Διάφορα

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

trito mati

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

trito mati

Το τσάκρα του Τρίτου Ματιού είναι το ενεργειακό κέντρο του σώματός μας που είναι υπεύθυνο για την πραγματικότητα, την αντίληψη, την εκδήλωση, τη σκέψη και τη διαίσθηση.

Σύμφωνα με τη γιογκική φιλοσοφία, το Τρίτο Μάτι συνδέεται με τη δυαδικότητα – η δυαδικότητα είναι ένας τύπος αντίληψης αντίθετος με την πραγματικότητα και δημιουργείται αποκλειστικά από το μυαλό.

Μόλις το τσάκρα του Τρίτου Ματιού εναρμονιστεί με τα υπόλοιπα τσάκρα, λέγεται ότι ανοίγεται μια πόρτα στην πνευματική διαφώτιση. Όταν το τσάκρα του Τρίτου Ματιού μας είναι καθαρό και ισορροπημένο, βλέπουμε τη ζωή με σαφήνεια και διαθέτουμε ισχυρή διαίσθηση, διορατικότητα, αυτογνωσία και συναισθηματική ισορροπία.  Από την άλλη πλευρά, όταν το τσάκρα του Τρίτου Ματιού μας είναι μπλοκαρισμένο ή ανισόρροπο, τείνουμε να αγωνιζόμαστε με προβλήματα όπως η στενοκεφαλιά, ο κυνισμός, το άγχος, η κατάθλιψη, η παράνοια και διάφορες άλλες ψυχικές ασθένειες και διαταραχές της διάθεσης.

Εάν νομίζετε ότι μπορεί το τσάκρα του Τρίτου σας Ματιού να είναι μπλοκαρισμένο, σκεφτείτε την παιδική σας ηλικία. Μεγαλώσατε μέσα σε μια στενόμυαλη οικογένεια; Οι γονείς σας ενθάρρυναν την ελεύθερη σκέψη όταν ήσασταν παιδιά ή έπρεπε να υπακούτε χωρίς ερωτήσεις; Ήταν συναισθηματικά σταθερό το περιβάλλον της παιδικής σας ηλικίας; Οι γονείς σας εκτιμούσαν τη διαίσθηση και τις απόψεις σας; Εάν όχι, είναι πολύ πιθανό να αγωνίζεστε με τα προβλήματα του τσάκρα του Τρίτου Ματιού, σαν αποτέλεσμα της παιδικής σας ηλικίας.

Μην ανησυχείτε, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη δική σας μοναδική διαδικασία θεραπείας του τσάκρα του Τρίτου Ματιού.

Τι είναι το τσάκρα του Τρίτου Ματιού;

Το τσάκρα του Τρίτου Ματιού,  ή Anja, είναι το ενεργειακό κέντρο μέσα στο σώμα μας που είναι υπεύθυνο για τη διαίσθηση, τη φαντασία, τη σκέψη και την αυτογνωσία. Βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου, ακριβώς πάνω από τα μάτια και σχετίζεται με το μπλε indigo και την επίφυση στον εγκέφαλο. Αυτό το τσάκρα βοηθά στη ρύθμιση της ενέργειας που συνδέεται με τη διορατικότητα και τη σοφία.

Τι είναι η θεραπεία του τσάκρα του Τρίτου Ματιού;

Η θεραπεία του τσάκρα του Τρίτου Ματιού είναι η πρακτική του καθαρισμού, του ανοίγματος και της εξισορρόπησης του τσάκρα του Τρίτου Ματιού, μέσα στο σώμα μας. Η θεραπεία του τσάκρα του Τρίτου Ματιού χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα ολιστικών θεραπειών για να φέρει αρμονία και να ευθυγραμμίσει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν τεχνικές όπως ο διαλογισμός, η επίγνωση, η χρωματοθεραπεία, η θεραπεία με ήχους, η γιόγκα, η ενδοσκόπηση, η αρωματοθεραπεία και πολλές άλλες.

22 Σημάδια που δείχνουν ότι το τσάκρα του Τρίτου Ματιού δεν είναι υγιές

Ο καλύτερος τρόπος για να το διαπιστώσετε, είναι να δώσετε προσοχή στις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ενέργειες και τις φυσικές αισθήσεις στο σώμα σας.

