Ταρώ

ταρώ

Η προέλευση του Ταρώ είναι, στην πραγματικότητα, ένα μυστήριο. Ουσιαστικά, ολόκληρη η ιστορία του Ταρώ αποτελεί ένα σύμπλεγμα πραγματικών και μυθικών γεγονότων, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να διαφοροποιηθούν και να τεκμηριωθούν. Οι πιο παλιές κάρτες ταρώ που έχουν διασωθεί, χρονολογούνται το 1392 και προέρχονται από τη Γαλλία. Αργότερα, το 18ο και 19ο αιώνα, οι κάρτες ανακαλύφθηκαν από διάφορους σκεπτικιστές μελέτης των απόκρυφων επιστημών και συνδέθηκαν με τα ελληνικά και αιγυπτιακά μυστήρια, την Ερμητική φιλοσοφία, την Καμπάλα, την αλχημεία και άλλα μυστικιστικά συστήματα.

Χρησιμοποιείται σαν εργαλείο για πρόβλεψη, για κάποιον που αναζητά απαντήσεις σε προσωπικές ερωτήσεις. Αναρωτιέται κάποιος: Ποιος είναι ο σκοπός μου και γιατί είμαι εδώ; Ποια είναι τα ταλέντα μου και πώς μπορώ να τα εκφράσω καλύτερα; Ποια είναι τα εμπόδιά μου και πώς μπορώ να τα ξεπεράσω; Πώς μπορώ να βελτιώσω την καριέρα, τις σχέσεις και τα οικονομικά μου;

Η πολύπλευρη φύση του Ταρώ με τις ποικίλες ερμηνείες εξετάζει αυτές τις ερωτήσεις μέσα από τη δύναμη του αρχέτυπου στη ζωή. Οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι επιστημονικά θεμελιωμένες από τον όρο της συγχρονικότητας  του Καρλ Γιουνγκ, για να ανατρέψει αυτό που, μέχρι τότε, λεγόταν ‘τυχαίο γεγονός’. Το Ταρώ είναι μια φιλοσοφική μηχανή που οδηγεί την πνευματική υπόσταση του ατόμου στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ταυτόχρονα, του αφήνει όλη την πρωτοβουλία και την ελευθερία του.

Έχετε απορία για το σεμινάριο;