Περί Αστρολογίας

Vertex

vertex

Vertex

vertex

Το Vertex είναι μια έννοια αστρολογική που δεν είναι ευρέως γνωστή, αλλά έχει ουσιαστικό ρόλο στην κατανόηση διάφορων γεγονότων της ζωής μας.  Βάσει ορισμού, το Vertex είναι η κορυφή ή το υψηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει ένα αστρικό σώμα.  Στον αστρολογικό χάρτη το Vertex υπολογίζεται σαν να είναι το σημείο που βρίσκεται στην ένωση της εκλειπτικής και της Κύριας Καθέτου που χωρίζει την αστρική σφαίρα σε μπροστινό και πίσω μέρος.  Είναι κάτι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί με μαθηματικό τρόπο και ίσως, αυτός είναι ο λόγος που δεν αναφέρεται συχνά στις αστρολογικές συζητήσεις.  Πιο απλοϊκά θα μπορούσαμε να πούμε, ότι το Vertex βρίσκεται, υποθετικά, στο δεξί ημισφαίριο του γενέθλιου χάρτη, μεταξύ του 5ου, 6ου, 7ου και 8ου Οίκου, οι οποίοι επηρεάζουν περισσότερο την προσωπική μας ζωή.

Το Vertex, γενικά, είναι ο τρόπος με τον οποίο μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι γύρω μας, και τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας.   Έτσι καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και για να έχουμε μια πλήρη εικόνα, χρειάζεται να ξέρουμε το ζώδιο όπου συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, καθώς και τον οίκο.

Σήμερα, θα εξετάσουμε το σημείο Vertex στα ζώδια,  για να μπορέσουμε να καταλάβουμε της άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς μας.  Είναι οι εξαναγκασμοί μας, που πρέπει να τους εντοπίσουμε, να τους μάθουμε και να τους διαμορφώσουμε αναλόγως.

Vertex στον Κριό

Υποτίθεται ότι οι προσδοκίες του κόσμου για σάς είναι να απολαμβάνετε τα θετικά της ηγετικής σας φύσης, να ξεκινάτε νέες τάσεις, να είστε αποφασιστικοί, να ξεπερνάτε τους φόβους σας και να μην έχετε δισταγμούς και ανασφάλειες για να πετύχετε τους στόχους σας.

Αν όλα αυτά επιτευχθούν, τότε θα ικανοποιήσετε τις βασικές ψυχολογικές ανάγκες και θα νιώθετε απελευθερωμένοι σε κίνηση και έκφραση.  Θα έχετε κίνητρα να καινοτομήσετε, να πρωτοστατήσετε και μπορεί να εμφανίσετε ικανότητες από το υποσυνείδητό σας, που δεν γνωρίζατε ότι έχετε.

Αν δεν επιτευχθούν όμως, τότε ο έλεγχος τον καταστάσεων μπορεί να περάσει σε χέρια άλλων και  να νιώθετε ανικανοποίητοι λόγω συμβιβασμών ή μετριότητας από την πλευρά σας.  Ακόμα, μπορεί να νιώσετε ένα κενό στην προσωπικότητά σας καθώς το είναι σας θα έχει πληγωθεί ψυχολογικά.

Vertex στον Ταύρο

Υποτίθεται ότι οι άλλοι περιμένουν από εσάς, να ολοκληρώνετε καταστάσεις, να είστε αυτόνομοι και αυτάρκεις, να ρυθμίζετε ζητήματα ασφάλειας και να έχετε καλλιτεχνικές τάσεις.

Αν όλα αυτά επιτευχθούν, τότε μπορεί να δημιουργήσετε λύσεις για σοβαρά συναισθηματικά και υλικά κενά.  Ξεπερνάτε την εξάρτηση από άλλους και χειρίζεστε  με ευκολία, τα δικά σας ζητήματα.

Αν δεν τα καταφέρετε, όμως, τότε θα είναι ένας λόγος που μπορεί να σας κρατήσει πίσω, γιατί δεν θα έχετε αυτοπεποίθηση, ώστε να μπορείτε να συντηρήστε μόνοι σας και να στέκεστε στα δικά σας πόδια.  Ακόμα, μπορεί να αισθάνεστε συναισθηματική και κοινωνική εξάρτηση.

