεί να εσωτερικεύσει τους φόβους και τις ανησυχίες μας, απομακρύνοντας τις ψευδαισθήσεις, τα όνειρα και τις ψεύτικες πραγματικότητες που έχουν θολώσει το όραμά μας. Η καταστροφή του φανταστικού μας κόσμου θα αποκαλύψει αυτές τις σκληρές πραγματικότητες που προσπαθήσαμε να αποφύγουμε σε κάποια φάση στο παρελθόν. Μπορεί να έχουμε κοροϊδέψει τον εαυτό μας για την αληθινή αγάπη, την οικονομική κατάσταση ή τις επαγγελματικές μας προοπτικές. Όσο πιο μακριά βρισκόμαστε από την αλήθεια ή όσο πιο ακραίες οι μέθοδοι διαφυγής, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το σοκ. Η αλήθεια της πραγματικότητάς μας είναι, συχνά, αρκετά οδυνηρή, καθώς είναι συχνά ο λόγος για την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ ή τυχερά παιχνίδια – δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση για να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε εξαπατήσει τον εαυτό μας, το ξέρουμε. Αυτή η συνειδητοποίηση ήταν πάντα εκεί, γνωστή στον ανώτερο εαυτό μας ή στην επίφυση, που εκπροσωπείται από τον Ποσειδώνα.

Μια καινούρια σχέση ή ένα κρίσιμο γεγονός μπορεί να πυροδοτήσει μια παλιά ανάμνηση πόνου. Ο Ποσειδώνας κυβερνά την αυτοθυσία, τη θυματοποίηση, τα σκάνδαλα και τις συκοφαντίες. Η αναδρομή του Ποσειδώνα μπορεί να φέρει στην επιφάνεια την πηγή του πόνου, που προσπαθήσαμε να αποφύγουμε. Τότε, μπορεί να αισθανθούμε ταπεινωμένοι, προδομένοι, φοβισμένοι, ανήσυχοι ή ένοχοι.

Η εσωτερικευμένη επιρροή της ανάδρομης κίνησης σημαίνει ότι μπορεί να περάσαμε πολύ καιρό ανησυχώντας για τον εαυτό μας και τα προβλήματά μας. Η αυτολύπηση, η κοινωνική ανησυχία ή η κατάθλιψη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόσυρση και μοναξιά. Η αναδρομή του Ποσειδώνα είναι η ιδανική στιγμή για πνευματική εξέλιξη και ανάπτυξη. Τα βιβλία αυτοβοήθειας ή η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσουν, όπως επίσης και ο διαλογισμός, η γιόγκα, η αστρολογία, το κολύμπι και μια υγιεινή διατροφή χωρίς τοξίνες.

Η φοβίες, η υποχονδρία και η παράνοια μπορεί να γίνουν πιο αισθητές, στη διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του Ποσειδώνα, αλλά είναι πιο εύκολο να συζητηθούν. Ο κόσμος μπορεί να φαίνεται βαρετός όταν οι θεωρίες συνομωσίας αποτυγχάνουν ή ο Αρμαγεδδών αναβάλλεται επ’ αόριστον. Μερικές φορές, όμως, οι υποψίες μας μπορεί στην πραγματικότητα να βασίζονται σε ρεαλιστικές, ψυχικές εντυπώσεις. Ειδικά για τα θέματα υγείας αξίζει να ψάξουμε και για μια δεύτερη γνώμη, σε περίπτωση λανθασμένης διάγνωσης ή παρανόησης των αποτελεσμάτων.

Η αναδρομή του Ποσειδώνα για το 2022

Η ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα, φέτος, μας δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε τη διαίσθησή μας για να μάθουμε τι πρέπει να πετύχουμε, για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας κάνει όψεις με τη Σελήνη, τον Άρη και τον Κρόνο. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας στη μέση του εξαγώνου Άρη-Κρόνου δημιουργεί ένα μοτίβο όψεων που ονομάζεται Μάτι. Επίσης, κάνει σύνοδο με ένα τυχερό απλανή αστέρα στον Αστερισμό του Πήγασου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετές θετικές επιρροές για να ξεπεραστεί η μπερδεμένη και παραπλανητική επιρροή του τετραγώνου Σελήνης-Ποσειδώνα.

