Ζώδια

ΠΩΣ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

ΠΩΣ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

Μπορείτε να ταιριάξετε με οποιοδήποτε ζώδιο; Εμείς λέμε ναι! Με την κατανόηση της αστρολογίας του τι κάνει κάθε ζώδιο, μπορείτε να ταιριάξετε με οποιονδήποτε. Υπάρχει μια ψυχική σύνδεση που ξεπερνά το ωροσκόπιό σας. Και το «εύκολο» δεν είναι πάντα «καλό». Ενώ κάποια αστρολογικά ερωτικά ταιριάσματα  θα χρειαστούν περισσότερη δουλειά από κάποια άλλα, μπορείτε να ωριμάσετε περισσότερο μ’ αυτές τις συνδέσεις. Μάθετε το μοναδικό αστρολογικό αποτύπωμα  σχέσεων για κάθε ζώδιο.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι ένα ανεξάρτητο ζώδιο που λατρεύει να αγαπά, αλλά χρειάζεται επίσης άφθονο χώρο για να αναπνεύσει.

Στον έρωτα ο Κριός είναι ένα ζώδιο που λειτουργεί προσωπικά. Δεν μπορείτε να χορτάσετε την προσοχή που σας δείχνει το ταίρι σας, ή το χρόνο που περνάτε μαζί του. Θα δίνετε προτεραιότητα στο σύντροφό σας σε όλα τα ζητήματα και θα περιμένετε το ίδιο σε αντάλλαγμα. Εάν ο σύντροφός σας δεν σας δίνει τον πρώτο ρόλο στη ζωή του, απλά δεν βρίσκετε το λόγο να είστε μαζί.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι είστε αδύναμος χαρακτήρας! Ο Κριός είναι ένα από τα πιο ανεξάρτητα ζώδια. Θέλετε χώρο για να αναπνέετε και δεν σας αρέσει να σας ελέγχουν. Αγαπάτε την προσοχή (τόσο να δίνετε, όσο και να παίρνετε) και θέλετε να μοιραστείτε την ερωτική σας πλευρά με κάποιον που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Λέγεται ότι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να ακούσουμε με προσοχή ένα άλλο άτομο. Ο Κριός είναι αυθεντία σ’ αυτό. Δίνετε όλη σας την καρδιά και την προσοχή σε μια σχέση, συχνά σε υπερβολικό βαθμό, ή παίζετε το ρόλο του σωτήρα για το αντικείμενο του πόθου σας. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να γίνει λίγο ασφυκτικό και για τους δυο σας, οπότε καλό θα είναι να έχετε το νου σας σ’ αυτή την τάση. Διαφορετικά, το ανεξάρτητο πνεύμα σας θα επαναστατήσει, καταστρέφοντας τη σχέση. Αυτή η ιδιοσυγκρασία του Κριού μπορεί να σας τυφλώσει, κατά καιρούς και μέσα από την απογοήτευση μπορεί να πείτε πράγματα που θα είναι μάλλον σκληρά.

Το φάρμακο; Να βρίσκετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας σε καθημερινή βάση. Το να μένετε μόνοι για να αναπνεύσετε, να χαλαρώσετε και να συντονιστείτε με τις σκέψεις σας, σας βοηθά να είστε επικεντρωμένοι και ισορροπημένοι στον έρωτα. Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι και το πρόσωπο και η ένταση για σας, τείνει να συγκεντρώνεται εδώ. Τακτικά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στο λαιμό θα βοηθήσουν ν’ αποφύγετε τα χειρότερα.

Επειδή είστε το πρώτο και το νεότερο ζώδιο, ίσως κρυφά να αισθάνεστε πιο εξαρτημένοι από το ταίρι σας, από ό, τι θέλετε να παραδεχτείτε. Όταν είστε σε σχέση, φροντίστε να συνεχίσετε τις δικές σας δραστηριότητες, έτσι ώστε να μην ξεχνάτε πόσο ισχυροί είστε. Ως ζώδιο του «εαυτού» πρέπει πάντα να διατηρείτε μια ισχυρή αίσθηση του ποιος είστε σαν άτομο, αν θέλετε να πετύχετε στον έρωτα.

Ο Κριός είναι ένα ανταγωνιστικό ζώδιο. Φυλάτε το ταίρι σας, σαν βραβείο. Και δεν θα υποχωρήσετε από μια μάχη, αν κάποιος προσπαθήσει να ξεπεράσει τα όριά που έχετε βάλει. Μπορεί να κρατάτε απόρρητες τις λεπτομέρειες της σχέσης σας, αλλά θέλετε ο κόσμος να ξέρει ακριβώς με ποιον είστε.

Παρόλο που η όρεξή σας είναι έντονη κι ακτινοβολεί αισθησιασμό, στο τέλος της μέρας θέλετε αυτό το ξεχωριστό άτομο που πραγματικά σας καταλαβαίνει. Παρόλο που μπορεί από αφέλεια να μένετε σε μια κακή σχέση, δεν ανέχεστε την έλλειψη σεβασμού όταν πέσουν οι μάσκες. Γρήγορα θα πείτε «ο επόμενος!», τη στιγμή που θα αναγνωρίσετε ότι το ταίρι σας δεν σας λατρεύει, όπως νομίζατε.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος (20 Απριλίου-20 Μαίου) είναι ένα πιστό ζώδιο της γης που εκτιμά τη συνέπεια. Απλά, μην μπερδέψετε αυτές τις αισθησιακές-αλλά-σταθερές  ψυχές και τις περάσετε για βαρετές – μόνο βαρετές δεν είναι!

Ο Ταύρος είναι ένας παλιομοδίτικος τύπος όταν πρόκειται για τον έρωτα, ένας σύνθετος συνδυασμός σκληρότητας κι ευαισθησίας.

Στον έξω κόσμο μπορεί να φαίνεστε εντελώς ήρεμοι, αλλά μέσα σας έχετε ένα απελπιστικά ρομαντικό κόλλημα  για την αγάπη μιας ζωής. Οι ανάγκες σας είναι βασικές: θέλετε ένα σύντροφο σταθερό, πιστό, στοργικό και αριστοκρατικό. Γιατί, λοιπόν, φαίνεται τόσο δύσκολο να βρεθεί;

Για ένα λόγο: ο Ταύρος μισεί την αλλαγή και γι’ αυτό δεν ξεκινάτε καμιά σχέση επιπόλαια. Όταν ξεκινήσετε, το εννοείτε. Η προβλεψιμότητα μπορεί να κάνει κάποιους να βαριούνται, αλλά για σας, είναι απλά ο καμβάς, πάνω στον οποίο θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο ζευγάρι.

Αν και μισείτε το δράμα, χρειάζεστε ένα σύντροφο που να φέρνει το δικό του πνεύμα και τη δική του γεύση στη σχέση. Ο Ταύρος σαν ζώδιο δεν ανήκει στους «παίκτες». Όταν ένας κτητικός Ταύρος βρίσκει το ταίρι του, κάνει τα πάντα για να το κρατήσει. Σίγουρα, δεν έχετε έλλειψη από θαυμαστές και ραντεβού. Το ζώδιό σας κυβερνάται από τον πλανήτη της ομορφιάς, την Αφροδίτη και είστε ιδιαίτερα ελκυστικόί. Σας αρέσουν οι ρομαντικές πολυτέλειες, όπως τα καλά εστιατόρια, τα λουλούδια, τα γκουρμέ φαγητά και θα τα δεχτείτε με χαρά, χωρίς να ερωτευτείτε. Κι αυτό, γιατί χρειάζεται πολύ χρόνος για να δώσετε την καρδιά σας – και μόνο οι ισχυροί θα αντέξουν αυτή την αναμονή!

Οι σοφοί Ταύροι ξέρουν να περιμένουν για το καλύτερο. Στον κόσμο σας, αυτό σημαίνει κάποιος με επίπεδο, γούστο, καλή συμπεριφορά και στυλ: κάποιος που διατηρεί την ηρεμία του, αλλά μπορεί να αντέξει τη φυσική σας δύναμη. Το γεγονός ότι σας αρέσει η ηρεμία δεν σημαίνει ότι είστε βαρετοί. Το πρόσωπο που είναι κατάλληλο για σας , θα το καταλάβει αυτό. Η δημόσια εικόνα είναι σημαντική για σας, οπότε ο σύντροφός σας δεν θα πρέπει να σας φέρει σε δύσκολη θέση, ειδικά όταν είστε με κόσμο.

