Κύρια άρθρα

Πως επηρεάζει η Πανσέληνος

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΙΣ 02ο 55’ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ

23 Μαΐου 2024

Φωτεινά βέλη τινάζονται στα ύψη

Η Πανσέληνος του Μαΐου εμφανίζεται στις 2ο 55’ του Τοξότη, στις 23 του μήνα. Η ενέργεια του Τοξότη είναι αγαπητή για την αισιόδοξη, διαφωτιστική και τυχερή της επιρροή, όταν στροβιλίζεται στους ουρανούς μας. Με τη Σελήνη να ανατέλλει σ’ αυτό το ζώδιο, θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτές τις αστραφτερές δονήσεις. Αυτό το σεληνιακό γεγονός θα μπορούσε να οδηγήσει σε συναρπαστικές, νέες ανακαλύψεις, απροσδόκητες ευλογίες και νέες φιλοσοφικές συζητήσεις. Ας αφεθούμε σ’ αυτές τις δονήσεις, επιλέγοντας να εστιάσουμε στα φωτεινότερα σημεία της ζωής μας, κατανοώντας ότι η επεκτατική φύση αυτού του κοσμικού κλίματος θα φέρει ανάπτυξη, όπου επενδύσουμε τον περισσότερο χρόνο, το χρήμα και την ενέργειά μας.

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης (0ο 00’) που βάζει στο επίκεντρο το σπίτι, την οικογένεια και τις πιο στενές μας σχέσεις, για τις επόμενες δυο εβδομάδες αυτής της σεληνιακής φάσης. Αντίθετες δυνάμεις, όπως η δουλειά σε σχέση με το σπίτι, ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε, προκαλούν εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία, που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Κοσμικού Τοξότη είναι αυτή που αντανακλά έναν αέρα επείγοντος. Ένας ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Ένα ταξίδι που ήταν γεμάτο ανατροπές, εκπλήξεις και καθυστερήσεις. Ένα ταξίδι που μας έδωσε τελικά τις εμπειρίες που χρειαζόμασταν, αν και ίσως όχι πάντα τις επιθυμητές. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο του Φιλόσοφου. Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, αυτό είναι ένα Αρχέτυπο που πάντα καταφέρνει να βρίσκει τη θετική πλευρά. Πάντα υπάρχει κάτι να μάθει.

Οπότε, τι μάθαμε τους μήνες που πέρασαν; Ποιες εμπειρίες είχαμε – εύκολες ή δύσκολες – που μας έχουν διαμορφώσει στο ηρωικό άτομο που είμαστε τώρα; Μπορούμε να δούμε το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Υπάρχει ένα αίσιο τέλος στον ορίζοντα, ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε ένα-δυο δράκους – ψυχολογικούς ή σωματικούς. Βλέπετε, ο Πλούτωνας, ο Άρχοντας του Κάτω Κόσμου, ο μυθικός Άδης, είναι σε σφιχτό τρίγωνο με τον Ήλιο και εξάγωνο με τη Σελήνη. Ακόμα κι αυτές οι εύκολες όψεις, για τους πλανήτες των γενεών, έχουν πολύ μεγάλη δύναμη. Δύσκολα ξεκινάμε μαζί τους, αλλά συνήθως έχουν ομαλή προσγείωση.

Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε τώρα, είναι τι πρέπει να αλλάξουμε, να καθαρίσουμε, να απελευθερώσουμε και να παραδώσουμε για να φτάσουμε στο αίσιο τέλος που μας περιμένει. Ποιο τελευταίο εμπόδιο πρέπει να ξεπεραστεί για να νιώσουμε ισχυροί;

Για κάποιους από μας, μπορεί να είναι ότι οι σχέσεις μας πρέπει να επαναδιαπραγματευθούν. Για μερικούς άλλους, είναι μια εσφαλμένη επαγγελματική πορεία. Ίσως είναι παλιές πεποιθήσεις που δεν μας εξυπηρετούν. Ή, ίσως, είναι η ανάγκη να απελευθερώσουμε την πεποίθηση ότι έχουμε πάντα δίκιο, κάτι που είναι η σκιά του Τοξότη.

Ο Δίας, ο επεκτατικός κυβερνήτης του ζωδίου, βρίσκεται στην αναιρετική μοίρα του Ταύρου. (Στην αστρολογική παράδοση, η τελευταία μοίρα κάθε ζωδίου θεωρείται «αναιρετική», με την έννοια ότι αναιρεί, αδρανοποιεί ή καταστρέφει τις θετικές ιδιότητες κάθε ουράνιου σώματος που έτυχε να βρεθεί σε αυτήν την ενεργειακή «μαύρη τρύπα»).

Έφτασε στην τελευταία του στάση. Είναι έτοιμος να προχωρήσει στο ποικιλόμορφο ζώδιο των Διδύμων. Στον Ταύρο, κάνει σύνοδο με την αξιοπρεπή και δυνατή Αφροδίτη, την Κυρία της αγάπης. Πρόκειται για μια Πανσέληνο που μαρτυρά υπερβολή. Του αχαλίνωτου ηδονισμού. Της απερίσκεπτης ευχαρίστησης και της αισθησιακής απόλαυσης. Πρέπει να συγκρατηθούμε; Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση, μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε. Ο Τοξότης, άλλωστε, δεν είναι γνωστός ως το ζώδιο της υπερβολής, χωρίς λόγο. Οπότε, ναι, ίσως χρειάζεται να δώσουμε στον εαυτό μας το δώρο της ευχαρίστησης. Είχαμε μια κάπως κουραστική περίοδο μέσα στον Ταύρο, με το Δία να διευρύνει τις ενέργειες αυτού του ήρεμου ζωδίου. Η ανάπτυξη ήταν αργή, αλλά υπήρξε ανάπτυξη. Οι ανταμοιβές μας περιμένουν. Ο Δίας στην τελευταία μοίρα του Ταύρου, μας δίνει την πλήρη ωριμότητα του ζωδίου του για να παίξουμε.

Οι σχέσεις, η υλική σταθερότητα, η σωματική δουλειά – όλα αυτά μπορεί να είναι τα υποκείμενα θέματα της προσωπικής μας ιστορίας με την Πανσέληνο. Ήρθε η ώρα τώρα, να τα αποχαιρετήσουμε με στυλ και να περιμένουμε το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά μας. Το νέο ταξίδι. Ο Ουρανός, ως συνήθως, επηρεάζει αυτή την Πανσέληνο λόγω της εγγύτητάς του με το Δία και την Αφροδίτη. Οι εμπειρίες μας θα μπορούσαν να τελειώσουν με μια εκπληκτική νότα. Αλλά, δεν πρόκειται για κάτι που δεν το περιμέναμε. Η ικανότητά προσαρμογής στις σαρωτικές αλλαγές είναι χαραγμένη στα κύτταρά μας τώρα – το ‘χουμε!