Κύρια άρθρα

Πως επηρεάζει η Πανσέληνος

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

12 Αυγούστου 2022

Η Πανσέληνος του Αυγούστου θα εμφανιστεί την Παρασκευή στις 12 Αυγούστου, στις 19ο του Υδροχόου. Επίσης, αυτή η σεληνιακή φάση είναι μια Υπερ-Σελήνη όπως και τον Ιούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο από ό,τι συνήθως. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται στο σημείο της τροχιάς της που είναι πιο κοντά στη Γη – αστρολογικά, ωστόσο, η κοντινή απόσταση της Σελήνης με τη Γη δεν έχει καμιά επιρροή.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου είναι μια υπενθύμιση ότι, όπως λέει και η παροιμία, αν κάνουμε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια. Οπότε αν κάνουμε κάτι ασυνήθιστο, κάτι που μας βγάζει από τη ζώνη της ασφάλειάς μας, αφήνουμε χώρο στο σύμπαν να μας εκπλήξει με κάτι διαφορετικό – και, πιθανά, ακόμα και εξαιρετικό αν είμαστε τυχεροί.

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης (0ο 00’) που βάζει στο επίκεντρο το σπίτι, την οικογένεια και τις πιο στενές μας σχέσεις, για τις επόμενες δυο εβδομάδες αυτής της σεληνιακής φάσης. Αντίθετες δυνάμεις, όπως η δουλειά σε σχέση με το σπίτι, ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε, προκαλούν εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία, που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος αυτή έρχεται μετά τη Νέα Σελήνη του Ιουλίου, που μας καλούσε να αφήσουμε το εσωτερικό μας φως να λάμψει – και κορυφώνεται στις 12 Αυγούστου στις 19ο του Υδροχόου. Με έναν μόνο πλανήτη σε ένα από τα ζώδια του νερού και όλους τους υπόλοιπους σε ζώδια του αέρα, της φωτιάς και της γης αυτή τη στιγμή, μπορούμε να περιμένουμε έντονες αλλαγές νοοτροπίας, δράματα και κάποιες αναταράξεις στα θεμέλια, καθώς συνδυάζονται αυτές οι πλανητικές ενέργειες αυτή τη μοιραία μέρα.

Η μοίρα είναι πράγματα μια λέξη κλειδί για την Πανσέληνο του Αυγούστου, καθώς οι σημαντικότεροι πλανητικοί παίκτες αυτής της Πανσελήνου αντικατοπτρίζουν τις σεισμικές εκλείψεις που ζήσαμε το Νοέμβριο του 2021 και τον Απρίλιο και το Μάιο του 2022. Σκεφτείτε εκείνες τις περιόδους κι αν είχατε σημαντικές αλλαγές – είτε νέα ξεκινήματα, είτε τελικές καταλήξεις – καθώς αυτή η Πανσέληνος θα μπορούσε να αναδείξει τα ίδια θέματα.

Ο κυβερνήτης της Πανσελήνου του Αυγούστου είναι ένας σοβαρός και σκοτεινός Κρόνος στον Υδροχόο, που δέχεται μια σύνοδο από τη Σελήνη και μια αντίθεση από τον Ήλιο στο Λέοντα – και οι δυο σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι καθώς κορυφώνεται αυτή η Πανσέληνος, θα μπορούσαμε να βιώσουμε μια έντονη ανάγκη να απαλλαγούμε από ένα μεγάλο βάρος – ή να αναστατωθούμε όταν ανακαλύψουμε ότι ένα σύστημα υποστήριξης στο οποίο βασιζόμασταν προηγουμένως, δεν υπάρχει πια.

Θα μπορούσαμε να νιώσουμε μόνοι στο προσκήνιο, αλλά μπορεί επίσης να το ζήσουμε αυτό με μια αίσθηση ανακούφισης. Ό,τι έγινε, έγινε. Τώρα ο μόνος δρόμος για να προχωρήσουμε βρίσκεται μπροστά μας. Καθώς λοιπόν αυτή η Σελήνη στον Υδροχόο μετατοπίζει τη συλλογική συνείδηση προς την κοινότητα και τη συνεργασία, να θυμάστε ότι υπάρχει μια κοσμική ένδειξη από τα ίδια τ’ αστέρια για το ποιες είναι οι ελπίδες τους για μας: λένε ότι μπορούμε να οραματιστούμε ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι ενώνουν τις ιδέες, την τεχνολογία και τους πόρους τους για να βελτιώσουν τη ζωή όσων περισσότερων ανθρώπων είναι δυνατόν.

Η Πανσέληνος στον Υδροχόο τείνει να τονίζει την τόλμη μας, μας κάνει πιο ελεύθερους, πιο αντισυμβατικούς σε σχέση με τις απόψεις των άλλων ανθρώπων, τις παραδόσεις, τις υποχρεώσεις. Αυτό το φεγγάρι μας καλεί να κοιτάξουμε προς το αύριο, να προχωρήσουμε και να απελευθερωθούμε από τις αλυσίδες του παρελθόντος που μας εμποδίζουν.

Όψεις

Η Πανσέληνος στον Υδροχόο μας ενθαρρύνει να εκφραστούμε πλήρως, χωρίς περιορισμούς και να διεκδικήσουμε περισσότερη ελευθερία σε εκείνους τους τομείς που μας λείπει. Αυτή η Πανσέληνος φέρνει στο επίκεντρο το τετράγωνο του Κρόνου με τον Άρη και τον Ουρανό: αυτό το τετράγωνο συνδέεται με την πανδημία του covid (αντιπροσωπεύει εντάσεις που δημιουργούνται από την ανάγκη για ελευθερία και την επιθυμία να προχωρήσουμε μπροστά). Σε κάθε περίπτωση, οξύνεται από τον Άρη και τονίζεται από την Πανσέληνο. Είναι, λοιπόν, πιθανό αυτή η Πανσέληνος να ανακοινώνει ένα νέο κύμα covid σε κάποιες χώρες.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού μπορεί, επίσης να αντιπροσωπεύει τη μάχη μεταξύ προόδου και νέων ιδεών, με τον συντηρητισμό και την οπισθοδρόμηση που επιστρέφουν (πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, διάφοροι περιορισμοί και αντιδράσεις σ’ αυτό). Σε ατομικό επίπεδο μπορεί να μην μπορούμε να αντέξουμε το γεγονός ότι μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε. Τέλος, ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Μας προτρέπει να βρούμε μια λύση και να προχωρήσουμε σε μια κατάσταση που ίσως να φαινόταν πολύπλοκη αρχικά, αλλά μπορεί να εξελιχθεί ευνοϊκά, αν τη δούμε με μεγαλύτερη προσοχή.

Όλοι θα επηρεαστούμε από αυτή την Πανσέληνος, αλλά τα ζώδια που θα νιώσουν περισσότερο την επιρροή είναι: ο Υδροχόος, ο Λέων, ο Ταύρος, ο Σκορπιός, ο Τοξότης, ο Κριός, ο Ζυγός και οι Δίδυμοι.