Παρόλο που έχετε μια ευαισθησία για το ταίρι σας και είστε πολύ γενναιόδωροι, έχετε και τα όριά σας. Όποιος σας θεωρεί δεδομένο ή υπερβεί τα όριά σας θα έχει να αντιμετωπίσει ένα θυμωμένο Ταύρο. Οι σύντροφοί σας μαθαίνουν γρήγορα ότι η καλοσύνη σας ΔΕΝ ισοδυναμεί με αδυναμία. Κάτω από την απαράμιλλη γοητεία σας κρύβεται ένας άντρας ή μια γυναίκα από ατσάλι!

Η κινητήρια δύναμη του ζωδίου σας είναι η πίστη, η άνεση και η επιμονή. Για σας μια σχέση είναι σαν ένα έργο: θα προσέχετε το ταίρι σας,, θα το φροντίζετε και θα θυσιαστείτε για χάρη του, αν χρειαστεί. Δεν σας σταματά τίποτα, αν πρόκειται να αποκτήσετε και να κρατήσετε αυτό που θέλετε. Αξιόπιστοι και ειλικρινείς, έχετε ανάγκη να σας χρειάζονται. Γρήγορα προσφέρετε τη βοήθειά σας, όταν το ταίρι σας έχει μείνει πίσω στις δουλειές του ή χρειάζεται βοήθεια σε κάτι πρακτικό. Το να θεωρείστε, όμως, δεδομένοι είναι το κοινό παράπονο μεταξύ Ταύρων.

Μερικές φορές, η διάθεση σας να βοηθήσετε μπορεί να είναι υπερβολική. Θα πρέπει να δουλέψετε για να διατηρήσετε τη δυναμική ένταση ζωντανή στη  σχέση σας, παραμένοντας αφοσιωμένοι και παθιασμένοι με τη ζωή σας. Τα ζητήματα εγκατάλειψης είναι το ευαίσθητο σημείο του Ταύρου και μπορεί να φοβάστε ότι το ταίρι σας θα σας αφήσει, αν του πείτε όχι σε κάτι ή δεν είστε κάθε στιγμή δίπλα του. Θα πρέπει να δοκιμάσετε τα νερά, διαφορετικά ποτέ δεν θα νιώσετε ασφαλείς. Εάν κάποιος πρόκειται να σας αφήσει επειδή έχετε και τη δική σας ζωή, τότε δεν κάνει για σας, έτσι κι αλλιώς.

Έχετε ένα έντονο ένστικτο φροντίδας και δημιουργείτε ένα άνετο περιβάλλον με τον ιδανικό  σύντροφο. Με κυβερνήτη την Αφροδίτη, είστε απίστευτα αισθησιακοί. Το άγγιγμα, το κράτημα των χεριών και το φιλί είναι για σας ολονύχτια υπόθεση. Λατρεύετε να σας φροντίζουν, οπότε μαζέψτε χρήματα και διαθέστε τα για περιποιήσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε χαλαροί και όμορφοι!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν αγαπά κάποιος ένα Δίδυμο (21 Μαίου-20 Ιουνίου)  είναι σαν να παίρνει δυο (ή και περισσότερους) στην τιμή του ενός. Αν και μπορεί να είναι κουραστικό να συμβαδίζουμε με τις αλλαγές σας, δεν είστε ποτέ βαρετοί. Ως Δίδυμοι, έχετε τόσες πολλές πλευρές στην προσωπικότητά σας, που είναι δύσκολο να βρείτε ένα άτομο που να σας ταιριάζει απόλυτα. Έπειτα, υπάρχει και το γεγονός ότι ζείτε για να φλερτάρετε! Η φάση του φλερτ είναι, βέβαια, η πιο αγαπημένη σας. Σας αρέσουν τα πάντα: από τις λοξές ματιές, τις γεμάτες υπονοούμενα, μέχρι τα πικάντικα μηνύματα που εύκολα γίνονται παθιασμένα και σεξουαλικά! Τα παιχνίδια, γενικά, είναι η ειδικότητά σας. Σας αρέσει να παίζετε και να βρίσκετε άτομα που δεν είναι βαρετά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε πάντα να ξεχωρίσετε το επιπόλαιο, από το αληθινό. Χρειάζεστε ένα σύντροφο που να του αρέσουν τα παιχνίδια και να παίζει μαζί σας. Για σας το φλερτ ΕΙΝΑΙ σοβαρή υπόθεση. Αυτό το καταλαβαίνουν λίγα άτομα και γι’ αυτά τα άτομα θα πρέπει να ψάξετε.

Αν και σαν ζώδιο είστε ικανοί για μακρόχρονες δεσμεύσεις, το τέλος έρχεται συνήθως μετά από αρκετά κουραστικές κι εξαντλητικές ιστορίες. Τη μια στιγμή είστε ερωτευμένοι με κάποιον και την επόμενη έχετε χάσει κάθε ενδιαφέρον και προχωράτε στην επόμενη κατάκτηση. Δεν υπάρχει μέση λύση για σας. Ένα κομμάτι του εαυτού σας ψάχνει την αιώνια αγάπη – ωστόσο, έχετε την ίδια λαχτάρα και για την ελευθερία.

Μέχρι να ικανοποιήσετε τη δίψα σας για ποικιλία, δεν σας σταματάει τίποτα. Η ρομαντική σας διάθεση είναι άγρια κι απρόβλεπτη και μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα! Οπότε, ποιο είναι το τέλειο ταίρι για σας; ένα εύστροφο, ζωηρό πλάσμα που διευρύνει τους ορίζοντές σας και μοιράζεται το περιπετειώδες πνεύμα σας. Κάποιος που σας κρατά σε εγρήγορση, δεν απαιτεί συνέπεια και μοιράζεται την τρέλα σας, μπορεί μια χαρά να κερδίσει την καρδιά σας. Δεδομένου ότι το ζώδιό σας κυβερνά την επικοινωνία, χρειάζεστε επίσης κάποιον που του αρέσει να μιλάει, να βάζει στο τραπέζι νέες ιδέες και να μπορεί να κρατήσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η αγάπη για σας έχει μια διανοητική προέκταση.

Μόλις, όμως, βρείτε αυτό το καταπληκτικό άτομο, μπορεί να είστε απίστευτα πιστοί. Αλλά, τίποτα δεν σας απωθεί περισσότερο από μια προβλέψιμη ζωή. Παρόλο που μπορεί να επωφελείστε από παραδόσεις και θεσμούς, όπως ο γάμος και τα παιδιά, έχετε ανάγκη να υπάρχει στη ζωή σας μια δόση επαναστατικότητας  για να μπορέσετε να παραμείνετε στη σχέση.

Ενώστε, λοιπόν, τις δυνάμεις σας με ένα πλάσμα ρομαντικό κι ονειροπόλο που ξέρει πότε να φέρνει λίγη μαγεία στη σχέση σας και σύντομα η ζωή σας θα είναι η περιπέτεια για δυο που πάντα ονειρευόσασταν!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος (21 Ιουνίου-22 Ιουλίου) είναι μια ευαίσθητη και συναισθηματική ψυχή που λαχταρά τη ζεστασιά ενός σταθερού συντρόφου. Λαχταρά για κάποιον που να μπορεί να φροντίσει, να δεθεί μαζί του και – πάνω απ’ όλα – να εμπιστευτεί με την τρυφερή του καρδιά. Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο της οικογένειας και των παιδιών, κυβερνά την καρδιά και όλα όσα την αφορούν –  αυτά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για σας. Ενώ οι φίλοι σας ακόμα παίζουν, εσείς είστε απασχολημένοι να διαλέξετε ονόματα για τα μελλοντικά σας παιδιά ή να διακοσμήσετε με το μυαλό σας τα παιδικά τους δωμάτια.

