Διάφορα

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Astrology Center

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Astrology Center

Ανακαλύψτε τι είναι αυτό που ενεργοποιεί το άγχος σας

Με το γρήγορο ρυθμό της σύγχρονης ζωής το άγχος είναι δεδομένο. Αν δεν έχετε φτάσει στη Νιρβάνα (!), είναι σίγουρο ότι θα έχετε άγχος από καιρό σε καιρό. Υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι καθολικοί στρεσογόνοι παράγοντες: θέματα υγείας, οικονομικά προβλήματα, προβλήματα στην κυκλοφορία, όταν ήδη έχετε αργήσει.  Ωστόσο, αυτό που ενοχλεί ένα Δίδυμο είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ενοχλεί έναν Παρθένο, που προσπαθεί να διορθώσει τα πάντα, ή έναν Καρκίνο που αγωνίζεται να νιώσει ασφαλής. Τι σας αγχώνει περισσότερο και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό;

ΚΡΙΟΣ

Βασίζεστε στη δυναμική κριαρίσια σας ενέργεια για να τα καταφέρετε μέσα στη μέρα και νιώθετε ευάλωτοι όταν σας τελειώνει! Ειδικά όταν δεν έχετε διάθεση ή είστε άρρωστοι, νιώθετε πιεσμένοι κι αγχωμένοι για όλες αυτές τις δουλειές που δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε. Είστε συνηθισμένοι να το παίζετε Σούπερμαν (ή Σούπερ γούμαν) και ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο για να τεμπελιάσετε. Η συμβουλή μας είναι να βάζετε τους στόχους σας στην άκρη για μια μέρα την εβδομάδα, υπέροχα κριαράκια,  και να διασκεδάζετε ή να μην κάνετε τίποτα. Η ζωή θα συνεχιστεί και χωρίς εσάς!

ΤΑΥΡΟΣ

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αγαπητοί Ταύροι, θέλετε να σας θεωρούν ικανούς. Γι’ αυτό παίρνετε το χρόνο σας, για να κάνετε τα πράγματα σωστά. Όταν υπάρχει ένας δύσκολος  στόχος, φοβάστε ότι δεν θα έχετε αρκετό χρόνο για να τον κάνετε σωστά κι ότι  μπορεί να τα κάνετε θάλασσα. Ως ειρηνοποιός, αγχώνεστε επίσης όταν έχετε πληγώσει τα συναισθήματα κάποιου ή δεν μπορείτε να επιλύσετε μια διαφωνία. Βασιστείτε στο αλάθητο ένστικτό σας και πιστέψτε ότι η πραγματικά σας αξία και η εντιμότητά σας, τελικά θα κυριαρχήσουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η αλήθεια είναι,  αγαπημένοι Δίδυμοι, ότι δεν αντέχετε τους ανόητους. Όταν το αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά σας κάνει μια ηλίθια κίνηση, το άγχος  σας χτυπάει ταβάνι! Και λίγα πράγματα σας εκνευρίζουν – όπως, για παράδειγμα, λέξεις που προφέρονται ή γράφονται λανθασμένα. Είστε ικανοί να γίνετε έξαλλοι όταν έχετε να κάνετε με αργούς ή ξεροκέφαλους  ανθρώπους, όταν νιώθετε σαν να μιλάτε σε τοίχο. Χρειάζεστε δραστηριότητες που ηρεμούν το υπερδραστήριο μυαλό σας, όπως η γιόγκα ή να φτιάχνετε γλάστρες σε μαθήματα κεραμικής.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η αίσθηση της ανασφάλειας είναι ένα σίγουρο εισιτήριο άγχους για σας. Το καβούρι κατεβάζει ρολά και σας κάνει να φαίνεστε πιο σκληροί από ό, τι πραγματικά είστε, έτσι ώστε οι άλλοι να μην καταλάβουν πόσο βαθιά επηρεάζεστε όταν σας κριτικάρουν, σας αγνοούν ή ξεσπούν πάνω σας με θυμό. Συχνά, καταπίνετε τα συναισθήματά σας – είναι σημαντικό να λέτε στους ανθρώπους τι χρειάζεστε, αντί να υποχωρείτε στο καβούκι σας και να πάθετε έλκος από το άγχος. Αναπνεύστε μέσα στην κοιλιά σας (διαφραγματική αναπνοή): η πραγματική σας ασφάλεια βρίσκεται εκεί!

ΛΕΩΝ

Οποιαδήποτε κατάσταση που δεν έχετε τον έλεγχο και δεν ξέρετε τι να κάνετε, ενεργοποιεί το άγχος σας, αγαπητά λιονταράκια! Μια βλάβη στον υπολογιστή μπορεί να σας φρικάρει σε χρόνο μηδέν. Το να μην μπορείτε να βρείτε κάτι που έχετε χάσει, θα μπορούσε να σας κάψει τα κυκλώματα από το άγχος. Ακόμα κι ο έρωτας μπορεί να σας γεμίσει λυσσασμένες ορμόνες και τρωτά σημεία που σας κάνουν από βασιλιά ή βασίλισσα, σε ένα παιδί γεμάτο ανασφάλειες. Να αφήνετε τα πράγματα να παίρνουν το δρόμο τους και να αποδεχτείτε αυτό που υπάρχει: θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Φίλοι Παρθένοι, σκέφτεστε πάρα πολύ – κι αυτό αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο άγχος σας. Και μόνο η σκέψη να δοκιμάσετε κάτι καινούριο κι άγνωστο μπορεί να σας κάνει κόμπο το στομάχι, αλλά μόλις ξεκινήσετε είστε μια χαρά. Ένα πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει είναι να φτιάχνετε λίστες. Αγχώνεστε, επίσης, όταν κάποιος που αγαπάτε παλεύει με κάτι ή πονάει. Αντί να προσπαθείτε να διορθώσετε τα πράγματα για τους άλλους, χρησιμοποιήστε τις ισχυρές σας δεξιότητες οραματισμού για να φανταστείτε ένα θετικό αποτέλεσμα – στη συνέχεια, εμπιστευτείτε ότι όλα θα πάνε καλά.