 • Σπάνια νιώθετε δημιουργικοί ή εμπνευσμένοι από οτιδήποτε
 • Αγνοείτε τη διαίσθησή σας
 • Είστε, είτε υπερβολικά λογικοί, είτε υπερβολικά συναισθηματικοί
 • Σας απορροφούν οι λεπτομέρειες, αλλά δυσκολεύεστε να δείτε την ευρύτερη εικόνα
 • Συχνά χάνεστε στις σκέψεις σας
 • Συνήθως βυθίζεστε σε ονειροπολήσεις για να αποφύγετε την πραγματικότητα
 • Είστε συναισθηματικά αντιδραστικοί και εκνευρίζεστε εύκολα
 • Είστε εθισμένοι σε εξωτερικά πράγματα που πιστεύετε ότι θα σας κάνουν ευτυχισμένους (σχέσεις, φαγητό, σεξ, χρήματα, κοινωνική κατάσταση, αγορές κ.λπ.)
 • Δυσκολεύστε να δείτε καθαρά την πραγματικότητα (βλ. διανοητικές στρεβλώσεις)
 • Δεν φαίνεται να συνδέεστε με το βαθύτερο εαυτό ή την ψυχή σας
 • Οι αλληλεπιδράσεις σας με τους άλλους είναι πολύ ασήμαντες ή επιφανειακές
 • Δεν εμπιστεύεστε ή αντιπαθείτε εύκολα τους ανθρώπους
 • Έχετε άκαμπτες απόψεις για τον κόσμο, που δεν είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε
 • Είστε ισχυρογνώμονες
 • Σας είναι δύσκολο να είστε ανοιχτόμυαλοι
 • Ενδέχεται να θεωρηθείτε αλαζονικοί και δογματικοί, ή …
 • Μπορεί να θεωρηθείτε ονειροπόλοι και αβάσιμοι
 • Υποφέρετε συχνά από πονοκεφάλους ή ημικρανίες
 • Είστε έντονα προσκολλημένοι στα αποτελέσματα
 • Δεν έχετε εστίαση και αποφασιστικότητα
 • Έχετε προβλήματα όρασης και ιγμορίτιδας
 • Υποφέρετε από ψευδαισθήσεις – ψυχικές ασθένειες

Με πόσα από αυτά τα σημεία μπορείτε να σχετιστείτε;

Το τσάκρα του Τρίτου Ματιού είναι ανεπαρκές ή υπερβολικό; Το ξέρατε ότι υπάρχουν δυο τύποι ανισορροπίας στα τσάκρα;

Ενώ ένα ανεπαρκές τσάκρα Τρίτου Ματιού είναι παθητικό ή ενεργειακά «μουδιασμένο», ένα υπερβολικό, παραπανίσιο τσάκρα Τρίτου Ματιού είναι ενεργητικά επιθετικό ή μανιακό –  ας δούμε ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσά τους:

Ανεπαρκές: άψυχο, αργό, παθητικό, μπλοκαρισμένο, στραμμένο προς τα μέσα (δεν υπάρχει αρκετά ροή ενέργειας).

Υπερβολικό: ζωντανό, ταραγμένο, αντιδραστικό, επιθετικό, στραμμένο προς τα έξω (ρέει πάρα πολύ ενέργεια).

Επομένως, αν έχετε ανεπαρκές τσάκρα Τρίτου Ματιού, θα είστε πιο επιρρεπείς σε ονειροπολήσεις, έλλειψη βάσης και ψυχική σύγχυση. Από την άλλη μεριά, αν έχετε υπερβολικό τσάκρα τρίτου ματιού θα είστε επιρρεπείς σε ισχυρογνωμοσύνη, κυνισμό και αλαζονεία.

Το ερώτημα είναι, τι είδους ανισορροπία έχετε; Επίσης είναι δυνατό να βρίσκεστε κάπου στη μέση.

Τεχνικές για τη θεραπεία του τσάκρα του Τρίτου Ματιού

Πώς είναι, λοιπόν, ένα υγιές και ισορροπημένο τσάκρα Τρίτου Ματιού;

Όταν έχετε ένα καθαρό και αρμονικό τσάκρα Τρίτου Ματιού, είστε ήρεμοι, συνειδητοποιημένοι και συνετοί. Δεν ελέγχεστε ούτε περιορίζεστε από το μυαλό και σας είναι εύκολο να διακρίνετε την αλήθεια από την ψευδαίσθηση. Θα είστε, επίσης, πολύ πιο διορατικοί και θα κατανοείτε τον εαυτό σας, τους άλλους και τη ζωή, γενικότερα. Η διαίσθησή σας θα λειτουργεί αβίαστα, καθώς λαμβάνετε σοφές αποφάσεις που στηρίζονται στην πραγματικότητα κι όχι στη φαντασία.