Το τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα μπορεί να φέρει σύγχυση και συναισθηματική ανασφάλεια. Παράξενα συναισθήματα ή εμπειρίες μπορεί να μας κάνουν να αμφισβητήσουμε την πραγματικότητα. Ίσως δεν αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα σωστά ή μπορεί και να ξεγελάμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι κι έτσι είναι πιο εύκολο να πληγωθούμε. Μπορεί, ακόμα, να είμαστε πιο ευάλωτοι σε εξαπάτηση ή εκμετάλλευση. Μπορεί να υποφέρουμε μόνοι μας ή να συγκινούμαστε με το παραμικρό. Αυτή η όψη μας κάνει πιο συμπονετικούς – αντί να κρύβουμε αυτή την ευαίσθητη πλευρά μας, θα ήταν καλύτερα να την μοιραστούμε ανοιχτά. Αν νιώθουμε ότι υποφέρουμε, ας το πούμε σε κάποιον – αν κάποιος έχει ανάγκη, ας του δώσουμε ένα χέρι βοήθειας.

Το Μάτι του Αετού

Οποιοδήποτε μοτίβο όψης Ματιού ονομάζεται, επίσης, μοτίβο όψης πληροφοριών. Αποτελείται από δυο όψεις ημιεξαγώνων και μια όψη εξαγώνου. Η ευελιξία, η περιέργεια και η εγρήγορση του Ματιού δημιουργούν μια κατάσταση εστιασμένης προσοχής. Οι πληροφορίες αναζητούνται και βρίσκονται, όλα παρατηρούνται λεπτομερώς και τίποτα δεν ξεφεύγει από το «Μάτι του Αετού». Το Μάτι μπορεί να συγκριθεί με μια οθόνη ραντάρ, η οποία περιστρέφεται για να τραβήξει όλες τις πλευρές, σαρώνει το περιβάλλον και καταγράφει όλα όσα συναντά. Μπορεί, επίσης, να «συλλάβει» πράγματα που δεν είναι ορατά, όπως οι παραψυχολογικές ικανότητες (διόραση, διακοή). Αυτό ακριβώς συμβαίνει μ’ αυτή την αναδρομή του Ποσειδώνα, στο εστιακό σημείο του μοτίβου όψεων του Ματιού.

Όψεις

Το ημιεξάγωνο Άρη-Ποσειδώνα μας κάνει πιο ευαίσθητους στις επιθυμίες των άλλων και θα χαιρόμαστε να τους εξυπηρετούμε. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την αυξημένη δύναμη και το θάρρος μας, σε μια πνευματική αναζήτηση που βασίζεται στα πιστεύω και τις πεποιθήσεις μας. Μπορεί να καταλήξουμε ν’ αποκαλύψουμε την αλήθεια ενός θέματος, να αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο σκοπό ή να βοηθάμε τους άλλους με πράξεις καλοσύνης και συμπόνιας.

Ο αυξημένος αισθησιασμός και η σεξουαλική γοητεία διευκολύνουν την εκπλήρωση των παθιασμένων επιθυμιών μας. Θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε κάποιον πιο συντονισμένο με το επίπεδο της πνευματικής μας εξέλιξης και μπορεί να βρούμε, ακόμα και την αδελφή ψυχή.

Το ημιεξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα φέρνει μια λογική και ρεαλιστική προοπτική. Η αυτοπαρατήρηση, τα όνειρα και ο διαλογισμός θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τους περιορισμούς μας και την παραπλανητική και συγκεχυμένη επιρροή του τετραγώνου Σελήνης-ανάδρομου Ποσειδώνα.

