Τράπουλα ΣΦΙΓΓΑ

Ταρώ

Η τράπουλα Σφίγγα αποτελείται συνολικά από 52 κάρτες-σύμβολα. Το κάθε σύμβολο έχει διπλή σημασία – έχει, δηλαδή, ένα φανερό κι ένα κρυφό νόημα. Η κάθε κάρτα μπορεί να συμβολίζει και να παρουσιάζει πράγματα καθημερινά, από τον υλικό κόσμο (αν οι ανησυχίες μας σχετίζονται μ’ αυτό τον κόσμο), αλλά κι άλλες απόκρυφες αιτίες (αν οι αναζητήσεις μας φτάνουν πιο μακριά).

Το πρόσωπο που συμβουλεύεται τα χαρτιά λέγεται ‘ενδιαφερόμενος’ και το πρόσωπο που τα διαβάζει λέγεται ‘ερμηνευτής’. Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να έχει υπόψη του όποιος ζητάει την πρόγνωση της τύχης, είναι ότι αυτή δεν βασίζεται στη μοιρολατρία – είναι σπάνια η περίπτωση που η πορεία των γεγονότων δεν μπορεί να μεταβληθεί.  Τα χαρτιά είναι σύμβολα μιας ζωτικής δύναμης, αλλά μόνο σύμβολα. Η ερμηνεία τους είναι, συχνά,  ευεργετική για τον άνθρωπο που έχει προβλήματα κι αγωνίζεται να τα λύσει. Παράλληλα, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ξέρει πως δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τα χαρτιά για ποταπούς σκοπούς, γιατί οι προβλέψεις ενώ θα είναι αληθινές μπορεί να τον ξεγελάσουν και να τον καθοδηγήσουν στραβά.

Τέλος, κανένα χαρτί δεν έχει μεμονωμένη κι αποκλειστική αξία, γιατί επηρεάζεται από τη θέση του μέσα στο σύνολο και, κυρίως, από τα χαρτιά εκείνα που βρίσκονται δίπλα του.

Έχετε απορία για το σεμινάριο;