Ζώδια

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΖΗΛΕΙΑ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΖΗΛΕΙΑ

Αστρολογικές Τηλεφωνικές Προβλέψεις

ΓΙΑΤΙ  ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ

Κάθε άνθρωπος έχει μια ιδιαίτερη ποιότητα ή χαρακτηριστικό που εκπέμπει, στη διάρκεια της ζωής του. Συνήθως είμαστε περήφανοι για τα χαρακτηριστικά ή τις ικανότητες που έχουμε και, συνήθως πάλι, ζηλεύουμε τα χαρακτηριστικά που φαίνεται να έχουν άλλοι άνθρωποι και που θα θέλαμε κι εμείς να έχουμε. Για πάμε να δούμε τι γίνεται μ’ αυτό το πρασινομάτικο τέρας, τη ζήλεια!

Μπορεί να βλέπουμε μόνο τις αδυναμίες και τις αποτυχίες μας, αλλά σκεφτήκατε ποτέ ότι τα άλλα ζώδια μπορεί να μας ζηλεύουν για μια δεξιότητα, ένα ταλέντο ή χαρακτηριστικό που έχουμε;

 

ΚΡΙΟΣ

Γιατί ζηλεύει: Ο Κριός, ως ζώδιο της Φωτιάς, έχει την αποφασιστικότητα να παίρνει αυτό που θέλει από τη ζωή – και δεν φοβάται καθόλου όταν βάζει ένα στόχο. Παίρνει, λοιπόν, αυτό που θέλει και δεν έχει καμιά τύψη για τον τρόπο που το αποκτά.

Ποιον ζηλεύει: Ζηλεύει το Ζυγό. Ο γοητευτικός Ζυγός φαίνεται ισορροπημένος σε κάθε περίπτωση. Δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να δημιουργήσει  πρόβλημα   και, συνήθως, κανείς δεν παρεξηγείται από ό, τι λέει. Σε αντίθεση με τον Κριό που, συχνά, προκαλεί παρεξηγήσεις.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Γιατί τον ζηλεύουν: Ο Ταύρος έχει μια σταθερότητα όσον αφορά τα χρήματα, καθώς και μια σταθερή καρδιά. Η υπομονή είναι μια από τις αρετές του και υπάρχουν πολλοί που ζηλεύουν την ισορροπία και την ευαισθησία του.

Ποιόν ζηλεύει: Ζηλεύει τον Τοξότη. Όπως στην ιστορία με το τζίτζικα και το μέρμηγκα, ο Ταύρος έχει την ικανότητα να προνοεί και να προετοιμάζεται για το χειμώνα. Ο χαρούμενος Τοξότης, τις περισσότερες φορές είναι ανέμελος, κάτι που πολύ θα ήθελε και ο Ταύρος.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γιατί τον ζηλεύουν: Όταν πρόκειται για συζήτηση, κανείς δεν είναι καλύτερος από το Δίδυμο. Αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η πλήξη, οπότε μαζεύει συνέχεια πληροφορίες για να κρατάει το μυαλό του απασχολημένο.

Ποιόν ζηλεύει: Ζηλεύει τον Ταύρο. Το μυαλό των Διδύμων στροβιλίζεται από ιδέες σε μια συνεχή αναζήτηση για κάτι καινούριο. Ο Ταύρος φαίνεται ικανοποιημένος, χαλαρός και δεν ανησυχεί πάρα πολύ.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γιατί τον ζηλεύουν: Επειδή ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που φροντίζει τους άλλους, υπάρχουν πάντα πολλά  άτομα που τον πλησιάζουν, για την τρυφερότητα και τη στοργή που μοιράζει με γενναιοδωρία. Ξέρουν, επίσης, να ακούνε τους άλλους, όταν χρειάζονται έναν ώμο για να κλάψουν.

Ποιόν ζηλεύει: Ζηλεύει το Σκορπιό. Ο Σκορπιός προστατεύει τον εαυτό του και δεν αφήνει τους άλλους να πλησιάζουν πολύ κοντά. Όταν θέλει ησυχία, την έχει και δεν νιώθει τύψεις όταν θέλει να μείνει μόνος του.

 

ΛΕΩΝ

Γιατί τον ζηλεύουν: Ο διασκεδαστικός Λέοντας περιβάλλεται πάντα από θαυμαστές, που γοητεύονται από τη λαμπερή του προσωπικότητα. Ο Λέων, συνήθως, γελάει και διασκεδάζει όσους βρίσκονται γύρω του

Ποιόν ζηλεύει: Ζηλεύει τον Κριό. Ενώ ο Λέων έχει ένα μεγάλο κύκλο φίλων, μπορεί να είναι αρκετά ανασφαλής.  Ο  Κριός έχει αυτοπεποίθηση και δεν ανησυχεί καθόλου για το τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτόν.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γιατί τον ζηλεύουν: Ο Παρθένος έχει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής του! Με τις εντυπωσιακές του δεξιότητες οργάνωσης και σχεδιασμού, βρίσκεται στη θέση του οδηγού και δεν φοβάται να πει στους άλλους τι θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα

Ποιόν ζηλεύει: Ζηλεύει τους Ιχθύες. Ο Παρθένος μπορεί να δώσει την εντύπωση του σοβαρού και πρακτικού, ενώ οι Ιχθύες έχουν μια πιο χαλαρή προσέγγιση κι ακολουθούν τη ροή των  πραγμάτων. Παίρνουν τα πράγματα όπως έρχονται και κινούνται ανάλογα.