Η αυξημένη επίγνωση φέρνει μια καλύτερη κατανόηση των πνευματικών μας στόχων και του τρόπου που ταιριάζουν στην ευρύτερη εικόνα. Έχουμε την υπομονή και την προθυμία να θυσιάσουμε την πρόσκαιρη ικανοποίηση για χάρη της μακροπρόθεσμης επιτυχίας.

Το εξάγωνο Άρη-Κρόνου μας δίνει τεράστια ώθηση και αντοχή για να πετύχουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Ο τέλειος συνδυασμός υπομονής και φιλοδοξίας μας κάνει αποφασισμένους να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο χρειάζεται.

Μπορούμε να σχεδιάσουμε μεθοδικά την πορεία δράσης μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η ισχυρή εργασιακή ηθική και η προσοχή στη λεπτομέρεια σημαίνουν ότι μπορούμε να αναλάβουμε περίπλοκες και δύσκολες εργασίες. Επίσης, πρόκειται για μια περίοδο πίστης, ασφάλειας και σταθερότητας στις στενές μας σχέσεις.

Αυτές οι όψεις σημαίνουν ότι ο ανάδρομος Ποσειδώνας του 2022 μας δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε τη διαίσθησή μας για να μάθουμε τι πρέπει να πετύχουμε, για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας στη μέση του εξαγώνου Άρη-Κρόνου σημαίνει ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας.

Οι απλανείς αστέρες

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας κάνει σύνοδο με άστρα του Νότιου Ψαριού του Αστερισμού των Ιχθύων, καθώς και με τον Αστερισμό του Πήγασου. Ο μόνος σημαντικός απλανής αστέρας που συμμετέχει στην αναδρομή του Ποσειδώνα είναι ο Markab, Alpha Pegasi. Και ο Ποσειδώνας παραμένει μέσα στην ανοχή αυτού του αστέρα, για όλη τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του.

Οι Αστερισμοί

Ο Αστερισμός Reticulum (Δίκτυο), το Ρομβοειδές Δίκτυο, δίνει μια περιορισμένη ζωή, εγωκεντρισμό, εγωισμό και συναίσθημα.

Ο Theta Piscium (Θήτα Ιχθύων) βρίσκεται στο σώμα του Νότιου Ψαριού του Αστερισμού των Ιχθύων. Ο Πτολεμαίος κάνει τις εξής παρατηρήσεις: «Τα αστέρια των Ιχθύων που βρίσκονται στο σώμα είναι σαν το Δία και τον Ερμή (θρησκευτικό μυαλό, στοχαστικό, φιλοσοφικό, συγγραφείς σε θρησκευτικά ή παρόμοια θέματα).

Ο Πήγασος δίνει φιλοδοξία, ματαιοδοξία, διαίσθηση, ενθουσιασμό, ιδιοτροπία και κακή κρίση. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, τα φωτεινά αστέρια είναι σαν τον Άρη και τον Ερμή (υψηλές επιχειρήσεις, μαχητικά, καταστροφικά). Ο Αστερισμός του Πήγασου προμηνύει γεγονότα που αφορούν τα πλοία και τον ωκεανό κι, επίσης, αλλαγές στον καιρό.

Ο απλανής αστέρας Markab δίνει τιμή, πλούτη και τύχη. Αλλά και κίνδυνο από πυρετούς, κοψίματα, χτυπήματα, πυρκαγιά και βίαιο θάνατο. Σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα: Μη ισορροπημένο μυαλό, πολλές απογοητεύσεις, συναισθηματικό, ρομαντικό, δυσάρεστο περιβάλλον, μυστικοί εχθροί, δυσαρμονία στην οικογένεια, πολλά ατυχήματα, βίαιος θάνατος στα νεανικά χρόνια.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΟΡΘΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Ονειροπόλος, συμπονετικός και θεωρητικός