Ο κύκλος των φίλων σας δεν είναι μεγάλος κι είναι πολύ πιθανό να βρείτε το ταίρι σας ανάμεσα σ’ αυτό τον κύκλο. Από τη στιγμή που εμπιστεύεστε μόνο τους φίλους σας, αυτό δεν είναι απίθανο. Σας αρέσει να χαλαρώνετε στον καναπέ με το σύντροφό σας, αλλά λατρεύετε να σας βγάζει και έξω και να πηγαίνετε σε υπέροχα, πολυτελή μέρη. Είστε πολύ διαισθητικοί, αλλά είστε κι ευμετάβλητοι –οπότε το ταίρι σας πρέπει να σέβεται τα συναισθήματά σας. Ένα ευαίσθητο, μερικές φορές,  ανασφαλές πλάσμα που χρειάζεται σταθερότητα και πολλή σιγουριά –  γι’ αυτό σας γοητεύουν τα άτομα που έχουν έντονη αυτοπεποίθηση και είναι επιτυχημένοι. Οι Καρκίνοι συχνά είναι το κοριτσάκι του μπαμπά  ή το αγοράκι της μαμάς, οπότε χρειάζεστε ένα προστατευτικό, αξιόπιστο σύντροφο, που μαζί του μπορείτε να φτιάξετε μια φωλιά. Αν κι έχετε πολλούς θαυμαστές, το να ερωτευτείτε είναι σοβαρή υπόθεση για σας. Η ευαίσθητη φύση σας δυσκολεύεται να κάνει το πρώτο βήμα. Σαν αποτέλεσμα, στα αισθηματικά σας χρειάζεστε πολύ χρόνο για να αποφασίσετε αν το ταίρι σας είναι αρκετά αξιόπιστο για ν’ ακούσει τα πιο βαθιά σας μυστικά. Μόλις το κάνετε, έχετε δεσμευτεί μακροπρόθεσμα.

Απ’ τη στιγμή που είστε τόσο κοντά στην οικογένειά σας, το ταίρι σας ΠΡΕΠΕΙ να ταιριάξει με το συγγενή σας, αλλιώς η σχέση αυτή απλά δεν θα λειτουργήσει. Ζείτε γι’ αυτά τα άνετα, οικογενειακά χριστουγεννιάτικα ή πασχαλιάτικα τραπέζια και τις οικογενειακές διακοπές. Ένα άτομο που αγαπά τα παιδιά και την οικογένεια είναι αυτό, ακριβώς, που ψάχνετε. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να κόψετε τον ομφάλιο λώρο, κάτι που πολλοί Καρκίνοι δεν έχουν καμιά διάθεση να κάνουν. Όπως και το καβούρι, έχετε την τάση να προσκολλάστε και χρειάζεστε πολύ χρόνο για να ξεπεράσετε έναν αποχωρισμό.

Ο Καρκίνος θα πρέπει να ψάξει για το σωστό συνδυασμό σκληρότητας και τρυφερότητας κι ένα σταθερό σύντροφο που να είναι πιστός και συμπαθητικός. Δεν είστε γι’ αυτούς που θέλουν απλά να παίξουν – εσείς ψάχνετε για ασφάλεια και στοργή, όχι για επιπόλαιες περιπέτειες. Ευτυχώς, δεν ξεγελιέστε εύκολα από γλυκόλογα. Για την ακρίβεια, αποτελείτε πραγματική  πρόκληση για τους πιθανούς σας συντρόφους. Προσπαθήστε να μαλακώσετε λίγο το καβούκι σας και να αποκαλύπτετε περισσότερα για τον εαυτό σας, όταν βγαίνετε με κάποιον. Για έτσι, αυξάνετε τις πιθανότητες να προσελκύσετε ένα άτομο που σας ταιριάζει, που μοιράζεται τα ενδιαφέροντά σας και τη δημιουργική σας όρεξη για ζωή.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου) είναι ένα από τα πιο βασιλικά και ρομαντικά ζώδια. Αν και μπορεί μερικές φορές  να γίνεται απότομος, ο Λέων είναι ένα στοργικό πλάσμα που επιδιώκει το πάθος, την ευχαρίστηση και το παιχνίδι. Ρομαντικός από τη φύση του, λατρεύει να είναι ερωτευμένος – και το περήφανο, φανταχτερό του ζώδιο θέλει όλος ο κόσμος να ξέρει πότε συμβαίνει αυτό!

Με απλά λόγια, ο Λέων λατρεύει το δράμα – για την ακρίβεια, το ζώδιό σας κυβερνά το δράμα. Αν δεν υπάρχει ρομαντισμός και πυροτεχνήματα που σκάνε στον ουρανό, δεν θέλετε κανένα μέρος της σχέσης. Κόκκινα τριαντάφυλλα, ποίηση, ακριβά δώρα… θα τα πάρετε όλα.  Ωστόσο, ο νούμερο ένα εθισμός για ένα Λέοντα είναι η προσοχή. Ένα άτομο μπορεί να σας κρατήσει γοητευμένους για χρόνια δίνοντάς σας έντονες δόσεις προσοχής, μετά  να απομακρύνεται και να σας αφήνει να το κυνηγάτε απεγνωσμένα.

Αν και είστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην καριέρα και την οικογένεια, η ερωτική σας ζωή μπορεί να διαβαστεί σαν μια κακή σαπουνόπερα. Οι φίλοι ανατριχιάζουν από τις ρομαντικές σας επιλογές και μπορεί ακόμα να χάσετε και μερικούς φίλους από το τόσο δράμα. Προσοχή σ’ αυτό τον κύκλο, καθώς σας είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον σπάσετε!

Ο Λέων κυβερνά τη ζούγκλα  κι είστε το αφεντικό σε όλα όσα κάνετε. Επειδή είστε τόσο ισχυροί, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ένα σύντροφο που να μπορεί να συμβαδίσει μαζί σας. Για όσο καιρό αυτός  ο σύντροφός  σας κάνει να νιώθετε σαν βασιλιάδες, δεν σας ενδιαφέρει αν είναι αποτυχημένος ή μερικά σκαλιά κάτω από το επίπεδό σας – εσείς, θα εξακολουθείτε να του φτιάχνετε ένα θρόνο που να ταιριάζει με το δικό σας. Λίγη λατρεία φέρνει πάντα αποτελέσματα – στην πραγματικότητα, μάλιστα, μπορεί κρυφά να το προτιμάτε έτσι. Να προσέχετε, όμως, γιατί οι βασιλικοί σας θησαυροί μπορεί να εξαντληθούν με μια τέτοια κατάσταση.

Εάν βρεθείτε παγιδευμένοι σ’ αυτό τον κύκλο, σκάψτε βαθύτερα. Μπορεί να είναι συναρπαστικό (στην αρχή) να έχετε ένα άτομο στη ζωή σας, αλλά κάτω από την επιφάνεια κρύβονται τα δικά σας θέματα ελέγχου. Όταν πληρώνετε, έχετε και τον πρώτο λόγο – αλλά μπορεί, επίσης, να χάσετε την έλξη και το σεβασμό σας. Τι θα λέγατε να είστε με κάποιον που μπορεί να σηκώσει το δικό του βάρος ΚΑΙ να συμμετέχει σε μια δίκαιη και ισότιμη σχέση; ΕΙΝΑΙ δυνατόν, οπότε φροντίστε να περιμένετε για ένα τέτοιο αστέρι, αντί να βιαστείτε να τακτοποιηθείτε.

Η πίστη έχει τεράστια σημασία για το Λέοντα και κολλάτε πάνω στο σύντροφό σας, πάση θυσία (εκτός αν, φυσικά, ένα εκθαμβωτικό νέο πλάσμα σας πάρει τα μυαλά, όταν η τωρινή σας αγάπη σας παραμελεί). Το μυστικό σας όπλο; Η καρδιά σας. Η ζεστασιά, η γενναιοδωρία και η αγάπη που προσφέρετε είναι εθιστικά για τους συντρόφους σας. Είστε ένας υπέροχος γονιός, ένας αγαπημένος φίλος κι ένας πυλώνας στην κοινότητά σας. Με κυβερνήτη τον Ήλιο, είστε η πηγή ζωής του συντρόφου σας που μπορεί, απλά, να θέλει ν’ απολαύσει τις ακτίνες σας.

Μάθετε την πραγματική αξία αυτού που προσφέρετε, Λέοντες, και δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά  να αρκεστείτε στα ψίχουλα που έχετε ονομάσει σχέση. Παρόλο που το εγώ σας μπορεί να αγωνίζεται με κάθε τρόπο να κρατήσει τον έλεγχο, να βάλετε στόχο για μια στοργική αμοιβαία σχέση, γεμάτη σεβασμό, που βασίζεται στην ισότητα και την αληθινή υποστήριξη. Μπορεί να μάθετε ότι η λίγο λιγότερη γοητεία είναι μια ανταλλαγή που αξίζει τον κόπο, για την υγιή σχέση που πραγματικά λαχταράτε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το ζώδιο της Παρθένου (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου) μπορεί να συμβολίζεται από την παρθένο κόρη, αλλά αυτές οι αισθησιακές, ιερές ψυχές είναι από τους πιο επιδέξιους εραστές του ζωδιακού.