Vertex στους Διδύμους

Υποτίθεται ότι οι άλλοι προσδοκούν για σάς να έχετε ικανότητα στη συγγραφή και στην επικοινωνία.  Τα επιχειρήματά σας είναι δυνατά και μπορείτε να ξεκαθαρίζετε δύσκολες καταστάσεις.  Τα μεγάλα σας ατού είναι η διαύγεια σκέψης, οι ιδέες σας είναι ξεκάθαρες, το γράψιμο και ο λόγος σας δυνατά κάτι που σας καθιστά ικανούς να επιβάλλετε τη δική σας άποψη και σας βοηθάει να ξεχωρίζετε από το πλήθος.

Αν όλα αυτά επιτευχθούν, τότε θα μάθετε να επιλέγετε τις κουβέντες σας πιο προσεχτικά και να έχετε τα στοιχεία για να τις υποστηρίξετε, κάτι που θα σας βοηθήσει να περάσετε τις ιδέες σας πιο εύκολα και αποτελεσματικά, στους άλλους. Επίσης, δεν θα ντρέπεστε να επικοινωνείτε και να υποστηρίζετε τις ιδέες και τα θέλω σας.  Θα είστε πάντα ανανεωμένοι και θα έχετε την ανάγκη να ερευνάτε και να εμβαθύνετε σε διάφορες καταστάσεις.

Αν όμως δεν επιτευχθούν, τότε μπορεί να χαθεί η ουσία των όσων λέτε ή γράφετε, να βγείτε εκτός θέματος, ή να μην υπάρχει συνοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να βγάλετε άκρη και τελικά, να μην επικοινωνήσετε στους άλλους, αυτό που επιθυμείτε πραγματικά.

Vertex στον Καρκίνο

Υποτίθεται ότι έχετε την ικανότητα να χειρίζεστε τα κοινά, να κρατάτε συναισθηματικές ισορροπίες και να συναναστρέφεστε επιτυχώς με άτομα κύρους.  Επίσης, μπορείτε να εντοπίζετε νέες τάσεις και να αναλαμβάνετε παρασκηνιακό ή προστατευτικό ρόλο.

Αν επιτευχθούν όλα αυτά, τότε θα μπορείτε να αναπτύξετε και να καλλιεργήσετε τις δυνατότητές σας, να αναγνωρίσετε και να δεχθείτε τις ανάγκες σας ως κύρια ζητήματα της ζωής σας.  Μπορεί επίσης, να υιοθετήσετε ρόλο προστάτη για τον κόσμο.

Αν όμως, δεν καταφέρετε να εκπληρώσετε τις προσδοκίες των άλλων, τότε μπορεί να βρεθείτε στο έλεος του καθενός.  Οι καταστάσεις γίνονται περίεργες με πολλά μπερδέματα και συγκρούσεις, καθώς δεν καταφέρατε να εκπληρώσετε τους ευσεβείς πόθους του περίγυρού σας.

Vertex στον Λέοντα

Υποτίθεται, ότι οι άλλοι περιμένουν από εσάς, να εξελιχτείτε σε μια ξεχωριστή οντότητα και όχι απλά ένα μέλος από τους πολλούς.  Να μπορείτε να προστατεύετε και να ελέγχετε τα συναισθήματά σας, αντί να δημιουργείτε αποξένωση και χωρισμούς. Επίσης, περιμένουν από εσάς να συναναστρέφεστε με νέους ανθρώπους και να τους διασκεδάζετε για να σας θαυμάζουν.

Αν όλα αυτά επιτευχθούν, τότε θα αναγνωρίσετε την μοναδικότητά σας ή τη δημιουργική έκφρασή σας.  Θα βγάλετε προς τα έξω την τρυφερή και δημιουργική πλευρά του εαυτού σας.  Θα καταφέρετε να ισχυροποιήσετε το εγώ σας και θα μπορείτε να μεταδώσετε δύναμη στους άλλους, βοηθώντας τους να βελτιωθούν.

Αν όμως δεν φτάσετε τις προσδοκίες των άλλων, τότε θα καταντήσετε ψυχολογικό ράκος και θα έχετε πολλές εσωτερικές διαμάχες.

Vertex στην Παρθένο

Υποτίθεται ότι οι άλλοι σας θέλουν να είστε πρακτικοί και να ανακαλύπτετε τις ελλείψεις και τα λάθη.  Επίσης, περιμένουν από εσάς να παρέχετε υπηρεσίες, να συνθέτετε υλικό για πρακτική χρήση και να δίνετε σαφείς οδηγίες.  Για να γίνετε παραγωγικό και χρήσιμο μέλος της κοινωνίας θα πρέπει να μάθετε να δέχεστε κριτική.