Μόλις ανοίξετε και ισορροπήσετε το Τρίτο σας Μάτι, θα δείτε ότι είναι πιο εύκολο να είστε αντικειμενικοί και λιγότερο προσκολλημένοι στις περιορισμένες πεποιθήσεις σας. Σαν αποτέλεσμα, η ζωή θα αποκτήσει μια πιο ρευστή και ζωντανή ποιότητα, που θα σας βοηθήσει να είστε πιο δημιουργικοί κι αυθόρμητοι. Θα μπορέσετε να δείτε τη ζωή από μια πανοραμική άποψη που θα σας δώσει σοφία και συμπόνια. Πνευματικά μιλώντας, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε μυστικιστικές καταστάσεις της ύπαρξης πολύ πιο εύκολα, όπως το αίσθημα της διαχρονικότητας και της απεραντοσύνης  που συνοδεύει τον θάνατο του εγώ.  Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ακόμη και ότι αναπτύσσουν ικανότητες, όπως η διόραση, μετά από τη θεραπεία του τσάκρα του Τρίτου Ματιού.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ συναρπαστικά, έτσι δεν είναι; Αλλά, θα πρέπει να καταλάβετε ότι η θεραπεία του τσάκρα του Τρίτου Ματιού μπορεί να πάρει χρόνο, επειδή είναι μια διαδικασία εσωτερικής ανάπτυξης. Μερικές φορές, πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα μέσα μας, πριν βρούμε τη σαφήνεια που αναζητούμε. Γι’ αυτό ετοιμαστείτε να κάνετε αλλαγές και να διατηρήσετε την καρδιά σας ανοιχτή.

Παρακάτω ακολουθούν διάφορες τεχνικές για τη θεραπεία του τσάκρα του Τρίτου Ματιού, που θα σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε αυτό το ενεργειακό κέντρο:

 

 1. Διερευνήστε διαφορετικές προοπτικές και απόψεις

Ταιριάζει καλύτερα: σε μπλοκαρίσματα υπερβολής.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που σχετίζεται με μπλοκαρισμένο Τρίτο Μάτι είναι το άκαμπτο κι αυταρχικό μυαλό. Για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε να διαβάσετε βιβλία, να παρακολουθήσετε κάποιο ενδιαφέρον πρόγραμμα ή να πειραματιστείτε με καινούριες και πρωτότυπες δραστηριότητες. Ακόμα κι αν σας φαίνεται λίγο περίεργο στην αρχή, προσπαθήστε να είστε περίεργοι για άλλες προοπτικές και τρόπους ζωής, διαφορετικούς από τους δικούς σας.

 1. Αφαιρέστε το ασβέστιο από την επίφυσή σας

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Η επίφυσή σας είναι μια μικροσκοπική μάζα σε σχήμα μπιζελιού στον εγκέφαλό σας που συνδέεται με μπλοκάρισμα στο τσάκρα του Τρίτου Ματιού. Ενώ η επίφυση είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση των κύκλων ύπνου και των αναπαραγωγικών ορμονών, έχει επίσης ισχυρές μυστικιστικές ρίζες. Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί, όπως οι αρχαίοι Θιβετιανοί, Αιγύπτιοι και Κινέζοι πίστευαν ότι η επίφυση είναι υπεύθυνη για την πνευματική συνείδηση. Για να αφαιρέσετε το ασβέστιο από την επίφυσή σας, προσπαθήστε να αποφύγετε προϊόντα και πηγές νερού που περιέχουν φθόριο.

 1. Στηρίξτε τον εαυτό σας με συνειδητότητα

Ταιριάζει καλύτερα: μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας

Το Τρίτο Μάτι λειτουργεί καλύτερα όταν στηρίζεται στην πραγματικότητα. Διαφορετικά,  πολύ εύκολα χανόμαστε στη φαντασία και τις παραισθήσεις. Προσπαθήστε να εξασκηθείτε να είστε παρόντες με ό, τι προκύπτει στην καθημερινή σας ζωή. Η εστίαση στην αναπνοή θα σας βοηθήσει.

 1. Βγείτε έξω στον ήλιο!