Ο έρωτας μπορεί να είναι πρόκληση για σας, εκλεκτικοί Παρθένοι, όταν εμπλέκονται τα υψηλά σας στάνταρτ. Καθώς είστε ο τελειομανής του ζωδιακού κύκλου, είναι δύσκολο για όλους να ανταποκριθούν στα κριτήριά σας. Θα προτιμούσατε να είστε μόνοι, παρά να συμβιβαστείτε – μια υπέροχη στάση, αρκεί να διατηρείτε ρεαλιστικές τις προσδοκίες σας. Εάν γίνει σωστά, αυτό το  ξεκαθάρισμα διώχνει τους αποτυχημένους και μπορεί ακόμα να εξημερώσει τους αιώνιους εργένηδες. Πολλές φορές, ωστόσο, ίσα που δίνετε αυτή την ευκαιρία στους άλλους. Ένα ανθρώπινο λάθος μπορεί να είναι μοιραίο ελάττωμα για τους συντρόφους σας. Δεδομένου ότι τα πρώτα ραντεβού είναι συχνά γεμάτα νευρικότητα, μπορεί να χρειαστεί να δίνετε στους ανθρώπους μια ευκαιρία  παραπάνω.

Οι αναλυτικοί Παρθένοι έχουν έναν τρόπο να ζυγίζουν τους ανθρώπους και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να αξιολογήσετε το πλάσμα που βρίσκεται μπροστά σας – θέλετε, απλά, να προσέξετε κάθε λεπτομέρεια! Ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό για κάποιον να βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο του Παρθένου. Κάτω από όλα αυτά, είναι το γεγονός ότι είστε απίστευτα σκληροί με τον εαυτό σας. Καλό θα ήταν να ευχαριστήσετε την εσωτερική φωνή που σας κριτικάρει και να της πείτε να σταματήσει. Έτσι, θ’ αποκτήσετε πολύ περισσότερη ανοχή για τις «ατέλειες» των άλλων ανθρώπων.

Αν και είστε σοφοί και έμπειροι, υπάρχει μέσα σας και κάποια παιδική αθωότητα. Άσχετα με το πόσο σκληρά ή άγρια συμπεριφέρεστε, όταν πρόκειται για έρωτα είστε ιδιαίτερα συντηρητικοί. Θέλετε την απόλυτη φαντασίωση, που ολοκληρώνεται με έναν τολμηρό σύντροφο που θα σας κάνει να ερωτευτείτε τρελά. Ακόμα κι αν διευθύνετε εργαστήριο πυρηνικής φυσική ή έχετε εφτά διδακτορικά, οι ρομαντικές σας αντιλήψεις παραμένουν απλοϊκά γλυκές.

Μέσα στις φαντασιώσεις σας, όμως, το ταίρι σας θα πρέπει να περάσει από μεγάλο τσεκάρισμα. Για τους αρχάριους, αυτό το άτομο πρέπει να είναι καθαρό (οι Παρθένοι είναι φανατικοί με την υγιεινή), πιστό, έξυπνο και γεμάτο σεβασμό. Όπως είναι φανερό, οι χαζοί  δεν έχουν καμιά ευκαιρία με τους εκλεκτικούς Παρθένους – ούτε καν οι πολύ σέξι!

Οι σχολαστικοί Παρθένοι μπορεί να είναι εσωστρεφείς και πολλοί από σας διστάζετε να αποκαλύψετε τα μυστικά σας, γεγονός που δυσκολεύει τους άλλους να σας πλησιάσουν. Ή, μπορεί να ανοίξετε αμέσως όλα σας τα χαρτιά, υποθέτοντας ότι το άλλο άτομο μπορεί αμέσως να δει όλες τις, λεγόμενες, ατέλειές σας. Και οι δυο αυτές ακραίες συμπεριφορές μπορεί να σας εμποδίσουν να δημιουργήσετε σταθερές σχέσεις. Παρόλο που όλοι εκτιμούν ένα άτομο που ξέρει να ακούει, βεβαιωθείτε ότι δεν ακούτε μόνο και μόνο για να μη μιλήσετε για τον εαυτό σας. Κι αν μπαίνετε στον πειρασμό να βγάλετε τα άπλυτά σας στη φόρα πολύ νωρίς, πάρτε μια βαθιά ανάσα και μιλήστε για τον καιρό.

Σαν Παρθένος χρειάζεται να γοητευτείτε και να φλερτάρετε. Οι επιπόλαιες περιπέτειες σας κάνουν να βαριέστε και σπάνια μπορείτε να τις απολαύσετε (ή, καταλήγουν σε μακρόχρονες σχέσεις, παρά τις προθέσεις σας). Οι Παρθένοι μπορούν να διακρίνουν το αληθινό. Η οικογένειά σας θα πρέπει να εγκρίνει το ταίρι σας – κι αυτό το άτομο θα παρελάσει κανονικά μπροστά τους, προτού αποφασίσετε αν είναι το κελεπούρι που ψάχνετε. Θα πρέπει να είστε σε θέση να φανταστείτε αυτό το άτομο σαν γονιό του παιδιού σας. Μπορεί να είστε συναισθηματικοί, αλλά είστε πολύ περισσότερο πρακτικοί. Η επιλογή σας γίνεται πρώτα με το μυαλό και μετά με την καρδιά.

Υπάρχει μια εξαίρεση σ’ αυτή την τάση. Ως το ζώδιο του «βοηθού», ο Παρθένος έχει ανάγκη να τον χρειάζονται. Αυτό μπορεί να σας βάλει στον πειρασμό να ερωτευτείτε ένα πρόσωπο που χρειάζεται βοήθεια, γεγονός που θα σας στραγγίσει την ενέργεια και θα σας αφήσει χωρίς υποστήριξη. Να θυμάστε ότι δεν είναι δική σας δουλειά να είστε θεραπευτής ή βοηθός κάποιου. Υπάρχουν άνθρωποι, επαγγελματίες,  που χρεώνουν ένα σωρό λεφτά για να το κάνουν αυτό – και οι πιθανότητες λένε ότι έχετε να αντιμετωπίσετε τα δικά σας προβλήματα.

Για να ελέγχετε καλύτερα τον εαυτό σας, βεβαιωθείτε ότι δεν ερωτεύεστε τις δυνατότητες ενός ατόμου-αυτό, δηλαδή, που πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει. Επειδή έχετε ηγετικές ικανότητες και μπορείτε να ελέγχετε τα πράγματα, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το κάνετε! Αν και μπορεί να είναι ευκολότερο να δίνετε και να παίρνετε, οι σχέσεις είναι πάντα αμφίδρομες. Ο Παρθένος θα κάνει οτιδήποτε για να αποφύγει αυτό το ευάλωτο συναίσθημα της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ από κάποιον άλλον. Ωστόσο, μόλις γκρεμίσετε τα τείχη σας και το δοκιμάσετε, έχετε βάλει τα θεμέλια για πραγματική αγάπη – στοχεύετε για αμοιβαιότητα και σεβασμό, μια αληθινή ισορροπία αυτών που δίνετε κι αυτών που παίρνετε.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου) κυβερνάται από τον πλανήτη της αγάπης, την Αφροδίτη, γεγονός που εξηγεί γιατί αυτά τα ισορροπημένα, όμορφα πλάσματα σχετίζονται με τη γοητεία, τη δικαιοσύνη και την αρμονία.

Ο Ζυγός κυβερνά τον έβδομο οίκο, των σχέσεων, και είστε στα καλύτερά σας όταν έχετε έναν σύντροφο να μοιραστείτε μαζί του τη ζωή σας.

Είστε ρομαντικοί κι  ονειροπόλοι και θα περιπλανηθείτε σε όλη τη γη αναζητώντας το τέλειο ταίρι. Για την ακρίβεια, θα περιμένετε χρόνια μέχρι να έρθει το σωστό άτομο, αφήνοντας τους φίλους και την οικογένεια να αναρωτιούνται γιατί κάποιο πλάσμα  με τη γοητεία σας και την ομορφιά σας εξακολουθεί να είναι μόνο.

