Τράπουλα ΛΕΝΟΡΜΑΝ

Astrology Center

Το μυστήριο της Madame Anne Marie Lenormand και των καρτών Lenormand είναι ένας θρύλος που γνωρίζουν πολλοί χαρτομάντεις. Η ίδια, ωστόσο, παραμένει μια σχετικά αινιγματική μορφή.

Ο διαχωρισμός των γεγονότων από τη φαντασία μπορεί να είναι δύσκολος, καθώς θρύλοι και μύθοι τείνουν να υλοποιούνται γύρω από αποκρυφιστικές μορφές.

Γνωρίζουμε ότι η Anne Marie Adelaide Lenormand γεννήθηκε στις 27 Μαίου 1772 στο Alencon της Νορμανδίας. Έμεινε ορφανή σε ηλικία 5 ετών και φοίτησε σε σχολείο της μονής των Βενεδικτίνων – ο θρύλος λέει, ότι ήδη είχε φανεί το προφητικό της ταλέντο.  Σε ηλικία 14 ετών έφυγε από τη Νορμανδία και πήγε στο Παρίσι και καθώς η φήμη της ως μάντισσα μεγάλωνε, προσέφερε συμβουλές στην αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα, το Ροβεσπιέρο, το Μαρά και τον τσάρο Αλέξανδρο Ι.  Ήταν, επίσης, παραγωγική συγγραφέας εσωτερικών θεμάτων και δημοσίευσε περίπου 12 κείμενα.

Για να κάνει αυτή την ιστορία ακόμα πιο περίπλοκη, η Madame Lenormand, όπως ήταν γνωστή, χρησιμοποίησε πολλές διαφορετικές κάρτες με ποικιλία συμβόλων, λουλουδιών, μυθολογικών μορφών, ζώων και αριθμολογικών αντιστοιχιών.  Αυτές οι κάρτες πιστεύεται ότι είναι η τράπουλα Grand Lenormand του Grimaud.

Έχετε απορία για το σεμινάριο;