Στις αρχές του Δεκέμβρη (3/12) ο Ποσειδώνας επιστρέφει σε ορθή πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων και συνεχίζει να ενισχύει μία πνευματική αφύπνιση που διασχίζει το κατώφλι των ατομικών διαφορών για να επανασυνδέσει την ανθρωπότητα, με ένα ιστό κοινής συνείδησης. Η συμπόνια μετατοπίζεται από μία ιδεαλιστική αντίληψη σε μία ενεργή κατάσταση που μας φέρνει σε επαφή τον ένα με τον άλλον, με πιο συναισθηματικό τρόπο. Την τελευταία φορά που ο Ποσειδώνας ήταν στους Ιχθύες – από το 1847 έως το 1862 – το ενδιαφέρον για τους άλλους αντανακλούσε στο κίνημα κατάργησης της δουλείας στις Η.Π.Α. και στην απελευθέρωση των δουλοπάροικων στη Ρωσία.

Είναι πιθανό η διέλευση αυτή του Ποσειδώνα να θέσει και πάλι τα ζητήματα της αδικίας και της ανισότητας στο προσκήνιο. Η διάλυση των ορίων σε προσωπικό επίπεδο είναι, ταυτόχρονα, πηγή έμπνευσης αλλά και σύγχυσης. Καθώς η μεγάλη παλίρροια της ανθρωπότητας αναδύεται και πέφτει, μπορεί να νιώθουμε ότι παρασυρόμαστε από δυνάμεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αυτό μπορεί να χαλαρώσει τα σύνορα μεταξύ των εθνών σε μια μακροπρόθεσμη διαδικασία, που τοποθετεί τις κοινές ανησυχίες υψηλότερα από τα εθνικά συμφέροντα.

Είναι πιθανό οι θρησκευτικές διαφορές να γίνουν λιγότερο προβληματικές, καθώς οι πιστοί επικεντρώνονται περισσότερο στην ευελιξία του πνεύματος παρά στην ακαμψία της τελετουργίας. Ίσως αναπτύξουμε μεγαλύτερο ψυχικό συντονισμό ο ένας με τον άλλον και όλοι μαζί με τη φύση. Οι ενοποιητικές δυνάμεις του Ποσειδώνα και των Ιχθύων μας υπενθυμίζουν, ότι η φράση «όλα είναι ένα» δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά ο τρόπος που λειτουργεί ο κόσμος.

Η αξία του νερού είναι πιθανό να αυξηθεί, μαζί με τις επενδύσεις για τη συντήρηση και την αφαλάτωση. Ωστόσο οι επιπτώσεις της ρύπανσης θα αυξηθούν και θα γίνουν πιο εμφανείς, οδηγώντας σε εκτεταμένες έρευνες για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες αυξάνει την ευαισθησία στις τοξίνες, απαιτώντας πιο προσεκτικό καθαρισμό των αποβλήτων και πιο προσεκτική προσέγγιση στην εισαγωγή νέων προϊόντων στο περιβάλλον. Ίσως ζούμε τις τελευταίες μέρες του πλαστικού, με τη μορφή που το ξέρουμε και οι χημικοί τύποι αντικατασταθούν με βιοδιασπώμενα υποκατάστατα. Οι αρνητικές επιπτώσεις των συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα γίνουν περισσότερο προφανείς, επισπεύδοντας ριζικές αλλαγές στην παραγωγή και τη χρήση τους, ενώ θα γίνει πιο έντονη η αξία της φυσικής ιατρικής και των βιολογικών τροφίμων.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ 24/8 ΕΩΣ 23/1/23

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η διέλευση του ανάδρομου Ουρανού είναι ένας τακτικός κύκλος που διαρκεί 155 μέρες κάθε χρόνο, στη διάρκεια του οποίου ο πλανήτης κινείται 4ο προς τα πίσω, στο ζωδιακό κύκλο. Είναι μια περίοδος εσωτερικής αλλαγής, που έρχεται σαν απάντηση στις εξωτερικές αλλαγές της ζωής μας. Οι όψεις που κάνει ο Ουρανός στον προσωπικό μας αστρολογικό χάρτη θα μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο των αλλαγών και τους τομείς της ζωής που επηρεάζονται.