Όπως είπαμε, οι ελκυστικοί Ζυγοί κυβερνώνται από την Αφροδίτη. Με το πνεύμα, τη φινέτσα και το στυλ σας έχετε πολλούς θαυμαστές. Πολλοί Ζυγοί διαθέτουν εξαιρετικά ισορροπημένα χαρακτηριστικά και χαριτωμένα λακκάκια. Η περιποίηση είναι σημαντική για την αισθητική σας και περιμένετε από τους συντρόφους σας να έχουν καλή εμφάνιση. Με δεδομένο ότι οι φιλικοί και κοινωνικοί Ζυγοί λατρεύουν τις συναναστροφές, θα μπορούσατε να γνωρίσετε τον αληθινό έρωτα σε ένα πάρτι, σε μια κοινωνική εκδήλωση… όπου μπορείτε να βάλετε τα καλά σας και να δείξετε τα ταλέντα σας.

Ως το ζώδιο των  ζυγών, αναζητάτε συνεχώς την ισορροπία και γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να επιλέξετε το ταίρι σας με σοφία. Θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι μερικές  φορές είστε πολύ μαλακοί, οπότε θα πρέπει να προσέχετε για κυριαρχικά άτομα που προσπαθούν να σας επιβάλλουν τις απαιτήσεις τους. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της ισότητας και της δικαιοσύνης και χρειάζεστε έναν ανοιχτόμυαλο σύντροφο που θέλει να μοιράζεται, όπως εσείς. Σας αρέσει να συζητάτε για να διασκεδάσετε και μισείτε τις συγκρούσεις. Θέλετε να είστε με ένα άτομο που να παθιάζεται  με τα ενδιαφέροντά του, αλλά όχι πάρα πολύ. Η ευγενική σας φύση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια επιβλητική προσωπικότητα.

Οι Ζυγοί μισούν τη βιασύνη και μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να δεσμευτούν, τρελαίνοντας έτσι όσους είναι πρόθυμοι να νοικοκυρευτούν. Ακριβώς όπως οι ζυγοί σε μια ζυγαριά, πάτε συνεχώς μπρος-πίσω: «είναι αυτό το κατάλληλο άτομο για μένα ή όχι; θα μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο; ή, είναι τόσο καλό, όσο φαίνεται;». Αν κι είναι εντάξει να προχωράτε αργά, μπορεί να χάσετε κάποιες υπέροχες ευκαιρίες όταν το παρακάνετε με τη σκέψη. Ο Ζυγός μπορεί να είναι το μόνο ζώδιο που, πραγματικά, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  τελεσίγραφο: «παντρέψου με ή χωρίζουμε!»

Αν είστε αυτό το είδος του Ζυγού, σκεφτείτε το εξής: σε μια έρευνα ανάμεσα σε ηλικιωμένους, οι περισσότεροι ανέφεραν ότι μετανιώνουν μόνο για τα πράγματα που ΔΕΝ προσπάθησαν στη ζωή τους και δεν μετανιώνουν τίποτα απ’ αυτά που έκαναν. Επομένως, μην αφήσετε το φόβο σας να κάνετε λάθος, να σας εμποδίσει να πάρετε το ρίσκο!

Η άλλη παγίδα του Ζυγού είναι η εξάρτηση. Δεδομένου ότι το ζώδιό σας κυβερνά το έβδομο οίκο, των σχέσεων, μπορεί να βασιστείτε πολύ στους γύρω σας, περιμένοντας απ’ αυτούς να κουβαλήσουν τις συναισθηματικές σας αποσκευές. Αυτό μπορεί να σας εμποδίσει να αναπτύξετε μια βασική δεξιότητα σχέσης: την ικανότητα να αισθάνεστε απόλυτα ολοκληρωμένοι και ικανοποιημένοι μόνοι σας.

Το κόλπο για τους Ζυγούς; Προσπαθήστε να βρείτε την ισορροπία μέσα σας, πρώτα και πάνω απ’ όλα. Στη συνέχεια, αναζητήστε μια αρμονική, ισότιμη σχέση με ένα σύντροφο που σας εξισορροπεί και σας χρειάζεται, όσο τον χρειάζεστε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός μπορεί να έχει τη φήμη του πιο σέξι ζωδίου (κάτι που, μάλλον, το αξίζει), αλλά αυτοί οι δυνατοί εραστές λαχταρούν μόνιμες σχέσεις που περιβάλλουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή.

Ο Σκορπιός κυβερνά τον όγδοο οίκο των ισχυρών δεσμών. Στον έρωτα παίζετε για κάτι μόνιμο. Δεν υπάρχει μέση οδός για τον ακραίο Σκορπιό – είτε είστε μέσα, είτε είστε έξω. Το ζώδιό σας έχει μεγάλη φήμη – είστε το σέξι ζώδιο, ζηλιάρηδες, ελεγκτικοί, ακαταμάχητοι, εμμονικοί… ουάου!

Η αλήθειά είναι ότι το ζώδιό σας είναι παθιασμένο κι έντονο. Το ένα λεπτό είστε απομακρυσμένοι και μυστηριώδεις, τρελαίνοντας το ταίρι σας που αγωνίζεται να κερδίσει την προσοχή σας – η οποία προσοχή σας, όμως, αλλάζει συνεχώς! Το επόμενο λεπτό, έχετε δεσμευτεί σε μια μακρόχρονη σχέση. Είστε το ζώδιο που κυβερνά τα άκρα κι απίστευτα κυκλοθυμικοί – τη μια έτσι, την άλλη αλλιώς.

Οι καχύποπτοι Σκορπιοί δεν εμπιστεύονται εύκολα και θα πολεμήσουν την οικειότητα σε κάθε τους βήμα. Η αγάπη σας βάζει σε πειρασμό, αλλά σας τρομάζει κιόλας. Βαθιά μέσα σας, θέλετε να δοθείτε απόλυτα σ’ αυτό το τέλειο ταίρι. Νιώθετε ότι απειλείστε, αλλά ταυτόχρονα ενθουσιάζεστε κιόλας από ένα δυναμικό, ισχυρό σύντροφο. Και βέβαια, δεν σας ενδιαφέρουν καθόλου οι εύκολες κατακτήσεις. Ως το πιο παθιασμένο ζώδιο, χρειάζεστε κάποιον που να μπορεί να σας αντισταθεί και να σας κάνει ν’ αναρωτιέστε.

Στις σχέσεις, δεν δεσμεύστε απλά, ΓΙΝΕΣΤΕ ΕΝΑ με το ταίρι σας. Γι’ αυτό το λόγο, δύσκολα πέφτετε με τα μούτρα, γιατί ξέρετε ότι «θα χάσετε τον εαυτό σας» μόλις το κάνετε. Αν κι αυτή η κατηγορία είναι αβάσιμη, είναι στην πραγματικότητα ένα ουσιαστικό μέρος της οικειότητας (που ο Σκορπιός κυβερνά). Όταν – και αν – παραδοθείτε στον έρωτα, εσείς και το ταίρι σας γίνεστε ένα. Υπέροχα!  Για να φτάστε όμως εκεί, πρέπει να λύσετε τα θέματα ελέγχου. Ο Σκορπιός κυβερνά την ψυχολογία κι ένας εξαιρετικός θεραπευτής μπορεί να σας είναι απαραίτητος. Μπορείτε, επίσης, να ωφεληθείτε από τη γιόγκα, το διαλογισμό, την πνευματικότητα ή οποιαδήποτε άλλη πρακτική που σας δυναμώνει εσωτερικά και ηρεμεί τους παράλογους φόβους σας.

