Ζώδια

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

ζώδια και χρήμα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

ζώδια και χρήμα

Ο κόσμος ρωτάει συχνά τους αστρολόγους: Γνωρίζοντας το ζώδιό μου, μπορώ να μάθω αν θα γίνω πλούσιος;  Η απάντηση είναι ότι πράγματι, το ζώδιο μπορεί να βοηθήσει, αλλά βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.  Γιατί το κάθε ζώδιο δεν είναι ανεξάρτητο, κλεισμένο σ’ ένα ξεχωριστό κουτί.  Τα ζώδια επηρεάζονται από διάφορους σημαντικούς παράγοντες, ένας από τους οποίους είναι τα «στοιχεία».

Καθένα από τα ζώδια σχετίζεται με ένα από τα τέσσερα στοιχεία: τη Φωτιά, τη Γη, τον Αέρα και το Νερό.  Αν γνωρίζετε ποιο στοιχείο συνδέεται με το δικό σας ζώδιο, θα έχετε μια καλύτερη γνώση των δυνατοτήτων σας, των δυνατών και των αδύνατων σημείων σας και επομένως, θα μπορείτε να καταλάβετε τι σχέση υπάρχει ανάμεσα σε κάποιες πλευρές του χαρακτήρα σας και το χρήμα.

Ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης είναι τα τρία ζώδια της Φωτιάς.  Δημιουργικοί, δυναμικοί και σπάταλοι, είναι μάλλον, τυχεροί σε ό,τι έχει σχέση με το χρήμα.  Συνήθως είναι καλοί στο να οραματίζονται σχέδια για να βγάζουν λεφτά, να τα εφαρμόζουν και να πείθουν και τους γύρω τους να τους ακολουθούν.

Αλλά οι Κριοί και οι Τοξότες πρέπει να προσέχουν να μη χάσουν το ενδιαφέρον τους, πριν καν ολοκληρωθεί η προσπάθειά τους.  Κατά βάθος σπάταλοι και με ακριβά γούστα, ξοδεύουν συνήθως τα χρήματά τους τόσο γρήγορα όσο τα βγάζουν.

Από τα ζώδια της Γης, ο Ταύρος και ο Αιγόκερως, συχνά έχουν μια πολύ πετυχημένη προσέγγιση στο ζήτημα της απόκτησης χρημάτων.  Τους αρέσει να βάζουν γερά θεμέλια στις επιδιώξεις τους και τα υλικά αγαθά είναι πολύ σημαντικά γι’ αυτούς.  Οι Παρθένοι, ωστόσο, προτιμούν συνήθως να τους λέει κάποιος άλλος τι πρέπει να κάνουν και χρειάζονται κάποιο συνεταίρο για να στηριχθούν πάνω του.

Και τα τρία αυτά ζώδια δουλεύουν σκληρά και είναι αφοσιωμένα στην καριέρα τους, χρησιμοποιώντας την πρακτικότητα και τις ικανότητές τους για να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής.  Μόνο αφού το πετύχουν αυτό μπορεί να αρχίσουν να ξοδεύουν κάποια χρήματα πιο σπάταλα.  Αλλά μερικές φορές, η ανάγκη τους να φτιάξουν μια σίγουρη βάση είναι τόσο έντονη, ώστε συχνά το παρακάνουν.

Οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος είναι ζώδια του Αέρα.  Γεμάτοι ιδέες, σχέδια και πρωτοβουλίες είναι καλοί στο να εφευρίσκουν τρόπους να βγάζουν χρήματα.  Ωστόσο, οι Δίδυμοι δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικοί άνθρωποι και, σαν τον άνεμο, μπορούν εύκολα να πετάξουν από το ένα σχέδιο στο άλλο.

Άλλωστε οι ιδέες – κυρίως για τους Υδροχόους – είναι πιο σημαντικές από τα χρήματα, τα οποία δεν παίρνουν ιδιαίτερα στα σοβαρά.  Αν έχουν λεφτά, τόσο το καλύτερο.  Αλλά έχουν συνηθίσει να ζουν με λίγα, μέχρι να τους έρθει η έμπνευση για την επόμενη επιχείρηση.

Οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι, όπως και εκείνοι που ανήκουν στα ζώδια της Φωτιάς και του Νερού, συχνά περνούν τη ζωή τους φτιάχνοντας περιουσίες.  Τις χάνουν όμως με την ίδια ευκολία, με την οποία τις απέκτησαν.  Οι Ζυγοί, ωστόσο, αναγνωρίζουν τη δύναμη του χρήματος και το χρησιμοποιούν εποικοδομητικά, σαν ασπίδα προστασίας.

Τα άτομα που ανήκουν στα ζώδια του Νερού δε βλέπουν το χρήμα σαν αυτοσκοπό, αλλά το θεωρούν ένα χρήσιμο εργαλείο  για να προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια και σιγουριά στην οικογένειά τους, για παράδειγμα, ή για να πραγματοποιήσουν κάποια συγκεκριμένα σχέδια που έχουν στο νου τους.  Επιπλέον,  έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τους άλλους και να τους εκμεταλλεύονται προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.  Η οικονομική τους κατάσταση, ωστόσο, μοιάζει με την άμπωτη και την παλίρροια, διαγράφοντας πότε ανοδική και πότε καθοδική πορεία.  Επιπλέον, από τη στιγμή που οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί θα αρχίσουν να δουλεύουν πάνω σε μια αποδοτική από οικονομική άποψη ιδέα, κατά κανόνα παρουσιάζουν μια παράξενη αναποφασιστικότητα και τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς κάνουν και για ποιο λόγο το κάνουν.  Πάντως, πετυχαίνουν πάντα αυτό που θέλουν με το δικό τους τρόπο.

 

Πώς τα πηγαίνει το ζώδιό σας με το χρήμα;

ΚΡΙΟΣ: Έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν σε οποιαδήποτε δουλειά.  Αγαπούν βέβαια τα χρήματα, αλλά μπορεί να προτιμήσουν και τη δόξα.

ΤΑΥΡΟΣ: Η βαθιά τους ανάγκη για ασφάλεια και σιγουριά θα τους σπρώξει να φτιάξουν ένα σπιτικό με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Τα καταφέρνουν περίφημα σε οτιδήποτε έχει σχέση με επικοινωνία και διευθέτηση θεμάτων, αλλά τα λεφτά δεν είναι ο μόνος τους στόχος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Πεισματάρηδες και φιλόδοξοι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φτάσουν στην κορυφή.  Είναι μοναδικοί στην αποταμίευση και ξέρουν να κάνουν οικονομία.

ΛΕΩΝ: Θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.  Γενναιόδωροι και σπάταλοι, μένουν συχνά πανί με πανί, αλλά ξέρουν να χαίρονται τα λεφτά τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ικανοί και με οργανωτικές τάσεις, δουλεύουν συχνά για να πλουτίσει η εταιρεία τους – και όχι η δική τους τσέπη.

ΖΥΓΟΣ: Φιλόδοξοι, με στρατηγικές ικανότητες και θαυμάσιοι στο να συμβιβάζουν τα πράγματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ιδιαίτερη ικανότητα στις επιχειρήσεις και στην αντιμετώπιση του απροσδόκητου.  Ξέρουν ποια είναι η στιγμή για το επόμενο βήμα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Παθιάζονται με το κάθε τι που θα τους τραβήξει την προσοχή.  Το χρήμα είναι δευτερεύον γι’ αυτούς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Τους κινεί η ανάγκη για σταθερότητα και έλεγχο πάνω στα υλικά αγαθά.  Διαχειρίζονται τα χρήματα προσεκτικά και μπορούν να φτάσουν ψηλά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ιδιοφυείς στο να προβλέπουν τις εξελίξεις και εφευρετικοί, στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται και πολύ για το χρήμα.

ΙΧΘΥΕΣ: Έχουν έμφυτη ικανότητα να βγάζουν χρήματα με χίλιους τρόπους, αλλά στερούνται των μέσων για να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.