Μπορεί να επιθυμούμε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή μας ή να τη έχουμε επιδιώξει, αλλά τίποτα δεν έχει συμβεί. Σ’ αυτή την περίπτωση, η διέλευση του ανάδρομου Ουρανού θα προκαλέσει εσωτερικές αλλαγές στη στάση ή στη συμπεριφορά μας, που είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής.

Συχνά η αλλαγή που επιδιώκουμε είναι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, ο ανάδρομος Ουρανός μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τα πράγματα εσωτερικά, πριν εκδηλώσουμε την εξωτερική αλλαγή (όταν ο Ουρανός επιστρέψει σε ορθή πορεία).

Μια άλλη περίπτωση είναι να είμαστε αποδιοργανωμένοι, προσπαθώντας να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές. Είτε η επανάστασή μας βασίζεται στην άγνοια, είτε στην αθωότητα της νιότης, ο ανάδρομος Ουρανός θα μας δώσει περισσότερη αυτογνωσία και θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη στη συμπεριφορά μας – κι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερο χάος.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 2022

Ο Ουρανός ξεκίνησε την αναδρομή του στις 24/8 στις 18ο 55’ του Ταύρου. Δεν υπάρχουν σημαντικοί απλανείς αστέρες μέσα στη σφαίρα του Ουρανού. Υπάρχουν, ωστόσο, δυο πλανητικές όψεις που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας: το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού και το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού. Ο Βόρειος Δεσμός είναι, επίσης, σε σύνοδο με τον Ουρανό.

Δύσκολες αλλαγές

Το τελευταίο ακριβές τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού ήταν το Δεκέμβριο του 2021 και η απόσταση τώρα είναι πάνω από δυο μοίρες. Αλλά λόγω της ανάδρομης κίνησης, αυτή η σημαντική πλανητική όψη δυναμώνει. Όπως και την προηγούμενη φορά, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότεροι περιορισμοί που σχετίζονται με τον Covid, φυσικές καταστροφές και πολιτική αστάθεια.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού φέρνει δύσκολες αλλαγές και περιορισμούς. Μπορεί να φέρει αλλαγές που δεν θέλουμε καθόλου να συμβούν και να μην μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε – οι εντάσεις αυξάνονται και μπορεί να είναι απογοητευτικές. Αλλά, αν παραμείνουμε ανοιχτόμυαλοι, υπομονετικοί και ευέλικτοι, αυτό που στην αρχή φαντάζει πρόκληση, μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για να απαλλαγούμε από αρνητικές και περιοριστικές καταστάσεις.

Αστάθεια στις σχέσεις

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού μπορεί να βάλει σε δοκιμασία τη σταθερότητα μιας σχέσης, μέσα από απροσδόκητα γεγονότα. Μια αυξημένη ανάγκη για ελευθερία μπορεί να προκαλέσει αμφιβολίες στη σχέση με ένα αγαπημένο πρόσωπο. Εάν βγαίνουμε ραντεβού μπορεί να μας γοητεύσουν συναρπαστικοί ή εκκεντρικοί άνθρωποι, αλλά ας αποφύγουμε να ρισκάρουμε αν συναντήσουμε κάποιον για τον οποίο δεν ξέρουμε τίποτα.

Αυτή η πτυχή μπορεί επίσης να υποδηλώνει έλλειψη αυτοελέγχου στα οικονομικά μας. Προσοχή στην τάση να αγοράζουμε πράγματα παρορμητικά, ειδικά περιττά. Μπορεί επίσης να υπάρξει αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Λόγω των απρόβλεπτων συνθηκών, είναι πιθανές ξαφνικές και ασταθείς μεταβολές στα χρηματιστήρια και στις τιμές των εμπορευμάτων. Η ικανότητα να βρούμε ειρηνικές λύσεις θα εμποδιστεί κι αυτή από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Ο Ουρανός θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 23 Ιανουαρίου 2023.