ΖΥΓΟΣ

Το να μην σας φέρονται δίκαια είναι πολύ αγχωτικό για σας, όμορφοι Ζυγοί. Θα περάσετε ώρες ζυγίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας αντιπαράθεσης με κάποιον – τόσο πολύ, που μπορεί ακόμα και να αρρωστήσετε! Αντί να μένετε σιωπηλοί ή να υπερβάλλετε προσπαθώντας να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, ανταποκριθείτε με ηρεμία. Να είστε σύντομοι και να περιορίσετε τα μεγάλα κηρύγματα ή τις κατηγορίες. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα όταν οι άνθρωποι ξέρουν ποια είναι η θέση σας. Ένα τακτοποιημένο περιβάλλον θα συμβάλλει σημαντικά στην ηρεμία σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν πόσο ευαίσθητοι είστε, φίλοι Σκορπιοί, γιατί το κρύβετε καλά. Εσείς είστε μια αθόρυβη δύναμη – επομένως, οι δυνατές φωνές και γενικά ο θόρυβος μπορεί γρήγορα να σας αγχώσουν. Νιώθετε, επίσης, ένταση και νευρικότητα όταν δεν έχετε αρκετή ιδιωτικότητα. Οι προθεσμίες είναι άλλη μια πηγή άγχους για σας: προτιμάτε να παίρνετε το χρόνο σας, παρά να βιάζεστε να ολοκληρώσετε πράγματα. Βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν τις ανάγκες και τα όριά σας, έτσι ώστε να μπορείτε να διαπραγματευτείτε το καλύτερο για όλους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όλα για σας έχουν να κάνουν με την κίνηση, αγαπητοί Τοξότες, οπότε το να κολλάτε στην κυκλοφορία είναι ο προσωπικός σας εφιάλτης. Επίσης, δεν τα πάτε καλά με επίσημα γεγονότα ή επαγγελματικές συναντήσεις, όπου πρέπει να ενεργείτε σωστά και να συμπεριφέρεστε σύμφωνα με τους κανονισμούς της εταιρείας. Οποιαδήποτε κατάσταση σας περιορίζει , όπως ένας σύντροφος που σας πιέζει για δέσμευση ή ένα αφεντικό με παράλογες απαιτήσεις, μπορεί να σας προκαλέσει άγχος. Βεβαιωθείτε ότι περνάτε αρκετό χρόνο έξω, για να τροφοδοτήσετε το ανήσυχο πνεύμα σας, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε τόσο περιορισμένοι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ζητάτε πολλά από τον εαυτό σας, φίλοι Αιγόκεροι. Και, αισθάνεστε πιεσμένοι όταν αποτυγχάνετε να ανταποκριθείτε στις υψηλές σας προσδοκίες. Εύκολο είναι να καταλήξετε στο «τι θα γινόταν αν…» και «αν μόνο…» και να βγάζετε καπνούς απ’ τα αυτιά, κάνοντας ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν ή να λαχταράτε αυτό που δεν μπορείτε να έχετε. Το φάρμακο είναι να ζείτε τη στιγμή, το μόνο μέρος που μπορεί να βρεθεί η χαρά. Και, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να χαλαρώσετε μέσα στη φορτωμένη σας μέρα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν και το «ζήσε κι άσε τους άλλους να ζήσουν» είναι το σύνθημά σας, αγαπημένοι Υδροχόοι, σας αρέσει πραγματικά να γίνονται τα πράγματα με το δικό σας τρόπο. Απογοητεύεστε όταν δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε αυτό που θέλετε να κάνετε. Ούτε μπορείτε να συμμορφωθείτε με τους ανθρώπους που προσπαθούν να σας αλλάξουν τη γνώμη. Είστε, ήδη, νευρικοί κι αγχώνεστε από τις χρονικές πιέσεις νιώθοντας ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο. Ωστόσο, κατά ένα παράδοξο τρόπο, με την ηρεμία  θα καταφέρετε πολύ περισσότερα και θα νιώθετε πιο χαλαροί!

ΙΧΘΕΙΣ

Λατρεύετε την ιδωτικότητά σας, αγαπητά ψαράκια, επομένως οι δημόσιες ομιλίες ή άλλες καταστάσεις στις οποίες αισθάνεστε εκτεθειμένοι, μπορεί να είναι αγχωτικές. Το δυνατό σας κομμάτι είναι η λεπτότητα – νιώθετε άγχος από τη δυνατή μουσική και τους αγενείς ανθρώπους. Και εκνευρίζεστε – μέχρι που αρρωσταίνετε – γιατί δεν ξέρετε πώς να προστατευτείτε  από τις εισβολές. Υιοθετήστε μια στάση του τύπου «κι αυτό θα περάσει» και βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο μόνοι σας για να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας και να ξεκινήσετε από την αρχή, φρέσκοι κι αναζωογονημένοι.