Κύρια άρθρα

Πως επηρεάζει η Πανσέληνος

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΙΣ 06ο 00’’ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ

29 Σεπτεμβρίου 2023

Μια Πανσέληνος στο ζώδιο του πολεμιστή Κριού, στις 29 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνει γεγονότα και προθέσεις που τέθηκαν στη Νέα Σελήνη (στον Κριό) της 21ης Μαρτίου. Αυτή ήταν μια ιδιαίτερη Νέα Σελήνη στη μηδενική μοίρα του ζωδίου, ακριβώς στην αρχή ενός νέου κύκλου, στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού. Έτσι, πολλά καινούρια ξεκινήματα μπορεί να είχαν γίνει τότε – αυτά τα ξεκινήματα ολοκληρώνουν τώρα τον κύκλο τους και δίνουν τους καρπούς τους.

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης (0ο 00’) που βάζει στο επίκεντρο το σπίτι, την οικογένεια και τις πιο στενές μας σχέσεις, για τις επόμενες δυο εβδομάδες αυτής της σεληνιακής φάσης. Αντίθετες δυνάμεις, όπως η δουλειά σε σχέση με το σπίτι, ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε, προκαλούν εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία, που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Ο Κριός είναι το ζώδιο του πρωτοπόρου και του ριψοκίνδυνου. Ο Ατομιστής, ο Μαχητής κι ο Στρατιώτης – ο Κριός είναι το πιο ανεξάρτητο και θαρραλέο απ’ όλα τα ζώδια. Συλλογικά, είναι παραγωγικό να αναλογιστούμε, σε ποια θέματα της ζωής μας ήμασταν αρκετά γενναίοι για να βγούμε μπροστά και να πάρουμε ένα ρίσκο. Τι ήταν φρέσκο, νέο και συναρπαστικό, τότε; Με ποιο τρόπο ήμασταν τολμηροί και θαρραλέοι; Οι σχέσεις, οι μετακινήσεις λόγω δουλειάς, η αλλαγή διαμονής και/ή άλλα βασικά θέματα της ζωής μας μπορεί να έχουν αλλάξει με πολύ σημαντικούς τρόπους.

Η Πανσέληνος είναι μια χρονική στιγμή που μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη που κάναμε, καθώς και τις αποτυχίες που είχαμε. Θα πρέπει να ξαναδούμε τι λειτούργησε και τι όχι – πρέπει να απελευθερωθούμε και να προχωρήσουμε, έτσι ώστε στην επόμενη φάση να είμαστε πιο σοφοί και πιο έμπειροι.

Οι σχέσεις είναι πιθανά το πιο σημαντικό θέμα, αυτή τη στιγμή, καθώς ο Ήλιος βρίσκεται στο Ζυγό, όπως και ο κυβερνήτης αυτής της Πανσελήνου – ο Άρης. Το κλειδί είναι η ισορροπία ανάμεσα στο «εγώ» και το «εμείς». Ίσως χρειαστεί να αφήσουμε πίσω μας κάποιες σχέσεις, για να φροντίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και την προσωπική μας πορεία. Ή, μπορεί απλώς να χρειαστεί να βρούμε μια καλύτερη μέση λύση, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο για τον Κριό. Ωστόσο, ο Ήλιος κι ο Άρης είναι εδώ για να βοηθήσουν – αν, βέβαια, τους το επιτρέψουμε.

Το πρόβλημα μ’ αυτή την Πανσέληνο, παρά το γεγονός ότι δεν σχηματίζονται σημαντικές όψεις, είναι ότι ο Άρης ως κυβερνήτης είναι αποδυναμωμένος στο διπλωματικό Ζυγό. Εδώ, ο Αρχέγονος Αρχηγός του Κοσμικού Στρατού αναγκάζεται να κάνει ειρήνη και να είναι ήρεμος, αντί να σηκώσει το σπαθί του και να υπερασπιστεί τη θέση του. Εδώ, αναγκάζεται να πιεί τσάι με τους συναδέλφους του διπλωμάτες και να παίξει όμορφα. Επιπλέον, ο Άρης είναι επίσης σε μια άβολη σύνοδο με τον Καρμικό Νότιο Δεσμό της Σελήνης, που του κλέβει την ενέργεια και ίσως αναβιώσουν θέματα από το παρελθόν – θέματα που συνδέονται ιδιαίτερα με μοτίβα σύγκρουσης στις σχέσεις. Μπορεί να νιώθουμε ανίκανοι να δράσουμε, αγανακτισμένοι ή παθητικά επιθετικοί. Μπορεί να πέσουμε στην παγίδα να βάζουμε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές μας – κάτι που, αν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, στο μόνο που οδηγεί είναι σε έναν εσωτερικό θυμό που βράζει.

Οπότε, η διοχέτευση της διεκδικητικής ενέργειας του Κριού για να ξεπεράσουμε αυτά τα παλιά, καρμικά μοτίβα, είναι αδιαπραγμάτευτη. Το να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην έντονη διεκδίκηση και την επιθυμία για διαπραγμάτευση, είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε: είτε για να απομακρυνθούμε με χάρη από σχέσεις που δεν προορίζονται πια για μας, είτε για να διορθώσουμε προβληματικά σημεία με διακριτικότητα και ειλικρίνεια. Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δεξιότητες, για να συγκεντρωθούμε καλύτερα σ’ αυτό που θα βοηθήσει την υψηλότερη προσωπική μας ανάπτυξη.

Μπορεί, ακόμη και να μάθουμε να βρίσκουμε την ισορροπία ανάμεσα στο να περπατάμε το δικό μας μονοπάτι, και ταυτόχρονα να κρατάμε μαζί μας τους ανθρώπους και τα πράγματα που αγαπάμε. Η Πανσέληνος αυτή μας υποστηρίζει να βγούμε μπροστά με θάρρος, καθώς συμβιβαζόμαστε με τις αποφάσεις και τις επιλογές που κάναμε πριν από έξι φεγγάρια.