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΑΠΟ 8/10 ΕΩΣ 19/11/24

Εστιασμένος, Αποτελεσματικός, Δημιουργικός

Ο Πλούτωνας, ο πλανήτης της αλλαγής και της μεταμόρφωσης, κινείται στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ο Πλούτωνας, ο πιο μακρινός πλανήτης, κυβερνά τις πιο σκοτεινές μας περιοχές – κυριαρχεί πάνω στους φόβους μας, στα μυστικά μας και στην ανάγκη μας για εξουσία και έλεγχο. Είναι ο Πλούτωνας, που φέρνει στην επιφάνεια τις πιο σκοτεινές πτυχές του εαυτού μας και μας αναγκάζει να αναγνωρίσουμε πού χρειάζεται να γίνουν αλλαγές. Ο αξιόπιστος Αιγόκερως βλέπει το στοίχημα του Πλούτωνα και το ενισχύει. Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο επιτυχίας και δύναμης, ικανό να αγκαλιάσει την ένταση του Πλούτωνα και να κατευθύνει την μεταμορφωτική του ενέργεια όπου χρειάζεται περισσότερο. Γενικά, αυτός ο ισχυρός συνδυασμός έχει τη δυνατότητα ν’ αλλάξει τον κόσμο…

Όταν ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω

Τα καλά νέα είναι ότι ο Πλούτωνας κι ο Αιγόκερως έχουν κάποια κοινά. Είναι και οι δυο προσανατολισμένοι στην επιτυχία και τη δύναμη. Μοιράζονται μια ισχυρή αίσθηση πρόθεσης και συγκέντρωσης, που τους καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικούς στα καθήκοντά τους. Αλλά, εξαιτίας της αμοιβαίας πείνας τους για αποτελέσματα, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι η συμπόνια και η κατανόηση για τις ιδέες και τις απόψεις των άλλων μπαίνει στο περιθώριο, στη διάρκεια αυτής της διέλευσης – για την ακρίβεια, δεν ανεχόμαστε τις διαφορετικές απόψεις, καθώς πιστεύουμε ότι απειλούν να επιβραδύνουν την πορεία μας προς τα εμπρός.

Ο Πλούτωνας θέλει ν’ αφήσουμε πίσω μας αρνητικά πρότυπα και δομές που δεν μας εξυπηρετούν πια. Συχνά, αυτό περιλαμβάνει ένα ορισμένο επίπεδο καταστροφής – ο Πλούτωνας θέλει να καταστρέψει το παρελθόν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο. Πολλά ζώδια θα αναστατωθούν κάτω από το βάρος της εξουσίας του Πλούτωνα, αλλά όχι ο Αιγόκερως. Ο Αιγόκερως είναι αρκετά δυνατός, ώστε να αξιοποιήσει αυτή την ενέργεια και να τη διοχετεύσει αποτελεσματικά εκεί που χρειάζεται.

Επειδή ο Πλούτωνας είναι ο πιο μακρινός πλανήτης και έχει την ευρύτερη εμβέλεια, επηρεάζει περισσότερο το σύνολο της ανθρωπότητας, παρά το κάθε άτομο ξεχωριστά. Σαν κοινωνία, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματά μας σχετικά με την εξουσία, την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα πεδία που ενδιαφέρουν τον Αιγόκερω και η παρουσία του Πλούτωνα εδώ, θα μπορούσε να μας δώσει μια ιδιαίτερα αρνητική άποψη για τα άτομα και τα ιδρύματα που βρίσκονται σε θέσεις ελέγχου.

Ο στόχος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι, πραγματικά, να μεταμορφώσει αυτή την κοινωνική τάξη – να ξεπεράσουμε τις ανισότητες της εξουσίας και των πόρων, συνειδητοποιώντας ότι όλοι είμαστε, απλά, άνθρωποι. Όταν ο καθένας από μας αντιμετωπίζει τους φόβους τους και μετατρέπει το σκοτάδι σε φως, μπορούμε να αναμορφώσουμε τον κόσμο με την αγάπη και την ελπίδα.