Επιτυγχάνοντας όλα τα παραπάνω, θα νιώθετε χρήσιμοι στον κόσμο, θα μάθετε να πιστεύετε στον εαυτό σας, να αναγνωρίσετε την αξία σας και να ρυθμίζετε τις ανησυχίες σας.  Επιπλέον, θα λειτουργείτε με αποτελεσματικότητα, θα είστε δραστήριοι, παραγωγικοί και η ζωή σας θα αποκτήσει νόημα.

Αν όμως αποτύχετε να συναντήσετε τις προσδοκίες των άλλων, τότε θα έχετε εσωτερικές διαμάχες και θα είστε υπερβολικά μπερδεμένοι.  Θα νιώθετε αποτυχημένοι και άχρηστοι με αποτέλεσμα να ζείτε σε μια διαταραγμένη πραγματικότητα.

Vertex στον Ζυγό

Περιμένουν από εσάς να γεφυρώνετε χάσματα, να συμβουλεύετε ή να βρίσκετε ισορροπίες με δίκαιο τρόπο και σε ισότιμη βάση, και να προχωρείτε σε συμβιβασμούς.  Επίσης, μπορεί να αναπτύξετε συνεργατικό πνεύμα για να βοηθήσετε τους άλλους και τον εαυτό σας να εξελιχθείτε.  Επιπλέον, οι άλλοι σας θέλουν να τους θεωρείτε ίσους με σάς και να διατηρείτε τις ισορροπίες για να αποφεύγονται παράλογες κοινωνικές απαιτήσεις.

Επιτυγχάνοντας τα παραπάνω, τότε θα είστε σε θέση να περιορίσετε τον εγωισμό σας και να γίνετε καλοί συνεργάτες.  Επιπλέον, θα μάθετε να αποδέχεστε τους άλλους όπως είναι και να φέρνετε ισορροπίες στο περιβάλλον σας, αλλά και στον εαυτό σας.

Αποτυγχάνοντας να τα κάνετε όλα αυτά, μπορεί να οδηγηθείτε σε καταστάσεις νοθείας, έλλειψης απόδοσης δικαιοσύνης, που μπορεί να καταλήξει σε εσωτερική αναταραχή.

Vertex στον Σκορπιό

Αναμένεται από σάς να χειρίζεστε τον εαυτό σας αποτελεσματικά.  Θα έχετε την ικανότητα να εξερευνάτε τα όρια των απαιτήσεών και των ορέξεών σας, ορίζοντας όρια όχι μόνα για λογαριασμό σας, αλλά και για τα δικαιώματα των άλλων.  Επίσης, μπορεί να φέρετε στη επιφάνεια κρυφές γνώσεις.

Επιτυγχάνοντας όλα αυτά, μπορεί να εμφανίσετε την ανάγκη για συναισθηματική αναγέννηση.  Επίσης, μπορεί να αναμιχθείτε με υποθέσεις που χρειάζονται την υποστήριξη τρίτων και θα είναι πιο εύκολο για εσάς να την κερδίσετε.

Αν δεν καταφέρετε να εκπληρώσετε τις προσδοκίες των άλλων για εσάς, ενδέχεται να υποκύψετε στις επιθυμίες τους  και να δημιουργήσετε μια εσωτερική δυσαρέσκεια.

Vertex στον Τοξότη

Ο  κόσμος περιμένει από σάς, να αναπτύξετε μια ευρεία οπτική και μια πιο βαθιά κατανόηση των γεγονότων.  Να γίνετε φιλόσοφοι της ζωής και να εμπνέεστε από την αλήθεια της.  Μπορεί να λάβετε ανώτατη εκπαίδευση, να ασχοληθείτε με τη νομική, να διδάσκετε θρησκευτικά ή φιλοσοφία και να προβάλετε ή να κάνετε κατανοητά και εύπεπτα, ζητήματα που γενικά θεωρούνται δύσκολα..

Αν επιτύχετε όλα τα παραπάνω, θα καταφέρετε να αποκτήσετε πίστη στον εαυτό σας, στις ικανότητές σας και στους στόχους της ζωής σας.  Θα μάθετε ότι η πίστη στον εαυτό σας έρχεται από την πίστη σε κάτι ανώτερο από εσάς.