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Καθώς το στοιχείο του τσάκρα του Τρίτου Ματιού είναι το φως, μπορεί να δείτε ότι το μυαλό σας γίνεται πολύ πιο καθαρό, αν βγαίνετε έξω λίγο περισσότερο. Αν ζείτε σε σκοτεινό ή κρύο κλίμα, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τη θεραπεία με φως, αν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια εκεί που ζείτε. Ευτυχώς, εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Σε φυσικό επίπεδο, το φως ξυπνά την επίφυση, που βελτιώνει τη λειτουργία του Τρίτου Ματιού.

 1. Χρησιμοποιήστε βότανα

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Χρησιμοποιήστε βότανα, σαν την αψιθιά, το γλυκάνισο, το σαφράν, το γιασεμί, τη λεβάντα, τα φρούτα του πάθους, το δεντρολίβανο και το μπλε λωτό. Μπορείτε να ψεκάσετε μ’ αυτά τα βότανα, να τα κάψετε σαν θυμίαμα ή να τα αλείψετε τοπικά (σε αραιωμένη μορφή). Ένας από τους καλύτερους τρόπους να πάρετε βότανα είναι να τα πιείτε σαν τσάι.

 

 1. Εξερευνήστε τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Μια σημαντική αιτία δυσλειτουργίας του Τρίτου Ματιού είναι οι περιορισμένες βασικές πεποιθήσεις. Οι βασικές πεποιθήσεις είναι οι κεντρικές πεποιθήσεις που έχουμε για τον εαυτό μας, οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε φόβο, ανασφάλεια και αποστροφή για τον εαυτό μας.. Οι κοινές βασικές πεποιθήσεις περιλαμβάνουν το “δεν το αξίζω”, το “είμαι κακός άνθρωπος” και το “αξίζω να τιμωρηθώ”. Αποκαλύπτοντας τις κρυμμένες βασικές πεποιθήσεις σας, μπορεί να σώσετε τον εαυτό σας από χρόνια ψυχοθεραπείας (για να μην αναφέρουμε τη βελτιωμένη ψυχική υγεία!).

 1. Μουρμουρίστε ή σιγοτραγουδήστε τον ήχο «ΟΜ»

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Αυτός ο ήχος ταιριάζει με τη δόνηση του τσάκρα του τρίτου ματιού. Δοκιμάστε να τραβήξετε τα γράμματα σε ήχους, όπως «οοοομμμμ»… Μπορείτε, επίσης, να ακούσετε αμφιωτικούς ήχους (binaural beats) [είδος μουσικής θεραπείας] κι έτσι να  ενεργοποιήσετε και να καθαρίσετε όλα τα τσάκρα μέσω εναλλασσόμενων ηχητικών κυμάτων.

 1. Τρώτε περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Βάλτε στη διατροφή σας περισσότερα λαχανικά και φρούτα που βοηθούν το τσάκρα Τρίτου Ματιού: δαμάσκηνα, χουρμάδες, βατόμουρα, σύκα, σταφίδες, μελιτζάνες, μωβ λάχανο, μωβ καρότα και μωβ πατάτες.

 1. Επικοινωνήστε με το πνεύμα της κουκουβάγιας για καθοδήγηση

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Η Κουκουβάγια είναι το συμβολικό τοτεμικό ζώο του τσάκρα του Τρίτου Ματιού. Για να έρθετε σε επαφή με την Κουκουβάγια, σκεφτείτε πού χρειάζεστε περισσότερο βοήθεια – μπορείτε να επικοινωνήσετε μ’ αυτό τον πνευματικό οδηγό μέσω διαλογισμού, οπτικοποίησης και προσευχής.

10. Παρατηρήστε όλα όσα σκέφτεστε και κάνετε

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Η αυτό-παρατήρηση είναι μια σημαντική ικανότητα που μπορείτε να αναπτύξετε και βοηθά να αυξήσετε την αυτογνωσία σας. Προσπαθήστε να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σ’ ένα προσωπικό ημερολόγιο κάθε μέρα – προσπαθήστε να αναλύσετε γιατί πιστεύετε ορισμένα πράγματα και συμπεριφέρεστε με διάφορους τρόπους.

 1. Δοκιμάστε να κοιτάζετε τ’ αστέρια και το φεγγάρι

Ταιριάζει καλύτερα: σε μπλοκαρίσματα λόγω υπερβολής

Το να κοιτάζετε το νυχτερινό ουρανό είναι ένας απλός, αλλά θαυμάσιος τρόπος να βάλετε τα πάντα σε προοπτική. Το να κοιτάτε το φεγγάρι και τα αστέρια έχει την τάση να ανοίγει το μυαλό  και σας βοηθά να ξεπεράσετε τους περιορισμούς σας.