 

ΖΥΓΟΣ

Γιατί τον ζηλεύουν: Ο ανέμελος, δημοφιλής Ζυγός αποφεύγει τα δράματα. Προτιμούν να ενώνουν τους ανθρώπους και να διορθώνουν τα λάθη μιας κατάστασης,  παρά να ρίχνουν λάθη στη φωτιά ή να αγνοούν την αδικία.

Ποιόν ζηλεύει: Τον Αιγόκερω. Ενώ είναι σημαντικό για το Ζυγό να φέρνει τη δικαιοσύνη στον κόσμο, μπορεί να είναι και κουραστικό. Ο ψυχρός Αιγόκερως προτιμά να μην ανακατεύεται στις υποθέσεις των άλλων.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γιατί τον ζηλεύουν: Ο Σκορπιός έχει έμφυτη την ικανότητα να προσελκύει τους άλλους, μέσα από το έντονο μυστηριώδες βλέμμα του. Γι’ αυτόν είναι κάτι φυσικό, αλλά οι άλλοι γοητεύονται και θέλουν να τον πλησιάσουν.

Ποιόν ζηλεύει: Τον Υδροχόο. Για τον Υδροχόο είναι φυσικό να κάνει εύκολα φίλους και έχει πάντα γύρω του ανθρώπους. Για το Σκορπιό είναι δύσκολο αυτό. Η ίδια ένταση που προσελκύει τους άλλους, μπορεί επίσης και να τους τρομάξει.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γιατί τον ζηλεύουν: Η αισιοδοξία και η τύχη του δίνουν την εντύπωση στους άλλους ότι η ζωή του είναι εύκολη. Έχει μια καταπληκτική ικανότητα να βλέπει τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά και δεν απογοητεύεται με τίποτα.

Ποιόν ζηλεύει: Ζηλεύει τους Διδύμους, γιατί δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να μιλάνε για τον εαυτό τους και να εκθέτουν όσους νομίζουν ότι τους αδικούν. Ο Τοξότης δυσκολεύεται πολύ μ’ αυτό.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γιατί τον ζηλεύουν: Ο ψύχραιμος Αιγόκερως μπορεί στρατηγικά να μπει ή να ξεφύγει από οποιαδήποτε κατάσταση. Ξέρει τι θέλει και η ικανότητά του να σχεδιάζει, σε συνδυασμό με το κίνητρό του για επιτυχία, σημαίνει ότι θα το αποκτήσει.

Ποιόν ζηλεύει: Τον Καρκίνο. Ο Καρκίνος είναι ο έμπιστος φίλος όλων. Ο Αιγόκερως συχνά δίνει την εντύπωση του ψυχρού και υπολογιστή, κάτι που ίσως απομακρύνει τους άλλους. Κι αυτό, μπορεί να τον κάνει να νιώσει μοναξιά.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γιατί τον ζηλεύουν: Ο Υδροχόος δεν ανησυχεί καθόλου για τη γνώμη των άλλων.  Βαδίζει στο δικό του ρυθμό κι έχει την αυτοπεποίθηση να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό ή να διαθέτει το χρόνο του όπως θέλει.

Ποιόν ζηλεύει: Την Παρθένο. Ο κόσμος μπορεί να είναι ένας χάος για τον Υδροχόο, γιατί η ανάγκη του να διατηρήσει την ελευθερία του  μπορεί να παρεξηγηθεί. Ένας Παρθένος έχει πάντα τον έλεγχο και ξέρει ακριβώς τι θέλει.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Γιατί τον ζηλεύουν: Οι Ιχθύες έχουν μια ευκολία να κάνουν επαφές. Μαζί με την ικανότητα να νιώθουν συμπόνια και να καταλαβαίνουν πολύ τους ανθρώπους. Οι Ιχθύες κάνουν βαθιές και πλούσιες σχέσεις, χωρίς να φαίνεται ότι προσπαθούν.

Ποιόν ζηλεύει: Ζηλεύει το Λέοντα. Οι Ιχθύες συχνά εξαντλούνται όταν επωμίζονται τα συναισθήματα των άλλων. Ο Λέων ξέρει να διασκεδάζει  κι αν δεν πάρει αυτό που θέλει από κάποιον, δεν έχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσει.

 

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Γενικά, όλοι έχουμε την ικανότητα να κάνουμε τους άλλους να ζηλεύουν και να ζηλεύουμε κι εμείς τα θετικά τους χαρακτηριστικά. Όλοι έχουμε κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι και κάτι που θα θέλαμε να βελτιώσουμε στον εαυτό μας.

Το να νιώθουμε φθόνο ή ζήλεια, μερικές φορές, είναι απλά ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και μπορούμε να επεξεργαστούμε αυτά τα συναισθήματα για να γίνουμε καλλίτεροι. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να μην περνάμε τη ζωή μας συγκρίνοντας τον εαυτό μας με τους άλλους και να νιώθουμε ότι δεν είμαστε ισάξιοι ή αρκετά ικανοί.

Χρειάζεται να αποδεχτούμε τον εαυτό μας μαζί με όλα τα καλά του και τα κακά του. Να αναγνωρίσουμε ότι πρέπει να προσπαθούμε για να γίνουμε καλλίτεροι, αλλά και ότι αξίζουμε την αγάπη και το σεβασμό, έτσι όπως  ακριβώς είμαστε.