Κύρια άρθρα

Πως επηρεάζει η Πανσέληνος

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δεκέμβριος ξεκινάει με μια ζωηρή Πανσέληνο στους περίεργους κι έξυπνους Διδύμους, στις 7 του μήνα. Σε ακριβή σύνοδο με έναν ανάδρομο Άρη, αυτή η Πανσέληνος έχει να κάνει με τις χιλιάδες ιδέες που είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποιο απ’ αυτά τα σχέδια θα δώσουμε την ενέργειά μας – αν προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα με τη μία, είναι σίγουρο ότι θα εξαντληθούμε και θα πελαγώσουμε.

Αν υπάρχει κάτι που θέλουμε να επικοινωνήσουμε τώρα, κάτι που θέλουμε να του κλείσουμε την πόρτα, να το τελειώσουμε ή ένα μονοπάτι που θέλουμε να επιλέξουμε, πρέπει να το κάνουμε με τρόπο που δείχνει το απόλυτο θάρρος της γνώμης μας.

Ευτυχώς, αυτό δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο με τη συναισθηματική Σελήνη σε σύνοδο με τον ορμητικό Άρη. Για την ακρίβεια, μπορεί να χρειάζεται να κάνουμε μια μικρή παύση, πριν ξεκινήσουμε οποιεσδήποτε συζητήσεις ή πάρουμε αποφάσεις. Ο Άρης με τη Σελήνη είναι εξαιρετικά αντιδραστικός και, μάλιστα, τώρα που ο Άρης κινείται ανάδρομα, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε πραγματικά να υποστηρίξουμε τα λόγια μας με δράση – όχι μόνο τώρα, αυτή τη στιγμή, αλλά και στο μέλλον.

Η συνέπεια δεν είναι πάντα η ισχυρότερη ποιότητα των Διδύμων, αλλά με ένα τρίγωνο με τον Κρόνο αυτή τη στιγμή, είναι απολύτως εφικτή.

Ο Άρης, επίσης, είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο στον Τοξότη, προσκαλώντας μας να ισορροπήσουμε συλλογικά τη συνειδητή βούληση, με προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση. Η σύνθεση των συνειδητών μας επιθυμιών είναι απαραίτητη, διαφορετικά μπορεί να διαπιστώσουμε ότι απλώς σπαταλάμε ενέργεια σε πράγματα που δεν μας εξυπηρετούν και μπορεί, στη χειρότερη, να μας εξαντλήσουν.

Οι πνευματικές δραστηριότητες για να εμβαθύνουμε, στη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου, θα πρέπει να βασίζονται σε ομιλίες. Η κατανόηση μπορεί να φτάσει σε νέα επίπεδα με την ενέργεια των Διδύμων στο τιμόνι. Με ποιόν μιλάτε; Ποιόν εμπιστεύεστε για να σας δώσει μια πραγματική, ειλικρινή και αμερόληπτη γνώμη; Αυτή είναι η στιγμή, για να επιστρατεύσουμε τη διορατικότητα και τη σοφία όσων διαθέτουν εμπειρία ζωής.

Κυβερνήτης αυτής της Πανσελήνου είναι ο Ερμής στο σοβαρό Αιγόκερω κι έτσι είμαστε σε θέση να φέρουμε κάποια δομή στο χάος αυτής της περιόδου. Ωστόσο, με τον Ποσειδώνα κοντά στο Δία να κάνει τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη, θα μπορούσε να υπάρξει μια τάση απογοήτευσης ή εξαπάτησης. Γι’ αυτό το λόγο, το κλειδί είναι να βασιστούμε στην έμφυτη διαίσθησή μας, καθώς και στη λογική μας. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και καλό είναι να σιγουρευόμαστε ότι μπορούμε να χειριστούμε τις συνέπειες των όσων εκφράζουμε ανοιχτά – είναι κι αυτό μέρος της πορείας μας προς την ωριμότητα, μ’ αυτή την Πανσέληνο.

Γεγονότα που ξεκίνησαν γύρω στα τέλη Μαΐου αυτού του έτους είναι πιθανό να κάνουν τον κύκλο τους τώρα, οπότε ας σκεφτούμε τι είχε γίνει τότε – τι ξεκινήσαμε; Το πιο σημαντικό, τι πρέπει να φύγει για να μπει μια νέα προοπτική; Οι Δίδυμοι μαζί με τον Τοξότη σχηματίζουν τον άξονα της ‘γνώσης’, επομένως θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και την επέκταση του εαυτού μας μέσω ταξιδιών και μελέτης. είναι πιθανό να εκδηλωθούν και να γίνουν πιο ξεκάθαρα σ’ αυτή την Πανσέληνο.

Κάτι που θα πρέπει να θυμόμαστε αυτό το διάστημα είναι ότι παρόλο που δεν τα ξέρουμε όλα, πάντα μαθαίνουμε, συνεχώς μεγαλώνουμε κι είμαστε ανοιχτοί στην αλλαγή, σε όποια μορφή κι αν έρθει.