Αν δεν επιτευχθούν τα παραπάνω, τότε μπορεί να υποχωρήσετε και να αποδεχθείτε αρχές ή νόμους, χωρίς να τα εξετάσετε περαιτέρω για να δείτε πιο θα είναι το αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Vertex στον Αιγόκερω

Υποτίθεται ότι ο κόσμος περιμένει από εσάς, να διεκπεραιώνετε τις υποθέσεις και τις υποχρεώσεις σας και να είστε προετοιμασμένοι κατάλληλα, για υψηλές θέσεις με μεγάλες προδιαγραφές και απαιτήσεις.  Ακόμα, θέλουν να είστε υπομονετικοί, υπεύθυνοι, οργανωτικοί και να ενεργείτε κάτω από συγκεκριμένους κανόνες επιβεβλημένους, είτε από εσάς, είτε από άλλους.

Αν επιτευχθούν τα παραπάνω, θα σας κάνουν να αναγνωρίσετε το πόσο χρήσιμες είναι οι οργανωτικές σας ικανότητες.  Επίσης θα βιώσετε την κάθαρση μέσα από την κόπωση, την βιοπάλη και τους περιορισμούς.

Αν δεν επιτευχθούν, τότε μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην επαγγελματική σας εξέλιξη αφού θα είστε ασταθείς και ανεπαρκείς.  Θα βρίσκετε συνέχεια δικαιολογίες ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος.  Επίσης μπορεί να εκδηλώσετε συναισθήματα κατωτερότητας, λόγω έλλειψης πειθαρχίας.

Vertex στον Υδροχόο

Υποτίθεται ότι ο κόσμος περιμένει να ασχοληθείτε με όλους τους ανθρώπους, ακόμη και εκείνους που αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να ανεχτείτε.  Επίσης, θέλουν να είστε αντικειμενικοί για να ξεφύγετε από την ατομικότητά σας, έτσι ώστε να βλέπετε τους συνανθρώπους σας όχι σαν ξένους, αλλά σαν “αδέρφια”.  Πρέπει να δεχτείτε την ιδέα ότι είστε ένας, μεταξύ ίσων.

Επιτυγχάνοντας όλα τα παραπάνω, μπορεί να καταφέρετε να αποφύγετε αισθήματα ανωτερότητας.  Θα μάθετε να ξεπεράσετε το δικό σας εγώ και να δεχθείτε ότι δεν είστε ούτε χειρότεροι, ούτε καλύτεροι απ’ τους άλλους.

Η μη εκπλήρωση των παραπάνω, μπορεί να σημαίνει ότι γίνεστε αντικείμενο αδιάφορης συμπεριφοράς, από διάφορες ομάδες που υποβαθμίζετε.  Οι επιτυχίες γίνονται χωρίς νόημα και ο αντίκτυπος που ελπίζετε να κάνετε στον κόσμο, πέφτει πολύ κάτω από τις προσδοκίες σας.

Vertex στους Ιχθύες

Υποτίθεται ότι οι προσδοκίες του κόσμου για εσάς είναι να αναπτύξετε ανιδιοτελή συμπεριφορά και να καλλιεργήσετε συναισθηματικές ή ψυχολογικές γνώσεις, αντί για τις πρακτικές, ουσιαστικές ιδέες που σας βγαίνουν πιο φυσικά.  Επίσης, θέλουν να αναπτύξετε συμπόνια και την ικανότητα να ακούτε τους ανθρώπους και απλά να ενδιαφέρεστε πραγματικά για όλους και ιδιαίτερα γι αυτούς που είναι βαθιά πληγωμένοι. Μπορεί να αποφασίσετε να υπηρετήσετε σε χώρους περιορισμού, ιδρύματα ή χώρους όπου η εργασία πρέπει να γίνει ήσυχα και παρασκηνιακά.  Θα χρειαστεί επίσης να δεχτείτε το γεγονός ότι είμαστε παιδιά του σύμπαντος και είμαστε εδώ για να μεταδώσουμε το ιδανικό της αγάπης και της ομορφιάς στους αδύναμους.

Αν επιτύχετε τα παραπάνω, θα είστε σε θέση να αναπτύξετε επαφή με τους ανθρώπους που έχετε βοηθήσει.  Θα αποκτήσετε ιδέες πέρα από τις πρακτικές σκέψεις και θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε ασφαλείς στη γνώση σας, για τα σχέδια της ζωής.

Αν τα παραπάνω δεν επιτευχθούν, τότε γυρίζετε πίσω στον εαυτό σας, μόνο για να ανακαλύψετε πάλι, τα πράγματα που γνωρίζετε ήδη.  Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αίσθηση ματαιότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απελπισία και αυτοκαταστροφή.