Για το Σκορπιό, οι σχέσεις είναι σαν το χρηματιστήριο: θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι μακρόχρονες επενδύσεις  σας αξίζουν τον κόπο. Μερικές φορές, αυτή σας η στάση μπορεί να σας κάνει το χειρότερο εχθρό του εαυτού σας. Σαν μυστικός αστυνομικός, θα αποπλανήσετε τους μελλοντικούς σας συντρόφους να αποκαλύψουν τις πιο βαθιές σκέψεις τους. Προσποιείστε ότι γοητεύεστε, καταγράφετε κάθε λεπτομέρεια και δημιουργείτε μια υπόθεση υπέρ ή κατά αυτού του ατόμου. Μπορεί, ακόμα, να κάνετε μια έρευνα μόνοι σας – να κατασκοπεύετε ημερολόγια, να ελέγχετε τσέπες ή να γκουγκλάρετε για να βρείτε ενοχοποιητικά στοιχεία. Ωστόσο, τόσο υπερβολικά αστυνομική προσέγγιση μπορεί να έχεις αρνητικές συνέπειες. Η πραγματική αγάπη θέλει ρίσκο και έκθεση – δεν είναι πάντα ασφαλής. Αν γίνεστε αδιάκριτοι, χωρίς ν’ αποκαλύπτετε τίποτα για τον εαυτό σας, οι σύντροφοί σας μπορεί να εξαφανιστούν! Αλλά κι αυτοί… θα πρέπει να προσέχουν τι ζητάνε. Μόλις καταφέρετε να χαλαρώσετε και πέσουν οι φράχτες, μπορεί να κατατροπώσετε το ταίρι σας μ’ αυτή την έντονη ενέργεια και την ανάγκη να χάσετε τον εαυτό σας σε μια μυστικιστική και πολύ φορτισμένη ένωση.

Τέλος, ο Σκορπιός είναι ένα κλειστό και ιδιαίτερο ζώδιο. Μόλις κατασταλάξετε σε ένα σύντροφο θέλετε να φτιάξετε έναν ήσυχο κόσμο για δυο, σύμφωνα με τα σχέδιά σας. Προφανώς, αυτοί οι μυστικοί κόσμοι του Σκορπιού πρέπει να είναι πολύ δελεαστικοί, αφού πολύ λίγοι άνθρωποι σας αφήνουν ποτέ!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης (22 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου) είναι μια ανήσυχη και περιπετειώδης ψυχή, που πάντα ψάχνει το καινούριο και λατρεύει να μαθαίνει. Στον έρωτα, αυτό το ζώδιο χρειάζεται ένα σύντροφο-ταξιδιώτη, για ν’ ανακαλύψουν μαζί τους θησαυρούς της ζωής.

Στον έρωτα ο Τοξότης είναι γεμάτος αντιφάσεις.

Με σύμβολο του ζωδίου σας τον κένταυρο, το μυθικό πλάσμα που ήταν μισό άλογο/μισός άνθρωπος, σας κυβερνούν τόσο τα ζωώδη ένστικτα όσο και η φωτισμένη σκέψη. Ο Τοξότης κυβερνά την ηθική, τη σοφία, την ανώτερη εκπαίδευση… μαζί με τις ξαφνικές επιθέσεις και τα απρόοπτα ξεσπάσματα.

Παρόλο που προσπαθείτε πάντα για θεϊκή έμπνευση, έχετε μια σοβαρή τάση για τις επίγειες απολαύσεις της ζωής. Χωρίς αμφιβολία, συχνά διχάζεστε ανάμεσα σε δυο κατευθύνσεις.

Είστε το ελεύθερο πνεύμα του ζωδιακού, ένας πραγματικός ταξιδιώτης που νιώθει άνετα στο δρόμο. Έχετε μεγάλη όρεξη για ζωή και το ταίρι σας πρέπει να μοιράζεται αυτή σας την ποιότητα. Το να βρείτε κάποιον που μπορεί να συμβαδίσει με την ατελείωτη αναζήτησή σας για περιπέτεια, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για το λόγο αυτό, πολλοί Τοξότες μπορεί να είναι μόνοι τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν όμως ΕΙΣΤΕ σε σχέση, έχετε την τάση να τα δίνετε όλα – τουλάχιστον, στην αρχή.

Αν και μισείτε τις δεσμεύσεις, λαχταράτε όμως ένα σύντροφο για να ανακαλύψετε μαζί τον κόσμο.

Ως ένα παθιασμένο ζώδιο της φωτιάς, ρίχνεστε σε περιπέτειες με την ορμή ενός τραίνου που τρέχει σαν τρελό – όπως είναι φανερό, αυτός ο ρυθμός είναι αδύνατον να κρατήσει για πάντα! Θα πρέπει να ελέγξετε την ορμή σας και να παραμείνετε αφοσιωμένοι στη ζωή που είχατε, πριν συναντήσετε «τον ένα και μοναδικό». Αλλιώς, ο παραμυθένιος σας έρωτας μπορεί να ξεθωριάσει πολύ γρήγορα.

Οι Τοξότες είναι ονειροπόλοι και δημιουργούν πάντα τεράστια έργα. Με κυβερνήτη τον επεκτατικό Δία (ο μεγαλύτερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα) σκέφτεστε πάντα ΜΕΓΑΛΑ πράγματα, λαχταρώντας να φτιάξετε καινούριους κόσμους. Χρειάζεστε ένα σύντροφο με όραμα για να σας ενθαρρύνει, αλλά κάποιον που να είναι αρκετά προσγειωμένος για να σας καθησυχάζει όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Ένα ζώδιο που ανθίζει αργά, μπορεί να είστε εντελώς κατά του γάμου στα νιάτα σας. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο του κυνηγού και το κυνήγι σας συναρπάζει. Και δεν φοβάστε να καυχηθείτε ούτε για τις κατακτήσεις σας. Με την ειλικρίνεια και το καλό σας χιούμορ, σπάνια δημιουργείτε εχθρούς, καθώς ξεκαθαρίζετε τη θέση σας από την αρχή με τον εκάστοτε σύντροφο. Για την ακρίβεια, μπορεί να έχετε ένα μακρύ κατάλογο από πρώην, που έχουν γίνει στενοί σας φίλοι.

Ως ο αισιόδοξος του ζωδιακού, βλέπετε πάντα τις δυνατότητες του συντρόφου σας. Προειδοποίηση: βεβαιωθείτε ότι το αντικείμενο του πόθου σας θέλει πραγματικά να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες. Είστε ένα από τα πιο γενναιόδωρα ζώδια και θα μοιραστείτε με χαρά τα χρήματά σας για να βοηθήσετε το ταίρι σας να προχωρήσει. Η διάθεσή σας να τα βλέπετε όλα ροζ μπορεί να σας εξαντλήσει συναισθηματικά και να σας αδειάσει τον τραπεζικό λογαριασμό, αν δεν είστε προσεκτικοί. Για τον Τοξότη ο έρωτας είναι τυφλός, αλλά ο πόθος είναι απίθανος!

Το ρεζουμέ! Μην αφήνετε τη φυσική έλξη να επισκιάσει την ανάγκη σας για έναν υποστηρικτικό σύντροφο. Το να μοιράζεστε τη σοφία σας είναι ένα πράγμα, αλλά το να κάνετε τον προσωπικό σύμβουλο ζωής θα σας εξαντλήσει στο τέλος. Αναρωτηθείτε: αυτή η σχέση υπάρχει πραγματικά ή είναι μόνο στο μυαλό μου; Ή, σήμερα τα πράγματα είναι χάλια αλλά ελπίζω ότι θα φτιάξουν μόλις βρω καινούρια δουλειά/ μετακομίσω/χωρίσω; Ο εθισμός σας είναι η ελπίδα κι αυτό δεν είναι υγιές. Δεδομένου ότι οι πνευματικοί Τοξότες αγαπούν το διάβασμα, ένα καλό βιβλίο αυτοβοήθειας μπορεί να σας βοηθήσει να βγείτε από μια τέτοια παγίδα.

Γράψτε σε ένα χαρτί τα ερωτικά σας ιδανικά, όταν το μυαλό σας είναι ξεκάθαρο κι αυτό μπορεί να γίνει ένα είδος υπενθύμισης, όταν νιώθετε ότι πέφτετε με τα μούτρα σε μια λάθος ιστορία.

Ευτυχώς, ο Τοξότης είναι το πιο τυχερό ζώδιο του ζωδιακού. Παρόλο που παίζετε με τη φωτιά, πάντα το καταλαβαίνετε  την τελευταία στιγμή και κάνετε πίσω. Η ζωή σας προσφέρει πάντα άλλη μια μεγάλη ευκαιρία κι αν το ταίρι σας δεν θέλει να σας ακολουθήσει, ανοίγετε πανιά και φεύγετε μόνοι σας, μόλις το βάλετε στο μυαλό σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου) είναι νοσταλγικές, φιλόδοξες ψυχές που εκτιμούν το παρελθόν και το μέλλον, αλλά ξέρουν επίσης πώς να απολαμβάνουν το παρόν με το σωστό σύντροφο. Ο επίμονος Αιγόκερως, ωστόσο, προσεγγίζει τον έρωτα σαν μια σοβαρή επιχείρηση.

