Κύρια άρθρα

Πως επηρεάζει η Πανσέληνος

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

7 Μαρτίου 2023

Μια Πανσέληνος εμφανίζεται στο ζώδιο της Παρθένου στις 7 Μαρτίου, όταν ο Ήλιος στους Ιχθύες σχηματίζει μια αντίθεση με τη Σελήνη στην Παρθένο. Η Πανσέληνος του Μαρτίου έρχεται στην αρχή ενός πολυάσχολου ενεργειακά μήνα, δίνοντάς μας μια δόση από ό,τι φάρμακο χρειαζόμαστε. Μεταφέρει μια θεραπευτική δόνηση, που μας καθοδηγεί να αναζητήσουμε αυτό που είναι πιο ωφέλιμο για μας, αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για μια στιγμή που η φροντίδα του εαυτού μας έχει πρωταρχική σημασία. Όσο περισσότερο μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας, τόσο περισσότερο θα κινούμαστε σε αρμονία με αυτή την Πανσέληνο. Μπορεί, επίσης, να νιώσουμε την επιθυμία να βάλουμε μια τάξη στην ακαταστασία, να τακτοποιήσουμε το χώρο μας και να τον κάνουμε να αντανακλά την προσωπικότητά μας. Δημιουργώντας έναν ασφαλή χώρο που τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά μας, μπορούμε να αξιοποιήσουμε ουσιαστικά την ενέργεια αυτής της Πανσελήνου. Με τον Κρόνο να μετακινείται στους Ιχθύες, λίγο μετά την κορύφωση της Πανσελήνου, μπορεί επίσης να βρεθούμε να ολοκληρώνουμε και να απελευθερώνουμε οριστικά αυτούς τους καρμικούς δεσμούς και τα μαθήματα του Κρόνου.

Τι είναι μια Πανσέληνος

Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης (0ο 00’) που βάζει στο επίκεντρο το σπίτι, την οικογένεια και τις πιο στενές μας σχέσεις, για τις επόμενες δυο εβδομάδες αυτής της σεληνιακής φάσης. Αντίθετες δυνάμεις, όπως η δουλειά σε σχέση με το σπίτι, ή αυτό που χρειαζόμαστε σε σχέση με αυτό που θέλουμε, προκαλούν εσωτερικές εντάσεις και εξωτερικές πιέσεις. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και κρίσεις που στραγγίζουν την ενέργειά μας.

Οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, σε μια Πανσέληνο. Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, την αυξημένη συναισθηματική μας δύναμη και τη διαίσθηση για να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη επίγνωση μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις και να διακρίνουμε οποιαδήποτε ανισορροπία, που προκαλεί δυσαρμονία.

Αυτή η Πανσέληνος

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων μας πιέζει να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στις καθημερινές λειτουργίες και ρουτίνες, τη σωματική υγεία και την ανάγκη για τάξη (Παρθένος) και το όραμα, την πνευματική υγεία, την αταξία και το άπειρο (Ιχθύες).

Η Παρθένος κυβερνά τα εργαλεία και τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, ενώ οι Ιχθύες κυβερνούν τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να διαχειριστούμε την πνευματικότητά μας.

Κάποιο είδος κρίσης (που μπορεί να είναι κρίση συνείδησης) ή ξαφνική επίγνωση μιας έλλειψης στη ζωή μας, μας παρέχει μια χρυσή ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες, στο πλαίσιο της πολικότητας του οίκου που εμφανίζεται η Πανσέληνος στο γενέθλιο χάρτη μας.

Αυτή η Πανσέληνος μας προτρέπει να πετύχουμε μια ισορροπία μεταξύ εργασίας και εξυπηρέτησης, πρακτικότητας και μη πρακτικότητας, κριτικής και αποδοχής. Με τη Σελήνη γεμάτη και λαμπερή στον ουρανό, συμβολικός «φωτισμός» εμφανίζεται στη ζωή μας.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της δουλειάς και η Πανσέληνος είναι περίοδος ολοκλήρωσης, επομένως η Πανσέληνος στην Παρθένο είναι εξαιρετική στιγμή για να κάνουμε έργα και να κλείσουμε στόχους. Όλη η δουλειά που αποφεύγαμε, μπορεί να γίνει τώρα και είναι πολύ καλή στιγμή να ξεκαθαρίσουμε τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε.

Με την Παρθένο να κυβερνά τον τομέα της εργασίας, μπορούμε να επενδύσουμε περισσότερο στη δουλειά που μας αρέσει και να κάνουμε μεγάλη πρόοδο. Εάν δεν μας αρέσει η δουλειά που κάνουμε καθημερινά, ή τη μισούμε εντελώς, τότε μπορεί να έχουμε περισσότερες δυσκολίες. Καλό θα είναι να βρούμε να κάνουμε κάτι κάθε μέρα, που να μας ευχαριστεί και να το απολαμβάνουμε.

Η Παρθένος κυβερνά επίσης την υγεία και το άγχος, και η Πανσέληνος στην Παρθένο είναι πασίγνωστη για το πόσο αγχωτικά μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε. Εάν υπάρχουν απογοητεύσεις που τις κρατάμε βαθιά μέσα μας, εάν υπάρχει οτιδήποτε που μας ενοχλεί και προσπαθήσαμε να το αγνοήσουμε, εάν αφήσαμε το στρες να συσσωρεύεται, αυτό μπορεί να εκραγεί – κι έτσι να προκαλέσουμε περισσότερο άγχος και να οδηγηθούμε σε προβλήματα σωματικής υγείας. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να τηρήσουμε το πρόγραμμά μας (που κυβερνά η Παρθένος).

Αυτή η Πανσέληνος κάνει τρίγωνο (τέσσερα ζώδια μακριά) με τον Ουρανό στον Ταύρο, μια όψη πολύ βοηθητική. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της αλλαγής και του ασυνήθιστου, επομένως αυτή η όψη μας προτρέπει να βγούμε λίγο έξω από τα συνηθισμένα και να βρούμε λύσεις που μπορεί να είναι διαφορετικές απ’ αυτές που υιοθετούσαμε συνήθως. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να ξεμπλοκάρουμε πιο εύκολα και να βρούμε νέους τρόπους να είμαστε πιο παραγωγικοί και να δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες.

Όσον αφορά την εξέλιξη και την προσωπική ανάπτυξη, η Πανσέληνος του Μαρτίου είναι μια περίοδος έμπνευσης για επιτυχίες. Φαίνεται ότι οι αλλαγές που γίνονται, είναι για το καλύτερο και υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μας περιμένουν. Το σημαντικό, τώρα, είναι να πάρουμε μια απόφαση και να ακολουθήσουμε τα σχέδια που κάναμε. Ήρθε η ώρα να δράσουμε, όλα γύρω μας ευνοούν την παραγωγική δουλειά. Οι αμφιβολίες και οι ανησυχίες ανήκουν στο παρελθόν.