 1. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια, όπως πατσουλί, λιβάνι, φασκόμηλο, σανταλόξυλο, άρκευθος, βετιβέρ. Μπορείτε να τα βάλετε σε συσκευή καύσης αιθέριων ελαίων ή να τα φορέσετε επάνω σας με ένα ειδικό μενταγιόν.

 1. Αρχίστε να παρατηρείτε τις σκέψεις σας

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Δοκιμάστε τεχνικές διαλογισμού που σας βοηθάνε να μάθετε πώς να παρατηρείτε το μυαλό και τις σκέψεις σας. Ο νούμερο ένα λόγος που μπλοκάρει το τσάκρα του Τρίτου Ματιού, είναι γιατί πιστεύουμε τις σκέψεις που βρίσκονται μέσα στο κεφάλι μας κι επομένως, ταυτιζόμαστε μαζί τους. Όταν μάθουμε πώς να παρατηρούμε απλώς τις σκέψεις μας, μπορεί να ανακαλύψουμε ότι οι σκέψεις είναι πολύ προσωρινές και αυθόρμητες: δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς, εκτός αν, εμείς, τους δώσουμε νόημα.

 1. Οραματιστείτε το τσάκρα του Τρίτου Ματιού

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Φανταστείτε μια περιστρεφόμενη μπάλα μέσα σε ένα μπλε-μωβ φως, να λάμπει μέσα στην περιοχή του έκτου σας τσάκρα. Νιώστε τη μπάλα αυτής της μπλε-μωβ ενέργειας να διαλύει όλα τα μπλοκαρίσματα, τη νωθρότητα ή τις επιθετικές ροές ενέργειας μέσα σας.

 1. Δώστε προσοχή στα όνειρά σας

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Τα όνειρά σας έχουν από τη φύση τους πλούσιους συμβολισμούς και εκφράζουν τους ασυνείδητους φόβους, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Το Τρίτο Μάτι μπορεί να σας βοηθήσει να ερμηνεύσετε τα όνειρά σας, οπότε προσπαθήστε να τα σκέφτεστε κάθε πρωί για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Να θυμάστε, οι ονειροκρίτες δεν μπορούν να σας προσφέρουν την ακριβή ερμηνεία που χρειάζεστε. Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να διαβάσετε κάποιον, δείτε αν μπορείτε να ανακαλύψετε μόνοι σας το νόημα που κρύβουν τα όνειρά σας. Συχνά μεταφέρονται σημαντικά μαθήματα και μηνύματα μέσα στον κόσμο των ονείρων.

 1. Χρησιμοποιήστε κρυστάλλους

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Χρησιμοποιήστε κρυστάλλους, σαν ενεργητικά τοτέμ που θα σας βοηθήσουν να εξισορροπήσετε την ενέργεια του τσάκρα του Τρίτου Ματιού. Δοκιμάστε να διαλογιστείτε με τη βοήθεια σουγκίτη, ζαφειριού, λάπις λάζουλι, κυανίτη, λαμπραντορίτη και αμέθυστου.

 

 1. Υποστηρικτικές δηλώσεις

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Κάθε μέρα να επαναλαμβάνετε νοερά στο μυαλό σας υποστηρικτικές και στοργικές επιβεβαιώσεις. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια δήλωση με την οποία, πραγματικά, ταυτίζεστε. Μερικά παραδείγματα είναι: «εγώ δημιουργώ την πραγματικότητά μου», «εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου», «βλέπω με σαφήνεια», «συνδέομαι με τη σοφία του σύμπαντος», «είναι ασφαλές για μένα να δω την αλήθεια», «εμπιστεύομαι τον εαυτό μου», «η καρδιά και το μυαλό μου είναι σε πλήρη ισορροπία».

 

 1. Φορέστε μπλε indigo χρώμα!

Ταιριάζει καλύτερα: και σε μπλοκαρίσματα ανεπάρκειας και σε μπλοκαρίσματα υπερβολής

Το να φοράτε και να περιβάλλεστε από το μπλε indigo χρώμα, είναι ένας θαυμάσιος, απλός τρόπος για να τονώσετε το τσάκρα του Τρίτου Ματιού.