Ως το ζώδιο που είναι περισσότερο από όλα προσανατολισμένο στο στόχο του, δεν κάνετε απιστίες. Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ένα δεκαετές σχέδιο για τη ζωή σας και το ταίρι σας θα πρέπει να σας ακολουθήσει και να σας βοηθήσει. Οι επιπόλαιες σχέσεις σας αφήνουν αδιάφορους – προτιμάτε να είστε μόνοι, από το να πηδάτε από σχέση σε σχέση. Μ’ αυτή τη στάση δεν είναι περίεργο ότι πολλοί Αιγόκεροι παντρεύονται περισσότερες από μία φορές. Είστε τόσο πρόθυμοι να νοικοκυρευτείτε και να ξεκινήσετε να κάνετε οικογένεια, που δεν μπορείτε να αξιολογήσετε το ταίρι σας σε βάθος.

Ως το ζώδιο της δημόσιας εικόνας, οι Αιγόκεροι ενδιαφέρονται πολύ για την κοινωνική τους θέση. Ό,τι κι αν εκτιμάτε – πτυχία, χρήματα ή ομορφιά – το ταίρι σας θα πρέπει να τα διαθέτει και με το παραπάνω. Λατρεύετε, επίσης, την οικογένεια και είστε βαθιά αφοσιωμένοι στη δική σας. Συχνά λειτουργείτε σαν «βράχος», πάνω στον οποίο στηρίζεται η οικογένεια και παίζετε υπάκουα αυτό το ρόλο. Εάν το ταίρι σας δεν τα πάει καλά με την οικογένειά σας, ακυρώνονται όλα!

Οι εργασιομανείς Αιγόκεροι είναι αποφασισμένοι ΚΑΙ για τους επαγγελματικούς τους στόχους. Το ζώδιό σας κυβερνά το δέκατο οίκο, της καριέρας και σας περιμένουν μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες. Παρόλο ωστόσο που η δουλειά σας ικανοποιεί, μην την αφήνετε να εξαφανίσει την προσωπική σας ζωή. Προσπαθήστε να βρείτε μια ισορροπία. Μπορεί να βρίσκεστε πολύ κοντά στην πρόωρη συνταξιοδότηση, αλλά ποιο θα είναι το κόστος για τη σχέση σας; εάν δεν φροντίζετε τη σχέση σας, μπορεί να ταξιδεύετε με το κότερό σας στα 45 σας αλλά  μ’ ένα  διαζύγιο στο χέρι! Με άλλα λόγια, αγαπητοί Αιγόκεροι, δοκιμάστε να πλησιάσετε την ερωτική σας ζωή με την ίδια αφοσίωση που βάζετε στη δουλειά σας και θα μπορέσετε να έχετε ένα ρομαντικό παραμύθι που διαρκεί μια ζωή.

Η πίστη των Αιγόκερων δεν θα πρέπει να υποτιμάται, ανεξάρτητα από το πόσο φαίνεται να φλερτάρετε επιφανειακά. Ο Αιγόκερως κυβερνά την ιστορία και εκτιμά πράγματα που διαρκούν με την πάροδο του χρόνου. Το άτομο που γνωρίζετε περισσότερο, είναι συχνά το άτομο που παντρεύεστε – ανεξάρτητα από το αν ταιριάζετε. Υποθέτετε ότι όποιος συνεχίζει να επιστρέφει ή να σας διεκδικεί, πρέπει στ’ αλήθεια να σας αγαπάει αλλιώς θα είχε φύγει. Αστείος τρόπος να μετράτε την αγάπη, αλλά δεν μπορεί να σας πει κανείς και τίποτα!

Ως ζώδιο της γης, είναι γνωστό ότι είστε φιλήδονοι και, περιστασιακά, παρεκτρέπεστε. Παραδόξως, όμως, δεν θεωρείτε μια επιπόλαιη νύχτα σαν απιστία. Εάν δεν έχετε δώσει την καρδιά σας (ή την περιουσία σας) δεν μετράει για σας. Φυσικά, οι σύντροφοί σας μπορεί να μην συμφωνούν – κι έτσι έρχονται κάτι αξέχαστες εκρήξεις!

Με κυβερνήτη τον Κρόνο, τον πλανήτη της καταστολής, πολλοί Αιγόκεροι έχουν μια άγρια πλευρά, κάτω από τη σοβαρή και παραδοσιακή τους επιφάνεια. Μόνο κάποιοι πολύ εκλεκτοί (αν υπάρχει και κάποιος) θα βιώσουν τις φαντασιώσεις σας. Βέβαια, χρειάζεστε έναν ανοιχτόμυαλο σύντροφο για να το καταλάβει!

Προσοχή: ένας Αιγόκερως που στερήθηκε την σταθερότητα στα παιδικά του χρόνια, μπορεί να περάσει όλη του τη ζωή κολλημένος στη στεναχώρια και τη μνησικακία και να μην αφήσει ποτέ την αγάπη να μπει στη ζωή του. Πίσω απ’ αυτό, υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα από χαμηλή αυτοεκτίμηση, κάτι που όλοι οι Αιγόκεροι έχουν να παλέψουν. Οι Αιγόκεροι που έχουν οικογενειακά τραύματα από τα παιδικά τους χρόνια, θα πρέπει να βρουν ένα θεραπευτή με κατανόηση που θα τους βοηθήσει να δουλέψουν και να ξεπεράσουν τα θέματά τους. Όπως με όλα όσα κάνετε, η αποφασιστικότητα είναι το μυστικό σας όπλο. Ξέρετε πώς είναι να παλεύετε γι’ αυτά που θέλετε, οπότε γιατί να μη βάλετε στόχο για μια υπέροχη, ερωτική σχέση; Το αξίζετε!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο  Υδροχόος (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου) είναι το ζώδιο της φιλίας και του μέλλοντος. Αυτά τα ασυνήθιστα ελεύθερα πνεύματα λατρεύουν την ατομικότητά τους και τρελαίνονται να ξαναγράφουν τους κανόνες της σχέσης.

Όταν πρόκειται για έρωτα, ο Υδροχόος είναι πολύ αστείο πλάσμα.

Είστε ιδεαλιστές που πιστεύετε στην αληθινή αγάπη κι αναζητάτε ένα άτομο για  να γίνει ο καλύτερός σας φίλος και ταυτόχρονα και το ταίρι σας. Από την άλλη μεριά, το ζώδιό σας κυβερνά τις χαλαρές επαφές και προστατεύετε την ανεξαρτησία σας με πάθος. Ενώ έχετε χιλιάδες φίλους κι είστε απόλυτα χαλαροί μαζί τους, μπορεί να γίνετε νευρωτικοί κι απρόβλεπτοι με τους ρομαντικούς σας συντρόφους.

Το να καταλάβετε τι θέλετε – και να επιμένετε σ’ αυτό – αποτελεί μια αρκετά μεγάλη δυσκολία για σας. Το ζώδιό σας κυβερνάται από τον Ουρανό, τον πλανήτη των εκπλήξεων και των ξαφνικών κινήσεων.  Έχουμε δει αμέτρητους Υδροχόους να παντρεύονται πολύ νέοι και ξαφνικά, μόνο για να χωρίσουν λίγο αργότερα και το ίδιο ξαφνικά.

Ποιο είναι το πραγματικό ζήτημα; Μπορεί να μοιάζετε με τη γυναίκα ή τον άντρα της διπλανής πόρτας, αλλά οι περισσότεροι Υδροχόοι είναι εκκεντρικά πλάσματα. Αυτό που υπάρχει μέσα σ’ αυτό το πακέτο μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό, απ’ αυτό που συχνά φαίνεται από το περιτύλιγμα. Παρόλο που μπορεί να δίνετε την εντύπωση ότι είστε ελαφριοί κι επιφανειακοί, η αλήθεια είναι άλλη: είστε αληθινοί οραματιστές, με πολλά σύνθετα επίπεδα και μπορεί κρυφά να πιστεύετε ότι κανείς δεν μπορεί να σας καταλάβει πραγματικά. Αυτό σας οδηγεί να συμβιβάζεστε με άτομα χωρίς πολλά προσόντα, απλώς για να αποφύγετε τη μοναξιά.

Αντί να κολλήσετε σε μια κακή σχέση (μπορεί να σκέφτεστε να χωρίσετε τα τελευταία δέκα χρόνια), θα πρέπει να βγαίνετε και να συναντάτε άτομα που αντικατοπτρίζουν τα βαθύτερα ενδιαφέροντά σας. Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο των ομάδων, της φιλίας και των ανθρωπιστικών αναζητήσεων. Αν γραφτείτε σε ένα δίκτυο ατόμων που μοιράζονται τις πεποιθήσεις σας – όπως η προστασία του περιβάλλοντος ή τα δικαιώματα των ζώων – είναι πιθανό να συναντήσετε ένα σύντροφο που σκέφτεται όπως εσείς. Δεν θα θέλατε να γνωρίσετε ένα φίλο που μαζί του να μπορείτε να χαλαρώσετε, να γελάσετε ΚΑΙ να σώσετε τον κόσμο;

Δεδομένου ότι χρειάζεστε μεγάλη ελευθερία, μπορεί να προσελκύσετε μια σχέση μεγάλης απόστασης. Οι ασυνήθιστες κι αντισυμβατικές καταστάσεις διαβίωσης δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες στους έρωτες των Υδροχόων. Ίσως θελήσετε να κρατήσετε το δικό σας σπίτι, ακόμα και μετά τους γαμήλιους όρκους. Η σύνδεση με το σύντροφό σας σε νοητικό επίπεδο είναι πολύ πιο σημαντική για σας, από το να τον βλέπετε κάθε μέρα. Προτιμάτε να στέλνετε μηνυματάκια του τύπου «μου λείπεις» από μια πνευματική συγκέντρωση που βρίσκεστε, παρά να ρωτάτε «πώς ήταν η μέρα σου, αγάπη μου;», έπειτα από μια απόλυτα προβλέψιμη μέρα.

Ως το ζώδιο του επαναστάτη, λατρεύετε τις καλές αντιπαραθέσεις και λατρεύετε να σοκάρετε και τους άλλους. Απλά, βεβαιωθείτε ότι δεν βασίζετε τις ερωτικές επιλογές στην ανάγκη σας να αποδείξετε ότι έχετε δίκιο. Εάν η οικογένειά σας πιέζει να βάλετε την κουλούρα, μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι ν’ αποφασίσετε να δεσμευτείτε σε μια μακρόχρονη σχέση. Ενώ θα πρέπει να διατηρείτε την ανεξαρτησία σας, μη φοβάστε να ριζώσετε και ν’ ανακαλύψετε πώς η δέσμευση μπορεί, πραγματικά, να σας απελευθερώσει! Βάζετε τόσο κέφι και τόση δημιουργικότητα σε μια σχέση, που δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην απολαμβάνετε τον έρωτα με το δικό σας περίεργο, αλλά και μοναδικό τρόπο!

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου) είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη και παράδοξα ζώδια. Προσοχή: ο έρωτας μ’ αυτό το ονειροπαρμένο ζώδιο μπορεί να είναι σφοδρός κι εξαιρετικά εθιστικός

Είστε ένα ρομαντικό ζώδιο, Ιχθύες και λατρεύετε να είστε ερωτευμένοι – τουλάχιστον στη θεωρία.

Με κυβερνήτη τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της φαντασίας, λαχταράτε να παρασυρθείτε από τον έρωτα. Οι λαμπεροί Ιχθύες κυβερνούν τη φαντασία κι έχετε έναν τρόπο να κάνετε τα πάντα να μοιάζουν χρωματισμένα με μαγεία και φαντασία. Είστε ευγενικοί, συμπονετικοί κι ευαίσθητοι  κι οι σύντροφοί σας βασίζονται σε σας για να εξομαλύνετε τα πάντα.

Οι Ιχθύες συμβολίζονται από δυο ψάρια που κολυμπούν σε αντίθετες κατευθύνσεις κι αυτό συνοψίζει την προσέγγισή σας στον έρωτα. Αναζητάτε αιώνια ένα σύντροφο που να σας παρέχει τόσο ασφάλεια όσο κι ελευθερία και προβληματίζεστε πραγματικά όταν δεν μπορείτε να τον βρείτε. Τη μια στιγμή είστε ένα σκληροπυρηνικός ρεαλιστής και την αμέσως επόμενη απελπίζεστε και θέλετε να ξεφύγετε στο φανταστικό σας κόσμο.

Γι’ αυτό το λόγο, η πραγματικότητα της δέσμευσης είναι το λιγότερο αγαπημένο σας κομμάτι και, μερικές φορές, θα κάνετε τα πάντα για να το αποφύγετε. Για παράδειγμα, θα παραπονιέστε ασταμάτητα για το πόσο άσχημα σας φέρεται το ταίρι σας. Κρυφά, λατρεύετε το δράμα, αρκεί να πυροδοτεί τις φλόγες των φαντασιώσεών σας. Αυτό είναι πιθανό να προκαλέσει σύγχυση στους φίλους σας, που μπορεί να σας ενθαρρύνουν να εγκαταλείψετε το ταίρι σας. Αλλά όσο γρήγορα κατακρίνετε τους ανθρώπους, το ίδιο γρήγορα γυρνάτε στην αγκαλιά τους…δηλαδή, μέχρι να γνωρίσετε κάτι καλύτερο. Όπως το ψάρι που συμβολίζει το ζώδιό σας, κολυμπάτε στον αμέσως επόμενο. Το σίγουρο είναι ότι ξέρετε και πώς να τον πιάσετε!

Ως ο κυβερνήτης του κάτω κόσμου και του δωδέκατου οίκου του ζωδιακού, μπορεί να γίνετε ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σας όταν είστε ερωτευμένοι.  Παραδεχτείτε το: το γούστο σας στους συντρόφους μπορεί να είναι λίγο αμφίβολο. Σας γοητεύουν οι βασανισμένες ψυχές, οι βρώμικοι καλλιτέχνες ακόμα και τα άτομα που έχουν φανερά μια σκοτεινή πλευρά. Επίσης, οποιοσδήποτε με μια συγκινητική ιστορία μπορεί να λιώσει την ευαίσθητη καρδούλα σας.

Αλλά για να είμαστε και δίκαιοι, το λάθος δεν είναι εντελώς δικό σας. Ο κυβερνήτης σας, ο Ποσειδώνας, είναι ένας θολός υδάτινος πλανήτης όπου είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι είναι αληθινό. Μερικές φορές βιώνετε τη ζωή μ’ αυτό τον τρόπο: δεν είστε σίγουροι τι να πιστέψετε και ποιόν να εμπιστευτείτε. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να σας κάνει ευάλωτους και να βρίσκεστε συχνά σε ρόλο θύματος ή να βγάζετε λάθος συμπεράσματα που θα μετανιώσετε αργότερα. Οι σοφοί Ιχθύες πρέπει να μάθουν πώς να κάνουν πίσω και να τσεκάρουν την πραγματικότητα, πριν κάνουν μεγάλες κινήσεις.

Η μεγαλύτερή σας δυσκολία είναι πώς να εκφράζετε την άποψή σας και να ζητάτε από το ταίρι σας άμεσα αυτό που χρειάζεστε, αντί να μένετε σιωπηλοί και να γίνεστε παθητικο-επιθετικοί όταν είστε δυσαρεστημένοι. Να θυμάστε: κανείς δεν διαβάζει το μυαλό του άλλου! Το γεγονός ότι νιώθετε πολύ έντονα συναισθήματα, δεν σημαίνει ότι το ταίρι σας ξέρει ότι έχετε πληγωθεί. Μπορεί να μπαίνετε από τη μια σχέση στην άλλη, αντί να βελτιώνετε τη σχέση που ήδη έχετε. Ενώ συχνά βρίσκετε το κυνήγι πιο ενδιαφέρον από το ίδιο το θήραμα, να προσέχετε να μη χάσετε τον εαυτό σας στο κυνήγι!

Η απίστευτη διαίσθησή σας, σας βοηθά να νιώσετε τον πόνο του άλλου – αλλά, υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι για να συνδεθείτε με τον έρωτα, απ’ ό,τι μέσα από τη δυστυχία. Η έντονη δημιουργικότητά σας, η επιθυμία σας να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και η αγάπη για όλα τα πλάσματα, σας κάνουν το απόλυτο κελεπούρι. Μια παραμυθένια ιστορία είναι πολύ εφικτή, αρκεί να επιλέξετε ένα σύντροφο που φέρνει στο τραπέζι τόση μαγεία, όση κι εσείς.